Robotgressklipper best i test

Robotgressklipper test 2022 - få mer tid til annet i sommer!

Om du skal kjøpe deg en robotgressklipper og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle eksperttester fra ulike magasiner og aviser og viktigst av alt -  fått greie på hva forbrukere som allerede har kjøpt og prøvd en robotklipper synes om den. 


Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige feilkjøp og få den beste robotklipperen til best pris direkte!

 

Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg den beste robotklipperen NÅ!

 

Bakgrunn og situasjonen nå

Utviklingen av robotgressklippere begynte egentlig allerede på midten av 90-tallet og med tiden har installasjonsproblemene minsket og driftssikkerheten har øket. Gressklipperen blir også alt mer teknisk begavet og strømforbruket for å holde en plen på 1000 kvadratmeter klippet motsvarer ca. en lyspære på 11 watt.

 

Tusenvis av robotgressklippere tusler nå rundt på norske gressplener. 2013 kom det store gjennombruddet og markedet blir bare større og større. 


Vi stiller følgende krav på robotklipperen

Det kan være lurt å investere i en litt dyrere robotgressklipper og legge ned tid på å installere den ordentlig. Når du vel har satt opp ladestasjonen, spent opp kabelen (som trykkes ned i plenen med små “teltpinner”) og ladet roboten, har du en pålitelig hjelper som klipper gresset for deg – resten av sommeren. Slipp høyt gress med den beste hjelperen.

 

Hvilke krav stiller vi da til ansettelsen av den nye gartneren? Jo, følgende egenskaper verdsetter vi ekstra høyt:

 

 • Enkel å installere – Både brukervennlighet og innstallasjonsprosedyren er en viktig del.
 • Driftssikkerhet – Gjentakende stopp og problem gjør fort at fasinasjonen med en robot forsvinner. Derfor skal den klare vått gress, ujevnheter i plenen og små skråninger uten å trenge hjelp fra deg.
 • Klipping minst 1000 m2 – Pass på at du velger en gressklipper som er rett dimensjonert for plenen din. Vi har fokus på de som klarer 1000 m2 eller mer. Har du en mindre plen kan det være lurt å kikke på robotklippere som passer fra 500 m.
 • Pålitelig byggekvalitet – Regn, sterk sol, stener og annet på plenen fører til at en billig gressklipper kan bli dyr i lengden, om den ikke klarer utfordringene som venter.
 • Lavt lydnivå – Så både du, familien din og omgivelsen forstyrres så lite som mulig under gressklippingen.
 • Og så lav pris som mulig – selvfølgelig!

Robotgressklipper best i test 2022

Lengre ned på denne siden kan du lese detaljene i de ulike gressklippertestene som finnes og du kan også lese hva forbrukerne synes om robotgressklipperen sin. Men for deg som vil vite svaret , avslører vi det med en gang!


Den beste robotgressklipperen kommer fra anerkjente Gardena og modellen heter Smart Sileno.


Robotgressklipper best i test akkurat nå – Gardena Smart Sileno

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 22 januar 2022

Gardena Smart Sileno Life


Gardena Smart Sileno er en stillegående gressklipper som passer deg med normalstor plen opptil 1 000 m². Den har en klippebredde på 22 cm som betyr at den klarer smale passasjer og klippehøyden kan stilles inn mellom 2-5 cm


Den er velutrustet med Wi-Fi tilkobling og SensorCut-system som gjør at roboten klipper ifølge et bra balansert mønster, som betyr at du ikke får noen ujevne linjer på plenen. Uansett om du har en enkel eller avansert plen med smale ganger er Sileno din selvklare hagepartner. 


Den er utrustet med tyverialarm, installasjonslås og PIN-kode som er en pålitelig tyverisikring


Testvinneren klarer skråninger opptil 30% som betyr at den klarer de fleste bakker i komplekse hager uten å stoppe. Lydnivået ligger på bare 58dB og den har 5 års garanti, men husk å registrere produktet i løpet av 3 måneder, ellers gjelder den ikke. 


Gardena Smart Sileno gjør jobben så du kan engasjere deg med morsommere ting på sommeren og den kjører tilbake og lader seg automatisk ved basestasjonen når den ikke er i bruk. Når det er på tide å jobbe igjen forlater den stasjonen, klipper gresset og finner veien tilbake til ladestasjonen for å lade.

 

Les mer om denne robotklipperen her på Gardenas hjemmeside. Du kan også se og høre hvordan den tar seg frem på en relativt viltvoksende gressplen her.


 

 

Dette sier ekspertene om Gardena Smart Sileno

Expressen, Jan 2020: mener Gardena Sileno Life er det beste kjøpet og liker hvordan den enkelt tar seg frem på gresset og brukervennligheten. De synes også at den har en veldig rimelig pris i forhold til andre robotgressklippere. Andre vinnere i denne testen var Husqvarna Automower 430X og Worx Landroid M500 WR141E. 


Forbrukermagasinet Råd & Rön, mars 2020: ga Gardena Sileno Life 1000 64 poeng i testen sin. Den presterer veldig bra når det kommer til brukevennlighet og sikkerhet. Den klipper en standardgressplen med godt resultat, men dårligere i bløtt gress. Vinneren i denne testen ble Alko Robolinho 500 E

 

Så sier forbrukerne om testvinneren

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes om det. Det er jo tross alt de som har den største og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du lese noen av omtalene Gardena Smart Sileno har fått;


"Har hatt gressklipperen igang i ei uke snart og er veldig fornøyd. Har ikke hatt noen driftstopp enda. En veldig prisverdt robot."


"Har en veldig komplisert hage(1100m2) med smale ganger men det klarer den galant! Er super fornøyd med denne maskinen! Har ingenting å sammenligne med da dette er min første, men kan varmt anbefale Gardena."


"Snart en uke siden jeg installerte den og har nå en jevnt klippet plen overalt. Har en ganske avansert hage og skulle ønsket doble guide-tråder men selv uten har den funnet fram overalt. Ganske gedigen og velbygd." 


"Bestemte meg for å installere den selv, hadde litt problem med å få rett avstand til en mur og et tre jeg har i hagen. Men etter noen justeringer og svette fungerer det bra. Den tøffer på i sin stillhet."


 "Veldig fornøyd. Lett å installere, veldig bra resultat. Har en flat hage men det er noen trange ganger og noen andre vanskelige hinder for roboten men det løser den uten problem. Roboten har vært igang i snart 2 uker uten å stoppe ene eneste gang."


Her kjøper du beste robotgressklipperen til best pris


Robotexperten selger Gardena Smart Sileno Life for bare 14787 kr når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

14787 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Gardena Smart Sileno Life!

ComputerSalg selger Gardena Smart Sileno Life for 14963 kr inkludert frakt når du klikker her!
Disse ekspert-tester kan du ta del av

Det finnes en håndfull tester å lese når det gjelder robotgressklippere og nedenfor lister vi opp de som fortsatt er relevante og aktuelle. Ved å klikke på magasinets navn, kan du også få tilgang til detaljene. Du ser de seneste testene høyest opp på listen.


Magasinet  Råd & Rön, juni 2019: Testet 13 robotgressklippere og syntes alle hadde gjennomsnittlig bra resultat. Dog advarer de litt mot Stiga og Ambrogio som har problem med å oppdage blant annet føtter. Vinneren i denne testen ble Robolinho 500 E og Robolinho 500 I fra Alko.

 

Magasinet Råd & Rön, mars 2018: Har testet 30 robotgressklippere og konstaterer at robotene i stort sett klipper bra og har ikke heller noen større problem med vått eller langt gress. Utfordringen kommer derimot på ujevne gressplener. Best i test ble Robomow RS 615 som fikk 78 poeng. Andreplassen, med 76 poeng, gikk til Viking Garden MI 632.

De dårligste gressklipperne produseres, ifølge magasinet, blant annet av Stiga, Husqvarna og Gardena. Disse skal du altså unngå å kjøpe om du vil ha en bra gressklipper.


TEK, aug 2017: Testet 7 ulike robotklippere til under 20 000 kr. Best i denne testen ble Husqvarna Automower 315 med 9,5 av 10 poeng. Hakk i hæl med 9 poeng kommer Gardena Sileno som får utnevnelsen Anbefales av TEK. 

 

Aftonbladet, juni 2017: Årets test av 7 robotgressklippere er ganske likt fjorårets resultat. Husqvarna Automower 430X er fortsatt den beste robotklipperen og får høyeste mulige poengsum, 5 av 5. Anmeldelsen lyder; “Uten tvil den beste og mest avanserte klipperen” men en prislapp rundt 22 000 kroner gjør den veldig dyr.

På delt andreplass, med poengene 4 av 5, finner vi 4 gressklippere. Det er Gardena Sileno, Stiga Autoclip 225 S, Worx Landroid M WG791E og Viking Garden iMow MI 422 P som alle er skikkelig gode robotgressklippere, men koster cirka bare halvparten av best i test-vinneren.

 

Tænk, mars 2017: Har testet robotgressklippere for vanlige hustomter og konstaterer faktisk at plenene ofte blir finere enn med en vanlig gressklipper. Den beste var Robomow RS615 som i og for seg er tung og dyr, men den gir et utmerket resultat og får derfor 78 poeng. På andreplass kommer Viking Garden MI 632 som får 76 poeng i denne gressklippertesten.

 

Magasinet M3, oktober 2016: Testet Viking Garden MI 632 C og ga den hele 9 av 10 poeng og fikk utnevnelsen “M3 anbefaler”. Sammenstillingen lyder: “Vikings nye maskin er et veldig gjennomtenkt produkt som gjør en fantastisk jobb når den vel er installert og klar.”

 

Magasinet M3, oktober 2016: Har testet Robomow RS615 og oppsummerer med ordene: ” Prisgunstig klipper! Maskinen klippet i 5 uker med bare 1 avbrudd. Skikkelig imponerende! Driftsmessig er den en av de beste maskinene vi har testet. Bare Husqvarnas atskillig dyrere klipper matcher Robomows RS615 og da prater vi om en helt annen prisklasse.” Summen ble 7 av 10 poeng.

 

Aftonbladet, juni 2016: Husqvarna Automower 430X ble utsett til den beste robotgressklipperen og fikk 5 av 5 poeng. Dommen ble; “Uten tvil den beste og mest avanserte klipperen”, men en prislapp på rundt 24 000 kroner er skremmende.

På delt andreplass, med 4 av 5 poeng, finner vi tre gressklippere. Det er Gardena Sileno, Stiga Autoclip 225 S og Viking Garden iMow MI 422 P som alle er skikkelig bra robotgressklippere, men som bare koster halvparten av best i test-vinneren fra Husquarna.

 

Magasinet M3, juni 2016: Testet den eksklusive (=dyre) robotgressklipperen Automower 450X og ga den 9 av 10 poeng. Magasinet konstaterer at den gir et veldig bra klipperesultat og skriver; “Etter et antall uker med Husquarna Automower 450X er vi skikkelig imponert. Når du vel har blitt vant til selve konseptet og dratt grensekabelen i hagen, er det ingen vei tilbake.” Robotgressklipperen får uttalelsen “M3 anbefaler!”

 

DinSide, sommeren 2015: Testet de rimeligste robotgressklipperne på markedet og resultatet viste at det er store forskjeller på disse. Av de 4 testede robotklipperne var det faktisk bare en som klarte å nå helt til topps med terningkast 6, og den klare vinneren er Bosch Indego 1000. 

 

Gøteborgs-Posten Testfakta / Expressen/ DinSide, våren 2015: Husqvarna Automower 320 er den beste robotgressklipperen 2015 ifølge avisen. Den får 4,5 poeng av 5 mulige og plasserer seg dermed  rett før Honda Miimo 520 som får 4,3 poeng.

 

Hus & Hem, våren 2015: Testet 6 ulike robotgressklippere og vinneren i denne testen ble Worx 2.0. Konklusjonen lyder; Dette er til den lille gressplenen. Lett å få igang, innstillingene er lette å justere. Klipper i et uregelbundet mønster. Stille. Funksjoner som pin kode, regnsensor og mulighet til å programmere flere områder.
 Det som er negativt er at den legger ned fuktig gress.  

Den som kom dårligst ut i denne testen var Stiga Autoclip 127 som havnet utenfor området flere ganger og klippet istykker kabelen hele 3 (!) ganger.

(Robomow var ikke med i denne testen)

 

Aftonbladet / WiseGuide, våren 2015: Hadde fem robotgressklippere på startfeltet i år. Best i test ble Bosch Indego 1000 Connect som tok hjem årets seier i og med at den gir et veldig bra klipperesultat og har en lett-navigert app som du kan styre gressklipperen med. 

 

Allt om bostad, våren 2015: I en test av fem robotgressklippere konstaterer magasinet at alle klipper gress på en tilfredsstillende måte. Den beste robotgressklipperen 2015 ble Husqvarna Automower 330X og det er guidekabelen som gjør at den slår konkurrentene. Honda og Viking er dog store utfordrere. Stiga og Gardena var ikke med i denne testen.

 

Dagens Næringsliv (Privat test), sommeren 2014: Har sett på fire ulike robotgressklippere og testvinneren her ble Gardena R160 med ordene; “Kombinasjonen av flere faktorer som brukervennlighet, effektivitet og prising gjør den til den mest attraktive av disse fire maskinene. 

Har man svært stort klippeareal eller ulendt terreng kan nok Robomow eller Husqvarna være bedre alternativer.”

 

Bolius, sommeren 2014: Testet 3 robotgressklippere og vinneren i denne testen ble Robomow MS1000. Poengsummen havnet på 8/10 og konklusjonen ble; “Alt som alt er Robomow fantastisk. Oppsetningen er eksemplarisk, gressklipperen klipper plenen uten mye oppstyr og resultatet er alltid flott.
Minus; Hvis apen blir fikset og prisen faller en smule, er MS1000 den ultimate robotgressklippere. Som det er nå, er det “bare” den som er den beste i denne testen.”

 

Tænk våren 2014: Har testet 14 robotgressklippere og denne gangen fikk plassen som beste robotgressklipper deles av to produsenter. Både Robomow MS1000 og Viking MI 632 fikk nemlig 82 poeng hver. Biltemas LMR24 fikk tredjeplassen med 71 poeng og fikk utmerkelsen “Bra kjøp” (denne gressklipperen er dog på vei ut av sortimentet) 

Jumboplassene i denne testen gikk til gressklipperne fra Husqvarna, Bosch og Gardena. Disse merkene anser altså magasinene at man skal unngå om du vil ha det beste.

 

Expressen: Kåret Gardena R160 til beste gressklipper med poengene 10 av 10 og ordene “Rimelig, effektiv, pålitelig og lettprogrammert”. Sølvplassen gikk til Husqvarna Automower 330X med 9 av 10 poeng.

 

The Telegraph (GB), sommeren 2013: I og med at det er så få tester som er gjort på robotgressklippere, så tar vi med en sammenstilling fra England. Her handler det ikke om å utnevne en ren vinner, men å se over tilbudet med fordeler og ulemper. Nettsiden Robotnyheter summerer og oversetter artikkelen elegant til svensk.

 

Smartson, sommeren 2012: Med 20 av 25 poeng tok Husqvarna Automover 220AC hjem førsteplassen og ble Best i test. Straks etter kommer Robomow RL 2000 og Viking MI 555C som fikk 19 av 20 poeng.

 

Tænk våren 2011: For “lenge siden”, når det ikke fantes så mange modeller å velge mellom, testet forbrukermagasinene 5 gressklippere. Best i test ble Husqvarna Automower 220 AC med 73 poeng. På andreplass kom Lizard S1 med 68 poeng. Italienske Zucchetti som har varemerket Lizard ble oppkjøpt av Stiga i 2012) 

 

Villatidningen, våren 2010: I en test av fire robotgressklippere konstaterte magasinet og forbrukerne at de alle ble fornøyd med sine klippere fra Robomow, Stihl, Husqvarna og Wiper Blitz.

 

Dette sier forbrukerne om robotgressklipperen sin

I og med at det er et forholdsvis “ungt marked” er meningene mange. Og sterke!

 

Det vi kan se er at eierne til Husqvarna og Robomow generelt er fornøyde kunder. Gardena er også høyt verdsatt av forbrukere. Her finner vi altså mange glade huseiere som har fått mer fritid etter at robotgressklipperen har gjort entré på plenen. 


Når det handler om missfornøyde kunder, har de ofte kjøpt Boschs tidligere modeller eller gressklippere fra Stiga.

beste robotgressklipperen


~ Unn deg selv litt mer fritid – la den beste robotgressklipperen ta seg av plenen din når gresset vokser! ~

 

 

Tips: Hold hodet kaldt i sommer, les siden vår med tester på kjøle/fryseskap. Og hvorfor ikke passe på å steke noen vafler mens roboten klipper plenen for deg? Vi vet hvilket vaffeljern som er best i test! Og du, kanskje du trenger en ny telefon så du kan ringe svigermor og be henne over på nystekte vafler? Her kan du lese hvilken Smarttelefon som er best.

 

Tips 2: Gå med i Facebook-gruppen vår nå, så får du informasjon når noen av de riksdekkende butikkene har SALG på denne gressklipperen. På den måten kan du gjøre et skikkelig kupp = den beste robotgressklipperen til den laveste prisen. Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg!


Tips 3: For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente


Vanlige spørsmål og svar

 • ⛰ Kan robotgressklipperen klippe gresset i en kupért hage?
  Ja, testvinneren vår klarer skråninger på opp til 30%.
 • 📱 Hvordan styrer jeg robotgressklipperen?
  Den medfølgende routeren og programvaren beregner den mest optimale ruten for gressklipperen. Via appen, GARDENA Smart system, kan du styre og programmere gressklipperen.
 • 🏡 Hvor stort område bør en robotgressklipper klare?
  Vi anbefaler robotgressklippere som er dimensjonert for et område på minst 1000 m2. Hvis du har en veldig liten hage fungerer selvfølgelig en som er dimensjonert for et mindre område.
 • 🔊 Bråker robotgressklipperen mye?
  Nei bare 58 dB, så den forstyrrer ikke i det hele tatt.


Philip Andrén

Best i test: Robotgressklipper

Testen ble publisert og sist oppdatert