DAB-radio tester. Den beste DAB Radioen.

 

Beste DAB-Radio 2018-2019

Om du skal kjøpe deg en DAB Radio og vil vite hvilken som er den beste på markedet i dag har du kommet helt rett! Vi har gransket alle aktuelle ekspert tester, pratet med forhandlere og viktigst av alt – fått greie på hvilken radio vanlige forbrukere liker best.

 

Hva er en DAB Radio?

I 2017 skrudde Norge av FM-sendingene. Det betyr at radioen digitalisertes helt. Grunnen til dette er at FM-nettverket er overfylt og digitalradioen har bedre utnyttelse av frekvens-ressursene. 

DAB er en forkortelse for Digital Audio Broadcasting som betyr digital lydkringkasting. Fordelene med DAB nettverket er mange. Du får blant annet en mye bedre lydkvalitet, flere kanaler å velge mellom og susfri lyd i bilen.

Om du er interessert har Forskning.no en utførlig forklaring på hvordan DAB fungerer. Klikk her så får du hele prosessen forklart for deg.

 

Forskjellen på DAB og DAB+

DAB+ er en videreutvikling av DAB. Radioer som tar inn DAB+ kan også motta DAB, men ikke omvendt, så det er en stor fordel å satse på en DAB+ radio. DAB+ radioer har bedre mottak,  kan ta inn mange flere kanaler enn en vanlig DAB og det er plass til flere ekstratjenester. DAB radioer som er solgt etter 2009 har som oftest DAB+ som standard, så når det står DAB så er det DAB+ i dag.

 

Disse kravene stiller vi

Det vi legger mest vekt på når det gjelder å finne den beste Dab-radioen er at lyden skal være krystallklar. Det er så irriterende når favorittsangen kommer, du skrur opp lyden og det bare skraper i ørene.

Det skal også være Internett-radio. Dette gir deg tillgang til flere tusen radiokanaler over hele verden.

 

Det skal være bra pris – men vi har ikke tatt med de billigste. Denne skal tross alt være med i mange år, og for å få den beste lyden så må vi opp i prisklassen.

 

 

Dab-radio best i test 2018-2019

Den beste DAB-radioen akkurat nå er Revo SuperConnect.

Best i test DAB: Revo-superconnect
Best i test Dab-Radio – Revo SuperConnect

 

Se dagens aktuella pris

 

Revo SuperConnect er en radio som har alt du trenger – og mer enn så.

Med sin krystallklare lyd og fine design kommer du til å kunne nyte av mange timer med favorittmusikken din.

 

Denne radioen, som er både DAB/DAB+ og FM radio, har også Wi-Fi Internett radio – som gir deg tilgang til tusenvis av radiostasjoner , trådløs DLNA, Spotify Connect og Bluetooth
Revo SuperConnect har også en stor OLED-skjerm som viser hvilken radiostasjon du har på, informasjon om hvilken artist og sang det er. Den viser også hva klokka er. 

 

Lyd og bilde liker denne radioen veldig godt og gir den utmerkelsen Spesielt Anbefalt. De skriver; “Superb klarhet og fokusert lydbilde, fra en radio som ikke mangler noe, ser ut som en drøm og er satt sammen av kvalitetskomponenter fra innerst til ytterst.”

 

Og som alltid på Best i test Guiden er vi veldig opptatt av hva vanlige forbrukere synes om produktet sitt, det er jo tross alt de som sitter med den viktigste informasjonen og kunskapen og det vi får fram er at de som allerede har kjøpt og brukt denne radioen en stund er fornøyd – VELDIG fornøyd!

 

Du får denne radioen billigst om du kjøper den på Internett. Hos NetOnNet får du testvinneren for bare 2490 kroner om du klikker her. Prisen er inkludert frakt. 

 

Best i test - Dab-Radio

Disse ekspert-testene har vi gransket

Det er faktisk ikke mange experttester gjort på Dab-radioer, men du kan ta del av de som finnes her nedenfor:

 

DinSide, september 2017: Testet 6 ulike DAB-radioer i prisklassen 2 000 kr – 3 500 kr. Best i denne testen med terningkast 6 ble Geneva Touring L. En radio som minner om en reiseradio på 70-tallet, men med en fantastisk lyd. DinSide konkluderer det hele med lovordene; ” Lyd helt i toppklassen, flott utseende, enkel betjening”.

 

Lyd & bilde, desember 2016: Lyd & Bilde testet 8 ulike DAB-radioer i prisklassen 1 500 – 2 000 kr. Bordsradioen som fikk utnevnelsen best i test ble Radionette Solist med lovordene; “Dette er radioen for deg som vil ha i både pose og sekk. Svært god lyd, glimrende funksjonalitet og lettbetjent.” 

Spesielt anbefalt – utnevnelsen fikk Geneva Touring S. “Geneva-radioen er liten og lekker, men lyden står som en påle. Klokkeklar lyd og tiltalende design, forbilledlig betjening.”

 

DinSide, august 2016: Passet på å teste 5 Dab – radioer som koster under 800 kroner. Det var ikke kjempebra resultat blant disse, men best i denne testen ble Panasonic RF-D10. Andreplassen gikk til Tiny Audio M3.

 

Lyd & Bilde, juli 2015: Testet 8 bærbare DAB radioer. De la mest vekt på bærbarhet, brukervennlighet og lydkvalitet.
Best i denne testen med 5 av 6 stjerner ble Tivoli Audio PAL+ BT. De sier at denne er kompakt og brukervennlig med strømming, god batteritid og kjempegod lyd. Men – dette er også den dyreste radioen i testen. 
Som beste kjøp kom Radionette Solist som de sier har en svært god lyd og god brukervennlighet til en fair pris. 

Spesielt Anbefalt utmerkelsen gikk til Pinell GO+ som de sier har knallgod lyd, svært lang batteritid og med Bluetooth strømming kan du bruke den som en trådløs høyttaler.

 

VG, januar 2015 / Lyd og bilde 2014: Testet 6 bordsradioer til rundt 2 000 kr. Best i denne testen var Argon iNet3+v2 med lovordene; “Kraftig og fyldig lyd med god dynamikk og full kontroll fra smartmobilen, gjør Argon-radioen til et meget godt kjøp.” 

 

Søndagsavisen, august 2015: Danskene passet på å teste 4 ulike DAB-radioer og kom fram til at vinneren i denne testen er Evoke D6. De skriver at “dette er en vel-designet radio med god lydkvalitet og et fornuftig utvalg av funksjoner.”

 

 

Og mens du nyter av god musikk fra den beste radioen, hva passer vel bedre enn å ta en kopp kaffe og steke litt vafler?! Vi vet hvilket vaffeljern som er det beste og vi vet også hvilken kaffetrakter som brygger best kaffi!

 

Vi vet også hvilken stekeovn, platetopp og komfyr som er best. Klikk bare på linken til den du vil vite mere om så får du svaret!


  • Søk på Best i Test Guiden


  • Kjøp billig på Internett
  • 2490 kr

    Fri frakt
Om Best i Test Guiden