Sommerdekktest - best i test sommerdekk - beste sommerdekkene

Sommerdekk test 2021

Om du skal kjøpe nye sommerdekk i 2021 har du kommet helt rett! Vi har gransket alle aktuelle dekktester og kan nå presentere det dekket som er kåret til best i test i motormagasinene og har flest fornøyde forbrukere.

 

Ved å lese Guiden på denne siden, får du et veldig bra utgangspunkt til kjøpet av det beste sommerdekket. Vi passer på å bruke kunnskapene til dekk proffene og magasinenes testresultat så du kjøper rett sommerdekk direkte – og ikke nok med det…

 

Slik gjør du ditt livs beste dekk-kjøp

Lengst ned på denne siden forteller vi deg hvordan du, om allerede 8 minutter, kan ha gjort ditt beste dekk-kjøp noensinne. Først og fremst fordi du har kjøpt det beste sommerdekket men også fordi du har fått den laveste prisen. Dessuten har du bestilt tid til dekkbytte der du bor. Og alt dette uten at du engang har reist deg fra stolen eller løftet telefonrøret. Du kommer til å spare både penger og tid med våre 3 enkle steg nedenfor.

 

Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg det beste sommerdekket NÅ!

 

Dette sier loven om sommerdekk

Den minste tillatte mønsterdybden på sommerdekk er 1,6 mm. Men da er det ikke mye til grep igjen på veien når det har regnet en stund. Allerede ved 3 mm er det på tide å bytte dekk, i alle fall om du skal ha en bra sikkerhet for deg selv og den eventuelt medfølgende familien.

 

Piggdekk skal av bilen første mandag etter 2 påskedag (1 mai i Nord-Norge).
Friksjonsdekk kan brukes året rundt men det er ingenting vi anbefaler i og med at gummien ikke er anpasset varme sommerveier. Det kan være livsfarlig å la friksjonsdekkene sitte på under sommeren. Det viser blant annet tester fra svenske Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI).

 

En undersøkelse fra mynewsdesk viser at det vi syns er viktigst når vi skal kjøpe bildekk kommer helt an på alder og kjønn. Menn pleier å prioritere komfort og lav rullemotstand, mens kvinnene er mer interessert av miljø og sikkerhet. I alle fall de som er over 35 år, for de yngre dekk-forhandlerne så er det oftest lav pris som er det viktigste når de skal kjøpe sommerdekk.

 

Hjelp til å finne det beste sommerdekket

Siden 1 november 2012 har EU innført en obligatorisk dekkmerking som skal gjøre det lettere for oss forbrukere å sammenligne egenskapene på ulike dekk. Du kjenner sikkert igjen merkingen, den minner om den som lenge har vært på kjøleskap og andre hvitevarer.


EU-merking


Rullemotstand (=forbruk av drivstoff) grep på våt asfalt (våt grep) og støynivå i dB. Disse tre testverdiene må alle dekk merkes med.


Merkingen gir informasjon om tre element som danner grunnlaget for vurderingen av et dekks ytelse: forbruk av drivstoff, våtgrep og ekstern støy. Dette gir jo selvfølgelig ikke hele sannheten om et dekk, men det er allikevel en bra begynnelse for å kunne sammenligne dekk og finne det beste sommerdekket.


Advarsel mot disse sommerdekkene

Hvilket merke og hvilket bildekk skal man da kjøpe for å få en bra kombinasjon mellom sikkerhet, drivstofforbruk og støynivå?

 

Ja de fleste ekspertene i bransjen er enige om at det i slike situasjoner som dette er en bra idé å velge bort de aller billigste sommerdekkene med navn som Nankang, Vredestein, Sava, Sailun, Matador og Infinity.

 

Som så ofte ellers så får man det man betaler for og som vi skriver på siden med tester av piggdekk, så handler det jo faktisk om en livsforsikring. Så det å holde for hardt i lommeboka i slike situasjoner kan være livs-farlig, bokstavelig talt!

 

Så fungerer smarte dekk

Ja, det er sant. Nå er det ikke bare smarte mobiltelefoner og smarte tv-apparater som finnes, nå får du også Smarte Dekk. Continental har faktisk bygd inn sensorer i noen av dekkene sine for å lese av vekten på bilen og kan deretter informere deg om aktuelle handlinger.

 

Men – dette ligger noen år fram i tid, så om det er nye sommerdekk 2021 du skal ha, går det veldig greit uten «smarte dekk».


Best i test sommerdekk 2021

Etter nøye gransking av eksperttester og ikke minst fått ta del av forbrukernes erfaringer blir valget enkelt! Det beste sommerdekket 2021 er Continental PremiumContact 6


Beste sommerdekk akkurat nå - Continental Premium Contact 6

(Klikk på dekket for mer informasjon om den beste prisen!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 7 desember 2021

Continental Premium Contact 6


Dekkdimensjon 205/55-16


Etter vi har gransket alle dekktester og resultatene av disse, kan vi konstatere at Premium Contact 6 er et stabilt og lettkjørt dekk som har bra veigrep.  

 

Bremsekraften på tørr vei er veldig bra og ifølge Naf Motor er bremseegenskapene imponerende. Ifølge deres test har Continental PC6 testens korteste bremsestrekke både på tørr og våt veibane. Dekket er også bra når det kommer til støy, selv om det ikke er best. 


Continental PremiumContact 6 ble kåret til Best i test av Aftonbladet/Test World i år og har de seneste årene vært nr.1 i flere eksperttester (les mer nedenfor).


Når det kommer til våt veibane der det er veldig mye vann har dekket fått litt dårligere anmeldelser men topper fortsatt majoriteten av eksperttestene.


I og med at Continental Premium Contact 6 har vært på markedet en stund har mange fått sjansen å prøve dette. Bilistene er helt enige i at Contact 6 er et veldig bra dekk. I testanmeldelsene som hittils er skrevet er gjennomsnittpoengene fra forbrukere 4,43 av 5,0 som er veldig høyt! Du kan lese disse anmeldelsene her.

 

For deg som vil fordype deg i detaljer, statistikk og testverdier er det mye mer å lese om dette nedenfor, hvor har vi samlet de seneste årenes eksperttester fra magasiner og aviser.


EU-merking for Continental PremiumContact 6


EU-merking for Continental PremiumContact 6

  

Her kjøper du testvinneren til best pris


Byttdekk selger Continental Premium Contact 6 for 1173 kr. Frakten er inkludert i prisen!

1173 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Continental Premium Contact 6!

Dekkonline.com selger Continental Premium Contact 6 for 1175 kr. Frakten er inkludert i prisen!

Skruvat.no selger Continental Premium Contact 6 for 1179 kr. Frakten er inkludert i prisen!Dekktest - 2021

Aftonbladet testet i samarbeid med Test World 14 ulike sommerdekk med dimensjonen 205/55 16. De testet dekkets bremsestrekning på tørr og våt veibane i hastighetene 5-80 kilometer i timen. De testet også lydnivået og hvor bra dekkene var ved vannplaning. 

Best i test ble Continental PremiumContact 6 etterfulgt av Michelin Primacy 4. Continental Premium Contact 6 presterte best av alle på våt veibane i samtlige hastigheter og blant de beste på tørr veibane. Dekket som kom best ut når det gjelder vannplaning ble Nokian Hakka Blue 2.


Motor / Vi Bilägare: I årets test av sommerdekk havnet budsjettbomben Premitra HP5 fra taiwanske Maxxis på førsteplass. Det får pluss for fine kjøreegenskaper, styrerespons og vannplaning. Det får minus for veistøy og at det er svak demping over ujevnheter. 

Andreplassen gikk til Goodyear Efficient Grip Performance 2. Et godt dekk som holder støynivået på minimum. Det får pluss for lavt støynivå, svinggrep, god respons og lavt forbruk. Det er litt dårligere enn andre dekk på vannplaning og bremselengde. 

På tredjeplass kommer testvinneren vår Continental PremiumContact 6 og Nokian Hakka Blue 2. Continental får pluss for svinggrep, at det er lettkjørt under press og at det har korte bremsestrekninger. Det får minus for vannplaning i sving og middelmådig komfort. Nokian får pluss for høy komfort og veigrep på våt asfalt. Det får minus for rullemotstand og at det er noe svakere grep på tørt føre. 


Råd & Røn: gir Continental PremiumContact 6 en andreplass med 67 av 100 poeng i dimensjonen 205/55 R16. Førsteplassen går til Semperit Speed-Life 3 med 68/100 poeng. Sammenligner man disse to dekkene får Continental Premium Contact 6 best poeng på våt veibane men får dårlige i kategorien drivstoff-forbruk. 166 sommerdekk var med i denne testen.


Dekktest - 2020

Råd & Rön: testet 148 sommerdekk fra 36 ulike merker. De gir Continental PremiumContact 6 en 5. plass med 68 poeng. Vinneren i denne testen ble Continental ContiSportContact 5 som fikk 72 poeng.


Aftonbladet: testet 18 dekk der 15 av dem er nye. Best i denne testen ble Michelin Pilot Sport 4 med totalt 9,5 poeng. Andreplassen går til Continental PremiumContact 6 med hele 9,2 poeng. Om Continental-dekket skriver de; "Continental har utmerket kjøregrep og reagerer nøyaktig på grunn av en liten overstyring. Men takket være et veldig bra grep er den allikevel lettkjørt." De liker dekkets kjøreegenskaper på både våt og tørr veibane og kan ikke nevne noen negativ egenskap hos PremiumContact 6.


Dagbladet gir Continental Premium Contact 6 terningkast 6. De skriver at "Continental har svært god styrefølelse og nøyaktig respons. Bremsestrekningen er kort og takket være svært godt veigrep, er det lett å kontrollere på våt vei. Det samme gjelder på tørr vei. I vannplaning rett frem er dekket middels. Dette er den eneste svakheten i et dekk som eller har høy kvalitet. Dekket er støysvakt og rullemotstanden gjennomsnittlig "


ADAC: Continental PremiumContact 6 får en førsteplass når ADAC tester sommerdekk i dekkdimensjonen 225/40 R18. 


Teknikens Värld: testet 10 sommerdekk med dekk fra både budsjett og premiumklasser. Best i test ble Michelin Primacy 4 som med sitt gode grep, lave rullemotstand og drivstofforbruk fikk 61 poeng. På delt andreplass kom Goodyear EfficientGrip Performance 2 som de sier er et toppdekk uten mangler. Det andre dekket som får dele på andreplassen Nokian Hakka Blue 2


Dekktest - 2019

Test World /Aftonbladet (Sverige)/ Tekniikan Maailma (Finland): har testet 13 dekk i årets test. På toppen finner vi Nokian Hakka Blue 2 med 9,3 av 10 mulige poeng. Hakk i hæl med 9,1 poeng kommer Continental Premium Contact 6 som dermed tar sølvet i denne testen. “Ved tørr veibane vinner Continental testen, men Nokian klarer vannplaning bedre”.
Goodyear EfficientGrip Performance fikk tredjeplassen med 9,0 poeng. 

Det dårligste dekket i denne testen var Radar RPX-800.

 

NAF Motor/ VG /Vi Bilägare: I årets sommerdekktest ble det testet 7 dekk og et “jokerdekk”. Testvinneren ble Continental PremiumContact 6 som fikk 80 poeng. Andreplassen gikk til Nokian Hakka Blue 2 som fikk 79 poeng. Om PremiumContact 6 skriver de; “Dekket er grunnleggende lettkjørt, med rolige reaksjoner og balansert understyring. Også bremseegenskapene imponerer, spesielt på tørt føre. Men i vannplaningsøvelsen blir det et realt mageplask. Dekket er klart dårligst både rett fram og i sving. Det gjør at Continental nesten taper førsteplassen, men bare nesten. Bremseegenskapene, den trygge kjørefølelsen og det lave støynivået gir likevel testseier.”

 

Akkurat som ifjor har Råd & Røn delt inn testen i ulike dekkdimensjoner. I den mindre dimensjonen med 14″ var det fjorårets vinner, Continental PremiumContact 5 som fikk førsteplassen.
Det dekket som har fått aller flest poeng, uavhengig av hvilken dimensjon, er Continental ContiSportContact 5. Det som er interessant her er at de beskriver at ContinentalPremiumContact 6 er en kombinasjon av Continental PremiumContact 5 og Continental ContiSportContact 5. Denne beskrivelsen har britiske Tyrereviews gjort, som du kan lese om her

 

Auto Motor Sport har oppsummert en test fra GTÜ ”Gesellschaft für Technische Überwachung og ACE ”Auto Club Europa” på dekk med dimensjonen 205/55R16 og det er tett i teten. Vinneren er Nokian Wetproof med 153 poeng. Dette er et av de billigste dekkene i testen.
Andreplassen går til Dunlop Sport BlueResponse med 152 poeng og tredjeplassen får Continental PremiumContact 6 med 151 poeng.

Nokian Wetproof og Dunlop Sport BlueResponse får høyeste poeng når det gjelder økonomi og miljø. Nokian Wetproof er best når det gjelder kjøreegenskaper på våt kjørebane. På tørr veibane kommer Continental PremiumContact 6 best ut. De mener at alle tre dekkene er skikkelig bra og anbefaler de sterkt.  


Dekktest - 2018

ADAC Tyskland, 175/65 R14 respektive 205/55 R16 / TCS (Schweiz) / Råd & Røn Sverige: Har delt inn testene sine i to dimensjoner og rapporterer vinnerne i respektive størrelser i år: 

 

* I den mindre dimensjonen med 14″ dekk var det 14 sommerdekk som ble testet. Beste sommerdekket 2018 ble Falken Sincera SN832 Ecorun og Semperit Comfort-Life 2. Testene mener at begge dekkmodellene mangler svakheter. Falkens største styrke er tørre veier mens dekket fra Semperit presterer veldig bra på våte veier. Sist i denne testen kom dekk produsert av Sava og Maxxis. Disse skal du altså unngå å kjøpe, ifølge ekspertene.

 

* Når det gjelder den større dimensjonen, 16″ dekk, var det 16 sommerdekk som ble testet og det ble mange vinnere. Michelin Primacy 3, Bridgestone Turanza T001 Evo og Continental ContiPremiumContact 5 tok de tre øverste plassene. Ekspertene mener at disse dekkmodellene mangler svakheter. Michelin-dekket er dessuten spesielt bra når det gjelder sliteegenskaper, dekket fra Bridgestone har styrken sin på våte veier mens dekket fra Continental presterer bra på alle viktige moment og har dessuten lavt drivstofforbruk. De dårligste dekkene kom fra Vredestein og Infinity.

 

Vi Bilägare (test 1): I årets første test av sommerdekk var det seks premiumdekk i dimensjonen 205/55 16 som rullet til startlinjen. Continental ContiPremiumContact 5 ble kåret til det beste sommerdekket 2018 og fikk hele 88 poeng. Dette er et dekk som presterer aller best på våt asfalt med god bremseekapasitet. Selv på tørr asfalt viser dekket seg å være bra og behagelig. På andreplass, med 85 poeng, kom Nokian Hakka Blue 2.

Sommerdekket fra Sailun kom sist i denne testen og skal altså unngås, ifølge magasinet. 

 

Vi Bilägare (test 2): I årets andre test var det syv lavprisdekk i dimensjonen 205/55 R16 som ble testet og sammenlignet med årets beste sommerdekk; Continental ContiPremiumContact 5. Magasinet konstaterer at forskjellen mellom premiumdekk og billigere dekk først og fremst merkes på bløt veibane.

Best i test blant budsjettdekkene ble Fulda EcoControl HP som fikk 75 poeng, som kan sammenlignes med ContiPremiumContact 5 som fikk 88 poeng.
På andreplass kom Falken Ziex ZE914 Ecorun med 73 poeng.

 

TestWorld / NAF Motor / Aftonbladet / Tekniikan Maailma (Finland): I årets dekktest av 16 sommerdekk i dimesjonen 225/45 R17 heter vinneren Michelin Pilot Sport 4. Den fikk 9,2 poeng og ble best i test 2018 i og med at den har gode kjøreferdigheter og bra bremsegrep på både tørt og vått underlag. En delt andreplass gikk til Continental PremiumContact 6 og Nokian Hakka Black som begge fikk 9,1 poeng.

De dårligste sommerdekkene produseres, ifølge ekspertene, av Nankang og Gislaved. 

 

Auto Motor & Sport: Magasinet testet 8 sommerdekk til SUV i dimensjonen 235/65 R17. Best i test ble Nokian Hakka Blue 2 SUV som fikk hele 9,6 av 10 poeng og viser seg å være nøytral og sikker. På andreplass kom Bridgestone Dueler H/P Sport med 9,0 poeng.

De dårligste dekkene til SUV produseres, ifølge magasinet, av Hankook og Pirelli. Disse merkene skal du altså unngå å kjøpe om du vill ha et bra sommerdekk.

 


beste sommerdekkene

De beste sommerdekkene holder deg trygg på veiene i sommer!

 

Og du – glem ikke å sjekke lufttrykket når bildekkene er på plass! Et par hekto mer enn det som står i vognkortet gjør ingenting, det kan faktisk gjøre så at rullemotstanden blir lavere og dermed blir det mindre forbruk av drivstoff!


3 enkle steg for at du skal være sikret det beste sommerdekket til den laveste prisen


Steg 1 till nya sommardäck Sjekk hvilken dekkdimensjon du skal ha til bilen din. Det kan du gjøre ved å kikke på dekkene du allerede har eller i vognkortet. Er det så at du ikke orker å gå til bilen kan du på flere nettbutikker bare skrive inn registreringsnummeret ditt så kommer det frem hvilken dimensjon du skal ha.

 

Steg 2 till bästa bildäcken Bestem hvilke sommerdekk du vil kjøpe med hjelp av dekktest-guiden her ovenfor. Vil du ha vinneren ​Continental PremiumContact 6 eller foredrar du et annet dekk? 

Tips! Du får ikke alle dekk i alle dimensjoner! Derfor kan det være lurt å ha to eller tre alternativ å velge mellom.

 

Steg 3 för lägsta priset på sommardäck Det billigste alternativet er å kjøpe de nye dekkene dine på Internett. Hos både ​Dekkonline og ​ByttDekk er det nå så smart at du kan få dekkene dine sendt til nærmeste verksted hvor de ordner både balansering, montering og bytte av dekk på bilen din. Tid for dette boker du direkte når du bestiller dekkene. Enkelt, praktisk og oftest billigst!


Du trenger altså ikke å hente eller montere de nye dekkene dine selv (om du ikke vil). Kjør bare til verkstedet på den avtalte tiden og vent mens de gjør jobben sin (pleier å ta 15-20 minutter). Klart! 

Besøk ​Dekkonline eller ​ByttDekk for mer informasjon.

 

Vi har også sammenstilt aktuelle tester på piggdekk og de beste piggfrie vinterdekkene! Og glem ikke å sjekke vindusviskerne dine! Bra sikt på sommerkvelder og netter er en billig livsforsikring.

 

Tips! Du som er med i Facebook-gruppa vår får informasjon når de største kjedene har tilbud på dekket som er Best i test! På den måten kan du gjøre ett kjempe bra kupp = Det beste sommerdekket til best pris!

Klikk på LIKER så sender vi deg løpende oppdateringer!


Philip Andrén

Best i test: Sommerdekk

Testen ble publisert og sist oppdatert

Les også: