best i test vaskemaskin med tørketrommel

Test vaskemaskin med tørketrommel 2022 - for deg med lite plass

Om du skal kjøpe deg en kombinert vaskemaskin med tørketrommel har du kommet helt rett!


Vi har gransket alle aktuelle eksperttester og funnet ut hva vanlige forbrukere som allerede har kjøpt og brukt disse maskinene en stund synes om dem.


Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe kjedelige feilkjøp og få den beste kombimaskinen til best pris direkte!


Jeg vet allerede det jeg trenger, vis meg den beste vaskemaskinen med tørketrommel NÅ!


På denne siden finner du
Fordeler og ulemper med en kombinert vask og tørk

Først og fremst er fordelen at den tar liten plass. Om du bor trangt eller har et lite vaskerom er det helt klart en fordel med en slik maskin. Det er også deilig å bare kunne vaske og tørke klesvasken uten å måtte stoppe maskinen. Vaske og tørkefunksjonene kan også brukes hver for seg


Ifølge danske Tænk er vaskeevnen i disse maskinen på samme nivå som separate vaskemaskiner. De sier også at dette er en praktisk løsning om du ikke tørker klærne så ofte i tørketrommel. 


Ulempene med en kombinert vask og tørk er at de ikke er like bra som separate maskiner. Ifølge ekspertene er vaskemaskinen like bra som en vanlig vaskemaskin, men tørketrommelen i en kombimaskin er ikke like bra som en separat tørketrommel i og med at vaske og tørkekapasiteten er ulik. 


I Tænks test av kombi vask og tørk er det bare 2 av 9 testede maskiner som er gode, resten er middels eller under middels. Det tar veldig lang tid å tørke klærne i en kombinert vaskemaskin med tørketrommel, om du velger et vaske og tørkeprogram tar det mellom 4 - 9 timer å få vasken ren og tørr.


Vaskemaskiner med tørketromler bruker også mer vann enn en vanlig vaskemaskin i og med at den trenger vann for å kjøle ned maskinen under tørkeprosessen, men det finnes også maskiner som bruker en varmepumpeteknikk i stedet, og det drar mindre vann og strøm, men de maskinene er ofte veldig dyre.


Vi stiller følgende 5 krav på testvinneren

  1. Stillegående - maskinen skal bråke så lite som mulig. Har du det trangt kan det være slitsomt å høre på en vaskemaskin og tørketrommel som står og durer.
  2. Testvinner og høyt verdsatt av forbrukere - du skal ha den beste kombimaskinen til hjemmet ditt. Det skal være en produsent som er kjent for å lage gode kombimaskiner.
  3. Stilig design - den skal pryde det lille hjemmet ditt.
  4. Romslig - maskinen skal kunne ta vask fra 8 kg og oppover.
  5. Bra pris - de fleste av disse kombinerte vaskemaskinene har en saftig pris så vi har kåret en vinner som gjør at du fortsatt har penger igjen i lommeboka - den beste kombimaskinen til best pris!
Best i test vaskemaskin med tørketrommel 2022

Etter flere timers granskning har vi kåret en vinner! Den beste kombivaskemaskinen akkurat nå er AEG L7WDB861G

Beste vaskemaskin med tørketrommel - AEG L7WDB861G

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen akkurat nå!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 26 januar 2022

AEG L7WDB861G


AEG LWDB861G er en kombimaskin med en kapasitet på 8 kg vask og 4 kg tørk. Sentrifugeringshastigheten er på hele 1600 o/min.  


Testvinneren har barnesikring som betyr at små nysgjerrige fingrer ikke kan leke med betjeningspanelet og endre på program når du ikke ser dette. 


Den har flere bra program som blant annet Woolmark Blue som er spesielle håndvask program med lavere temperaturer, dampprogram som du kan bruke når du bare skal friske opp klærne litt og wash & dry modus som både vasker og tørker klærne dine på samme gang.


Med Pro Sense teknologien veier maskinen vasken hver gang for å gi en skreddersydd syklus. Dette bidrar til praktiske og strømsparende vaskesykluser uansett om det er mye eller lite vask. 


Denne maskinen er energimerket E ifølge den nye energimerkingen, lydnivået ligger på 76 db og er lydnivåklasset B


Mål og vekt

  • Høyde (cm): 84,70
  • Bredde (cm): 59,70
  • Dybde (cm): 55,10
  • Vekt (kg): 69,50
  • Ledningslengde (cm) : 180,00


AEG vaskemaskin med tørketrommel - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes om det. Det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du lese noen eksempel på hva forbrukerne har sagt om sin AEG L7WDB861G;


"Jeg har kun plass til én maskin, så vaskemaskin og tørketrommel i én og samme maskin var en sats. Men den virker godt. Syv timer for en omgang håndklær med vask og tørking høres ganske mye ut, men den kan jo stå å kjøre på dagen når man er på jobb, så er det klart når man kommer hjem. Deilig!"


" Vi har kjøpt denne til et kollektiv med 6 personer. Det er den perfekte maskin. Vask og tørk i hurtigprogram på timen. Helt perfekt i en hektisk hverdag."


"Kjempe god maskin. Bare legge inn klærne og ta dem ut tørr. Ikke noe mere tørkestativ hær i huset"


"Stillegående og brukervennlig kombimaskin fra AEG. Veldig fornøyd med kjøpet."


"Den beste maskinen som jeg noen gang har hatt. Kommer helt klart til å kjøpe flere produkter fra AEG. Toppenmaskin!"


"Plassbesparende! Maskinen tar liten plass på badet men hele prosessen tar lengere tid enn med to maskiner." 


"Måtte lese bruksanvisningen nøye, maskinen var ganske annerledes enn tidligere maskin. Men med noen "prøve og feilevask" er jeg godt fornøyd!"


Ulemper da? Disse vil du jo gjerne kjenne til før du skal kjøpe nye produkter og det som flere klager på med denne maskinen er at programmene tar veldig lang tid. En skriver også at klærne blir litt mer skrukkete i denne maskinen enn i en separat tørketrommel.


Så sier ekspertene i sine vaskemaskin med tørketrommel test

Det danske forbrukermagasinet Tænk har testet kombi vask og tørkemaskiner og skriver at disse maskinene vil passe bra for mange men den dekker ikke behovene for alle. Tørkekapasiteten på disse maskinene kan ikke sammenlignes med en separat tørketrommel, men bruker du mest vaskemaskinen og ikke tørketrommel så ofte kan dette være løsningen for deg. Mange har ikke plass til to maskiner og da er dette en grei løsning. 


Det svenske testmagasinet Råd &Røn skriver at for mindre hushold som ikke har plass til en separat tørketrommel kan en kombinert vask & tørkemaskin fylle et visst behov men med begrensninger. Har man familie og vasker mye er det tvilsomt at dette er nok.


Tænk har testet 9 ulike maskiner og det er AEG og Miele som har kommet best ut i denne testen. De skriver at både AEG L99697HWD og Miele WTH130 WPM oppnår betegnelsen Best i test og begge får 60 poeng hver.


AEG vasker og skyller best. Som tørketrommel er den veldig langsom men den er energivennlig. Miele er den maskinen med minst kapasitet og vasker og tørker bra om man bare vasker og tørker 4 kg klær. Tørkekapasiteten til Miele var best. Mieles maskin er dyrest i testen med nesten det doble.   


Råd & Røn har testet 8 maskiner og best i denne testen er Miele WTH 120 WPN og Miele WTH 130 WPN som får 60 poeng hver. Dette er veldig dyre maskiner som koster over 25 000 kr. Andreplassen går til AEG L99697 HWD og Husqvarna QW16971HT med 59 poeng hver. 


Disse har bedre pris og vasker veldig bra, men tar lengre tid en Mieles maskiner. Råd & Røn er enige med andre eksperter om at vaskemaskinen fungerer like bra som en separat vaskemaskin men at tørketrommelen er dårligere på en kombimaskin. Det tar lang tid å få vasken tørr og den forbruker mer strøm, men har man liten plass 


Her kjøper du AEG L7WDB861G til best pris

Whiteaway selger AEG L7WDB861G for bare 6555 kr inkludert frakt når du klikker her!

6555 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for AEG L7WDB861G!

Hos Skousen betaler du bare 6954 kr for AEG L7WDB861G når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

Elkjøp selger AEG L7WDB861G for 7353 kr. Frakten er inkludert i prisen!

Tretti.no selger AEG L7WDB861G for bare 7495 kr når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.


Oppsummering

Målet med denne guiden er at du skal få så god hjelp og veiledning som mulig til å finne den beste kombinerte maskinen som passer deg og hjemmet ditt best. Du har også fått svar på alle fordeler og ulemper med en slik maskin og vet om du skal velge en separat vaskemaskin og tørketrommel eller en kombinert. Lykke til med innkjøpet ditt!


Testvinner - Beste vaskemaskin med tørketrommel


best i test vaskemaskin med tørketrommel

~ Beste løsningen for deg som har liten plass - en kombinert vask og tørk ~Tips 1: Lider du av vonde og ømme muskler? Da kan du få god hjelp av den beste massasjepistolen. Massér deg selv eller be kjæresten eller vennen din om hjelp så får musklene dine slappe av når du trenger det. Du finner også den beste fotmassasjeapparaten her!


Tips 2: Vil du ha den beste vaskemaskinen, den beste tørketrommelen eller den beste oppvaskmaskinen? Klikk deg inn via linken for å lese mer om hvor du får den til best pris!


Tips 3: Om du liker oss like mye som vi liker deg kan du klikke deg inn på Facebook-siden vår og klikke på Liker. Da holder vi øyene oppe for deg og gir en liten notis når det er tilbud på noen av testvinner-produktene. Velkommen inn kjære venn!


Tips 4: For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente.

Anita Carlsen

Best i test: Vaskemaskin med tørketrommel

Testen ble publisert og sist oppdatert

Les også: