beste kjøleskap,test kjøleskap

Best i test kjøleskap/kombiskap 2021

Om du skal kjøpe nytt kjøleskap og vil vite hvilket som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! Vi har gransket alle aktuelle tester, pratet med hvitvare-eksperter og viktigst av alt - fått greie på hvilket kjøleskap vanlige forbrukere liker aller best!  

 

Du kommer også til å få tips på vad du skal tenke på når du skal kjøpe nytt kjøleskap, så følg med oss på jakten etter det beste kjøleskapet for deg!

 

På denne siden finner du

Beste kjøleskap/kombiskap 2021

Frittstående kombiskap/kombiskap best i test

Bosch KGN33NLEB

Kjøleskap best i test Bosch KGN33NLEB
 • NoFrost - automatisk avriming

 • Energiklasse E (ifølge nye energiskalaen)

 • Multi Airflow - skaper jevne luftstrømmer

Integrert kombiskap/kjøleskap best i test

Bosch KIV87VSF0

Kjøleskap best i test Bosch KIV87VSF0
 • Lav lydnivå 38dB

 • Romslig

 • LowFrost-funksjon

best pris i samarbeid med PrisjaktKjøpeguide - Kombiskap, side-by-side eller frittstående kjøleskap?

Det første du må ta stilling til er hvilken type av kjøleskap du skal ha. Det kommer selvfølgelig an på hvor stor plass og hvilke behov du har, men her ser du de tre vanligste alternativene;

 

Kombiskap

 

Kombiskap test

 

I det mindre kjøkkenet er det ganske vanlig å ha kjøleskap og fryser i en og samme. Disse tar ganske liten plass og drar ikke så mye strøm i og med at de har en kompressor som fungerer på begge enhetene. Om du ikke har store fester ofte og fyller kjøleskapet proppfullt hver uke, så pleier det å være mer enn nok plass i et kombiskap til en vanlig familie på fire-fem personer. Er det jegere i familien eller mye handling av tilbudsvarer som skal fryses, så kan det lønne seg å ha en ekstra fryser om det er fryseplass du trenger mest av.

 

Side-by-side kjøleskap

 

Side-by-side kjøleskap test

 

Velger du den amerikanske varianten, side-by-side, der kjøle og frysedelen er plassert på hver sin side, får du gjerne med litt “luksus” på kjøpet. Som for ekspempel vann- og ismaskin i døra. Dette kan jo være praktisk, men krever en profesjonell installatør for at alt skal fungere korrekt. Frysedelen er imidlertid ofte ganske liten på disse kjøleskapene og de tar større gulvplass.

 

Frittstående kjøleskap

 

Beste hele kjøleskap

 

Om du kjøper et helt kjøleskap kan du komplettere med en valgfri fryser om du ønsker en sånn. Det vanligste er at man stiller en matchende fryser ved siden av kjøleskapet, men dette er noe du kan kjøpe senere.

Denne varianten tar ganske mye plass og er derfor gjerne løsningen i hus eller leiligheter som har stort kjøkken Den store fordelen er selvfølgelig at du får mye plass til matvarer.

 

Viktig å tenke på innen kjøpet ditt

Stort volum: Det skal være god kjøle- og frysekapasitet. Det er jo begrenset hvor mye plass du får i et kombiskap, men ettersom det er kombiskap de fleste er ute etter, er det det vi har konsentrert oss på. Trenger du veldig stor plass så er det bedre med et side-by-side skap eller et frittstående kjøleskap og en fryser for seg selv (som mange ofte har i kjelleren)

 

Lavt strømforbruk: Gamle kjøleskap drar mye strøm. Det vil vi ikke at ditt kjøleskap skal gjøre, så vi satser på et kjøleskap som er merket med A+ eller bedre. Da sparer du både penger og miljø.

 

LowFrost-funksjon eller AntiFrost: hurtig og enkel avrimning vil vi gjerne at det skal være, eller at det avrimer seg selv.

 

Lavt støynivå: Enkelte kjøleskap durer mye. Begynner du først å lytte til dette blir det fort veldig irriterende, derfor vil vi at det nye kjøleskapet ditt er så stillegående som mulig.

 

Vedlikehold: Siden det er mat i kjøleskapet, er det viktig at det er raskt og enkelt å fjerne søl og rengjøre kjøleskapet.

 

Justeringsmuligheter: Det skal være lett å justere hyllene i kjøleskapet, grunnen til dette er at det skal være lett å ta ut når du skal rengjøre hyllene, men også om du trenger større plass til f.eks. en kasserolle eller noe lignende.

 

Så stort kjøleskap trenger du

For kjøledelen kan du gå ut ifra at:

 •  100-150 liter passer til 1-2 personer
 •  150-200 liter passer til 3-4 personer
 •  200 liter og oppover passer til mer enn 5 personer

Best i test kjøleskap / kombiskap

Frittstående kjøleskap er enkle å montere og passer inn på de fleste kjøkken. Fordelen med et frittstående kontra integrert kombiskap er at du ikke må skreddersy resterende kjøkkendeler til kjøleskapet. På den måten sparer du både penger og tid. På det frittstående kombiskapet har vi først og fremst tatt hensyn til brukervennlighet, funksjoner og prisnivå - alt for å finne det beste kombiskapet til deg!

 

Etter å ha gransket aktuelle eksperttester og pratet med flere hvitevareforhandlere blir valget ganske enkelt. Det handler om et integrert kombiskap fra en produsent som er kjent for å gjøre bra hvitevarer. Bosch tar førsteplassen med modellen KGN33NLEB.

Beste frittstående kjøleskap/kombiskap akkurat nå - Bosch KGN33NLEB 

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 21 september 2021

Prisjakt Bosch KGN33NLEB
i samarbeid med Prisjakt


Bosch KGN33NLEB er et kombiskap som har det du trenger. Det er et lekkert kjøle- og fryseskap med fin design, LED-belysning og elektronisk temperaturregulering.


Energimerket med E (ifølge nye energiskalaen) som er veldig bra og det årlige forbruket blir 237 kWh/år. Kjøleskapet har en lydnivå på 42 db og total nettovolum er på 279 liter. Kjøledelen rommer 192 liter og frysedelen har en nettovolum på 87 liter. 

 

Det finners flere flyttbare hyller og en skuff som er til for frukt og grønt. Denne skuffen har en riflet bunn som beskytter mot kondens. 

 

Bosch KGB33NLEB har automatisk avriming som betyr at du slipper å gjøre dette selv. I fryseren finnes det også en hurtigfrys-funksjon som gjør at annen mat ikke blir varm når du legger inn romstemperert mat. 

 

Om noen i familien skulle glemme å stenge døren til både kjøle og frysedelen, begynner det å pipe for å opplyse deg om dette. Og om strømmen skulle gå klarer frysen å holde seg kald i 19 timer så maten ikke blir ødelagt.

 

Spesifikasjoner: 

 • Vekt: 58kg
 • Høyde: 176cm
 • Bredde: 60cm
 • Dyp: 66cm
 • Volum: 192L (kjølel) & 87L (fryser)
 • Lydnivå: 42dB

 

Du kan lese mer om denne testvinneren her på Boschs hjemmeside.


Detta sier forbrukerne om testvinneren

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktene vi anbefaler synes om dem, det er jo tross alt de som har den største og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du lese noen omtaler dette kjøleskapet har fått;


"En stilig kombinasjon av kjøle og fryser. Stille, enkelt og separat justerbare temperaturer. Temperaturen holder seg veldig bra."


"Gjør det det lover"


"Fantastisk kombinasjon av kjøle / fryser. Fryseren er veldig romslig og med gjennomsiktig front på skuffene er det enkelt å se hva som er der."


"Fungerer bra for husholdsbruk for en familie."


"Romslig kombiskap til denne prisen."


Her kjøper du kombiskapet til best pris

Når du handler kjøleskapet på Internett får du den beste prisen. De fleste nettbutikker tilbyr gratis frakt også. Det er jo helt topp med tanke på at kombiskapet veier nesten 60 kg!


Best i test integrert kombiskap

Det beste frittstående kombiskapet kommer fra anerkjente Bosch og modellen heter KIV87VSF0. 


Beste integrerte kombiskap/kjøleskap akkurat nå - Bosch KIV87VSF0  

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen!)


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 21 september 2021

Prisjakt Bosch KIV87VSF0
i samarbeid med Prisjakt


Bosch KIV87VSF0 er et stilrent kombiskap med bra LED-belysning og elektronisk temperaturstyring. Kombiskapet er energimerket E (ifølge den nye energiskalaen) som er veldig bra og betyr at det blir et årlig strømforbruk på bare 259 kWh/år.


Lydnivået ligger på bare 38dB og den totale nettovolumen ligger på 272 liter (209 liter kjøle og 63 liter i frysen) Frysen har en innfrysingskapasitet på 3 kg per døgn.


I frysedelen finner du en BigBox som er en ekstra stor fryseskuff til å fryse ned større matvarer, som f.eks. en stor kake. LowFrost funksjonen reduserer isdannelse som betyr at det blir mindre avriming. Du sparer både tid og energi. Det finnes også en rask nedkjølings-funksjon - SuperFreezing - som sikrer at ny mat fryses raskt ned uten at annet innhold i frysen tines.


FreshSense-sensorer kontrollerer og styrer kontinuerlig temperaturen i kjøleskapet og fryseren. Det betyr at kombiskapet holder jevn temperatur og matvarene dine holder seg friske og ferske lenge.


Lagringstid ved strømbrudd er hele 23 timer


Spesifikasjoner:

 • Vekt: 59,4kg
 • Høyde: 176cm
 • Bredde: 60cm
 • Dybde: 66cm


Dette sier forbrukerne

Som alltid vil vi vite hva forbrukerne synes om produktet vi anbefaler, det er jo tross alt de som vet hvordan det fungerer i hverdagen og her kan du se noen eksempel på omtaler Bosch KIV87VSF0 har fått:


"Kompakt og bra."


"Skikkelig trivelig kombiskap som fungerer som det skal."


"Rommer mye o store frukt o grønt skuffer."


"Dette kombiskapet er veldig bra. Kjøler raskt og enkelt å bruke." kyl frys är väldigt bra. Kyler snabbt och enkel att använda."


"Så deilig med en fryser som har big box! Vi letet lenge etter det perfekte innebygde kombiskap og tilslutt ble valget dette. Vi er fornøyd!" 


"Skikkelig bra kobo, bra  bra kombo, fleksible rom på rett sted. Liker fresh-skuffen! Fryseren er passelig stor og skikkelig bra med både større og mindre skuffer." 


"Bra kjøleskap, bra forvaring og smarte løsninger. Fryseren stor og bra planløsning. Veldig stille og pluss for rask nedkjøling og nedfrysing."


"Stille og strømsparende kombiskap som var lett å innstallere." 

 

Du får mer informasjon om dette kjøleskapet her på Boschs hjemmeside.


Her kjøper du beste integrerte kombiskapet til lavest pris

Til deg som fortsatt er i tvil

Bosch tilbyr deg som kunde å teste kjøleskapet hjemme hos deg i opp til 100 dager – uten risiko. Er du ikke fornøyd etter tre måneder får du pengene tilbake. Så enkelt er det! Les om Bosch 100% garanti her!

 

100 dagerKampanjepriser hos WhiteAway og Tretti!

TIPS! Akkurat nå er det flere hvitevareforhandlere som har kampanjepriser på mengder av varer. Har du planer om å kjøpe nye hvitevarer kan det derfor være lurt å kikke gjennom tilbudene deres først og se om det er noe som passer deg.

Klikk deg inn på favorittbutikken din for å se hvilke tilbud som er aktuelle idag:


Lykke til med innkjøpene dine!
Dette sier ekspertene i kjøleskaptestene sine

Det er dessverre ikke så mange eksperttester på kjøleskap/kombiskap og grunnen til dette er at det er et tidskrevende og dyrt produkt å undersøke detaljert. Det er mange moment som skal testes som f.eks. nedkjølingskapasitet, energiforbruk, at kjøleskapet holder rett temperatur og at det er lav lydnivå.

 

Når vi gransker de tester som er aktuelle, ser vi at det er tre produsenter som utmerker seg ekstra positivt i kjøleskaptestene. Det handler om Bosch/Siemens, Miele og Liebherr som på 2010-tallet stadig beviser i ekspert-testene at de gjør det beste kjøleskapene. Under de siste årene har også Samsung fått god kritikk og dette er noe forbrukerne også er enige om (mer om dette lengre ned på siden)

 

Bosch forteller gjerne om fremgangene sine og på Boschs hjemmeside kan du se en bra oppsummering på best i test vinnerne og andre utmerkelser de har fått for kjøleskapene sine de siste årene.

 

De kjøleskapene som får de dårligste testresultatene er merker som blant annet Gorenje, Whirlpool og Cylinda. Disse produsentene skal du altså unngå om du vil ha et bra kjøleskap i 2021.


I Råd & Røns seneste oppsummering fra mars 2020 kommer LG GBB59PZEFS og Samsung Family Hub 2.0 på førsteplass med 71 poeng hver. Andreplassen med 68 poeng går til Miele KFN 28132. Bosch KIS87AF30 havnet på 4e plass med 66 poeng der kombiskapet presterte best i kategoriene energiforbruk, håndterbarhet, lyd og kvalitetsinntrykk.

 

I oppsummeringen fra Råd & Røn i mars 2019 er det 57 kombiskap som er testet ifølge deres nye regler. Best i test er LG GBB59PZEFS og den eksklusive (=dyre) Samsung Family Hub 2.0 RB38M7998S4 som begge fikk 71 poeng. Samsungs kombiskap er et “smart-kjøleskap” som blant annet har touchskjerm, internetttilkobling og et kamera som gjør at du kan se hva du har i kjøleskapet selv om du ikke er hjemme.

På andreplass kom Miele KFN 28132 med 68 poeng. 

Ekstern kilde/link: Magasinet Råd & Røn, mars 2019.


I  den seneste oppsummeringen til Råd & Rön i september 2019 ble 23 kjøleskap testet. De beste i testen er Samsung RR40M7165WW og LG GL5241PZJZ1 som fikk 80 respektive 73 poeng. Bosch KSV36VI3P havnet på en sjetteplass med 62 poeng. 

Ekstern kilde/link : Råd & Røn, september 2019


Råd & Røn testet 24 fryseskap. Her vant Liebherr SGN3036 med 80 poeng. Andreplassen gikk til Samsung RZ32M71357F som fikk 71 poeng.  

Ekstern kilde/link : Råd & Røn, mars 2019


Tænk  testet 27 fristtstående fryseskap i november 2017. Vinneren i denne testen ble  Liebherr SGN3036 med 80 poeng.


I Tænks seneste test var det 27 kjøleskap med. Vinneren ble Samsung RR40M7165WW med 80 poeng. Bosch KSV36VI3P havnet på 8. plass med 62 poeng. 

Ekstern kilde/link : Tænk, oktober 2018

 

 Oppsummering

Med denne guiden ønsker vi at du har fått god hjelp til å unngå fallgropene og kjøper kombiskapet som passer deg og behovene dine best.


Testvinnere - Beste kjølskap/kombiskap
Slik kom vi fram til det beste kombiskapet

Det vi har sett de siste årene er at Bosch, Siemens og Liebherr ofte har fått høye poengsummer. Uansett hvilken av disse tre produsentene du velger kommer du til å få et bra og energieffektivt kombiskap, men vi velger først og fremst å konsentrere oss på Bosch og Siemens. Grunnen til dette er at Liebherr er et dyrt merke så kan vi få motsvarende produkt billigere, velger vi det først.

 

Ifølge installatører som vi har pratet med er det også veldig vanskelig å hengsle om dørene på Liebherr sine kjøleskap. “Bosch og Siemens tar bare noen minutter å bytte, mens Liebherr tar halve dagen…” Nå var det vel å ta i når han sa halve dagen, men dette var iallefall følelsen han satt igjen med.

 

Forbrukere er ikke alltid så glad i Miele, de mener at de har problem på flere måter (les mer om hva forbrukerne synes lengre ned på denne siden). Derfor velger vi også bort dette merket en stund, til forbrukerne bekrefter det ekspertene påstår.


beste kjøleskapet


~ Det beste kjøleskapet hjelper deg å forvare matvarene dine på en god og energieffektiv måte ~

 

Dette avslører hvitevareforhandlerne

I og med at det er brist på aktuelle og relevante kjøleskaptest, har vi komplettert denne guiden ved å prate med flere hvitevareforhandlere. Disse sier dog samme sak som ekspertene; Bosch og Siemens gjør veldig bra kjøleskap. Uansett hvem vi har pratet med, var alle enige om at disse produsentene er det beste akkurat nå.

 

Bosch og Siemens har dessuten samme fabrikker, så innholdet i produktene og kvaliteten er nesten identiske. Derfor kan du velge det utseendet og de funksjonene som er viktigst for deg.

 

Så mener forbrukerne

Som vanlig her på Best i test Guiden så vil vi jo gjerne vite hva forbrukerne sier om produktene sine. Det er jo tross alt de som sitter med den største erfaringen om hvordan kjøleskapet fungerer i hverdagen.

 

Når det handler om kombiskap kan vi se at forbrukerne er enige med ekspertene og hvitevareforhandlerne. Det er Bosch og Siemens sammen med Samsung som har de mest verdsatte produktene. De produsentene som ikke får positive ord fra forbrukerne er bl.a. Miele, Gorenje og Gram.

 

DinSide har samlet informasjon fra 35 000 forbrukere (!) under 2000-tallet . Der har alle kjøleskapeiere kunnet rapportere inn hvor lenge kjøleskapet deres holdt, eventuelle problem som de har hatt og hvor fornøyde de har vært med kjøpet. 

Den beste produsenten i denne store forbrukerundersøkelsen ble Bosch med 96 poeng av 100 (428 kjøleskap fra Bosch ble vurdert.)
Bonus: 6 energi og miljøtips

 • Kjøp ikke større kjøleskap enn det du har bruk for. Et kombiskap sparer mer på strømmen enn to separate produkt.

 

 • Lever inn ditt gamle kjøleskap til resirkulering, la det ikke stå i kjelleren som ekstra skap. Om du kjøper nytt kombiskap online, får du ofte mulighet til å bestille bortkjøring av det gamle kjøleskapet ditt. Informasjon om gamle hvitevarer.

 

 • Hvor mye energi kombiskapet drar kommer selvfølgelig an på hvordan du bruker det. Glem ikke å ha rett temperatur i kjøle- og frys. Anbefalt temperatur er +5 grader i kjøledelen og og -18 i frysen.

 

 • Det er viktig at luften kan sirkulere bak kjøleskapet. Er det mye støv bak kjøleskapet så må det jobbe mye hardere for å transportere bort varmen, dette fører til mer energibruk. Støvsug eller tørk gjerne støv bak kjøleskapet/frysen av og til.

 

 • Du må gjerne tine frysevarer i kjøleskapet, dette gir gratis kjøletilskudd og maten blir også bedre og saftigere om den får tine langsomt.

 

 • Glem ikke å la overblitt middagsmat kjøles ned ordentlig før du stiller inn det i kjøleskapet ellers går det unødvendig mye energi til å kjøle ned maten, og du risikerer også at andre matvarer som står i nærheten blir varme. 

 


 

Her kan du også lese om hvilken platetopp/induksjonstopp som er kåret til Best i test!

 

Har du mye klesvask? Da kan du lese om hvilken vaskemaskin som er kåret til best i test, og trenger du å tørke klesvasken med en gang så har vi en side om den beste tørketrommelen her.

 

Tips! Du som er med i Facebook gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på kombiskapet som er kåret til Best i test! På den måten kan du gjøre et riktig kupp = det beste kjøleskapet/kombiskapet til laveste pris! Klikk på Liker så holder vi øynene oppe for deg i fortsettelsen.


Vanlige spørsmål og svar

 • 💪 Kan man få hjelp med installasjon og retur av det gamle kjøleskapet/fryseren?
  Ja, både White Away, Skousen og Tretti tilbyr dette mot en ekstra avgift som du enkelt legger til i bestillingen din!
 • 🥶 Må man avrime fryseren?
  Den har no-frost teknologi som betyr at den har ingen behov for avriming takket være perfekt beskyttelse mot isdannelse – sparer både energi og tid.
 • 🥬 Hvor stort kjøleskap trenger jeg?
  100-150 liter til 1-2 personer, 150-200 liter til 3-4 personer, +200 liter rekker til fler enn 4 personer

Her finner du våre tester på hvitevarer


Anita Carlsen

Best i test: Kjøleskap

Testen ble publisert og sist oppdatert