strykejern test 2023 - best i test strykejern

Strykejern test 2024 - minst mulig anstrengelse med rett strykejern

Det er ikke mange av oss som vil bruke tid på å stryke klær. (Om du ikke er en av de som synes det er terapi å stå med strykejernet. Mange synes nemlig at det er beroligende å stå ved strykebrettet - det blir som en meditasjon).

 

Uansett om du liker det eller ikke skal det jo være så lite anstrengende som mulig og resultatet skal bli bra! Derfor har vi valgt å kikke nærmere på utvalget av bra strykejern for å komme fram til hvilket strykejern som egentlig er Best i test!


Alt dette er oppsummert på denne siden så du skal slippe kostbare feilkjøp og få det beste strykejernet til best pris direkte!


 

Velge riktig strykejern

På denne siden konsentrerer vi oss på dampstrykejern. Først og fremst fordi dette er mest vanlig i dag og selv om man sier “strykejern” er det oftest dampstrykejern man har i tankene for innkjøpet eller ønskemålet. Vannet i strykejernet forvandles til damp når det blir varmt og bidrar til at det blir mye enklere å stryke klærne.

 

Selvfølgelig kan du bruke et dampstrykejern uten å fylle i vann. Da fungerer det som et vanlig, tradisjonelt strykejern, selv om det da blir litt tyngre og mer tungvint å bruke.

 

Skal du slå på stort kan en såkalt dampgenerator være interessant, men disse koster ofte mye mer (rundt 2000-3000 kr) og har også flere ulemper som f.eks. at de bråker mer enn vanlige jern. Derfor er målet for oss å finne det produktet som først og fremst henvender seg til hjemmebrukere; et vanlig dampstrykejern!

 

Dette skal du tenke på ved innkjøp av nytt strykejern

 • Strykesålen skal gli lett. Formen på sålen og hvordan dampet fordeler seg over stoffet avgjør hvor skrukkefrie klærne blir. De som stryker dårligst har bare en krans av hull rundt kantene, mens de beste har undersider med skrå hull, hakk og mønster der dampen siver ut og får hjelp til å fordele seg ut over hele stoffet.
 • Vannbeholderen er også interessant. Med en større vannbeholder slipper du å avbryte strykningen for å fylle på vann, om du stryker mye.
 • Håndtaket skal også sitte bra i hånden og passe på at strykejernet ikke blir for tungt.
 • Avkalkningsfunksjon og selvrengjøring hjelper til å holde strykejernet godt vedlikeholdt lengre. Dette er en fordel for at strykejernet ikke skal bli ødelagt eller at klærne får kalkflekker på seg.

 

Dette er de beste produsentene av strykejern

Ved å ta del av ekspertenes tester og forbrukernes omtaler kan vi konstatere at Philips, Braun og Tefal går igjen som testvinnere. Om du velger et strykejern fra disse produsentene kommer du mest sannsynlig til å bli fornøyd etter innkjøpet ditt.

 

Disse produktene bytter plass på toppen, litt avhengig av hvem det er som tester, men de fleste er enige om at disse tre gjør skikkelig bra strykejern. Les gjerne testene lengre ned på denne siden om du vil ha alle detaljer.

Strykejern best i test


Vi peker ut det strykejernet som gang på gang får topplassering hos ekspertene og som også verdsettes av vanlige forbrukere. Det handler om et dampstrykejern fra Philips og Azur GC-serien deres.


Philips Azur GC4567

Philips Azur GC 4563 har en effekt på 2 400 watt som betyr at du fort kan begynne å stryke når du har startet det. Strykesålen Steamglide Advances gjør at det ikke blir riper og glir lett over tøyet.

 

Automatisk dampjustering og avkalkning

Jernet har også automatisk dampjustering så du slipper å vurdere dette selv. Avkalkning skjer automatisk.

 

Auto off

For din sikkerhet slår strykejernet seg av automatisk etter 8 minutter i vertikal stilling og den vil i tillegg slå seg av automatisk etter 30 sekunder uten bevegelse i horisontal stilling. Det betyr at du aldri mer trenger å stille deg spørsmålet; “slo jeg av strykejernet før jeg reiste hjemmefra?”


Spesifikasjoner

Produkttype: Dampstrykejern

Dryppstopp: Ja

Kabellengde: 2 meter

Garanti: 2 år

Oppvarmingstid: 2 minutter

Vekt: 1,6 kg


Testvinner siden mange år tilbake

Mange modeller i Azur GC-serien har blitt kåret til best i test de seneste årene som du kan se litt lenger ned på denne siden. Det handler om GC4410, GC4490, GC4522, GC4865, GC4875, GC4895, GC4527 og GC4563 i tester som er gjort av bl.a. Råd & Rön, Ica Kuriren, Testfakta og Tænk. Disse modellene er dog ute av produksjon og Philips GC4567 er det strykejernet som selges nå.


Det er ikke bare ekspertene som hyller dette strykejernet. Forbrukerne er også veldig fornøyde og gir høye poeng.

 

Her kjøper du testvinneren til lavest pris i dag
Philips strykejern - dette sier forbrukerne

Som alltid vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet en tid synes om det. det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du lese noen av omtalene det har fått;


"Strykejernet er god å bruke, drypper ikke, varmes fort opp og har rimelig stor vanntank så jeg slipper å fylle flere ganger når jeg har mye å stryke."


"I samarbeid med Philips har jeg testet ut dette strykejernet i en måned. Strykejernet er klart til bruk på kort tid, noe som er et must om man syr klær slik jeg gjør. Det blir mye stryking mellom syingen og her er dampfunksjonen også god om du ikke vil stryke direkte, men bare slette skrukker. Det er litt tungt å holde men det er nettopp det som gir det gode strykeresultatet og er likevel lett å håndtere.Lett tilgang til endring av innstillinger og stryker jevnt. Ledningen er litt kort eneste. Jeg er veldig fornøyd med produktet og blir å kjøpe det selv. Alt i alt et godt produkt som kan anbefales."


"I samarbeid med Philips har jeg nå brukt Philips Azur dampstrykejern i 1 måned. Jeg må si jeg er imponert. Designen er tiltalende og meget funksjonell med en fleksibel kabel som gjør strykingen minimalt komplisert. Dampstrykejernet varmes opp meget snabbt og sålen glir lett over tøyet. Gjør jobben ferdig raskere og uten anstrengelser. Effektiv damp, fjerner rynker lett, men bruker mer vann da selfølgelig, så må fylles opp under lengre stryking da vannbeholder rømmer 0,3l. Passe lett vekt på strykejernet med oppfylt vannbeholder. Praktisk og enkel kalkrensbeholder som gjør rengjøring. Automatisk off funksjon, trygt med små barn i hus. Kort og grei produktinstruks."


"Kan virkelig ikke skryte nok av dette dampstrykejernet. Før jeg startet å stryke virket den stor og tung men når jeg allerede var kommet i gang så var det langt i fra. Likte veldig godt utseendet. Kjempe fin! Den var veldig enkel å bruke, ble raskt varm, kom lett frem til knapper og fjernet selv vanskelige skrukker. Den økte glideevnen utførte til veldig raskt stryketid. Ganske genialt med av/på knapp for Quick Calck Relase system nederst på dampstrykejernet som sikrer enkel avkalking men dette fikk jeg ikke benyttet meg av fremdeles da jeg ikke har hatt produktet kjempe lenge. God automatisk dampfunksjon og den ga god press på stoffet som jeg satte veldig stor pris på. Det eneste minuset var at jeg ikke likte bruksanvisningen men elles kjempe fornøyd med dampstrykejernet som jeg kommer til å bruke fast fremover."


Les gjerne flere omtaler fra forbrukere og mer om dette strykejernet på Philips hjemmeside.


Strykejern test - disse eksperttestene har vi gransket


Ved å lese ekspertenes anmeldelser får vi et klart bilde av hvilke strykejern som er best i dag. Du kan selv lese testene her nedenfor, hvor du finner de seneste testene lengst opp på listen.

 

I desember 2018 oppdaterte Råd & Røn testen sin av dampstrykejern. Denne gangen var det 28 strykejern med på listen og de kåret enda en gang Philips strykejern til best i test. På en delt førsteplass med 68 poeng hver, kom Philips GC4526 og Philips GC4527. Andreplassen med 67 poeng gikk til Tefal FV5646E0. 

 

Tænk, desember 2016: Testet 31 ulike dampstrykejern og best i test med 84 poeng ble Philips GC4522/00 Azur Performer Plus. Andreplassen med 81 poeng gikk til Tefal FV5335 Aquaspeed. Bronseplassen og betegnelsen Godt Kjøp fikk Philips GC4410/02 Azur.   

 

Sommeren 2016 utførte Råd & Røn en test av hele 39 dampstrykejern. Best i test ble Philips Azur GC4865 som fikk 73 poeng. Sølvplassen med 70 poeng var det et annet jern fra Philips som tok, nemlig Azur GC4410.

Begge disse er dog på vei ut så derfor snur vi blikket mot de strykejernene som går å kjøpe i dag, Tefal Ultimate Anti-Calc FV9640 med sine 70 poeng som et bra alternativ. Tefal Ultimate Anti-Calc FV9650 er også et bra strykejern i toppsiktet. 

 

Høsten 2015 presenterte svenske ICA Kuriren sin test av dampstrykejern. Beste strykejernet ble Philips GC4895 som fikk høyeste karakter, 5 av 5 og som savner svakheter. På andreplass kom bl.a. Braun TexStyle 525A og Electrolux EDB120 som fikk 4 av 5 poeng.

På jumboplassene finner vi merker som Severin, Singer og Menuett som lekker vann, missfarger klærne og har for korte ledninger. 

 

Våren 2013 testet Klikk  (refereres også her) 13 ulike strykejern. De tok ikke hensyn til pris i denne testen, de valgte helt enkelt ut det som var best. Og best i test med terningkast 6 ble Siemens ExtremePower edition.
Andreplassen med terningkast 5 ble delt på fire jern og gikk til Bosch SensorSteam TDA 7658, Philips Azur GC4895, OBH Nordica 400i TS og Electrolux 5Safety EDB 8060.

 

I februar 2012 testet Smartson strykejern. Best i test ble Philips GC4875 etterfulgt av Tefal FV5355 på en delt andreplass.

 

Under vinteren 2011/2012 gjorde Testfakta en test av strykejern. Blant de tre beste strykejernene finner vi Philips GC4490 (Best i test) og Tefal Aquaspeed 335.


 


beste strykejernet,damstrykejern best i test,


~ Med det beste strykejernet blir tøyet ditt slett og fint ~


Tips 1! Du som går med i Facebook-gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på testvinneren. På den måten så kan du gjøre et riktig godt funn = det beste strykejernet til best pris! Klikk bare på LIKER så holder vi utkikk for deg i fremtiden!

 

Tips 2! Vil du ha en steamer finner du steamer best i test her. Du kan også lese om beste symaskin på denne siden.  


Vanlige spørsmål og svar

 • Hvilket strykejern er best i test?
  Philips Azur GC4567 er best i test. Dette er et dampstrykejern som glir lett og det er en ren fornøyelse å stryke klærne.
 • Hvordan rengjører man et strykejern?
  Den enkleste måten å rengjøre et strykejern på er å blande vann med litt natron. Denne blandingen kan du smøre på stryksiden. La dette stå en stund og tørk så av med en klut. Du kan også fukte en klut med hvit eddik, dypp den i natron og så stryker du kluten. Dette får bort brune flekker på null komma niks. Når det gjelder skitt som sitter i de små hullene er det enklest å dyppe topser i eddik og lirk de rundt for å få rent.
 • Hvor varmt blir et strykejern?
  De fleste strykejern kan nå temperaturer opp til ca. 220 grader. For å velge rett varmeinnstilling for hvert plagg er det best i kikke på strykeinstruksjonene som er på hvert plagg som vises med prikker. her betyr 1 prikk 110 grader, 2 prikker 150 grader og 3 prikker 200 grader.


Anita Carlsen

Best i test: Strykejern

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert