DAB-Radio best i test

DAB radio test 2021

Om du skal kjøpe deg en DAB Radio og vil vite hvilken som er den beste på markedet i dag har du kommet helt rett! Vi har gransket alle aktuelle ekspert tester, pratet med forhandlere og viktigst av alt – fått greie på hvilken radio vanlige forbrukere liker best.


Jeg vet allerede alt jeg trenger, vis meg den beste DAB radioen NÅ!


Dette er en DAB Radio

I 2017 skrudde Norge av FM-sendingene. Det betyr at radioen digitalisertes helt. Grunnen til dette er at FM-nettverket er overfylt og digitalradioen har bedre utnyttelse av frekvens-ressursene. 

DAB er en forkortelse for Digital Audio Broadcasting som betyr digital lydkringkasting. Fordelene med DAB nettverket er mange. Du får blant annet en mye bedre lydkvalitet, flere kanaler å velge mellom og susfri lyd i bilen.

Om du er interessert i å lese mer, har Forskning.no en utførlig forklaring på hvordan DAB fungerer.

 

Forskjellen på DAB og DAB+

DAB+ er en videreutvikling av DAB. Radioer som tar inn DAB+ kan også motta DAB, men ikke omvendt, så det er en stor fordel å satse på en DAB+ radio. DAB+ radioer har bedre mottak, kan ta inn mange flere kanaler enn en vanlig DAB og det er plass til flere ekstratjenester. DAB radioer som er produsert etter år 2009 har for det meste DAB+ som standard, så når det står DAB så er det DAB+ i dag.

 

Disse kravene stiller vi

  • God lyd. Det vi legger mest vekt på når det gjelder å finne den beste Dab-radioen er at lyden skal være klar og behagelig. 
  • Bluetooth. Radioen skal kunne brukes som en vanlig høytaler, så du kan strømme favorittmusikken din trådløst fra smarttelefonen eller nettbrettet ditt.
  • Klokke med alarm. Den skal ha klokke med alarm så du kan bruke radioen som en vekkerklokke.
  • Batteridriven. Vi vil at radioen skal kunne brukes på hytta uten strøm, eller ute på verandaen når du sitter og koser deg.
  • Bra pris. Vi vil ha en radio som passer både hjemmet og lommeboka di, så det er ikke verstingradioen som prioriteres, vi vil ha en vanlig og god Dab-radio til en grei pris.

Best i test Dab-radio

Etter mange timers søking og granskning har vi nå kåret en vinner. Den beste DAB-radioen akkurat nå er Pure Evoke H3.

Beste Dab-Radio akkurat nå – Pure Evoke H3

(Klikk på radioen for mer informasjon)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 13 april 2021

Pure Evoke H3Med den krystallklare lyden og fine designen kommer du til å kunne nyte mange timer med favorittmusikken din og den passer fint både hjemme, på hytta og på kontoret.

 

Pure Evoke H3 er ikke bare en DAB og FM-radio, men den har også Bluetooth så du kan bruke den som en vanlig høytaler og strømme favorittspillelisten fra smarttelefonen din. 

 

Pure Evoke H3 har også en klar og informativ fargeskjerm, bildevisning, klokke med alarm og er brukervennlig. Den har utgang for hodetelefoner om du har behov for det og en aux-inngang.

 

OBS! Radioen kommer uten batteriet som heter ChargePAK B1, men det kan du kjøpe til om du ønsker å bruke den uten strøm.


Dette sier ekspertene og forbrukerne

Pure Evoke H3 har fått mange gode lovord fra forbrukere som allerede har kjøpt og eier denne. Noen av disse omtalene er; “God lyd og byggekvalitet. Ingenting å klage på!”, “Enkel å bruke, stilig og en fantastisk lydkvalitet”

 

 “Stilig design og god funksjon”, “Så lett å installere. Den er brilliant. Den erstattet min gamle dab radio som jeg ikke kunne endre stasjonene på. Ingen problemer med denne.”, “Fin lyd, enkel å bruke. Fargen står i stil med møblene”, “Jeg liker alt med den!”, “Dette er en flott liten radio, rik lyd med tanke på størrelsen.”, “Veldig god lyd. Skjermen er klar og lett å lese”

 

 “Jeg liker virkelig det faktum at den viser tid og dato. Tilkoblingen til telefonen er også en veldig god funksjon.”, “Nydelig utseende, ikke noe problem å finne de stasjonene du trenger. Du kan bruke Bluetooth med andre enheter for å bruke den som en høyttaler. Lydkvaliteten er veldig bra og volumet går ganske høyt. Displayet har en grei størrelse, så det er ganske enkelt å se informasjonen som vises.”

 

 “Jeg kjøpte denne radioen til soverommet mitt, og jeg er så fornøyd med den. Den ser bra ut, lyder enda bedre, og den var veldig enkelt å installere. Jeg liker å våkne opp til musikkalarmen, som starter stille og forsiktig og kommer til et volum som kan forhåndsinnstilles etter dine egne behov. Jeg er så fornøyd med den! Jeg kjøpte den oppladbare batteripakken samtidig, så jeg bruker radioen i hele huset. Jeg kan absolutt anbefale denne. Den er vel verdt pengene.”

 

DinSide skriver at den er “enkel og logisk å bruke, batteridrift med oppladbart batteri, behagelig lyd…Fargeskjerm, Bluetooth, pent kabinett og logisk betjening gjør Pure Evoke H3 til et godt valg” og gir Pure Evoke H3 terningkast 5 i testen sin.

 

Ulemper da? Vi vil jo gjerne vite om det er noen ulemper med produktet så vi kan veie inn dette før vi bestemmer oss for å handle.
Det som visse påpeker er at de synes det er dumt at ikke batteripakken inngår, men at man må kjøpe til denne om man vil ha det. Noen nevner at de synes den er litt dyr og noen skriver at displayet er for lyst, selv når den er på nattmodus, men ellers er de fleste enige om at dette er en fantastisk Dab-radio og anbefaler den.


Dab-radio test

Med den beste Dab-radioen kan du nyte favorittprogrammet ditt!

 

Her kjøper du dab radio best i test til best pris


Elkjøp selger DAB radioen for 1787 kr. Frakten er inkludert i prisen!

1787 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Pure Evoke H3!

Proshop selger DAB radioen for 1787 kr inkludert frakt.
Disse ekspert-testene har vi gransket

DinSide, september 2017: Testet 10 DAB-radioer i prisklassen 1 000 kr – 2 000 kr og variasjonene er store. Best i test med terningkast 6 er Sangean BTR-160. De beskriver denne testvinneren med ordene; “God lyd, masse funksjoner, lader standard oppladbare batterier i kammeret, store D-batterier varer lenge”.  Andreplassen med terningkast 5 går til Geneva Touring S og Pure Digital Evoke H3 som dermed får dele på sølvet i denne testen. 

 

DinSide, september 2017: Testet 6 ulike DAB-radioer i prisklassen 2 000 kr – 3 500 kr. Best i denne testen med terningkast 6 ble Geneva Touring L. En radio som minner om en reiseradio på 70-tallet, men med en fantastisk lyd. DinSide konkluderer det hele med lovordene; ” Lyd helt i toppklassen, flott utseende, enkel betjening”.

 

Lyd & bilde, desember 2016: Lyd & Bilde testet 8 ulike DAB-radioer i prisklassen 1 500 – 2 000 kr. Bordsradioen som fikk utnevnelsen best i test ble Radionette Solist med lovordene; “Dette er radioen for deg som vil ha i både pose og sekk. Svært god lyd, glimrende funksjonalitet og lettbetjent.” 

Spesielt anbefalt – utnevnelsen fikk Geneva Touring S. “Geneva-radioen er liten og lekker, men lyden står som en påle. Klokkeklar lyd og tiltalende design, forbilledlig betjening.”

 

DinSide, august 2016: Passet på å teste 5 Dab – radioer som koster under 800 kroner. Det var ikke kjempebra resultat blant disse, men best i denne testen ble Panasonic RF-D10. Andreplassen gikk til Tiny Audio M3.

 

Lyd & Bilde, juli 2015: Testet 8 bærbare DAB radioer. De la mest vekt på bærbarhet, brukervennlighet og lydkvalitet.
Best i denne testen med 5 av 6 stjerner ble Tivoli Audio PAL+ BT. De sier at denne er kompakt og brukervennlig med strømming, god batteritid og kjempegod lyd. Men – dette er også den dyreste radioen i testen. 
Som beste kjøp kom Radionette Solist som de sier har en svært god lyd og god brukervennlighet til en fair pris.

Spesielt Anbefalt utmerkelsen gikk til Pinell GO+ som de sier har knallgod lyd, svært lang batteritid og med Bluetooth strømming kan du bruke den som en trådløs høyttaler.

 

VG, januar 2015 / Lyd og bilde 2014: Testet 6 bordsradioer til rundt 2 000 kr. Best i denne testen var Argon iNet3+v2 med lovordene; “Kraftig og fyldig lyd med god dynamikk og full kontroll fra smartmobilen, gjør Argon-radioen til et meget godt kjøp.” 


Søndagsavisen, august 2015: Danskene passet på å teste 4 ulike DAB-radioer og kom fram til at vinneren i denne testen er Evoke D6. De skriver at “dette er en vel-designet radio med god lydkvalitet og et fornuftig utvalg av funksjoner.”

 

Og mens du koser deg med god musikk fra den beste radioen, hva passer vel bedre enn å ta en kopp kaffi og noen gode vafler?! Vi vet hvilket vaffeljern som er det beste og vi vet også hvilken kaffetrakter som brygger best kaffi!

 

Vil du fornye kjøkkenet ditt så kan vi avsløre hvilken stekeovn, platetopp og komfyr som er best akkurat nå. Klikk bare på linken til den du vil vite mere om, så får du svaret!

Tips! Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har SALG på DAB-radioen her ovenfor! På den måten gjør du et kupp = den beste radioen til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!


Anita Carlsen

Best i test: DAB radio

Testen ble publisert og sist oppdatert