Best i test - oppvaskmaskin 2020

Oppvaskmaskin test 2020

Om du skal kjøpe ny oppvaskmaskin og vil vite hvilken som er den beste akkurat nå, har du kommet helt rett! Vi har gransket alle aktuelle ekspert-tester, pratet med hvitevareforhandlere og sist men ikke minst; undersøkt hva forbrukerne synes om oppvaskmaskinen sin.


Det betyr at du får den beste oppvaskmaskinen med en gang! Du slipper unødvendige feilkjøp som koster både tid og penger.

 

Det er praktisk med oppvaskmaskin, men er det ikke mer miljøvennlig å vaske opp for hånd? Nei, det er faktisk ikke det. En ny, energieffektiv oppvaskmaskin er overlegen når det kommer til tørking, vann og energiforbruk. Testresultat viser at de som vasker opp for hånd bruker fire ganger mer vann og rundt 30% mer energi. 

 

Og ikke nok med at du er mer miljøvennlig med å bruke en oppvaskmaskin, men du får mer tid over til å gjøre andre ting, som kanskje er mer kreative og spennende, enn å vaske bort livet ditt!

 

Jeg vet allerede alt jeg trenger. Vis meg oppvaskmaskin best i test NÅ!

 

Still krav på den nye oppvaskmaskinen din

Dette mener vi på Best i test Guiden er det viktigste; Det skal være en maskin som er til å stole på, effektiv og lett å finne i butikkene. Og – selvfølgelig – til en bra pris!

 

Med ubegrenset lommebok så går det selvfølgelig å finne enda bedre oppvaskmaskiner, men her henvender vi oss først og fremst til forbrukere som vil ha det beste, til en rimelig pengesum.

 

Dette sier ekspertene i oppvaskmaskintestene sine

Det er ikke så mange eksperter som gjør dype, relevante og pålitelige oppvaskmaskintester. Om vi nå gransker de som allerede fins, kommer det fram at mange oppvaskmaskiner vasker bra idag, men det som er utfordringen er tørkingen. Det er vanskelig å få oppvasken helt tørr, spesielt plast.

 

Oppvaskmaskiner fra Bosch og Siemens er ofte best når det gjelder tørking i og med at de bruker såkalte zeolittkuler i oppvaskmaskinene sine.
Zeolitt er et mineral som produserer varme når det kommer i kontakt med fukt, som i sin tur brukes for å varme opp oppvasken.

 

På den måten blir oppvasken tørrere og det fører også til at energiforbruket holder seg nede, da det av naturlige årsaker er mye fukt i oppvaskmaskinen å ta tilvare på. Zeolittkulene er i en stengt beholder i bunnen av oppvaskmaskinen, de holder hele levetiden til maskinen og trenger aldri å byttes ut eller rengjøres.

 

En annen utfordring i dag er tiden. For å holde energiforbruket på et så lavt nivå som mulig, kan det ta opp til 3 timer for et oppvaskprogram å bli ferdig og visse ekoprogram tar enda lengre tid. Fordelen med den lange oppvasktiden er dog at oppvasken ofte blir renere i og med at “bløtlegging” er en effektiv måte å få bort inntørkede matrester.

 

For å få vite hvilke oppvaskmaskiner som er best ifølge ekspertene, leter vi oss først noen år tilbake i tiden og får et overblikk over hvilke produsenter som har gjort det best historisk. Også her utmerker Bosch og Siemens seg på en positiv måte. De har ofte blitt best i test når det gjelder oppvaskmaskiner og det er først og fremst Bosch sin SMU-serie og Siemens sin SN-serie som har fått bra resultat og topplasseringer på 2010 – tallet.

 

At de to produsentene går hånd i hånd er ikke så rart i og med at de inngår i samme tyske konsern. Det som først og fremst skiller på disse er derfor designen og prislappen, mens oppvaskresultatene er veldig like. Bosch forteller gjerne selv om utmerkelsene de har fått i reklamer og på hjemmesiden sin der du kan se en bra oppsummering over de aktuelle testvinnerne fra ulike magasin om akkurat oppvaskmaskiner.

 

Om vi kikker på de produsentene som har gjort det dårligst i oppvaskmaskintestene den siste tiden, finner vi blant annet Whirlpool, Candy og Logik. Disse produsentene er det altså bra å unngå om du vil kjøpe en bra oppvaskmaskin til hjemmet dit.

 

Magasinet Råd & Rön presenterte den siste oppvaskmaskintesten sin i februar 2019. På listen med hele 149 oppvaskmaskiner, deler 5 (!) av dem på førsteplassen med 73 poeng hver. