Sommerdekktest - best i test sommerdekk test 2023 - beste sommerdekk,

Sommerdekk best i test 2024 - beste sommerdekk

Om du skal kjøpe nye sommerdekk i 2024 har du kommet helt rett! Vi har gransket alle aktuelle dekktester og kan nå presentere det dekket som er kåret til best i test i motormagasinene og har flest fornøyde forbrukere.


Ved å lese Guiden på denne siden, får du et veldig bra utgangspunkt til kjøpet av det beste sommerdekket. Vi passer på å bruke kunnskapene til dekk proffene og magasinenes testresultat så du kjøper rett sommerdekk direkte – og ikke nok med det…


Beste sommerdekkene 2024 - testvinner

 


Slik gjør du ditt livs beste sommerdekk-kjøp

Lengst ned på denne siden forteller vi deg hvordan du, om allerede 8 minutter, kan ha gjort ditt beste dekk-kjøp noensinne. Først og fremst fordi du har kjøpt det beste sommerdekket men også fordi du har fått den laveste prisen. Dessuten har du bestilt tid til dekkbytte der du bor. Og alt dette uten at du engang har reist deg fra stolen eller løftet telefonrøret. Du kommer til å spare både penger og tid med våre 3 enkle steg nedenfor.


Dette sier loven om sommerdekk

Den minste tillatte mønsterdybden på sommerdekk er 1,6 mm. Men da er det ikke mye til grep igjen på veien når det har regnet en stund. Allerede ved 3 mm er det på tide å bytte dekk, i alle fall om du skal ha en bra sikkerhet for deg selv og den eventuelt medfølgende familien.

 

Piggdekk skal av bilen første mandag etter 2 påskedag (1 mai i Nord-Norge).


Friksjonsdekk kan brukes året rundt men det er ingenting vi anbefaler i og med at gummien ikke er anpasset varme sommerveier. Det kan være livsfarlig å la friksjonsdekkene sitte på under sommeren. Det viser blant annet tester fra svenske Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI).

 

Undersøkelser viser at det vi syns er viktigst når vi skal kjøpe bildekk kommer helt an på alder og kjønn. Menn pleier å prioritere komfort og lav rullemotstand, mens kvinnene er mer interessert av miljø og sikkerhet. I alle fall de som er over 35 år, for de yngre dekk-forhandlerne så er det oftest lav pris som er det viktigste når de skal kjøpe sommerdekk. Undersøkelser viser også at kvinner gjerne betaler mer enn menn når det kommer til om dekkene produseres på en holdbar måte.

 

Hjelp til å finne det beste sommerdekket

Siden 1 november 2012 har EU innført en obligatorisk dekkmerking som skal gjøre det lettere for oss forbrukere å sammenligne egenskapene på ulike dekk. Du kjenner sikkert igjen merkingen, den minner om den som lenge har vært på kjøleskap og andre hvitevarer.


EU-merking


Rullemotstand (=forbruk av drivstoff) grep på våt asfalt (våt grep) og støynivå i dB. Disse tre testverdiene må alle dekk merkes med.


Merkingen gir informasjon om tre element som danner grunnlaget for vurderingen av et dekks ytelse: forbruk av drivstoff, våtgrep og ekstern støy. Dette gir jo selvfølgelig ikke hele sannheten om et dekk, men det er allikevel en bra begynnelse for å kunne sammenligne dekk og finne det beste sommerdekket.


Advarsel mot disse sommerdekkene

Hvilket merke og hvilket bildekk skal man da kjøpe for å få en bra kombinasjon mellom sikkerhet, drivstofforbruk og støynivå?

 

Ja de fleste ekspertene i bransjen er enige om at det i slike situasjoner som dette er en bra idé å velge bort de aller billigste sommerdekkene med navn som Nankang, Vredestein, Sava, Sailun, Matador og Infinity. Vi Bilägare advarer også mot disse dekkene.

 

Som så ofte ellers så får man det man betaler for og som vi skriver på siden med tester av piggdekk, så handler det jo faktisk om en livsforsikring. Så det å holde for hardt i lommeboka i slike situasjoner kan være livs-farlig, bokstavelig talt!

 

Så fungerer smarte dekk

Ja, det er sant. Nå er det ikke bare smarte mobiltelefoner og smarte tv-apparater som finnes, nå får du også Smarte Dekk. Continental har faktisk bygd inn sensorer i noen av dekkene sine for å lese av vekten på bilen og kan deretter informere deg om aktuelle handlinger.

 

Men – dette ligger noen år fram i tid, så om det er nye sommerdekk 2024 du skal ha, går det veldig greit uten «smarte dekk».


Hva betyr H,V,W og Y

Den tillatte makshastigheten indekseres med disse bokstavene. H betyr at den tillater opptil 210 km/h, V tillater 240 km/h, W tillater 270 km/h og Y tillater 300 km/h. For deg som vil utdype deg enda mer finner du en artikkel om dette på Motors hjemmeside.

Best i test sommerdekk 2024
Contintental PremiumContact 7 best i test

Etter nøye gransking av eksperttester og ikke minst fått ta del av forbrukernes erfaringer blir valget enkelt! Det står mellom 2 skikkelig gode dekk dette året Continental Premium Contact 6 og det nye Continental Premium Contact 7


Testvinner siden flere år tilbake

Continental Premium Contact 6 har vært vinner her på Best i test Guiden de seneste 5 årene, men nå har oppgraderingen kommet og det beste sommerdekket i år er Continental PremiumContact 7.

Continental PremiumContact 7 er et helt nytt dekk som ble lansert på høsten 2022. Det ble kåret til best i test hos svenske Råd & Røn i år med hele 75 poeng. Det ble også kåret til best i test ifjor med hele 9,5/10 poeng av Aftonbladet/Din Side/Test World og gjør det best i samtlige(!) deltester. Det ble også kåret til best i test av Expressen/Teknikens Värld som skriver at dekket "gjør nesten alt rett" og gir bra grep både på tørr og bløt veibane.   


Stabilt og lettkjørt dekk

Premium Contact 7 er et stabilt og lettkjørt dekk som har bra veigrep. Dekket er svært godt på våt vei, lettkjørt, styrer eksakt og bremse egenskapene er imponerende. 


Kort bremsestrekke og stillegående

Ifølge ekspertene har dekket den korteste bremsestrekken på både tørr og våt veibane. Dekket er også bra når det kommer til støy selv om det ikke er best.


Eu-merking for Continental PremiumContact 7

Dette er et sommerdekk med god ytelse på både våt og tørr vei. Dekket har en A-vurdering for våtgrep, som er den viktigste vurderingen for sommerdekk. Dekket har også en C-vurdering for drivstoffeffektivitet og rullestøy. På bildet ser du Eu-merkingen for testvinneren.


Continental premium contact EU-merking


Her kjøper du Continental PremiumContact 7 til lavest pris i dag

Dekktest - dette sier ekspertene i testene sine

Nedenfor kan du se ekspertenes sommerdekktester fra 2018 og frem til i dag. Du finner de nyeste testene lengst opp;


Sommerdekk test 2024

Teknikens Värld: I den seneste reportasjen fra Teknikens Värld (som også gjøres i samarbeid med avisen Expressen) tok Continental Premium Contact 7 førsteplassen, etterfulgt av Hankook Ventus Prime 4 på andreplass og Nokian Hakka Blue 3 på tredjeplass. 

Det dårligste dekket i undersøkelsen var Goodride AllSeason Elite Z-401, som ble beskrevet som "dårlig".


NAF Motor / ViBilägare: har testet 10 sommerdekk og kårer Continental Premium Contact7 til best i test med 87 poeng. Andreplassen går til Nokian Hakka Blue 3 som får 85 poeng og tredjeplassen går til Kumho Ecsta HS52 som får 84 poeng.  


