Sommerdekk - Best i test!

 

Sommerdekk test 2018

Skal du kjøpe nye sommerdekk i 2018? Da begynner vi som vanlig å lete etter hvilke som er best akkurat nå. Vi har gransket alle aktuelle dekktester og kan nå presentere det dekket som er kåret til best i test i motormagasinene og har flest fornøyde brukere.

 

Ved å lese Guiden på denne siden, får du et veldig bra utgangspunkt til kjøpet av det beste sommerdekket. Vi passer på å bruke kunnskapene til dekk proffene og magasinenes testresultat så du kjøper rett sommerdekk direkte – og ikke nok med det…

 

Slik gjør du ditt livs beste dekk-kjøp

Lengst ned på denne siden forteller vi deg om hvordan du, om allerede 8 minutter, kan ha gjort ditt beste dekk-kjøp noensinne. Til dels for at du har kjøpt det beste sommerdekket men også fordi du har fått den laveste prisen. Dessuten har du bestilt tid til dekk-bytte der du bor. Og alt dette uten at du engang har reist deg fra stolen eller løftet telefonrøret. Du kommer til å spare både penger og tid med våre 3 enkle steg nedenfor.

 

Gå direkte til det vinnende sommerdekket her!

 

Dette sier loven om sommerdekk 

Den minste tillatte mønsterdybden på sommerdekk er 1,6 mm. Men da er det ikke mye til grep igjen på veien når det har regnet en stund. Allerede ved 3 mm er det på tide å bytte dekk, iallfall om man skal ha en fornuftig sikkerhet for seg selv og den eventuelt medfølgende familien. Det bekreftes gang på gang i testene.

 

Piggdekk skal av bilen første mandag etter 2 påskedag (1 mai i Nord-Norge).
Friksjonsdekk kan brukes året rundt men det er ingenting vi anbefaler ettersom gummien ikke er anpasset for varme sommerveier. Det kan være livsfarlig å la friksjonsdekkene sitte på under sommeren. Det viser blant annet tester fra svenske Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI).

 

En undersøkelse viser at det man syns er viktigst når man skal kjøpe bildekk kommer helt an på alder og kjønn. Menn pleier å prioritere komfort og lav rullemotstand, mens kvinnene er mer interessert av miljø og sikkerhet. Iallfall de som er over 35 år, for de yngre dekk-forhandlerne så er det oftest lav pris som er det viktigste når de skal kjøpe sommerdekk.

 

Hjelp til å finne det beste sommerdekket

Siden 1 november 2012 har EU innført en obligatorisk dekkmerking som skal gjøre det lettere for oss forbrukere å sammenligne egenskapene hos ulike dekk. Du kjenner sikkert igjen merkingen, den minner om den som lenge har vært på kjøleskap og andre hvitevarer.

 

Fra 2012 må alle dekk Eu-merkes

Rullemotstand (=forbruk av drivstoff) grep på våt asfalt (våt grep) og støynivå i dB. Disse tre testverdiene må alle dekk merkes med.

 

Merkingen gir informasjon om tre elementer som danner grunnlaget for vurderingen av et dekks ytelse: forbruk av drivstoff, våtgrep og ekstern støy. Dette gir jo selvfølgelig ikke hele sannheten om et dekk, men det er allikevel en bra begynnelse for å kunne sammenligne dekk og finne det beste sommerdekket.

 

Advarsel mot disse sommerdekkene

Hvilket merke og hvilket bildekk skal man da kjøpe for å få en bra kombinasjon mellom sikkerhet, drivstofforbruk og støynivå?

 

Ja de fleste personene i bransjen er enige om at det i slike situasjoner som dette er en bra idé å velge bort de aller billigste sommerdekkene med navn som Nankang, Vredestein, Sava, Sailun, Matador og Infinity.

 

Som så ofte ellers så får man det man betaler for og som vi skriver på siden med tester av piggdekk, så handler det jo faktisk om en livsforsikring. Så det å holde for hardt i lommeboka i slike situasjoner kan være livs-farlig, bokstavelig talt!

 

Så fungerer smarte dekk

Ja, det er sant. Nå er det ikke bare smarte mobiltelefoner og smarte tv-apparater som finnes, nå får du også Smarte Dekk. Continental har faktisk bygd inn sensorer i noen av dekkene sine for å lese av vekten på bilen og kan deretter informere deg om aktuelle handlinger.

 

Men – dette ligger noen år fram i tid, så om det er nye sommerdekk 2018 du skal ha, går det veldig greit uten «smarte dekk».

 

 

 

Best i test – Sommerdekk 2018

Våren 2018 står kampen om det beste sommerdekket mellom to dekk; Det handler om Continental PremiumContact 5 og Nokian Hakka Blue 2. Disse to dekkene bytter på å stå først på seierspallen, alt ettersom hvem som utfører testene og hva de legger vekt på i de ulike testmomentene.

 

Vi velger å løfte fram Continental PremiumContact 5 som testvinner i år, men uansett hvilket av disse to dekkene du velger, så gjør du et godt kjøp!

 

 

 

Seieren går til Continental Premium Contact 5. Best i mange dekktester!

 

Se dagens aktuella pris

 

Etter at vi har gransket alle dekktester og resultatene av disse, kan vi konstatere at Premium Contact 5 er et stabilt og et lettkjørt dekk, spesielt når det gjelder grep på våt veibane. Når det er veldig våt veibane så utmerker PremiumContact5 seg dessuten som vinner og det er nok det viktigste.

 

Bremsekraften på tørr vei er også veldig bra og dekket er helt ok når det gjelder støy, selv om det ikke er best. Tidligere år har Premium Contact 2 blitt kåret til Best i test og Premium Contact 5 er enda bedre.

 

 Continental PremiumContact - korte fakta om denne testvinneren

EU-merking for Continental PremiumContact 5

 

Testene som har blitt gjort de siste årene snakker sitt tydelige språk; Skal du ha det beste sommerdekket, skal du kjøpe Continental Premium Contact 5!

 

Bilistene er også helt enige i dette. I de cirka 700 testbedømmelsene som hittil er levert på Continental Premium Contact 5 er gjennomsnittpoengene fra forbrukere 4,5 av 5,0 som er veldig høyt!

 

For deg som vil fordype deg i detaljer, statistikk og testverdier så er det mye mer å lese om dette nedenfor, der har vi samlet de tre seneste årenes tester fra magasinene.

 

Tips! Gå ikke glipp av «3 enkle steg for å få det beste sommerdekket til den laveste prisen»! Du finner de smarte stegene litt lenger ned på denne siden!

 

 

Dekktest – 2018

ADAC Tyskland175/65 R14 respektive 205/55 R16 / TCS (Schweiz) / Råd & Røn Sverige: Har delt inn testene sine i to dimensjoner og rapporterer vinnerne i respektive størrelser i år: 

 

* I den mindre dimensjonen med 14″ dekk var det 14 sommerdekk som ble testet. Beste sommerdekket 2018 ble Falken Sincera SN832 Ecorun og Semperit Comfort-Life 2. Testene mener at begge dekkmodellene mangler svakheter. Falkens største styrke er tørre veier mens dekket fra Semperit presterer veldig bra på våte veier. Sist i denne testen kom dekk produsert av Sava og Maxxis. Disse skal du altså unngå å kjøpe, ifølge ekspertene.

 

* Når det gjelder den større dimensjonen, 16″ dekk, var det 16 sommerdekk som ble testet og det ble mange vinnere. Michelin Primacy 3, Bridgestone Turanza T001 Evo og Continental ContiPremiumContact 5 tok de tre øverste plassene. Ekspertene mener at disse dekkmodellene mangler svakheter. Michelin-dekket er dessuten spesielt bra når det gjeøder sliteegenskaper, dekket fra Bridgestone har styrken sin på våte veier mens dekket fra Continental presterer bra på alle viktiige moment og har dessuten lavt drivstofforbruk. De dårligste dekkene kom fra Vredestein og Infinity.

 

Vi Bilägare (test 1): I årets første test av sommerdekk var det seks premiumdekk i dimensjonen 205/55 16 som rullet til startlinjen. Continental ContiPremiumContact 5 ble kåret til det beste sommerdekket 2018 og fikk hele 88 poeng. Dette er et dekk som presterer aller best på våt asfalt med god bremseekapasitet. Selv på tørr asfalt viser dekket seg å være bra og behagelig. På andreplass, med 85 poeng, kom Nokian Hakka Blue 2.

Sommerdekket fra Sailun kom sist i denne testen og skal altså unngås, ifølge magasinet. 

 

Vi Bilägare (test 2): I årets andre test var det syv lavprisdekk i dimensjonen 205/55 R16 som ble testet og sammenlignet med årets beste sommerdekk; Continental ContiPremiumContact 5. Magasinet konstaterer at forskjellen mellom premiumdekk og billigere dekk først og fremst merkes på bløt veibane.

Best i test blant budsjettdekkene ble Fulda EcoControl HP som fikk 75 poeng, som kan sammenlignes med ContiPremiumContact 5 som fikk 88 poeng.
På andreplass kom Falken Ziex ZE914 Ecorun med 73 poeng.

 

TestWorld / NAF MotorAftonbladet / Tekniikan Maailma (Finland): I årets dekktest av 16 sommerdekk i dimesjonen 225/45 R17 heter vinneren Michelin Pilot Sport 4. Den fikk 9,2 poeng og ble best i test 2018 i og med at den har gode kjøreferdigheter og bra bremsegrep på både tørt og vått underlag. En delt andreplass gikk til Continental PremiumContact 6 og Nokian Hakka Black som begge fikk 9,1 poeng.

De dårligste sommerdekkene produseres, ifølge ekspertene, av Nankang og Gislaved. 

 

Auto Motor & Sport: Magasinet testet 8 sommerdekk til SUV i dimensjonen 235/65 R17. Best i test ble Nokian Hakka Blue 2 SUV som fikk hele 9,6 av 10 poeng og viser seg å være nøytral og sikker. På andreplass kom Bridgestone Dueler H/P Sport med 9,0 poeng.

De dårligste dekkene til SUV produseres, ifølge magasinet, av Hankook og Pirelli. Disse merkene skal du altså unngå å kjøpe om du vill ha et bra sommerdekk.

 

 

Dekktest – 2017

NAF Motor / VG / Motor.no / AftenpostenAftonbladet / Tekniikan Maailma: Har testet 18 ulike dekkmerker i årets test av sommerdekk for å kommer fram til hvilket som er det beste år 2017. Nokian Hakka Blue 2 kommer best ut med 9,2 poeng og tar hjem gullet i denne testen. Hakk i hæl med 9,1 poeng kommer Continental PremiumContact 5. Det er jevnt blant toppene i år og Michelin Primacy tar tredjeplassen med 8,9 poeng.

NAF advarer mot å kjøpe de dekkene som kommer dårligst ut i denne testen. Det handler blant annet om Duratorn Mozzo Sport, Falken Ecorun og Davanti DX 390. 

 

Motormännen / ADAC / TCS: Har i år testet hele 96 sommerdekk (6 dimensjoner) fra 31 ulike leverandører for å deretter utnevne “Beste sommerdekk 2017” i hver størrelse. De dekkene som om og om igjen plasserer seg høyt er Continental ContiPremiumContact 5 og Goodyear EfficientGrip Performance. Disse dekkene er best i test i de minste dimensjonenen, men får også høyeste poeng i større størrelser og topplasseringer også der.

Blant SUV-dekkene er det Continental ContiSportContact 5 og Goodyear EfficientGrip SUV som får høyeste poeng.

De dårligste dekkene i denne testen er produsert av Yokohama, Nankang, Matador og GT Radial. Disse dekkene er så farlige at magasinet advarer mot å bruke disse.

 

Vi Bilägare: Har i år testet 8 sommerdekk i 10 delmoment for å komme frem til hvilket dekk som er best for sommeren 2017. Best i test ble Continental ContiPremiumContact 5 med 91 poeng. Magasinet summerer det hele med ordene; “Continental ligger i topp på vått underlag. Lydnivået er ekstremt lavt på asfalt og dette dekket har kortest bremselengde på både våt og tørr vei.”

På andreplass kom Pirelli Cinturato P7 Blue med 86 poeng og tredjeplassen gikk til Nokian Hakka Blue 2 som fikk 85 poeng i denne sommerdekktesten.

 

Vi Bilägare: I årets andre test av sommerdekk i svenske Vi Bilägare er det 5 SUV-dekk i størrelsen 235/50-18 som ble testkjørt. Best i test med 87 poeng ble Continental ContiPremiumContact6. Den får gullplassen for at det “imponerer med gode reslutat og oppnår første- eller andreplassen i samtlige delmoment.”

Sølvplassen i denne dekktesten fikk Nokian Hakka Black med 85 poeng.

 

Teknikens Värld: Testet i år sommerdekk til SUV-biler (235/60-18) og konstaterte at “Du får det du betaler for”. Av de 8 dekk som ble testet ble Pirelli Scorpion Verde utnevnt til best i test med 64 poeng. Dette dekket er ikke best på alt, men presterer gjennomsnittlig bra. 

På andreplass, med bare 1 poeng mindre, plasserte Michelin Latitude Sport 3 som altså fikk 63 poeng og en sølvmedalje av årets test av SUV-dekk.

 

Auto Motor & Sport: I årets test av sommerdekk var det dimensjonen 245/45-18 som ble testet av motormagasinet. Best i test med 9,4 poeng av 10 mulige, ble Michelin Pilot Sport 4. Dekket tok hjem seieren fordi at det har en utmerket dynamikk og ytelse, både på våt og tørr veibane. På andreplass kom Pirelli P Zero som fikk 8,8 poeng og tredjeplassen i denne sommerdekktesten gikk til Continental PremiumContact 6 som fikk 8,4 poeng.

Sist kom dekk fra Toyo, Vredestein og Nankang.

 

Dekktest – 2016

NAF-magasinet Motor / DinSide Aftonbladet / TestWorld / Tekniikan Mailma: I årets dekktest var det  Nokian Hakka Green2 som kom best ut med 9,4 poeng. Andreplassen med bare 0,2 poeng mindre ble todelt og gikk til Goodyear Efficient Grip og Pirelli Cinturato P7 der begge fikk 9,2 poeng hver. Bronseplassen med bare 0,4 poeng mindre enn vinneren gikk til Continental Premium Contact 5, med totalt 9,0 poeng.

 

ADAC (15″ og 17″) Motor: I årets dekktest av sommerdekk med dimensjonen 185/65 R15 vant Vredestein Sportrac 5 med 69 poeng, etterfulgt av Continental ContiPremiumContact 5 med 67 poeng. På en delt tredjeplass kom bl.a. Goodyear Efficient Performance med 66 poeng. Når de testet 17 toms dekk tok Continental ContiSportContact 5 hjem gullmedaljen med hele 72 poeng, som var betydelig mer en andreplassen Pirelli P Zero som fikk 67 poeng.

 

Vi Bilägare / Expressen: Årets test av 9 sommerdekk viser at Continental ContiPremiumContact 5 er det beste sommerdekket 2016. Det fikk 85 poeng og magasinet mener at denne testvinneren har kortest bremsestrekke på tørr vei, og at dekket også er veldig bra på våte veibaner.

Sølvplassen går til Goodyear EfficientGrip Performance med 84 poeng.

 

Teknikens Värld: I årets test av 12 sommerdekk, størrelsen 205/55 16 toms, ble Goodyear EfficientGrip Performance best i test med 65 poeng. På andreplass kom Continental Premium Contact 5 som fikk 62 poeng.

 

Auto Motor & Sport: Denne sesongen valgte magasinet å teste sommerdekk til SUV. Det handler derfor om dekk i dimensjonen 215/60 17″ og av de 9 sommerdekkene som deltok i testen ble Goodyear Efficient Grip SUV best i test med den totale poengsummen på 9,2 poeng.
Dog ble et annet dekk best på våt veibane og det var Continental PremiumContact 5. Dette dekket fikk riktignok 9,1 poeng, men fungerer altså bedre på våt veibane enn testvinneren. Du kan lese den tyske versjonen her.

 

3 enkle steg for at du skal være sikret det beste sommerdekket til den laveste prisen

1. Sjekk hvilken dekkdimensjon du skal ha til din bil. Det kan du gjøre ved å kikke på dine eksisterende dekk eller i vognkortet. Er det så at du ikke orker å gå til bilen så kan du på blant annet Byttdekk bare klikke sommerdekk så er det lett å finne ut hvilket dekk du trenger, det kommer fram at du skal klikke på hvilket bilmerke, modell, års og motormodell, så finner de ut hvilke dekk du trenger.

 

2. Bestem hvilke sommerdekk du vil kjøpe via dekktesten her ovenfor. Vil du ha Continental PremiumContact 5, utfordreren Nokian Hakka Blue 2 eller foredrar du et helt annet dekk?
Tips! Du får ikke alle dekk i alle dimensjoner! Derfor kan det være lurt å ha to eller tre alternativ å velge mellom.

 

3. Det billigste alternativet er å kjøpe de nye dekkene dine på Internett. Byttdekk.com har 80 verksteder rundt i Norge. Det er bare å skrive inn postnummeret, så finner de det nærmeste verkstedet for deg. Det er bare å bestille dekkene på deres hjemmeside, så får du de sendt til ditt nærmeste verksted, hjelp med montering, balansering og bytte av dekk. Veldig enkelt, veldig praktisk og oftest billigst!

 

Legg merke til at DekkOnline har gratis levering i Norge! Bra å ha i tankene når du sammenligner priser!

 

Det beste sommerdekket

 

Og du – glem ikke å sjekke lufttrykket når bildekkene er på plass! Et par hekto mer enn det som står i vognkortet gjør ingenting, det kan faktisk gjøre så at rullemotstanden blir lavere og dermed blir det mindre forbruk av drivstoff!

 

Iblant må du jo støvsuge bilen også! Her ser du hvilken støvsuger som ble kåret til Best i test. Vi har også sammenstilt aktuelle tester på piggdekk og de beste piggfrie vinterdekkene! Og glem ikke å sjekke vindusviskerne dine! Bra sikt på sommerkvelder og netter er en billig livsforsikring.

 

Tips! Du som er med i vår Facebook-gruppe får informasjon når de største kjedene har tilbud på dekket som har vunnet Best i test! På den måten kan du gjøre ett kjempe bra kupp = Det beste sommerdekket til best pris!

Klikk på LIKER så sender vi deg løpende oppdateringer!


 • Søk på Best i Test Guiden


 • Kjøp billig på Internett
 • Kjop-ByttDekk

  551 kr*

   

   

  Kjop-DekkOnline

  623 kr*

   

  *Størrelse 175/65-14

   

   

  Arrow-til-butikkene
Om Best i Test Guiden