best test barbermaskin - barbermaskin test

Barbermaskin test 2024 - spar tid med den beste maskinen

Drømmer du om et glattbarbert ansikt men synes det er tungvint med barberskum og høvel? Har du kjøpt barbermaskiner som ikke holder det de lover og nå vil du ha det beste i stedet? Da har du kommet helt rett! 

 

Vi på Best i test Guiden har gransket alle aktuelle ekspert-tester og fått svar på hvilken barbermaskin forbrukerne er mest fornøyd med. 


Alt dette er oppsummert på denne siden så du skal slippe flere dårlige kjøp og få den beste barbermaskinen til best pris direkte!


Best i test barbermaskin 2024


Vi stiller følgende krav på testvinneren

 1. Først og fremst skal det ikke være skjeggstubb igjen etter barberingen. Det er ikke en skjeggtrimmer vi skal ha, men en barbermaskin som barberer bort stubb enkelt og fort.
 2. Den skal tåle vann, så den er lett å rengjøre etter barberingen.
 3. Den skal være batteridrevet.
 4. Barbermaskinen skal helst kunne lades mens du bruker den eller ha hurtigladerfunksjon (for batteriet kommer sikkert til å være tomt en stressende morgen). 
 5. Den skal ha innebygd trimmer for den som vil stusse barten eller kinnskjegget.


Barberingstips!

 • Vask ansiktet med varmt vann før du begynner barberingen. Dette gjør du for å myke opp hårstråene så barberingen går lettere og for å unngå irritasjon i ansiktet. Med visse barbermaskiner skal du ikke vaske ansiktet innen, men det står i bruksanvisningen om det er så.
 • Ikke stress når du barberer deg. Før maskinen sakte mot skjeggstråenes retning. Er det en maskin med tre hoder så roterer du. Vær lett på hånden og unngå å trykke maskinen hardt mot huden.
 • Og sist men ikke minst; Husk å rengjøre barbermaskinen etter du har barbert deg - hver gang. Da kommer barberingen til å gå både raskere og bedre neste gang samt at maskinen holder seg i mange år.

Philips barbermaskin best i test

Denne roterende barbermaskinen er enkel å bruke og barberhodet former seg enkelt etter ansiktets kontur. Etter å ha gransket ekspert-tester og forbrukeromtaler har vi en klar vinner. Den beste roterende barbermaskinen akkurat nå heter Philips Wet & Dry S5589Tidligere hadde vi Philips Wet & Dry S5400 som testvinner her på Best i test Guiden, men denne har utgått og ifølge Philips er S5589 etterfølgeren til 5400.


Philips S5589 er ikke like dyr som mange andre barbermaskiner fra Philips, derfor er denne et meget interessant valg. Den passer alle typer skjegg og er en av de beste valgene for følsom hud. Den kan brukes både som tørr- og våtbarbering og i og med at den er vanntett kan du bruke den i dusjen om du vil. 


Den har 3 barberhoder som roterer i fem retninger uavhengige av hverandre som gir en nære barbering. I og med at barberhodene er så fleksible får du samme resultat overalt, også på halsen og kjeven hvor det kan kan være vanskelig å komme til. 


Denne barbermaskinen har innebygd trimmer som er perfekt når du skal stusse barten eller kinnskjegget.


Du får opptil hele 60 minutters driftstid på 1h ladning. Om du har dårlig tid kan du lade i 5 minutter for å få nok strøm til en barbering. På led-displayet får du informasjon om hvor mye batteritid som er igjen. Displayet viser også når det er på tide å rengjøre barbermaskinen.


Her kjøper du Philips S55894 til lavest pris i dag
Philips S55894 - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukerne synes, det er jo tross alt de som vet hvordan produktet vi anbefaler fungerer i hverdagen! Her kan du se noen av omtalene Philips S55894 har fått;


"Virker veldig bra, ikke noe sår etter barbering.+++"


"Maskinen er stille og behagelig bruke. I tillegg synes jeg at den barberer fint "


"Behagelig og bra. Den stikker ikke, og den kan brukes i dusj, som er en deal breaker for meg"


"En fornøyelse å bruke denne. Super myk hud, uten irritasjon."   


"Føler denne barbermaskinen er en veldig god allrounder.
Den takler dusj, stivt skjegg, og gir deg en skikkelig glatt hud etterpå. Har faktisk lagt vekk høvelen nå. veldig pluss at den kan brukes i dusjen. :)"


Braun barbermaskin best i test


Etter nøye gransking av eksperttester og forbrukeranmeldelser ble valget enkelt. Den beste vibrerende barbermaskinen akkurat nå kommer fra anerkjente Braun og modellen kommer fra Series 9. Denne er høyt verdsatt av forbrukerne og flere rapporterer at de har brukt samme barbermaskin i 10 år. Ekspertene er også overbevist om at dette er en verdig vinner av tittelen "Barbermaskin best i test".Braun Series 9 gir en nære, skånsom og ren barbering. Takket være SyncroSonic-teknologien tilpasser denne maskinen seg til skjegget ditt. Den kontrollerer dess tetthet 160 ganger i minuttet og gir ekstra kraft der det trengs mest. 


Barbermaskinen følger konturene til ansiktet og bøyer seg i åtte retninger som betyr at den kommer til selv i vanskelige områder. Du kommer så tett på som 0,05 mm. Du kan også låse den i en spesiell vinkel om du ønsker. 


Med fire rørlige blad som rører seg uavhengig av hverandre samt tre innstillinger, fra Ekstra følsom til Intensiv, kan du være sikker på at du får en silkemyk barbering uten irritasjon. Har du tettere skjeggvekst på visse deler i ansiktet går det greit å veksle mellom de ulike innstillingene.


Ekspertene er enige om at ergonomien til barbermaskinen er godt balansert og den ligger bra i hånden. 


Den er enkel å rengjøre, det er bare å vaske den under vann mens den er i gang. Den har også en Clean&Charge-stasjon som gjør at den både renser og lader maskinen.


Ved full batteristyrke kan du bruke barbermaskinen i 60 min. og det tar 1h å lade fra tom til full. Er det tomt for batteri og ekstra stressende kan du bruke hurtigladefunksjonen. Da lades maskinen i 5 minutter for at du skal ha nok batteri til en barbering. 


I tillegg til en ladestasjon får du med en ledning som du kan koble direkte til barbermaskinen. Den er automatisk voltanpasset og kan derfor brukes i alle kontakter i hele verden.


Her kjøper du Braun Series 9 til lavest pris i dag
Braun Series 9 - dette sier forbrukerne 

Dette er en av de mest populære barbermaskinene siden lanseringen og mange forbrukere skriver at de har hatt denne maskinen i 5-10 år! Og som du kan lese nedenfor så er forbrukerne veldig fornøyd med sin Braun Series 9;


"Denne barbermaskinen modell Braun series 9, er den beste jeg har kjøpt. Tidligere har jeg hatt et annet fabrikat i mange år. Veldig fornøyd med denne nye etter 14 dager, lett å rengjøre behagelig barbering og en bra bruksanvisning."


"Like bra som høvel. Utrolig bra rense magasin. Vanntett Veldig bra grep. Stillegående"


"Utmerket barbermaskin. Gir skikkelig glatt resultat uten å irritere huden. Lett å rengjøre. Kan anbefales." 


"Sammenlignet med den tidligere modellen min 7 er det klart bedre når det gjelder barberingen"


“Etter å ha hatt en Philips barbermaskin og ALLTID blitt rød i flere timer etter barberingen så falt valget på denne. Er veldig fornøyd, rengjøringen fungerer bra og den røde halsen min er et minne blott"


Braun barbermaskin - et rimeligere alternativ

Utfordreren Braun Series 3 300s er også en verdig testvinner. Denne maskinen har veldig fornøyde brukere og ikke minst - en utrolig bra pris.Med tre uavhengig skjæreelementer tilpasser den seg ansikts-konturene og barberer både lange og korte skjeggstrå på en utmerket måte. Med Braun Series 3 300s får du et resultat som ligner det du får når du barberer deg med høvel.

 

Testvinneren har et låsbart hode som gjør at du enkelt kan komme til på problemområder. Den har også en ekstra stor presisjonstrimmer som gjør at du enkelt kan forme både skjegget, kinnskjegget og barten eller trimme skjegget før barbering. 

 

Du kan bruke barbermaskinen i 45 minutter når den er fulladet, og skulle du være så uheldig å glemme å lade barbermaskinen, kan du bruke maskinen når den lades. (Dette er en stor fordel, med tanke på at du oftest ikke har en time til overs på morgenen.) Det finnes også hurtiglading på 5 minutter som gjør at du kan barbere deg litt raskt.


Braun S3 3000s er vanntett ifølge IPX7 og kan senkes ned i vann på opptil 5 meter dyp uten problem, det betyr at du kan bruke denne barbermaskinen i dusjen eller badekaret om du ønsker det. 


Her kjøper du Braun Series 3 til lavest pris i dag
Braun Series 3 - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden legger vi stor vekt på hva forbrukerne synes om produktet sitt! Og Braun Series 3 300 har veldig mange fornøyde forbrukere. Her ser du noen av anmeldelsene som er gjort:


"Jeg kjøpte denne forrige uke og jeg er så fornøyd. Batterieeffektiviteten er meget bra."

 

“Glad for at jeg gikk fra høvel til barbermaskin. Begynn med denne om du har planer om å begynne med en barbermaskin. Jeg har veldig hardt skjegg og den klarer det galant selv om man får gjøre noen strøk på visse plasser." 

 

“Mannen min er kresen når det kommer til barbermaskiner men når jeg kjøpte BRAUN barbermaskin ble han glad som en liten gutt. Beste presangen!" 

 

“Er veldig fornøyd med denne maskinen. Den barberer bra og er skånsom mot huden"


"Jeg er veldig fornøyd med denne maskinen som gir en nære og behagelig følelse. Kan bare gi den masse pluss."


Barbermaskin test - dette sier ekspertene i testene sine

Når det gjelder effektivitet og resultat er ekspertene enige - det er bedre med en barbermaskin enn vanlig høvel. Du får en nære og god barbering samtidig som du slipper irritasjon om du har ømtålig hud. Du trenger heller ikke å være urolig for å skjære deg som betyr at stressede morgner er sikrere.


Når det kommer til ekspertenes tester er de veldig nøye og det største fokuset ligger på hvor bra barbermaskinen får med alle hårstrå og om apparatene er vanntette. Noen eksperter fokuserer også litt ekstra på tilbehør, ladestasjoner og hvor enkle de er å rengjøre. 


Ekspertene fokuserer også på batteritid! Du vil jo gjerne at den skal holde så lenge som mulig og det får gjerne følge med en ledning som gjør at du kan lade og barbere deg samtidig.


På displayet vil ekspertene få ut så mye informasjon som mulig - batteritid, når du skal bytte barberhode og når det er på tide å rengjøre den. Etter gransking av apparater er det lett å si at jo dyrere barbermaskin, jo mer informasjon får du på displayet.


Barbermaskiner fra anerkjente Braun blir ofte kåret til testvinnere av vibrerende barbermaskiner. De er kjent for å gjøre bra maskiner og har vært på toppen lenge. Det er til og med forbrukere som skriver at de har brukt samme barbermaskin fra Braun i over 10 år! 


Av roterende barbermaskiner er det Philips som ligger best til. De har konstruert barbermaskiner siden 60-tallet under navnet Norelco i Nord-Amerika og er kjent for kvaliteten sin. I dag er de fremdeles en anerkjent produsent og tilbyr barbermaskiner av høy kvalitet i alle prisklasser.


De produsentene som kommer dårligst ut i testene er blant annet Remington og Panasonic. Disse produsentene skal du altså unngå om du vil ha en bra barbermaskin.


Disse eksperttestene har vi gransket

Barbermaskin test - 2023

Men's Health Skriver at Braun Series 7 790cc har fire synkroniserte barberingselement som gjør at denne maskinen kutter i ett slag det andre maskiner gjør i to.
Philips S9000 er også en favoritt, til tross for den høye prisen. De skriver "Du kan bruke denne til både våt og tørr barbering med minimal irritasjon, og den kule ladeplaten kan til og med lade iPhonen din."


Barbermaskin test - 2021

TV2 Hjelper deg Har testet 6 ulike barbermaskiner og best i denne testen ble Braun Series 3 som fikk terningkast 5. Testpanelet liker at den barberer behagelig og jevnt, den integrerte trimmeren, ladestasjonen, at det er lysdioder som viser hvor mye strøm som er igjen og prisen. Andreplassen gikk til Philips Aqua Touch S5900 med terningkast 4 og får utnevnelsen Godt Kjøp.


Hair Clippers Club Hyller rengjøringsstasjonen hos Braun Series 9. De synes denne maskinen har god kvalitet og skriver at forbrukere av denne barbermaskinen kan forvente seg mange års bruk før de trenger å skaffe seg en ny. De gir den også pluss for at man kan bruke den ved både våt- og tørrbarbering.
Som ulempe skriver de at den er litt vel dyr.


Barbermaskin test - 2020

Shavercheck Liker oppgraderingen som Braun har gjort med Series 9, først og fremst fordi man nå kan både våt- og tørrbarbere seg. De skriver også at de liker den nye rengjøringsstasjonen og at den gir en nære barbering. 


Shavercheck Er veldig positive til Braun Series 7 790cc og kaller den fortsatt for "en av de beste" med 4,5/5 stjerner. De synes den er behagelig, gir nære barbering og anbefaler den spesielt for de som har følsom hud. Når det gjelder ulemper så nevner de at den bare kan brukes på tørrbarbering og at den er litt dyr. Men ellers bekrefter de at det er en av de "mest populære, allsidige og hyllede barbermaskiner gjennom tidene."


Barbermaskin test - 2018

TEK.no Letet etter den beste barbermaskinen for under 1000-lappen. De har testet 5 ulike maskiner og vinneren i denne testen med 8 av 10 poeng ble Braun Series 3 3050CC. “Veldig behagelig. Tett barbering. Lugger ikke, og har god batteritid. Ikke helt optimal siden den ikke klarer å barbere alle utstikkende hår og det er en ulempe at den ikke er vanntett”
Andreplassen med 7,5 poeng gikk til Philips Aquatouch S5400/06.

 

Barbermaskin test - 2017

Aftonbladet Testet skjeggtrimmere og best i denne testen ble BaByliss E886E Digital-Control som fikk 4 av 5 poeng. Avisen skriver blant annet; “Har desidert testens beste klipp og klarer også langt skjegg galant. Maskinen er i en klasse for seg blant de 5 apparatene som er testet.”

Like mange poeng fikk også Gillette Braun Fusion ProGlide Styler, til tross for at den bare koster rundt 200 kroner.

 

Råd & Røn Testet 11 barbermaskiner og best i test med 80 poeng ble Philips S9711. Andreplassen med 77 poeng og utnevnelsen Bra kjøp gikk til Braun Series 7 og Braun Series 9.

  

Magasinet M3 I M3:s barbermaskintest blev den prisgunstige Philips Series 7000 BT7201 best i test med 9 av 10 poeng. Den ble kåret til beste skjeggtrimmer fordi den har “Effektiv og behagelig trimming, smart håroppsamlingsfunksjon og er enkel å rengjøre.”
Philips Series 9000 BT9297 og Philips Series 9000 S9711CC fikk også en høy plassering med 8 poeng. De fikk dessuten utmerkelsen “M3 Anbefaler”
Det kan være verdt å nevne at Braun ikke deltok i denne testen!


Barbermaskin test - 2016

TyskeChip har testet Braun Series 3 3090cc og kårer den til best i test. De synes den barberer veldig bra, at du får med mye bra utstyr og at den er behagelig.


DinSide Testet åtte “folkemodeller” i prisklassen 350-1490 kr. Ifølge DinSide er det Philips og Braun som dominerer på markedet, men i denne testen var det Panasonic ES-RT37 som gikk av med Best i test – seieren og terningkast 6. 


Barbermaskin test - 2015

ETM Testmagazin testet 6 forskjellige barbermaskiner og kåret Braun Series 3 3090cc til best i test. 
barbermaskin best i test finner du her


~ Bruk lotion etter barberingen så du slipper tørr og irritert hud ~ 

 

Oppsummering

Med denne guiden håper vi at du har fått god hjelp til å unngå fallgropene og kjøper barbermaskinen som passer deg og behovene dine best.


Testvinnere - Beste barbermaskinVanlige spørsmål og svar

 • Hvilken barbermaskin er best i test?
  Den beste vibrerende barbermaskinen akkurat nå er Philips Series 9. Den beste roterende barbermaskinen er Philips Wet&Dry S5589.
 • Hvor lenge holder en barbermaskin?
  Kjøper du apparater fra Philips og Braun kan du regne med en maskin som holder opptil 10 år om du tar vare på den og rengjør den som det står i bruksanvisningen.
 • Barberhøvel eller barbermaskin?
  Det kommer helt an på deg selv hva du liker best. I dag barberer de beste barbermaskinene like bra og tett som en høvel så for mange er det et bedre alternativ å kjøpe en maskin.
Tips 1! Vil du heller ha barberhøvel finner du beste barberhøvel til mann og kvinne her.


Tips 2! Du finner også hvilken skjeggtrimmer som er best i test.


Tips 3! Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon når noen av butikkene har Tilbud på en av barbermaskinene. På den måten gjør du et riktig bra kupp = Den beste barbermaskinen til best pris! Klikk på LIKER så holder vi øynene oppe for deg i fortsettelsen.
Best i test Guidens tester på KroppspleiePhilip Andrén

Best i test: Barbermaskin

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.

Testen ble sist oppdatert