kjøkkenmaskin best i test,foodprosessor test,

Kjøkkenmaskin test 2024 - den beste hjelperen på kjøkkenet

Om du skal kjøpe en kjøkkenmaskin og vil vite hvilken som er kåret til best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle ekspert-tester og oppsummert dem på denne siden, så du enkelt og greit kan se hvilken foodprosessor som er best og hvor du kan kjøpe den til rimeligst pris.

 

Du får også svar på hvilken maskin forbrukerne liker best og hvilke merker du skal unngå.Disse produserer de beste husholdningsmaskinene

En kjøkkenmaskin er en bra hjelper på kjøkkenet som gjør at du kan bruke tiden på morsommere ting enn å bare hakke og skjære. En fin presang er det også, til noen som har viljen til å lage mer sunn mat men vil slippe å rive, skive, hakke og blande ingredienser for hånd.

 

De tester vi har gransket er enige om tre produsenter som skiller seg ut når det gjelder å lage bra kjøkkenhjelpere til rimelige priser. Det sistnevnte er alltid interessant for oss, da det selvfølgelig går an å finne enda bedre produkter om man er villig til å betale dobbelt. Men her veier vi også inn hva som står på prislappen og vil ha det beste, til så lav pris som mulig.

 

Ved å lese de tester på husholdningsmaskiner som er gjort de siste årene kan vi konstatere at de produsentene som gjør de beste maskinene akkurat nå er OBH Nordica, Philips og Bosch

 

Dette synes forbrukerne

Om vi tar hensyn til forbrukernes opplevelser, altså hva de som allerede har kjøpt en kjøkkenmaskin synes, er Bosch et populært varemerke over store deler av verden. Boschs maskiner har vært å markedet i mange år, men er fortsatt den som mange forbrukere skulle kjøpe igjen om deres nåværende skulle bli ødelagt.

 

Philips skiller seg også ut med mange fornøyde hjemmekokker som priser maskinen sin.

 

Det kan man dog ikke si om OBH Nordica. Selv om forbrukerne er like fornøyd som ekspertene – så er det bare til å begynne med. Etter en kort tid går disse maskinene i stykker, med sprekker i plasten, lokk som ikke holder tett og motorer som lukter brent når de belastes. Det er altså bra husholdningsapparater, men ikke spesielt lenge.

 

Vi velger derfor bort OBH Nordica fra Best i test Guiden i og med at forbrukernes opplevelser har mye å si hos oss.


Vi stiller følgende krav på testvinneren

  1. Alle tilbehør skal kunne vaskes i oppvaskmaskin.
  2. God kvalitet - det skal være fra en produsent som er kjent for god kvalitet på kjøkkenproduktene sine.
  3. Elte deig - den skal kunne brukes til å elte deig så du får hvile hendene dine.
  4. Mange funksjoner - så du slipper flere forskjellige maskiner på kjøkkenet.
  5. Rimelig pris - selvfølgelig.


Best i test kjøkkenmaskin

Etter å ha gransket ekspert-tester og tatt hensyn til hva forbrukerne synes har vi en klar vinner! Det handler om Bosch MCM3501M!Bosch MCM3501M klarer oppgavene sine utmerket ifølge ekspertene og har en rimelig pris. I danske Tænk ble den kåret til et Godt kjøp og fikk 4,5/5 stjerner fra det brittiske testmagasinet Trustedreviews.


Foodprosessoren har en sterk motor på 800 watt med 2 hastigheter og en pulsfunksjon. Den står på gummiføtter laget av sugekopper som gjør at den står stødig på benken.

 

En av fordelene med denne kjøkkenmaskinen er alle tilbehør du får på kjøpet (se bildet ovenfor). Du får blant annet en vispeskive for å effektivt kunne vispe f.eks. fløte eller eggehvite, en eltekrok for å fort få en bra deig. 


Du får også med 2 skiver i rustfritt stål til å skive, hakke og skjære. Denne husholdningsmaskinen har til og med tilbehør for maling av kaffebønner, hard ost og krydder samt knuse isbiter. Alle tilbehør som følger med kan vaskes i oppvaskmaskinen. 

 

Når du ikke bruker maskinen kan alle tilbehør oppbevares i bollen som betyr at du slipper å lete etter tilbehørene når du trenger de samt at du sparer kjøkkenplass.


Les gjerne mer om testvinneren her på Boschs hjemmeside.


Her kjøper du Bosch kjøkkenmaskin til best pris


 


Beste kjøkkenmaskin - dette sier forbrukerne om Bosch MCM3501M 

Som alltid på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og prøvd produktene vi anbefaler synes om dem. Det er jo tross alt de som vet hvordan produktene fungerer best i hverdagen. Her kan du lese noen omtaler MCM3501M har fått;


"Har nettopp kjøpt. Meget bra maskin med mange funksjoner og kraftig motor. Forholdsvis stillegående. Jeg er fornøyd."


"Stilig design! Passer perfekt til de andra maskinene i hjemmet. Moro med alle deler som gjør det mulig å lage alt fra salater, kakedeig, smoothies til gode drinker" 


"Bra størrelse og gjør det den skal"


"Sterk og effektiv. Bra resultat. Enkel å bruke og rengjøre."


"Bra funksjoner og størrelse."


"Jobber bra, enkel å bruke. Har dog ikke prøvd alle funksjoner enda."


"Har nå brukt denne i en mnds tid og er ganske fornøyd. Det pakker seg lett under kniven når man bruker foodprosessoren og over kutteskivene når man skal strimle ting, men den lille blenderen er helt brilliant og den store er også bra. Enkel å rengjøre. Skiva til å piske med funker som bare det. Har både piska krem og laget omelettrøre med den. Super sak :) Best av alt! Denne er laget for å knuse is :)" 


"Jeg kjøpte denne for en måned siden og er svært fornøyd. Perfekt til å kverne mandler og dadler, om man ønsker å lage raw food kake. Enkel å rengjøre."


"Har nettopp kjøpt. Meget bra maskin med mange funksjoner og kraftig motor. Forholdsvis stillegående. Jeg er fornøyd." 


"Jeg fikk denne i julegave og er veldig fornøyd. Stor bolle, god effekt og alle deler går i oppvaskmaskinen!" 


Test kjøkkenmaskin - dette sier ekspertene

2023

TEK har oppdatert testen sin med 3 nye maskiner og kårer nå Ankarsrum Assistent AKM6230 til best i test med 9/10 poeng. Andreplassen med 8,5 poeng går til Kenwood Chef XL Titanium Patissier og Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S. De kårer også to vinnere som er rimelige i pris til Godt kjøp, disse er Philips HR7962/01 og Electrolux EKM6000.   


2022

Tænk har testet nye kjøkkenmaskiner og har presenterte 10 testede maskiner i januar. Her er det et merke som utmerker seg ekstra... Best i denne testen ble Magimix CS 4200 XL 18470F som fikk 74 poeng. Andreplassen fikk Magimix CS3200 XL 18370F som fikk 73 poeng. Tredjeplassen gikk også til Magimix med 68 poeng. Modellen heter Mini Plus 18250F.  


2018

Tænk har testet 12 ulike kjøkkenmaskiner med en prislapp fra 400 kr til 4000 kr. De skriver at man ikke skal la seg lure til å tro at dyrest er best.
I denne testen er det maskinen Magimix 5200 XL som går ut med seieren. 74 poeng får den og lovordene at “den klarer de fleste oppgavene med tilberedning til en god bedømmelse”
Hakk i hæl med bare et poeng mindre kommer den rimeligere maskinen fra Bosch, MCM3501M. Denne får utnevnelsen Godt Kjøp.
Electrolux EFP9400 får også 73 poeng og deler på andreplassen sammen med Bosch.


Trusted Reviews har testet Bosch MCM3501M og gir den hele 4,5 av 5 stjerner. De liker at den har over 50 funksjoner, at den sparer plass i og med at du kan oppbevare alt i bollen og at man kan vaske alle tilbehør i oppvaskmaskinen. 


Tænk har testet 17 ulike husholdningsapparater. I denne testen er det 3 maskiner som deler på førsteplassen - Bosch MUM54A00, Kenwood Chef XL KVL41006 og Kenwood Chef Elite KVC3170S får 74 poeng hver. Om Bosch MUM54A00 skriver de at “Denne maskinen klarer oppgavene godt og brukervennligheten er på topp”. Kenwood Chef XL KVL41006 får lovordene "Den er støysvak og klarer de fleste oppgaver til perfeksjon." og om Kenwood Chef Elite KVC3170S skriver de "klarer seg godt i alle tilberedningsdisipliner, men bråker nok mer i bruk, enn mange av de andre maskiner i testen"

 

2017 og eldre

Klikk har testet 9 maskiner med en prislapp fra 3990 kr og oppover. Gullmedaljen i denne testen gikk til Kenwood KVL6300S med terningkast 5 som ifølge Klikk gir “Bra resultat og er enkel i bruk.”
Bosch OptiMUM MUM9YX5S12 og KitchenAid Artisan 5KSM125 fikk også terningkast 5. 

 

TEK.NO testet 9 ulike kjøkkenmaskiner fra 1900 kr til 8000 kr. Det var veldig jevnt resultat mellom bakegigantene. Best i test med 8,5 av 10 poeng ble Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S, med lovordene; “Maskinen med mest kraft i testen. Spesielt robust. Stilig LED-lysring.” men prislappen på 7995 kr er avskrekkende. TEK.NO Anbefaler Electrolux EKM6000. Denne får også 8,5 av 10 poeng.
På tredjeplass og utnevnelsen Bra Kjøp kommer OBH Nordica 6682 med 8 av 10 poeng. 

 

Klikk har testet 8 ulike foodprosessorer til litt over 1000-lappen. I denne testen gikk gullmedaljen til Braun Tribute Collection FP3010 som ble best i test med terningkast 5. Ifølge ekspertkokken er Braun et godt valg for storfamilien som trenger en foodprosessor til daglig matlaging. Det eneste han slår ned på er at designen ikke er så fin “dette er ikke en maskin unge mennesker i dag har lyst til å ha stående på benken på sitt designkjøkken, den ser ut akkurat slik foodprosessorer så ut da de ble moderne på 1980-tallet.” 
Kenwood Multipro compact FPM264 og Bosch Styline MCM4200 fikk også terningkast 5 i Klikks test. 

 

Aftonbladet presenterte en test av seks ulike maskiner i prisklassen 1 150 – 4 000 kroner. De konstaterte fort at prisen ikke er en bra indikasjon på kvalitet; “Den dyreste kjøkkenmaskinen er dårligst i testen.” Best i test ble Philips HR7778 som fikk 4 PLUS av 5 mulige. Beste budsjettvalg ble OBH Nordica 6795 First Kitchen.

 

ICA Kuriren utførte en ny test av foodprosessorer og best i test ble Bosch MCM2054 som var den eneste med poengsummen 5 av 5. På andreplass finner vi bl.a. Philips HR 7629. Se den fullstendige tabellen her

 

Svenske Testfakta utførte en test på 7 maskiner fra 1 000 – 7 000 kroner, og den som kom best ut i denne testen var Kenwood Major Titanium KMM020 med 3,8 poeng. Sølvplassen med 3,4 poeng tok den atskillig billigere OBH Nordica Hercules Kitchen Machine

 

Smartson har testet 8 forskjellige kjøkkenhjelpere og her var det Kenwood FP260 som ble best i test og hakk i hæl kom Bosch MCM2054 som bare koster halvparten så mye som testvinneren!Tips 1! Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon når noen butikk-kjedene har tilbud på denne husholdningsmaskinen. Klikk bare Liker så holder vi øynene oppe for deg!

 

Tips 2! Visste du at du kan lage ribbe i en airfryer? Les vår airfryer test her! Vi vet også hvilket vaffeljern som er best i test.


Anita Carlsen

Best i test: Kjøkkenmaskin

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert