vaskemaskin med tørketrommel test,best i test vaskemaskin med tørketrommel

Vaskemaskin med tørketrommel test 2024 - for deg med lite plass

Om du skal kjøpe deg en kombinert vaskemaskin med tørketrommel har du kommet helt rett!


Vi har gransket alle aktuelle eksperttester og funnet ut hva vanlige forbrukere som allerede har kjøpt og brukt disse maskinene en stund synes om dem.


Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe kjedelige feilkjøp og få den beste kombimaskinen til best pris direkte!


Best i test kombi vaskemaskin

Fordeler og ulemper med en kombinert vask og tørk

Først og fremst er fordelen at den tar liten plass. Om du bor trangt eller har et lite vaskerom er det helt klart en fordel med en slik maskin. Det er også deilig å bare kunne vaske og tørke klesvasken uten å måtte stoppe maskinen. Vaske og tørkefunksjonene kan også brukes hver for seg


Ifølge danske Tænk er vaskeevnen i disse maskinen på samme nivå som separate vaskemaskiner. De sier også at dette er en praktisk løsning om du ikke tørker klærne så ofte i tørketrommel. 


Ulempene med en kombinert vask og tørk er at de ikke er like bra som separate maskiner. Ifølge ekspertene er vaskemaskinen like bra som en vanlig vaskemaskin, men tørketrommelen i en kombimaskin er ikke like bra som en separat tørketrommel i og med at vaske og tørkekapasiteten er ulik. 


Det tar veldig lang tid å tørke klærne i en kombinert vaskemaskin med tørketrommel, om du velger et vaske og tørkeprogram tar det mellom 4 - 9 timer å få vasken ren og tørr.


Vaskemaskiner med tørketromler bruker også mer vann enn en vanlig vaskemaskin i og med at den trenger vann for å kjøle ned maskinen under tørkeprosessen, men det finnes også maskiner som bruker en varmepumpeteknikk i stedet, og det drar mindre vann og strøm, men de maskinene er ofte veldig dyre.


Vi stiller følgende 5 krav på beste kombimaskin

 1. Stillegående - maskinen skal bråke så lite som mulig. Har du det trangt kan det være slitsomt å høre på en vaskemaskin og tørketrommel som står og durer.
 2. Testvinner og høyt verdsatt av forbrukere - du skal ha den beste kombimaskinen til hjemmet ditt. Det skal være en produsent som er kjent for å lage gode kombimaskiner.
 3. Stilig design - den skal pryde det lille hjemmet ditt.
 4. Romslig - maskinen skal kunne ta vask fra 8 kg og oppover.
 5. Bra pris - de fleste av disse kombinerte vaskemaskinene har en saftig pris så vi har kåret en vinner som gjør at du fortsatt har penger igjen i lommeboka - den beste kombimaskinen til best pris!


Vil du heller ha en vaskemaskin som er best i test eller lese vår tørketrommel test klikker du deg bare inn via linkene for mer informasjon!
Best i test vaskemaskin med tørketrommelEtter flere timers granskning har vi kåret en vinner som er høyt verdsatt av både forbrukere og eksperter. Den beste kombivaskemaskinen akkurat nå er Bosch WNA134L0SN


Bosch WNA134L0SN

Dette er de allsidig kombimaskin med en vaskekapasitet på 8 kg og en tørkekapasitet på 5 kg. Den imponerer med en sentrifugeringshastighet på 1400 o/min som sørger for at klærne dine blir raskt og effektivt tørre.


Trygg og barnesikker betjening

For familiens trygghet har denne maskinen også en barnesikring som hindrer små nysgjerrige fingre fra å endre på programinnstillinger. Du kan stole på at valgte program forblir uendret, selv når du ikke er i nærheten.


Vaskeprogram for dine behov

Den har flere bra vaskeprogram som både standardprogrammene Bomull, Easy care, Finvask/silke, Ull/håndvask og spesialprogrammene SuperKort 15', Mix, Utpumping / sentrifugering, Sport og Skylling.


Effektive tørkeprogram

Tørkeprogrammene er standardprogrammene Bomull og Easy care og spesialprogrammene for tørk er Oppfriskning, Intensiv tørking, Skånsom tørk. Det finnes også det raske programmet som heter Wash&Dry 60 min. som både vasker og tørker klærne dine på samme gang. 


Program for den aktive

Programmet Sportswear gjør denne maskinen ideell for vasking og tørking av tekstiler som mikrofiber, funksjonelle fibre og syntetiske stoffer.


Energieffektivitet og lydkomfort

Denne maskinen er energimerket E ifølge den nye energimerkingen, lydnivået ligger på 70 db og er lydnivåklasset A.


Spesifikasjoner

 • Vaskekapasitet: 8 kg
 • Tørkekapasitet: 5 kg
 • Sentrifugehastighet: 1 400 o/min
 • Høyde (cm): 848 mm
 • Bredde (cm): 598 mm
 • Dybde (cm): 590 mm
 • Ledningslengde (cm) : 210


Mer informasjon om Bosch WNA134L0SN finner du på Bosch hjemmesideHer kjøper du Bosch WNA134L0SN til best prisBosch vaskemaskin med tørketrommel - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes om det. Det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du lese noen eksempel på hva forbrukerne har sagt om sin Bosch WNA134L0SN;


" Har brukt den noen dager nå, lett å bruke og er strålende fornøyd med kjøpet"


" Fungere veldig bra og tørker nok"


"Etter å ha kjøpt og prøvd Bosch vask/tørk har den bare gitt gode inntrykk. Veldig fornøyd med dette kjøpet. Det som imponerer mest er at den er så stillegående. Den "brommer" ikke så mye som andre vaskemaskiner gjør. det er plutselig ingen problem å sette på vasken når man skal legge seg i og med at den er så stille. Vasker og tørker klærne og tekstilene fint og nøye. Ekstra bra er dampfunksjonen som gjør at klærne ikke er skrukkete når de kommer ut. Noe som kunne vært bedre var at det kunne har vært kortere program. Foruten det er vi veldig fornøyd! 9/10!"


"Fungerer akkurat som jeg hadde tenkt, veldig fornøyd"


"Veldig fornøyd! Etter å ha lest instruksjonsboken ordentlig så fungerer det galant. Frottéhåndklærne blir myke og deilige. Trenger ikke å tømme vannet etter hver tørk. Maskinen fikser ALT!"


"Har brukt den noen dager nå, lett å bruke og er strålende fornøyd med kjøpet" 


"Lett å installere og bruke. Fungerer utmerket og enkelt å tørke vasken"
Beste kjøp vaskemaskin med tørketrommel


Om prisen på testvinneren overstiger budsjettet ditt trenger du ikke å bekymre deg. Vi har nøye valgt den beste mulige maskinen til under 10 000 kroner. Det beste kjøpet du kan gjøre i dag er Electrolux  PerfectCare 700 EW7W5468E6.


Electrolux PerfectCare 700 EW7W5468E6

Med Electrolux EW7W5468E6 får du en effektiv kombinert vaskemaskin og tørketrommel i ett. Denne maskinen er en del av PerfectCare 700-serien, som sørger for grundig rengjøring og skånsom behandling av klærne dine. DualCare-systemet tilpasser seg tekstiltypen og lastvekten og justerer dermed temperatur og trommelbevegelser for å gi den beste pleie for hvert plagg.


Friske klær med mindre vann

Med SteamCare-systemet og FreshScent kan du gi klærne dine nytt liv ved å bruke damp, samtidig som du reduserer vannforbruket med hele 96 %. Dette tilsvarer over 40 liter vann som spares per syklus, samtidig som skrukker minimeres og behovet for stryking reduseres. For en ekstra piff av friskhet kan du til og med tilsette duft.


MixCare

Med MixCare kan du spare både tid og energi når du håndterer blandet tøy som veier opptil 5 kg. Enten du vasker og tørker eller bare tørker, justerer MixCare automatisk tidsinnstillingen og energibruken basert på mengden tøy. Velger du kun vasking kan den fullføre en syklus ved 30°C på bare 69 minutter.


Perfect Care 700

Med PerfectCare 700 vask/tørk får du både rene og tørre klær i én enkelt praktisk syklus. DualCare-systemet  tar hensyn til tekstiltypen og mengden klær, justerer automatisk temperaturen og trommelbevegelsen for å gi optimal pleie til hvert plagg. Resultatet? Tekstiler som ser ut og føles som nye over tid.


Spesifikasjoner

 • Vaskekapasitet: 8 kg
 • Tørkekapasitet: 5 kg
 • Sentrifugehastighet: 1 600 o/min
 • Høyde (cm): 847 mm
 • Bredde (cm): 597 mm
 • Dybde (cm): 5951 mm
 • Lydnivå : 76 dBMer informasjon om denne maskinen finner du på Electrolux hjemmeside.


Her kjøper du Electrolux PerfectCare 700 til lavest pris i dagForbrukeromtaler Electrolux EW7W5468E6

Som vi skrev tidligere er det forbrukernes erfaring som er den viktigste i disse testene - det er jo tross alt de som vet hvordan denne maskinen fungerer i virkeligheten. Her kan du lese noen av omtalene den har får;


"Etter et par måneders bruk kan jeg nå vurdere vaskemaskinen og si at jeg trives veldig godt med den. Et godt utvalg av ulike programmer og innstillinger for blandede behov. Valgte kombinert vaskemaskin/tørketrommel pga plassmangel og synes den fungerer bra til formålet. Jeg synes den er relativt stillegående og med baderomsdøren lukket tar jeg kun hensyn til den under sentrifugering, men ikke i det hele tatt at det plager meg."


"Meget god vaskemaskin kombinert med tørketrommel. Den er enkel å bruke. Jeg anbefaler til alle som vil ha en 2 i 1 maskin." 


"Tørker sengetøy for 2 uten problemer."


"Vasker som vanlig bra. Fint at den også kan tørke. Alt er som forventet."


"Perfekt størrelse, rimelig stillegående maskin med praktisk og stor mateluke for klær"


"Har ikke prøvd tørk enda men går stille og virker bra👍"


"Veldig fornøyd! Sammenlignet med den forrige maskinen vi hadde (6 år gammel Samsung, også kombinert vask og tørk), tørker denne mye bedre, og på kortere tid, og er også betydelig mer kompakt. Den lager litt mer lyd, men er fortsatt relativt stillegående. Lukker vi døra til badet plager ikke lyden oss, selv med soverom vegg i vegg. God kapasitet, enkel betjening, helt tørre klær. Kraftig sentrifuge hjelper nok på tørkeresultatet og -tiden, og gjør tørking raskere også for klær vi tørker på snor. Kan med god samvittighet anbefale denne."
Dette sier ekspertene i sine vaskemaskin med tørketrommel test


2023 - test vaskemaskin med tørketrommel

Forbrukerrådet har testet kombinerte vaske og tørkemaskiner i februar. De skriver at ingen av maskinene får toppscore i og med at det er vanskelig for en kombimaskin å klare hele jobben like godt som separate maskiner. Men den som kommer best ut er Electrolux EW7W5468E6 som gir best vaskeresultat, er rimelig i pris og scorer bra på energi og vannforbruk.   


2022 - test vaskemaskin med tørketrommel

Tænk har testet 23 ulike maskiner i desember og det er Bosch/Siemens og AEG som har kommet best ut i denne testen. AEG L9WDG165C kåres til best i test med 62 poeng. Hakk i hæl kommer Bosch WNA144L9SN og Siemens WN44A1L9DN som får 61 poeng hver. Bosch WNA134L0SN, Bosch WNA134B0SN og Siemens WN34A1L0DN får 59 poeng hver. 


Tænk skriver at kombimaskinene vil passe bra for mange men den dekker ikke behovene for alle. Tørkekapasiteten på disse maskinene kan ikke sammenlignes med en separat tørketrommel, men bruker du vaskemaskinen mest og ikke tørketrommel så ofte kan dette være løsningen for deg. Mange har ikke plass til to maskiner og da er dette en grei løsning.


Råd & Røn har testet 33 maskiner i november og best i denne testen er Bosch WNA144L9SN, Electrolux EW9W8862E9 og Siemens WN44A1L9DN som får 61 poeng hver. Hakk i hæl med kun 1 poeng mindre kommer Bosch WNA134L0SN og AEG L7WBL962E2 som også kåres til Beste kjøp Bosch WNA134B0SN, Siemens WN34A1L0DN og AEG L7WEG963E2 får også 60 poeng hver.


Råd & Røn er enige med andre eksperter om at vaskemaskin-delen fungerer like bra som en separat vaskemaskin men at tørketrommelen er dårligere på en kombimaskin. Det tar lang tid å få klesvasken tørr og den forbruker mer strøm, men har man liten plass og ikke mulighet til å ha en separat tørketrommel er det helt klart en god investering.


Råd &Røn skriver at for mindre hushold som ikke har plass til en separat tørketrommel kan en kombinert vask & tørkemaskin fylle et visst behov men med begrensninger. Har man familie og vasker mye er det tvilsomt at dette er nok.
Her kjøper du Bosch WNA134L0SN til best pris


Her kjøper du Electrolux PerfectCare 700 til lavest pris i dag

test vaskemaskin med tørketrommel,kombinert vask og tørk test,


~ Beste løsningen for deg som har liten plass - en kombinert vask og tørk ~
Tips 1: Trenger du en ny oppvaskmaskin? Da kan vi hjelpe deg med å finne oppvaskmaskinen som er best i test.


Tips 2: Hvis du skal fornye kjøkkenet kan du få gode råd om hvilke produkter du bør velge i vår test av komfyr, beste induksjonstopp og kjøkkenvifte best i test.


Tips 3: Om du liker oss like mye som vi liker deg kan du klikke deg inn på Facebook-siden vår og klikke på Liker. Da holder vi øyene oppe for deg og gir en liten notis når det er tilbud på noen av testvinner-produktene. Velkommen inn kjære venn!
Vanlige spørsmål og svar

 • Hvilken vaskemaskin med tørketrommel er best i test?
  Best i test vaskemaskin med tørketrommel er Bosch WNA134LOSN mens Electrolux EW7W5468E6 får betegnelsen beste verdi for pengene.
 • Hvilke fordeler er det med en kombinert vask og tørk?
  Ved å kombinere to apparater i ett, frigjør en vaskemaskin med tørketrommel verdifull gulvplass, spesielt i mindre boliger eller trange vaskerom. Du sparer også tid ved å slippe å flytte klærne fra vaskemaskinen til tørketrommelen, alt blir klart direkte.
 • Hva bør jeg vurdere når jeg skal kjøpe en vaskemaskin med tørketrommel?
  Når du vurderer å kjøpe en vaskemaskin med tørketrommel, bør du vurdere flere faktorer for å sikre at du velger det beste alternativet for dine behov. Noen viktige punkter å vurdere inkluderer kapasitet, energieffektivitet, tørketrommelteknologi, støynivå, størrelse og pris. Det er også lurt å undersøke merkevarens pålitelighet og omdømme, samt å lese anmeldelser fra andre forbrukere for å få et bedre inntrykk av ytelsen og påliteligheten til modellen du vurderer å kjøpe. Vi har gransket alle aktuelle eksperttester og viktigst av alt – lest hva forbrukerne synes om sine kombimaskiner for å finne maskinen som er best på markedet i dag.
Anita Carlsen

Best i test: Vaskemaskin med tørketrommel

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert