DAB-Radio best i test

DAB radio test 2023 - krystallklar lyd på turen


Om du skal kjøpe deg en DAB Radio og vil vite hvilken som er den beste på markedet i dag har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle ekspert tester, pratet med forhandlere og viktigst av alt – fått greie på hvilken radio vanlige forbrukere liker best. 


Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige feilkjøp og få den beste Dab-radioen til best pris direkte!


Jeg vet allerede det jeg trenger, vis meg den beste DAB radioen NÅ!


Dette er en DAB radio

I 2017 skrudde Norge av FM-sendingene. Det betyr at radioen digitalisertes helt. Grunnen til dette er at FM-nettverket er overfylt og digitalradioen har bedre utnyttelse av frekvens-ressursene. 


DAB er en forkortelse for Digital Audio Broadcasting som betyr digital lydkringkasting. Fordelene med DAB nettverket er mange. Du får blant annet en mye bedre lydkvalitet, flere kanaler å velge mellom og susfri lyd i bilen.


Om du er interessert i å lese mer har Radio.no en utførlig forklaring på forskjeller mellom DAB og FM.

 

Forskjellen mellom DAB og DAB+

DAB+ er en videreutvikling av DAB. Radioer som tar inn DAB+ kan også motta DAB, men ikke omvendt, så det er en stor fordel å satse på en DAB+ radio. DAB+ radioer har bedre mottak, kan ta inn mange flere kanaler enn en vanlig DAB og det er plass til flere ekstratjenester. 


DAB radioer som er produsert etter år 2009 har for det meste DAB+ som standard, så når det står DAB så er det DAB+ i dag.

 

Vi stiller følgende krav på testvinneren

  1. God lyd - det vi legger mest vekt på når det gjelder å finne den beste Dab-radioen er at lyden skal være klar og behagelig.
  2. Bluetooth - radioen skal kunne brukes som en vanlig høyttaler så du kan strømme favorittmusikken din trådløst fra smarttelefonen eller nettbrettet ditt.
  3. Vanntett - testvinneren skal kunne følge med på stranden eller ved bassengkanten.
  4. Batteridreven - radioen skal kunne brukes på hytta uten strøm, eller ute på verandaen når du sitter og koser deg.
  5. Bra pris - vinneren skal passe både hjemmet og lommeboka di, så det er ikke verstingradioen som prioriteres, men en vanlig og god Dab-radio til en grei pris.
Best i test Dab radio

Det finnes svært få nye eksperttester på Dab-radioer så vi har lagt ekstra mye vekt på hva forbrukerne sier i denne testen og etter mange timers søk og granskning har vi kåret en vinner! 

Den beste DAB-radioen akkurat nå kommer fra en høyt verdsatt produsent som er kjent for å lage god lyd. Det handler om JBL og radioen heter Tuner 2.

Beste Dab-Radio akkurat nå – JBL Tuner 2

(Klikk på radioen for mer informasjon om beste pris)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 24 september 2023

JBL Tuner 2Med den krystallklare lyden og fine designen kommer du til å kunne nyte mange timer med favorittmusikken din! Den passer fint både hjemme, på hytta, stranda og på kontoret.

 

JBL Tuner 2 er ikke bare en radio, den har også Bluetooth som betyr at du kan bruke den som en vanlig høyttaler og strømme favorittspillelisten fra smarttelefonen din. 

 

Testvinneren har en imponerende batteritid på hele 12 timer. Den har også en klar LCD-skjerm som gir deg informasjon om radiokanalene og du kan programmere favorittkanalene dine med fem hurtigvalgs knapper.   


Tuner 2 er vanntett i henhold til IPX7-sertifiseringen som betyr at radioen kan senkes ned en meter under vann og skades ikke om den kommer i kontakt med vann. Den er også brukervennlig og veldig enkel å forstå seg på.


Med i pakken får du

- JBL Tuner 2

- USB-kabel typ C

- Manual

- Garantibevis

- Sikkerhetsinstrukser


Mer informasjon om JBL Tuner 2 får du på JBLs hjemmeside.


JBL dab+ radio tuner test - dette sier forbrukerne om testvinneren

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og prøvd produktene vi anbefaler synes om dem, det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. JBL Tuner 2 har fått mange gode lovord fra forbrukere som allerede har kjøpt og eier denne. Noen av disse omtalene er: 


“Liten og lett å ta med seg. God lyd til å være så liten.”


"Liker at den er liten og nett, lett å ta med overalt, ute, inne og til og med på badet."


"Jeg testet denne en liten stund og er meget fornøyd med hvor mye lyd det er i denne lille kompakte saken. Den scanner og finner kanaler raskt og tilkobling til mobil går smertefritt, den er vanntett som gjør at man ikke trenger å bekymre seg for litt vannsprut fra bassengkanten, eller om du har den med i båten. Den kan lades raskt via usb-c porten og holder lenge på strømmen. Absolutt verdt et kjøp!"


"Nå har jeg testet denne høyttaleren i 2 uker og jeg er så langt veldig fornøyd med den. Det jeg liker spesielt godt med den er at den er liten og lett, derfor er den fin å ta med seg ut på tur. Når den er full ladet holder den i mange timer, slik at man ikke trenger å være redd for å gå tom for strøm. Om det er din egen musikk eller radioen du hører på så gir den deg klokkeklar lyd og den har ett bra volum. Den har ett enkelt og greit display og den har få funksjoner ,slik at den er enkel å betjene,samtid mangler jeg ikke noe. Dette har blitt en fin følgesvenn i sommer både i ute og innerommet. Jeg anbefaler denne på det sterkeste om du vil ha en liten,lettbrukt høytalere med god lyd." 


"Jeg har testet JBL Tuner 2. Lyden er fantastisk. Den er lett å bruke og lett å ha med på farten. Jeg har brukt den på hjemmekontoret og her er den helt perfekt. Man kan både høre radio og tilkoble telefonen sin. Den har strøm lenge. Om det skal være et lite men, så skal den lille antennen justeres litt noen ganger ellers mister man radioforbindelse. Kan varmt anbefale dette produkt." 


"Trengte en radio til leiligheten som var lett å flytte rundt og bra lyd. Vi valgte helt rett!!!"


"Veldig lett, men samtidig kompakt og praktisk radio! Lett og ta med seg der man måtte ønske. Fungerer også veldig bra i en våt atmosfære da den er vanntett. (Bassengkanten, baderom eller ute i regnet).
Radioen fungerer bra og Scanner raskt etter kanaler. Man kan lett lagre opp til 5 favorittkanaler, som enkelt finnes igjen ved å trykke på tallene fra 1-5. Den kan enkelt kobles opp med Bluetooth til telefonen. Så man har altså alltid god musikk å velge mellom. Lades fort og greit opp med usb! God batteritid. Høytaleren og kvaliteten på musikken når dessverre ikke helt opp for min del, men anbefaler denne lille saken dersom du bare trenger litt radio/musikk til grillingen ute, på bassengkanten, eller en reisevenn langs veien. Et godt kjøp til denne prisen!" 


"Helt perfekt. Bra lyd, lett å koble seg på."


"Testet i to uker. Bra batteritid og enkel å koble til telefonen. Bruker som bakgrunnsmusikk når jeg jobber. Liten og nett å flytte rundt - perfekt å ha med ute. 
Bra valg om du vil kunne ta med på stranda, verandaen osv. Ikke beste lyden om det er superviktig men for min del brukes den mer som bakgrundslyd."

 

 “Liten, hendig kjøkkenradio som kan tas med rundt i huset der den trengs og ute på terrassen med. Super lyd og lett å koble til mobil via bluetooth."

 

 “Synes radioen har bra lyd til å være så liten. Bra batteritid og virker til å være av god kvalitet.”

 

 “Bra lyd i en så liten høyttaler, lang brukstid på batteriet. Lett å sette opp mot telefonen.
Mangler 220VAC lader i esken.
Anbefales"

 

Ulemper da? Vi vil jo gjerne vite om det er noen ulemper med produktet så vi kan veie inn dette før vi bestemmer oss for å handle. Det som noen nevner er at de ikke synes bassen er så bra som forventet.

Her kjøper du den beste dab radio med bluetooth billigst


Elkjøp selger JBL Tuner 2 for 781 kr. Frakten er inkludert i prisen!

781 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for JBL Tuner 2!

Proshop selger JBL Tuner 2 for 1190 kr når du klikker her! Prisen er inkludert frakt.
Dab radio test - disse ekspert-testene har vi gransket

Disse testene er ikke så aktuelle lengre i og med at det har kommet mange nye bra radioer på markedet men veldig få eksperttester. Vi fyller på nye tester alt ettersom det kommer nye.


DinSide, september 2017: Testet 10 DAB-radioer i prisklassen 1 000 kr – 2 000 kr og variasjonene er store. Best i test med terningkast 6 er Sangean BTR-160. De beskriver denne testvinneren med ordene; “God lyd, masse funksjoner, lader standard oppladbare batterier i kammeret, store D-batterier varer lenge”.  Andreplassen med terningkast 5 går til Geneva Touring S og Pure Digital Evoke H3 som dermed får dele på sølvet i denne testen. 

 

DinSide, september 2017: Testet 6 ulike DAB-radioer i prisklassen 2 000 kr – 3 500 kr. Best i denne testen med terningkast 6 ble Geneva Touring L. En radio som minner om en reiseradio på 70-tallet, men med en fantastisk lyd. DinSide konkluderer det hele med lovordene; ” Lyd helt i toppklassen, flott utseende, enkel betjening”.

 

Lyd & bilde, desember 2016: Lyd & Bilde testet 8 ulike DAB-radioer i prisklassen 1 500 – 2 000 kr. Bords radioen som fikk utnevnelsen best i test ble Radionette Solist med lovordene; “Dette er radioen for deg som vil ha i både pose og sekk. Svært god lyd, glimrende funksjonalitet og lettbetjent.” 

Spesielt anbefalt – utnevnelsen fikk Geneva Touring S. “Geneva-radioen er liten og lekker, men lyden står som en påle. Klokkeklar lyd og tiltalende design, forbilledlig betjening.”

 

DinSide, august 2016: Passet på å teste 5 Dab – radioer som koster under 800 kroner. Det var ikke kjempebra resultat blant disse, men best i denne testen ble Panasonic RF-D10. Andreplassen gikk til Tiny Audio M3.

 

Lyd & Bilde, juli 2015: Testet 8 bærbare DAB radioer. De la mest vekt på bærbarhet, brukervennlighet og lydkvalitet.
Best i denne testen med 5 av 6 stjerner ble Tivoli Audio PAL+ BT. De sier at denne er kompakt og brukervennlig med strømming, god batteritid og kjempegod lyd. Men – dette er også den dyreste radioen i testen. 
Som beste kjøp kom Radionette Solist som de sier har en svært god lyd og god brukervennlighet til en fair pris.

Spesielt Anbefalt utmerkelsen gikk til Pinell GO+ som de sier har knallgod lyd, svært lang batteritid og med Bluetooth strømming kan du bruke den som en trådløs høyttaler.

 

VG, januar 2015 / Lyd og bilde 2014: Testet 6 bords radioer til rundt 2 000 kr. Best i denne testen var Argon iNet3+v2 med lovordene; “Kraftig og fyldig lyd med god dynamikk og full kontroll fra smartmobilen, gjør Argon-radioen til et meget godt kjøp.” 


Søndagsavisen, august 2015: Danskene passet på å teste 4 ulike DAB-radioer og kom fram til at vinneren i denne testen er Evoke D6. De skriver at “dette er en vel-designet radio med god lydkvalitet og et fornuftig utvalg av funksjoner.”
Dab-radio test


  ~ Med den beste Dab-radioen kan du nyte favorittmusikken din ~

 Slik utførte vi denne testen

For å finne den beste DAB-radioen begynte vi først med å granske alle aktuelle ekspert-tester, men utviklingen går fort og det kommer nye favoritter. Testvinneren skal ha god lyd og helst koste under 1 000-lappen, så her har vi lagt ekstra mye fokus på å finne ut hvilken radio vanlige forbrukere liker best og tatt beslutningen etter det. 


Når du koser deg med god musikk fra den beste radioen, hva passer vel bedre enn å ta en kopp kaffe og noen gode vafler?! Vi vet hvilket vaffeljern som er det beste og kan også tipse deg om hvilken kaffetrakter som brygger best kaffe!

 

Vil du fornye kjøkkenet ditt så kan vi avsløre hvilken stekeovn, platetopp og komfyr som er best akkurat nå. Klikk bare på linken til den du vil vite mer om, så får du svaret!


Tips! Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har SALG på DAB-radioen her ovenfor! På den måten gjør du et kupp = den beste radioen til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!


Låne penger

For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente.Best i test Guidens tester på Lyd


Anita Carlsen

Best i test: DAB radio

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.


Testen ble publisert 2019-05-09 og sist oppdatert

Les også: