Oppvaskmaskin - Best i test

Test – Oppvaskmaskiner 2018

Om du skal kjøpe ny oppvaskmaskin og vil vite hvilken som er den beste akkurat nå, har du kommet helt rett! Vi har gransket alle aktuelle ekspert-tester, pratet med hvitevareforhandlere og sist men ikke minst; hørt hva forbrukerne synes om oppvaskmaskinen sin.

Det betyr at du får den beste oppvaskmaskinen med en gang! Du slipper kjedelige feilkjøp som koster både tid og penger.

 

Jeg vet allerede alt jeg trenger. Vis meg testvinneren NÅ!

 

Det er praktisk med oppvaskmaskin, men er det ikke mer miljøvennlig å vaske opp for hånd? Nei, det er faktisk ikke det. En ny, energieffektiv oppvaskmaskin er overlegen når det kommer til tørking, vann og energiforbruk. Testresultat viser at de som vasker opp for hånd bruker fire ganger mer vann og nærmere 30% mer energi. 

 

Dessuten får du jo mer tid over til å gjøre andre ting, som kanskje er mer kreative og spennende, enn å vaske opp livet ditt!

 

Disse kravene stiller vi til oppvaskmaskinen

  • Det skal være en maskin man kan stole på.
  • Den skal være effektiv.
  • Den skal være så stillegående som mulig.
  • Den skal være lett å finne så man kan kikke i butikker i nærheten.
  • OG – ikke minst – rett pris!

 

Dette sier ekspertene i oppvaskmaskintestene sine

Det er ikke så mange eksperter som gjør dype, relevante og pålitelige oppvaskmaskintester. Om vi ser på de som allerede fins, kommer det fram at mange oppvaskmaskiner vasker bra idag, men det som er utfordringen er tørkingen. Det er vanskelig å få oppvasken helt tørr, spesielt plast.

 

Oppvaskmaskiner fra Bosch og Siemens er ofte best når det gjelder tørking i og med at de bruker såkalte zeolittkuler i oppvaskmaskinene sine.
Zeolitt er et mineral som lager varme når det kommer i kontakt med fukt, som i sin tur brukes for å varme opp oppvasken.

 

På den måten blir oppvasken tørrere og det gjør også at energiforbruket holder seg nede da det, av naturlige årsaker, er mye fukt i oppvaskmaskinen å ta vare på. Zeolittkulene er i en stengt beholder i bunnen av oppvaskmaskinen, de håller hele levetiden til maskinen og trenger aldri å byttes ut eller rengjøres.

 

En utfordring til i dag er tiden. For å holde energiforbruket på et så lavt nivå som mulig, kan det ta opp til 3 timer for et oppvaskprogram å bli klart og visse ekoprogram tar enda lengre tid. Fordelen med den lange oppvasktiden er dog at oppvasken ofte blir renere i og med at “bløtlegging” er en effektiv måte å få bort inntørka matrester.

 

For å få greie på hvilke oppvaskmaskiner som er best ifølge ekspertene, ser vi først noen år tilbake i tiden og får et grep om hvilke produsenter som har gjort det best historisk. Her utmerker seg også Bosch og Siemens på en positiv måte. De har ofte blitt best i test når det gjelder oppvaskmaskiner og det er først og fremst Bosch sin SMU-serie og Siemens sin SN-serie som har fått bra resultat og topplasseringer på 2010 – tallet.

 

At de to produsentene går hånd i hånd er ikke så rart i og med at de inngår i samme tyske konsern. Det som først og fremst skiller på disse er derfor designen og prislappen, mens oppvaskresultatene er veldig like. Bosch forteller gjerne selv om utmerkelsene de har fått i reklamer og på hjemmesiden sin der du kan se en bra oppsummering over de aktuelle testvinnerne fra ulike magasin om akkurat oppvaskmaskiner.

 

Om vi kikker på de produsentene som har gjort det dårligst i oppvaskmaskintestene den siste tiden, finner vi blant annet Whirlpool, Candy og Logik. Disse produsentene er det altså bra å unngå om du vil kjøpe en bra oppvaskmaskin til hjemmet dit.

 

 

Magasinet Råd & Rön presenterte den siste oppvaskmaskintesten sin i februar 2018. På listen med hele 102 oppvaskmaskiner, deler 5 (!) av dem på førsteplassen med 73 poeng hver. Samtlige er produsert av Bosch og det handler om modellene SMU46CW02SSMU46CW01SSMU46CI02SSMU46CI01S og SMU46CB01S. De 20 best plasserte oppvaskmaskiene kommer fra Bosch, Electrolux og Miele som altså produserer de beste oppvaskmaskinene ifølge magasinet.

Ektern kilde/link: Magasinet Råd & Rön, februar 2018

 

Og dette sier forbrukerne

Din Side har oppsummert data fra 35 000 forbrukere (!) på 2000-tallet. Der har alle oppvaskmaskineiere hatt mulighet til å rapportere inn hvor lenge oppvaskmaskinen deres holdt, eventuelle problem som de har hatt og hvor fornøyde de har vært med kjøpet.

 

Den beste produsenten i denne store forbrukerundersøkelsen ble Bosch med 92 poeng av 100 (1599 oppvaskmaskiner fra Bosch ble vurdert). På delt andreplass med 90 poeng kom Siemens og Miele (174 respektive 322 oppvaskmaskiner ble vurdert).

 

 

Den beste oppvaskmaskinen

La oss presentere vinneren etter å ha gransket mange oppvaskmaskintester, anmeldelser fra forbrukere og samtaler med hvitevareforhandlere. Det er en oppvaskmaskin fra Bosch og modellen er SMU46CW02S

 

 

  

Best i test oppvaskmaskiner – Bosch SMU46CW02S

(klikk på oppvaskmaskinen for å lese mer på Boschs hjemmeside)

 

Se dagens aktuella pris

 

Tidligere har Bosch SMU51M12SK vært vinner her på Best i test Guiden, men i og med at denne ikke produseres lengre, får vi snu blikket mot etterfølgeren som heter Bosch SMU46CW02S. Den nye modellen er snarlik den tidligere, men er ytterligere litt forbedret. Denne oppvaskmaskinen fikk høyeste poeng og ble dessuten kåret til best i test i TÆNK i august 2017. Den er også godt likt av de forbrukerne som allerede har kjøpt den.

 

Når det gjelder strømforbruk så er den klasset til A+++ og bruker bare 0,82 kWh med 9,5 liter vann per oppvask.

 

Noe som også er er relevant når det gjelder oppvaskmaskiner er at de går stille! (og at de holder tett, selvfølgelig, men det klarer den strålende med AquaStop, så du trenger aldrig å være urolig for vannskader). Dette er jo en maskin som, i de fleste  hjem, går noen timer hver dag og det kan være veldig irriterende når den står og durer time etter time.

 

Derfor kan det lønne seg å legge noen ekstra kroner på å få en så stillegående oppvaskmaskin som mulig og denne maskinen har et støynivå på 44dB som er veldig lavt. Dette er grunnen til at vi har valgt en golv oppvaskmaskin i stedet for en benkoppvaskmaskin. Selvfølgelig er det jo også mye større plass i en golvoppvaskmaskin som også er en fordel.

 

SMU46CW02S har 6 ulike oppvaskprogram, 3 tilleggsfunksjoner, en funksjon som heter Machine Care (et spesialprogram som fjerner fett og kalkavleiringer) og Zeolith-tørking.

 

Her på Best i test Guiden legger vi alltid stor vekt på hva ”vanlige forbrukere” syns, i og med at det er de som har mest erfaring når det gjelder bruken av oppvaskmaskinen i hverdagen. Forbrukerne som allerede har kjøpt oppvaskmaskiner i denne serien er fornøyde. Veldig fornøyde! 

At den er “utrolig stillegående”, “har bra oppvaskprogram” (med VarioSpeed) og “vasker skikkelig rent”, er kommentarer som stadig kommer tilbake. Gjennomsnittspoengene fra over 120 forbrukere er 4,7 av 5,0 (februar 2018) som er utrolig bra.

 

Les gjerne mer om denne oppvaskmaskinen her på Boschs hjemmeside.

 

 

Her kjøper du oppvaskmaskinen til best pris

Veil pris for denne oppvaskmaskinen ligger på 9 399 kroner som du ser på Bosch hjemmeside. Idag kan du få den billigere om du kjøper den på Internett.

 

Da får du den dessuten levert hjem til deg, så slipper du å tenke på hvordan du skal få den hjem! Det kan jo være en fordel, den veier jo tross alt over 45 kilo!

Denne oppvaskmaskinen kjøper du for bare 6329 kr hos Tretti inkludert frakten hjem til deg. 

 

Hos Skousen betaler du bare 6329 kroner inkludert frakt om du klikker her! 

 

White Away selger denne testvinneren, og idag betaler du bare 6329 kr inkludert frakten hjem til deg. 

 

Til deg som fortsatt er i tvil

Bosch tilbyr deg som kunde å teste oppvaskmaskinen hjemme hos deg i opp til 100 dager – uten risiko. Er du ikke fornøyd etter tre måneder får du pengene tilbake. Så enkelt er det! Les om Bosch 100% garanti her!

 

 

 

30% rabattkode hos Tretti og WhiteAway

TIPS! Akkurat nå er det tilbud hos flere hvitevareforhandlere som tilbyr 30 % rabatt med rabattkoder. Har du planer om å kjøpe nye hvitevarer kan det derfor være lurt å kikke gjennom tilbudene deres først og se om det er noe som passer deg.

Disse tilbudene er aktuelle idag:

 

 

Husk å skrive inn rabattkoden i kassen før du betaler og lykke til med innkjøpene dine!

 

 

Mens oppvaskmaskinen tar seg av oppvasken, så kan jo du passe på å kose deg med kaffe og vafler! Her ser du hvilken kaffetrakter og hvilket vaffeljern som er best.

Gå ikke glipp av sammenstillingen vår av platetopp/induksjonstopp tester!

 

Den beste oppvaskmaskinen gir deg skinnende rent resultat.

 

 

Tips! Du som blir med i vår Facebook gruppe får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på oppvaskmaskinen her ovenfor. På den måten kan du gjøre et riktig kupp = den beste oppvaskmaskinen til lavest pris! Klikk på Liker så holder vi øynene oppe for deg i fortsettelsen!


  • Søk på Best i Test Guiden

Om Best i Test Guiden