kjøleskap best i test 2023,kjøleskap test,kombiskap test,

Kjøleskap/kombiskap test 2024 - tips og kjøpsråd

Om du skal kjøpe nytt kjøleskap og vil vite hvilket som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle tester, pratet med hvitevare-eksperter og viktigst av alt - fått greie på hvilket kombiskap vanlige forbrukere liker aller best!  


Du vil også få tips på vad du skal tenke på når du skal kjøpe nytt, så følg med oss på jakten etter det beste kjøleskapet for deg!


Beste kjøleskap/kombiskap 2024Kjøpeguide - Kombiskap, side-by-side eller frittstående kjøleskap?

Det første du må ta stilling til er hvilken type av kjøleskap du skal ha. Det kommer selvfølgelig an på hvor stor plass og hvilke behov du har, men her ser du de tre vanligste alternativene;

 

Kombiskap

 

Kombiskap test

 

I det mindre kjøkkenet er det ganske vanlig å ha kjøleskap og fryser i en og samme. Disse tar ganske liten plass og drar ikke så mye strøm i og med at de har en kompressor som fungerer på begge enhetene. Om du ikke har store fester ofte og fyller kjøleskapet proppfullt hver uke, så pleier det å være mer enn nok plass i et kombiskap til en vanlig familie på fire-fem personer. Er det jegere i familien eller mye handling av tilbudsvarer som skal fryses, så kan det lønne seg å ha en ekstra fryser om det er fryseplass du trenger mest av. 

 

Side-by-side kjøleskap

 

Side-by-side kjøleskap test

 

Velger du den amerikanske varianten, side-by-side, der kjøle og frysedelen er plassert på hver sin side, får du gjerne med litt “luksus” på kjøpet. Som for eksempel vann- og ismaskin i døra. Dette kan jo være praktisk, men krever en profesjonell installatør for at alt skal fungere korrekt. Frysedelen er imidlertid ofte ganske liten på disse kjøleskapene og de tar større gulvplass.

 

Frittstående kjøleskap

 

Beste hele kjøleskap

 

Om du kjøper et helt kjøleskap kan du komplettere med en valgfri fryser om du ønsker en sånn. Det vanligste er at man stiller en matchende fryser ved siden av kjøleskapet, men dette er noe du kan kjøpe senere. 

Denne varianten tar ganske mye plass og er derfor gjerne løsningen i hus eller leiligheter som har stort kjøkken Den store fordelen er selvfølgelig at du får mye plass til matvarer.

 

Tenk på dette innen kjøpet ditt

Her får du tips på hva du bør tenke på for å gjøre et godt kjøp


Stort volum

Det skal være god kjøle- og frysekapasitet. Det er jo begrenset hvor mye plass du får i et kombiskap, men ettersom det er kombiskap de fleste er ute etter, er det det vi har konsentrert oss på. Trenger du veldig stor plass så er det bedre med et side-by-side skap eller et frittstående kjøleskap og en fryser for seg selv (som mange ofte har i kjelleren)

 

Lavt strømforbruk

Gamle kjøleskap drar mye strøm. Det vil vi ikke at ditt nye kjøleskap skal gjøre, så vi satser på et kjøleskap som drar lite strøm. Da sparer du både penger og miljø.

 

LowFrost-funksjon eller AntiFrost

Det tar både lang tid og er en kjedelig jobb å avrime kjøleskapet, derfor skal testvinneren ha hurtig og enkel avriming eller at det avrimer seg selv.


Frittstående eller integrert?

Frittstående er enkle å montere og passer inn på de fleste kjøkken. Fordelen med et frittstående kontra integrert kombiskap er at du ikke må skreddersy resterende kjøkkendeler. På den måten sparer du både penger og tid.

 

Lavt støynivå

Enkelte kjøleskap durer mye. Begynner du først å lytte til dette blir det fort veldig irriterende, derfor skal det nye kjøleskapet ditt være så stillegående som mulig.

 

Lett å vedlikeholde

Siden det er mat i kjøleskapet, er det viktig at det er raskt og enkelt å fjerne søl og rengjøre kjøleskapet.

 

Justeringsmuligheter

Det skal være lett å justere hyllene i kjøleskapet, grunnen til dette er at det skal være lett å ta ut når du skal rengjøre hyllene, men også om du trenger større plass til for eksempel en kasserolle eller noe lignende.

 

Så stort kjøleskap trenger du

For kjøledelen kan du gå ut ifra at:

 •  100-150 liter passer til 1-2 personer
 •  150-200 liter passer til 3-4 personer


Best i test kjøleskap / kombiskap


LG GBP62SWNBC

Etter å ha gransket aktuelle eksperttester og pratet med flere hvitevareforhandlere blir valget ganske enkelt. Det handler om et kombiskap fra en produsent som er kjent for å gjøre bra hvitevarer. LG tar førsteplassen med modellen GBP62SWNBC. Med hele 69 poeng kom LG best ut i både det svenske forbrukerrådet Råd&Røn og danske Tænk i januar 2024 (les mer detaljer i eksperttestene lengre ned på denne siden.)


Energieffektivt og moderne

Dette er et moderne og energieffektivt kombiskap (Energimerket B ifølge nye energiskalaen som er veldig bra og det årlige forbruket blir 137 kWh/år) med en rekke praktiske funksjoner. Det er perfekt for familier eller husholdninger som trenger et romslig og pålitelig kjøleskap.


Lekkert kombiskap

Det er et lekkert kjøle- og fryseskap med fin design uten håndtak, LED-belysning og elektronisk temperaturregulering.


Stillegående og god plass

Kjøleskapet har en lydnivå på kun 35 db og total nettovolum er på 384 liter. Kjøledelen rommer 277 liter og frysedelen har en nettovolum på 107 liter.


Kjøledelen og frysedelen

Kjøleskapet har 3 hyller av herdet glass og 2 grønnsaksskuffer. Fryseren har en kapasitet på 107 liter og er delt inn i tre skuffer for enkel organisering av frossen mat.

 

LG DoorCooling™

LG DoorCooling™ er en innovativ teknologi som sørger for raskere nedkjøling og jevn temperatur i kjøleskapet ditt. Den bruker et system med luftventiler i døren for å blåse kald luft direkte inn i kjøleskapet, noe som gir en rekke fordeler som jevn temperatur i hele kjøleskapet, raskere nedkjøling, ferskere matvarer lengre og mindre energiforbruk.

 

Smart Diagnose

LG Smart Diagnose er en funksjon som hjelper deg med å feilsøke og løse problemer med LG-apparater. Den bruker lydsignaler for å kommunisere med en smarttelefonapp, som deretter analyserer signalene og gir deg informasjon om problemet og mulige løsninger.

 

Spesifikasjoner: 

 • Høyde: 2030mm
 • Bredde: 595mm
 • Dyp: 675 mm
 • Volum: 277L (kjøledel) & 107L (fryser)
 • Lydnivå: 35dB


LG kjøleskap - her kjøper du beste LG kombiskap til best pris
Frittstående kombiskap - dette sier forbrukerne om testvinneren

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktene vi anbefaler synes om dem, det er jo tross alt de som har den største og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Dette er et så nytt kjøleskap at det ikke er mange forbrukere som har fått prøve dette enda, men vi fyller på med nye omtaler alt ettersom de kommer ut;


"Godt kjøleskap"


"Den lever absolutt opp til forventningene! Veldig stille!"


"Veldig bra plassutnyttelse!! Stabil temperatur både i kjøl og frys." 


Ulemper da? Disse vil du jo gjerne kjenne til før du handler og det som ekspertene gir mindre poeng for er at fryseskapet ikke fryser ned ferske matvarer så fort som de hadde ønsket.

Best i test integrert kombiskap


Siemens KI96VNSF0

Det beste integrerte kjøleskapet kommer fra en produsent som også er velkjent for å produsere bra hvitevarer. Vinneren kommer fra Siemens og modellen heter KI86VNSF0. 


Stilrent kjøleskap med LED-belysning 

Siemens KI86VNSF0 er et stilrent kombiskap med bra LED-belysning og elektronisk temperaturstyring. Kombiskapet er energimerket F (ifølge den nye energiskalaen) som betyr at det blir et årlig strømforbruk på bare 282 kWh/år.


Lavt lydnivå

Lydnivået ligger på 39dB og den totale nettovolumet ligger på 265 liter (182 liter kjøle og 83 liter i frysen) Frysen har en innfrysningskapasitet på 4 kg per døgn.


Frysedelen

I frysedelen finner du en BigBox som er en ekstra stor fryseskuff til å fryse ned større matvarer, som f.eks. en stor kake. LowFrost funksjonen reduserer isdannelse som betyr at det blir mindre avriming. Du sparer både tid og energi. Det finnes også en rask nedkjølings-funksjon som sikrer at ny mat fryses raskt ned uten at annet innhold i frysen tines.


FreshSense-sensorer

FreshSense-sensorer kontrollerer og styrer kontinuerlig temperaturen i kjøleskapet og fryseren. Det betyr at kombiskapet holder jevn temperatur og matvarene dine holder seg friske og ferske lenge.


Ved strømbrudd

Lagringstid ved strømbrudd er hele 26 timer


Spesifikasjoner:

 • Mål: H 177 x B 54 x D 55 (cm)
 • Lydnivå: 39dB
 • Innfrysningskapasitet: 4 kg/døgn
 • AntiFrost funksjon: Low frost
 • Belysning: LED


Her kjøper du Siemens KI86VNSFO til lavest prisSiemens kjøleskap integrert - dette sier forbrukerne

Som alltid vil vi vite hva forbrukerne synes om produktet vi anbefaler, det er jo tross alt de som vet hvordan det fungerer i hverdagen og her kan du se noen eksempel vinneren har fått:


"Kompakt og bra."


"Kombiskap som rommer mye."


"Skikkelig trivelig kombiskap som fungerer som det skal."


"Rommer mye o store frukt o grønt skuffer."


"Dette kombiskapet er veldig bra. Kjøler raskt og enkelt å bruke." 


"Så deilig med en fryser som har big box! Vi letet lenge etter det perfekte innebygde kombiskap og tilslutt ble valget dette. Vi er fornøyd!" 


"Bra kjøleskap, bra forvaring og smarte løsninger. Fryseren stor og bra planløsning. Veldig stille og pluss for rask nedkjøling og nedfrysing."


"Stille og strømsparende kombiskap som var lett å installere." 


Ulemper da? Disse vil vi gjerne kjenne til før vi bestemmer oss for å handle og det som noen sier er at de synes det er dumt at frysen ikke froster av seg selv.

Test kjøleskap - dette sier ekspertene

Det er dessverre ikke så mange eksperttester på kjøleskap/kombiskap og grunnen til dette er at det er et tidskrevende og dyrt produkt å undersøke detaljert. Det er mange moment som skal testes som f.eks. nedkjølingskapasitet, energiforbruk, at kjøleskapet holder rett temperatur og at det er lav lydnivå.

 

Når vi gransker de tester som er aktuelle, ser vi at det er tre produsenter som utmerker seg ekstra positivt i kjøleskaptestene. Det handler om Bosch/Siemens, LGMiele og Liebherr som på 2010 og 2020-tallet stadig beviser i ekspert-testene at de gjør det beste kjøleskapene. Under de siste årene har også Samsung fått god kritikk og dette er noe forbrukerne også er enige om.

 

De kjøleskapene som får de dårligste testresultatene er merker som blant annet Gorenje, Whirlpool og Cylinda. Disse produsentene skal du altså unngå om du vil ha et bra kjøleskap i dag.


2024 - kombiskap test

Råd & Røn har oppdatert testen sin og kårer nå LG GBP62SWNBC/GBP62MCNAC til beste kjøp med 69 poeng hver. Det er også disse som har høyest poengsum i testen av 82 kombiskap. 


Tænk har nå testet 52 kombiskap. De kårer LG GBP62SWNBC/GBP62MCNAC til best i test med 69 poeng. Andreplassen med 67 poeng går til Miele KFN 28132 D edt og Miele KFN 28132 D ws


2022 - kombiskap test

Råd & Røn har 100 testede kombiskap i den seneste testen fra september. Best i denne testen ble Miele KFN 28132 D og Miele KFN28132 edt/cs med hele 68 poeng hver. Andreplassen ble tredelt og gikk til Samsung RL38A7B63B1, Samsung RL38A7B63CW og Samsung RB36R8899SR med 67 poeng hver. 


Tænk har testet 59 ulike kombiskap i oktober og best i denne testen ble Miele KFN 28132D med 68 poeng. Andreplassen gikk til Samsung RL38A7B63CW med 66 poeng og tredjeplassen med 64 poeng fikk Samsung RS67A8811WW.


2020 - kombiskap test

I Råd & Røns seneste oppsummering fra mars 2020 kommer LG GBB59PZEFS og Samsung Family Hub 2.0 på førsteplass med 71 poeng hver. Andreplassen med 68 poeng går til Miele KFN 28132. Bosch KIS87AF30 havnet på 4e plass med 66 poeng der kombiskapet presterte best i kategoriene energiforbruk, håndterbarhet, lyd og kvalitetsinntrykk.

 

2019 - kombiskap test

I oppsummeringen fra Råd & Røn i mars er det 57 kombiskap som er testet ifølge deres nye regler. Best i test er LG GBB59PZEFS og den eksklusive (=dyre) Samsung Family Hub 2.0 RB38M7998S4 som begge fikk 71 poeng. Samsungs kombiskap er et “smart-kjøleskap” som blant annet har touchskjerm, internettilkobling og et kamera som gjør at du kan se hva du har i kjøleskapet selv om du ikke er hjemme.

På andreplass kom Miele KFN 28132 med 68 poeng. 


I  den seneste oppsummeringen til Råd & Røn i september 2019 ble 23 kjøleskap testet. De beste i testen er Samsung RR40M7165WW og LG GL5241PZJZ1 som fikk 80 respektive 73 poeng. Bosch KSV36VI3P havnet på en sjetteplass med 62 poeng. 
Testvinnere:

 • LG GBP62SWNBC


 • Siemens KI86VNSF0

Slik utførte vi testen og kom frem til testvinneren

Vi utførte en grundig undersøkelse for å finne det beste kjøleskapet til best pris i dag. Først og fremst undersøkte vi energieffektiviteten i hvert kombiskap og sammenlignet med andre produkt på markedet. Dette ga oss en veiviser over hvor mye strøm de forskjellige kjøleskapene bruker.


Kapasiteten er også viktig, spesielt om dere er flere i familien. Derfor er det viktig at testvinneren har god plass i både kjøle- og frysdelen.


Pris er også en av de viktigste parameterne i valg av kombiskap. Vi vil anbefale det beste kjøleskapet til den beste prisen og gjerne kunne tilby ulike alternativ til ulike budsjett. 


Vi har lagt mye vekt på ekspertenes tester og forbrukernes omtaler for å få et bredere perspektiv på kjøle- og fryseskapmarkedet. Dette for å være sikre på at kundene er fornøyde over tid.


Det vi har sett gjennom årene er at Miele, Bosch, Siemens og Liebherr ofte kommer veldig godt ut i eksperttestene. LG har også veldig gode kombiskap nå. Uansett hvilken av disse produsentene du velger kommer du til å få et bra og energieffektivt kombiskap.


Hvitevareforhandlerne er også enige med ekspertene - Miele, Bosch, Siemens, LG og Liebherr gjør veldig bra kjøleskap. Uansett hvem vi har pratet med, var alle enige om at disse produsentene er de beste akkurat nå.

 

Bosch og Siemens har dessuten samme fabrikker, så innholdet i produktene og kvaliteten er nesten identiske. Derfor kan du velge det utseendet og de funksjonene som er viktigst for deg.


beste kjøleskap,best i test kombiskap,integrert kjøleskap,


~ Det beste kjøleskapet hjelper deg å forvare matvarene dine på en god og energieffektiv måte ~
6 energi og miljøtips

 • Kjøp ikke større kjøleskap enn det du har bruk for. Et kombiskap sparer mer på strømmen enn to separate produkt.

 

 • Lever inn det gamle kjøleskapet ditt til resirkulering, ikke la det stå i kjelleren som ekstra skap. Om du kjøper nytt kombiskap online, får du ofte mulighet til å bestille retur av det gamle kjøleskapet ditt. Informasjon om gjenvinning av gamle hvitevarer finner du her hos Norsirk.

 

 • Hvor mye energi kombiskapet drar kommer selvfølgelig an på hvordan du bruker det. Glem ikke å ha rett temperatur i kjøle- og frys. Anbefalt temperatur er +5 grader i kjøldelen og og -18 i frysen.

 

 • Det er viktig at luften kan sirkulere bak kjøleskapet. Er det mye støv bak kjøleskapet så må det jobbe mye hardere for å transportere bort varmen, dette fører til mer energibruk. Støvsug eller tørk gjerne støv bak kjøleskapet/frysen av og til.

 

 • Du må gjerne tine frysevarer i kjøleskapet, dette gir gratis kjøletilskudd og maten blir også bedre og saftigere om den får tine langsomt.

 

 • Glem ikke å la over blitt middagsmat kjøles ned ordentlig før du stiller inn det i kjøleskapet ellers går det unødvendig mye energi til å kjøle ned maten, og du risikerer også at andre matvarer som står i nærheten blir varme. 

 


 

Tips 1! Her kan du også lese om hvilken platetopp/induksjonstopp som er kåret til Best i test!

 

Tips 2! Har du mye klesvask? Da kan du lese om hvilken vaskemaskin som er kåret til best i test, og trenger du å tørke klesvasken med en gang så har vi en side om den beste tørketrommelen her.

 

Tips 3! Du som er med i Facebook gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på kombiskapet som er kåret til Best i test! På den måten kan du gjøre et riktig kupp = det beste kjøleskapet/kombiskapet til laveste pris! Klikk på Liker så holder vi øynene oppe for deg i fortsettelsen.
Vanlige spørsmål og svar

 • 💪 Kan man få hjelp med installasjon og retur av det gamle kjøleskapet/fryseren?
  Ja, både White Away, Skousen og Tretti tilbyr dette mot en ekstra avgift som du enkelt legger til i bestillingen din!
 • 🥶 Må man avrime fryseren?
  Testvinneren har no-frost teknologi som betyr at den har ingen behov for avriming takket være perfekt beskyttelse mot isdannelse – sparer både energi og tid.
 • 🥬 Hvor stort kjøleskap trenger jeg?
  100-150 liter til 1-2 personer, 150-200 liter til 3-4 personer, +200 liter rekker til fler enn 4 personer
Anita Carlsen

Best i test: Kjøleskap

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert