DAB-Radio test 2023,best i test dab radio,

DAB radio test 2024 - krystallklar lyd på turen

Om du vil vite hvilken som er den beste DAB radio på markedet i dag har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle ekspert tester, pratet med forhandlere og viktigst av alt – fått greie på hvilken DAB radio vanlige forbrukere liker best. 


Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige feilkjøp og få den beste Dab-radioen til best pris direkte!


DAB radio best i test 2024


Dette er en DAB radio

I 2017 skrudde Norge av FM-sendingene. Det betyr at radioen digitalisertes helt. Grunnen til dette er at FM-nettverket er overfylt og digitalradioen har bedre utnyttelse av frekvens-ressursene. 


DAB er en forkortelse for Digital Audio Broadcasting som betyr digital lydkringkasting. Fordelene med DAB nettverket er mange. Du får blant annet en mye bedre lydkvalitet, flere kanaler å velge mellom og susfri lyd i bilen.


Om du er interessert i å lese mer har Radio.no en utførlig forklaring på forskjeller mellom DAB og FM.

 

Hva er fordelen med en DAB-radio sammenlignet med en FM-radio?

 • Bedre lydkvalitet: DAB tilbyr støyfri lyd med mer detaljer og bedre dynamikk.
 • Flere kanaler: DAB gir plass til et mye større utvalg av radiokanaler sammenlignet med FM-nettet.
 • Mer effektiv bruk av frekvensene: DAB bruker frekvensene mer effektivt, noe som gir plass til flere kanaler og andre tjenester.
 • Enkel tilgang til digitale tjenester: DAB-radioer kan tilby ekstra digitale tjenester, som tekst-TV, programguider og interaktive funksjoner.
 • Redusert energiforbruk: DAB-radioer bruker mindre energi sammenlignet med FM-radioer.


Forskjellen mellom DAB og DAB+

DAB+ er en videreutvikling av DAB. Radioer som tar inn DAB+ kan også motta DAB, men ikke omvendt, så det er en stor fordel å satse på en DAB+ radio. DAB+ radioer har bedre mottak, kan ta inn mange flere kanaler enn en vanlig DAB og det er plass til flere ekstratjenester. 


DAB radioer som er produsert etter år 2009 har for det meste DAB+ som standard, så når det står DAB så er det DAB+ i dag.


Vi stiller følgende krav på den beste Dab radioen

 1. God lyd - det vi legger mest vekt på når det gjelder å finne den beste Dab-radioen er at lyden skal være klar og behagelig.
 2. Bluetooth - radioen skal kunne brukes som en vanlig høyttaler så du kan strømme favorittmusikken din trådløst fra smarttelefonen eller nettbrettet ditt.
 3. Vanntett - testvinneren skal kunne følge med på stranden eller ved bassengkanten.
 4. Batteridreven - radioen skal kunne brukes på hytta uten strøm, eller ute på verandaen når du sitter og koser deg.
 5. Bra pris - vinneren skal passe både hjemmet og lommeboka di, så det er ikke verstingradioen som prioriteres, men en vanlig og god Dab-radio til en grei pris.
Best i test Dab radio


Det finnes få nye eksperttester på Dab-radioer så vi har lagt ekstra mye vekt på hva forbrukerne sier i denne testen. 

Etter mange timers søk og granskning har vi kåret JBL Tuner 2 til den beste DAB-radioen akkurat nå.


JBL Tuner 2

JBL er en høyt verdsatt produsent som er kjent for å lage god lyd og Tuner 2 er intet unntak. Dette er den ultimate radioen for deg som elsker musikk.


Krystallklar lyd og stilig design

Med den krystallklare lyden og fine designen kommer du til å kunne nyte mange timer med favorittmusikken din! Den passer fint både hjemme, på hytta, stranda og på kontoret.

 

Radio og bluetooth-høyttaler i ett

JBL Tuner 2 er ikke bare en radio, den har også Bluetooth som betyr at du kan bruke den som en vanlig høyttaler og strømme favorittspillelisten fra smarttelefonen din. 

 

Lang batteritid som varer hele dagen

Testvinneren har en imponerende batteritid på hele 12 timer. Den har også en klar LCD-skjerm som gir deg informasjon om radiokanalene og du kan programmere favorittkanalene dine med fem hurtigvalgs knapper.   


Vanntett og brukervennlig

Tuner 2 er vanntett i henhold til IPX7-sertifiseringen som betyr at radioen kan senkes ned en meter under vann og skades ikke om den kommer i kontakt med vann. Den er også brukervennlig og veldig enkel å forstå seg på.


Med i pakken får du

 • JBL Tuner 2
 • USB-kabel typ C
 • Manual
 • Garantibevis
 • Sikkerhetsinstrukser
Her kjøper du JBL Tuner 2 til lavest pris i dag

JBL dab+ radio tuner test - dette sier forbrukerne om testvinneren

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og prøvd produktene vi anbefaler synes om dem, det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. JBL Tuner 2 har fått mange gode lovord fra forbrukere som allerede har kjøpt og eier denne. Noen av disse omtalene er: 


“Liten og lett å ta med seg. God lyd til å være så liten.”


"Liker at den er liten og nett, lett å ta med overalt, ute, inne og til og med på badet."


"Jeg testet denne en liten stund og er meget fornøyd med hvor mye lyd det er i denne lille kompakte saken. Den scanner og finner kanaler raskt og tilkobling til mobil går smertefritt, den er vanntett som gjør at man ikke trenger å bekymre seg for litt vannsprut fra bassengkanten, eller om du har den med i båten. Den kan lades raskt via usb-c porten og holder lenge på strømmen. Absolutt verdt et kjøp!"


"Jeg har testet JBL Tuner 2. Lyden er fantastisk. Den er lett å bruke og lett å ha med på farten. Jeg har brukt den på hjemmekontoret og her er den helt perfekt. Man kan både høre radio og tilkoble telefonen sin. Den har strøm lenge. Om det skal være et lite men, så skal den lille antennen justeres litt noen ganger ellers mister man radioforbindelse. Kan varmt anbefale dette produkt." 


"Trengte en radio til leiligheten som var lett å flytte rundt og bra lyd. Vi valgte helt rett!!!"


"Helt perfekt. Bra lyd, lett å koble seg på."

 

“Liten, hendig kjøkkenradio som kan tas med rundt i huset der den trengs og ute på terrassen med. Super lyd og lett å koble til mobil via bluetooth."

 

Ulemper da? Vi vil jo gjerne vite om det er noen ulemper med produktet så vi kan veie inn dette før vi bestemmer oss for å handle. Det som noen nevner er at de ikke synes bassen er så bra som forventet.


Mer informasjon om JBL Tuner 2 får du på JBLs hjemmeside. Du kan også se hvordan den ser ut i virkeligheten her

Dab radio test - disse ekspert-testene har vi gransket

Disse testene er ikke så aktuelle lengre i og med at det har kommet mange nye bra radioer på markedet men veldig få eksperttester. Vi fyller på nye tester alt ettersom det kommer nye.


DinSide, september 2017: Testet 10 DAB-radioer i prisklassen 1 000 kr – 2 000 kr og variasjonene er store. Best i test med terningkast 6 er Sangean BTR-160. De beskriver denne testvinneren med ordene; “God lyd, masse funksjoner, lader standard oppladbare batterier i kammeret, store D-batterier varer lenge”.  Andreplassen med terningkast 5 går til Geneva Touring S og Pure Digital Evoke H3 som dermed får dele på sølvet i denne testen. 

 

DinSide, september 2017: Testet 6 ulike DAB-radioer i prisklassen 2 000 kr – 3 500 kr. Best i denne testen med terningkast 6 ble Geneva Touring L. En radio som minner om en reiseradio på 70-tallet, men med en fantastisk lyd. DinSide konkluderer det hele med lovordene; ” Lyd helt i toppklassen, flott utseende, enkel betjening”.

 

Lyd & bilde, desember 2016: Lyd & Bilde testet 8 ulike DAB-radioer i prisklassen 1 500 – 2 000 kr. Bords radioen som fikk utnevnelsen best i test ble Radionette Solist med lovordene; “Dette er radioen for deg som vil ha i både pose og sekk. Svært god lyd, glimrende funksjonalitet og lettbetjent.” 

Spesielt anbefalt – utnevnelsen fikk Geneva Touring S. “Geneva-radioen er liten og lekker, men lyden står som en påle. Klokkeklar lyd og tiltalende design, forbilledlig betjening.”

 

DinSide, august 2016: Passet på å teste 5 Dab – radioer som koster under 800 kroner. Det var ikke kjempebra resultat blant disse, men best i denne testen ble Panasonic RF-D10. Andreplassen gikk til Tiny Audio M3.

 

Lyd & Bilde, juli 2015: Testet 8 bærbare DAB radioer. De la mest vekt på bærbarhet, brukervennlighet og lydkvalitet.
Tivoli Audio PAL+ BT ble kåret til best i test. De sier at denne er kompakt og brukervennlig med strømming, god batteritid og kjempegod lyd. Men – dette er også den dyreste radioen i testen. 
Som beste kjøp kom Radionette Solist som de sier har en svært god lyd og god brukervennlighet til en fair pris.

Spesielt Anbefalt utmerkelsen gikk til Pinell GO+ som de sier har knallgod lyd, svært lang batteritid og med Bluetooth strømming kan du bruke den som en trådløs høyttaler.

 

VG, januar 2015 / Lyd og bilde 2014: Testet 6 bords radioer til rundt 2 000 kr. Best i denne testen var Argon iNet3+v2 med lovordene; “Kraftig og fyldig lyd med god dynamikk og full kontroll fra smartmobilen, gjør Argon-radioen til et meget godt kjøp.” 


Søndagsavisen, august 2015: Danskene passet på å teste 4 ulike DAB-radioer og kom fram til at vinneren i denne testen er Evoke D6. De skriver at “dette er en vel-designet radio med god lydkvalitet og et fornuftig utvalg av funksjoner.”
jbl tuner 2 test,oppladbar dab radio best i test,


  ~ Med den beste Dab-radioen kan du nyte favorittmusikken din ~

 Slik utførte vi denne testen

For å finne den beste DAB-radioen begynte vi først med å granske alle aktuelle ekspert-tester, men utviklingen går fort og det kommer nye favoritter. Testvinneren skal ha god lyd og helst koste rundt 1 000-lappen, så her har vi lagt ekstra mye fokus på å finne ut hvilken radio vanlige forbrukere liker best og tatt beslutningen etter det. 
Her kjøper du JBL Tuner 2 til lavest pris i dag

For deg som ønsker nye trådløse ørepropper finner du beste trådløse ørepropper her! Du finner også den beste lydplanken hos oss.


Tips! Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har SALG på DAB-radioen her ovenfor! På den måten gjør du et kupp = den beste radioen til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!
Slik utførte vi denne testen

For å finne den beste DAB-radioen begynte vi først med å granske alle aktuelle ekspert-tester, men utviklingen går fort og det kommer nye favoritter. Testvinneren skal ha god lyd og helst koste rundt 1 000-lappen, så her har vi lagt ekstra mye fokus på å finne ut hvilken radio vanlige forbrukere liker best og tatt beslutningen etter det. 
Her kjøper du JBL Tuner 2 til lavest pris i dag

For deg som ønsker nye trådløse ørepropper finner du beste trådløse ørepropper her! Du finner også den beste lydplanken hos oss.


Tips! Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har SALG på DAB-radioen her ovenfor! På den måten gjør du et kupp = den beste radioen til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!
Anita Carlsen

Best i test: DAB radio

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert