kaffetrakteren best i test

Kaffetrakter test 2021 - få beste kaffen hjemme

Om du skal kjøpe deg en ny kaffetrakter og vil vite hvilken som er den beste akkurat nå har du kommet helt rett!


Det er sjelden vi får fram en så tydelig testvinner som når vi søkte etter kaffetraktere men eksperttestene taler et tydelig språk og etter å ha gransket alle aktuelle tester og forbrukeromtaler var det ikke vanskelig å kåre en vinner!


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg den beste kaffetrakteren NÅ!


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg den beste billige kaffetrakteren NÅ!

 

Men først; hvor viktig er det egentlig med en bra trakter og hva skal du tenke på før du kjøper deg en ny kaffetrakter? Det er mange ting som er viktig, det er ikke bare hvilket kaffemerke som betyr noe. For at kaffe skal smake godt trenger du helst nymalt kaffe av god kvalitet og ikke minst friskt vann, men det er også viktig at du har rett temperatur når du trakter!


Ifølge ECBC (European Coffee Brewing Centre) skal traktetiden være mellom 4-6 minutter for at vannet ikke skal gjøre at kaffepulveret lekker ut for mye. Temperaturen på vannet skal være 92-96 grader. Om vannet er kaldere enn dette så klarer det ikke å trekke ut rett aroma/smak.


Med denne kunnskapen i bakhodet begynner vi jakten etter den beste kaffetrakteren på markedet akkurat nå!

Kaffetrakter best i test 2021

Det er stort utvalg av kaffetraktere og sjelden man får frem en så klar vinner! Ekspertene og forbrukerne er enige - den mest populære kaffetrakteren akkurat nå er Moccamaster!


Best i test av kaffetraktere - Moccamaster kaffetrakter KB952AO

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 21 september 2021

Moccamaster KB952AOMoccamaster plasseres ofte høyt i tester og har en jevn og bra kvalitet. I tillegg til det viktigste; at det blir skikkelig god, varm og aromarik kaffe, har Moccamaster også veldig mange fornøyde kunder. 

 

Denne klassiske kaffetrakteren trakter 10 kopper kaffe på 6 minutter, vannbeholderen rommer 1,25 liter, den har manuelt dryppstopp og Auto Off som betyr at den stenger av seg selv etter 40 minutter, så du trenger aldri bekymre deg for om du har stengt av kaffetrakteren.

 

For å holde kaffen varm har trakteren to varmeelement som gjør at den holder seg varm både under og etter trakting. Den er laget av ripe-sikker aluminium som gjør at den har lang levetid. Det beste av det beste!

 

I og med at Moccamaster har vært på markedet en god stund er det mange som har hatt tid til å prøve denne kaffetrakteren og gjentatte kommentarer er at Moccamaster lager veldig god kaffe. 


Det sies faktisk at den er så god at man helst ikke drikker kaffe hos venner lengre fordi man vet hvor godt kaffe skal smake. Den trakter også veldig stille og mange syns at den er så fin så den fortjener en fremtredende plass på kjøkkenbenken!

 

Moccamaster tar også på seg ansvaret om kaffetrakteren skulle bli ødelagt, de gir nemlig hele 5-års garanti og om du registrerer produktet på deres hjemmeside dobles det til 10-års garanti! Men om sant skal sies så er det veldig få som trenger å utnytte seg av garantien.

 

Ulempene da? For det er det vel alltid. Det viktigste er at vi får vite dette før vi kjøper produktet så vi kan ta hensyn til dette. Det som flere påpeker er at de synes det er dumt at alt vann ikke tømmes – det er alltid litt vann igjen etter traktingen. Grunnen til dette er fordi at det ikke skal bli noen “gurgel-lyd” når den trakter. Dette påvirker dog ikke smaken om man trakter kaffe regelmessig.


Moccamaster kaffetrakter - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva vanlige forbrukere synes om produktene vi anbefaler, det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Det vi kan se er at forbrukerne er veldig fornøyd med kjøpet sitt! Her kan du lese noen av omtalene Moccamaster KB952AO har fått;


"Vi har hatt Moccamaster i mer enn 25 år og vil ikke ha noen andre merker. Den er best på alle måter!"


"Moccamasteren holder det den lover. Dette er en kaffetrakter med tidløst design, trinnløs trakting, og akkurat nok plass mellom kolbe og filterholder til å slippe ut den nydelige duften. Moccamasteren er effektiv, stille og holder godt på varmen. Kjøper du denne, har du en trakter for livet (i hvert fall nesten). Strålende fornøyd med mitt produkt!"


"Beste kaffetrakteren på markedet. Trakter perfekt kaffe. Hurtig og stille kaffetrakter som passer både til frokoster ved kjøkkenbordet og skittene lunsjer i kaffebrakka"


"Har brukt denne daglig og er godt fornøyd. Den er rask og brygger god varm kaffe."


"For en tid tilbake ca. 6 uker kjøpte jeg en ny kaffetrakter, og valget falt på eneren i bransjen Moccamaster 1,25l i sølvfarget glans. Det ble ny farge de de 2 forrige var svarte. Det som er topp på denne er Automatisk avstenging etter ca. 40 min. Fantastisk fin trakter og veldig rask. Anbfales virkelig."


 "Vi fant ut at vi etter utallige kanner med kaffe på vår gamle moccamaster trengte en ny.
Det var vel egentlig aldri noen tvil om hvilken vi skulle kjøpe. Suveren kaffe hver gang, og rask tilberedning gjorde valget enkelt. En vinner rett og slett!"
 

 

Her kjøper du Moccamaster kaffetrakter til best pris


Beste kaffetrakter – Et billigere alternativ

Om du bare vil ha en helt vanlig kaffetrakter som koster under 1000-lappen kan vi anbefale denne verdige utfordreren; Bosch TKA8013. Dette er nemlig også en testvinner med høy kvalitet som har de du trenger for å kunne nyte en god kopp kaffe.


Nesten like god kaffe men til halve prisen – Bosch TKA8013

(Klikk på bildet for mer informasjon om beste prisen akkurat nå!"

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 21 september 2021

Bosch TKA8013Bosch TKA8013 har automatisk dryppstopp, avtakbar vanntank for enkel påfylling, et automatisk avkalkningsprogram og volum automatikk, som betyr at du får et perfekt resultat selv når du bare brygger et få antall kopper. 

 

Den har også et DualHeating-system som er et todelt oppvarmings- og varmeholdingssystem. Dette gjør at kaffen alltid holder optimal temperatur, både under bryggingen og når du skal drikke den. 

 

Kaffen holder seg varm i 40 minutter og stenger seg av automatisk som er veldig bra (du har vel også tenkt tanken; Husket jeg å stenge av kaffetrakteren? på vei til jobb).

 

Bosch TKA8013 brygger ikke bare god kaffe, den har også en stilig design som passer bra på kjøkkenbenken. 

 

Ulemper da? Disse vil vi jo gjerne vite om før vi bestemmer oss! Det som visse løfter fram er at den bråker, men støynivået er rimelig. Det er også sagt at dryppstoppet ikke fungerer optimalt.

Bortsett fra dette er både eksperter og forbrukere veldig fornøyd med Bosch TKA8013

 

Bosch kaffetrakter - så sier forbrukerne om Bosch TKA8013

Som vi nevnte tidligere vil vi alltid vite hva forbrukerne synes om produktene vi anbefaler i og med at det er de som har den beste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du lese noen eksempel på hva forbrukerne synes om sin Bosch kaffetrakter;


"Enkel å betjene. Kjøpte denne for noen måneder siden og angrer ikke på det!"


"Er meget fornøyd med min Bosch TKA8013. Den er stilfull på benken, men best av alt er at den har avtagbar vanntank som fylles i springen og settes på kaffetrakteren. Dette var den egentlige grunnen til at jeg kjøpte denne trakteren. Bosch TKA8013 Lager god kaffe. Lager litt høy lyd på slutten av traktetiden, men det er overkommelig."


"Vi var lei av moccamasteren, vi har hatt 3 og 5 år. Så det var på tide at prøve noe nytt. Hadde lest gode anmeldelser på denne og tenkte til den pris ville vi gjerne prøve den. Vi er glade for den og den lager god kaffe, den er en smule langsommere enn moccamasteren men ikke så mye. Vi er meget tilfreds. "


"Jeg kjøpte denne trakteren for ca 1 måned siden og jeg er veldig fornøyd, spesielt for kaffekvaliteten når jeg trekker bare et par kopper. Trakterens spesialfunksjon for nettopp mindre mengder kaffe fungerer perfekt. Også når jeg trekker full kanne blir resultatet meget tilfredsstillende. Kan absolutt anbefales!"


Her kjøper du Bosch kaffetrakter billigst


Kampanjepriser hos WhiteAway og Tretti!

TIPS! Akkurat nå er det flere hvitevareforhandlere som har kampanjepriser på mengder av varer. Har du planer om å kjøpe nye hvitevarer kan det derfor være lurt å kikke gjennom tilbudene deres først og se om det er noe som passer deg.

Klikk deg inn på favorittbutikken din for å se hvilke tilbud som er aktuelle i dag:

Lykke til med innkjøpene dine!

 

Test kaffetrakter - disse eksperttestene har vi gransket

Det er en del eksperttester å ta del av og vi viser de som er aktuelle, det vil si at de er utført 2009 eller senere. Du finner de seneste testene lengst opp.


Danske TÆNK, februar 2021; Oppdaterte kaffetrakter testen sin til 24 testede produkt og gir Moccamaster KBG741 første plassen med 82 poeng. Andreplassen er todelt og går til Braun KF7020 og Siemens TC86303 med 81 poeng hver.


TEK, januar 2021; har testet 8 storselgere og kårer Wilfa Svart Performance til best i test med 9/10 poeng. Andreplassen går til Moccamaster KBGC982 AO med 8,5/10 poeng. Moccamaster KB952 AO kaller de for no-nonsense trakteren og gir den 7/10 poeng. KB952 er den kaffetrakteren med lavest støynivå i testen til TEK.


DinSide, juni 2020; Har testet Moccamaster mot en billigere Melitta og konkluderer det hele med å gi Moccamaster terningkast 5 og Melitta terningkast 4. De skriver at det ikke er stor forskjell på disse, men att Moccamaster er litt bedre.

 

TV2 Hjelper deg, januar 2019; Testet 8 kaffetraktere fra prisklassen 129 kroner til 3490 kroner (4 dyre og 4 billige) Ifølge testpanelet så var det ingen av de billige som falt i smak.
Best i denne testen var den dyreste trakteren, Wilfa Svart Presisjon


Ekspertene sier at denne trakteren er best på smak. Smaken er balansert og ren. De synes det er stilig design og et pluss at det er avtakbar vannfunksjon. Andreplassen gikk til Ilou som panelet beskriver at har en jevn og rund smak.

 

Råd & Røn, november 2018; Testet 18 kaffetraktere. De skriver at alle trakter god kaffe, men det er stor forskjell på pris og hvor lang tid det tar. Vinneren i denne testen med 82 poeng ble Electrolux EKF7800. På en delt andreplass med 82 poeng hver kommer Braun KF7020 og Siemens TC86303. Alle disse utnevnes til et “Bra Kjøp” av svenske Råd & Røn.

 

Klikk Bolig, juni 2016: Testet 5 ulike kaffetraktere i prisklassen 1 000 kr – 1 400 kr og kom fram til at alle trakterne leverer god smak. Best i denne testen med terningkast 5 ble Severin Cafe Caprice. Klikk beskriver testvinneren med lovordene; “Kaffen smakte lett, frisk, men elegant. Ingen bitterhet. Trakteren får frem de fine nyansene, her ble det både fruktighet og sødme. Ren og balansert.”

 

DinSide, november 2014: testet 10 kaffetraktere og her var det en klar seirer! Med ordene; ” Moccamaster vinner alle tester, og for å være helt ærlig hadde vi lyst til å anbefale en annen. Det er bare det at Moccamaster virker så godt. Helt uten noen fiksfakserier og jåleri. Den står bare der og gjør jobben sin.” så er det ikke vanskelig å forstå at DinSide mener at Moccamaster KB741AO fortsatt er den beste av de beste!

 

Tænk, mars 2013: Tænk testet 14 kaffetraktere, og best ut ble Bosch TKA8013 med 66 poeng. Med bare ett poeng mindre kom Moccamaster KB741 og Philips HD7448/20 på en delt andreplass med 65 poeng hver.

 

Norsk Kaffeinformasjon: har godkjent elleve traktere pluss alle(!) fra Moccamaster som selges på det norske markedet. Det er ikke mye som skiller seg, det er først og fremst pris og design. Best i test ble Severin Café Caprice. Den gjør det bra på alle områder og man får god kaffe til en tusenlapp. Moccamaster KB741 kom også bra ut i testen. TV2 skrev følgende: “Dette er en god trakter som kommer innenfor alle krav til godkjenning. Høy pris trekker ned noe.”

 

Göteborgsposten, høsten 2009: I testen, som opprinnelig er fra Testfakta og er referert i mange dagsaviser, ble Moccamaster KBC741 utnevnt til Best i test og delte førsteplassen med bl.a. Electrolux EKF7000 som er litt billigere. Kenwood og Bosch kom sist.


Det man kan notere seg er at forbrukerne av Electrolux EKF7000 er veldig misfornøyd med kjøpet sitt. Kaffen ble god og det trakta fort men håndteringa av kaffetrakteren har fått mye kritikk. Dessuten har flere fått problem med at hele eller visse deler av kaffetrakteren går i stykker.

∼ Nyt en god kopp kaffe med den beste kaffetrakteren ∼


∼ Med den beste trakteren blir  den ferdige kaffen akkurat slik du ønsker ∼

 

Tips! Du som er med i Facebook-gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på noen av kaffetrakterne ovenfor. På den måten kan du gjøre et skikkelig kupp = den beste kaffetrakteren til lavest pris! Trykk på LIKER, så holder vi øynene oppe for deg!

 

Avkalkning av kaffetrakter!

Når kaffetrakteren din begynner å spytte og frese altfor mye er det nok på tide med en avkalking. Hvor ofte du må gjøre dette kommer an på hvor hardt vann og hvor ofte du bruker kaffetrakteren. Du kan kjøpe spesielle avkalkingsmiddel ellers så går det like bra å bruke sitronsyre eller eddiksprit.

 

Ta 2 ts sitronsyre i 1 liter vann eller hell 2 dl 12% eddiksprit i 8 dl vann. Kjør denne blandingen gjennom kaffetrakteren et par ganger. Etter det kjører du rent vann gjennom et par-tre ganger før du bruker den som vanlig igjen!

 

Nystekte vafler til kaffen er noe vi nordmenn er glad i! Her kan du se hvilket vaffeljern som er best.


Og er du av dem som helst vil ha belgiske vafler kan du lese om det beste belgiske vaffeljernet her!


På siden med tester på oppvaskmaskiner kan du lese hvilken som er den beste oppvaskmaskinen akkurat nå. Vi har også sammenstilt tester på beste kjøleskap/kombiskap.


Vanlige spørsmål og svar

  • Hvordan koke kaffe i kaffetrakter?
    Du har kjøpt kaffetrakter, kaffe og filter. Men nå står du der og lurer på hvordan det hele skal gå til. Du er ikke alene, dette har de fleste spurt seg første gangen de skulle brygge kaffe. Heldigvis er det veldig enkelt. Hell friskt vann i vannbeholderen. Sett filteret i filterbeholderen og ha i kaffe. Den anbefalte dosen er vanligvis 6 måleskjeer kaffe per liter vann som brukes. Klikk på start og ha en koselig kaffestund!
  • Hvilken kaffetrakter er best?
    Den beste kaffetrakteren akkurat nå er Moccamaster KB952 AO, en pålitelig kaffetrakter som finnes i mange hjem. Denne brygger veldig god kaffe, er lett å rengjøre og tar ikke mye plass. Hvis du har et stramt budsjett, har vi imidlertid et annet alternativ: Bosch TKA8013, en kaffetrakter som også gir et godt resultat, samtidig som den har funksjoner som automatisk avstengning og dryppstopp.
  • Hvor mye kaffe Moccamaster?
    Når du trakter kaffe i en Moccamaster er det anbefalt å bruke 6 måleskjeer til 1 liter vann.

Anita Carlsen

Best i test: Kaffetrakter

Testen ble publisert og sist oppdatert

Les også: