Kjøleskap og fryseskap best i test

Kjøleskap og fryseskap test 2020

Om du skal kjøpe nytt kjøleskap og vil vite hvilket som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! Vi har gransket alle aktuelle tester, pratet med hvitvare-eksperter og viktigst av alt - fått greie på hvilket kjøleskap vanlige forbrukere liker aller best!  

 

Du kommer også til å få tips på vad du skal tenke på når du skal kjøpe nytt kjøleskap så følg med oss på jakten etter det beste kjøleskapet for deg!

 

Vis meg det beste kjøleskap med fryser NÅ!


Vis meg det beste frittstående kjøleskapet NÅ!


Vis meg det beste frittstående fryseskapet NÅ!

 


Kombiskap, side-by-side eller frittstående kjøleskap?

Det første du må ta stilling til er hvilken type av kjøleskap du skal ha. Det kommer selvfølgelig an på hvor stor plass og hvilke behov du har, men her ser du de tre vanligste alternativene;

 

Kombiskap

 

Kombiskap test

 

I det mindre kjøkkenet er det ganske vanlig å ha kjøleskap og fryser i en og samme. Disse tar ganske liten plass og drar ikke så mye strøm i og med at de har en kompressor som fungerer på begge enhetene. Om du ikke har store fester ofte og fyller kjøleskapet proppfullt hver uke, så pleier det å være mer enn nok plass i et kombiskap til en vanlig familie på fire-fem personer. Er det jegere i familien eller mye handling av tilbudsvarer som skal fryses, så kan det lønne seg å ha en ekstra fryser om det er fryseplass du trenger mest av.

 

Side-by-side kjøleskap

 

Side-by-side kjøleskap test

 

Velger du den amerikanske varianten, side-by-side, der kjøle og frysedelen er plassert på hver sin side, får du gjerne med litt “luksus” på kjøpet. Som for ekspempel vann- og ismaskin i døra. Dette kan jo være praktisk, men krever en proffesjonell installatør for at alt skal fungere korrekt. Frysedelen er imidlertid ofte ganske liten på disse kjøleskapene og de tar større gulvplass.

 

Frittstående kjøleskap

 

Frittstående kjøleskap test

 

Om du kjøper et helt kjøleskap kan du komplettere med en valgfri fryser om du ønsker en sånn. Det vanligste er at man stiller en matchende fryser ved siden av kjøleskapet, men dette er noe du kan kjøpe senere.

Denne varianten tar ganske mye plass og er derfor gjerne løsningen i hus eller leiligheter som har stort kjøkken Den store fordelen er såklart att du får mye plass til matvarer.

 

Viktig å tenke på innen kjøpet ditt

Stort volum: Det skal være god kjøle- og frysekapasitet. Det er jo begrenset hvor mye plass du får i et kombiskap, men ettersom det er kombiskap de fleste er ute etter, er det det vi har konsentrert oss på. Trenger du veldig stor plass så er det bedre med et side-by-side skap eller et frittstående kjøleskap og en fryser for seg selv (som mange ofte har i kjelleren)

 

Lavt strømforbruk: Gamle kjøleskap drar mye strøm. Det vil vi ikke at ditt kjøleskap skal gjøre, så vi satser på et kjøleskap som er merket med A+ eller bedre. Da sparer du både penger og miljø.

 

LowFrost-funksjon eller AntiFrost: hurtig og enkel avrimning vil vi gjerne at det skal være, eller at det avrimer seg selv.

 

Lavt støynivå: Enkelte kjøleskap durer mye. Begynner du først å lytte til dette blir det fort veldig irriterende, derfor vil vi at det nye kjøleskapet ditt er så stillegående som mulig.

 

Vedlikehold: Siden det er mat i kjøleskapet, er det viktig at det er raskt og enkelt å fjerne søl og rengjøre kjøleskapet.

 

Justeringsmuligheter: Det skal være lett å justere hyllene i kjøleskapet, grunnen til dette er at det skal være lett å ta ut når du skal rengjøre hyllene, men også om du trenger større plass til f.eks. en kasserolle eller noe lignende.

 

Så stort kjøleskap trenger du

For kjøledelen kan du gå ut ifra at:

 •  100-150 liter passer til 1-2 personer
 •  150-200 liter passer til 3-4 personer
 •  200 liter og oppover passer til mer enn 5 personer

Best i test kjøleskap / kombiskap

Etter å ha gransket aktuelle eksperttester og pratet med flere hvitevareforhandlere blir valget ganske enkelt.

 

Det handler om et integrert kombiskap fra en produsent som er kjent for å gjøre bra hvitevarer. Bosch tar førsteplassen med modellen KIS87AF30.

 

Bosch-KIS87AF30-Best i test kombiskap

Beste kombiskapet akkurat nå – Bosch KIS87AF30

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen!)


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 30 oktober 2020
Prisjakt Bosch KIS87AF30
i samarbeid med Prisjakt


Vi har tidligere hatt Bosch KGE36VW4A som vinner her på Best i test Guiden. Det var et imponerende kombiskap som fikk toppkarakterer av både eksperter og forbrukere, men denne modellen er utgått og testvinneren vår er nå erstattet med den forbedrede etterfølgeren Bosch KIS87AF30.

 

Dette er et lekkert kjøle- og fryseskap med fin design, LED-belysning og elektronisk temperaturregulering. Energimerket med A++ som er veldig bra og det årlige forbruket blir 196 kWh/år. Kjøleskapet har en lydnivå på 38 db og total nettovolum er på 270 liter. Kjøledelen rommer 209 liter og frysedelen har en nettovolum på 61 liter. 

 

LowFrost: Redusert isdannelse – mindre avriming, sparer arbeid og energi.

VitaFresh skuff: holder frukt og grønnsaker friske lenger med hjelp av fuktighetsregulering.

VarioShelf-hylle: ekstra plass til flasker og skåler med glasshylle som kan justeres og flyttes.

TouchControl: enkelt å regulere temperaturen gjennom sensorstyrte felt som er lette å lese av.

 

Om noen i familien skulle glemme å stenge døren til både kjøle og frysedelen, begynner det å pipe for å opplyse deg om dette. Og om strømmen skulle gå klarer frysen å holde seg kald i 26 timer så maten ikke blir ødelagt.

 

Du kan lese mer om denne testvinneren her på Boschs hjemmeside.


I eksperttestene har dette kombiskapet fått høye poeng på følgende punkt;

 • Lavt strømforbruk (sparer pengene dine)
 • Veldig lav lydnivå (deilig for hele familien å slippe irriterende lyd)
 • Høy frysekapasitet (går fort å fryse inn mye mat)
 • Brukervennligheten
 • Kvalitetsinntrykket

 

Forbrukere som allerede har kjøpt og brukt forgjengeren KGE36BW4A er veldig fornøyd og gir i gjennomsnitt 4,6 av 5,0 poeng, som er veldig bra. Det som stadig kommer tilbake er at kjøleskapet er veldig stille, har bra belysning og god kvalitet. Det bruker også lite strøm og det er lett å justere hyllene om man trenger det.

 

Er det noen ulemper med dette kjøleskapet da? Det vil vi jo gjerne kjenne til før vi bestemmer oss for å handle, og det som en del påpeker er at frysen ikke froster av seg selv. En del savner også belysning i frysedelen og en har sagt at de syns fryseren gir lyd ifra seg av og til, men dette er de eneste svake punktene som har kommet fram.


Her kjøper du kombiskapet til best pris

Når du handler kjøleskapet på Internett får du den beste prisen. De fleste nettbutikker tilbyr gratis frakt også. Det er jo helt topp med tanke på at kombiskapet veier nesten 70 kg!

Best i test - frittstående kjøleskap

Om det er et helt kjøleskap du søker har vi funnet en vinner til deg. Vinneren kommer fra Bosch og modellen er KSV36VI3P.


Bosch KSV36VI3P - best i test. Beste frittstående kjøleskap - Best i test Guiden 


Høyt kjøleskap - beste hele kjøleskapet akkurat nå - Bosch KSV36VI3P 

(Klikk på kjøleskapet for mer informasjon om den beste prisen!)


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 30 oktober 2020
Prisjakt Bosch KSV36VI3P
i samarbeid med Prisjakt


Bosch KSV36VI3P er et frittstående kjøleskap som du kan kombinere med motsvarende fryser, GSN36VI3P. Den har prestert bra i ekspert-tester som blant annet Råd & Røn och TÆNK. 


Dette kjøleskapet har en fin og stilren design i rustfritt stål, elektronisk temperaturstyring, dynamisk kjøle (vifte), VitaFresh boks til frukt og grønt som forlenger holdbarheten på råvarene og en bra LED-belysning som gjør at du alltid har full oversikt på varene.


Bosch KSV36VI3P er 186 cm høy og har en volum på 346 liter. Lydnivået ligger på bare 39 dB, så det blir ikke et forstyrrende element i hjemmet ditt. Med sine 7 hyller hvor 5 av dem er flyttbare, Vita Fresh boksen, flaskehyller og praktiske rom i døren blir disponeringen av matvarene dine fleksibel.


Takket være den lave energiforbrukningen (A++) sparer du både penger og miljø i og med at det bare drar 112kWh/år. 


Bosch KSV36VI3P har fått høye poeng i ekspert-testene på bl.a. følgende punkt:

 • Lavt energiforbruk
 • Høyt kvalitetsintrykk 
 • Lav lydnivå (deilig for alle i familien å slippe forstyrrende lyd) 
 • Håndterbarhet


Les gjerne mer detaljer om kjøleskapet på Bosch hjemmeside.


Her kjøper du kjøleskapet til best pris


Best i test frittstående fryseskap


Bosch GSN36VI3P - fryseskap best i test. Fryseskap test.

Beste frittstående fryseskapet akkurat nå - Bosch GSN36VI3P 

(Klikk på fryseskapet for mer informasjon om den beste prisen)


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 30 oktober 2020
Prisjakt Bosch GSN36VI3P
i samarbeid med Prisjakt


Bosch GSN36VI3P er "partneren" til kjøleskapet KSV36VI3P. Det er en fryser med samme fine design i rustfritt stål og elektronisk temperaturstyring. Den er energimerket A++ som betyr at den drar veldig lite strøm (237kWh/år).


Lydnivået ligger på 42dB, den er 186 cm høy og har en volum på 242 liter. Frysen er veldig effektiv og kan fryse inn 20 kg/døgn. Om strømmen skulle gå kan den holde varene fryst i 25 timer


Den har også døralarm, rask nedfrysing og no-frost teknologi som gjør at du slipper å avfroste frysen manuelt.


Mer informasjon om denne frysen finner du på Boschs hjemmeside.


Her kjøper du fryseskapet til best pris

Til deg som fortsatt er i tvil

Bosch tilbyr deg som kunde å teste kjøleskapet hjemme hos deg i opp til 100 dager – uten risiko. Er du ikke fornøyd etter tre måneder får du pengene tilbake. Så enkelt er det! Les om Bosch 100% garanti her!

 

100 dager

 

Kampanjepriser hos WhiteAway og Tretti!

TIPS! Akkurat nå er det flere hvitevareforhandlere som har kampanjepriser på mengder av varer. Har du planer om å kjøpe nye hvitevarer kan det derfor være lurt å kikke gjennom tilbudene deres først og se om det er noe som passer deg.

Klikk deg inn på favorittbutikken din for å se hvilke tilbud som er aktuelle idag:


Lykke til med innkjøpene dine!Dette sier ekspertene i kjøleskaptestene sine

Det er dessverre ikke så mange eksperttester på kjøleskap/kombiskap og grunnen til dette er at det er et tidskrevende og dyrt produkt å undersøke detaljert. Det er mange moment som skal testes som f.eks. nedkjølingskapasitet, energiforbruk, at kjøleskapet holder rett temperatur og at det er lav lydnivå.

 

Når vi gransker de tester som er aktuelle, ser vi at det er tre produsenter som utmerker seg ekstra positivt i kjøleskaptestene. Det handler om Bosch/Siemens, Miele og Liebherr som på 2010-tallet stadig beviser i ekspert-testene at de gjør det beste kjøleskapene. Under de siste årene har også Samsung fått god kritikk og dette er noe forbrukerne også er enige om (mer om dette lengre ned på siden)

 

Bosch forteller gjerne om fremgangene sine og på hjemmesiden deres kan du se en bra oppsummering på best i test vinnerne og andre utmerkelser de har fått for kjøleskapene sine de siste årene.

 

De kjøleskapene som får de dårligste testresultatene er merker som blant annet Gorenje, Whirlpool og Cylinda. Disse produsentene skal du altså unngå om du vil ha et bra kjøleskap i 2020.

 

I oppsummeringen fra Råd & Røn i mars 2019 er det 57 kombiskap som er testet ifølge deres nye regler. Best i test er LG GBB59PZEFS og den eksklusive (=dyre) Samsung Family Hub 2.0 RB38M7998S4 som begge fikk 71 poeng. Samsungs kombiskap er et “smart-kjøleskap” som blant annet har touchskjerm, internetttilkobling og et kamera som gjør at du kan se hva du har i kjøleskapet selv om du ikke er hjemme.

På andreplass kom Miele KFN 28132 med 68 poeng. 

Ekstern kilde/link: Magasinet Råd & Røn, mars 2019.


I  den seneste oppsummeringen til Råd & Rön i september 2019 ble 23 kjøleskap testet. De beste i testen er Samsung RR40M7165WW og LG GL5241PZJZ1 som fikk 80 respektive 73 poeng. Bosch KSV36VI3P havnet på en sjetteplass med 62 poeng. 

Ekstern kilde/link : Råd & Røn, september 2019


Råd & Røn testet 24 fryseskap. Her vant Liebherr SGN3036 med 80 poeng. Andreplassen gikk til Samsung RZ32M71357F som fikk 71 poeng.  

Ekstern kilde/link : Råd & Røn, mars 2019


Tænk  testet 27 fristtstående fryseskap i november 2017. Vinneren i denne testen ble  Liebherr SGN3036 med 80 poeng.


I Tænks seneste test var det 27 kjøleskap med. Vinneren ble Samsung RR40M7165WW med 80 poeng. Bosch KSV36VI3P havnet på 8. plass med 62 poeng. 

Ekstern kilde/link : Tænk, oktober 2018

 

 Slik kom vi fram til det beste kombiskapet

Det vi har sett de siste årene er at Bosch, Siemens og Liebherr ofte har fått høye poengsummer. Uansett hvilken av disse tre produsentene du velger kommer du til å få et bra og energieffektivt kombiskap, men vi velger først og fremst å konsentrere oss på Bosch og Siemens. Grunnen til dette er at Liebherr er et dyrt merke så kan vi få motsvarende produkt billigere, velger vi det først.

 

Ifølge installatører som vi har pratet med er det også veldig vanskelig å hengsle om dørene på Liebherr sine kjøleskap. “Bosch og Siemens tar bare noen minutter å bytte, mens Liebherr tar halve dagen…” Nå var det vel å ta i når han sa halve dagen, men dette var iallefall følelsen han satt igjen med.

 

Forbrukere er ikke alltid så glad i Miele, de mener at de har problem på flere måter (les mer om hva forbrukerne synes lengre ned på denne siden). Derfor velger vi også bort dette merket en stund, til forbrukerne bekrefter det ekspertene påstår.


beste kjøleskapet


Det beste kjøleskapet hjelper deg å forvare matvarene dine på en god og energieffektiv måte.

 

Dette avslører hvitevareforhandlerne

I og med at det er brist på aktuelle og relevante kjøleskaptest, har vi komplettert denne guiden ved å prate med flere hvitevareforhandlere. Disse sier dog samme sak som ekspertene; Bosch og Siemens gjør veldig bra kjøleskap. Uansett hvem vi har pratet med, var alle enige om at disse produsentene er det beste akkurat nå.

 

Bosch og Siemens har dessuten samme fabrikker, så innholdet i produktene og kvaliteten er nesten identiske. Derfor kan du velge det utseendet og de funksjonene som er viktigst for deg.

 

Så mener forbrukerne

Som vanlig her på Best i test Guiden så vil vi jo gjerne vite hva forbrukerne sier om produktene sine. Det er jo tross alt de som sitter med den største erfaringen om hvordan kjøleskapet fungerer i hverdagen.

 

Når det handler om kombiskap kan vi se at forbrukerne er enige med ekspertene og hvitevareforhandlerne. Det er Bosch og Siemens sammen med Samsung som har de mest verdsatte produktene. De produsentene som ikke får positive ord fra forbrukerne er bl.a. Miele, Gorenje og Gram.

 

DinSide har samlet informasjon fra 35 000 forbrukere (!) under 2000-tallet . Der har alle kjøleskapeiere kunnet rapportere inn hvor lenge kjøleskapet deres holdt, eventuelle problem som de har hatt og hvor fornøyde de har vært med kjøpet. 

Den beste produsenten i denne store forbrukerundersøkelsen ble Bosch med 96 poeng av 100 (428 kjøleskap fra Bosch ble vurdert.)
Bonus: 6 energi og miljøtips

 • Kjøp ikke større kjøleskap enn det du har bruk for. Et kombiskap sparer mer på strømmen enn to separate produkt.

 

 • Lever inn ditt gamle kjøleskap til resirkulering, la det ikke stå i kjelleren som ekstra skap. Om du kjøper nytt kombiskap online, får du ofte mulighet til å bestille bortkjøring av det gamle kjøleskapet ditt. Informasjon om gamle hvitevarer.

 

 • Hvor mye energi kombiskapet drar kommer selvfølgelig an på hvordan du bruker det. Glem ikke å ha rett temperatur i kjøle- og frys. Anbefalt temperatur er +5 grader i kjøledelen og og -18 i frysen.

 

 • Det er viktig at luften kan sirkulere bak kjøleskapet. Er det mye støv bak kjøleskapet så må det jobbe mye hardere for å transportere bort varmen, dette fører til mer energibruk. Støvsug eller tørk gjerne støv bak kjøleskapet/frysen av og til.

 

 • Du må gjerne tine frysevarer i kjøleskapet, dette gir gratis kjøletilskudd og maten blir også bedre og saftigere om den får tine langsomt.

 

 • Glem ikke å la overblitt middagsmat kjøles ned ordentlig før du stiller inn det i kjøleskapet ellers går det unødvendig mye energi til å kjøle ned maten, og du risikerer også at andre matvarer som står i nærheten blir varme. 

 


 

Her kan du også lese om hvilken platetopp/induksjonstopp som er kåret til Best i test!

 

Har du mye klesvask? Da kan du lese om hvilken vaskemaskin som er kåret til best i test, og trenger du å tørke klesvasken med en gang så har vi en side om den beste tørketrommelen her.

 

Tips! Du som er med i Facebook gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på kombiskapet som er kåret til Best i test! På den måten kan du gjøre et riktig kupp = det beste kjøleskapet/kombiskapet til laveste pris! Klikk på Liker så holder vi øynene oppe for deg i fortsettelsen.


Vanlige spørsmål og svar

 • 💪 Kan man få hjelp med installasjon og retur av det gamle kjøleskapet/fryseren?
  Ja, både White Away, Skousen og Tretti tilbyr dette mot en ekstra avgift som du enkelt legger til i bestillingen din!
 • 🥶 Må man avrime fryseren?
  Den har no-frost teknologi som betyr at den har ingen behov for avriming takket være perfekt beskyttelse mot isdannelse – sparer både energi og tid.
 • 🥬 Hvor stort kjøleskap trenger jeg?
  100-150 liter til 1-2 personer, 150-200 liter til 3-4 personer, +200 liter rekker til fler enn 4 personer