mindre smitterisk med beste hånddesinfeksjon 2023,test håndsprit

Hånddesinfeksjon test 2024 - hold deg frisk med rene hender

Når det er influensaperioder er det ekstra viktig å tenke på håndhygienen for å redusere risikoen både for å bli smittet og for å føre smitten videre til venner, familie eller andre personer i nærheten. 


Vi på Best i test Guiden har lest aktuelle tester fra magasin og testlaboratorium. Vi har også pratet med helsepersonell og apoteks personal for å få greie på hva som er det viktigste i jakten på den beste hånddesinfeksjonen. Og sist men ikke minst har vi fått greie på hva vanlige forbrukere synes om de forskjellige hånddesinfeksjonene som finnes på markedet i dag.


Alt dette har vi oppsummert på denne siden for at du enkelt og greit skal få den beste håndspriten til en bra pris direkte.Slik vasker du hendene rett

  • Skyll hendene og håndleddene i lunkent vann først.
  • Bruk rikelig med såpe, det skal være nok til at begge hendene dekkes
  • Gnu inn såpen nøye i hendene, oppå hendene, håndleddene, mellom fingrene og under neglene. Glem ikke tommelen.
  • Skyll hendene grundig i lunkent rennende vann og tørk dem helt tørre. Bruk helst engangstørkle eller ha et eget håndkle.

En god håndvask er en av de mest effektive måtene å hindre smitte på. Husk å alltid vaske hendene når du har vært ute, før du skal lage mat, innen du skal spise mat,  etter toalettbesøk og om hendene er synlig møkkete. En god håndvask skal vare i 40-60 sekunder.


Hånddesinfeksjon

Som vi skrev ovenfor er håndvask med såpe og vann en av de beste måtene å hindre smitte på. Dessverre har vi ikke alltid tilgang til såpe og vann, som når du f.eks. er på reisende fot, har vært på butikken, er ute i skogen, ute å kjører etc. og da er hånddesinfeksjon bra å ty til.


Ifølge Folkehelseinstituttet er det alkohol som er det vanlige virkestoffet i hånddesinfeksjonene i Norge. Håndsprit dreper bakterier, virus og mange andre mikroorganismer, og effekten på håndspriten kommer an på hvor mye alkohol den inneholder. For å ødelegge mikroorganismenes cellemembran skal hånddesinfeksjonen inneholde minst 60% alkohol men helst mellom 70-85% for å fungere best.


Hånddesinfeksjonen skal påføres på følgende måte

  • Fyll håndflaten med håndsprit, 2-4 ml avhengig av størrelsen på hånden.
  • Gni inn spriten overalt, begynn med håndflaten, håndbaken, mellom fingrene, rundt neglene, håndleddene og avslutt med underarmene. 
  • Fortsett til huden føles helt tørr.


Best i test hånddesinfeksjon


Etter å ha pratet med eksperter og helsepersonell, gransket aktuelle tester og helsesider har vi en vinner: DAX Alcogel


Dax Alcogel er effektiv mot både bakterier og mange typer av virus da håndspriten angriper på to fronter, både ved å punktere cellemembranen og slå ut proteinenes funksjon. Dax Alcogel inneholder 85% alkohol og Alcogel Pear & Lily har en mild duft av pære og liljer


I og med at det er gelé er den lett å applisere på huden uten å søle og virker raskt. For at alkoholen skal få tid å virke skal du gni hendene til de er tørre.


Dax desinfeksjonsprodukter har vært brukt i det svenske helsevesenet i over 30 år og er vel utprøvd.Her kjøper du hånddesinfeksjon gel til best pris
Her kjøper du testvinneren uten parfymeAntibac hånddesinfeksjon - et likeverdig alternativ


En hånddesinfeksjon som også tilfredsstiller alle krav satt av nasjonale og internasjonale helsemyndigheter er Antibac 85%. Den er høyt verdsatt av både helsepersonell og vanlige forbrukere.


Antibac 85% Gel har en litt tykkere konsistens og er veldig skånsom mot hendene og tilpasset hud som er utsatt for et norskt klima. Den har en gjenfettende virkning som betyr at den ikke tørker ut hendene ved bruk.


I og med at det er en gelé er det lettere å påføre denne på huden uten at det søler på klærne eller i bilen, der man ofte bruker håndsprit etter en handletur.


Denne håndspriten er dermatologisk testet og tilfredsstiller EN 1500 kravene. Antibac 85% dreper både bakterier, sopp og virus og er veldig bra når du ikke har tilgang til såpe og vann.


Antibac brukes blant annet i helsetjenesten, næringsmiddelindustrien, storhusholdning, tannhelsetjenesten og privat. 


Her kjøper du Antibac 85% hånddesinfeksjon gel til best pris
håndsprit - hånddesinfeksjon


~ Reduser risikoen for smitte med den beste hånddesinfeksjonen akkurat nå! ~


Testvinnere:

  • DAX Alcogel Pear & Lily


  • DAX Alcogel uten parfyme


  • Antibac 85% Gel  Tips 1: Her kan du se en kort film fra SVT om hvordan såpe og vann og håndsprit kan bekjempe virus som koronaviruset.


Tips 2: Har du problem med å sove på nettene? Da kan kanskje en vektdyne være noe for deg. På denne siden kan du lese om hvilken vektdyne som er best i test!Anita Carlsen

Best i test: Hånddesinfeksjon

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert