Komfyr best i test

Komfyr best i test 2021

Om du skal du kjøpe ny komfyr og vil vite hvilken som er kåret til best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle tester, pratet med hvitevareforhandlere og dessuten fått greie på hvilken komfyr vanlige forbrukere liker best. 


Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal skal slippe dårlige og kostbare feilkjøp og få den beste komfyren til best pris direkte!


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg den beste induksjonskomfyren NÅ!


Jeg vil bare ha en enkel billig komfyr - vis meg den beste keramiske komfyren NÅ!

 

Vi stiller følgende 7 krav på den beste komfyren

 1. Brukervennlig: Den skal være lett å forstå seg på og lett å bruke.
 2. Induksjonstopp: Så du sparer både tid og strøm.
 3. Pyrolyse: Det er både slitsomt og tidskrevende å holde ovnen ren, derfor skal den ha en pyrolyse funksjon.
 4. Lett å rengjøre platetoppen: Den skal være lett å holde ren.
 5. Varmluft: så varmen spres jevnt i hele ovnen.
 6. Energigjerrig. Komfyren skal dra så lite strøm som mulig, både på grunn av strømregningen og miljøet.
 7. Og sist, men ikke minst, så lav pris som mulig. Du skal ha det som er best men du skal også ha penger igjen på kontoen!Best i test induksjonskomfyr 2021

Etter å ha gransket ekspert-tester, snakket med flere kjente hvitevareforhandlere og framfor alt tatt hensyn til hva forbrukerne synes har vi en vinner; Bosch HLS79W320U!

Best i test komfyr – Bosch HLS79W320U

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen i dag!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 17 oktober 2021

Bosch HLS79W320U


Bosch HLS79W320U er en induksjonskomfyr med stilig design som toppet eksperttesten til Råd & Røn. Den har også svært mange fornøyde forbrukere som ikke angrer kjøpet.


Takket være at det er en induksjonstopp er den lynrask, nå trenger du ikke vente på at vannet skal koke lengre! Den fungerer bare når det står en kasserolle eller stekepanne på den og i og med at den har en glassoverflate er den enkel å holde ren.

 

Testvinneren har blant annet 4 induksjonssoner, restart-funksjon, powerboost-funksjon på alle sonene og en direct select betjening som er en enkel styring av platetoppen.

 

Ovnen har en kapasitet på 63 liter og har en varmluftsfunksjon i 3D som betyr at varmen fordeles optimalt i hele ovnen. Du kan bake i tre nivåer samtidig. 

 

Du får også med en steketermometer du kobler inn i ovnen som sørger for at det alltid er rett temperatur på maten du steker i ovnen. Ovnen har også AutoPilot 30 som er 30 forhåndsinnstilte programmer. Etter å ha satt matretten i ovnen, velger du bare et passende automatisk program fra menyen, stiller inn vekten og trykker "Start". AutoPilot fikser resten. Den avgjør rett stekemetode, temperatur og steketid. Den slår seg til og med av når retten er ferdig.

 

Pyrolyse funksjonen hjelper deg å rengjøre ovnen. Å rense stekeovnen er både slitsomt og tidskrevende så da er det deilig med denne funksjonen. Trykk bare på Start, stekeovnen varmes opp til maks 480°C og alle matrestene brennes bort. Det er bare å tørke bort med en fuktig klut når ovnen er kald igjen.


Spesifikasjoner

 • Energiklasse: A
 • Farge: Hvit
 • Lengde på ledningen: 120 cm
 • Type støpsel: Leveres uten støpsel. Denne komfyren skal installeres av en autorisert elektriker.
 • Antall kokeplater: 4
 • Ovnsrom: 63 liter
 • Mål (H*B*D): 90cm*60cm*60cm
 • Vekt: 66,6 kg


Bosch induksjonskomfyr - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukerne som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes om det. Det er jo tross alt de som vet hvordan det fungerer best i hverdagen. Her kan du lese noen av omtalene Bosch HLS79W320U har fått;


"Byttet ut min 15 år gamle Bosch komfyr, og va ikke i tvil om at jeg ville ha en ny Bosch. Supert med pyrolyse og induksjonstopp. God plass til stekebrett i skuffen under ovnen. Full score."


"Kjøpte denne i begynnelsen av desember og fått testet den godt gjennom jula med julemiddag og kalkun. Kjempeenkel i bruk, rask og gir bra resultat på maten."


"Har letet etter en komfyr som har både funksjonalitet og design. Likte denne og jeg ble virkelig veldig fornøyd. Rask, stille og med nok funksjoner. Skikkelig fornøyd."


"Letet etter en komfyr med funksjoner man bruker nesten hele tiden. denne komfyren er virkelig komplett med godt fungerende funksjoner."


"Kjøpte den straks innen jul så vi har ikke prøvd alle finesser enda. Er skikkelig fornøyd med komfyren men i og med at det er første gangen vi har induksjonskomfyr tar det en stund å venne seg til at det ikke er noen knotter. Den er veldig rask i oppvarmingen og blir kald direkte når man slår av varmesonene eller tar bort kasserollen fra platen som er helt fantastisk. Ikke noen tungvinn ettervarme annet enn det kokekaret selv avgir. Ovnen er helt fantastisk!"


"Hittils er vi veldig fornøyde med komfyren."


"Da vår kjeramisk toppen på vår gamle komfyr sprakk bestemte vi oss for å kjøpe ny. Valget falt på denne.
Liker veldig godt at glassplaten på toppen går heeeeelt ut til kanten,noe som forenkler renholdet veldig.
Layouten på touchpanelet til koketoppen er enkel i bruk og oversiktlig, man lipper å trykke 100 ganger på "+" eller "-" for å justere styrken på platene. Man kan også slå sammen 2 plater for store eller avlange gryter.
For dere som ikke har prøvd induksjon før, det funker veldig bra. Man må bare ha kaseroller for det, f.eks Ikea slik som vi har.

Sekeovnen har jeg ikke testet så mye enda, men den ser ut til å holde det den lover. Den blir raskt varm, og fordeler varmen godt. Den har også pyrolyse funksjon, dvs alt blir gullende rent. Stekebrettene kan kjøres sammen med skulle det være noe fastbrent mat på de også.
Glasset på døren blir heller ikke varmere enn at man kan ta på det uansett hvor mye varme som har stått på, noe som er positivt overfor barn.

Alt i alt, meget fornøyd.
+ for at man kan gå inn på bosch sine hjemmesider for å bestille reservedeler og tilbehør direkte hjem på døra."


"Fin design, lett å slå sammen to plater, og praksis med tidsinnstillinger"


"Fungerer utmerket. Induksjonstoppen har store og gode soner." 


Her kjøper du testvinneren til best pris

Tretti.no selger Bosch HLS79W320U for bare 8995 kr når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

8995 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Bosch HLS79W320U!

Hos Skousen betaler du bare 11999 kr for Bosch HLS79W320U når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

ComputerSalg selger komfyren for 13099 kr inkludert frakt når du klikker her!Beste keramiske komfyr 2021

For deg som bare vil ha en enkel komfyr og ikke bryr deg så mye om induksjon og pyrolyserens har vi kåret en billigere testvinner. Denne komfyren har klart seg bra i tidligere eksperttester og har mange fornøyde forbrukere. Den beste keramiske komfyren er Electrolux EKC6051BOW

Best i test komfyr – Electrolux EKC6051BOW

(Klikk på bildet for mer informasjon om testvinneren)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 17 oktober 2021

Prisjakt Electrolux EKC6051BOW
i samarbeid med Prisjakt


Electrolux EKC6051BOW er en keramisk komfyr med kjølig dør, som er en stor fordel med tanke på at du slipper å uroe deg for at barna skal brenne seg på den. Den har også en barnesikring


Ovns-kapasiteten er på 72 liter. Den keramiske kokeplaten er 60 cm. og har 4 kokesoner inkludert en dobbelplate.


For å spare tid og energi reagerer platene raskt og starter med en gang. I og med at komfyrtoppen har en glatt overflate, er den veldig lett å holde ren.


Ovnen har en ekstra stor vifte som gjør at alle retter stekes jevnt uansett hvor du plasserer dem og har blant annet funksjoner som grill, varmluft, pizza/pai funksjon, tinefunksjon og gratinering. 


Electrolux EKC6051BOW er energiklasset A.


Så sier forbrukerne om Electrolux komfyr

Ifølge forbrukere som allerede har kjøpt og brukt denne komfyren kan vi si at de er fornøyd. Veldig fornøyd! Her kan du lese noen av anmeldelsene Electrolux EKC6051BOW har fått:

 

“Denne komfyren er kjempe bra. Utrolig stort ovnsvolum, noe som gjør at man steker boller og annet bakverk i færre omganger enn før. Elsker den utvidbare plata, noe som er hendig når man skal ha noe stor på plata. Alt i alt er denne ett av mine beste kjøp og jeg angrer ikke i det hele tatt. Har ikke hatt den så lenge, men gleder meg til å utforske den videre.”

 

“Dette er mitt valg fordi komfyren har solid kvalitet og alle basisfunksjoner. Den har ekstra stor varmluft stekeovn (74 liter) med glatt emalje, keramisk topp og dreiebrytere som er lette å ta grep på. Det jeg avstår fra er induksjonsplater og finurligheter, dermed blir den prisgunstig.”

 

“En helt utmerket komfyr som absolutt er verdt prisen. Mange gode programinnstillinger, solid, stillegående, god plass, barnesikring, velfungerende og lett å gjøre ren. Skulle jeg kjøpt en komfyr igjen hadde jeg definitivt valgt denne.”

 

“Er veldig fornøyd med denne ovnen. Veldig lett å se inn i komfyren for å holde et øye med maten. Praktisk barnesikring som låser både plater og komfyr. Stor plass inni, store stekebrett. Får bla plass til en hel ‘hjemmelaget’ pizza bunn (NÅ). God pizza/pai funksjon. Blir raskt varm.”

 

“Her får du mye for pengene. En god og solid ovn. Liker veldig godt den store stekovnen, og at døråpningen er enkel å åpne samtidig som den er sikker med barensikringen. Blir heller ikke for varm utenpå.”

 

“Jeg kjøpte denne komfyren for 3 uker siden og er kjempefornøyd :)”

 

“Tilfredsstiller alle behov en har til en komfyr, matlagingen går nå som en lek!”

 

Ulemper da? Disse vil vi jo gjerne kjenne til før vi bestemmer oss for å handle og det som noen skriver er at bruksanvisningen ikke er på norsk, den er bare på dansk eller svensk men ellers er det ikke mye som drar ned på testvinneren.

 

Her kjøper du den beste Electrolux komfyren billigst

Ved å bestille denne komfyren på Internett sparer du ikke bare penger, men du sparer også tid og energi. Med tanke på den veier 53 kg så er det en stor fordel å få den rett hjem til døra. Komfyr test - dette sier ekspertene

Svenske Råd & Røn, juni 2021: har testet 31 ulike komfyrer. Her er det ikke tvil om at Bosch og Siemens gjør de beste komfyrene. Bosch tar 6 av topp 10 plasseringene og Siemens tar 4 av de beste 10 plasseringene. Med 65 poeng hver får Bosch HLS79W320U, Bosch HLS79W350U, Bosch HLS79Y350U, Bosch HLT79Y320U, Siemens HL9S7Y320U og Siemens HL9S7Y340U dele på førsteplassen.


Danske Tænk, januar 2021; har testet 20 ulike komfyrer. Best i denne testen ble Bosch HLS79Y350U, Bosch HLT79Y320U, Siemens HL9S7Y320U og Siemens HL97Y340U som alle fikk 65 poeng hver. 


Svenske Råd & Røn, juni 2016: Testet 7 komfyrer med induksjonstopp. Best i denne testen ble Siemens HA85854OU/O med 71 poeng. Den er bra både på matlaging og baking. Den er spesielt bra på å holde rett temperatur i ovnen. 

I og med at testvinneren er veldig dyr utnevner Råd & Røn andre og tredjeplassen til Bra Kjøp i og med at disse er tusenlapper billigere. Først ut kommer Bosch HCA628120U med 65 poeng. Med bare ett poeng mindre kommer Cylinda SIB 4162 KV og utnevnes også til Bra kjøp av magasinet.

 

Svenske Råd & Røn, juni 2014: Testet 6 keramiske komfyrer og på en delt førsteplass med 61 poeng hver kom Electrolux EKC6051BOW og Bosch HCE622123V

Andreplassen med 60 poeng gikk til Elektro Helios SK6554.


Kampanjepriser hos WhiteAway og Tretti!

TIPS! Akkurat nå er det flere hvitevareforhandlere som har kampanjepriser på mengder av varer. Har du planer om å kjøpe nye hvitevarer kan det derfor være lurt å kikke gjennom tilbudene deres først og se om det er noe som passer deg.

Klikk deg inn på favorittbutikken din for å se hvilke tilbud som er aktuelle i dag:

Lykke til med innkjøpene dine!


best i test komfyr

~ Nybakt er alltid best ~
Tips 1! Når du nå har funnet den beste komfyren vil du kanskje ha svar på hvilket kjøleskap som er det beste

 

Tips 2! Er du ute etter ovn og platetopp hver for seg så kan du lese om den beste pyrolyseovnen her. Vi har også en side om den beste induksjonstoppen.

 

Tips 3! Du som er med i Facebook-gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på komfyren ovenfor. På den måten kan du gjøre et skikkelig kupp = den beste komfyren til lavest pris! Trykk på LIKER, så holder vi øyene oppe for deg!


Vanlige spørsmål og svar

 • Hva er induksjonskomfyr?
  En vanlig kokeplate varmes opp og overfører varmen til gryten, men induksjonstoppen er magnetisk, så her er det ikke selve platen som blir varm. Via et elektromagnetisk felt overføres varmen direkte til gryten, så her er det bare gryten som blir varm og ingenting annet. Dette gjør matlagingen mer effektiv. Det er også veldig lett å regulere varmen på en induksjonstopp.
 • Hvordan montere støpsel til komfyr?
  Støpsel til disse komfyrene skal installeres av en autorisert elektriker. Forsikringsselskapene er veldig opptatt av at man skal bruke autoriserte elektrikere og sier at du risikerer å få kraftig nedsatt erstatning etter en brannetterforskning om det oppdages at du har gjort det selv.
 • Hvilken komfyr er best i test?
  Den beste induksjonskomfyren akkurat nå er Bosch HLS79W320U og den beste keramiske komfyren er Electrolux EKC6051BOW.
Her finner du våre tester på hvitevarer


Anita Carlsen

Best i test: Komfyr

Testen ble publisert og sist oppdatert

Les også: