Elektrisk grill test 2023 - bordgrill best i test

Elektrisk grill test 2024 - for deg med mindre plass

Om du skal kjøpe deg en elektrisk grill/bordsgrill og vil vite hvilken som er best akkurat nå har du kommet helt rett! Vi har gransket aktuelle ekspert-tester, pratet med ekspertene og viktigst av alt - fått greie på hvilken grill hjemmekokkene liker best!


Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige kjøp og få den beste elektriske grillen til best pris med en gang!

 

 

Grillentusiaster har gjennom årene delt seg inn i to leir. Den ene elsker følelsen av å grille over åpen ild med kull og den andre liker den mer kontrollerte og direkte gassgrillen som leverer raskt og bra resultat. Alt handler om smak og alle har sin egen.


Et svar du sjelden får om hvilken grill du bør skaffe er; "Det du trenger er en elektrisk grill!" Uansett så har elektriske griller blitt skikkelig bra de seneste årene og de er oftest billige, kompakte og brukervennlige. 

 

Derfor skal du ha den beste elektriske grillen

En bra elektrisk grill gjør grillkveldene enkle. Selvfølgelig er det en viss sjarm med en ekte kullgrill men med sjarmen kommer det også mye grillos og aske, noe som ikke er så godt likt av alle. Gassgrillen er utrolig effektiv, men om du ikke bor i et hus eller leilighet med stor veranda kan det bli vanskelig å finne en grei plass til grillen din. I mange borettslag er det også grillforbud, men flere foreninger aksepterer elektriske griller.


En elektrisk grill er ofte liten og kompakt og krever som oftest bare to ting; din kjærlighet til mat og et elektrisk uttak.


Den elektriske grillen passer deg som bor litt mindre men som gjerne vil nyte god grillmat.

 

Vi stiller følgende krav på testvinneren

  • Liten og kompakt - den skal kunne stå på en liten balkong.
  • Lett å rengjøre - å rengjøre skal kunne gå fort og være enkelt.
  • Bra grillkapasitet - for det beste resultatet!
  • Bra pris - dyrest er ikke alltid best!


Beste elektriske grill 2024

 

Etter å ha lest tester og selvfølgelig funnet ut hva forbrukerne synes blir valget veldig enkelt. Den beste elektriske grillen akkurat nå er Weber Q1400!


Weber Q1400 er høyt verdsatt av både eksperter og hjemmekokker og passer deg som vil ha det perfekte grillresultatet uten å måte offre så mye plass på verandaen. 


Den har to håndtak som gjør den enkel å bære, et oppsamlingsbrett og et engangsdryppebrett som samler fett og gjør det enkelt å holde grillen ren. 


Lokket og bunnen er av aluminium og den har en porselenemaljert støpejernsrist. Grillflaten er på 43 x 32 cm som gjør den stor nok til å grille 6 hamburgere samtidig. Ledningen er jordet og 2 meter lang.

 

Spesifikasjoner

  • Vekt - 15 kg
  • Dybde - 43 cm
  • Høyde - 37 cm
  • Bredde - 69 cm
  • Effekt - 1560 W - OBS! Grillen blir veldig varm!


Det er enkelt å komme igang med grillen. Det er bare å sette i kontakten og vente på at den blir varm. Denne prosessen tar ca 20 minutter. Q1400 er en solid grill som kommer til å vare i mange sesonger.


Du rengjør grillen enkelt med en grillbørste, oppvaskmiddel og litt varmt vann. Elektriske griller har bare noen få deler som er lette å ta bort og rengjøre. Dryppbeskyttelsen er også lett å skrubbe ren. 

 

Det er 5 års garanti på denne grillen. Mer informasjon om dette finner du på Webers hjemmeside.


Ulemper da? Disse vil vi jo gjerne kjenne til før vi bestemmer oss for å handle, og det som både eksperter og forbrukere har sagt er at de synes at oppvarmingstiden på 15-20 minutter er litt for lang og at det ikke kommer med et stativ. Man kan kjøpe et stativ separat fra Weber.


Her kjøper du den beste elektriske grillen til best pris
Dette sier ekspertene om Weber Q1400

Aftonbladet 2021, anbefaler Weber Q1400 og skriver "selv om du bor inne i byen skal du kunne nyte en grillkveld. Med Weber Q1400 er det ikke lengre noen problem. Liten og smart elgrill for alle tilfeller."

 

Thespruceeats 2019, har testet Weber Q1400 og gir den 4,3 av 5 poeng. De liker at den er holdbar og enkel å flytte, det går fort å sette den sammen samt at grillristene er av støpejern som holder varmen bedre. De anbefaler grillen til alle som ikke har en gassgrill hjemme.

 

Barbecuelogic 2020, testet Weber Q1400 og liker den godt. De gir den 4,5/5 stjerner og liker først og fremst den høye temperaturutgangen og at den er lett å rengjøre. De liker ikke at den savner en innebygd termometer.

 

Bbqbarbecuegrill 2019, sammenligner  Weber Q1400 med storebroren Q2400. Det er ikke mye som skiller disse utenom grillflaten som er litt større hos Q2400. Om Q1400 skriver de at det er lett å anbefale den til noen som vil ha en grill med høy kvalitet og en grillflate som blir veldig varm.

 

Testfakta 2017, testet 8 ulike elektriske griller. Om Weber Q1400 skriver de at de liker grillfølelsen og at maten smaker som om den var grillet på en kullgrill. De liker også designen. 

De synes det er litt for lang oppvarmingstid, at den er litt dyr og  vanskelig å rengjøre grillristene.

 

Dette sier forbrukerne om Weber Q1400

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes. Det er tross alt de som har den største og beste erfaringen. Det vi kan se er at forbrukerne er veldig fornøyde med sin Weber Q1400 og her kan du lese noen av omtalene denne grillen har fått;


"Hvis du ikke får lov å ha gassgrill er dette et godt alternativ, jeg har drept mange billige strømgriller da jeg ikke får ha gassgrill på balkongen der jeg bor. Den har greit med grilloverflate og er lett å demontere for rengjøring. Jeg har hatt litt uflaks med min, selv om jeg har bord og langt trekk til å dekke og beskytte min WEBER med, så har jeg måttet skifte varme element 1 gang og termostat 2 ganger. WEBER er meget behjelpelige dersom uhellet er ute og man trenger deler til utstyret deres. Hvis det er mulig anbefaler jeg å oppbevare denne grillen inne når den ikke er i bruk for sikkerhets skyld."


"Kjøpte denne for en drøy uke siden, og brukt den mye allerede. Super enkel i bruk, griller like raskt som gassgrill. Enkel å holde ren. God nok plass til det meste man trenger til en familie." 


"Veldig fornøyd med grillen, passer perfekt i leilighet i blokk. Griller jevnt, fint og raskt"


"God grill, varmen fordeles bedre over hele flaten enn tilsvarende elektriske griller jeg har prøvd. Med andre ord et godt alternativ dersom du ikke trenger en veldig stor grillflate. I tillegg enkel å rengjøre." 


"Jeg brukte denne i ferien og den slo virkelig alle forventningene mine. Vi prøvde å grille alt mulig: grønnsaker, fisk, reker, kjøtt og pølser. Alt ble virkelig bra og hadde den der grillsmaken man er vant til når man griller med ild. Det eneste som var savnet var muligheten til å grille mer indirekte i og med at det bare var en eneste varmeslynge som var spredd over hele grillen. Ettersom man kan senke temperaturen på varmeslyngen veldig enkelt så går det å løse allikevel men man må tenke på det." - Petter


"Denne grillen har overgått alle forventningene mine. Trodde aldri en elektrisk grill kunne være så bra. Fine grillstrimler, kjempegod saftig smak på maten, lokket bevarer aromaen. Kan virkelig anbefale dette produktet."


"Beste elgrill på markedet. Denne gjør jobben til en grill helt perfekt. Holder temperaturen godt. Fordeler varmen jevnt grunnet formen på grillen. Koster mer enn de fleste elektriske griller, men med god grunn. Absolutt verdt prisen!"


"Weber er veien å gå hvis man vil ha noe av kvalitet. Enkel montering. Bra kvalitet og varmen fordeles jevnt." 


"Har brukt denne mye overalt siden jeg kjøpte, fungerer helt supert."


"Vi liker den kompakte størrelsen. Grillen er enkel å bruke og varmes opp på 15 minutter. Vi har grillet kylling, hamburgere, pølser, grønnsaker, kebab og steik med fantastiske resultat. Denne størrelsen passer bra til å lage mat til 3-4 personer. Jeg synes grillen er enkel å rengjøre med en skrubbørste i i rustfritt stål."elektrisk bordgrill best i test - finn beste bordgrill her.


~ Få den beste grillmaten med den beste elektriske grillen ~
Tips 1: Om det er en gassgrill du er ute etter kan du lese om beste gassgrill her! 


Tips 2: Hva med å lage pizza på ekte italiensk vis! Les om pizzaovn best i test her!


Tips 3: Pass på å gå med i Facebook-gruppen vår så får du et lite vink når det er Tilbud på denne grillen. Det betyr at du får den beste grillen til best pris! Klikk på Liker så holder vi øyene oppe for deg.

 Christopher Holmerin

Best i test: Elektrisk grill

Christopher - VD på Bäst i test Guiden siden år 2018. Christopher er utdannet siviløkonom og systemviter med over 20 års erfaring innen medier, markedsføring og kommunikasjon. Christopher har hatt ansvar for flere svenske og internasjonale websider innen blant annet nyheter til Hem & Trädgård, innredning, båtliv med flere andre interesseområder. I tillegg til dette har Christopher også arbeidet som universitetslærer. 


Spesialinteressene som Christopher gransker og skriver om på Bäst i Test Guiden er innen Økonomi, Smarte Hjem, Trening, Hus & Hage og Data & IT.

Testen ble sist oppdatert