Smart belysning. Smartlys best i test

Smart belysning best i test

Om du ønsker deg et enklere liv med smart belysning har du kommet helt rett! Vi har pratet med eksperter, gransket alle aktuelle ekspert-tester og viktigst av alt - fått greie på hva vanlige forbrukere synes om smartlysene sine.


Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige feilkjøp og få den beste automatiske belysningen direkte!

 

Vis meg beste smartlys med E27 sokkel NÅ!


Vis meg beste smartlys med GU10 sokkel NÅ!


Derfor skal du ha smarte lys

Se dette scenariet for deg; Du ligger godt til rette på sofaen med teppet rundt deg etter en dag på jobb. Det begynner å bli mørkt og du skulle egentlig ha tent noen lamper, men ligger så godt at du venter og venter til det blir helt mørkt rundt deg. I og med at det er mørkt sovner du til flere ganger og hver gang du våkner tenker du at du må opp å tenne for å ikke sove bort hele kvelden.

Da er det deilig å bare kunne klikke på mobilen for å tenne lyset. Og enda deiligere er det når du har har forhåndsprogrammert lysene til å tennes og slukkes automatisk!


Dette er Smarte Hjem

Begrepet smarte hjem begynner å få mer og mer oppmerksomhet - men hva er det egentlig?

Smarte hjem betyr at du kan kontrollere apparater, musikk, lysstyrke og lignende med smarttelefonen din. Det kan virke litt vel overflødig men det er et konsept som blir mer og mer vanlig og ettertraktet. 

 

Fordeler med smarte lyspærer

  • Du kan stille inn med timer så lysene går på og av automatisk.
  • Kan brukes som wake-up light.
  • Med kontroll på belysningen minimerer du risikoen for innbrudd når du er bortreist.
  • Du får akkurat det lyset du vil i alle rom i og med at det er over 50 000 nyanser av hvitt.
  • Du trenger ikke å uroe deg for om du har slått av lyset lengre, det kan du kontrollere med smarttelefonen din.

Best i test smart lyspære 2023

Det er mange som produserer smarte lys i dag. IKEA og Eufy har fått bra resultat i flere ekspert-tester men produsenten som tar førsteplassen i dag er Philips med Hue-serien sin. Denne serien har tatt verden med storm!

Smarteste lyspærer akkurat nå - Philips Hue White Starter Kit
(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen på produktet)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 9 desember 2023

Philips Hue White Ambiance BT Starter Kit E27Med Philips Hue-serie kontrollerer du enkelt lyset i hjemmet ditt. Du kan sette på/stenge av og endre lysstyrken direkte fra smarttelefonen din. 

Med den smarte appen som hører til deler du enkelt inn lyspærene i ulike kategorier, f.eks. kjøkken, soverom og stue for å få full kontroll på belysningen i hjemmet ditt. Du kan til og med koble lyspærene til en stemmeassistent som Google Assistant, Apples Siri eller Amazons Alexa.


Slik fungerer det

Som du kan se på produktbildet ovenfor får du med en kvadratisk apparat. Dette er bryggen mellom Wi-Fi og lyspærene. Bryggen kobles til routeren i hjemmet og sender instruksjonene fra fingertoppene dine til lyspærene, enkelt og greit! En brygge kan være koblet til maks 50 enheter (lyspærer). Du får også med en trådløs dimmer i startpakken som kan brukes til å styre belysningen i stedet for smarttelefonen din.

   

Dette sier ekspertene om Philips Hue-serie

Både eksperter og forbrukere er enige om at Philips Hue-serie er meget imponerende. Her kan du se hva ekspertene sier; 


TEK, juni 2020 kårer Philips Hue til best i test og gir den hele 9/10 poeng. TEK.no skriver at "Philips er fortsatt kongen på smartlyshaugen." og de liker det gode og fyldige økosystemet, at den har både Bluetooth- og Zigbee-støtte, full funksjonalitet uten internett, kompatibel med de fleste smarte plattformer, kompatibel med visse tredjeparts Zigbee-pærer og at den testede pæren har et anstendig spenn i hvitt lys og gode farger. Som ulemper skriver de at det er litt høy pris på fargepærene og at man må ha en basestasjon for de mest avanserte funksjonene.


Trustedreview.com, desember 2019 gir Philips Hue-serie 4.5 av 5 stjerner. De liker den høye kvaliteten av lyspærene og det varme lyset. De velger å avslutte testen med; "Philips Hue-serie har det største sortimentet blant smarte lyspærer og den beste støtten for tredjepartstjenester" og "Om du ikke vil holde på med en masse ledninger i hjemmet ditt er det Philips Hue du skal ha"


Techradar.com, november 2019 har testet Philips Hue-serie og er positive. De liker at det er så lett å komme igang, app-opplevelsen og at man kan integrere andre tjenester som f.eks. Alexa. Dette er en stor test som tar opp de fleste produkt fra Hue-serien og de konkluderer det hele med; "Om du vil investere i et komplett eko-system tilbyr Philips Hue de smarteste lyspærene akkurat nå." Det de tar opp som negativt er at de syns det er litt dyrt.


Expertreviews.com, juli 2019 har testet Philips Hue-serie og summerer det med: "Det mest fleksible og mangsidige smartbelysningssystemet". De gir Philips Hue 5 av 5 stjerner. De avslutter testen med; "Det er ikke den billigste måten å starte smart belysning men om du leter etter det mest omfattende systemet er det Hue som gjelder."


Business Insider, april 2019  innleder testen sin med ordene "Alle burde ha smarte lyspærer." Og på spørsmålet om hvem systemet passer til svarer de "Philips Hue-serie er perfekt for nybegynnere men også til ekte nerder. Med mulighet for å skape sin egen lysatmosfære finner man overraskende mye i appen." Business Insider synes også at prisen er litt høy.


Din Side, februar 2019 lot de to meste populære smartlysepærene duellere mot hverandre. Det handler om Ikea Trådløs og Philips Hue. Best i denne testen ble Philips Hue som fikk terningkast 5. De konkluderer testen med ordene; " Philips Hue er uten tvil vårt førstevalg hvis pris ikke er en hindring. Startsettet er ikke stort dyrere enn hva tilsvarende løsning fra Ikea Trådfri, men det er når du skal begynne å bygge ut med ekstra lyspærer at prisen øker betraktelig. Vi syns at Hue-fjernkontrollen fungerer godt, og det er nyttig at man kan konfigurere den slik at programmerte scener kan aktiveres med ett trykk. Er du ute etter en smartpære-løsning som har alt, er det Philips Hue som gjelder, men for mange vil Ikea Trådfri gjøre jobben".


Enkelteknik.se, februar 2018 gir 4.5 av 5 poeng. De liker at det er lett å komme igang og at systemet bare fungerer. De liker også at man ikke trenger å stresse med å kjøpe nye produkt; "Noe av det beste med Philips Hue er muligheten til å utvide systemet i sin egen takt."

    

Pocket-lint.com, november 2018 har testet Philips Hue-serie og oppsummerer det hele med; "Philips Hue-serie er den beste tjenesten for smarte lyspærer. Den tilbyr større variasjon av produkter enn andre tjenester." De liker at det er enkelt å installere og ekspandere om man vil. Når det kommer til ulemper så synes Pocket-lint at prisen er litt høy.

    

Smartworld, november 2017 som er en del av magasinet M3, gir Philips Hue-serie 4.5 av 5 poeng. De liker blant annet det store utvalget av lysinstillinger og brukervennligheten. De konkluderer det hele med; "Vi er helt solgt." 

 

TEK.no, august 2017 testet fire lyssystem og best i test er Philips Hue-serie med 8 av 10 poeng. De liker appen, at det er stort utvalg av sokler, lamper og styringstjenester. De synes den har god timeplan-automasjon og liker at den har mange dimmertrinn. Det som er negativt er prisen og at de savner litt mer avanserte funksjoner i appen.

De oppsummerer testen med ordene; "Helt klart det beste systemet, men et større oppsett blir raskt kostbart"

Andreplassen i denne testen går til IKEA Trådløs med 6 av 10 poeng og utnevnelsen Godt Kjøp.

  

Så sier forbrukerne om Philips Hue 

"Enkelt å sette opp, enkelt i bruk og fantastisk med automatisering av lys ift om du forlater leilighet eller når man skal opp om morgenen at det gradvis stiger på morgenen. Kommer til å kjøpe alle lamper med tiden for å ha i hele hjemmet."


"Philips Hue er det beste som finns!"


"Kan bare være enig om at det er sykt enkelt med Hue"


"Jeg har et enkelt Hue-system hjemme, dog ikke stort. Noen taklamper og en vinduslampe. Tennes når jeg kommer hjem, fades ut på kvelden og slukkes når jeg vil det."


"Jeg er kjempefornøyd. Har noen lyspærer, rørelsesensor i gangen og knapper i hvert rom for å tenne og slukke."


"Jeg tenkte å leie inn en elektriker først for å installere dimmere men fornøyd etter at jeg byttet ut pærene til Philips hue istedet. Endrer lys via mobilen etter stemning. Wake-up ligts på morgenen og party lights til fest."


Ulemper da? Disse vil vi jo gjerne kjenne til før vi bestemmer oss for å handle, og det som flere synes er at de er litt dyre i innkjøp.


Her kjøper du Philips Hue-serie til best pris

Best pris på Philips Hue White Starter Kit finner du på internett. Da får du det også hjem til deg direkte, noe som er veldig godt.


Elon selger Philips Hue White Ambiance BT Starter Kit E27 for 1390 kr. Frakten er inkludert i prisen!

1390 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Philips Hue White Ambiance BT Starter Kit E27!

For deg som har GU10 sokkel

For deg som har GU10 sokler - Philips Hue Starter Kit

(Klikk på bildet for mer informasjon om best pris)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 9 desember 2023

Philips Hue Starter GU10

Tips 1: Hvis du ønsker å utøke smarthjemmet ditt enda mer har vi en side om det beste elektroniske dørlåset. Du kan også få vite hvilket overvåkningskamera som er best i test akkurat nå. Og er du ute etter beste boligalarm finner du det her!


Tips 2: Om du liker oss like mye som vi liker deg kan du klikke deg inn på Facebook-siden vår og trykke på LIKER. På den måten kan du gjøre et skikkelig kupp - vi holder nemlig øynene oppe for deg så du skal få vite når noen av de riksdekkende kjedene har salg på disse smarte lyspærene!


Tips 3: For deg som trenger ekstra penger har vi en side med lån med lav rente.Best i test Guidens tester på Smarte hjemPhilip Andrén

Best i test: Smartlys

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.


Testen ble sist oppdatert