Den beste PC. Laptop - best i test.

 

Bærbar PC – Test og kjøpsråd 2018

Skal du kjøpe en bra og prisgunstig bærbar PC? Da har du kommet helt rett! Vi har vært i IT-bransjen siden 1982, både som teknikker, konsulent og driftsansvarlig. Derfor har vi  vært med om en del og har mye erfaring å gå på når vi nå tester Laptops.

 

Bare en liten notering først; Denne siden blir ikke helt lik de andre sidene her på Best i test Guiden. Det finnes nok av tester på bærbare PCer, men markedet er så stort og utviklingen så rask at det nesten er umulig å prøve å plukke frem ett produkt som «Beste bærbare PC». I stedet får vi bruke en annen teknikk for å nærme oss målet: Å kjøpe en skikkelig god bærbar data til lavest mulig pris.

 

Hva slags Laptop trenger du?

I dag får du tak i veldig billige bærbare PCer, men er du villig til å bruke noen 100-lapper ekstra, får du oftest en PC som du vil kunne bruke over lengre tid. På sikt blir det jo derfor billigere. For – som vanlig får du hva du betaler for. I hvert fall til et visst nivå, ut over det er det bare ekstra inntekter til produsentene.

 

De kravene vi har på Laptopen kan du se nedenfor. Om disse punktene stemmer med dine ønskemål og hvordan du har tenkt deg å bruke din nye bærbare PC, er det stor sjanse at dataen og prisen vi har lett fram kommer til å hjelpe deg å gjøre en riktig god deal!

 

Dette er vilkårene vi stiller til vår bærbare PC:
 • Den skal først og fremst brukes til Internett; surfe, sjekke e-post, bruke Skype men også klare vanlige program som Office. 

 

 • Det skal være nok kraft i dataen til å kunne spille enklere spill.

 

 • Den skal for det meste brukes hjemme, men bør kunne bæres med ved behov.

 

 • Kunne koble dataen til ekstern skjerm eller TV for å få større bilde om behovet oppstår. 

 

 • Mulighet til å surfe trådløst hjemme og på reiser.

 

 • Minst mulig problemer med hardware. Vi velger et anerkjent merke!

 

 • Og lavest mulig pris – selvfølgelig!

 

Akkurat nå (3 desember) anbefaler vi:

ASUS R556QA  koster bare 5490 kr 

 

Se dagens aktuella pris

 

Kalde fakta: AMD quad-core A12-9700P-prosessor, AMD-grafikk, 8 GB DDR4 RAM-minne og SSD-disk, 15,6″ Full HD bildeskjerm (1920×1080) oppløsning og en piksel tetthet på 141 PPI, trådløst nettverk, minnekortleser, Bluetooth, integrert webkamera, HDMI og USB tilkobling. Vekten er 2 kg og operativsystemet er Windows 10.

 

Du får i dag en av de beste laptopene for bare 5490 kroner hos NetonNet. Og frakten hjem til deg er gratis!

 

Om du vil lese hvorfor vi valgte nettopp denne Laptopen og hva alle disse kryptiske «kalde fakta» betyr og hva de er bra for, kan du lese under avsnittet Detaljer, hvor den som er spesielt interessert finner forklaringene!

 

 

Vil du ha en større skjerm – ta en titt på denne!

Hvis du kan tenke deg en tyngre og litt større Laptop er det selvfølgelig deilig med en større skjerm! Sammenlignet med stasjonære PCer er 17,3 tommer fortsatt ikke spesielt mye, men likevel en atskillig forbedring i forhold til Laptopen ovenfor.

 
Lenovo Ideapad 330-17AST koster bare 5490 kr

 

Se dagens aktuella pris

 

Kalde fakta: AMD A9-9425 prosessor, Radeon™ R5-grafikk, 8 GB DDR4 RAM-minne og 2 TB SATA harddisk, 17,3″ bildeskjerm med WLED-bakgrunnsbelysning, trådløst nettverk, DVD-brenner, minnekortleser, Bluetooth, integrert webkamera, HDMI og USB 3,1-tilkobling. Vekten er 2,8 kg og operativsystemet er Windows 10 Home.

 

Om du vil lese hvorfor vi valgte nettopp denne Laptopen og hva alle disse kryptiske «kalde fakta» betyr og hva de er bra for, kan du lese under avsnittet Detaljer, hvor den spesielt interesserte finner forklaringene!

 

Vi pleier først og fremst å anbefale datamaskiner med Intel prosessorer, men her må vi gjøre et unntak. Denne datamaskinen har en AMD A9-prosessor som motsvarer de første generasjonene av Intels i7 prosessor, men til en bra pris!

 

Klikk her for å se hvor vi fant denne Laptopen!

 

 

N.B. Denne siden oppdateres ofte! Atskillig oftere enn f.eks. våre tester på vinterdekk og andre sider vi har. Årsaken er selvfølgelig at utviklingen er så rask, men også at det ofte er priskrig på bærbare PCer. Kanskje man kan få en bedre Laptop billigere neste måned og da blir anbefalingen vår en annen!

 

 

Detaljer – Hvorfor valgte vi nettopp denne Laptopen?

For dem som er interessert i hvorfor vi plukket ut nettopp denne Laptopen blant hundrevis av Laptoper følger her en «teknisk forklaring». Du trenger ikke lese dette om du ikke vil, det er først og fremst en redegjørelse for våre tanker bak valget.

 

Det er jo komponentene i en PC som gir maskinen dens yte-evne og derfor ser vi på det viktigste innholdet i en data:

 

Produsent: Anerkjent. Hvorfor?

Når vi ser på forskjellige merker går vi først og fremst på de merker som er kjent for å ha god kvalitet og som har vært lenge i bransjen.  Årsaken til det er bl.a. at man da vet at man kan få service hvis det trenges og at produsenten i løpet av sine mange år i bransjen har bygd opp kunnskap om datamaskinproduksjon.  Riktignok vil det alltid finnes «mandags-eksemplarer» og modeller som det er problemer med, men slik er ikke mulig å unngå. Eksempler på merker vi regner med som «anerkjente»  er f.eks. Acer, Asus og HP.

 

Processor: Intel Core i5 eller i7. Hvorfor?

Absolutt, AMD og de andre gjør også gode prosessorer. Og kanskje er AMD t.o.m. noe bedre når det gjelder prosessorer til spill. Ikke minst AMD A10 Quad-Core-prosessorer.

 

Men som de gamle ringrever vi er innen IT har vi likevel under flere årtier opparbeidet stor tillit til Intels prosessorer. Det vil vi ha først og fremst om det er rett pris. Og ingen lavpris som Intel Celeron, men en skikkelig og kraftig prosessor. Dette er tross alt datamaskinens hjerne, den som gjør all jobben = feil sted å spare penger på!

 

Skjermstørrelse: Minst 15,6 tommer og høy oppløsning. Hvorfor?

Her har vi sett etter den beste bærbare Pc-en. Du må ikke forveksle en bærbar PC med en Netbook, som ofte har skjermer på kun 10-12″. De er lette å bære med seg, absolutt! Men når man så skal bruke dem (og det er vel derfor man har dem?) så er det lite hyggelig å sitte lenge ved liten skjerm. Større en 15,6″ er selvfølgelig enda bedre, men da må man innfinne seg med maskinens vekt og størrelse.

 

I tillegg til størrelsen er det også viktig å ha en oppløsning på minst 1080 piksel (Full HD) for å få en bra opplevelse når du kikker på bilder eller video. Vi foredrar et ips-panel istedet for et gammelt tn-panel som har en dårlig visningsvinkel og ofte svak kontrast. En lysstyrke på minst 300 nits (cd/m2) er viktig for at du skal kunne se noe på skjermen når du er ute i sollys. 

 

 

 
Harddiskens størrelse: 256 Gb eller mer. Hvorfor?

Det høres kanskje lite ut med 256 Gb. Men faktum er at mange klarer seg utmerket med det. Det som tar mest plass er bevegelige bilder, så hvis du har tenkt å se veldig mye film mens du er på reise, så trenger du kanskje en større harddisk. Men denne størrelsen er mer enn nok for de fleste.
Det finnes i dag to typer harddisk:

SATA – En “vanlig” klassisk harddisk; Billig, mekanisk og med mye plass.

SSD – Den nye typen harddisk som kommer raskt nå; Lynrask siden den ikke har noen mekaniske deler som beveger seg. Tåler derfor også bedre støt og drar mindre strøm, som selvfølgelig er en fordel i en bærbar datamaskin.
SSD er fortsatt ganske dyr og har ikke like god plass. Men om noen få år vil denne harddisken sikkert være den vanligste!

 

Internminnets/RAM-minnets størrelse : 8 Gb eller mer. Hvorfor?

For de fleste er det nok med 8 Gb. Men det er ikke alltid like enkelt og billig å bygge ut internminnet på en bærbar PC, så det finnes heller ingen grunn til å kjøpe mindre enn 8 Gb! Er det dessuten ddr4-minne er det en fordel i og med at disse er bedre enn ddr3-minner.

 

Grafikk: Helst separat grafikk-kort med eget minne. Hvorfor?

Selv om du ikke har tenkt å spille på PC-en din er det likevel mer og mer som legges på grafikk-kortet. Prosessoren og minnet på dette kortet må derfor være raskt, og det blir det sjelden om det integreres på moderkortet. Internet Explorer og Firefox bruker f.eks. grafikk-kortet for å gjøre internettsurfingen raskere. Se derfor til at du har et bra grafikk-kort, også i PC-en din!

 

 

Trådløst nettverk (W-LAN, WIFI): Ja! Hvorfor?

Selvfølgelig skal det være et bra, innebygget trådløst nettverkskort datamaskinen din! Hvorfor har man ellers en bærbar PC? Om dataen støtter standaren 802.11ac har du forutsettningene til en rask og stabil tilkobling mens du surfer.

Nå for tiden kan man også få adgang til surf-soner på venteværelser og gratis på flere hurtigmat-steder (som McDonalds) samt hoteller, som gjør at man enkelt kan få adgang til mail, Internett, sitt webhotell eller hva man nå måtte ønske å sjekke. Selvfølgelig kan man også bruke et mobilt bredbånd for å ha kontakt med Internett på sin bærbare PC, uansett hvor man befinner seg!

 

 
Annen hardware f.eks.: Web-kamera, HDMI-utgang

Alt dette er veldig verdifullt – for en del.  Andre kommer aldri til å bruke det. Så her får du velge selv hva du vil prioritere når du kjøper en Laptop:
Nettkamera – Viktig for noen, mest gøy for andre. Hvis du ønsker å kunne vise deg opp foran PC-en er et integrert nettkamera bra å ha.
HDMI-utgang – Hvis du ønsker å koble opp din bærbare PC til TV:n er det fort gjort om du kjøper en data med HDMI-kontakt, som de fleste nye TV-apparater har.
USB 3.0 eller senere – Ønsker du å koble inn en ekstern harddisk til Laptopen din eller noe annet utstyr som krever rask overføring? Da er det verdifullt at din nye Laptop har USB 3.0 eller 3.1-tilkobling, siden denne nye standarden er mye raskere enn den “gamle USB 2”. Du kan lese mer om USB på denne svenske siden.

Bluetooth 4.0 eller senere – Vil du kunne koble inn en trådløs mus eller et trådløst tangentbord er det lett om den nye bærbare dataen din har bluetooth. Denne tilkoblingen er også praktisk i og med at flere høretelefoner kan kobles via bluetooth.

 

 

Software: Operativsystem Windows 7 eller Windows 10 og antivirusprogram. Hvorfor?

Pass på at dataen du kjøper har et operativsystem installert ved kjøpet, slik at du slipper å bruke ekstra penger på det etterpå.

 

Se også til at du har pålitelig beskyttelse med både antivirus, brannmur och anti-spionprogram slik at du kan surfe tryggere. Du finner fullgod beskyttelse her på Aviras hjemmeside. Dette programmet er ikke bare gratis, men også best i test vinner (PC for alla, 2016) Du kan også lese siden hvor vi forteller deg hvilket webhotell som er det beste her!

 

Interessert i et nytt nettbrett? Les hvilket som er best ved å klikke her!


 • Søk på Best i Test Guiden


 • Kjøp billig på Internett
 • 5490 kr

  (Fri frakt)

   

   

   

   

  5490 kr 

  (Fri frakt)
Om Best i Test Guiden