kaffetrakteren best i test

Kaffetrakter test 2023 - den beste kaffen får du hjemme

Om du skal kjøpe deg en ny kaffetrakter og vil vite hvilken som er den beste akkurat nå har du kommet helt rett!


Det er sjelden vi får fram en så tydelig testvinner som når vi søkte etter kaffetraktere men ekspertene taler et tydelig språk og etter å ha gransket alle aktuelle tester og forbrukeromtaler var det ikke vanskelig å kåre en vinner!


 

Beste kaffetrakter

Kaffetrakter best i test

Moccamaster Manual

Kaffetrakter best i test Moccamaster Manual
 • 5 års garanti

 • Rask og stille brygging

 • Oppvarmingsfunksjon som holder kaffen varm

 • Ganske dyr

Beste billige kaffetrakter

Bosch TKA8013/8011

Kaffetrakter best i test Bosch TKA8013/8011
 • Rimelig pris

 • Automatisk avstenging

 • Stilig design

 • Bråker litt

best pris i samarbeid med Prisjakt


Dette skal du tenke på før du handler ny kaffetrakter

Men først; hvor viktig er det egentlig med en bra trakter og hva skal du tenke på før du kjøper deg en ny kaffetrakter? Det er mange ting som er viktig, det er ikke bare hvilket kaffemerke som betyr noe. For at kaffe skal smake godt trenger du helst nymalt kaffe av god kvalitet og ikke minst friskt vann, men det er også viktig at du har rett temperatur når du trakter!


Ifølge ECBC (European Coffee Brewing Centre) skal traktetiden være mellom 4-6 minutter for at vannet ikke skal gjøre at kaffepulveret lekker ut for mye. Temperaturen på vannet skal være 92-96 grader. Om vannet er kaldere enn dette så klarer det ikke å trekke ut rett aroma/smak.


Med denne kunnskapen i bakhodet begynner vi jakten etter den beste kaffetrakteren på markedet akkurat nå!

Kaffetrakter best i test 2023

Det er stort utvalg av kaffetraktere og sjelden man får frem en så klar vinner! Ekspertene og forbrukerne er enige - den beste kaffetrakteren akkurat nå er Moccamaster Manual!

Best i test kaffetrakter - Moccamaster Manual

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen i dag!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 24 september 2023

Prisjakt Moccamaster Manual
i samarbeid med Prisjakt
Vis færre priser Vis flere priser
Moccamaster vinner ofte eksperttestene og har en jevn og god kvalitet. I tillegg til det viktigste; at det blir skikkelig deilig, varm og aromarik kaffe, har Moccamaster også veldig mange fornøyde kunder. 


Vi har tidligere hatt Moccamaster KB952AO som testvinner her på Best i test Guiden men denne er gått ut av produksjon og er, ifølge Moccamaster, erstattet av Moccamaster Manual

 

Denne klassiske kaffetrakteren trakter 10 kopper kaffe på 6 minutter, vannbeholderen rommer 1,25 liter, den har manuelt dryppstopp og Auto Off som betyr at den stenger av seg selv etter 40 minutter, så du trenger aldri bekymre deg for om du har stengt av trakteren.

 

For å holde kaffen varm har trakteren to varmeelement som gjør at den holder seg varm både under og etter trakting. Den er laget av ripe-sikker aluminium som gjør at den har lang levetid. Det beste av det beste!

 

I og med at Moccamaster har vært på markedet en god stund er det mange som har hatt tid til å prøve denne og gjentatte kommentarer er at Moccamaster lager veldig god kaffe. 


Det sies faktisk at den er så god at man helst ikke drikker kaffe hos venner lengre fordi man vet hvor godt kaffe skal smake. Den trakter også veldig stille og mange syns at den er så fin så den fortjener en fremtredende plass på kjøkkenbenken!

 

Kaffetrakteren er håndlaget i Nederland der hver trakter blir testet individuelt før den forlater fabrikken. Moccamaster tar også på seg ansvaret om den skulle bli ødelagt, de gir nemlig hele 5-års garanti og om du registrerer produktet på deres hjemmeside innen 6 mnd. dobles det til 10-års garanti! Men om sant skal sies så er det veldig få som trenger å utnytte seg av garantien.

 

Ulempene da? For det er det vel alltid. Det viktigste er at vi får vite dette før vi kjøper produktet så vi kan ta hensyn til dette. Det som flere påpeker er at de synes det er dumt at alt vann ikke tømmes – det er alltid litt vann igjen etter traktingen. Grunnen til dette er fordi at det ikke skal bli noen “gurgel-lyd” når den trakter. Dette påvirker dog ikke smaken om man trakter kaffe regelmessig.


For mer informasjon om denne trakteren klikker du deg bare inn på Moccamasters hjemmeside!


Du kan også ta en titt på hvordan Moccamasteren fungerer i virkeligheten her:
Moccamaster kaffetrakter - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva vanlige forbrukere synes om produktene vi anbefaler, det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Det vi kan se er at forbrukerne er veldig fornøyd med kjøpet sitt! Her kan du lese noen av omtalene den har fått;


"Vi har hatt det en kort stund ennå, men så langt har det vært perfekt! Rask brygging, varm og velsmakende kaffe! Har anbefalt denne bryggeren til venner!!!"


"Vi har hatt det på jobb og det har fungert i alle år der. Så nå har jeg min egen. Nå trenger du ikke vente til du kommer på jobb for å få god kaffe."


"Byttet ut min gamle master ette 15år blir jeg like overrasket av den nye moccamastern. Hvor fort jeg får kaffen ferdig og hvor stile den er i bruk og ikke mint så gir den meg en veldig god kaffe."


"Kun det beste er godt nok, og denne trakteren er den beste"


"Hadde en eldre modell som traktet bra, men kaffen ble ikke skikkelig varm lenger. Gikk til innkjøp av en ny Mokkamaster, og ble positivt overasket over hvor fyldig, god og varm kaffen ble. Fyller raskt opp kolben på 1,25 liter på få minutter før innholdet går rett oppi termosen. Før kunne jeg bare glemme å helle kaffen på termos. Den ble kald med en gang pga at den gamle trakteren ikke produserte varm nok kaffe. Kaffetrakteren stod derfor på store deler av dagen og dro ekstra strøm... Angrer ikke ett sekund!"


"Er kjempe fornøyd med dette produktet, har faktisk 2 stk." 


"Dette produktet skaper kaffe fra en egen verden. Kaffen blir svart og aromaen blir mørk. De ekke kødd prøv selv da vell"

 

Her kjøper du Moccamaster Manual til best pris
Beste kaffetrakter – Et billigere alternativ

Om du bare vil ha en helt vanlig kaffetrakter som koster rundt 1000-lappen kan vi anbefale denne verdige utfordreren; Bosch TKA8013/8011. Dette er nemlig også en testvinner med høy kvalitet som har de du trenger for å kunne nyte en god kopp kaffe.


Nesten like god kaffe men til halve prisen – Bosch TKA8013/8011

(Klikk på bildet for mer informasjon om beste prisen akkurat nå!"

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 24 september 2023

Bosch TKA8013/8011 Vis færre priser Vis flere priserBosch TKA8013/8011 har automatisk dryppstopp, avtakbar vanntank for enkel påfylling, et automatisk avkalkningsprogram og volum automatikk, som betyr at du får et perfekt resultat selv når du bare brygger et få antall kopper. 

 

Den har også et DualHeating-system som er et todelt oppvarmings- og varmeholdesystem. Dette gjør at kaffen alltid holder optimal temperatur, både under bryggingen og når du skal drikke den. 

 

Kaffen holder seg varm i 40 minutter og stenger seg av automatisk som er veldig bra (du har vel også tenkt tanken; Husket jeg å stenge av kaffetrakteren? på vei til jobb).

 

Bosch TKA8013/8011 brygger ikke bare god kaffe, den har også en stilig design som passer bra på kjøkkenbenken. 

 

Ulemper da? Disse vil vi jo gjerne vite om før vi bestemmer oss! Det som visse løfter fram er at den bråker, men støynivået er rimelig. Det er også sagt at dryppstoppet ikke fungerer optimalt.

Bortsett fra dette er både eksperter og forbrukere veldig fornøyd med Bosch TKA8013/8011

 

Bosch kaffetrakter - så sier forbrukerne om Bosch TKA8013/8011

Som vi nevnte tidligere vil vi alltid vite hva forbrukerne synes om produktene vi anbefaler i og med at det er de som har den beste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du lese noen eksempel på hva forbrukerne synes om sin Bosch TKA8013/8011;


"Enkel å betjene. Kjøpte denne for noen måneder siden og angrer ikke på det!"


"Er meget fornøyd med min Bosch TKA8013. Den er stilfull på benken, men best av alt er at den har avtagbar vanntank som fylles i springen og settes på kaffetrakteren. Dette var den egentlige grunnen til at jeg kjøpte denne trakteren. Bosch TKA8013 Lager god kaffe. Lager litt høy lyd på slutten av traktetiden, men det er overkommelig."


"Enkel i bruk, stilfult design og den lager riktig god kaffe! Anbefales!"


"Heilt topp trakter for prisen, ingenting å klage på."


"En veldig god kaffetrakter til en veldig god pris. Kom fort i posten og ble tatt i bruk med en gang!" 


"Veldig bra trakter som svarer til alle forventninger 😊"


"Vi var lei av moccamasteren, vi har hatt 3 og 5 år. Så det var på tide at prøve noe nytt. Hadde lest gode anmeldelser på denne og tenkte til den pris ville vi gjerne prøve den. Vi er glade for den og den lager god kaffe, den er en smule langsommere enn moccamasteren men ikke så mye. Vi er meget tilfreds. "


"Jeg kjøpte denne trakteren for ca 1 måned siden og jeg er veldig fornøyd, spesielt for kaffekvaliteten når jeg trekker bare et par kopper. Trakterens spesialfunksjon for nettopp mindre mengder kaffe fungerer perfekt. Også når jeg trekker full kanne blir resultatet meget tilfredsstillende. Kan absolutt anbefales!"


Her kjøper du Bosch TKA8013/8011 til lavest pris i dag


Test kaffetrakter - disse eksperttestene har vi gransket

Det er en del eksperttester å ta del av og vi viser de som er aktuelle, det vil si at de er utført 2009 eller senere. Du finner de seneste testene lengst opp.


Danske TÆNK, februar 2021; Oppdaterte testen sin til 24 testede produkt og gir Moccamaster KBG741 første plassen med 82 poeng. Andreplassen er todelt og går til Braun KF7020 og Siemens TC86303 med 81 poeng hver.


TEK, januar 2021; har testet 8 storselgere og kårer Wilfa Svart Performance til best i test med 9/10 poeng. Andreplassen går til Moccamaster KBGC982 AO med 8,5/10 poeng. Moccamaster KB952 AO kaller de for no-nonsense trakteren og gir den 7/10 poeng. KB952 er den trakteren med lavest støynivå i testen til TEK.


DinSide, juni 2020; Har testet Moccamaster mot en billigere Melitta og konkluderer det hele med å gi Moccamaster terningkast 5 og Melitta terningkast 4. De skriver at det ikke er stor forskjell på disse, men att Moccamaster er litt bedre.

 

TV2 Hjelper deg, januar 2019; Testet 8 traktere fra prisklassen 129 kroner til 3490 kroner (4 dyre og 4 billige) Ifølge testpanelet så var det ingen av de billige som falt i smak.
Best i denne testen var den dyreste trakteren, Wilfa Svart Presisjon


Ekspertene sier at denne trakteren er best på smak. Smaken er balansert og ren. De synes det er stilig design og et pluss at det er avtakbar vannfunksjon. Andreplassen gikk til Ilou som panelet beskriver at har en jevn og rund smak.

 

Råd & Røn, november 2018; Testet 18 kaffetraktere. De skriver at alle trakter god kaffe, men det er stor forskjell på pris og hvor lang tid det tar. Vinneren i denne testen med 82 poeng ble Electrolux EKF7800. På en delt andreplass med 82 poeng hver kommer Braun KF7020 og Siemens TC86303. Alle disse utnevnes til et “Bra Kjøp” av svenske Råd & Røn.

 

Klikk Bolig, juni 2016: Testet 5 ulike traktere i prisklassen 1 000 kr – 1 400 kr og kom fram til at alle trakterne leverer god smak. Best i denne testen med terningkast 5 ble Severin Cafe Caprice. Klikk beskriver testvinneren med lovordene; “Kaffen smakte lett, frisk, men elegant. Ingen bitterhet. Trakteren får frem de fine nyansene, her ble det både fruktighet og sødme. Ren og balansert.”

 

DinSide, november 2014: testet 10 traktere og her var det en klar seirer! Med ordene; ” Moccamaster vinner alle tester, og for å være helt ærlig hadde vi lyst til å anbefale en annen. Det er bare det at Moccamaster virker så godt. Helt uten noen fiksfakserier og jåleri. Den står bare der og gjør jobben sin.” så er det ikke vanskelig å forstå at DinSide mener at Moccamaster KB741AO fortsatt er den beste av de beste!

 

Tænk, mars 2013: Tænk testet 14 traktere, og best ut ble Bosch TKA8013 med 66 poeng. Med bare ett poeng mindre kom Moccamaster KB741 og Philips HD7448/20 på en delt andreplass med 65 poeng hver.

 

Norsk Kaffeinformasjon: har godkjent elleve traktere pluss alle(!) fra Moccamaster som selges på det norske markedet. Det er ikke mye som skiller seg, det er først og fremst pris og design. Best i test ble Severin Café Caprice. Den gjør det bra på alle områder og man får god kaffe til en tusenlapp. Moccamaster KB741 kom også bra ut i testen. TV2 skrev følgende: “Dette er en god trakter som kommer innenfor alle krav til godkjenning. Høy pris trekker ned noe.”

 

Göteborgsposten, høsten 2009: I testen, som opprinnelig er fra Testfakta og er referert i mange dagsaviser, ble Moccamaster KBC741 utnevnt til Best i test og delte førsteplassen med bl.a. Electrolux EKF7000 som er litt billigere. Kenwood og Bosch kom sist.Slik utførte vi denne testen

Vi har leste aktuelle eksperttester, artikler og pratet med ekspertene. På den måten har vi fått et overblikk over hvilke traktere som ligger på toppen akkurat nå. Vi har også funnet ut hva forbrukerne synes om kaffetrakterne sine, det er jo tross alt de som vet hvordan de fungerer i virkeligheten over lengre tid. 


Vi har valgt å fokusere på de kaffetrakterne som gir den beste smaken og er enkel å rengjøre. 
Avkalkning av kaffetrakter

Når trakteren din begynner å spytte og frese altfor mye er det nok på tide med en avkalking. Hvor ofte du må gjøre dette kommer an på hvor hardt vann og hvor ofte du bruker den. Du kan kjøpe spesielle avkalkingsmiddel ellers så går det like bra å bruke sitronsyre eller eddiksprit.

 

Ta 2 ts sitronsyre i 1 liter vann eller hell 2 dl 12% eddiksprit i 8 dl vann. Kjør denne blandingen gjennom kaffetrakteren et par ganger. Etter det kjører du rent vann gjennom et par-tre ganger før du bruker den som vanlig igjen!

 Nystekte vafler til kaffen er noe vi nordmenn er glad i! Her kan du se hvilket vaffeljern som er best.


Og er du av dem som helst vil ha belgiske vafler kan du lese om det beste belgiske vaffeljernet her!


På siden med tester på oppvaskmaskiner kan du lese hvilken som er den beste oppvaskmaskinen akkurat nå. Vi har også sammenstilt tester på beste kjøleskap/kombiskap.


Tips! Du som er med i Facebook-gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på noen av testvinnerne ovenfor. På den måten kan du gjøre et skikkelig kupp = den beste kaffetrakteren til lavest pris! Trykk på LIKER, så holder vi øynene oppe for deg!


For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente.


Vanlige spørsmål og svar

 • Hvordan koke kaffe i kaffetrakter?
  Du har kjøpt kaffetrakter, kaffe og filter. Men nå står du der og lurer på hvordan det hele skal gå til. Du er ikke alene, dette har de fleste spurt seg første gangen de skulle brygge kaffe. Heldigvis er det veldig enkelt. Hell friskt vann i vannbeholderen. Sett filteret i filterbeholderen og ha i kaffe. Den anbefalte dosen er vanligvis 6 måleskjeer kaffe per liter vann som brukes. Klikk på start og ha en koselig kaffestund!
 • Hvilken kaffetrakter er best?
  Den beste kaffetrakteren akkurat nå er Moccamaster Manual, en pålitelig kaffetrakter som finnes i mange hjem. Denne brygger veldig god kaffe, er lett å rengjøre og tar ikke mye plass. Hvis du har et stramt budsjett, har vi imidlertid et annet alternativ: Bosch TKA8013/8011, en kaffetrakter som også gir et godt resultat, samtidig som den har funksjoner som automatisk avstengning og dryppstopp.
 • Hvor mye kaffe Moccamaster?
  Når du trakter kaffe i en Moccamaster er det anbefalt å bruke 6 måleskjeer til 1 liter vann.Best i test Guidens tester på Kjøkkenutstyr
Anita Carlsen

Best i test: Kaffetrakter

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.


Testen ble publisert 2019-05-09 og sist oppdatert

Les også: