Gaming headset best i test 2023 - her finner du gaming headset test som hjelper deg å finne beste gaming headset for deg.

Gaming headset best i test 2024 - få den beste gamingopplevelsen

Om du vil vite hvilket gamingheadset som er det beste akkurat nå har du kommet helt rett! Vi har gransket alle aktuelle tester for å se hva eksperter og forbrukere synes om headsetene som er på markedet i dag. Resultatet har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige feilkjøp og enkelt kan bestemme deg for rett headset med en gang! 


Et bra headset er god hjelp når du spiller. Det er en stor fordel å høre motstanderne/medspillerne tydelig når du planlegger neste steg. Selvfølgelig kan du bruke disse hodetelefonene for å høre på musikk og podcaster, men hovedsakelig er de til for å ha full forståelse og kontroll i spillets virtuelle miljø.Komfort - det aller viktigste

Hvordan headsetet sitter er viktig i og med at du sitter mange timer ved dataen/TVn med headsetet på deg. Sitter du dårlig er det en risiko at det etter en stund begynner å gjøre vondt, og det vil vi ikke. Vi har ulik form på hodet så alle headet passer ikke like bra til alle. De fleste nettbutikker har angrerett på 14 dager så lenge du er forsiktig med emballasjen, så om hodetelefonene ikke skulle passe kan du angre kjøpet. 


Surroundlyd i Gaming høyttalere

Surroundlyd er alltid hyggelig og av og til kan det være bedre enn vanlig lyd når det gjelder gaming, spesielt til spill som Battlefield og Call of Duty ettersom det lar deg oppfatte lyder i 360 grader. Dessverre er det få hodetelefoner som som har riktig surround...de fleste surroundhodetelefonene bruker virtuell surround. Vil du ha riktig surroundlyd i headsetet ditt kommer det til å koste en hel del pluss at de oftest bare fungerer på PC. I noen tilfeller kan de også fungere for en konsoll når du bruker den vanlige optiske inngangen.


Derfor skal du ikke bruke vanlige hodetelefoner

  1. Med helt vanlige hodetelefoner får du som oftest en dårlig mikrofon, dette er ikke noe for deg som er en riktig gamer, du vil selvfølgelig kunne kommunisere bra.
  2. Med vanlige hodetelefoner har du ikke samme system som med gaminghodetelefoner. Ofte har de et slags programvare som inngår med headsetet så det er lettere å endre innstillinger for spesifikke spill.


Best i test gaming headset 2024

Etter å ha lest tester, pratet med eksperter og hørt hva forbrukerne sier har vi en vinner. Vinneren er ingen ringere enn Steelseries Arctis Pro.
Er du en gamer så kjenner du sikkert allerede til Steelseries. Det er et merke som alltid har holdt høy nivå på produktene sine og fortsetter å komme med nye finesser og innovasjoner. Headsetet deres Arctis Pro og Arctris Pro GameDAC er ikke noe unntak. 


På denne siden har vi to ulike versjoner av headsetet. Det ene er standard modellen av Arctis Pro og den andre er Artis Pro + GameDAC som er en digital-analog lydforvandler som forfiner lyden og kommer med flere finesser som du kan lese om lengre ned. 


Steelseries Arctis Pro er et headset som gir deg surroundlyd i spillene dine, men i og med at det kommer med en DAC (digital analog lydforvanler) så fungerer de også utmerket når du hører på musikk. Frekvensområdet deres fra 10-40kHz (mennesker hører mellom 20 Hz - 20 kHz) gir deg alt fra varm dyp bass til tydelig diskant. Det kommer ikke til å føles som at noe savnes. 


Når det gjelder spill så har hodetelefonene virtuell surround-lyd (7.1). Det er ganske likt en riktig surroundlyd. Nå techradar testet spillet Dishonored 2 fortalte de at de hører tydelig hvordan vaktene i spillet løper mot deg før du rekker å se dem. På FPS-spill kan du føle deg sikker om du gjemmer deg bak en vegg i og med at du hører alt som beveger seg rundt deg, så lenge motstanderen din ikke lister seg inn på deg.

  

Utseendet til Steelseries Arctis Pro kommer ikke til å skuffe deg. De er elegante og har ingen unødvendige designdetaljer. Minimalistiskt men fint! Stålrammen har en myk underside og øreklokkene er svingbare med avtagbare plater. De store putene er myke så du skal kunne sitte lenge uten at det blir ubehagelig. I tillegg til stålrammen er det også et fleksibelt bånd som ligner båndet på skibriller for å eliminere ujevnheter og maksimere komforten.

 

Du kan også gjøre de mer personlige. Takket være de avtagbare øreputene og hodebåndet kan du bytte til andre farger og design om du vil ha noe annet enn den svarte originalfargen.

  

Steelseries Arctis Pro har også LED-lys som går langs rammen på øreklokkene. Mikrofonen har et eget LED-lys som lyser når den er dempet. Mikrofonen sitter på venstre side og er lett å vri på. Den kan "rulles" inn i hodetelefonene så den ikke tar unødvendig med plass om du bare vil høre på musikk. Bak venstre øreklokke er det en knapp til å øke volumet og en for å dempe mikrofonen. Det kan være litt vanskelig å få tilgang til knappen men i og med at den sitter på venstre side trenger du ikke å løfte hånden fra musen om du er høyrehendt.


Ulemper da? De vill vi jo selvfølgelig kjenne til før vi bestemmer oss for å handle! Og på det store og hele er det ingen større problem med dette headsettet annet enn at man ikke kan styre mikrofonen mellom stemmechatt og spill.


Her kjøper du Steelseries Arctis Pro til beste pris
Steelseries gaming headset - dette sier forbrukerne

Som alltid på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukerne synes om produktet sitt, det er jo tross alt de som vet best hvordan det fungerer. Det vi kan konstatere er at forbrukerne er fornøyd med headsettet sitt – veldig fornøyd! Her kan du lese noen av omtalene;


"Steelseries arctis pro er et skikkelig bra headset med god surround, god lyd til både musikk og gaming. Mikrofon er ganske bra men kunne ha vært bitte litt bedre. Men den er helt klart bra nok. RGB belysning er veldig fin og kan bli endret i steelseries engine. De er en equalizer i steelseries engine hvor du kan finne dine beste settings for din bruk. Men hvis du har store ører så kan det bli litt vondt etter noen timer. men hvis du tar en liten pause på 1-5 minutter så går det fint. Anbefaler dette produktet sterkt."


"Beste headset noen sinne. Ser sykt bra ut, sykt behagelig og lyden er fantastisk", "Beste headsettet eg har, god lyd, veldig bra mic og det er ganske lett", "Det er veldig god lyd i dette headsettet. Anbefales! Det er litt kostbart, men det er verdt hver krone. Bruker dette gjennom et Sound BlasterX G6, med jack. Bruker ikke usb'en da jeg ikke trenger LED på headsettet."


Gaming headset - Arctis Pro +  GameDAC

Arctis Pro med GameDAC er samme hodetelefoner som ovenfor men med en D/A - konverterer DAC.
GameDAC (digital-analog omformer) er en separat del som du kobler hodetelefonene til, siden går GameDACen inn i PCen. GameDAC trenger en egen strømkilde fra dataen som kobles via USB. 


Det kan virke tungvint å ha en separat del ved siden av hodetelefonene til lyd men det er mange fordeler med GameDAC. Du kan blant annet justere volumet, EQ (lydfrekvensen), mikrofonlyd, hvor mye du hører av deg selv fra mikrofonen, LED-fargene, slå av/sette på surrondlyden og tilslutt lydforskjellen mellom spill og chatt. I og med at dette er en egen enhet så slipper du å installere mykvare på PCen og samtidig spres mer datakraft til spillet. 


Her kjøper du Steelseries Arctis Pro + GameDAC til best pris
Gaming headset test - så sier forbrukerne om testvinneren

Her kan du se noen av omtalene fra forbrukere som allerede har kjøpt og brukt dette headsetet synes om dem;


"Det beste valget for spilleren, er det spesielt praktisk å justere volumet mellom Discord og spillet", "Fint headsett dette. Meget fornøyd med lyden og brukervennlighet. DAC-en er også veldig fin å ha, men ingen must"


"Utrolig bra lyd både med og uten GameDac, oppgraderbar firmware på DSP'n via Steelseries Engine, masse bra innstillinger med bra presets for både spill, film og musikk. Putene kan byttes ut med skinn fra steelseries.com (anbefales)."


"Ekstremt bra headset, nydelig lyd og fast å smooth bass. Eneste er vel at dette headsette ikke passer de fleste ettersom det har en "fixed" størrelse så man ikke kan endre på. Men vis du får sjangsen til å prøve og det passer, kjøp det!"


Opplev den ultimate spillingen med markedets beste gaming headset. Vårt gaming headset best i test gir deg overlegen lydkvalitet og komfort for den optimale spillopplevelsen.


~ Med beste gaming headsetet kan du leve deg inn i spillets verden ~


Beste gamingheadset - dette sier ekspertene

2019

Techradar testet 15 gamingheadset. I denne testen fikk Steelseries Pro andreplassen. Om headsetet skriver de: "Med tanke på hvor bra lyd de har og hvor bra de sitter er det lett en av de beste hodetelefonene på markedet idag!". Vinneren i denne testen var HyperX Cloud Revolver S.

  

Soundguys har testet Steelseries Arctis Pro og gir de 7,6 av 10 poeng. De synes de sitter veldig bra på hodet og at de har en god lyd. De liker også at man slipper å installere mykvare for dem.

 

2018

Digitaltrends liker Steelseries Arctis Pro og gir de 5/5 stjerner. De setter pris på at de støttes av de fleste plattformene, den høykvalitative lyden og komforten.

  

Pcgamer liker lyden og komforten. De skriver også at det er vanskelig å finne så bra headset til den prisen.gillar ljudet och komforten.

 Så sier ekspertene om Steelseries Arctics Pro + GameDAC

Lyd og Bilde: testet 9 gamingheadset i november 2018. Best i denne testen ble "Steelseries Arctic Pro + GameDAC koster tre ganger så mye som de billigste deltakerne i testen. De vil ikke garantere deg en høyere toppscore, men som en bedre skjermoppløsning øker realismen, gir den høyere lydmessige oppløsningen også en mer troverdig følelse av å være til stede midt i handlingen. Og det er jo det et godt 3D-spill handler om. En lekker byggekvalitet, myk og behagelig bærekomfort og et stort utvalg av tilkoblinger kompletterer opplevelsen".


Gamer.no: testet Arctis Pro + GameDAC i mai 2018. De gir dette headsetet 9/10 poeng og skriver; "Arctis Pro med GameDAC er kanskje det beste gaminghodesettet penger kan kjøpe". De priser den gode lydkvaliteten, synes at det er surroundlyd på hjemmekinonivå og komforten. De liker også byggekvaliteten, at den er Hi-Res-sertifisert, RGB-lyset og at det er god lydisolering. De gir minus for at det er litt kort ledning og at prisen er høy.


Magasinet M3: testet hele 18 gaminheadset fra 1 000 kr og oppover i november 2018. Best i denne testen var Steelseries Arctis 7 med 9/10 poeng. M3 oppsummerer det hele med å skrive at av de 18 testede gamingheadsetene anbefaler vi Steelseries Arctis 7 mest. Lyden til søskene er kanskje hakket bedre, men prismessig er det vanskelig å slå. Steelseries Arctis Pro + Game DAC fikk 8/9 poeng og anbefales av magasinet. De konkluderer det hele med; "Akkurat som med Arctis Pro Wireless er Arctis Pro + GameDAC er et alldeles strålende gamingheadset som byr på det lille ekstra og som har et skikkelig bra lydbilde over hele registeret. Det koster heller ikke så brutalt mye som den trådløse varianten. Joda, 2500 kr er en del å investere for bra lyd (spesielt når det savnes trådløse funksjoner) men da får du også mange funksjoner og er ganske sikra for framtiden." 


(Som du ser er disse testene fra 2018 så prisen på dette gamingheadsetet er atskillig billigere idag)Tips 1: Du som går med i Facebook gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende butikk-kjedene har TILBUD på noen av testvinnerne. På den måten kan du gjøre et kupp - det beste gamingheadsetet til best pris. Klikk på LIKER så holder vi øyene åpne for deg!


Tips 2: Vi kan også tipse deg om å ta del av sidene våre som handler om den beste gaminglaptopen, den beste laptopen, den beste multiroom-høyttaleren eller hvorfor ikke ha de beste in-ear hodetelefonene?Philip Andrén

Best i test: Gaming Headset

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.

Testen ble sist oppdatert