kaffetrakter test 2023,kaffetrakter best i test finner du her. Den beste Wilfa kaffetrakter, beste Moccamaster og beste Bosch kaffetrakter.

Kaffetrakter test 2024 - den beste kaffen får du hjemme

Hvis du drømmer om å våkne til til den perfekte duften av nybrygget kaffe og ønsker en aromatisk og smakfull kaffeopplevelse har du kommet helt rett!


Vi har gransket alle aktuelle tester og forbrukeromtaler for å finne de beste kaffetrakterne på markedet. 


Alt dette har vi oppsummert til deg på denne siden så du skal slippe dårlige feilkjøp og få den beste trakteren til lavest pris direkte!


Kaffetrakter best i test - våre favoritter


Dette skal du tenke på før du kjøper ny kaffetrakter

Kaffe er en av de mest populære drikkene i verden og det er ikke uten grunn! God kaffe kan være en ekte smaksopplevelse men det er ikke alltid like lett å få til.


Hvor viktig er det egentlig med en bra trakter og hva skal du tenke på før du kjøper deg en ny? 


Jo, når du brygger kaffe er det viktig å bruke nymalt kaffe. Kaffebønner begynner å miste smaken sin så snart de blir malt, så det er best å male dem rett før du brygger. Bruk gjerne en elektrisk kaffekvern som gir et jevnt resultat.


Andre faktorer for å få beste mulige kaffeopplevelse er at du bruker rett kaffemerke, friskt godt vann og rett temperatur når du trakter kaffen. Ifølge ECBC (European Coffee Brewing Centre) skal temperaturen på vannet være 92-96 grader. Om vannet er kaldere enn dette så klarer det ikke å trekke ut rett aroma/smak.


Mange traktere er ECBC godkjent som stiller strenge krav til kvaliteten på kaffe. Dette inkluderer nøye overvåking av vanntemperatur og kontakttid med kaffepulveret. For å oppnå den maksimale smaken og aromaen fra kaffen er det essensielt at kaffetrakteren jobber med den riktige vanntemperaturen fra start til slutt, samtidig som den sikrer at vannet ikke passerer gjennom kaffepulveret for fort eller for sakte. Selv de minste avvikene kan føre til enten en sur eller bitter kaffesmak.


Avkalkning av kaffetrakter

Når trakteren din begynner å spytte og frese altfor mye er det nok på tide med en avkalking. Hvor ofte du må gjøre dette kommer an på hvor hardt vann og hvor ofte du bruker den. Du kan kjøpe spesielle avkalkingsmiddel ellers så går det like bra å bruke sitronsyre eller eddiksprit.


Ta 2 ts sitronsyre i 1 liter vann eller hell 2 dl 12% eddiksprit i 8 dl vann. Kjør denne blandingen gjennom kaffetrakteren et par ganger. Etter det kjører du rent vann gjennom et par-tre ganger før du bruker den som vanlig igjen!


Med denne kunnskapen i bakhodet begynner vi jakten etter beste kaffetrakter på markedet akkurat nå!
Kaffetrakter best i test 2024


Moccamaster Manual

Moccamaster står ofte på seierspallen hos ekspertene og har en jevn og god kvalitet. I tillegg til at det blir deilig, varm og aromarik kaffe, har Moccamaster også veldig mange fornøyde kunder. Vi har tidligere hatt Moccamaster KB952AO som testvinner her på Best i test Guiden men denne er gått ut av produksjon og er, ifølge Moccamaster, erstattet av Moccamaster Manual


Rask brygging og generøs vanntank

Denne klassiske kaffetrakteren trakter 10 kopper kaffe på 6 minutter, vannbeholderen rommer 1,25 liter og den har manuelt dryppstopp.


Automatisk avstenging

Den har også Auto Off som betyr at den stenger av seg selv etter 40 minutter. Det betyr at du aldri trenger å bekymre deg for om du har stengt av trakteren.


Bygget for varighet

For å holde kaffen varm har trakteren to varmeelement som gjør at den holder seg varm både under og etter trakting. Den er laget av ripe-sikker aluminium som gjør at den har lang levetid. Det beste av det beste!


Stillegående

Den er også veldig stille når den trakter og mange syns at den er så fin så den fortjener en fremtredende plass på kjøkkenbenken!


10-års garanti

Moccamaster er håndlaget i Nederland der hver trakter blir testet individuelt før den forlater fabrikken. Moccamaster tar også på seg ansvaret om den skulle bli ødelagt, de gir nemlig hele 5-års garanti og om du registrerer produktet på deres hjemmeside innen 6 mnd. etter kjøp dobles det til 10-års garanti! Men om sant skal sies så er det veldig få som trenger å utnytte seg av garantien.


Moccamaster - en klar favoritt

I og med at Moccamaster har vært på markedet en god stund er det mange som har hatt tid til å prøve denne og gjentatte kommentarer er at Moccamaster lager veldig god kaffe. Det sies faktisk at den er så god at man helst ikke drikker kaffe hos venner lengre fordi man vet hvor godt kaffe skal smake.


Med Moccamaster Manual på kjøkkenbenken vil du aldri mer drikke smakløs kaffe igjen. Denne kaffetrakteren vil forandre morgenen din til det bedre!


For mer informasjon klikker du deg bare inn på Moccamasters hjemmeside! Du kan også ta en titt på hvordan Moccamasteren fungerer i virkeligheten her:
Moccamaster kaffetrakter - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva vanlige forbrukere synes om produktene vi anbefaler, det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Det vi kan se er at forbrukerne er veldig fornøyd med kjøpet sitt! Her kan du lese noen av omtalene den har fått;


"Vi har hatt det en kort stund ennå, men så langt har det vært perfekt! Rask brygging, varm og velsmakende kaffe! Har anbefalt denne bryggeren til venner!!!"


"Vi har hatt det på jobb og det har fungert i alle år der. Så nå har jeg min egen. Nå trenger du ikke vente til du kommer på jobb for å få god kaffe."


"Byttet ut min gamle master ette 15år blir jeg like overrasket av den nye moccamastern. Hvor fort jeg får kaffen ferdig og hvor stile den er i bruk og ikke mint så gir den meg en veldig god kaffe."


"Kun det beste er godt nok, og denne trakteren er den beste"


"Hadde en eldre modell som traktet bra, men kaffen ble ikke skikkelig varm lenger. Gikk til innkjøp av en ny Mokkamaster, og ble positivt overasket over hvor fyldig, god og varm kaffen ble. Fyller raskt opp kolben på 1,25 liter på få minutter før innholdet går rett oppi termosen. Før kunne jeg bare glemme å helle kaffen på termos. Den ble kald med en gang pga at den gamle trakteren ikke produserte varm nok kaffe. Kaffetrakteren stod derfor på store deler av dagen og dro ekstra strøm... Angrer ikke ett sekund!"


"Er kjempe fornøyd med dette produktet, har faktisk 2 stk." 


"Dette produktet skaper kaffe fra en egen verden. Kaffen blir svart og aromaen blir mørk. De ekke kødd prøv selv da vell"


Ulempene da? For det er det vel alltid. Det viktigste er at vi får vite dette før vi kjøper produktet så vi kan ta hensyn til dette. Det som flere påpeker er at de synes det er dumt at alt vann ikke tømmes – det er alltid litt vann igjen etter traktingen. Grunnen til dette er fordi at det ikke skal bli noen “gurgel-lyd” når den trakter. Dette påvirker dog ikke smaken om man trakter kaffe regelmessig.


Her kjøper du Moccamaster Manual til best pris


Beste Wilfa kaffetrakter


Wilfa Svart Performance

Denne trakteren representerer det beste innen kaffebryggingsteknologi og er utviklet i samarbeid med en av verdens fremste baristaer, Tim Wendelboe. La oss dykke inn i noen av de fantastiske funksjonene som gjør Wilfa Performance til en unik kaffetrakter.


Perfekt temperatur og ECBC-godkjent

Wilfa Svart Performance er designet for å brygge kaffe med den perfekte vanntemperaturen gjennom hele bryggeprosessen. Det er flere faktorer som spiller inn for å skape den ultimate kaffesmaken og riktig temperatur er en nøkkelkomponent. Mens de fleste kaffetraktere kan variere i temperatur kan du stole på at Wilfa opprettholder en konstant temperatur på mellom 92 og 96 grader fra den første dråpen til den siste. Dette sikrer at hver kopp er en smaksopplevelse uten sidestykke.

Den er også ECBC-godkjent.


Stillegående og dryppstopp

Wilfa Svart trakter veldig stille og behagelig. Den har også dryppstopp og filterholderne på Wilfa Performance er utstyrt med en unik funksjon kalt flow control. Dette gir deg full kontroll over bryggeprosessen.


Utviklet i samarbeid med Tim Wendelboe

Wilfa Performance er resultatet av et samarbeid mellom Wilfa og Tim Wendelboe som er en av verdens mest anerkjente baristaer. Wendelboe har vunnet flere priser i norgesmesterskap og verdensmesterskap innen baristakunst.


Unikt dusjhode for beste aroma

Den unike vannstrålen fra dusjhodet sikrer at alle smaksstoffene i kaffen blir ekstrahert optimalt noe som gir en mer fullverdig og smakfull kopp kaffe.


Avtakbar vanntank gir alltid rent vann

Performance har en avtakbar vanntank som gjør at du alltid har rent vann når du skal brygge. Med en avtakbar vanntank får du en enklere, mer hygienisk og mer kontrollert kaffeopplevelse. Det er en funksjon som ikke bare sparer tid men som også hjelper deg med å oppnå den beste kaffesmaken i hver kopp du brygger.


For mer informasjon om denne trakteren klikker du deg bare inn på Wilfas hjemmeside!


Du kan også ta en titt på hvordan Wilfa Svart Performance fungerer i virkeligheten her:
Wilfa kaffetrakter - dette sier forbrukerne

Som vi skrev tidligere er det ekstra viktig å se hva forbrukerne som allerede har kjøpt denne og brukt den en stund sier om den. Det er jo tross alt de som har beste erfaring av trakteren. Her kan du se noen eksempel:


"God trakter og veldig bra og enkelt med avtagbar vanntank. God kaffe og enkel å rengjøre"


"Jeg er fantastisk fornøyd med denne maskinen. Ikke bare det at den lager god kaffe, den lager konsekvent god kaffe uavhengig av hvor mye kaffe vil man ha. Mange andre kaffetraktere lager god kaffe, men bare så lenge du brygger minst en liter av gangen; vil du ha mindre så blir det fort et problem. Med denne klarer man å brygge bare to kopper god kaffe uten problemer og med masse smak. Anbefales!"


"Elsket maskinen fra første stund. Den har et flott design og er fin å ha på benken. Den er enkel i bruk og gir en god kaffe. Byttet ut moccamasteren med denne og angrer ikke. Anbefaler denne kaffetrakteren på det varmeste."


"En delikat og minimalistisk kaffetrakter med gode og nødvendige forbedringer fra forrige modell. Kaffetrakteren er Intuitiv, enkel og effektiv som gir en positiv brukeropplevelse. Anbefales på det varmeste, både for erfarne og uerfarne kaffe-elskere ☕️"


"Lager topp kaffi. Ikke full score pga. en må spyle filterholder viss en trakter en full kanne. Ellers veldig fornøyd. Lager minst like god kaffi som Moccamaster."


"Kjapp trakter, leverer god kaffe. Litt støy i starten og slutten fra vannpumpa, men ikke noe plagsomt. Tar litt tid før plata blir kald."


"Maskinen er enkel i bruk, lager god kaffe og har meget stilig design."


Ulempene da? Det finnes det alltid og det viktigste er at vi får vite dette før vi kjøper produktet så vi kan ta hensyn til dette. Det som flere påpeker er atsynes den bråker i oppstarten, noen synes ikke att dryppfunksjonen fungerer helt som den skal.


Her kjøper du Wilfa Svart Performance til lavest pris i dag
Beste kjøp kaffetrakter – Et billigere alternativ


Bosch TKA8013/8011

Bosch TKA8013/8011 har automatisk dryppstopp, avtakbar vanntank for enkel påfylling og et automatisk avkalkningsprogram. Den har også volum automatikk som betyr at du får et perfekt resultat selv når du bare brygger et få antall kopper.


DualHeating-system

DualHeating-system er et todelt oppvarmings- og varmeholdesystem. Dette gjør at kaffen alltid holder optimal temperatur, både under bryggingen og når du skal drikke den.


Auto off

Kaffen holder seg varm i 40 minutter og stenger seg av automatisk som er veldig bra (du har vel også tenkt tanken; Husket jeg å stenge av kaffetrakteren? på vei til jobb).


Stilig design

Bosch TKA8013/8011 brygger ikke bare god kaffe, den har også en stilig design som passer bra på kjøkkenbenken.


For mer informasjon klikker du deg bare inn på Bosch hjemmeside! Du kan også ta en titt på hvordan TKA8013 fungerer i virkeligheten her:
Bosch kaffetrakter - så sier forbrukerne om Bosch TKA8013/8011

Som vi nevnte tidligere vil vi alltid vite hva forbrukerne synes om produktene vi anbefaler i og med at det er de som har den beste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du lese noen eksempel på hva forbrukerne synes om sin Bosch TKA8013/8011;


"Enkel å betjene. Kjøpte denne for noen måneder siden og angrer ikke på det!"


"Er meget fornøyd med min Bosch TKA8013. Den er stilfull på benken, men best av alt er at den har avtagbar vanntank som fylles i springen og settes på kaffetrakteren. Dette var den egentlige grunnen til at jeg kjøpte denne trakteren. Bosch TKA8013 Lager god kaffe. Lager litt høy lyd på slutten av traktetiden, men det er overkommelig."


"Enkel i bruk, stilfult design og den lager riktig god kaffe! Anbefales!"


"Heilt topp trakter for prisen, ingenting å klage på."


"En veldig god kaffetrakter til en veldig god pris. Kom fort i posten og ble tatt i bruk med en gang!"


"Veldig bra trakter som svarer til alle forventninger 😊"


"Vi var lei av moccamasteren, vi har hatt 3 og 5 år. Så det var på tide at prøve noe nytt. Hadde lest gode anmeldelser på denne og tenkte til den pris ville vi gjerne prøve den. Vi er glade for den og den lager god kaffe, den er en smule langsommere enn moccamasteren men ikke så mye. Vi er meget tilfreds."


"Jeg kjøpte denne trakteren for ca 1 måned siden og jeg er veldig fornøyd, spesielt for kaffekvaliteten når jeg trekker bare et par kopper. Trakterens spesialfunksjon for nettopp mindre mengder kaffe fungerer perfekt. Også når jeg trekker full kanne blir resultatet meget tilfredsstillende. Kan absolutt anbefales!"


Ulemper da? Disse vil vi jo gjerne vite om før vi bestemmer oss! Det som visse løfter fram er at den bråker, men støynivået er rimelig. Det er også sagt at dryppstoppet ikke fungerer optimalt.

Bortsett fra dette er både eksperter og forbrukere veldig fornøyd med Bosch TKA8013/8011.


Her kjøper du Bosch TKA8013/8011 til lavest pris i dag
Produktsammenligning kaffetraktere - spesifikasjoner


Antall kopper:
Bryggetid:
Hold varmefunksjon:
Effekt:
Dryppstopp:
Auto off:
Volum:
ECBC godkjent:
Garanti:
Best i test kaffetrakteren 2024 - Moccamaster Manual - Best i test
Moccamaster Manual
Kaffetrakter best...
10
4-6 min
Ja
1520 W
Ja
Ja
10 kopper
Ja
10 år
Best i test kaffetrakteren 2024 - Wilfa Svart Performance - Best i test
Wilfa Svart Performa...
Wilfa kaffetrakter...
10
4-6 min.
Ja
1840 W
Ja
Ja
1,25 liter
Ja
5 år
Best i test kaffetrakteren 2024 - Bosch TKA8013/8011 - Best i test
Bosch TKA8013/8011
Beste billige kaff...
10
Ja
1160 W
Ja
Ja
1,4 liter
Nei
2 år
Disse eksperttestene har vi gransket

Det er en del eksperttester å ta del av og du finner de seneste testene lengst opp.


Kaffetrakter test - 2024

Råd & Røn: Etter en omfattende testing av 21 ulike kaffetraktere, er vinneren klar: Braun KF 1500 stiger til topps og mottar gullmedaljen med imponerende 70 poeng. Like bak følger Bosch TKA 8011 og Bosch TKA8013 tett etter med 69 poeng hver. På tredjeplass finner vi en delt posisjon, der både Biltema 84-0045 og Melitta One utmerker seg med 67 poeng hver..


Norsk Kaffeinformasjon: har godkjent elleve traktere pluss alle(!) fra Moccamaster som selges på det norske markedet. Det er ikke mye som skiller seg, det er først og fremst pris og design. Best i test ble Severin Café Caprice. Den gjør det bra på alle områder og man får god kaffe til en tusenlapp. Moccamaster KB741 kom også bra ut i testen. TV2 skrev følgende: “Dette er en god trakter som kommer innenfor alle krav til godkjenning. Høy pris trekker ned noe.”


Kaffetrakter test - 2023

TÆNK: har nå 32 traktere med i den oppdaterte testen sin og her er den 4 vinnere som får 81 poeng hver - Moccamaster KBG741, Braun KF 1100 WH, Braun KF7020 og Siemens TC86303. Hakk i hæl med 80 hver kommer Wilfa Precision WSP2S, Melitta Look V Perfection og Melitta Excellent 5.0.


Kaffetrakter test - 2022

TEK: oppdaterte testen sin og har nå 11 ulike traktere med i testen. Den beste er fortsatt Wilfa Svart Performance som får 9/10 poeng. Andreplassen Moccamaster Optio og Sage Precision Brewer som får 8,5 poeng hver.


Kaffetrakter test - 2021

Danske TÆNK; Oppdaterte testen sin til 24 testede produkt og gir Moccamaster KBG741 første plassen med 82 poeng. Andreplassen er todelt og går til Braun KF7020 og Siemens TC86303 med 81 poeng hver.


TEK; har testet 8 storselgere og kårer Wilfa Svart Performance til best i test med 9/10 poeng. Andreplassen går til Moccamaster KBGC982 AO med 8,5/10 poeng. Moccamaster KB952 AO kaller de for no-nonsense trakteren og gir den 7/10 poeng. KB952 er den trakteren med lavest støynivå i testen til TEK.


Kaffetrakter test - 2020

DinSide; Har testet Moccamaster mot en billigere Melitta og konkluderer det hele med å gi Moccamaster terningkast 5 og Melitta terningkast 4. De skriver at det ikke er stor forskjell på disse, men att Moccamaster er litt bedre.


Kaffetrakter test - 2019

TV2 Hjelper deg; Testet 8 traktere fra prisklassen 129 kroner til 3490 kroner (4 dyre og 4 billige) Ifølge testpanelet så var det ingen av de billige som falt i smak.
Best i denne testen var den dyreste trakteren, Wilfa Svart Presisjon.


Ekspertene sier at denne trakteren er best på smak. Smaken er balansert og ren. De synes det er stilig design og et pluss at det er avtakbar vannfunksjon. Andreplassen gikk til Ilou som panelet beskriver at har en jevn og rund smak.


Kaffetrakter test - 2018

Råd & Røn; Testet 18 kaffetraktere. De skriver at alle trakter god kaffe, men det er stor forskjell på pris og hvor lang tid det tar. Vinneren i denne testen med 82 poeng ble Electrolux EKF7800. På en delt andreplass med 82 poeng hver kommer Braun KF7020 og Siemens TC86303. Alle disse utnevnes til et “Bra Kjøp” av svenske Råd & Røn.


Kaffetrakter test - 2016

Klikk Bolig: Testet 5 ulike traktere i prisklassen 1 000 kr – 1 400 kr og kom fram til at alle trakterne leverer god smak. Best i denne testen med terningkast 5 ble Severin Cafe Caprice. Klikk beskriver testvinneren med lovordene; “Kaffen smakte lett, frisk, men elegant. Ingen bitterhet. Trakteren får frem de fine nyansene, her ble det både fruktighet og sødme. Ren og balansert.”


Kaffetrakter test - 2014

DinSide: testet 10 traktere og her var det en klar seirer! Med ordene; ” Moccamaster vinner alle tester, og for å være helt ærlig hadde vi lyst til å anbefale en annen. Det er bare det at Moccamaster virker så godt. Helt uten noen fiksfakserier og jåleri. Den står bare der og gjør jobben sin.” så er det ikke vanskelig å forstå at DinSide mener at Moccamaster KB741AO fortsatt er den beste av de beste!


Kaffetrakter test - 2013

Tænk: Tænk testet 14 traktere, og best ut ble Bosch TKA8013 med 66 poeng. Med bare ett poeng mindre kom Moccamaster KB741 og Philips HD7448/20 på en delt andreplass med 65 poeng hver.


Kaffetrakter test - 2009

Göteborgsposten: I testen, som opprinnelig er fra Testfakta og er referert i mange dagsaviser, ble Moccamaster KBC741 utnevnt til Best i test og delte førsteplassen med bl.a. Electrolux EKF7000 som er litt billigere. Kenwood og Bosch kom sist.


best i test kaffetrakter tv2 - her ser du billig kaffetrakter test og best i test kaffetrakter. Du finner også Moccamaster best i test her.


~Med den beste trakteren får du den nydeligste kaffen ~
Slik utførte vi denne testen

Vi har gransket aktuelle eksperttester, artikler og pratet med eksperter. På den måten har vi fått et overblikk over hvilke traktere som ligger på toppen akkurat nå.


Vi har også funnet ut hva forbrukerne synes om kaffetrakterne sine, det er jo tross alt de som vet hvordan de fungerer i virkeligheten over lengre tid.


Vi har valgt å fokusere på de kaffetrakterne som gir den beste smaken og er enkel å rengjøre.


Testvinner

 • Moccamaster Manual


 • Wilfa Svart Performance


 • Bosch TKA8013/8011
Vanlige spørsmål og svar

 • Hvordan koke kaffe i kaffetrakter?
  Du har kjøpt kaffetrakter, kaffe og filter. Men nå står du der og lurer på hvordan det hele skal gå til. Du er ikke alene, dette har de fleste spurt seg første gangen de skulle brygge kaffe. Heldigvis er det veldig enkelt. Hell friskt vann i vannbeholderen. Sett filteret i filterbeholderen og ha i kaffe. Den anbefalte dosen er vanligvis 6 måleskjeer kaffe per liter vann som brukes. Klikk på start og ha en koselig kaffestund!
 • Hvilken kaffetrakter er best?
  Den beste kaffetrakteren akkurat nå er Moccamaster Manual, en pålitelig kaffetrakter som finnes i mange hjem. Denne brygger veldig god kaffe, er lett å rengjøre og tar ikke mye plass. Wilfa Svart Performance kommer også bra ut i denne testen. Hvis du har et stramt budsjett, har vi imidlertid et annet alternativ: Bosch TKA8013/8011, en kaffetrakter som også gir et godt resultat, samtidig som den har funksjoner som automatisk avstengning og dryppstopp.
 • Hvor mye kaffe Moccamaster?
  Når du trakter kaffe i en Moccamaster er det anbefalt å bruke 6 måleskjeer til 1 liter vann.
Tips 1! Nystekte vafler til kaffen er noe vi nordmenn er glad i! Her kan du se hvilket vaffeljern som er best. Og er du av dem som helst vil ha belgiske vafler kan du lese om det beste belgiske vaffeljernet her!


Tips 2! På siden med tester på oppvaskmaskiner kan du lese hvilken som er den beste oppvaskmaskinen akkurat nå. Vi har også sammenstilt tester på beste kjøleskap/kombiskap.


Tips 3! Du som er med i Facebook-gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på noen av testvinnerne ovenfor. På den måten kan du gjøre et skikkelig kupp = den beste kaffetrakteren til lavest pris! Trykk på LIKER, så holder vi øynene oppe for deg!
Anita Carlsen

Best i test: Kaffetrakter

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert