mindre smitterisk med beste hånddesinfeksjon,test håndsprit

Hånddesinfeksjon test 2023 - hold deg frisk med rene hender

Når det er influensaperioder er det ekstra viktig å tenke på håndhygienen for å redusere risikoen både for å bli smittet og for å føre smitten videre til venner, familie eller andre personer i nærheten. 


Vi på Best i test Guiden har lest aktuelle tester fra magasin og testlaboratorium. Vi har også pratet med helsepersonell og apoteks personal for å få greie på hva som er det viktigste i jakten på den beste hånddesinfeksjonen. Og sist men ikke minst har vi fått greie på hva vanlige forbrukere synes om de forskjellige hånddesinfeksjonene som finnes på markedet i dag.


Alt dette har vi oppsummert på denne siden for at du enkelt og greit skal få den beste håndspriten til en bra pris direkte.


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg den DAX alcogel NÅ!


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg Antibac 85% hånddesinfeksjon gel NÅ!


Slik vasker du hendene rett

  • Skyll hendene og håndleddene i lunkent vann først.
  • Bruk rikelig med såpe, det skal være nok til at begge hendene dekkes
  • Gnu inn såpen nøye i hendene, oppå hendene, håndleddene, mellom fingrene og under neglene. Glem ikke tommelen.
  • Skyll hendene grundig i lunkent rennende vann og tørk dem helt tørre. Bruk helst engangstørkle eller ha et eget håndkle.

En god håndvask er en av de mest effektive måtene å hindre smitte på. Husk å alltid vaske hendene når du har vært ute, før du skal lage mat, innen du skal spise mat,  etter toalettbesøk og om hendene er synlig møkkete. En god håndvask skal vare i 40-60 sekunder.


Hånddesinfeksjon

Som vi skrev ovenfor er håndvask med såpe og vann en av de beste måtene å hindre smitte på. Dessverre har vi ikke alltid tilgang til såpe og vann, som når du f.eks. er på reisende fot, har vært på butikken, er ute i skogen, ute å kjører etc. og da er hånddesinfeksjon bra å ty til.


Ifølge Folkehelseinstituttet er det alkohol som er det vanlige virkestoffet i hånddesinfeksjonene i Norge. Håndsprit dreper bakterier, virus og mange andre mikroorganismer, og effekten på håndspriten kommer an på hvor mye alkohol den inneholder. For å ødelegge mikroorganismenes cellemembran skal hånddesinfeksjonen inneholde minst 60% alkohol men helst mellom 70-85% for å fungere best.


Hånddesinfeksjonen skal påføres på følgende måte

  • Fyll håndflaten med håndsprit, 2-4 ml avhengig av størrelsen på hånden.
  • Gni inn spriten overalt, begynn med håndflaten, håndbaken, mellom fingrene, rundt neglene, håndleddene og avslutt med underarmene. 
  • Fortsett til huden føles helt tørr.

Best i test hånddesinfeksjon

Etter å ha pratet med eksperter og helsepersonell, gransket aktuelle tester og helsesider har vi en vinner: DAX Alcogel

Beste hånddesinfeksjonen akkurat nå - Dax Alcogel 

(Klikk på flasken for mer informasjon om beste prisen!)
Dax Alcogel er effektiv mot både bakterier og mange typer av virus da håndspriten angriper på to fronter, både ved å punktere cellemembranen og slå ut proteinenes funksjon. Dax Alcogel inneholder 85% alkohol og Alcogel Pear & Lily har en mild duft av pære og liljer


I og med at det er gelé er den lett å applisere på huden uten å søle og virker raskt. For at alkoholen skal få tid å virke skal du gni hendene til de er tørre.


Dax desinfeksjonsprodukter har vært brukt i det svenske helsevesenet i over 30 år og er vel utprøvd.


Hånddesinfeksjon - dette sier ekspertene

Folkehelseinstituttet: anbefaler håndsprit som desinfeksjon av hendene og skriver at hånddesinfeksjonen skal inneholde minst 60% alkohol for å drepe bakteriene.


Today.com: anbefaler at du bruker hånddesinfeksjon med minst 60% alkohol for å drepe bakterier. De anbefaler først og fremst at man skal vaske hendene med såpe og vann. .


New York Times: presenterer tips får å minimere spredning av virus og tipser om at du ska kjøpe håndsprit for desinfisering.


Dette sier forbrukerne om Dax Alcogel Pear & Lily

Som alltid her på Best i test Guiden nøyer vi oss ikke bare med hva ekspertene sier, vi vil også gjerne vite hva forbrukere som allerede har prøvd produktet synes om det. Her kan du se noen eksempel på hva forbrukerne synes om håndspriten sin; 


"Fantastisk! Lukter godt og hendene føles superfriske etterpå! Tørker raskt og passelig størrelse på flaska!"  - Kajsa


"I love it! Lukter godt og føles fresh og brukbar! " - Karin


"Favoritt! Den har en deilig lukt som sitter i ganske lenge. Jeg appliserer på nytt når duften begynner å forsvinne bare fordi jeg ikke kan få nok av den! Kommer helt klart til å kjøpe den igjen!" - Alma


"Perfekt størrelse til håndveska. Hadde med min til England, helt suveren. Og den lukter godt." - Sofia


"Bra størrelse, duft som passer de fleste og fuktgivende, til forskjell mot de fleste håndspriter. Anbefales." - Elin


"BESTE! Nå når det er vintertider er denne produkten SUPER! Veldig fresh duft og smart å ha med seg i veska!" - Malin


Ulemper da? Vi vil jo gjerne vite om det er noe negativt med produktet før vi bestemmer oss for å handle, og det som noen skriver er at korken på flaska åpnet seg i veska, så det gjelder å være ekstra nøye med å lukke den. Det er også noen som ikke liker duften, så om man er følsom kan det være lurt å velge en uten parfyme.


Her kjøper du hånddesinfeksjon gel til best pris

Her kjøper du testvinneren uten parfyme

Antibac hånddesinfeksjon - et likeverdig alternativ

En hånddesinfeksjon som også tilfredsstiller alle krav satt av nasjonale og internasjonale helsemyndigheter er Antibac 85%. Den er høyt verdsatt av både helsepersonell og vanlige forbrukere.

Antibac 85% - testvinner 2

(Klikk på bildet for mer informasjon om beste prisen)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 24 september 2023

Prisjakt Antibac 85% Gel
i samarbeid med Prisjakt


Antibac 85% Gel har en litt tykkere konsistens og er veldig skånsom mot hendene og tilpasset hud som er utsatt for et norskt klima. Den har en gjenfettende virkning som betyr at den ikke tørker ut hendene ved bruk.


I og med at det er en gelé er det lettere å påføre denne på huden uten at det søler på klærne eller i bilen, der man ofte bruker håndsprit etter en handletur.


Denne håndspriten er dermatologisk testet og tilfredsstiller EN 1500 kravene. Antibac 85% dreper både bakterier, sopp og virus og er veldig bra når du ikke har tilgang til såpe og vann.


Antibac brukes blant annet i helsetjenesten, næringsmiddelindustrien, storhusholdning, tannhelsetjenesten og privat. 


Her kjøper du Antibac 85% hånddesinfeksjon gel til best pris
håndsprit - hånddesinfeksjon


~ Reduser risikoen for smitte med den beste hånddesinfeksjonen akkurat nå! ~
Tips 1: Her kan du se en kort film fra SVT om hvordan såpe og vann og håndsprit kan bekjempe virus som koronaviruset.


Tips 2: Har du problem med å sove på nettene? Da kan kanskje en vektdyne være noe for deg. På denne siden kan du lese om hvilken vektdyne som er best i test!


Tips 3: For deg som trenger ekstra penger har vi en side med lån med lav renteBest i test Guidens tester på KroppspleieAnita Carlsen

Best i test: Hånddesinfeksjon

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.


Testen ble publisert 2020-03-20 og sist oppdatert