best i test vaskemaskin med tørketrommel

Test vaskemaskin med tørketrommel 2023 - for deg med lite plass

Om du skal kjøpe deg en kombinert vaskemaskin med tørketrommel har du kommet helt rett!


Vi har gransket alle aktuelle eksperttester og funnet ut hva vanlige forbrukere som allerede har kjøpt og brukt disse maskinene en stund synes om dem.


Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe kjedelige feilkjøp og få den beste kombimaskinen til best pris direkte!


Beste vaskemaskin med tørketrommel

Vaskemaskin med tørketrommel best i test

Bosch WNA134L0SN

Vaskemaskin med tørketrommel best i test Bosch WNA134L0SN
 • Vaskekapasitet 8 kg

 • Tørkekapasitet 5 kg

 • Stillegående - 70dB

best pris i samarbeid med PrisjaktFordeler og ulemper med en kombinert vask og tørk

Først og fremst er fordelen at den tar liten plass. Om du bor trangt eller har et lite vaskerom er det helt klart en fordel med en slik maskin. Det er også deilig å bare kunne vaske og tørke klesvasken uten å måtte stoppe maskinen. Vaske og tørkefunksjonene kan også brukes hver for seg


Ifølge danske Tænk er vaskeevnen i disse maskinen på samme nivå som separate vaskemaskiner. De sier også at dette er en praktisk løsning om du ikke tørker klærne så ofte i tørketrommel. 


Ulempene med en kombinert vask og tørk er at de ikke er like bra som separate maskiner. Ifølge ekspertene er vaskemaskinen like bra som en vanlig vaskemaskin, men tørketrommelen i en kombimaskin er ikke like bra som en separat tørketrommel i og med at vaske og tørkekapasiteten er ulik. 


Det tar veldig lang tid å tørke klærne i en kombinert vaskemaskin med tørketrommel, om du velger et vaske og tørkeprogram tar det mellom 4 - 9 timer å få vasken ren og tørr.


Vaskemaskiner med tørketromler bruker også mer vann enn en vanlig vaskemaskin i og med at den trenger vann for å kjøle ned maskinen under tørkeprosessen, men det finnes også maskiner som bruker en varmepumpeteknikk i stedet, og det drar mindre vann og strøm, men de maskinene er ofte veldig dyre.


Vi stiller følgende 5 krav på testvinneren

 1. Stillegående - maskinen skal bråke så lite som mulig. Har du det trangt kan det være slitsomt å høre på en vaskemaskin og tørketrommel som står og durer.
 2. Testvinner og høyt verdsatt av forbrukere - du skal ha den beste kombimaskinen til hjemmet ditt. Det skal være en produsent som er kjent for å lage gode kombimaskiner.
 3. Stilig design - den skal pryde det lille hjemmet ditt.
 4. Romslig - maskinen skal kunne ta vask fra 8 kg og oppover.
 5. Bra pris - de fleste av disse kombinerte vaskemaskinene har en saftig pris så vi har kåret en vinner som gjør at du fortsatt har penger igjen i lommeboka - den beste kombimaskinen til best pris!
Best i test vaskemaskin med tørketrommel 2023

Etter flere timers granskning har vi kåret en vinner som er høyt verdsatt av både forbrukere og eksperter. Den ble kåret til best i test av det danske forbrukerrådet Tænk og hos Råd&Røn fikk den utnevnelsen Godt Kjøp. Den beste kombivaskemaskinen akkurat nå er Bosch WNA134L0SN

Best i test vaskemaskin med tørk - Bosch WNA134L0SN

(Klikk på bildet for mer informasjon om beste pris)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 24 september 2023

Prisjakt Bosch WNA134L0SN
i samarbeid med Prisjakt


Bosch WNA134L0SN er en kombimaskin med en kapasitet på 8 kg vask og 5 kg tørk. Sentrifugeringshastigheten er på 1400 o/min.  


Testvinneren har barnesikring som betyr at små nysgjerrige fingrer ikke kan leke med betjeningspanelet og endre på program når du ikke ser dette. 


Den har flere bra vaskeprogram som både standardprogrammene Bomull, Easy care, Finvask/silke, Ull/håndvask og spesialprogrammene SuperKort 15', Mix, Utpumping / sentrifugering, Sport og Skylling.

Tørkeprogrammene er standardprogrammene Bomull og Easy care og spesialprogrammene for tørk er Oppfriskning, Intensiv tørking, Skånsom tørk. Det finnes også det raske programmet som heter Wash&Dry 60 min. som både vasker og tørker klærne dine på samme gang 


Programmet Sportswear gjør denne maskinen ideell for vasking og tørking av tekstiler som mikrofiber, funksjonelle fibre og syntetiske stoffer.


Denne maskinen er energimerket E ifølge den nye energimerkingen, lydnivået ligger på 70 db og er lydnivåklasset A.


Mål og vekt

 • Høyde (cm): 84,8
 • Bredde (cm): 59,8
 • Dybde (cm): 59,0
 • Vekt (kg): 70,9
 • Ledningslengde (cm) : 210


Bosch vaskemaskin med tørketrommel - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes om det. Det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du lese noen eksempel på hva forbrukerne har sagt om sin Bosch WNA134L0SN;


" Har brukt den noen dager nå, lett å bruke og er strålende fornøyd med kjøpet"


" Fungere veldig bra og tørker nok"


"Etter å ha kjøpt og prøvd Bosch vask/tørk har den bare gitt gode inntrykk. Veldig fornøyd med dette kjøpet. Det som imponerer mest er at den er så stillegående. Den "brommer" ikke så mye som andre vaskemaskiner gjør. det er plutselig ingen problem å sette på vasken når man skal legge seg i og med at den er så stille. Vasker og tørker klærne og tekstilene fint og nøye. Ekstra bra er dampfunksjonen som gjør at klærne ikke er skrukkete når de kommer ut. Noe som kunne vært bedre var at det kunne har vært kortere program. Foruten det er vi veldig fornøyd! 9/10!"


"Fungerer akkurat som jeg hadde tenkt, veldig fornøyd"


"Veldig fornøyd! Etter å ha lest instruksjonsboken ordentlig så fungerer det galant. Frottéhåndklærne blir myke og deilige. Trenger ikke å tømme vannet etter hver tørk. Maskinen fikser ALT!"


"Har brukt den noen dager nå, lett å bruke og er strålende fornøyd med kjøpet" 


"Lett å installere og bruke. Fungerer utmerket og enkelt å tørke vasken"


Så sier ekspertene i sine vaskemaskin med tørketrommel test

Det danske forbrukermagasinet Tænk har testet kombi vask og tørkemaskiner og skriver at disse maskinene vil passe bra for mange men den dekker ikke behovene for alle. Tørkekapasiteten på disse maskinene kan ikke sammenlignes med en separat tørketrommel, men bruker du mest vaskemaskinen og ikke tørketrommel så ofte kan dette være løsningen for deg. Mange har ikke plass til to maskiner og da er dette en grei løsning. 


Det svenske testmagasinet Råd &Røn skriver at for mindre hushold som ikke har plass til en separat tørketrommel kan en kombinert vask & tørkemaskin fylle et visst behov men med begrensninger. Har man familie og vasker mye er det tvilsomt at dette er nok.


Tænk har testet 23 ulike maskiner i desember 2022 og det er Bosch/Siemens og AEG som har kommet best ut i denne testen. AEG L9WDG165C kåres til best i test med 62 poeng. Hakk i hæl kommer Bosch WNA144L9SN og Siemens WN44A1L9DN som får 61 poeng hver. Bosch WNA134L0SN, Bosch WNA134B0SN og Siemens WN34A1L0DN får 59 poeng hver. 


Råd & Røn har testet 33 maskiner i november 2022 og best i denne testen er Bosch WNA144L9SN, Electrolux EW9W8862E9 og Siemens WN44A1L9DN som får 61 poeng hver. Hakk i hæl med kun 1 poeng mindre kommer Bosch WNA134L0SN og AEG L7WBL962E2 som også kåres til Beste kjøp Bosch WNA134B0SN, Siemens WN34A1L0DN og AEG L7WEG963E2 får også 60 poeng hver.


Råd & Røn er enige med andre eksperter om at vaskemaskin-delen fungerer like bra som en separat vaskemaskin men at tørketrommelen er dårligere på en kombimaskin. Det tar lang tid å få klesvasken tørr og den forbruker mer strøm, men har man liten plass og ikke mulighet til å ha en separat tørketrommel er det helt klart en god investering.


Her kjøper du Bosch WNA134L0SN til best pris


Oppsummering

Målet med denne guiden er at du skal få så god hjelp og veiledning som mulig til å finne den beste kombinerte maskinen som passer deg og hjemmet ditt best. Du har også fått svar på alle fordeler og ulemper med en slik maskin og vet om du skal velge en separat vaskemaskin og tørketrommel eller en kombinert. Lykke til med innkjøpet ditt!


Testvinner - Beste vaskemaskin med tørketrommel


test vaskemaskin med tørketrommel


~ Beste løsningen for deg som har liten plass - en kombinert vask og tørk ~Tips 1: Lider du av vonde og ømme muskler? Da kan du få god hjelp av den beste massasjepistolen. Massér deg selv eller be kjæresten eller vennen din om hjelp så får musklene dine slappe av når du trenger det. Du finner også den beste fotmassasjeapparaten her!


Tips 2: Vil du ha den beste vaskemaskinen, den beste tørketrommelen eller den beste oppvaskmaskinen? Klikk deg inn via linken for å lese mer om hvor du får den til best pris!


Tips 3: Om du liker oss like mye som vi liker deg kan du klikke deg inn på Facebook-siden vår og klikke på Liker. Da holder vi øyene oppe for deg og gir en liten notis når det er tilbud på noen av testvinner-produktene. Velkommen inn kjære venn!


Tips 4: For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente.


Tips 5: Tjen penger på egenprodusert strøm! Les om de beste solcellepanelene her.


Best i test Guidens tester på hvitevarer
Anita Carlsen

Best i test: Vaskemaskin med tørketrommel

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.


Testen ble publisert 2021-07-01 og sist oppdatert

Les også: