Vil du vite hvilket som er det beste kombiskapet akkurat nå?

 

Kjøleskap test 2018

Skal du kjøpe nytt kjøleskap og vil vite hvilket som har vunnet eksperttestene den siste tiden? Da har du kommet helt rett! På denne siden kommer vi til å avsløre hva som er viktig å tenke på når du skal kjøpe nytt kjøleskap.

 

Vi har dessuten oppsummert det ekspertene og forbrukerne har sagt om hvilket som er det beste kjøle/fryseskapet. Men la oss begynne fra begynnelsen.

 

Jeg vet allerede det jeg trenger – vis meg det beste kjøleskapet NÅ!

 

Kombiskap, side-by-side eller frittstående kjøleskap, hva skal du velge?

Det første du må ta stilling til er hvilken type av kjøleskap du skal ha. Det kommer selvfølgelig an på hvor stor plass og hvilke behov du har, men her ser du de tre vanligste alternativene;

 

Kombiskap

 

Kylfrys

 

I det mindre kjøkkenet er det ganske vanlig å ha kjøleskap og fryser i en og samme. Disse tar ganske liten plass og drar ikke så mye strøm ettersom de har en kompressor som fungerer på begge enhetene. Om du ikke har store fester ofte og fyller kjøleskapet proppfullt hver uke, så pleier det å være mer enn nok plass i et kombiskap til en vanlig familie på fire-fem personer. Er det jegere i familien eller mye handling av tillbudsvarer som skal fryses, så kan det lønne seg å ha en ekstra fryser om det er fryseplass du trenger mest av.

 

Side-by-side kjøleskap

 

Sidebyside

 

Velger man den amerikanske varianten, side-by-side, der kjøle og frysedelen er plassert på hver sin side, kan man få med vann- og ismaskin. Dette kan jo være praktisk, men da er det svært viktig at du får en proffesjonell installatør for vann for at dette skal fungere korrekt. Fryserdelen er oftest ganske liten på disse kjøleskapene og de tar oftest stor plass.

 

Frittstående kjøleskap

 

helt kjøleskap

 

Disse kjøleskapene har som oftest en fryser som ser helt lik ut. Disse setter man ved siden av hverandre. Frittstående kjøleskap med lignende fryser tar oftest ganske stor plass og passer best på et stort kjøkken. Storhandler du og har fyller kjøleskap og fryser ofte, kan dette være noe for deg.  Denne løsningen drar ofte mye strøm ettersom det er to enheter med hver sin kompress som skal holde temperaturen.

 

Viktig å tenke på innen kjøpet ditt

Stort volum: Det skal være god kjøle- og frysekapasitet. Det er jo begrenset hvor mye plass du får i et kombiskap, men ettersom det er kombiskap de fleste er ute etter, så er det det vi har konsentrert oss på. Trenger du veldig stor plass så er det bedre med et side-by-side skap eller et frittstående kjøleskap og en fryser for seg selv (som mange ofte har nede i kjelleren)

 

Lavt strømforbruk: Gamle kjøleskap drar mye strøm. Det vil vi ikke at ditt kjøleskap skal gjøre, så vi satser på et kjøleskap som er merket med A+ eller bedre. Da sparer du både penger og miljø.

 

LowFrost-funksjon eller AntiFrost: hurtig og enkel avrimning vil vi gjerne at det skal være, eller at det avrimer seg selv.

 

Lavt støynivå: Enkelte kjøleskap durer mye. Begynner du først å lytte til dette blir det fort veldig irriterende, så det er viktig at det nye kjøleskapet ditt er så stillegående som mulig.

 

Vedlikehold: Ettersom det er mat vi har i kjøleskapet, blir det fort søl og det skal være lett å ta bort.

 

Justeringsmuligheter: Det skal være lett å justere hyllene i kjøleskapet, grunnen til dette er at det skal være lett å ta ut når du skal rengjøre hyllene, men også om du trenger større plass til f.eks. en kasserolle eller noe lignende.

 

Så stort kjøleskap trenger du

For kjøledelen kan du gå ut ifra at:

 •  100-150 liter passer til 1-2 personer
 •  150-200 liter passer til 3-4 personer
 •  200 liter og oppover passer til mer enn 5 personer

 

 

Best i test – Kjøleskap

Etter å ha gransket aktuelle eksperttester og pratet med flere hvitevareforhandlere blir valget ganske enkelt.

 

Det handler om et kombiskap fra en produsent som er kjent for å gjøre bra hvitevarer. Bosch tar førsteplassen og modellen heter KGE36VW4A

 

 

Beste kombiskapet akkurat nå – Bosch KGE36VW4A

(Klikk på kjøleskapet for mer informasjon på Boschs hjemmeside)

Se dagens aktuella pris

 

Vi har tidligere hatt Bosch KGE36BW40 som vinner her på Best i test Guiden. Det ble kåret til best i test i svenske Råd & Røn i 2014 og 2015, men denne modellen har dog gått ut av produksjon og er erstattet av et nytt kjøleskap som heter Bosch KGE36VW4A

 

Dette er et lekkert kjøle- og fryseskap med fin design, LED-belysning og elektronisk temperaturregulering. Energimerket med A+++ som er veldig bra. Det årlige forbruket blir 161 kWh/år. Kjøleskapet har en lydnivå på 38 db.

 

Total nyttevolum er 302 liter, kjøledelen rommer 214 liter og frysedelen har en nyttevolum på 88 liter, så det er god plass!

LowFrost: Redusert isdannelse – mindre avriming, sparer arbeid og energi.

1 VitaFresh skuff: holder frukt og grønnsaker friske lenger med hjelp av fuktighetsregulering.

1 VitaFresh ◄0°C► skuff: kaldere enn resten av kjøleskapet – holder kjøtt og fisk ferskt lenger.

AirFreshFilter: Luften i kjøleskapet passerer gjennom filteret som reduserer både matlukt og risikoen for smak- og luktoverføring betraktelig.

 

Om noen i familien skulle glemme å stenge døren til både kjøle og frysedelen, begynner det å pipe for å opplyse deg om dette. Og om strømmen skulle gå så klarer frysen å holde seg kald i 35 timer så maten ikke blir ødelagt.

 

Du kan lese mer om denne testvinneren her på Boschs hjemmeside.

 

Forbrukere som allerede har kjøpt og brukt forgjengeren KGE36BW40 er veldig fornøyd og gir i gjennomsnitt 4,6 av 5,0 poeng, som er veldig bra. Det som stadig kommer tilbake fra forbrukerne er at kjøleskapet er veldig stille, har bra belysning og god kvalitet. Det bruker også lite strøm og det er lett å justere hyllene om man trenger det.

 

Er det noen ulemper med dette kjøleskapet da? Det vil vi jo gjerne kjenne til før vi bestemmer oss for å handle, og det som en del påpeker er at frysen ikke froster av seg selv. En del savner også belysning i frysedelen, men dette er de eneste svake punktene som har kommet fram.

 

Her kjøper du kjøleskapet til best pris

Veil pris for dette kombiskapet er 11 399 kr som du kan se her på Boschs hjemmeside men om du kjøper det på Internett, får du samme kjøleskap mye billigere. I de fleste nettbutikker tilbyr de gratis frakt også. Det er jo helt topp med tanke på at kombiskapet veier over 70 kg!

 

Du kjøper testvinneren hos WhiteAway for bare 6695 kr når du klikker her. Dessuten inngår frakten hjem til deg! (Gratis frakt gjelder i hele Norge untatt Jan Mayen eller Svalbard.) Og ikke nok med det!

Med rabattkoden ALT får du hele 11% rabatt på dette kjøleskapet, det betyr at du bare betaler 5989 kr inkludert frakten hjem til deg. Koden er gyldig til og med onsdag 12 desember 2018.

 

Vil du kjøpe dette kjøleskapet hos Tretti gjør du det enkelt ved å klikke her. Prisen er 6485 kr inkludert frakten hjem til deg.

 

Du får kjøpt denne testvinneren hos Skousen. Her koster den 6584 kroner inkludert frakten hjem til deg.

 

Til deg som fortsatt er i tvil

Bosch tilbyr deg som kunde å teste kjøleskapet hjemme hos deg i opp til 100 dager – uten risiko. Er du ikke fornøyd etter tre måneder får du pengene tilbake. Så enkelt er det! Les om Bosch 100% garanti her!

 

 

30% rabattkode hos Tretti og WhiteAway

TIPS! Akkurat nå er det tilbud hos flere hvitevareforhandlere som tilbyr 30 % rabatt med rabattkoder. Har du planer om å kjøpe nye hvitevarer kan det derfor være lurt å kikke gjennom tilbudene deres først og se om det er noe som passer deg.

Disse tilbudene er aktuelle idag:

 

 

Husk å skrive inn rabattkoden i kassen før du betaler og lykke til med innkjøpene dine!

 

 

 

Dette sier ekspertene i kjøleskaptestene sine

Det er dessverre ikke så mange eksperttester på kjøleskap/kombiskap og grunnen til dette er at det er et tidskrevende og dyrt produkt å undersøke detaljert. Det er mange moment som skal testes som f.eks. nedkjølingskapasitet, energiforbruk, at kjøleskapet holder rett temperatur og at det er lav lydnivå.

 

Når vi gransker de tester som er aktuelle, ser vi at det er tre produsenter som utmerker seg ekstra positivt i kjøleskaptestene. Det handler om Bosch/Siemens, Miele og Liebherr som på 2010-tallet stadig beviser i ekspert-testene at de gjør det beste kjøleskapene. Under de siste årene har også Samsung fått god kritikk og dette er noe forbrukerne også er enige om (mer om dette lengre ned på siden)

 

Bosch forteller gjerne om fremgangene sine og på hjemmesiden deres kan du se en bra oppsummering på best i test vinnerne og andre utmerkelser de har fått for kjøleskapene sine de siste årene.

 

De kjøleskapene som får de dårligste testresultatene er merker som blant annet Gorenje, Whirlpool og Cylinda. Disse produsentene skal du altså unngå om du vil ha et bra kjøleskap i 2018.

 

Magasinet Råd & Røn testet 45 kombiskap i 2017 og øverst på listen finner vi Siemens KG39EBI40 med 77 poeng som altså er det beste kombiskapet. Smeg FC370X2PE tar andreplassen med 76 poeng og en delt tredjeplass går til Asko RFN2284W og Samsung RB34J3515WW som får 75 poeng hver.

Ekstern kilde/link: Magasinet Råd & Røn, januar 2017.

 

I den seneste oppsummeringen fra Råd & Røn i mars 2018 er det 35 kombiskap som er testet ifølge deres nye regler. Best i test er LG GBB59PZEFS og den eksklusive (=dyre) Samsung Family Hub 2.0 RB38M7998S4 som begge fikk 71 poeng. Samsungs kombiskap er et “smart-kjøleskap” som blant annet har touchskjerm, internetttilkobling og et kamera som gjør at du kan se hva du har i kjøleskapet selv om du ikke er hjemme.

På andreplass kom Miele KFN 28132 med 68 poeng. I denne omgangen var det dog ingen kombiskap fra Bosch eller Siemens som ble testet.

Ekstern kilde/link: Magasinet Råd & Røn, januar 2018.

 

 

Slik kom vi fram til det beste kombiskapet

Det vi har sett de siste årene er at Bosch, Siemens og Liebherr ofte har fått høye poengsummer. Uansett hvilken av disse tre produsentene du velger kommer du til å få et bra og energieffektivt kombiskap, men vi velger først og fremst å konsentrere oss på Bosch og Siemens. Grunnen til dette er at Liebherr er et dyrt merke så kan vi få motsvarende produkt billigere, velger vi det først.

 

Ifølge installatører som vi har pratet med er det også veldig vanskelig å hengsle om dørene på Liebherr sine kjøleskap. “Bosch og Siemens tar bare noen minutter å bytte, mens Liebherr tar halve dagen…” Nå var det vel å ta i når han sa halve dagen, men dette var iallefall følelsen han satt igjen med.

 

Forbrukere er ikke alltid så glad i Miele, de mener at de har problem på flere måter (les mer om hva forbrukerne synes lengre ned på denne siden). Derfor velger vi også bort dette merket en stund, til forbrukerne bekrefter det ekspertene påstår.

 

 

 

Det beste kjøleskapet hjelper deg å forvare matvarene dine på en god og energieffektiv måte.

 

Dette avslører hvitevareforhandlerne

I og med at det er brist på aktuelle og relevante kjøleskaptest, har vi komplettert denne guiden ved å prate med flere hvitevareforhandlere. Disse sier dog samme sak som ekspertene; Bosch og Siemens gjør veldig bra kjøleskap. Uansett hvem vi har pratet med, var alle enige om at disse produsentene er det beste akkurat nå.

 

Bosch og Siemens har dessuten samme fabrikker, så innholdet i produktene og kvaliteten er nesten identiske. Derfor kan du velge det utseendet og de  funksjonene som er viktigst for deg.

 

Dette mener forbrukerne

Som vanlig her på Best i test Guiden så vil vi jo gjerne vite hva forbrukerne sier om produktene sine. Det er jo tross alt de som sitter med den største erfaringen om hvordan kjøleskapet fungerer i hverdagen.

 

Når det handler om kombiskap kan vi se at forbrukerne er enige med ekspertene og hvitevareforhandlerne. Det er Bosch og Siemens sammen med Samsung som har de mest verdsatte produktene. De produsentene som ikke får positive ord fra forbrukerne er bl.a. Miele, Gorenje og Gram.

 

DinSide har samlet informasjon fra 35 000 forbrukere (!) under 2000-tallet . Der har alle kjøleskapeiere kunnet rapportere inn hvor lenge kjøleskapet deres holdt, eventuelle problem som de har hatt og hvor fornøyde de har vært med kjøpet. 

Den beste produsenten i denne store forbrukerundersøkelsen ble Bosch med 96 poeng av 100 (428 kjøleskap fra Bosch ble vurdert.)

 

 

Bonus: 6 energi og miljøtips

 • Kjøp ikke større kjøleskap enn det du har bruk for. Et kombiskap sparer mer på strømmen enn to separate produkt.

 

 • Lever inn ditt gamle kjøleskap til resirkulering, la det ikke stå i kjelleren som ekstra skap. Om du kjøper nytt kombiskap online, får du ofte mulighet til å bestille bortkjøring av det gamle kjøleskapet ditt. Informasjon om gamle hvitevarer.

 

 • Hvor mye energi kombiskapet drar kommer selvfølgelig an på hvordan du bruker det. Glem ikke å ha rett temperatur i kjøle- og frys. Anbefalt temperatur er +5 grader i kjøledelen og og -18 i frysen.

 

 • Det er viktig at luften kan sirkulere bak kjøleskapet. Er det mye støv bak kjøleskapet så må det jobbe mye hardere for å transportere bort varmen, dette fører til mer energibruk. Støvsug eller tørk gjerne støv bak kjøleskapet/frysen av og til.

 

 • Du må gjerne tine frysevarer i kjøleskapet, dette gir gratis kjøletilskudd og maten blir også bedre og saftigere om den får tine langsomt.

 

 • Glem ikke å la overblitt middagsmat kjøles ned ordentlig før du stiller inn det i kjøleskapet ellers går det unødvendig mye energi til å kjøle ned maten, og du risikerer også at andre matvarer som står i nærheten blir varme. 

 


 

Her kan du også lese om hvilken platetopp/induksjonstopp som er kåret til Best i test!

 

Har du mye klesvask? Da kan du lese om hvilken vaskemaskin som er kåret til best i test, og trenger du å tørke klesvasken med en gang så har vi en side om den beste tørketrommelen her.

 

Tips! Du som er med i Facebook gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på kombiskapet som er kåret til Best i test! På den måten kan du gjøre et riktig kupp = det beste kjøleskapet/kombiskapet til laveste pris! Klikk på Liker så holder vi øynene oppe for deg i fortsettelsen.


 • Søk på Best i Test Guiden


 • Kjøp billig på Internett
 •  6695 kr 5989 kr*
  *Med rabattkoden ALT.
  Koden er gyldig t.o.m.
  12 desember 2018.
  (Fri frakt)

   

   

   

  6485 kr
  (Fri frakt)

   

   

   

  6584 kr
  (Fri frakt)

   

   

   

  Arrow-til-butikkene
Om Best i Test Guiden