best i test fotobok 2020

Fotobok test 2021

Om du skal du gjøre en fotobok på Internett og vil vite hvilken som er best i test har du kommet helt rett! 


Etter å ha lest alle aktuelle og relevante tester på fotobøker, kan vi presentere en vinner for deg. Og – du kan dessuten få en heftig rabatt hos dem! Men la oss begynne fra begynnelsen…

 

Noen steder på internett kan du bestille skikkelig luksus – og dyre fotobøker. Prislappen blir jo da oftest veldig høy! På denne siden fokuserer vi derfor på å få den beste fotoboken til den beste prisen.


Vi stiller følgende krav på testvinneren

  • Du skal slippe å installere noe spesialprogram på dataen din for å gjøre fotoboken.
  • Det skal være enkelt, inspirerende og selvforklarende å skape fotoboken.
  • Du skal kunne gjøre fotoboken din online, uansett om du sitter ved en Mac eller PC.
  • Sluttresultatet, selve fotoboken, skal være av bra kvalitet og leveres hjem til deg innom den tiden som selskapet har lovet.
  • Sist, men ikke minst; fotoboken skal selvfølgelig være rimelig!


Den beste fotoboken


FotoKnudsen er landets største på fototjenester. Ifølge fotografi.no så er fotoboken deres både “utmerket, solid og attraktiv”.

FotoKnudsen er landets største på fototjenester. Ifølge fotografi.no så er fotoboken deres både “utmerket, solid og attraktiv”

 

FotoKnudsen tilbyr prisgunstige fotobøker med stivt omslag (10 ulike), mykt omslag (6 ulike) og et fotohefte (2 ulike), det er helt opp til deg hva du ønsker. 

 

En stor fordel med FotoKnudsen er at de kan lagre alle bildene dine gratis (!), så skulle dataen din kræsje er bildene lagret hos dem. Dette gjelder også bilder fra mobil. 

 

FotoKnudsen har også et utrolig bredt utvalg av ulike fotoprodukter. Her får du både invitasjonskort, takkekort, fotoplakater, gavepapir, kalendere, klær, gave esker, lerret, kopper og krus… Ja de har virkelig alt. Og ikke nok med det - de har også mange herlige rabattkoder;


40% rabatt på fotobok!

Akkurat nå får du hele 40% rabatt på fotobøkene hos Fotoknudsen om du klikker her og bruker rabattkoden NO40PB i kassen.

Rabattkoden er gyldig til og med 30. september 2021.

 

50% rabatt på kalendere!

Fotoknudsen har 50% rabatt på både alle kalendere akkurat nå. Klikk her og bruk rabattkoden BTS50CALW i kassen når du skal betale.

Denne rabattkoden er også gyldig til 30. september 2021.
  

40% rabatt på ALT!

Du får også 40% rabatt på resterende produkt hos Fotoknudsen. Det får du ved å klikke her og bruke rabattkoden BTS40ALLW i kassen når du skal betale. 

Denne rabattkoden er gyldig til og med 30. september 2021.


Koden legges i felt merket "rabattkode" i handlekurven, etter at produktet er ferdigstilt og før du velger betalingsmåte. Rabattkoden gjelder ikke tidligere bestillinger og er ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.
Disse eksperttestene kan du ta del av

Om du har den beste mobilen eller tar bilder med ditt digitale speilreflekskamera, så er det enkelt å fremkalle bilder på nettet i dag. Men å gjøre en fotobok med de mest minneverdige øyeblikkene gir en helt annen opplevelse! 

 

Derfor tar alt fler denne muligheten og nettet gjør det enkelt, uansett hvor du bor i landet. Men det gjelder å velge rett side for oppdraget! Nedenfor ser du derfor de tester av fotobøker som er aktuelle i dag:

 

Testfakta undersøkte 8 tjenester for fotobøker i desember 2017. De bedømte bildekvalitet, papir og binding pluss programvare, men resultatet ble viltvoksende. De beste fotobøkene var vanskeligst å gjøre og Testfakta skriver; “De mest lettbrukte designprogrammene har de store internasjonale leverandørene Ønskefoto, Blurb og Apple. Om du vet med deg selv at du pleier å sitte og banne foran datan så kan det være verdt å velge noen av disse.”

Best i test ble dog Crimsom som fikk 3,8 av 5,0 poeng. Fujidirekt/My Fujifilm kom på en hedrende andreplass med 3,6 poeng og de hadde dessuten den beste bildekvaliteten. 

 

 

Magasinet Kamera & Bild testet 9 leverandører av fotobøker i april 2014 og vinneren i denne testen ble Blurb som fikk 8,5 av 10 mulige poeng. Andreplassen gikk til Pixopolis som ble tildelt 8,3 poeng. 

 

TV-programmet PLUS gjorde en test av fotosider i november 2013. De valgte fotokalendere som da ikke er samme sak som en fotobok, men ettersom hjemmesiden, leveransetider og kvalitet på produktet også ble tatt med i beregningen, velger vi allikevel å redegjøre denne testen. Oppsummerer vi denne testen så ble det to vinnere i Plus-testen: Vistaprint for den som vil ha en lettbrukt tjeneste og Photobox for den litt mer kresne fotografen.

 

Høsten 2012 gjorde ICA Kuriren en test av 9 leverandører av fotobøker. De skriver: “Velg rett leverandør – Det skiller mye når det gjelder kvalitet mellom selskapene!” Etter testen ble summeringen: “fotobøkene fra Photobox, Smartphoto og Allfoto var lette å gjøre og resultatet ble skikkelig bra. Alle tre passer den som uten noen større før-kunnskaper raskt og enkelt vil gjøre en fotobok av bra kvalitet.

 

Testfakta gjorde en undersøkelse av fotobøker høsten 2012 og topplasseringene ble tette. Best i test ble Photohome med poengene 4,0. På andreplass finner vi Apple med 3,9 og på hedrende tredjeplass ligger Allfoto med poengsummen 3,7.

 

Magasinet Kamera & Bild testet 14 fotobøker høsten 2011. Både programvarer, håndtering og sluttresultat sattes under lupen. Best i test Fotoklok og utmerkelsen Bra Kjøp ble tildelt bl.a. Allfoto.

 

Fotografi testet 7 fotobøker i 2011 og FotoKnudsen fikk 7,6 poeng av 10. “Selve boka er utmerket, solid og attraktiv og prisen er suverent det beste tilbudet” Fotoboktesten har pågått under flere måneder.

 

DinSide testet fotobøker i 2007 og resultatet her var det Japan/Elkjøp som gikk av med seieren med 7,45 poeng og terningkast 5.

Hakk i hæl med 7,1 poeng og terningkast 4 kom FotoKnudsen.

 

 

Slik skaper du fotoalbum på nettet

Husker du før i tiden når man gjorde egne fotobøker på papir? Med albumblad, klister og glitterpenn? Det er samme prinsipp i dag men det er mye enklere å gjøre et fotoalbum online. Og ikke minst like gøy for den som er kreativ! 

 

Det er lett, for du trenger bare å velge ut de fotografiene som du ønsker å ha med i fotoboken, laste opp disse så setter du i gang med ditt skapende arbeid. Det går jo selvfølgelig å legge ned mange timer på å anpasse bilder, legge inn tekster og passende illustrasjoner. Men om du ikke har så mye tid, kan du også få bra hjelp av de automatiske programmene. Da er det kanskje nok med litt småjusteringer og så legge inn en tekst etterpå, for å få klart ditt minneverdige mesterverk.

 

Når du er fornøyd, klikker du deg bare videre til kassen. Fotobutikken trykker fotoboken og sender den rett hjem til deg!

♥ Ikke glem å forevige den store dagen ♥

♥ Ikke glem å forevige den store dagen

 

Derfor er en egen fotobok så verdifull

Forestill deg følgende; Du sitter i sofaen og skal vise bilder fra siste reisen eller kanskje feiring. Du tar fram Smarttelefonen din og får fram det første bildet. Du sender telefonen rundt blant gjestene dine så de skal få se bildet.

 

Halvveis slokner skjermen i og med at skjermspareren er på. Du får tilbake mobilen, vekker den igjen og blar fram til neste fotografi og sender den rundt samtidig som du påpeker at de må sende den videre litt fortere, så alle rekker å se.

 

Nå øker gjestene dine tempoet mens de kikker på bildene, men etter en stund kommer jo selvfølgelig Tante Berit imot skjermen. Bildet forsvinner og Facebook starter i stedet. Du tar tilbake telefonen og prøver å komme tilbake til Galleriet. Gleden i å vise bildene forsvinner i samme takt som irritasjonen øker. Helt ærlig – hvor morsomt er det når dette skjer?

 

Ved å velge ut de beste bildene i stedet og sette de sammen i en egen fotobok, få du en helt annen opplevelse. Spesielt om du legger inn noen tekster, rammer, et mønster eller noen vakre linjer på vel valgte plasser.

 

Og du – vil du gi kopier på de beste fotobøkene til noen du er glad i, er det ingen problem! Kanskje var det noen som var med ved tilfellet eller som ikke har den tekniske kunnskapen med digitale bilder, men som skulle bli veldig glad for å få bildene i et vakkert fotoalbum i stedet!
Gjør en personlig gave, som vekker minner lang tid framover!
Lykke til!Anita Carlsen

Best i test: Fotobok

Testen ble publisert og sist oppdatert

Les også: