Strykejern best i test

Strykejern test 2021

Det er ikke mange av oss som vil bruke tid på å stryke klær. (Om du ikke er en av de som synes det er terapi å stå med strykejernet. Mange sier nemlig at det er så beroligende å stå og filosofere ved strykebrettet, samtidig som favorittmusikken spilles).

 

Uansett om du liker det eller ikke, så skal det jo være så lite anstrengende som mulig og at resultatet skal bli bra! Derfor velger vi nå å kikke nærmere på utvalget av bra strykejern for å komme fram til hvilket strykejern som egentlig er Best i test!


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg det beste strykejernet NÅ!

 

Hva slags strykejern trenger du?

Vi konsentrerer oss på dampstrykejern. Først og fremst fordi dette er mest vanlig idag og selv om man sier “strykejern” så er det oftest dampstrykejern man har i tankene for innkjøpet eller ønskemålet. Vannet i strykejernet, som forvandles til damp når det blir varmt, bidrar til at det blir mye enklere å stryke klærne.

 

Selvfølgelig kan du bruke et dampstrykejern uten å fylle i vann. Da fungerer det som et vanlig, tradisjonelt strykejern, selv om det da blir litt tyngre og mer tungvint å bruke.

 

Skal du slå på stort så kan en såkalt dampgenerator være interessant, men disse koster ofte mye mer (rundt 2000-3000 kr) og har også flere ulemper som f.eks. at de bråker mer enn vanlige strykejern. Derfor er målet for oss å finne det produktet som først og fremst henvender seg til hjemmebrukere; et vanlig dampstrykejern!

 

Dette skal du tenke på ved innkjøpet

Formen på sålen og hvordan dampet fordeler seg over stoffet avgjør hvor skrukkefrie klærne blir. Og der er det stor forskjell på de ulike strykejernene. De som stryker dårligst har bare en krans av hull rundt kantene, mens de beste har undersider med skrå hull, hakk og mønster der dampen siver ut og får hjelp til å fordele seg ut over hele stoffet.

 

Vannbeholderen er også interessant. Med en større vannbeholder slipper du å avbryte strykningen for å fylle på vann, om du stryker mye.

 

Håndtaket skal også sitte bra i hånden og passe på at strykejernet ikke blir for tungt.

 

Avkalkningsfunksjon og selvrengjøring hjelper til å holde strykejernet godt vedlikeholdt lengre. Dette er en fordel for at strykejernet ikke skal bli ødelagt eller at klærne får kalkflekker på seg.

Selv om du ikke bruker strykejernet så ofte, drar det allikevel ganske mye strøm når det er i gang. Da er bra om du har den billigste strømprisen hjemme.

 

Her er de beste produsentene av strykejern

Ved å ta del av ekspertenes tester og forbrukernes omtaler kan vi konstatere at Philips, Braun og Tefal går igjen som testvinnere. Om du velger et strykejern fra disse produsentene kommer du mest sannsynlig til å bli fornøyd etter innkjøpet ditt.

 

Disse produktene bytter plass på toppen, litt avhengig av hvem det er som tester, men de fleste er enige om at disse tre gjør skikkelig bra strykejern. Les gjerne testene lengre ned på denne siden om du vil ha alle detaljer.

Dampstrykejern best i test

Vi peker ut det strykejernet som gang på gang får topplassering hos ekspertene og som også verdsettes av vanlige forbrukere. Det handler om et damstrykejern fra Philips og Azur GC-serien deres. 


Beste strykejern 2020 - best i test strykejern

Best i test strykejern - Philips Azur GC4563.

(Klikk på strykejernet for mer informasjon)Liker 36

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 22 juni 2021

Philips GC4563


Mange modeller i Azur GC-serien har blitt kåret til best i test de siste årene som du kan se litt lenger ned på denne siden. Det handler om GC4410, GC4490, GC4522, GC4865, GC4875, GC4895 og GC4527 i tester som er gjort av bl.a. Råd & Rön, Ica Kuriren, Testfakta og Tænk. Disse modellene er dog ute av produksjon og Philips GC4563 er det strykejernet som selges fra år 2019.

 

Det er ikke bare ekspertene som hyller dette strykejernet. Forbrukerne er også veldig fornøyde og gir høye poeng.

 

Strykejernet har en effekt på hele 2 400 watt så du fort kan begynne å stryke når du har startet det. Strykesålen Steamglide Advances gjør at det ikke blir riper og glir lett over tøyet.

 

Jernet har også automatisk dampjustering så du slipper å vurdere dette selv. Avkalkning skjer automatisk

 

For din sikkerhet slår strykejernet seg av automatisk etter 8 minutter i vertikal stilling og den vil i tillegg slå seg av automatisk etter 30 sekunder uten bevegelse i horisontal stilling. Det betyr at du aldri mer trenger å stille deg spørsmålet; “slo jeg av strykejernet før jeg reiste hjemmefra?”

 

Les gjerne mere om dette strykejernet på Philips hjemmeside.

 

Her kjøper du det beste strykejernet til best pris


Disse testene har vi gransket

Ved å lese ekspertenes anmeldelser får vi et klart bilde av hvilke strykejern som er best idag. Du kan selv lese testene her nedenfor, hvor du finner de seneste testene lengst opp på listen.

 

I desember 2018 oppdaterte Råd & Røn testen sin av dampstrykejern. Denne gangen var det 28 strykejern med på listen og de kåret enda en gang Philips strykejern til best i test. På en delt førsteplass med 68 poeng hver, kom Philips GC4526 og Philips GC4527. Andreplassen med 67 poeng gikk til Tefal FV5646E0

 

Tænk, desember 2016: Testet 31 ulike dampstrykejern og best i test med 84 poeng ble Philips GC4522/00 Azur Performer Plus. Andreplassen med 81 poeng gikk til Tefal FV5335 Aquaspeed. Bronseplassen og betegnelsen Godt Kjøp fikk Philips GC4410/02 Azur.   

 

Sommeren 2016 utførte Råd & Røn en test av hele 39 dampstrykejern. Best i test ble Philips Azur GC4865 som fikk 73 poeng. Sølvplassen med 70 poeng var det et annet jern fra Philips som tok, nemlig Azur GC4410.

Begge disse er dog på vei ut så derfor snur vi blikket mot de strykejernene som går å kjøpe i dag, Tefal Ultimate Anti-Calc FV9640 med sine 70 poeng som et bra alternativ. Tefal Ultimate Anti-Calc FV9650 er også et bra strykejern i toppsiktet. 

 

Høsten 2015 presenterte svenske ICA Kuriren sin test av dampstrykejern. Beste strykejernet ble Philips GC4895 som fikk høyeste karakter, 5 av 5 og som savner svakheter. På andreplass kom bl.a. Braun TexStyle 525A og Electrolux EDB120 som fikk 4 av 5 poeng.

På jumboplassene finner vi merker som Severin, Singer og Menuett som lekker vann, missfarger klærne og har for korte ledninger. 

 

Våren 2013 testet Klikk  (refereres også her) 13 ulike strykejern. De tok ikke hensyn til pris i denne testen, de valgte helt enkelt ut det som var best. Og best i test med terningkast 6 ble Siemens ExtremePower edition.
Andreplassen med terningkast 5 ble delt på fire jern og gikk til Bosch SensorSteam TDA 7658, Philips Azur GC4895, OBH Nordica 400i TS og Electrolux 5Safety EDB 8060.

 

I februar 2012 testet Smartson strykejern. Best i test ble Philips GC4875 etterfulgt av Tefal FV5355 på en delt andreplass.

 

Under vinteren 2011/2012 gjorde Testfakta en test av strykejern. Blant de tre beste strykejernene finner vi Philips GC4490 (Best i test) og Tefal Aquaspeed 335.

 

beste strykejernet

Med det beste strykejernet blir tøyet ditt slett og fint.

 


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 22 juni 2021

Philips GC4563
Tips! Du som går med i Facebook-gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på testvinneren. På den måten så kan du gjøre et riktig godt funn = det beste strykejernet til best pris! Klikk bare på LIKER så holder vi utkikk for deg i fremtiden!

 

Er du interessert i å lese tester på støvsugere? Kanskje du er på jakt etter en ny vaskemaskin eller vil vite hvilken tørketrommel som er best? Vi kan vise deg alle testvinnere – bare klikk på det du vil vite mer om!


Anita Carlsen

Best i test: Strykejern

Testen ble publisert og sist oppdatert