Komfyr best i test

Komfyr best i test 2023 - induksjon og glasskeramikk

Om du skal du kjøpe ny komfyr og vil vite hvilken som er kåret til best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle tester, pratet med hvitevareforhandlere og dessuten fått greie på hvilken komfyr vanlige forbrukere liker best. 


Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal skal slippe dårlige og kostbare feilkjøp og få den beste komfyren til best pris direkte!


Testvinnere komfyr akkurat nå

Best i test induksjonskomfyr

Bosch HLS79W351U

Komfyr best i test Bosch HLS79W351U
 • Ovn med pyrolyserens

 • Lett å rengjøre

 • Energiklasse A

Best i test keramisk komfyr

Bosch HKR39A250U

Komfyr best i test Bosch HKR39A250U
 • Energieffektiv

 • 3D hot air

 • Enkel å rengjøre

best pris i samarbeid med Prisjakt

 

Vi stiller følgende 7 krav på den beste komfyren

 1. Brukervennlig: Den skal være lett å forstå seg på og lett å bruke.
 2. Induksjonstopp: Så du sparer både tid og strøm.
 3. Pyrolyse: Det er både slitsomt og tidskrevende å holde ovnen ren, derfor skal den ha en pyrolyse funksjon.
 4. Lett å rengjøre platetoppen: Den skal være lett å holde ren.
 5. Varmluft: så varmen spres jevnt i hele ovnen.
 6. Energigjerrig. Komfyren skal dra så lite strøm som mulig, både på grunn av strømregningen og miljøet.
 7. Og sist, men ikke minst, så lav pris som mulig. Du skal ha det som er best men du skal også ha penger igjen på kontoen!
Best i test induksjonskomfyr 2023

Etter å ha gransket ekspert-tester, snakket med flere kjente hvitevareforhandlere og framfor alt tatt hensyn til hva forbrukerne synes har vi en vinner; Bosch HLS79W351U!


Best i test komfyr – Bosch HLS79W351U

(Klikk på bildet for beste pris)


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 9 desember 2023

Prisjakt Bosch HLS79W351U
i samarbeid med Prisjakt
Vis færre priser Vis flere priser


Bosch HLS79W351U er en induksjonskomfyr med stilig design som toppet eksperttesten til Råd & Røn. Den har også svært mange fornøyde forbrukere som ikke angrer kjøpet.


Takket være at det er en induksjonstopp er den lynrask, nå trenger du ikke vente på at vannet skal koke lengre! Den fungerer bare når det står en kasserolle eller stekepanne på den og i og med at den har en glassoverflate er den enkel å holde ren.

 

Testvinneren har blant annet 4 induksjonssoner, restart-funksjon, powerboost-funksjon på alle sonene og en direct select betjening som er en enkel styring av platetoppen.

 

Ovnen har en kapasitet på 63 liter og har en varmluftsfunksjon i 3D som betyr at varmen fordeles optimalt i hele ovnen. Du kan bake i tre nivåer samtidig. Ovnen har også SoftClose spjeldlukking. 

 

Du får også med en steketermometer du kobler inn i ovnen som sørger for at det alltid er rett temperatur på maten du steker i ovnen. Ovnen har også AutoPilot 30 som er 30 forhåndsinnstilte programmer. Etter å ha satt matretten i ovnen, velger du bare et passende automatisk program fra menyen, stiller inn vekten og trykker "Start". AutoPilot fikser resten. Den avgjør rett stekemetode, temperatur og steketid. Den slår seg til og med av når retten er ferdig.

 

Pyrolyse funksjonen hjelper deg å rengjøre ovnen. Å rense stekeovnen er både slitsomt og tidskrevende så da er det deilig med denne funksjonen. Trykk bare på Start, stekeovnen varmes opp til maks 480°C og alle matrestene brennes bort. Det er bare å tørke bort med en fuktig klut når ovnen er kald igjen.


Spesifikasjoner

 • Energiklasse: A
 • Farge: Rustfritt stål
 • Lengde på ledningen: 150 cm
 • Type støpsel: Leveres uten støpsel. Denne komfyren skal installeres av en autorisert elektriker.
 • Antall kokeplater: 4
 • Ovnsrom: 63 liter
 • Mål (H*B*D): 90cm*60cm*60cm
 • Vekt: 66,6 kg


Bosch induksjonskomfyr - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukerne som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes om det. Det er jo tross alt de som vet hvordan det fungerer best i hverdagen. Her kan du lese noen av omtalene Bosch HLS79W350U/HLS79W351U har fått;


"Super ovn, alt funker som det skal, både ovn og platetopp. Fin design. Teleskopstenger var ikke med, men kunne kjøpes som tillegg for en drøy tusenlapp. Kjedelig at ovner ikke kommer med støpsel lenger, men det gjleder jo alle ovner nå - ikke så lett å montere støpsel selv når det er fem ledninger som stikker ut, så tryggest med fagfolk til det."


"Har kjøpt komfyren på kampanje 25.02.2020 .Er glad i baking . Så testet jeg ovnen: har bakt springform eplekake og brød både i leirgryte og støpejernsgryte.Perfekt resultat. Er også spesielt fornøyd med de instilte funksjonene til ovn. Ambefaler å bruke dem."


"Har fått testet denne en liten stund nå, og komfyren virker meget bra. Ovnen blir fort varm, men jeg savner en varsel om at den har oppnådd sin temperatur. Koketoppen funker meget godt og har et enkelt panel og betjene. Alt i alt en god komfyr!"


"Veldig godt fornøyd med at valget falt på denne!
Spesielt fornøyd med pyrolyse, aldri mer ovnsrens for hånd med ekle kjemikalier!

Kunne vært anti finger print, men funker fint uten dette og."


"Kjøpte den straks innen jul så vi har ikke prøvd alle finesser enda. Er skikkelig fornøyd med komfyren men i og med at det er første gangen vi har induksjonskomfyr tar det en stund å venne seg til at det ikke er noen knotter. Den er veldig rask i oppvarmingen og blir kald direkte når man slår av varmesonene eller tar bort kasserollen fra platen som er helt fantastisk. Ikke noen tungvinn ettervarme annet enn det kokekaret selv avgir. Ovnen er helt fantastisk!"


"Lett å forstå og bruke. Rask oppvarming ovn samt effektiv og presis regulering av platetopp. Steker jevnt. Lekkert design."


"Litt bråk av induksjonsplatene (men sikkert helt normalt), ellers veldig bra og brukervennlig. Kjempefornøyd! Anbefales!"


"Jeg kjøpte denne for en måned siden og vi er veldig fornøyde." 


Her kjøper du testvinneren til best prisBeste keramiske komfyr 2023

For deg som bare vil ha en enkel komfyr og ikke bryr deg så mye om induksjon og pyrolyserens har vi kåret en billigere testvinner. Denne komfyren er kåret til beste keramiske komfyr av Råd & Røn og har mange fornøyde forbrukere. Den beste keramiske komfyren er Bosch HKR39A250U

Best i test komfyr – Bosch HKR39A250U

(Klikk på bildet for beste pris)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 9 desember 2023

Prisjakt Bosch HKR39A250U
i samarbeid med Prisjakt
Vis færre priser Vis flere priser


Bosch HKR39A250U  en keramisk komfyr med kjølig dør, som er en stor fordel med tanke på at du slipper å uroe deg for at barna skal brenne seg på den. Den har også en barnesikring


Ovns-kapasiteten er på 66 liter. Den keramiske kokeplaten er 60 cm. og har 4 kokesoner.


For å spare tid og energi reagerer platene raskt og starter med en gang. I og med at komfyrtoppen har en glatt overflate, er den veldig lett å holde ren.


Ovnen har 3D varmluftsfunksjon som gjør at alle retter stekes jevnt uansett hvor du plasserer dem og har blant annet funksjoner som grill, varmluft, pizza/pai funksjon, tinefunksjon og gratinering. 


Bosch HKR39A250U er energiklasset A.


Mer informasjon om denne komfyren finner du på Bosch hjemmeside.


Så sier forbrukerne om Bosch komfyr

Forbrukere som allerede har kjøpt og brukt denne komfyren er fornøyd. Veldig fornøyd! Her kan du lese noen av anmeldelsene testvinneren har fått:

 

“Strålende fornøyd! Har nå brukt min nye Bosch komfyr i 4 uker og er veldig fornøyd. En avansert komfyr med mange muligheter. Brukerveiledningen omfatter også forslag til plassering og grad av varme for svært mange matretter.  ”

 

“Skikkelig god komfyr - baker jevnt. Varmes selvfølgelig ikke opp så hurtig som induksjon men vi ville ikke ha induksjon, så super god - ikke minst til den prisen."

 

“Jeg kjøpte ca. 1 måned siden, veldig fornøyd, gode funksjoner, bruke lite strøm, bra pris fra Whiteaway”

 

“Fungerer veldig fint. Stekeovn er rask når du bruker hurtig-knappen.”

 

“Fin komfyr med rask og jevn varme i ovnen. Komfyren har smarte funksjoner 😊 .”

 

Her kjøper du Bosch HKR39A250U billigst

Ved å bestille denne komfyren på Internett sparer du ikke bare penger, men du sparer også tid og energi. Med tanke på den veier 56 kg så er det en stor fordel å få den rett hjem til døra. 
Komfyr test - dette sier ekspertene

Råd & Røn, august 2022: har oppdatert testen sin med 7 nye komfyrer og har nå testet 38 ulike. Best i test av induksjon er fortsatt Bosch HLS79W320U, Bosch HLS79W350U, Bosch HLS79Y350U, Bosch HLT79Y320U, Siemens HL9S7Y320U og Siemens HL9S7Y340U som alle får 65 poeng hver. 

Best i test av keramiske er Bosch HKR39A250U, HKR39A250W, HKR39A220U og HKR39A220W som alle får 54 poeng hver.


Tænk, september 2022: har nå testet 26 komfyrer og kårer Bosch HLS79W320U, Bosch HLS39W350U, Bosch HLS79Y350U, Siemens HL9S7Y320U og Siemens HL97Y340U til best i test av induksjonskomfyrer.

De beste av keramiske er Bosch HKR39A250W og HKR39A220U.


Råd & Røn, juni 2021: har testet 31 ulike komfyrer. Her er det ikke tvil om at Bosch og Siemens gjør de beste komfyrene. Bosch tar 6 av topp 10 plasseringene og Siemens tar 4 av de beste 10 plasseringene. Med 65 poeng hver får Bosch HLS79W320U, Bosch HLS79W350U, Bosch HLS79Y350U, Bosch HLT79Y320U, Siemens HL9S7Y320U og Siemens HL9S7Y340U dele på førsteplassen.


Tænk, januar 2021; har testet 20 ulike komfyrer. Best i denne testen ble Bosch HLS79Y350U, Bosch HLT79Y320U, Siemens HL9S7Y320U og Siemens HL97Y340U som alle fikk 65 poeng hver. 


Råd & Røn, juni 2016: Testet 7 komfyrer med induksjonstopp. Best i denne testen ble Siemens HA85854OU/O med 71 poeng. Den er bra både på matlaging og baking. Den er spesielt bra på å holde rett temperatur i ovnen. 

I og med at testvinneren er veldig dyr utnevner Råd & Røn andre og tredjeplassen til Bra Kjøp i og med at disse er tusenlapper billigere. Først ut kommer Bosch HCA628120U med 65 poeng. Med bare ett poeng mindre kommer Cylinda SIB 4162 KV og utnevnes også til Bra kjøp av magasinet.

 

Råd & Røn, juni 2014: Testet 6 keramiske komfyrer og på en delt førsteplass med 61 poeng hver kom Electrolux EKC6051BOW og Bosch HCE622123V

Andreplassen med 60 poeng gikk til Elektro Helios SK6554.
Produktsammenligning komfyrer - spesifikasjoner

Energiklasse:
Kapasitet:
Komfyrtype:
Antall kokesoner:
Farge:
Bredde:
Høyde:
Dybde:
Vekt:
Bosch HLS79W351U
Bosch HLS79W351U
Best i test induks...
A
Frittstående
Induksjon
4
Rustfritt stål
60 cm
90 cm
60 cm
66,6 kg
Bosch HKR39A250U
Bosch HKR39A250U
Best i test kerami...
A
Frtittstående
Glasskeramikk
4
Rustfritt stål
60 cm
90 cm
60 cm
55,41 kg


induksjonskomfyr test


~ Nybakt er alltid best ~
Tips 1! Når du nå har funnet den beste komfyren vil du kanskje ha svar på hvilket kjøleskap som er det beste

 

Tips 2! Er du ute etter ovn og platetopp hver for seg så kan du lese om den beste pyrolyseovnen her. Vi har også en side om den beste induksjonstoppen.

 

Tips 3! Du som er med i Facebook-gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på komfyren ovenfor. På den måten kan du gjøre et skikkelig kupp = den beste komfyren til lavest pris! Trykk på LIKER, så holder vi øyene oppe for deg!


Tips 4! For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente


Vanlige spørsmål og svar

 • Hva er induksjonskomfyr?
  En vanlig kokeplate varmes opp og overfører varmen til gryten, men induksjonstoppen er magnetisk, så her er det ikke selve platen som blir varm. Via et elektromagnetisk felt overføres varmen direkte til gryten, så her er det bare gryten som blir varm og ingenting annet. Dette gjør matlagingen mer effektiv. Det er også veldig lett å regulere varmen på en induksjonstopp.
 • Hvordan montere støpsel til komfyr?
  Støpsel til disse komfyrene skal installeres av en autorisert elektriker. Forsikringsselskapene er veldig opptatt av at man skal bruke autoriserte elektrikere og sier at du risikerer å få kraftig nedsatt erstatning etter en brannetterforskning om det oppdages at du har gjort det selv.
 • Hvilken komfyr er best i test?
  Den beste induksjonskomfyren akkurat nå er Bosch HLS79W350U og den beste keramiske komfyren er Bosch HKR39A250U.Best i test Guidens tester på hvitevarer


Anita Carlsen

Best i test: Komfyr

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.


Testen ble sist oppdatert

Les også: