kjøleskap/kombiskap test 2024. beste kjøleskap,test kjøleskap

Kjøleskap/kombiskap test 2024 - tips og kjøpsråd

Om du skal kjøpe nytt kjøleskap og vil vite hvilket som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle tester, pratet med hvitevare-eksperter og viktigst av alt - fått greie på hvilket kombiskap vanlige forbrukere liker aller best!  


Du vil også få tips på vad du skal tenke på når du skal kjøpe nytt, så følg med oss på jakten etter det beste kjøleskapet for deg!


Beste kjøleskap/kombiskap 2024

Frittstående kjøleskap best i test

Miele KFN28132D

Kjøleskap best i test Miele KFN28132D
 • Lav lydnivå

 • Testvinner Råd&Røn og Tænk

 • NoFrost

 • Litt dyr

Integrert kombiskap/kjøleskap best i test

Siemens KI86VNSF0

Kjøleskap best i test Siemens KI86VNSF0
 • Lav lydnivå

 • Romslig

 • Holder frukt og grønt friske lenger

 • Antifrost

best pris i samarbeid med PrisjaktKjøpeguide - Kombiskap, side-by-side eller frittstående kjøleskap?

Det første du må ta stilling til er hvilken type av kjøleskap du skal ha. Det kommer selvfølgelig an på hvor stor plass og hvilke behov du har, men her ser du de tre vanligste alternativene;

 

Kombiskap

 

Kombiskap test

 

I det mindre kjøkkenet er det ganske vanlig å ha kjøleskap og fryser i en og samme. Disse tar ganske liten plass og drar ikke så mye strøm i og med at de har en kompressor som fungerer på begge enhetene. Om du ikke har store fester ofte og fyller kjøleskapet proppfullt hver uke, så pleier det å være mer enn nok plass i et kombiskap til en vanlig familie på fire-fem personer. Er det jegere i familien eller mye handling av tilbudsvarer som skal fryses, så kan det lønne seg å ha en ekstra fryser om det er fryseplass du trenger mest av.

 

Side-by-side kjøleskap

 

Side-by-side kjøleskap test

 

Velger du den amerikanske varianten, side-by-side, der kjøle og frysedelen er plassert på hver sin side, får du gjerne med litt “luksus” på kjøpet. Som for eksempel vann- og ismaskin i døra. Dette kan jo være praktisk, men krever en profesjonell installatør for at alt skal fungere korrekt. Frysedelen er imidlertid ofte ganske liten på disse kjøleskapene og de tar større gulvplass.

 

Frittstående kjøleskap

 

Beste hele kjøleskap

 

Om du kjøper et helt kjøleskap kan du komplettere med en valgfri fryser om du ønsker en sånn. Det vanligste er at man stiller en matchende fryser ved siden av kjøleskapet, men dette er noe du kan kjøpe senere.

Denne varianten tar ganske mye plass og er derfor gjerne løsningen i hus eller leiligheter som har stort kjøkken Den store fordelen er selvfølgelig at du får mye plass til matvarer.

 

Tenk på dette innen kjøpet ditt

Her får du tips på hva du bør tenke på for å gjøre et godt kjøp


Stort volum

Det skal være god kjøle- og frysekapasitet. Det er jo begrenset hvor mye plass du får i et kombiskap, men ettersom det er kombiskap de fleste er ute etter, er det det vi har konsentrert oss på. Trenger du veldig stor plass så er det bedre med et side-by-side skap eller et frittstående kjøleskap og en fryser for seg selv (som mange ofte har i kjelleren)

 

Lavt strømforbruk 

Gamle kjøleskap drar mye strøm. Det vil vi ikke at ditt nye kjøleskap skal gjøre, så vi satser på et kjøleskap som drar lite strøm. Da sparer du både penger og miljø.

 

LowFrost-funksjon eller AntiFrost

Det tar både lang tid og er en kjedelig jobb å avrime kjøleskapet, derfor skal testvinneren ha hurtig og enkel avriming eller at det avrimer seg selv.

 

Lavt støynivå

Enkelte kjøleskap durer mye. Begynner du først å lytte til dette blir det fort veldig irriterende, derfor skal det nye kjøleskapet ditt være så stillegående som mulig.

 

Lett å vedlikeholde

Siden det er mat i kjøleskapet, er det viktig at det er raskt og enkelt å fjerne søl og rengjøre kjøleskapet.

 

Justeringsmuligheter

Det skal være lett å justere hyllene i kjøleskapet, grunnen til dette er at det skal være lett å ta ut når du skal rengjøre hyllene, men også om du trenger større plass til for eksempel en kasserolle eller noe lignende.

 

Så stort kjøleskap trenger du

For kjøledelen kan du gå ut ifra at:

 •  100-150 liter passer til 1-2 personer
 •  150-200 liter passer til 3-4 personer
Best i test kjøleskap / kombiskap

Frittstående er enkle å montere og passer inn på de fleste kjøkken. Fordelen med et frittstående kontra integrert kombiskap er at du ikke må skreddersy resterende kjøkkendeler. På den måten sparer du både penger og tid.

 

Etter å ha gransket aktuelle eksperttester og pratet med flere hvitevareforhandlere blir valget ganske enkelt. Det handler om et integrert kombiskap fra en produsent som er kjent for å gjøre bra hvitevarer. Miele tar førsteplassen med modellen KFN28132D.

Beste frittstående kjøleskap/kombiskap akkurat nå - Miele KFN28132D

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen)


Med hele 68 poeng kom Miele KFN28132D best ut i både det svenske forbrukerrådet Råd&Røn og danske Tænk høsten 2022 (les mer detaljer i eksperttestene lengre ned på denne siden.)


Dette er et lekkert kjøle- og fryseskap med fin design uten håndtak, LED-belysning og elektronisk temperaturregulering.


Energimerket med E (ifølge nye energiskalaen) som er veldig bra og det årlige forbruket blir 246 kWh/år. 


Kjøleskapet har en lydnivå på 40 db og total nettovolum er på 310 liter. Kjøledelen rommer 209 liter og frysedelen har en nettovolum på 101 liter. 

 

Med Mieles ComfortClean-dørhyller har du alltid et rent kjøleskap. Hyllene er laget av SAN-plast som er særlig ripefaste, kjemikalierestistente, temperaturbestandige og høytransparante. Dørhyllene kan vaskes i oppvaskmaskin.

 

Miele kombiskap har automatisk avriming som betyr at du slipper å gjøre dette selv. I fryseren finnes det også en hurtigfrys-funksjon som gjør at annen mat ikke blir varm når du legger inn romtemperert mat. 

 

DynaCool-funksjonen sørger for jevn temperaturfordeling som betyr at det ikke spiller noen rolle hvor du oppbevarer matvarene dine, det er like kaldt i hele kjøledelen.


Døren er høyrehengslet og kan hengsles om. Du kan også med fordel plassere to KFN28132D ved siden av hverandre.

 

Spesifikasjoner: 

 • Vekt: 65kg
 • Høyde: 186cm
 • Bredde: 60cm
 • Dyp: 66cm
 • Volum: 209L (kjøledel) & 101L (fryser)
 • Lydnivå: 40dB


Frittstående kombiskap - dette sier forbrukerne om testvinneren

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktene vi anbefaler synes om dem, det er jo tross alt de som har den største og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du lese noen omtaler Miele har fått;


"Godt romslig kombiskap. Fryseren har 3 store skuffer. Det er støysvakt" 


"Kjøler fint og ensartet i hele skapet. Godt innredd, spesielt den store grønnsaksskuffen. Hadde litt oppstartsproblem med elektronikken men det ble håndtert profesjonelt av Miele"


"Jeg fikk mitt for ca. 1 måned siden og er utrolig glad for det. Det er stilig og lett å bruke. fryseren er deilig og romslig til tross for at det bare er 3 skuffer. Kjøleskapet er lett å innrede alt etter behovene mine for høyder på hyllene. Alt i alt kjempeglad for kombiskapet."


"Enkelt og godt kjøleskap. Håndtakene er ikke lenger i veien."


"Veldig fornøyd. Stillegående og pent utseende."


Ulemper da? Disse vil du jo gjerne kjenne til før du handler og det som en har skrivet er at kjøleskapet skulle latt være å ha den store grønnsaksskuffen og heller hatt flere små. Dette er selvfølgelig smak og behag, så visse synes denne er bra og andre liker den heller dårlig.


Miele kjøleskap - her kjøper du KFN 28132D til best pris

Når du kjøper kjøleskapet på Internett får du den beste prisen. De fleste nettbutikker tilbyr gratis frakt også og om du vil kan bestille at de skal ta med det gamle kjøleskapet ditt.

Best i test integrert kombiskap

Det beste integrerte kjøleskapet kommer fra en produsent som også er velkjent for å produsere bra hvitevarer. Vinneren kommer fra Siemens og modellen heter KI86VNSF0.


Beste integrerte kombiskap/kjøleskap akkurat nå - Siemens KI86VNSF0 

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen!)


Siemens  KI86VNSF0 er et stilrent kombiskap med bra LED-belysning og elektronisk temperaturstyring. Kombiskapet er energimerket F (ifølge den nye energiskalaen) som er veldig bra og betyr at det blir et årlig strømforbruk på bare 282 kWh/år.


Lydnivået ligger på bare 39dB og den totale nettovolumet ligger på 265 liter (182 liter kjøle og 83 liter i frysen) Frysen har en innfrysningskapasitet på 4 kg per døgn.


I frysedelen finner du en BigBox som er en ekstra stor fryseskuff til å fryse ned større matvarer, som f.eks. en stor kake. LowFrost funksjonen reduserer isdannelse som betyr at det blir mindre avriming. Du sparer både tid og energi. Det finnes også en rask nedkjølings-funksjon som sikrer at ny mat fryses raskt ned uten at annet innhold i frysen tines.


FreshSense-sensorer kontrollerer og styrer kontinuerlig temperaturen i kjøleskapet og fryseren. Det betyr at kombiskapet holder jevn temperatur og matvarene dine holder seg friske og ferske lenge.


Lagringstid ved strømbrudd er hele 26 timer


Spesifikasjoner:

 • Mål: H 177 x B 54 x D 55 (cm) 
 • Lydnivå: 39dB
 • Innfrysningskapasitet: 4 kg/døgn
 • AntiFrost funksjon: Low frost
 • Belysning: LED

 

Ulemper da? Disse vil vi gjerne kjenne til før vi bestemmer oss for å handle og det som noen sier er at de synes det er dumt at frysen ikke froster av seg selv.


Siemens kjøleskap integrert - dette sier forbrukerne

Som alltid vil vi vite hva forbrukerne synes om produktet vi anbefaler, det er jo tross alt de som vet hvordan det fungerer i hverdagen og her kan du se noen eksempel vinneren har fått:


"Kompakt og bra."


"Kombiskap som rommer mye."


"Skikkelig trivelig kombiskap som fungerer som det skal."


"Rommer mye o store frukt o grønt skuffer."


"Dette kombiskapet er veldig bra. Kjøler raskt og enkelt å bruke." 


"Så deilig med en fryser som har big box! Vi letet lenge etter det perfekte innebygde kombiskap og tilslutt ble valget dette. Vi er fornøyd!" 


"Bra kjøleskap, bra forvaring og smarte løsninger. Fryseren stor og bra planløsning. Veldig stille og pluss for rask nedkjøling og nedfrysing."


"Stille og strømsparende kombiskap som var lett å installere." 


Her kjøper du Siemens KI86VNSFO til lavest pris

Test kjøleskap - dette sier ekspertene

Det er dessverre ikke så mange eksperttester på kjøleskap/kombiskap og grunnen til dette er at det er et tidskrevende og dyrt produkt å undersøke detaljert. Det er mange moment som skal testes som f.eks. nedkjølingskapasitet, energiforbruk, at kjøleskapet holder rett temperatur og at det er lav lydnivå.

 

Når vi gransker de tester som er aktuelle, ser vi at det er tre produsenter som utmerker seg ekstra positivt i kjøleskaptestene. Det handler om Bosch/Siemens, Miele og Liebherr som på 2010 og 2020-tallet stadig beviser i ekspert-testene at de gjør det beste kjøleskapene. Under de siste årene har også Samsung fått god kritikk og dette er noe forbrukerne også er enige om.

 

De kjøleskapene som får de dårligste testresultatene er merker som blant annet Gorenje, Whirlpool og Cylinda. Disse produsentene skal du altså unngå om du vil ha et bra kjøleskap i dag.


2022 - kombiskap test

Råd & Røn har 100 testede kombiskap i den seneste testen fra september. Best i denne testen ble Miele KFN 28132 D og Miele KFN28132 edt/cs med hele 68 poeng hver. Andreplassen ble tredelt og gikk til Samsung RL38A7B63B1, Samsung RL38A7B63CW og Samsung RB36R8899SR med 67 poeng hver. 


Tænk har testet 59 ulike kombiskap i oktober og best i denne testen ble Miele KFN 28132D med 68 poeng. Andreplassen gikk til Samsung RL38A7B63CW med 66 poeng og tredjeplassen med 64 poeng fikk Samsung RS67A8811WW.


2020 - kombiskap test

I Råd & Røns seneste oppsummering fra mars 2020 kommer LG GBB59PZEFS og Samsung Family Hub 2.0 på førsteplass med 71 poeng hver. Andreplassen med 68 poeng går til Miele KFN 28132. Bosch KIS87AF30 havnet på 4e plass med 66 poeng der kombiskapet presterte best i kategoriene energiforbruk, håndterbarhet, lyd og kvalitetsinntrykk.

 

2019 - kombiskap test

I oppsummeringen fra Råd & Røn i mars 2019 er det 57 kombiskap som er testet ifølge deres nye regler. Best i test er LG GBB59PZEFS og den eksklusive (=dyre) Samsung Family Hub 2.0 RB38M7998S4 som begge fikk 71 poeng. Samsungs kombiskap er et “smart-kjøleskap” som blant annet har touchskjerm, internettilkobling og et kamera som gjør at du kan se hva du har i kjøleskapet selv om du ikke er hjemme.

På andreplass kom Miele KFN 28132 med 68 poeng. 


I  den seneste oppsummeringen til Råd & Røn i september 2019 ble 23 kjøleskap testet. De beste i testen er Samsung RR40M7165WW og LG GL5241PZJZ1 som fikk 80 respektive 73 poeng. Bosch KSV36VI3P havnet på en sjetteplass med 62 poeng. 
Slik utførte vi testen og kom frem til testvinneren

Vi utførte en grundig undersøkelse for å finne det beste kjøleskapet til best pris i dag. Først og fremst undersøkte vi energieffektiviteten i hvert kombiskap og sammenlignet med andre produkt på markedet. Dette ga oss en veiviser over hvor mye strøm de forskjellige kjøleskapene bruker.


Kapasiteten er også viktig, spesielt om dere er flere i familien. Derfor er det viktig at testvinneren har god plass i både kjøle- og frysdelen.


Pris er også en av de viktigste parameterne i valg av kombiskap. Vi vil anbefale det beste kjøleskapet til den beste prisen og gjerne kunne tilby ulike alternativ til ulike budsjett. 


Vi har lagt mye vekt på ekspertenes tester og forbrukernes omtaler for å få et bredere perspektiv på kjøle- og fryseskapmarkedet. Dette for å være sikre på at kundene er fornøyde over tid.


Det vi har sett gjennom årene er at Miele, Bosch, Siemens og Liebherr ofte kommer veldig godt ut i eksperttestene. Uansett hvilken av disse produsentene du velger kommer du til å få et bra og energieffektivt kombiskap.


Hvitevareforhandlerne er også enige med ekspertene - Miele, Bosch, Siemens og Liebherr gjør veldig bra kjøleskap. Uansett hvem vi har pratet med, var alle enige om at disse produsentene er de beste akkurat nå.

 

Bosch og Siemens har dessuten samme fabrikker, så innholdet i produktene og kvaliteten er nesten identiske. Derfor kan du velge det utseendet og de funksjonene som er viktigst for deg.


beste kjøleskapet


~ Det beste kjøleskapet hjelper deg å forvare matvarene dine på en god og energieffektiv måte ~
Bonus: 6 energi og miljøtips

 • Kjøp ikke større kjøleskap enn det du har bruk for. Et kombiskap sparer mer på strømmen enn to separate produkt.

 

 • Lever inn det gamle kjøleskapet ditt til resirkulering, ikke la det stå i kjelleren som ekstra skap. Om du kjøper nytt kombiskap online, får du ofte mulighet til å bestille retur av det gamle kjøleskapet ditt. Informasjon om gjenvinning av gamle hvitevarer finner du her hos Norsirk.

 

 • Hvor mye energi kombiskapet drar kommer selvfølgelig an på hvordan du bruker det. Glem ikke å ha rett temperatur i kjøle- og frys. Anbefalt temperatur er +5 grader i kjøldelen og og -18 i frysen.

 

 • Det er viktig at luften kan sirkulere bak kjøleskapet. Er det mye støv bak kjøleskapet så må det jobbe mye hardere for å transportere bort varmen, dette fører til mer energibruk. Støvsug eller tørk gjerne støv bak kjøleskapet/frysen av og til.

 

 • Du må gjerne tine frysevarer i kjøleskapet, dette gir gratis kjøletilskudd og maten blir også bedre og saftigere om den får tine langsomt.

 

 • Glem ikke å la over blitt middagsmat kjøles ned ordentlig før du stiller inn det i kjøleskapet ellers går det unødvendig mye energi til å kjøle ned maten, og du risikerer også at andre matvarer som står i nærheten blir varme. 

 


 

Tips 1! Her kan du også lese om hvilken platetopp/induksjonstopp som er kåret til Best i test!

 

Tips 2! Har du mye klesvask? Da kan du lese om hvilken vaskemaskin som er kåret til best i test, og trenger du å tørke klesvasken med en gang så har vi en side om den beste tørketrommelen her.

 

Tips 3! Du som er med i Facebook gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på kombiskapet som er kåret til Best i test! På den måten kan du gjøre et riktig kupp = det beste kjøleskapet/kombiskapet til laveste pris! Klikk på Liker så holder vi øynene oppe for deg i fortsettelsen.


Vanlige spørsmål og svar

 • 💪 Kan man få hjelp med installasjon og retur av det gamle kjøleskapet/fryseren?
  Ja, både White Away, Skousen og Tretti tilbyr dette mot en ekstra avgift som du enkelt legger til i bestillingen din!
 • 🥶 Må man avrime fryseren?
  Testvinneren har no-frost teknologi som betyr at den har ingen behov for avriming takket være perfekt beskyttelse mot isdannelse – sparer både energi og tid.
 • 🥬 Hvor stort kjøleskap trenger jeg?
  100-150 liter til 1-2 personer, 150-200 liter til 3-4 personer, +200 liter rekker til fler enn 4 personer
Anita Carlsen

Best i test: Kjøleskap

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.


Testen ble sist oppdatert