Robotgressklipper best i test.

Robotgressklipper test 2023 - få mer tid over til annet i sommer

Om du skal kjøpe deg en robotgressklipper og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle eksperttester fra ulike magasiner og aviser og viktigst av alt -  fått greie på hva forbrukere som allerede har kjøpt og prøvd en robotklipper synes om den. 


Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige feilkjøp og få den beste robotklipperen til best pris direkte!

 

Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg den beste robotklipperen NÅ!


Jeg har flere Gardena produkter og vil gjerne ha Gardenas robotklipper - vis meg den beste NÅ!

 

Bakgrunn og situasjonen nå

Utviklingen av robotgressklippere begynte egentlig allerede på midten av 90-tallet og med tiden har installasjonsproblemene minsket og driftssikkerheten har øket. 


Gressklipperen blir også alt mer teknisk begavet og strømforbruket for å holde en plen på 1000 kvadratmeter klippet motsvarer ca. en lyspære på 11 watt.

 

Tusenvis av robotgressklippere tusler nå rundt på norske gressplener. 2013 kom det store gjennombruddet og markedet blir bare større og større. 


Vi stiller følgende krav på robotklipperen

Det kan være lurt å investere i en litt dyrere robotgressklipper og legge ned tid på å installere den ordentlig. Når du vel har satt opp ladestasjonen, spent opp kabelen (som trykkes ned i plenen med små “teltpinner”) og ladet roboten har du en pålitelig hjelper som klipper gresset for deg hele sommeren. Slipp høyt gress med den beste hjelperen.

 

Hvilke krav stiller vi da til ansettelsen av den nye gartneren? Jo, følgende egenskaper verdsetter vi ekstra høyt:

 

 • Enkel å installere – Både brukervennlighet og installasjonsprosedyren er en viktig del.
 • Driftssikkerhet – Gjentakende stopp og problem gjør fort at fasinasjonen med en robot forsvinner. Derfor skal den klare vått gress, ujevnheter i plenen og små skråninger uten å trenge hjelp fra deg.
 • Klipping minst 1000 m2 – Pass på at du velger en gressklipper som er rett dimensjonert for plenen din. Vi har fokus på de som klarer 1000 m2 eller mer. Har du en mindre plen kan det være lurt å kikke på robotklippere som passer fra 500 m.
 • Pålitelig byggekvalitet – Regn, sterk sol, stener og annet på plenen fører til at en billig gressklipper kan bli dyr i lengden, om den ikke klarer utfordringene som venter.
 • Lavt lydnivå – Så både du, familien din og omgivelsen forstyrres så lite som mulig under gressklippingen.
 • Så lav pris som mulig – selvfølgelig!
Robotgressklipper best i test 2023

Lengre ned på denne siden kan du lese eksperttestene vi har gransket men for deg som vil vite svaret , avslører vi det med en gang!


Den beste robotgressklipperen er en klar testvinner både blant eksperter og forbrukere! Ekspertene gir den så godt som full pott på alt fra klipping til sikkerhet og forbrukerne som allerede har kjøpt og brukt denne en tid er veldig fornøyd med den. Den beste robotgressklipperen 2023 er Robomow RK1000.

Robotgressklipper best i test akkurat nåRobomow RK1000

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 8 juni 2023

Robomow RK1000


Robomow RK1000 er en modell som er høyt verdsatt av både eksperter og forbrukere og fikk hele 89 av 90 poeng i både Råd&Røn og Tænk (les oppsummering av eksperttestene lengre ned på denne siden.) 


Denne gressklipperen er veldig effektiv når den jobber. Den klipper opptil 1000m2 og når den er klar med jobben sin kjører den tilbake til ladestasjonen og fyller på med ny energi.


Når den har ladet klart forlater den stasjonen, klipper gresset og ruller tilbake til ladestasjonen igjen. Det tar 1 time og 40 minutter å lade fullt igjen.


Robomow RK1000 takler skråninger helt opptil 45% som betyr at den klarer de fleste bakkene i hagen din uten å stoppe. 


Du kan selv velge klippehøyde mellom 2 - 10cm og lydnivået på gressklipperen er på bare 58dB så det er ingen risiko at verken du eller naboene blir forstyrret. 


Den har ikke regnsensor men ifølge Robomow kan den klippe i regnet også bare det ikke er klissbløtt. Med den tilhørende appen sender du signaler til gressklipperen for å starte/avslutte og sette opp klippeskjema. I og med at appen kobles til gressklipperen via bluetooth må du være ganske nære gressklipperen for at det skal fungere.


Du får hele 4 års garanti når du kjøper denne roboten når du registrerer den.


Mer informasjon om testvinneren finner du her på Robomows hjemmeside.


Robomow robotgressklipper - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og prøvd produktene vi anbefaler synes om dem, det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du lese noen eksempel på omtaler Robomow har fått;


"God klipper, takler bratte bakker godt. Kan anbefale denne."


"Er veldig fornøyd så langt har en plen på ca 750 m2 den har en hellig på opp til 40 % og er bare flat der ladeplassen er. Den har fungert fint i 5 dager og aldri satt seg fast eller trengt hjelp til å komme hjem til lading."


"Robotklipperen fungerer veldig bra - litt større enn jeg trodde, men håndterer ulent terreng og bratte bakker uten noe problem. Veldig enkel installasjon. Kjører den også på sub områder uten problem. Lett å flytte mellom sonene med godt bærehåndtak og at den til tross for sin størrelse er lett. Fin kantklipping."


"God klipper som takler bratte bakker utmerket. Perfekt utforming på hjulene som gjør at den ikke glir på plenen. Litt liten batterikapasitet da den ikke går mer en 40 min. på en lading" 


"Meget bra Robot klipper, stillegående, greit oppsett, anbefales." 


Her kjøper du Robomow RK1000 til lavest pris

Proshop selger Robomow RK1000 for 16299 kr når du klikker her! Prisen er inkludert frakt.

16299 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Robomow RK1000!

Glassoginterior selger Robomow RK1000 for 16499 kr. Frakten er inkludert i prisen!

ComputerSalg selger Robomow RK1000 for 20041 kr inkludert frakt når du klikker her!
Beste Gardena robotgressklipper

For deg som har flere Gardena produkter og gjerne vil ha robotgressklipper i samme serie har vi funnet den beste utfordreren: Gardena Smart Sileno.

Beste robotgressklipper utfordreren  – Gardena Smart Sileno

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 8 juni 2023

Gardena Smart Sileno LifeGardena Smart Sileno er en stillegående gressklipper som passer deg med plen opptil 1 000 m². Den har en klippebredde på 22 cm som betyr at den klarer smale passasjer og klippehøyden kan stilles inn mellom 2-5 cm


Den er velutrustet med Wi-Fi tilkobling og SensorCut-system som gjør at roboten klipper ifølge et bra balansert mønster, som betyr at du ikke får noen ujevne linjer på plenen. Uansett om du har en enkel eller avansert plen med smale ganger er Sileno en god hagepartner. 


Den er utrustet med tyverialarm, installasjonslås og PIN-kode som er en pålitelig tyverisikring


Smart Sileno klarer skråninger opptil 30% som betyr at den klarer de fleste bakker i komplekse hager uten å stoppe. Lydnivået ligger på bare 58dB og den har 5 års garanti, men husk å registrere produktet i løpet av 3 måneder, ellers gjelder den ikke. 


Gardena Smart Sileno gjør jobben så du kan engasjere deg med morsommere ting på sommeren og den kjører tilbake og lader seg automatisk ved basestasjonen når den ikke er i bruk. Når det er på tide å jobbe igjen forlater den stasjonen, klipper gresset og finner veien tilbake til ladestasjonen for å lade.

 

Les mer om denne robotklipperen her på Gardenas hjemmeside.

 

Gardena robotgressklipper - så sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes om det. Det er jo tross alt de som har den største og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du lese noen av omtalene Gardena Smart Sileno har fått;


"Har hatt gressklipperen igang i ei uke snart og er veldig fornøyd. Har ikke hatt noen driftstopp enda. En veldig prisverdt robot."


"Har en veldig komplisert hage(1100m2) med smale ganger men det klarer den galant! Er super fornøyd med denne maskinen! Har ingenting å sammenligne med da dette er min første, men kan varmt anbefale Gardena."


"Snart en uke siden jeg installerte den og har nå en jevnt klippet plen overalt. Har en ganske avansert hage og skulle ønsket doble guide-tråder men selv uten har den funnet fram overalt. Ganske gedigen og velbygd." 


"Bestemte meg for å installere den selv, hadde litt problem med å få rett avstand til en mur og et tre jeg har i hagen. Men etter noen justeringer og svette fungerer det bra. Den tøffer på i sin stillhet."


 "Veldig fornøyd. Lett å installere, veldig bra resultat. Har en flat hage men det er noen trange ganger og noen andre vanskelige hinder for roboten men det løser den uten problem. Roboten har vært igang i snart 2 uker uten å stoppe ene eneste gang."


Her kjøper du Gardena Smart Sileno til best pris

Disse eksperttestene har vi gransket


Råd & Rön, april 2023: Har oppdatert testen sin og har nå 52 robotklippere med i testen sin. Best i test kommer Robomow RK1000 med 89/90 poeng. Andreplassen går til Husqvarna Automower 310 Mark II, Husqvarna Automower 315 Mark II og Stihl RMI 632 med 86 poeng hver. Tredjeplassen får Bosch Indego S 500, Husqvarna Automower 405X og Husqvarna Automower 514X som får 83 poeng hver.  


Tænk, april 2023: har også oppdatert testen sin og har nå testet 41 roboter. Best i denne testen er Robolinho 1150W som får 81 poeng. Andreplassen Robolinho 500E som får 79 poeng og tredjeplassen går til Robolinho 450W.


Råd & Rön, april 2022: Testet 46 robotgressklippere. Vinneren i denne testen ble Robomow RK1000 som fikk hele 89/90 poeng. Den får toppkarakter på både klipping, brukervennlighet, manualen, kvalitetsinntrykk og sikkerhet. Andreplassen går til Stihl RMI 632 som får 86 poeng av magasinet.  


Tænk, august 2021: har testet 33 ulike robotklippere og kårer Robomow RK1000 til best i test med 89 av 90 poeng. De skriver at det er en riktig god robot til store plener. Den klipper flott og håndterer hinder og plener med inndelinger. De skriver også at den er en av de mest stillegående klipperne.
Andreplassen går til Bosch Indego M700 2021 som får 87 poeng.


Expressen, Jan 2020: mener Gardena Sileno Life er det beste kjøpet og liker hvordan den enkelt tar seg frem på gresset og brukervennligheten. De synes også at den har en veldig rimelig pris i forhold til andre robotgressklippere. Andre vinnere i denne testen var Husqvarna Automower 430X og Worx Landroid M500 WR141E.

 

Råd & Rön, mars 2018: Har testet 30 robotgressklippere og konstaterer at robotene i stort sett klipper bra og har ikke heller noen større problem med vått eller langt gress. Utfordringen kommer derimot på ujevne gressplener. Best i test ble Robomow RS 615 som fikk 78 poeng. Andreplassen, med 76 poeng, gikk til Viking Garden MI 632.

De dårligste gressklipperne produseres, ifølge magasinet, blant annet av Stiga, Husqvarna og Gardena. Disse skal du altså unngå å kjøpe om du vil ha en bra gressklipper.


TEK, aug 2017: Testet 7 ulike robotklippere til under 20 000 kr. Best i denne testen ble Husqvarna Automower 315 med 9,5 av 10 poeng. Hakk i hæl med 9 poeng kommer Gardena Sileno som får utnevnelsen Anbefales av TEK. 

 

Aftonbladet, juni 2017: Årets test av 7 robotgressklippere er ganske likt fjorårets resultat. Husqvarna Automower 430X er fortsatt den beste robotklipperen og får høyeste mulige poengsum, 5 av 5. Anmeldelsen lyder; “Uten tvil den beste og mest avanserte klipperen” men en prislapp rundt 22 000 kroner gjør den veldig dyr.

På delt andreplass, med poengene 4 av 5, finner vi 4 gressklippere. Det er Gardena Sileno, Stiga Autoclip 225 S, Worx Landroid M WG791E og Viking Garden iMow MI 422 P som alle er skikkelig gode robotgressklippere, men koster cirka bare halvparten av best i test-vinneren.

 

Tænk, mars 2017: Har testet robotgressklippere for vanlige hustomter og konstaterer faktisk at plenene ofte blir finere enn med en vanlig gressklipper. Den beste var Robomow RS615 som i og for seg er tung og dyr, men den gir et utmerket resultat og får derfor 78 poeng. På andreplass kommer Viking Garden MI 632 som får 76 poeng i denne gressklippertesten.

 

Magasinet M3, oktober 2016: Testet Viking Garden MI 632 C og ga den hele 9 av 10 poeng og fikk utnevnelsen “M3 anbefaler”. Sammenstillingen lyder: “Vikings nye maskin er et veldig gjennomtenkt produkt som gjør en fantastisk jobb når den vel er installert og klar.”

 

Magasinet M3, oktober 2016: Har testet Robomow RS615 og oppsummerer med ordene: ” Prisgunstig klipper! Maskinen klippet i 5 uker med bare 1 avbrudd. Skikkelig imponerende! Driftsmessig er den en av de beste maskinene vi har testet. Bare Husqvarnas atskillig dyrere klipper matcher Robomows RS615 og da prater vi om en helt annen prisklasse.” Summen ble 7 av 10 poeng.

 

Aftonbladet, juni 2016: Husqvarna Automower 430X ble utsett til den beste robotgressklipperen og fikk 5 av 5 poeng. Dommen ble; “Uten tvil den beste og mest avanserte klipperen”, men en prislapp på rundt 24 000 kroner er skremmende.

På delt andreplass, med 4 av 5 poeng, finner vi tre gressklippere. Det er Gardena Sileno, Stiga Autoclip 225 S og Viking Garden iMow MI 422 P som alle er skikkelig bra robotgressklippere, men som bare koster halvparten av best i test-vinneren fra Husquarna.

 

Magasinet M3, juni 2016: Testet den eksklusive (=dyre) robotgressklipperen Automower 450X og ga den 9 av 10 poeng. Magasinet konstaterer at den gir et veldig bra klipperesultat og skriver; “Etter et antall uker med Husquarna Automower 450X er vi skikkelig imponert. Når du vel har blitt vant til selve konseptet og dratt grensekabelen i hagen, er det ingen vei tilbake.” Robotgressklipperen får uttalelsen “M3 anbefaler!”

 

DinSide, sommeren 2015: Testet de rimeligste robotgressklipperne på markedet og resultatet viste at det er store forskjeller på disse. Av de 4 testede robotklipperne var det faktisk bare en som klarte å nå helt til topps med terningkast 6, og den klare vinneren er Bosch Indego 1000. 

 

Gøteborgs-Posten Testfakta / Expressen/ DinSide, våren 2015: Husqvarna Automower 320 er den beste robotgressklipperen 2015 ifølge avisen. Den får 4,5 poeng av 5 mulige og plasserer seg dermed  rett før Honda Miimo 520 som får 4,3 poeng.

 

Hus & Hem, våren 2015: Testet 6 ulike robotgressklippere og vinneren i denne testen ble Worx 2.0. Konklusjonen lyder; Dette er til den lille gressplenen. Lett å få igang, innstillingene er lette å justere. Klipper i et uregelbundet mønster. Stille. Funksjoner som pin kode, regnsensor og mulighet til å programmere flere områder.
 Det som er negativt er at den legger ned fuktig gress.  

Den som kom dårligst ut i denne testen var Stiga Autoclip 127 som havnet utenfor området flere ganger og klippet istykker kabelen hele 3 (!) ganger.

(Robomow var ikke med i denne testen)

 

Aftonbladet / WiseGuide, våren 2015: Hadde fem robotgressklippere på startfeltet i år. Best i test ble Bosch Indego 1000 Connect som tok hjem årets seier i og med at den gir et veldig bra klipperesultat og har en lett-navigert app som du kan styre gressklipperen med. 

 

Allt om bostad, våren 2015: I en test av fem robotgressklippere konstaterer magasinet at alle klipper gress på en tilfredsstillende måte. Den beste robotgressklipperen 2015 ble Husqvarna Automower 330X og det er guidekabelen som gjør at den slår konkurrentene. Honda og Viking er dog store utfordrere. Stiga og Gardena var ikke med i denne testen.

 

Dagens Næringsliv (Privat test), sommeren 2014: Har sett på fire ulike robotgressklippere og testvinneren her ble Gardena R160 med ordene; “Kombinasjonen av flere faktorer som brukervennlighet, effektivitet og prising gjør den til den mest attraktive av disse fire maskinene. 

Har man svært stort klippeareal eller ulendt terreng kan nok Robomow eller Husqvarna være bedre alternativer.”

 

Bolius, sommeren 2014: Testet 3 robotgressklippere og vinneren i denne testen ble Robomow MS1000. Poengsummen havnet på 8/10 og konklusjonen ble; “Alt som alt er Robomow fantastisk. Oppsetningen er eksemplarisk, gressklipperen klipper plenen uten mye oppstyr og resultatet er alltid flott.
Minus; Hvis apen blir fikset og prisen faller en smule, er MS1000 den ultimate robotgressklippere. Som det er nå, er det “bare” den som er den beste i denne testen.”

 

Tænk våren 2014: Har testet 14 robotgressklippere og denne gangen fikk plassen som beste robotgressklipper deles av to produsenter. Både Robomow MS1000 og Viking MI 632 fikk nemlig 82 poeng hver. Biltemas LMR24 fikk tredjeplassen med 71 poeng og fikk utmerkelsen “Bra kjøp” (denne gressklipperen er dog på vei ut av sortimentet) 

Jumboplassene i denne testen gikk til gressklipperne fra Husqvarna, Bosch og Gardena. Disse merkene anser altså magasinene at man skal unngå om du vil ha det beste.

 

Expressen: Kåret Gardena R160 til beste gressklipper med poengene 10 av 10 og ordene “Rimelig, effektiv, pålitelig og lettprogrammert”. Sølvplassen gikk til Husqvarna Automower 330X med 9 av 10 poeng.

 

The Telegraph (GB), sommeren 2013: I og med at det er så få tester som er gjort på robotgressklippere, så tar vi med en sammenstilling fra England. Her handler det ikke om å utnevne en ren vinner, men å se over tilbudet med fordeler og ulemper. Nettsiden Robotnyheter summerer og oversetter artikkelen elegant til svensk.

 

Smartson, sommeren 2012: Med 20 av 25 poeng tok Husqvarna Automover 220AC hjem førsteplassen og ble Best i test. Straks etter kommer Robomow RL 2000 og Viking MI 555C som fikk 19 av 20 poeng.

 

Tænk våren 2011: For “lenge siden”, når det ikke fantes så mange modeller å velge mellom, testet forbrukermagasinene 5 gressklippere. Best i test ble Husqvarna Automower 220 AC med 73 poeng. På andreplass kom Lizard S1 med 68 poeng. Italienske Zucchetti som har varemerket Lizard ble oppkjøpt av Stiga i 2012) 

 

Villatidningen, våren 2010: I en test av fire robotgressklippere konstaterte magasinet og forbrukerne at de alle ble fornøyd med sine klippere fra Robomow, Stihl, Husqvarna og Wiper Blitz.Slik utførte vi denne testen

For å kåre den beste roboten til plenen din har vi vendt blikket mot en klipper som gjøre jobben uten masse problem, den skal være smart, gi fint resultat og ha funksjoner som regnsensor og alarm.


For å få det beste bildet av de forskjellige robotgressklipperne som er tilgjengelig akkurat nå har vi henvendt oss til ekspertene og gransket testene deres. Dette ga oss et omfattende bilde av hvilke robotgressklippere som presterer best akkurat nå. 


I tillegg til ekspertenes uttalelser er det også viktig å se hvordan disse robotene faktisk fungerer i deg hverdagslivet. For å finne ut av det har vi lest forbrukeres omtaler og fått greie på hva helt vanlige forbrukere synes om klipperen. Dette har gitt et ærlig bilde om robotgressklipperen og om den faktisk fungerer som den skal og holder det den lover.
robotgressklipper få mer tid til annet


~ Unn deg selv litt mer fritid – la den beste robotgressklipperen ta seg av plenen din når gresset vokser! ~

 

 

Tips: Hold hodet kaldt i sommer, les siden vår med tester på kjøle/fryseskap. Og hvorfor ikke passe på å steke noen vafler mens roboten klipper plenen for deg? Vi vet hvilket vaffeljern som er best i test! Og du, kanskje du trenger en ny telefon så du kan ringe svigermor og be henne over på nystekte vafler? Her kan du lese hvilken Smarttelefon som er best.

 

Tips 2: Gå med i Facebook-gruppen vår nå, så får du informasjon når noen av de riksdekkende butikkene har SALG på denne gressklipperen. På den måten kan du gjøre et skikkelig kupp = den beste robotgressklipperen til den laveste prisen. Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg!


Tips 3: For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav renteVanlige spørsmål og svar

 • ⛰ Kan robotgressklipperen klippe gresset i en kupért hage?
  Ja, testvinneren vår klarer skråninger opptil 45%.
 • 📱 Hvordan styrer jeg robotgressklipperen?
  Den medfølgende routeren og programvaren beregner den mest optimale ruten for gressklipperen.
 • 🏡 Hvor stort område bør en robotgressklipper klare?
  Vi anbefaler robotgressklippere som er dimensjonert for et område på minst 1000 m2. Hvis du har en veldig liten hage fungerer selvfølgelig en som er dimensjonert for et mindre område.
 • 🔊 Bråker robotgressklipperen mye?
  Nei den er veldig stillegående og forstyrrer verken deg eller naboene.Best i test Guidens tester for Hage

Christopher Holmerin

Best i test: Robotgressklipper

Christopher - VD på Bäst i test Guiden siden år 2018. Christopher er utdannet siviløkonom og systemviter med over 20 års erfaring innen medier, markedsføring og kommunikasjon. Christopher har hatt ansvar for flere svenske og internasjonale websider innen blant annet nyheter til Hem & Trädgård, innredning, båtliv med flere andre interesseområder. I tillegg til dette har Christopher også arbeidet som universitetslærer. 


Spesialinteressene som Christopher gransker og skriver om på Bäst i Test Guiden er innen Økonomi, Smarte Hjem, Trening, Hus & Hage og Data & IT.


Testen ble publisert 2019-05-09 og sist oppdatert