overvåkningskamera utendørs test 2023,overvåkningskamera test,

Overvåkningskamera test 2024 - kjenn deg trygg hjemme

Om du skal kjøpe overvåkningskamera og vil vite hvilket som er det beste på markedet akkurat nå har du kommet helt rett! Vi har gransket alle aktuelle ekspert-tester, pratet med ekspertene og viktigst av alt - fått greie på hvilket overvåkningskamera vanlige forbrukere liker best. 

 

Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe trasige feilkjøp og få det beste overvåkingskameraet med en gang!

  

Du finner to overvåkningskamera på denne siden, en som er best i test til best pris. Denne er først og fremst for innendørsbruk. Det dyrere er en såkalt Premiumvariant og denne fungerer like bra ute som inne. 


  

Derfor skal du ha kameraovervåkning

  • Holder øye på hjemmet ditt når du er borte - med et ekstra øye der hjemme kan du føle deg sikrere.
  • Har kontroll på husdyrene og øvrige familiemedlemmer - du kan lett sikkerhetsstille at det faktisk bare er de som skal være hjemme som er der.
  • Fjernovervåkning - med appen til overvåkningskameraet kan du kikke når du vil, hvor du vil.
  • Bra bevis - er kameraet rett plassert er det stor sjanse at tyvene blir fanget på bildet.

 

Best i test overvåkningskamera 2024


Etter å ha lest tester, pratet med eksperter og fått greie på hva forbrukerne synes har vi en vinner! Overvåkningskameraet som er kåret til best i test akkurat nå heter TP-Link KC120


TP-Links Kasa Cam er et moderne overvåkningskamera med en videooppløsning på 1080p (1920 x 1080). Kameraet står på en stabil og magnetisk fot som gjør det lett å plassere på flate overflater. 

  

På overvåkningskameraets framside er det LED-lys, en sensor som sanser lys og bevegelse. Det er mulig å endre følsomheten om det er så at den reagerer på ting den ikke skal som f.eks. biler på gata. I tillegg til sensoren er det en mikrofon/høyttaler som brukes til stemmefunksjon og innspilling. 

 

Dette kameraet er også klart for Smarte hjem integrering, både via TP-links egne produkter men også produkter som Google Home og Amazon Alexa.  

  

Du får også med en intuitiv app til smarttelefonen din som kobles til via wifi-nettverket ditt hjemme. Appen som dette styres med er samme som brukes til andre TP-Link produkter.

  

Kasa Cam 120 er gjort for å spille inn videoer i 1080p, men er internettet ditt tregt kan du velge en annen oppløsning, f.eks. 720p eller 360p. Bildevinkelen på overvåkningskameraet ligger på 130 grader, som fungerer bra til innendørsbruk.

 

I og med at du kan stille inn lys og rørelse sensoren fungerer dette overvåkningskameraet til andre formål. Den passer veldig bra som babymonitor i og med at du får et varsel på smarttelefonen din så fort sensoren reagerer. Du kan også aktivere kameraet fra mobilen din så du får en direktesending fra overvåkningskameraet. 

 

Du kan også velge å skjemalegge overvåkningskameraet. Da kan du bestemme hvilke tider kameraet skal settes på, som f.eks. når du er på jobb og at det stenges av når du slutter og er hjemme igjen. Du kan stille inn ulike tider for de ulike ukedagene.

  

Når det gjelder lagring av alle videoklipp som spilles inn kan de enten lagres på et SD-kort eller via et abonnement til TP-links cloudtjenester. 


Her kjøper du testvinneren til best pris


 

 

Dette sier forbrukerne om TP-Link KC120

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukerne synes om produktet sitt, det er jo tross alt de som har den største og beste erfaringen. Her ser du noen eksempel; 

 

"Kjøpte dette produktet istedenfor en babycall og det funker bra. Skarpt og klart bilde, fungerer like bra når det er mørkt også. Enkelt å installere var det også. To-veis kommunikasjonen var litt snodig da enheten lager en veldig høy lyd om man trykker på prateknappen."

   

"En gjemt juvel blant overvåkningskamera. Jeg kjøpte først en overvåkningskamera fra Philips men bildekvaliteten var superdårlig og den hadde ingen nattsyn. Nå når jeg har byttet til TP-Link KC 120 synes jeg det er et skikkelig kupp med tanke på alle de smarte funksjonene"

  

"Etter en lang tids undersøkelse bestemte jeg meg for å teste TP-Link KC120. Jeg kunne ikke ha gjort et bedre valg, jeg er superfonøyd! Det tar litt tid i begynnelsen å finne rett vinkel og å finne rett nivå på sensoren, men når det var klart synes jeg at dette overvåkningskameraet lever opp til alle forventninger. Jeg anbefaler virkelig TP-Link KC120."

  

Ulemper da? Disse vil vi jo gjerne kjenne til så vi kan veie inn dette før vi bestemmer oss for å handle. Generelt er det ikke noe merkbart med TP-Link KC120 annet enn at det kan være litt vanskelig å finne rett følsomhetsnivå på sensoren.


Overvåkningskamera beste premiumvalg


Premiumvinneren passer både ute- og innendørs. Den er anbefalt av både eksperter og forbrukere fra hele verden og er ingen ringere enn Netgears Arlo Pro 3.


Arlo Pro 3 er oppfølgeren og en forbedring av Arlo Pro 2. Netgears tiltenkte målgruppe er for personer med veldig høye krav på sikkerhet.


Overvåkningskameraene har en 2K-uppløsning (2560 x 1440), digital zoom på 12x samt en vidvinkel på 160 grader. For videoinnspilling på natten brukes en infrarød LED-lampe. Det finnes også en vanlig spotlight som tennes for å få nattovervåkning i farger.


Kameraene har også en toveis lyd med både mikrofon og høyttaler. For å skremme de ubudne gjestene er det også sirener på kameraene som har en lyd på 80dB. Kameraene er robuste og laget for å tåle all slags vær. Ifølge Arlo selv skal kameraene klare temperaturer fra -20°C til 45°C. Batteriene er beregnet for å holde i 6 mnd. 


Installasjonen er veldig enkel. Det begynner med installering av mobil-appen som guider deg gjennom de ulike momentene. Når det kommer til selve innstalleringen av kameraene får du med skrue og magnetfester i boksen. Du setter enkelt kameraene på festene og kan vinkle dem dit du vil. 


Kommunikasjonen mellom kameraene skjer via en smarthub basestasjon som sitter i huset. Denne huben kobles til Wi-Fi. Det er her alt videomaterial lagres. Du har opp til 2TB og det går også ann å føre over material via USB 2.0. 


I mobilappen kommer styrkene til Arlo-systemet virkelig frem. Du kan f.eks. skjemalegge når kameraene skal være på. Du kan også bestemme at de skal trigges av rørelse/lyd og hvor mye rørelse/lyd det skal være for at de skal trigges. Du kan også velge hva som skal skje når de trigges, som f.eks. om kameraet skal begynne å spille inn, om sirenen skal gå på eller om den skal sende meldinger til alle i familien. Overvåkningskameraet har støtte av Amazon Alexa, Google Home og andre IFTTT-apparater. 


I tillegg til tidskjemafunksjonen kan du velge å aktivere geofencing. Denne funksjonen fungerer bare via smarttelefonen din og passer på at overvåkningskameraene bare er på når du reiser hjemmefra.


I denne pakken inngår 1 Arlo Smart Hub basestasjon, 2 kamera, to veggfester med festeskruer, strømadapter, Ethernetkabel, Hurtigstartsguide, 2 opplabare litium-ion-batteri og en strømadapter til kamera.  Om du allerede eier et Arlo Pro 2-kit og vil oppgradere er det nok å bare kjøpe de nye kameraene, de passer nemlig til den gamele basestasjonen


Ulempene med dette overvåkningskameraet da? Disse vil vi jo gjerne kjenne til før vi bestemmer oss for å handle og ulempene med Arlo Pro 3 er at den er litt dyr og at man må ha et abbonemang for å få ta del av alle funksjonene. 


Her kjøper du Arlo overvåkningskamera til best pris


    


Overvåkningskamera utendørs - dette sier forbrukerne om premiumvinneren  

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukerne synes om produktet sitt, det er jo tross alt de som har den største og beste erfaringen. Her ser du noen eksempel; 

"Enkel å bruke, appen er lett å navigere i, kameraet har god kvalitet på video. Dette systemet gir meg ro."


"Kjøpte denne etter skilsmissa mi. Bildkvaliteten er utmerket både dag og natt. Spotlighten er lyssterk også. Det var enkelt å sette opp kameraene og magnet-festene er skikkelig sterke. Jeg skulle anbefale å kjøpe et ekstra batteri i og med at de ikke holder superlenge."


"Arloproduktene fortsetter hele tiden å bli bedre med fantastisk teknologi. Det beste med disse nye produktene er at de fungerer sammen med de eldre"


"Kameraene var superenkle å installere."


"Superbra kamera. Enkel å bruke i appen, klare bilder. Gode batterier som varer lenge."


"Vi liker vidvinkelen 160, kan se 3 rom samtidig."


"Endelig en utendørs kamera som fungerer. Har forsøkt flere merker på utendørskameraer. Ingen har vært optimale for mitt bruk. Arlo derimot fungerer perfekt på hytta. Den varsler med gode bilder når elgen er i hagen for å beite eller naboen er på bringebærslang. Litt vanskelig å sette opp, men fikk hjelp fra kundeservice. Anbefales.. "


"Kjemperask, jeg ser bilde av besøkende ved inngangsdøra på tlf, før de rekker å ringe på ."

  

Ulemper med Arlo Pro 3 da? Disse vil vi jo gjerne kjenne til før vi bestemmer oss for å handle, og de ulempene som nevnes blant eksperter og forbrukere er at man må ha abbonemang for å få tilgang til alle funksjonene og at det er litt høy prislapp. 


Så sier ekspertene om TP-Link KC120

Pocket-lint.com 2019: har testet TP-Link KC120 og synes det er et bra overvåkningskamera som lar deg få vite hva som skjer når du vil. De liker fleksibiliteten når det gjelder integritet og følsomhet og muligheten til å gjøre et tidsskjema til overvåkningskameraet fra smarttelefonen din.

  

Techhive.com 2018: likte TP-Link KC120 og ga den 4,5/5 stjerner. De synes at overvåkningskameraet er imponerende med robuste funksjoner som du oftest ikke får til denne prisen. De liker også at appen er så enkel.

 

Pcforalla,2019: gir TP-Link KC120 9/10 poeng og liker blant annet bildet, bildevinkelen og at den er relativt billig. De  setter også pris på at abonnemangene for lagringstjenesten er billig og at gratisabonnementet er såpass sjenerøst. 

  

Expertreviews 2019: testet TP-Link KC120 og gir den 4/5 stjerner. De liker at den generelt leverer god bildekvalitet og at kameraet har mørkesyn. De  ger den 4/5 stjärnor. Den sjenerøse lagringstjenesten faller også i smak.Så sier ekspertene om Arlo Pro 3

Androidcentral, 2020: Synes at Arlo Pro 3 er et skikkelig bra overvåkningskamera. De mener at det er et soleklart valg for den som vil ha det beste overvåkningskameraet. De synes dog ikke at oppgraderingen fra Arlo Pro 2 motiverer den høye prislappen.


Digitaltrends.com, 2020: Gir Arlo Pro 3 4,5/5 stjerner. De synes det er et smart sikkerhetsvalg takket være holdbarheten, 2K-video, smarte funksjoner og den enkle installasjonen. De liker dog ikke at du må betale for å få ta del av alle funksjonene. 


CNET, 2019: Synes at Arlo Pro 3 er et overvåkningskamera som har bra funksjoner som skiller seg fra andre kamera på markedet. Funksjonene kombinert med en smart helhetsløsning gjør den til et meget attraktivt kjøp. De synes dog den er litt dyr, men gir den 8,5/10 poeng.


PCMAG, 2019: Gir 4,5/5 til Arlo Pro 3. De synes at det er et bra inne- og utendørskamera som gir god skarphet samtidig som det er fullt av brukbare funksjoner. De liker først og fremst spotlighten som lyser opp på natten, sirenene, den smarte rørelsesensoren og den brede synsvinkelen på 160°. Minus med Arlo Pro 3 er at den er litt dyr men de synes også at man får veldig mye for pengene.Her kan du lese hva ekspertene sier om forgjengeren Arlo Pro 2

Digitaltrends.com 2019: har testet Arlo Pro 2 og gir den 4,5 av 5 stjerner. De oppsummerer det hele med med å skrive; "Det finnes andre billigere alternativ på markedet men vi har aldri funnet et så smart overvåkningskamera som tilbyr samme styrke, allsidighet, cloudlagring og verdi som Arlo Pro 2." 

    

Techradar.com, 2018: gir Arlo Pro 2 4/5 stjerner. De liker at det er vanntett, lagringsmulighetene og at du har mye kontroll over kameraene fra webben/appen. 

  

Tomsguide, 2017: gir Arlo Pro 2 4,5/5 stjerner og liker blant annet det enkle app-grensesnittet. De setter også pris på skjema og geofencingfunksjonen. Til forskjell fra andre eksperter syntes de at den var veldig lett å installere også.


Tips 1: Du som går med i Facebook gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende butikk-kjedene har TILBUD på noen av testvinnerne. På den måten kan du gjøre et kupp - det beste overvåkningskamera til best pris. Klikk på LIKER så holder vi øyene åpne for deg!

 

Tips 2: Trenger du boligalarm? Her finner du beste alarmselskap. Du finner også beste elektroniske dørlås.


Philip Andrén

Best i test: Overvåkningskamera

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.

Testen ble sist oppdatert