fotobok test

Fotobok best i test 2023 - for å skape gode minner

Om du skal du gjøre en fotobok på Internett og vil vite hvilken som er best i test har du kommet helt rett! 


Etter å ha lest alle aktuelle tester på fotobøker og fått greie på hvilket fotolab forbrukerne liker best, kan vi presentere en vinner for deg. Vi tipser også på beste kjøp av fotobok – du får dessuten få en heftig rabatt hos dem! Men la oss begynne fra begynnelsen… 


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg den beste fotoboken NÅ!


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg beste kjøp av fotobok NÅ!


Vi stiller følgende krav på testvinneren

  • Det skal være enkelt, inspirerende og selvforklarende å skape boken.
  • Det skal finnes flere ferdige eksempel for deg som ikke er så kreativ.
  • Du skal kunne gjøre den online, uansett om du sitter ved en Mac eller PC.
  • Sluttresultatet, selve boken, skal være av bra kvalitet og leveres hjem til deg innom den tiden som selskapet har lovet.
  • Sist, men ikke minst; den skal være rimelig i pris!


Det finnes dessverre svært få norske eksperttester på fotobøker, så på denne siden har vi lagt ekstra mye oppmerksomhet på hva forbrukere som allerede har prøvd de forskjellige fotolaboratoriene synes om dem.  


Fotobok best i test 2023

Det finnes mange bra fotolaboratorium i dag og vanskelig å bare velge én, men etter nøye gransking har vi funnet en som utmerker seg litt ekstra på markedet. Produsenten som gjør den beste fotoboken i dag er Cewe.

cewe fotobok best i test


​Cewe er siden mange år tilbake kjent for å produsere bra fotoprodukter. De har fått flere priser fra blant annet Prisjakt, VG, TEK, DigitalFoto, TV2 Hjelper deg, Eisa og Tipa World Awards. De er også høyt verdsatt av forbrukere som allerede har prøvd dem og har fått 4,5 poeng på Trustpilot av over 2 700 forbrukere!


Cewe tilbyr flere ulike fotobøker. Her kan du blant annet velge mellom 9 ulike formater og størrelser, om omslaget skal være hard eller myk, hvilken type papir du vil ha og hvilken innbinding. Du bestemmer selv om du vil bestille via deres fotoprogram (som du laster ned gratis) eller om du vil gjøre boken direkte på nett.


Du får mange fine eksempel på bøker som gjør at du slipper å designe disse selv og vil du helst designe din egen bok er det ingen problem.


Cewe har også uvanlig mange spennende fotoprodukter som veggdekorasjoner, bildeleker, fotogaveesker, mobildeksler, fotomagneter, veggur, drikkebrikker, fotohjerte i krystall, glassfoto, spill, kosedyr, kalendere og mye mer. 


Om du skulle være misfornøyd med produktene dine har Cewe 100% fornøydhetsgaranti. De skriver "du kan innen tre uker levere tilbake bildeproduktet/ene du har bestilt dersom du angrer på kjøpet eller om produktet/ene ikke sto til forventningene. Garantien gjelder alle bildeprodukter. Denne fornøydgarantien gjeler i tre uker fra du har mottatt bildeproduktet ditt. Vær oppmerksom på at fornøydgarantien ikke gjelder hvis du bestiller mer enn tre helt like bildeprodukter i samme ordre. Denne garantien gjelder kun en gang per kunde ved dårlig kvalitet på innsendte bildemateriale." 


Rabattkode Cewe


10% rabatt ved handel over 999 kr.

10% når du handler for over 999 kroner med rabattkoden 10PROSENT. Rabattkoden er gyldig til og med 1/1-2026.


15% rabatt ved handel over 1 999 kr.

15% rabatt når du handler for over 1 999 kroner med rabattkoden 15PROSENT. Rabattkoden er gyldig til og med 1/1-2026.


20% rabatt ved handel over 2 999 kr.

20% rabatt når du handler for over 2 999 kroner med rabattkoden 20PROSENT. Rabattkoden er gyldig til og med 1/1-2026.


Cewe fotobok - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har prøvd produktene vi anbefaler synes om dem, det er jo tross alt de som vet hvordan de er i virkeligheten. Det vi kan se er at forbrukere som har bestilt fotobøker fra ​Cewe er fornøyde - veldig fornøyde! Her kan du lese noen eksempel på anmeldelser disse bøkene har fått;


"Produktet er helt topp, programvaren, brukervennlighet, innsending av boken. Alt fungerer som på skinner. Jeg har lagd år bøker i 11 år nå. Jeg har aldri hatt problemer med CEWE produktet!"


"Kjøpte fotobok for barn. Gode tykke sider, som 1,5 åringen kan bla i selv!"


"Enkel og stabil nedlastning av maler og bildemapper. det materialet jeg sendt inn ble kjapt levert i en nydelig fotobok."


"Jeg er meget fornøyd med valget av XXL fotobok med standard trykk. Programvaren er lett å bruke, og kvaliteten er utrolig bra på det ferdige produktet. En glede å kunne gi som gave."


"Jeg har laget mange fotobøker med Cewe over mange år. De får veldig god kvalitet"


"Bra program og relativt enkelt å bruke. Justeringer og tilpasninger underveis er lett å utføre vha. tilhørende maler.


"Det burde være tilstrekkelig å si at siden 2007 har jeg BARE brukt CeWe og det har resultert i over 60 fotobøker, og noen veggbilder. Den beste - meget raskt - proff levert; osv."


"Veldig fornøyd med sluttproduktet og den raske leveringen."


"Veldig godt fornøyd! Synes kanskje prisen for den type produkt jeg kjøpte, er litt høy."


"Veldig fornøyd med fotoboken jeg fikk laget. Programmet på nettsidene funket helt supert i motsetning til andre leverandører hvor jeg bare har hatt trøbbel. Intuitivt brukergrensesnitt og lett å lage fine sammensetninger. Kvaliteten på boken og bildene er også helt topp!"


Ulemper da? Disse vil vi gjerne kjenne til før vi handler og det som flere skriver er at de synes bøkene er litt dyre.FotoKnudsen

Fotobok bra kjøp 2023

Den andre aktøren som er vel verd å nevne på Best i test Guiden er Fotoknudsen som er en av Norges største på fototjenester. Ifølge fotografi.no er fotoboken deres både “utmerket, solid og attraktiv”. De er høyt verdsatt av forbrukere som allerede har prøvd dem og har fått 4,4 poeng på Trustpilot av over 3 700 forbrukere!


FotoKnudsen tilbyr prisgunstige fotobøker med stivt omslag (15 ulike) og mykt omslag (6 ulike), det er helt opp til deg hva du ønsker. Du kan også velge om du vil ha liten, mellomstor eller stor fotobok og om den skal være liggende, stående eller kvadratisk.


En stor fordel med FotoKnudsen er at de kan lagre alle bildene dine gratis (!), så skulle dataen din kræsje er bildene lagret hos dem. Dette gjelder også bilder fra mobil. 

 

FotoKnudsen har også et bredt utvalg av ulike fotoprodukter. Her får du blant annet invitasjonskort, fotofremkalling, takkekort, kalendere, lerret, bilder på plexiglass og plakater, kopper. Og ikke nok med det - de har også mange herlige rabattkoder;


Rabattkode Fotoknudsen

40% på ALLE fotoprodukter!

Akkurat nå får 40% rabatt på alle fotoprodukter hos Fotoknudsen. Det eneste du trenger å gjøre er å klikke her og bruke rabattkoden NO40ALA.

Rabattkoden er gyldig til og med 2 oktober 2023.


Koden legges i felt merket "rabattkode" i handlekurven, etter at produktet er ferdigstilt og før du velger betalingsmåte. Rabattkoden gjelder ikke tidligere bestillinger og er ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.Fotoknudsen fotobok - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har prøvd produktene vi anbefaler synes om dem, det er jo tross alt de som vet hvordan det fungerer i virkeligheten. Og når det kommer til Fotoknudsen er kundene veldig fornøyde. Her kan du lese noen av omtalene de har fått;


"Har tidligere hatt god erfaring med leveranser og bestilling til en god pris!
Valget falt enkelt tilbake når det var enkelt, knirkefritt og at leveransen blir deretter!
Veldig fornøyd og tusen takk for flotte leveranser! Anbefales på det varmeste for å forevige gode minner😀👍"


"Super opplevelse å bestille bilder, fotobøker og andre varer! Topp kvalitet, gode tilbud og rask leveranse 👌" 


"Tok litt tid å komme i gang og sette seg inn i data programmet. Bra at man kan jobbe og offline og bruke god tid. Fotobøkene og kalendere blir flotte! Gode tilbud og rask leveranse!"


"Fin bok og størrelse. Utmerket trykk-kvalitet."


"Enkelt å lage fotobok, og et veldig godt resultat, rask levering" 


"Fine bilder og kort med rask levering. Gode priser har dere også. Kommer til å bruke dere fremover👍🏼 "


"Veldig bra produkter, har lagd mange fotobøker, kopper, veggpryd og kalendere. Forutsigbart og bra kvalitet og passer man på å bestille når det er kampanjer får man god pris." 


"Strålende fornøyd! Leveransen kom i god tid, kvaliteten var topp og prisen rimelig. Kontaktet Fotoknutsen ang. en fotobok, og responsen, hjelpen og servicen var svært god."


"Gode redigeringsprogrammer og fin kvalitet. Støtte på tekniske problemer ved laging av fotobok, men kundeservice jobba med det til de klarte å fikse det. Kjempefornøyd kunde!"


"Har vært kunde siden 2004 det sier vel det meste🙂"


Om du vil lese enda flere omtaler finner du flere tusen her hos Trustpilot!


Disse eksperttestene kan du ta del av

Om du har den beste mobilen eller tar bilder med ditt digitale speilreflekskamera, så er det enkelt å fremkalle bilder på nettet i dag. Men å gjøre en fotobok med de mest minneverdige øyeblikkene gir en helt annen opplevelse! 

 

Derfor tar alt flere denne muligheten og nettet gjør det enkelt, uansett hvor du bor i landet. Men det gjelder å velge rett side for oppdraget! Nedenfor ser du de testene som finnes på fotobøker og som vi nevnte tidligere finnes det svært få norske eksperttester på dette;


EISA kårer CEWE Photoworld-appen for iOS og Android til årets beste produkt 2021-2022 på Photo service.


Tipa World Awards kårer Cewes veggkalender til vinner for fjerde året på rad i 2021. De kåret også Cewe til Beste fototjeneste i 2020 - da med fotoboken med kunstskinn og lerrets-omslag. 

 

Testfakta undersøkte 8 tjenester for fotobøker i desember 2017. De bedømte bildekvalitet, papir og binding pluss programvare, men resultatet ble viltvoksende. De beste fotobøkene var vanskeligst å gjøre og Testfakta skriver; “De mest lettbrukte designprogrammene har de store internasjonale leverandørene Ønskefoto, Blurb og Apple. Om du vet med deg selv at du pleier å sitte og banne foran datan så kan det være verdt å velge noen av disse.”

Best i test ble dog Crimsom som fikk 3,8 av 5,0 poeng. Fujidirekt/My Fujifilm kom på en hedrende andreplass med 3,6 poeng og de hadde dessuten den beste bildekvaliteten. 


TV2 hjelper deg kåret Cewe til best i test av kalendere i 2017. De har den beste kalenderen og øvrige fotoprodukter ifølge Thorenfeldt.


Komputer for alle gir Cewe 8,9/10 poeng på fotobøker i 2017. De oppsummerer det hele med "Fotoboken gjør det godt på alle parametre: Fargene er rene og klare, omslaget er pent og programmet er enkelt å bruke." 

 

Fotografi testet 7 fotobøker i 2011 og FotoKnudsen fikk 7,6 poeng av 10. “Selve boka er utmerket, solid og attraktiv og prisen er suverent det beste tilbudet” Fotoboktesten har pågått under flere måneder.

 

DinSide testet fotobøker i 2007 og resultatet her var det Japan Cewe/Elkjøp som gikk av med seieren med 7,45 poeng og terningkast 5.

Hakk i hæl med 7,1 poeng og terningkast 4 kom FotoKnudsen.

 

 

Slik skaper du fotoalbum på nettet

Husker du før i tiden når man gjorde egne fotobøker på papir? Med albumblad, klister og glitterpenn? Det er samme prinsipp i dag men det er mye enklere å gjøre et fotoalbum online. Og ikke minst like gøy for den som er kreativ! 

 

Det er lett, for du trenger bare å velge ut de fotografiene som du ønsker å ha med i fotoboken, laste opp disse så setter du i gang med ditt skapende arbeid. Det går jo selvfølgelig å legge ned mange timer på å anpasse bilder, legge inn tekster og passende illustrasjoner. Men om du ikke har så mye tid, kan du også få bra hjelp av de automatiske programmene. Da er det kanskje nok med litt småjusteringer og så legge inn en tekst etterpå, for å få klart ditt minneverdige mesterverk.

 

Når du er fornøyd, klikker du deg bare videre til kassen. Fotobutikken trykker fotoboken og sender den rett hjem til deg!

♥ Ikke glem å forevige den store dagen ♥

♥ Ikke glem å forevige den store dagen

 

Derfor er en egen fotobok så verdifull

Forestill deg følgende; Du sitter i sofaen og skal vise bilder fra siste reisen eller kanskje feiring. Du tar fram Smarttelefonen din og får fram det første bildet. Du sender telefonen rundt blant gjestene dine så de skal få se bildet.

 

Halvveis slokner skjermen i og med at skjermspareren er på. Du får tilbake mobilen, vekker den igjen og blar fram til neste fotografi og sender den rundt samtidig som du påpeker at de må sende den videre litt fortere, så alle rekker å se.

 

Nå øker gjestene dine tempoet mens de kikker på bildene, men etter en stund kommer jo selvfølgelig Tante Berit imot skjermen. Bildet forsvinner og Facebook starter i stedet. Du tar tilbake telefonen og prøver å komme tilbake til Galleriet. Gleden i å vise bildene forsvinner i samme takt som irritasjonen øker. Helt ærlig – hvor morsomt er det når dette skjer?

 

Ved å velge ut de beste bildene i stedet og sette de sammen i en egen fotobok, få du en helt annen opplevelse. Spesielt om du legger inn noen tekster, rammer, et mønster eller noen vakre linjer på vel valgte plasser.

 

Og du – vil du gi kopier på de beste fotobøkene til noen du er glad i, er det ingen problem! Kanskje var det noen som var med ved tilfellet eller som ikke har den tekniske kunnskapen med digitale bilder, men som skulle bli veldig glad for å få bildene i et vakkert fotoalbum i stedet!
Gjør en personlig gave, som vekker minner lang tid framover!
Lykke til!
Best i test Guidens tester på Foto og kameraAnita Carlsen

Best i test: Fotobok

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.


Testen ble publisert 2019-05-09 og sist oppdatert

Les også: