Tester fra aviser og 1000-talls anmeldelser fra forbrukere settes sammen for å kåre en vinner. Kjøp testvinneren til laveste pris!

Robotgressklipper test 2019

Skal du kjøpe en robotklipper i 2019 og vil vite hvilken som er best? Da har du kommet helt rett! Vi har sammenstilt alle eksperttester fra ulike magasiner og aviser og fått greie på hva forbrukere synes om gressklipperne sine. På den måten kjøper du den beste robotklipperen direkte. Du slipper kjedelige feilkjøp som koster både tid og penger!

 

Vis meg den beste robotklipperen nå!

 

Bakgrunn og situasjonen nå

Utviklingen begynte egentlig allerede på midten av 90-tallet og med tiden har installasjonsproblemene minsket og driftssikkerheten har øket. Gressklipperen blir også alt mer teknisk begavet og strømforbruket for å holde en plen på 1000 kvadratmeter klippet motsvarer ca en lyspære på 11 watt.

 

Tusenvis av robotgressklippere tusler nå rundt på norske gressplener, og 2013 kom det store gjennombruddet. Ifølge ABCNyheter ble 6 500 robotklippere solgt dette året, og markedet blir bare større og større. Både Husqvarna og Stiga som er store aktører ble overrasket over den store etterspurselen, og kjøpelysten fortsetter.

 

Ifølge Newswire (salgsstatistikk fra Park- og hageleverandørens forening) har salget av robotgressklippere økt med 55% fra første halvåret i 2015 til første halvåret i 2016, så flere og flere nordmenn ønsker å bruke tiden sin på annet enn å klippe plenen. 

 

Vi stiller følgende krav på robotklipperen

Det kan være lurt å investere i en litt dyrere robotgressklipper og legge ned tid på å installere den ordentlig. Når du vel har satt opp ladestasjonen, spent opp kabelen (som trykkes ned i plenen med små “teltpinner”) og ladet roboten, har du en pålitelig hjelper som klipper gresset for deg – resten av sommeren.

 

Hvilke krav stiller vi da til ansettelsen av den nye gartneren? Jo, følgende egenskaper verdsetter vi ekstra høyt:

 

  • Enkel å installere – Både brukervennlighet og installasjonprosedyren er en viktig del.
  • Driftsikkerhet – Gjentakende stopp og problem gjør fort at fascinasjonen med en robot forsvinner. Derfor skal den klare vått gress, ujevnheter i plenen og små skråninger uten å trenge hjelp fra deg.
  • Klipping minst 1000 m2 – Pass på at du velger en gressklipper som er rett dimensjonert for plenen din. Vi har fokus på de som klarer 1000 m2 eller mer.
  • Pålitelig byggekvalitet – Regn, sterk sol, stener og annet på plenen fører til at en billig gressklipper kan bli dyr i lengden, om den ikke klarer utfordringene som venter.
  • Lavt lydnivå – Så både du, familien din og omgivelsen forstyrres så lite som mulig under gressklippingen.
  • Og så lav pris som mulig – selvfølgelig!Robotgressklipperen - Best i test

Ifølge forbrukernes meninger og flere eksperttester, kommer det frem at Husqvarna Automower-serie er en verdig vinner. Men i og med at de, ifølge svenske Elsäkerhetsverket, har problem med elektromagnetiske forstyrrelser, som du kan lese mer om her, så tar vi hensyn til naboenen dine og velger en annen gressklipper. 


Lengre ned på denne siden kan du lese detaljene i de ulike gressklippertestene som finnes og du kan også lese hva forbrukerne synes om robotgressklipperen sin. Men for deg som vil vite svaret , avslører vi det med en gang!


  Best i test vinner på gressplenen – Robomow RS615


    Best i test vinner på gressplenen – Robomow RS615

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 24 oktober 2019


Robomow RS615 ble lansert i 2016 og ble høyt verdsatt av de ekspertene som testet denne. Iblant har gullpokalen gått til atskillig dyrere robotgressklippere, men i og med at vi veier inn pris i våre anbefalinger, blir Robomow RS615 aktuell i og med at den har en rimelig prislapp. 

 

Med hele 56 cm klippebredde klarer denne gressklipperen å ta seg av opp til 1600 m2 av plenen din i sommer, mens du kan engagere deg med morsommere ting. Den kjører tilbake og lader seg automatisk ved basestasjonen i 2 timer når den ikke er i bruk. Når det er på tide å jobbe igjen forlater den stasjonen, klipper gresset og returnerer igjen for å lade.

 

Den klarer å klippe i skråninger opp til 36 prosent (20 grader) som betyr at den klarer de fleste bakkene i en vanlig hage uten å stoppe. Du kan selv velge klippehøyde mellom 2-8 cm og lydnivået er på 74 dB. Den har dessuten 3 års garanti.

 

Den har også en regnsensor – som betyr at den returnerer til basestasjonen når det regner og starter igjen når det blir bedre vær. Om noen skulle like robotgressklipperen din altfor godt og prøve å stjele den, krever den en PIN-kode for å få igang den igjen. På den måten sikrer du at din nye 20 kilos hjelper holder seg på plenen på morgenen når du våkner.

 

Du kan også få en luksusvariant av denne gressklipperen som har innebygd GSM-modul. Denne sender advarsler om drift og sikkerhet direkte til smarttelefonen din.

 

Les mer om denne gressklipperen her på Robomows hjemmeside. Og på dette korte YouTube – klippet kan du se og høre hvordan den tar seg frem på en relativt viltvoksende gressplen.

 

Dette sier ekspertene om Robomow RS615

Magasinene gir som sagt ofte positive anmeldelser og mener at den klipper veldig bra, har høy driftssikkerhet, er prisgunstig og klarer hinder på en bra måte. 

Magasinet M3  testet Robomow RS615 på høsten 2016 og summerer det hele med; “Prisgunstig klipper! Maskinen klippet i 5 uker med bare 1 avbrudd. Skikkelig imponerende! Driftsmessig er den en av de beste maskinene vi har testet. Kun Husqvarna som er en atskillig dyrere klipper, matcher Robomows RS615 og da snakker vi om en helt annen prisklasse.” Poengene ble 7 av 10. 

 

Ulempene, som det selvfølgelig er på alle produkt og som vi gjerne vil vite om før vi kjøper, er blant annet at menysystemet føles gammelt og at den, akkurat som mange andre gressklippere, lager litt for mye lyd når den klipper.

 

Her kjøper du robotklipperen til best pris


Hos Robotexperten kjøper du den for bare 13899 kronor inkludert frakt.

13899 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå!


Disse ekspert-tester kan du ta del av

Det finnes en håndfull tester å lese når det gjelder robotgressklippere og nedenfor lister vi opp de som fortsatt er relevante og aktuelle. Ved å klikke på magasinets navn, kan du også få tilgang til detaljene. Du ser de seneste testene høyest opp på listen.

 

Magasinet Råd & Rön, mars 2018: Har testet 30 robotgressklippere og konstaterer at robotene i stort sett klipper bra og har ikke heller noen større problem med vått eller langt gress. Utfordringen kommer derimot på ujevne gressplener. Best i test ble Robomow RS 615 som fikk 78 poeng. Andreplassen, med 76 poeng, gikk til Viking Garden MI 632.

De dårligste gressklipperne produseres, ifølge magasinet, blant annet av Stiga, Husqvarna og Gardena. Disse skal du altså unngå å kjøpe om du vil ha en bra gressklipper.

 

Aftonbladet, juni 2017: Årets test av 7 robotgressklippere er ganske likt fjorårets resultat. Husqvarna Automower 430X er fortsatt den beste robotklipperen og får høyeste mulige poengsum, 5 av 5. Anmeldelsen lyder; “Uten tvil den beste og mest avanserte klipperen” men en prislapp rundt 22 000 kroner gjør den veldig dyr.

På delt andreplass, med poengene 4 av 5, finner vi 4 gressklippere. Det er Gardena Sileno, Stiga Autoclip 225 S, Worx Landroid M WG791E og Viking Garden iMow MI 422 P som alle er skikkelig gode robotgressklippere, men koster cirka bare halvparten av best i test-vinneren.

 

Tænk, mars 2017: Har testet robotgressklippere for vanlige hustomter og konstaterer faktisk at plenene ofte blir finere enn med en vanlig gressklipper. Den beste var Robomow RS615 som i og for seg er tung og dyr, men den gir et utmerket resultat og får derfor 78 poeng. På andreplass kommer Viking Garden MI 632 som får 76 poeng i denne gressklippertesten.

 

Magasinet M3, oktober 2016: Testet Viking Garden MI 632 C og ga den hele 9 av 10 poeng og fikk utnevnelsen “M3 anbefaler”. Sammenstillingen lyder: “Vikings nye maskin er et veldig gjennomtenkt produkt som gjør en fantastisk jobb når den vel er installert og klar.”

 

Magasinet M3, oktober 2016: Har testet Robomow RS615 og oppsummerer med ordene: ” Prisgunstig klipper! Maskinen klippet i 5 uker med bare 1 avbrudd. Skikkelig imponerende! Driftsmessig er den en av de beste maskinene vi har testet. Bare Husqvarnas atskillig dyrere klipper matcher Robomows RS615 og da prater vi om en helt annen prisklasse.” Summen ble 7 av 10 poeng.

 

Aftonbladet, juni 2016: Husqvarna Automower 430X ble utsett til den beste robotgressklipperen og fikk 5 av 5 poeng. Dommen ble; “Uten tvil den beste og mest avanserte klipperen”, men en prislapp på rundt 24 000 kroner er skremmende.

På delt andreplass, med 4 av 5 poeng, finner vi tre gressklippere. Det er Gardena Sileno, Stiga Autoclip 225 S og Viking Garden iMow MI 422 P som alle er skikkelig bra robotgressklippere, men som bare koster halvparten av best i test-vinneren fra Husquarna.

 

Magasinet M3, juni 2016: Testet den eksklusive (=dyre) robotgressklipperen Automower 450X og ga den 9 av 10 poeng. Magasinet konstaterer at den gir et veldig bra klipperesultat og skriver; “Etter et antall uker med Husquarna Automower 450X er vi skikkelig imponert. Når du vel har blitt vant til selve konseptet og dratt grensekabelen i hagen, er det ingen vei tilbake.” Robotgressklipperen får uttalelsen “M3 anbefaler!”

 

DinSide, sommeren 2015: Testet de rimeligste robotgressklipperne på markedet og resultatet viste at det er store forskjeller på disse. Av de 4 testede robotklipperne var det faktisk bare en som klarte å nå helt til topps med terningkast 6, og den klare vinneren er Bosch Indego 1000. 

 

Gøteborgs-Posten Testfakta / Expressen/ DinSide, våren 2015: Husqvarna Automower 320 er den beste robotgressklipperen 2015 ifølge avisen. Den får 4,5 poeng av 5 mulige og plasserer seg dermed  rett før Honda Miimo 520 som får 4,3 poeng. Se en sammenstillende tabell här.

 

Hus & Hem, våren 2015: Testet 6 ulike robotgressklippere og vinneren i denne testen ble Worx 2.0. Konklusjonen lyder; Dette er til den lille gressplenen. Lett å få igang, innstillingene er lette å justere. Klipper i et uregelbundet mønster. Stille. Funksjoner som pin kode, regnsensor og mulighet til å programmere flere områder.
 Det som er negativt er at den legger ned fuktig gress.  

Den som kom dårligst ut i denne testen var Stiga Autoclip 127 som havnet utenfor området flere ganger og klippet istykker kabelen hele 3 (!) ganger.

(Robomow var ikke med i denne testen)

 

Aftonbladet / WiseGuide, våren 2015: Hadde fem robotgressklippere på startfeltet i år. Best i test ble Bosch Indego 1000 Connect som tok hjem årets seier i og med at den gir et veldig bra klipperesultat og har en lett-navigert app som du kan styre gressklipperen med. 

 

Allt om bostad, våren 2015: I en test av fem robotgressklippere konstaterer magasinet at alle klipper gress på en tilfredsstillende måte. Den beste robotgressklipperen 2015 ble Husqvarna Automower 330X og det er guidekabelen som gjør at den slår konkurrentene. Honda og Viking er dog store utfordrere. Stiga og Gardena var ikke med i denne testen.

 

Dagens Næringsliv (Privat test), sommeren 2014: Har sett på fire ulike robotgressklippere og testvinneren her ble Gardena R160 med ordene; “Kombinasjonen av flere faktorer som brukervennlighet, effektivitet og prising gjør den til den mest attraktive av disse fire maskinene. 

Har man svært stort klippeareal eller ulendt terreng kan nok Robomow eller Husqvarna være bedre alternativer.”

 

Bolius, sommeren 2014: Testet 3 robotgressklippere og vinneren i denne testen ble Robomow MS1000. Poengsummen havnet på 8/10 og konklusjonen ble; “Alt som alt er Robomow fantastisk. Oppsetningen er eksemplarisk, gressklipperen klipper plenen uten mye oppstyr og resultatet er alltid flott.
Minus; Hvis apen blir fikset og prisen faller en smule, er MS1000 den ultimate robotgressklippere. Som det er nå, er det “bare” den som er den beste i denne testen.”

