Den beste kjøkkenmaskinen!

 

Beste kjøkkenmaskinen 2018

Om du skal kjøpe en kjøkkenmaskin og vil vite hvilken som er best akkurat nå, har du kommet helt rett. Vi har gransket alle aktuelle ekspert-tester og oppsummert dem på denne siden, så du enkelt og greit kan se  hvilken foodprosessor som er kåret til best i test den siste tiden. Og ikke nok med det! 

 

Vi har også sjekket hvilken kjøkkenmaskin som forbrukerne liker best og hvilke merker man ska unngå. 

 

Jeg vet allerede det jeg trenger, vis meg testvinneren NÅ!

 

Disse produserer den beste husholdningsmaskinen

En kjøkkenmaskin er en viktig hjelper på kjøkkenet som gjør at du kan bruke tiden på morsommere ting enn å hakke og skjære. En fin presang er det også, til noen som har viljen til å lage mer sunn mat men vil slippe å rive, skive, hakke og blande ingredienser for hånd.

 

De tester som vi kan ta del av viser en enighet på tre produsenter som skiller seg ut akkurat nå, når det gjelder å lage bra kjøkkenmaskiner til gunstige priser. Det sistnevnte er alltid intressant for oss, da det selvfølgelig går ann å finne enda bedre produkter om man er villig til å betale dobbelt. Men her veier vi også inn hva som står på prislappen og vil ha det beste, til så lav pris som mulig.

 

Ved å lese de tester på husholdningsmaskiner som er gjort de siste årene kan vi konstatere at de produsentene som gjør de beste kjøkkenmaskinene akkurat nå er OBH Nordica, Philips og Bosch

 

Dette synes forbrukerne

Om man hører på forbrukernes opplevelser, altså hva de som allerede har kjøpt en kjøkkenmaskin synes, er Bosch et populært varemerke over store deler av verden. Boschs maskiner har funnes i mange år, men er fortsatt den kjøkkenmaskinen som mange forbrukere skulle kjøpe igjen om deres nåværende skulle gå istykker.

 

Philips skiller seg også ut med mange fornøyde hjemmekokker som priser kjøkkenmaskinen sin.

 

Det kan man dog ikke si om OBH Nordica. Selv om forbrukerne er like fornøyd som ekspertene – så er det bare til å begynne med. Etter en kort tid går disse kjøkkenmaskinene istykker, med sprekker i plasten, lokk som ikke holder tett og motorer som lukter brent når de belastes. Det er altså bra husholdningsapparater, men ikke spesielt lenge.

 

Vi velger derfor bort OBH Nordica fra Best i test Guiden i og med at forbrukernes opplevelser har mye å si hos oss.

 

 

Best i test – Kjøkkenmaskin 2018

Ser vi vad eksperter og forbrukere synes får vi fram den kjøkkenmaskinen som er best akkurat nå. Det handler om Philips og deres Avance Collection HR-serie

 

Testvinner foodprocessor – Philips Avance Collection HR7778

 

Se dagens aktuella pris

 

Denne kjøkkenmaskinen klarer oppgavene sine utmerket ifølge testene og har også en rimelig pris. Den har en motor på hele 1300 Watt og en blendeskål som rommer 3,4 liter tørre ingredienser eller 2,2 liter væske.

 

En fordel med denne foodprosessoren er den store mengden tilbehør som du får på kjøpet (se bildet ovenfor). Blant annet får du en ballongvisp for å effektivt kunne vispe f.eks. fløte eller eggehvite, en deigkrok i metall for å fort få en bra deig pluss 4 skiver i rustfritt stål til å skive, hakke og skjære. Det er også en sitronpresse og råsaftsentrifug som følger med.

 

Alle tilbehør som følger med kan vaskes i oppvaskmaskinen, som er en stor fordel for å raske på kjøkkenjobben.

 

Siden mange år tilbake har Philips HR-serie hatt topp-plasseringer i eksperttestene. Og ser man på prislappen er det en av de mest prisgunstige. Hos Smartson kom den på andreplass år 2009 og også i Ica-Kurirens test 2013 fikk den sølvplassen. I Aftonbladets test fra 2014 fikk den full pott og ble kåret til best i test. Se flere detaljer lengre ned på denne siden. 

 

Forbrukerne er også veldig fornøyd med denne kjøkkenmaskinen, til og med etter en lengre tid bruk. De forteller blant annet at den er: “Veldig bra med mange tilbehør”, “Lett å rengjøre. Definitivt verd pengene”, “Kjøkkenmaskinen er både enkel, fin og lett å bruke”, “En kjempebra og sterk maskin for det litt større husholdet, har hatt mindre kjøkkenmaskiner innen og de holder ikke”, “Lenge siden jeg kjøpte et produkt som jeg var så fornøyd med som denne.”

 

Les mer om kjøkkenmaskinen på Philips hjemmeside.

 

Her kjøper du testvinneren til best pris

 

NetonNet selger denne kjøkkenmaskinen for bare 1990 kr når du klikker her! Frakten inngår i prisen!

 

Du får kjøpt kjøkkenmaskinen hos Tretti for 2299 kr inkludert frakten hjem til deg.

 

Hos White Away får du denne testvinneren for bare 2009 kroner om du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

 

Hos CDON får du denne kjøkkenmaskinen for 2225 kr. Frakt på 39 kr kommer i tillegg.

 

 

Disse testene har vi gransket

Våren 2017 testet Klikk 9 kjøkkenmaskiner med en prislapp fra 3990 kr og oppover. Gullmedaljen i denne testen gikk til Kenwood KVL6300S med terningkast 5 som ifølge Klikk gir “Bra resultat og er enkel i bruk.”
Bosch OptiMUM MUM9YX5S12 og KitchenAid Artisan 5KSM125 fikk også terningkast 5. 

 

TEK.NO, desember 2016 testet 9 ulike kjøkkenmaskiner fra 1900 kr til 8000 kr. Det var veldig jevnt resultat mellom bakegigantene. Best i test med 8,5 av 10 poeng ble Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S, med lovordene; “Maskinen med mest kraft i testen. Spesielt robust. Stilig LED-lysring.” men prislappen på 7995 kr er avskrekkende. TEK.NO Anbefaler Electrolux EKM6000. Denne får også 8,5 av 10 poeng.
På tredjeplass og utnevnelsen Bra Kjøp kommer OBH Nordica 6682 med 8 av 10 poeng. 

 

høsten 2015 testet Klikk 8 ulike foodprosessorer til litt over 1000-lappen. I denne testen gikk gullmedaljen til Braun Tribute Collection FP3010 som ble best i test med terningkast 5. Ifølge ekspertkokken er Braun et godt valg for storfamilien som trenger en foodprosessor til daglig matlaging. Det eneste han slår ned på er at designen ikke er så fin “dette er ikke en maskin unge mennesker i dag har lyst til å ha stående på benken på sitt designkjøkken, den ser ut akkurat slik foodprosessorer så ut da de ble moderne på 1980-tallet.”  
Kenwood Multipro compact FPM264 og Bosch Styline MCM4200 fikk også terningkast 5 i Klikks test. 

 

 

Høsten 2014 presenterte Aftonbladet en test av seks ulike kjøkkenmaskiner i prisklassen 1 150 – 4 000 kroner. De konstaterte fort at prisen ikke er en bra indikasjon på kvalitet; “Den dureste kjøkkenmaskinen er dårligst i testen.” Best i test ble Philips HR7778 som fikk 4 PLUS av 5 mulige. Beste budsjettvalg ble OBH Nordica 6795 First Kitchen.

 

Sommeren 2013 utførte ICA Kuriren en ny test av foodprocessorer og best i test ble Bosch MCM2054 som var den eneste med poengsummen 5 av 5. På andreplass finner vi bl.a. Philips HR 7629. Se den fullstendige tabellen her

 

Desember 2012 utførte svenske Testfakta  en test på 7 kjøkkenmaskiner fra 1 000 – 7 000 kroner, og den som kom best ut i denne testen var Kenwood Major Titanium KMM020 med 3,8 poeng. Sølvplassen med 3,4 poeng tok den atskillig billigere OBH Nordica Hercules Kitchen Machine. Se testtabellen her.

(Forbrukerrådet har også oppsummert denne testen her)

 

Våren 2012 vurderte Pricerunner fire kjøkkenmaskiner og i denne testen ble Krups KA890T42 best i test! Den billigere Braun K3000 fikk også høyeste poengsum, 5 av 5 stjerner. 

 

Sommeren 2011 testet Smartson 8 forskjellige kjøkkenhjelpere og her var det Kenwood FP260 som ble best i test og hakk i hæl kom Bosch MCM2054 som bare koster havparten så mye som testvinneren!

 

La kjøkkenmaskinen ta seg av den kjedelige

jobben med å hakke grønnsaker.


Ett tips til deg! Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon når noen butikk-kjedene har tilbud på denne kjøkkenmaskinen. Klikk bare Liker så holder vi øynene oppe for deg!

 

Når du har stilt inn maten din i det beste kjøleskapet vil du nok sikkert ha hjelp til å fikse det fint på kjøkkenet. Da kan det være lurt å lese siden vår om den beste oppvaskmaskinen. Og om det er tester på strykejern eller beste støvsuger du vil lese så har vi også dette.

 


  • Søk på Best i Test Guiden

Om Best i Test Guiden