Aftonbladet: I den seneste testen av sommerdekk vant Goodyear EfficientGrip Performance 2 førsteplassen med en poengsum på 9.1/10. De mener dekket er utmerket i alle situasjoner på vått føre, samt at det gir god styring i skarpe svinger. I tillegg synes de at dekket er stille og gir en behagelig kjøreopplevelse.


På andreplass kommer Nokian Hakka Blue 3, tett etter med 9.0/10 poeng. Ifølge testen har dekket godt grep på våt veibane og fungerer godt i de fleste situasjoner, selv om det kan slippe litt i fronten ved ekstreme manøvrer. Vannplaning anses imidlertid som ubetydelig, selv på slitte veier. I motsetning til Goodyear-dekket beskrives det som litt mer motstridig å rulle.


Råd & Røn: Continental PremiumContact 7 stikker av med seieren i Råd & Røns test av 66 sommerdekk, med en solid score på 75 poeng. Andreplassen går til forgjengeren, Continental PremiumContact 6 som får 71 poeng. Goodyear Efficient Grip Performance 2 følger tett på med 70 poeng på tredjeplass.


Sommerdekk test 2023

Teknikens Värld - Expressen: I Teknikens Världs / Expressens seneste test av sommerdekk (2023) kommer Continental PremiumContact 7 på førsteplass. Dekket får 69 poeng og leder med 2 poeng foran Hankook Ventus Prime 2 og Nokian Hakka Black 3.


Om vinneren skriver de at dekket "gjør nesten alt rett" og gir bra grep både på tørr og bløt veibane. Det eneste negative som nevnes er at dekket ruller litt tungt.


Aftonbladet / DinSide Dagbladet (i samarbeid med TestWorld): I årets sommerdekktest 2023 kåres nye Continental Premium Contact 7 som testvinner med stor marginal. Dekket kom ut høsten 2022 og fikk hele 9,5 av 10 poeng av Aftonbladets testpanel!

 

Continental Premium Contact 7 utmerker seg som best i samtlige deltester. Kort oppsummert skriver de at det er et lettkjørt dekk på bløt veibane, styrer eksakt og oppfører seg behagelig i svinger og ved bremsing. Det som kan tolkes som negativt er at støynivået kan oppleves som litt høyt.

 

Andreplassen i denne testen går til Michelin Primacy 4+ som får 8,7 av 10 etterfulgt av Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 og Nokian Hakka Blue 3 som fikk 8,4 poeng hver.


ADAC / FDM / TV2 / ViBilägare: Tyske ADAC har testet hele 50 sommerdekk og det er kun 10 av disse dekkene som anbefales. ADAC kårer to testvinnere i denne testen - det er Continental Premium Contact 6 og Goodyear Efficient Grip Performance 2. De skriver at disse dekkene er spesielt gode på både tørr og våt veibane og har gode egenskaper når det kommer til miljøvurdering. I dekktesten får dekkene poeng etter tysk skala der 0,5 poeng er best og 5,5 er dårligst. Du kan se hele oppsummeringen her i denne PDF-filen.


Noen eksempel på dekkene du skal unngå ifølge ADAC er blant annet Rotalla RH 01, Lassa Driveways, Evergreen EH 226, Premiorri Solazo og Riken Road Performance.


Råd & Røn: Testet 50 ulike sommerdekk i den seneste testen sin. Førsteplassen går til Continental PremiumContact 6 som får 71 poeng. Andreplassen får Goodyear Efficient Grip Performance 2 som fikk 70 poeng. Michelin Primacy 4+ fikk 69 poeng.


Sommerdekk test 2022

I Aftonbladets sommerdekktest i samarbeid med Test World var det hele 4 testvinnere dette året. Dekkdimensjonen som testene er utført på er 225/45 17, utetemperaturen lå på 15 grader og momentene som ble testet var først og fremst bremsing på våt og tørr asfalt. 


Samtlige fire testvinnere fikk 8,9 poeng og testvinnerne er Continental Premium Contact 6, Goodyear Eagle F1 Assymetric 6, Michelin Primacy 4+ og Nokian Hakka Blue 3.  


Continental fikk pluss for veigrepet og kjøreegenskapene på tørr og våt veibane. Minus med dette dekket var rullemotstanden. Goodyear fikk pluss for veigrep og kjøreegenskaper på våt og tørr veibane. Dekket får minus for at det ikke rullet så lett. Michelin fikk pluss for veigrep og kjøreegenskaper på våt og tørr veibane. Nokian fikk pluss for veigrep og kjøreegenskaper på våt veibane og minus for at det er risiko for vannplaning. 


Teknikens Värld / Expressen: I Teknikens Världs test av sommerdekk 2022 ble 12 dekk i dimensjonen 225/50 R17 testet. Testen er basert på seks delmoment; bremseegenskap på våt og tørr veibane, vannplaning, våt vei, elg-test, komfort og drivstoff forbruk.

 

Testen viste fire tydelige topplasseringer. Best i test fo9r fjerde år på rad ble Michelin Primacy 4 som fikk 75 poeng. Teknikens Värld mener at dekket savner svakheter og kombinerer bra grep med lettrullende og drivstoffsparende egenskaper, som gjør dekket til en verdig vinner.

 

Med 73 poeng kommer Pirelli P7 Cinturato på andreplass etterfulgt av Nokian Hakka Blue 2 som får 72 poeng. Continental Premium Contact 6 får 71 poeng. Disse fire dekk tilhører den absolutte toppen. De som kommer dårligst ut og får advarsler er de billige kinesiske dekkene Goodride Sport SA-37, Greentrac Quest-X och Milestone Green Sport.


Vi Bilägare /NAF Motor: Vi Bilägare / Naf Motor har testet 10 sommerdekk. Best i test dette året ble Continental PremiumContact 6 etterfulgt av Nokian Hakka Blue 3. På tredjeplass kom Bridgestone Turanza TOO5.


Råd & Røn har testet 185 sommerdekk i 12 ulike dimensjoner. De gir Continental PremiumContact 6 en 2. plass av 16" dekk med 69 poeng. Vinneren i denne testen ble Michelin Primacy 4 og Continental ContiSportContact 5 som fikk 72 poeng hver.


Sommerdekk test 2021

Aftonbladet testet i samarbeid med Test World 14 ulike sommerdekk med dimensjonen 205/55 16. De testet dekkets bremsestrekning på tørr og våt veibane i hastighetene 5-80 kilometer i timen. De testet også lydnivået og hvor bra dekkene var ved vannplaning. 

Best i test ble Continental PremiumContact 6 etterfulgt av Michelin Primacy 4. Continental Premium Contact 6 presterte best av alle på våt veibane i samtlige hastigheter og blant de beste på tørr veibane. Dekket som kom best ut når det gjelder vannplaning ble Nokian Hakka Blue 2.


Motor / Vi Bilägare: I årets test av sommerdekk havnet budsjettbomben Premitra HP5 fra taiwanske Maxxis på førsteplass. Det får pluss for fine kjøreegenskaper, styrerespons og vannplaning. Det får minus for veistøy og at det er svak demping over ujevnheter. 

Andreplassen gikk til Goodyear Efficient Grip Performance 2. Et godt dekk som holder støynivået på minimum. Det får pluss for lavt støynivå, svinggrep, god respons og lavt forbruk. Det er litt dårligere enn andre dekk på vannplaning og bremselengde. 

På tredjeplass kommer testvinneren vår Continental PremiumContact 6 og Nokian Hakka Blue 2. Continental får pluss for svinggrep, at det er lettkjørt under press og at det har korte bremsestrekninger. Det får minus for vannplaning i sving og middelmådig komfort. Nokian får pluss for høy komfort og veigrep på våt asfalt. Det får minus for rullemotstand og at det er noe svakere grep på tørt føre. 


Råd & Røn: gir Continental PremiumContact 6 en andreplass med 67 av 100 poeng i dimensjonen 205/55 R16. Førsteplassen går til Semperit Speed-Life 3 med 68/100 poeng. Sammenligner man disse to dekkene får Continental Premium Contact 6 best poeng på våt veibane men får dårlige i kategorien drivstoff-forbruk. 166 sommerdekk var med i denne testen.


Sommerdekk test 2020

Råd & Rön: testet 148 sommerdekk fra 36 ulike merker. De gir Continental PremiumContact 6 en 5. plass med 68 poeng. Vinneren i denne testen ble Continental ContiSportContact 5 som fikk 72 poeng.


Aftonbladet: testet 18 dekk der 15 av dem er nye. Best i denne testen ble Michelin Pilot Sport 4 med totalt 9,5 poeng. Andreplassen går til Continental PremiumContact 6 med hele 9,2 poeng. Om Continental-dekket skriver de; "Continental har utmerket kjøregrep og reagerer nøyaktig på grunn av en liten overstyring. Men takket være et veldig bra grep er den allikevel lettkjørt." De liker dekkets kjøreegenskaper på både våt og tørr veibane og kan ikke nevne noen negativ egenskap hos PremiumContact 6.


Dagbladet gir Continental Premium Contact 6 terningkast 6. De skriver at "Continental har svært god styrefølelse og nøyaktig respons. Bremsestrekningen er kort og takket være svært godt veigrep, er det lett å kontrollere på våt vei. Det samme gjelder på tørr vei. I vannplaning rett frem er dekket middels. Dette er den eneste svakheten i et dekk som eller har høy kvalitet. Dekket er støysvakt og rullemotstanden gjennomsnittlig "


ADAC: Continental PremiumContact 6 får en førsteplass når ADAC tester sommerdekk i dekkdimensjonen 225/40 R18. 


Teknikens Värld: testet 10 sommerdekk med dekk fra både budsjett og premiumklasser. Best i test ble Michelin Primacy 4 som med sitt gode grep, lave rullemotstand og drivstofforbruk fikk 61 poeng. På delt andreplass kom Goodyear EfficientGrip Performance 2 som de sier er et toppdekk uten mangler. Det andre dekket som får dele på andreplassen Nokian Hakka Blue 2


Sommerdekk test 2019

Test World /Aftonbladet (Sverige)/ Tekniikan Maailma (Finland): har testet 13 dekk i årets test. På toppen finner vi Nokian Hakka Blue 2 med 9,3 av 10 mulige poeng. Hakk i hæl med 9,1 poeng kommer Continental Premium Contact 6 som dermed tar sølvet i denne testen. “Ved tørr veibane vinner Continental testen, men Nokian klarer vannplaning bedre”.
Goodyear EfficientGrip Performance fikk tredjeplassen med 9,0 poeng. 

Det dårligste dekket i denne testen var Radar RPX-800.

 

NAF Motor/ VG /Vi Bilägare: I årets sommerdekktest ble det testet 7 dekk og et “jokerdekk”. Testvinneren ble Continental PremiumContact 6 som fikk 80 poeng. Andreplassen gikk til Nokian Hakka Blue 2 som fikk 79 poeng. Om PremiumContact 6 skriver de; “Dekket er grunnleggende lettkjørt, med rolige reaksjoner og balansert understyring. Også bremseegenskapene imponerer, spesielt på tørt føre. Men i vannplaningsøvelsen blir det et realt mageplask. Dekket er klart dårligst både rett fram og i sving. Det gjør at Continental nesten taper førsteplassen, men bare nesten. Bremseegenskapene, den trygge kjørefølelsen og det lave støynivået gir likevel testseier.”

 

Akkurat som ifjor har Råd & Røn delt inn testen i ulike dekkdimensjoner. I den mindre dimensjonen med 14″ var det fjorårets vinner, Continental PremiumContact 5 som fikk førsteplassen.
Det dekket som har fått aller flest poeng, uavhengig av hvilken dimensjon, er Continental ContiSportContact 5. Det som er interessant her er at de beskriver at ContinentalPremiumContact 6 er en kombinasjon av Continental PremiumContact 5 og Continental ContiSportContact 5. Denne beskrivelsen har britiske Tyrereviews gjort, som du kan lese om her

 

Auto Motor Sport har oppsummert en test fra GTÜ ”Gesellschaft für Technische Überwachung og ACE ”Auto Club Europa” på dekk med dimensjonen 205/55R16 og det er tett i teten. Vinneren er Nokian Wetproof med 153 poeng. Dette er et av de billigste dekkene i testen.
Andreplassen går til Dunlop Sport BlueResponse med 152 poeng og tredjeplassen får Continental PremiumContact 6 med 151 poeng.

Nokian Wetproof og Dunlop Sport BlueResponse får høyeste poeng når det gjelder økonomi og miljø. Nokian Wetproof er best når det gjelder kjøreegenskaper på våt kjørebane. På tørr veibane kommer Continental PremiumContact 6 best ut. De mener at alle tre dekkene er skikkelig bra og anbefaler de sterkt.  


Sommerdekk test 2018

ADAC Tyskland 205/55 R16 / TCS (Schweiz) / Råd & Røn Sverige: Har delt inn testene sine i to dimensjoner og rapporterer vinnerne i respektive størrelser i år: 

 

* I den mindre dimensjonen med 14″ dekk var det 14 sommerdekk som ble testet. Beste sommerdekket 2018 ble Falken Sincera SN832 Ecorun og Semperit Comfort-Life 2. Testene mener at begge dekkmodellene mangler svakheter. Falkens største styrke er tørre veier mens dekket fra Semperit presterer veldig bra på våte veier. Sist i denne testen kom dekk produsert av Sava og Maxxis. Disse skal du altså unngå å kjøpe, ifølge ekspertene.

 

* Når det gjelder den større dimensjonen, 16″ dekk, var det 16 sommerdekk som ble testet og det ble mange vinnere. Michelin Primacy 3, Bridgestone Turanza T001 Evo og Continental ContiPremiumContact 5 tok de tre øverste plassene. Ekspertene mener at disse dekkmodellene mangler svakheter. Michelin-dekket er dessuten spesielt bra når det gjelder sliteegenskaper, dekket fra Bridgestone har styrken sin på våte veier mens dekket fra Continental presterer bra på alle viktige moment og har dessuten lavt drivstofforbruk. De dårligste dekkene kom fra Vredestein og Infinity.

 

Vi Bilägare (test 1): I årets første test av sommerdekk var det seks premiumdekk i dimensjonen 205/55 16 som rullet til startlinjen. Continental ContiPremiumContact 5 ble kåret til det beste sommerdekket 2018 og fikk hele 88 poeng. Dette er et dekk som presterer aller best på våt asfalt med god bremsekapasitet. Selv på tørr asfalt viser dekket seg å være bra og behagelig. På andreplass, med 85 poeng, kom Nokian Hakka Blue 2.

Sommerdekket fra Sailun kom sist i denne testen og skal altså unngås, ifølge magasinet. 

 

Vi Bilägare (test 2): I årets andre test var det syv lavprisdekk i dimensjonen 205/55 R16 som ble testet og sammenlignet med årets beste sommerdekk; Continental ContiPremiumContact 5. Magasinet konstaterer at forskjellen mellom premiumdekk og billigere dekk først og fremst merkes på bløt veibane.

Best i test blant budsjettdekkene ble Fulda EcoControl HP som fikk 75 poeng, som kan sammenlignes med ContiPremiumContact 5 som fikk 88 poeng.
På andreplass kom Falken Ziex ZE914 Ecorun med 73 poeng.

 

TestWorld / NAF Motor / Aftonbladet / Tekniikan Maailma (Finland): I årets dekktest av 16 sommerdekk i dimensjonen 225/45 R17 heter vinneren Michelin Pilot Sport 4. Den fikk 9,2 poeng og ble best i test 2018 i og med at den har gode kjøreferdigheter og bra bremsegrep på både tørt og vått underlag. En delt andreplass gikk til Continental PremiumContact 6 og Nokian Hakka Black som begge fikk 9,1 poeng.

De dårligste sommerdekkene produseres, ifølge ekspertene, av Nankang og Gislaved. 

 

sommerdekk best i test,beste sommerdekk,

 

~De beste sommerdekkene holder deg trygg på veiene i sommer! ~

 3 enkle steg for at du skal være sikret det beste sommerdekket til den laveste prisen


Steg 1 till nya sommardäck Sjekk hvilken dekkdimensjon du skal ha til bilen din. Det kan du gjøre ved å kikke på dekkene du allerede har eller i vognkortet. Er det så at du ikke orker å gå til bilen kan du på flere nettbutikker bare skrive inn registreringsnummeret ditt så kommer det frem hvilken dimensjon du skal ha.

 

Steg 2 till bästa bildäcken Bestem hvilke sommerdekk du vil kjøpe med hjelp av dekktest-guiden her ovenfor. Vil du ha vinneren eller foredrar du et annet dekk? 

Tips! Du får ikke alle dekk i alle dimensjoner! Derfor kan det være lurt å ha to eller tre alternativ å velge mellom.

 

Steg 3 för lägsta priset på sommardäck Det billigste alternativet er å kjøpe de nye dekkene dine på Internett. Hos ByttDekk er det nå så smart at du kan få dekkene dine sendt til nærmeste verksted hvor de ordner både balansering, montering og bytte av dekk på bilen din. Tid for dette booker du direkte når du bestiller dekkene. Enkelt, praktisk og oftest billigst!


Du trenger altså ikke å hente eller montere de nye dekkene dine selv (om du ikke vil). Kjør bare til verkstedet på den avtalte tiden og vent mens de gjør jobben sin (pleier å ta 15-20 minutter). Klart! 

Besøk ByttDekk for mer informasjon.

 

Og du – glem ikke å sjekke lufttrykket når bildekkene er på plass! Et par hekto mer enn det som står i vognkortet gjør ingenting, det kan faktisk gjøre så at rullemotstanden blir lavere og dermed blir det mindre forbruk av drivstoff!Her kjøper du testvinneren til best pris

Byttdekk selger Continental Premium Contact 7 for 1345 kr. Frakten er inkludert i prisen!

1345 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Continental Premium Contact 7!

Skruvat.no selger Continental Premium Contact 7 for 1385 kr. Frakten er inkludert i prisen!
Vi har også sammenstilt aktuelle tester på piggdekk og de beste piggfrie vinterdekkene! Og glem ikke å sjekke vindusviskerne dine! Bra sikt på sommerkvelder og netter er en billig livsforsikring.

 

Tips! Du som er med i Facebook-gruppa vår får informasjon når de største kjedene har tilbud på dekket som er Best i test! På den måten kan du gjøre ett kjempe bra kupp = Det beste sommerdekket til best pris!

Klikk på LIKER så sender vi deg løpende oppdateringer!Vanlige spørsmål og svar

  • Når skal man bytte til sommerdekk 2024?
    Piggdekk skal av bilen første mandag etter 2 påskedag som blir den 8 april 2024 (1 mai i Nord-Norge). Friksjonsdekk kan brukes året rundt men det er ingenting som anbefales i og med at gummien ikke er anpasset varme sommerveier.
  • Hvilken mønsterdybde gjelder på sommerdekk?
    Den minste tillatte mønsterdybden på sommerdekk er 1,6 mm. Men da er det ikke mye til grep igjen på veien når det har regnet en stund. Allerede ved 3 mm er det på tide å bytte dekk, i alle fall om du skal ha en bra sikkerhet for deg selv og den eventuelt medfølgende familien.
  • Hvor kan jeg kjøpe billige sommerdekk?
    Ekspertene advarer mot å kjøpe de aller billigste dekkene på markedet, gode dekk er virkelig en livsforsikring i seg selv. Men du kan finne testvinnerne til rimelige priser ved å kjøpe dem hos dekkhandleren som selger dekket billigst.

Philip Andrén

Best i test: Sommerdekk

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.

Testen ble sist oppdatert