 

Aftonbladet, våren 2014: Testet seks robotgressklippere i to uker og la spesielt vekt på brukervennlighet, drift/sikkerhet og klipperesultat. Best i test ble Worx Landroid 2.0 som fikk 5 plus. Andreplassen klipte Husqvarna Automover 320 med 4 plus. Stiga var dårligst og kom sist.
Det kan være verdt å notere at Robomow og Viking ikke var med i denne testen.

 

Tænk våren 2014: Har testet 14 robotgressklippere og denne gangen fikk plassen som beste robotgressklipper deles av to produsenter. Både Robomow MS1000 og Viking MI 632 fikk nemlig 82 poeng hver. Biltemas LMR24 fikk tredjeplassen med 71 poeng og fikk utmerkelsen “Bra kjøp” (denne gressklipperen er dog på vei ut av sortimentet) 

Jumboplassene i denne testen gikk til gressklipperne fra Husqvarna, Bosch og Gardena. Disse merkene anser altså magasinene at man skal unngå om du vil ha det beste.

 

Expressen / Bäst i test, våren 2014: Utnevnte Gardena R160 til beste gressklipper med poengene 10 av 10 og ordene “Rimelig, effektiv, pålitelig og lettprogrammert”. Sølvplassen gikk til Husqvarna Automower 330X med 9 av 10 poeng.

 

The Telegraph (GB), sommeren 2013: I og med at det er så få tester som er gjort på robotgressklippere, så tar vi med en sammenstilling fra England. Her handler det ikke om å utnevne en ren vinner, men å se over tilbudet med fordeler og ulemper. Nettsiden Robotnyheter summerer og oversetter artikkelen elegant til svensk, som du kan se på denne linken

 

Aftonbladet/Härligt hemma / Wiseguide, sommeren 2013: I denne testen startet syv robotgressklippere på en gressplen for å gjøre opp om tittelen “Beste robotgressklipper”. Husqvarna Automover 220AC fikk utmerkelsen Best i test med poengene 4 av 5. Like mange poeng fikk også Robomow RL2000 og Viking MI 555C som fikk 19 av 20 poeng.

 

Smartson, sommeren 2012: Med 20 av 25 poeng tok Husqvarna Automover 220AC hjem førsteplassen og ble Best i test. Straks etter kommer Robomow RL 2000 og Viking MI 555C som fikk 19 av 20 poeng.

 

Tænk våren 2011: For “lenge siden”, når det ikke fantes så mange modeller å velge mellom, testet forbrukermagasinene 5 gressklippere. Best i test ble Husqvarna Automower 220 AC med 73 poeng. På andreplass kom Lizard S1 med 68 poeng. Italienske Zucchetti som har varemerket Lizard ble oppkjøpt av Stiga i 2012) Du kan se en film fra testen her (gå ikke glipp av advarselen på slutten).

 

Villatidningen, våren 2010: I en test av fire robotgressklippere konstaterte magasinet og forbrukerne at de alle ble fornøyd med sine klippere fra Robomow, Stihl, Husqvarna og Wiper Blitz.

 

Dette synes forbrukerne om robotgressklipperen sin

I og med at det er et forholdsvis “ungt marked” er meningene mange. Og sterke!

 

Det vi kan se er at eierne til Husqvarna og Robomow generelt er fornøyde kunder. Gardena er også høyt verdsatt av forbrukere. Her finner vi altså mange glade huseiere som har fått mer fritid etter at robotgressklipperen har gjort entré på plenen. 


Når det handler om missfornøyde kunder, har de ofte kjøpt Boschs tidligere modeller eller gressklippere fra Stiga.


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 24 oktober 2019


Unn deg selv litt mer fritid – la den beste robotgressklipperen ta seg av plenen din!

 

 

Tips: Hold hodet kaldt i sommer, les siden vår med tester på kjøle/fryseskap. Og hvorfor ikke passe på å steke noen vafler mens roboten klipper plenen for deg? Vi vet hvilket vaffeljern som er best i test! Og du, kanskje du trenger en ny telefon så du kan ringe svigermor og be henne over på nystekte vafler? Her kan du lese hvilken Smarttelefon som er best.

 

Tips 2: Gå med i Facebook-gruppen vår nå, så får du informasjon når noen av de riksdekkende butikkene har SALG på denne gressklipperen. På den måten kan du gjøre et skikkelig kupp = den beste robotgressklipperen til den laveste prisen. Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg!


Om Best i test Guiden