Riskoker best i test 2023,japansk riskoker finner du her.

Riskoker test 2024 - alltid perfekt ris hjemme

Om du er en av dem som alltid får ulikt resultat når du koker ris har du kommet helt rett! Med hjelp av en riskoker får du perfekt og luftig ris - hver eneste gang.


Her får du svar på hva både ekspertene og forbrukerne synes om de ulike kokerne som finnes på markedet i dag og hvor du finner den beste både i forhold til pris, funksjon og ytelse.


Du slipper dårlige feilkjøp og får den beste riskokeren til best pris direkte! 


Beste riskokere akkurat nå


Slik koker du ris

Du får alltid perfekt ris når du bruker en riskoker. Risen blir også sunnere og magrere i og med at all stivelse forsvinner.


Det er viktig at du vasker risen før du har den i kokeren. Dette gjør du enkelt ved å legge det i vannbad og røre rundt. Når du har rørt en stund blir vannet litt grumsete og da er det klart. Hell av vannet og ha risen i kokeren. 


Fordeler med en riskoker

Den største fordelen er at du alltid får perfekt ris. Det blir både luftig og tørrheten bli akkurat passe i motsetning til den slimete konsistensen vi gjerne får når vi koker det i en vanlig kasserolle.


En annen fordel er at det blir sunnere ris i og med at stivelsen og fett forsvinner. Dessuten er riskokeren bedre på å bevare fiber, B-vitaminer og GABA (gamma-amino-smørsyre, finnes i mange brune rissorter) som er et viktig signalstoff i sentralnervesystemet og har en positiv effekt på hjerne og søvn.

 

Du kan koke alle typer ris både hvitt, svart, brunt og rødt. Det finnes flere ulike innstillinger så du får risen akkurat slik du ønsker.


Riskokere kan også brukes til å koke andre produkter som mathvete, quinoa og bulgur, egg og supper. Du kan også dampe grønnsaker.


Japansk riskoker

De som tidligere har lest om slike kokeapparater vet at det først og fremst er japanske apparater som Zojirushi som presterer best, men i og med at disse ikke eksporteres til vanlige butikker i Norge er de vanskelige å få tak i, pluss at det blir dyrt om de må importeres. Derfor snur vi blikket mot andre alternativ som også gir bra resultat og som går å kjøpe her.
Beste kjøp riskoker


Om du vil ha perfekt ris men ikke spiser det så veldig ofte er det ikke alltid verd å legge ned flere tusenlapper. Derfor begynner vi med en rimelig koker som i tillegg til å koke ris også kan hjelpe deg å tillage andre måltider. Med OBH Nordica Versatile får du alle verktøy du trenger, uansett om du skal koke ris eller dampe grønnsaker!


OBH Nordica Versatile riskoker

OBH Nordica Versatile har mange kokemuligheter og kapasitet opp til 6 personer. I tillegg til å koke ris kan den brukes til å dampe grønnsaker, koke supper, linser og lage grøt.


Forhåndsinnstilte program

Versatile har seks program der du kun trenger å trykke på touch-skjermen på toppen for å komme i gang. Her ser du alt fra valgt funksjon til hvor mye tid det er igjen. Du kan også stille inn timeren her og drøye start.


Keep warm funksjon

Den har også en holde-varm funksjon som er bra om maten er klar for tidlig. Du trenger ikke bekymre deg for rengjøring i og med at bollen tåler oppvaskmaskin.


Praktisk håndtak

OBH Nordica har også tenkt et steg lengre og gitt kokeren et praktisk håndtak som gjør at den er enkel å ta med til f.eks. hytta og den er også enkel å forvare.


Spesifikasjoner

Kapasitet: 2 liter

Effekt: 350 watt

Timer: Ja

Forhåndsinnstilte program: 6 program

Mål: 28,5 x 24,8 x 24,5 cm

Vekt: 3,76 kg


Her kjøper du OBH Nordica Versatile til best prisRiskoker OBH Nordica - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes om det, det er jo tross alt de som vet hvordan det fungerer best i hverdagen. Her ser du noen eksempel på omtaler OBH Nordica Versatile har fått; 


"Kjempe fornøyd med denne. Perfekt ris hver eneste gang. Ingen brent eller brun ris. Holder seg godt med "keep warm" funksjonen. Liker også timer funksjonen. Risen er ferdig når middagen er ferdig. Anbefaler denne til alle som ikke har riskoker. Kan aldri gå tilbake til å lage ris i kjele igjen."


"Har hatt den over 1 år. Lager perfekt ris. Lager lyd når risen er ferdig. Kan også koke suppe og grønnsaker. Enkel å rengjøre" 


"Har lenge gått å lurt på en ny riskoker og har gode minner fra riskokeren min kamerats familie hadde når vi var småttiser. Denne gjør den samme jobben som den gjorde, du får deilig og puff ris akkurat som fra barndommen! Bollen er genial og jeg har til d.d ikke opplevd brent ris som jeg gjorde med min gamle."


"Har spist ris hele livet mitt og mener selv at jeg er ganske vanselig å tilfredsstille når det kommer til ris. Denne riskokeren gjør jobben sin ordentlig. Risen blir kokt gjevnt uten å bli brent. Bollen viser tydelig hvor mye vann man skal ha til risen som gjør det enkelt hvor hvem som helst å bruke. Ser at noen her kommenterer på at det tar veldig lang tid for å koke risen, men god ris skal ta lang tid."


"Bare et ord PERFEKT 🤗" 


"Gjør det den skal, har på flere måneder ikke hatt et dårlig resultat. Steaming, forskjellige ristyper, og flere morgener med havregrøt, alt funker som det skal."


"Koker ris bra. Ikke like god som japanske maskiner, men gjør jobben bra. Litt upresis tid ved utsatt funksjon. Risen er ferdig ca 10 minutter før satt tid."
Riskoker best i test 2024


Cuckoo er en sydkoreansk produsent av kjøkkenutstyr og beskrives i mange tester som den nest beste etter Zojirushi, det er ofte disse to som slåss om førsteplassen i tester.


Cuckoo riskoker

Cuckoo CR-0631F er en riskoker som hylles av forbrukere for måten den koker ris på uten å brennes. Den kan koke ris til opptil 6 personer personer og rommer 1,08 liter. Den har en moderne skjerm, mange ulike program og funksjoner. 


Flere forhåndsinnstilte program

Cuckoo har program for å koke alle mulige sorters ris, både hvitt, brunt, rødt, svart eller GABA ris. Det tar ca. 30 minutter, men dette kommer selvfølgelig an på hvor mange porsjoner du skal koke. Er det bare en porsjon går det fortere.


LCD-display og timer

Du velger enkelt hvilket program du skal kjøre og all informasjon vises tydelig på skjermen. Du kan også stille inn en timer om du vil ha risen klar ved et visst tidspunkt.


Lett å rengjøre

Innsiden er av aluminium og en yte av teflon for å være sikker på at ingen matrester brenner seg fast. I og med at den er av teflon er det viktig å vaske opp den for hånd og ikke kjøre den i oppvaskmaskinen. Den er veldig lett å rengjøre.


Magnet- og trykksensor

Den har en magnetsensor som kjenner om lokket er lukket før strømmen går på. Den har også en mekanisme som kjenner hvor mye trykknivået er på som gjør at lokket er stengt til det er sikkert å åpne.


Spesifikasjoner

Kapasitet: 1,08 liter (6 kopper ukokt)

Vekt: 4,9 kg

Effekt: 580 Watt

Antall program: 6 program

Skjerm: LCD-display

Mål: 235 x 213 x 317 mm

Timer: Ja


Her kjøper du Cuckoo til lavest pris i dagCuckoo riskoker - dette sier forbrukerne

"Utmerket riskoker!"


"Perfekt for en liten familie."


"Jeg er overhodet ikke en risekspert men risen jeg har kokt i denne smaker like godt som den gjør i min mammas riskoker! Det er bra!"


"Dette er en utmerket riskoker som koker ris perfekt hver gang. Den har flere ulike innstillinger til hvitt/brunt/blandet ris, damping, slow cooking, osv."


"Dette er en bra riskoker til en liten familie."


"Denne riskokeren er veldig lett å rengjøre og det blir perfekt ris hver gang. Den holder risen varm i 24 timer, og smaken og konsistensen er bra." 


"Størrelsen er bra nok til meg og mannen min. Den er lett å vaske opp. Risen blir velkokt" 


Om du vil se hvordan testvinneren fungerer i virkeligheten kan du ta en titt på denne utførlige YouTube-videoen


Riskoker test - dette sier ekspertene

Det finnes ikke mange eksperttester på slike apparater, så derfor har vi lagt ekstra stor vekt på hva forbrukerne sier om riskokerne som finnes på markedet og hvilken de liker best. Når det kommer flere eksperttester kommer vi til å fylle på med disse nedenfor.


We Know Rice, 2020: Synes at Cuckoo er den beste riskokeren. De liker først og fremst at risen ikke setter seg fast pluss alle moderne funksjoner som gjør det enkelt å få til perfekt luftig ris.


riskoker test


~ Få perfekt ris med den beste riskokeren ~
Oppsummering

Etter du har lest denne siden håper vi du har fått god hjelp på veien til det beste kokeapparatet til deg og hjemmet ditt. At du slipper dårlige feilkjøp og får den beste riskokeren til best pris direkte. 

 

Testvinnere:Slik utførte vi denne testen

Når vi undersøkte hvilke riskokere som er best akkurat nå fikk vi først greie på hva som er det viktigste med en riskoker. Det viktigste er selvfølgelig at det blir perfekt resultat hver gang. 


Til vår hjelp har vi gransket hva ekspertene sier i testene sine og her er det tydelig at det først og fremst er japanerne og koreanerne som er favoritter - med all rett. Det gjelder riskokere fra Cuckoo og Zojirushi som er blant favorittene. Disse maskinene verdsettes først og fremst fordi de er enkle å bruke og det er lett å få ut riset takket være non-stick materiale.


Når det kommer til den nordiske OBH Nordica som har kommet ut som beste kjøp hos oss finnes det dessverre ingen eksperttester, så her har vi lagt mest vekt på hva nordiske forbrukerne synes.
Tips 1: Er du ute etter en ny espressomaskin finner du kaffemaskin best i test her! Du får også svar på hvilken iskremmaskin som er best.


Tips 2: Hvis du liker oss like mye som vi liker deg kan du gå inn på Facebook-siden vår og klikke på Liker. Da holder vi øynene oppe for deg og gir deg en liten notis når det er tilbud på testvinneren. Da får du det beste kokeapparatet til best pris! 


Vanlige spørsmål og svar

  • Hvordan koke ris i en riskoker?
    Når du legger i ris og vann i riskokeren varmes platen opp. Denne platen har sensorer som passer på både ris og vannets temperatur. Den varmer med god presisjon til risen er perfekt kokt og det er minimalt med vann igjen i kjelen.
  • Hvilke fordeler er det med en riskoker?
    Fordelene er at du alltid får perfekt og luftig ris. Det blir også sunnere i og med at all stivelse og en del fett forsvinner.
  • Hvilken riskoker er best i test?
    Den beste lille riskokeren akkurat nå er Cuckoo CR-0631F. Det beste kjøpet er OBH Nordica Versatile.

Anita Carlsen

Best i test: Riskoker

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert