stekehelle best i test - test gasstekehelle

Stekehelle test 2024 - mat smaker bedre ute

Om du skal kjøpe deg en stekehelle og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle eksperttester og viktigst av alt - fått greie på hvilken stekeplate vanlige forbrukere liker best av de som går å kjøpe i dag.


Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige kjøp og få den beste stekehellen til best pris direkte!Dette er en stekehelle

Den ser ut som en blanding mellom ei stor wokpanne og stor stekepanne. Den er ofte gjort av varmvalset stål eller støpejern og i og med at den er så stor går det an å steke flere ting samtidig. Du kan f.eks. lage en frokost med egg, bacon, pølse og grønnsaker - alt i en og samme panne.
Den varmes opp av gass eller over åpen ild.


Derfor skal du ha en stekehelle

  • Først og fremst er det veldig koselig å stå ute og tilberede maten over denne store pannen, det gir en herlig følelse. 
  • Du får muligheten til en stor variasjon på matlagningen og hellen er perfekt for alle typer av steking utendørs.
  • Den er enkel å ta med seg så den fungerer fint på campingturen eller skogsturen når du bruker den over bålet.
  • Den passer også som erstatning til grillen når du har grillfest hjemme i hagen.


Lurt å tenke på før du skal kjøpe en ny stekehelle

Du må vurdere hvilken type du vil ha og hva formålet er. Skal den bare stå hjemme i hagen eller på verandaen har det egentlig ingenting å si om den er laget av stål eller støpejern. Om du vil ha den med på tur kan det være lurt å ta den som er gjort av stål i og med at den er lettere å bære.


Du må også ta stilling til hvilken varmekilde du vil bruke. Det enkleste er gass som raskt og enkelt varmer opp stekehellen. Når du velger brenner anbefales det at du tar en brenner med to ringer som gjør at du får en indre og en ytre sone hvor du kan justere varmen. Glem ikke å kjøpe en regulator.


Stekehelle best i test 2024

Etter å ha gransket ekspertuttalelser og forbrukernes omtaler er det enkelt å kåre en vinner! Den beste stekehellen akkurat nå er Muurikka 58 cm


Muurikka er et kjent finskt varemerke og brukes ofte som synonym til stekeheller. Murikka 58 cm en enkel, praktisk og stor. Med stativet står den stødig og fungerer bra med gass. Du kan også ta av hellen fra stativet om du heller vil lage mat over åpen ild.

Murikka består av slitesterk varmvalset stål og med rett behandling holder den livet ut. Bredden er på 58 cm, 3 mm tykk, veier ca. 7,5 kg og med stativet er den 75 cm høy.


Denne er stor nok til å servere store selskap uten problem, opptil 8 personer om den utnyttes maksimalt. Selvfølgelig kan du få større modeller helt opp til 20 personer og er det en sånn du er på utkikk etter kan du finne dette lengre ned på siden. Disse stekeplatene passer ikke så bra til mindre selskap i og med at det tar så mye gass å varme opp hellen.


Når du kjøper denne får du med en gassbrenner D-400 med vindskjerm, et svart stativ, en tube Silava stekefett og et trekk som effektivt beskytter hellen og alle deler under transport eller forvaring. 


Du trenger et regulatorsett for å koble til gassflasken til stekehellen, så om du ikke har det allerede må du huske å kjøpe det også.


Her kjøper du testvinneren til best pris
Dette sier ekspertene om Muurikka

Bäst i hemmet: kårer Muurikka 58cm til best i test. De liker at den kommer i et ferdig kit. De synes også at den er praktisk, liker kvaliteten og at du kan bruke den over åpen ild. I denne testen har de også med en helle fra Hällmark som også klarer seg bra.


Muurikka stekehelle - dette sier forbrukerne om testvinneren

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukerne synes om produktene vi anbefaler, det er jo tross alt de som har den beste erfaringen av bruken i hverdagen! Her kan du lese noen av omtalene Muurikka har fått;


“Jeg er veldig fornøyd mer Muurikkan min. Å lage mat på en stekehelle er både festlig og smaker godt!"


“Fornøyd med stekehellen, moro matlaging."


"Perfekt komplement til grillen - grønnsaker, fisk, pølse, kylling mm. Jeg foredrar rødt kjøtt på grillen. Rask, stor og fleksibel - godt. Årets beste matinvestering."


"Uventet moro å stå ute og lage mat med denne, bra komplement til å alltid stå ved grillen"


"Er ute mye i naturen og griller over stekehelle, dette var jo et veldig smidig komplement til det, bare å sette på så er man igang og kan grille. Perfekt størrelse til mine behov, kommer til å fungere fint ved middagsselskaper. Trenger bare å starte den lille ringen når man skal grille mindre retter som f.eks. pølser. Byggekvaliteten føles kraftig. Dette er en god venn som byr inn til spennende matlaging, både hverdagsmat og diverse ville wokretter. Angrer på at jeg ikke kjøpte med det anbefalte regulatorsettet, da den dumpet ned i postkassa så ville man jo ha den igang til enhver pris og butikkene her i bygda hadde bare mindre varianter som ikke passet.
Om jeg skal si noe negativt så er det vel at ikke regulatoren fulgte med, men det er kanskje bare jeg som ikke har en sånn liggende?"


"Prisverd, lettbrukt og høykvalitativ stekehelle. Bedre enn flere konkurrenter. Det større 78cm-kitet er selvfølgelig enda kulere og perfekt til større middager, men 58eren kommer til å være tilstrekkelig for det meste og i og med at 78eren er ganske mye dyrere så får dette bli det "beste valget" mitt. Mye gøyere å gjøre med venner enn å grille!"


"Veldig trivelig å lage mat på!"


“Er helt fornøyd med denne stekehellen. Gøy når man er flere som står rundt den og lager mat sammen!"


Fungerer perfekt!"


"Anbefaler virkelig denne stekehellen som er lettbrukt og man kan lage fantastisk god mat på den! Greit at det inngikk ting så man kunne starte den direkte."


"Var skeptisk til hvor mye vi skulle bruke stekehellen når vi kjøpte den men vi har brukt den kjempemye! Fungerer bra til å lage frokoster, lunsjer og middager og gir masse inspirasjon til matlaging for meg og mannen min. Anbefales sterkt!"


"Utrolig enkelt å lage mat på denne!"


"Enkel og gøy å bruke."Ta godt vare på stekehellen din:

  • Brenn inn hellen for å få en fin yte som hindrer at maten brennes fast
  • Bruk en regulator for kontroll av gassen
  • Vask hellen med bare vann - bruk aldri oppvaskmiddel i og med at dette løser opp fettet som beskytter


muurikka stekehelle - Best i test Guiden. Den beste stekehellen. Best i test stekeplate


~ Med en stekeplate kan du lage alt fra frokost til større middager ~


Tips 1: Om det heller er en gassgrill du er ute etter kan du lese om den beste gassgrillen her! Og hva med litt fin musikk til grillfesten? Vi vet hvilken trådløse høyttaler som er best i test og vil du ha en Dab-radio kan du se hvilken som er best her


Tips 2: For deg som skal ha med deg hellen på tur og trenger et nytt telt kan vi avsløre hvilket telt som er best her! Vi vet også hvilket stormkjøkken som er best å ha med på turen. Og du? Glem ikke myggjageren!

 

Tips 3: Om du går med i Facebook-gruppen vår får du informasjon når noen av de riksdekkende butikkene har SALG på testvinneren. På den måten kan du gjøre et skikkelig kupp = den beste stekehellen til den laveste prisen. Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg! 


Tips 4: For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente


Best i test Guidens tester på Grill
Philip Andrén

Best i test: Stekehelle

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.

Testen ble sist oppdatert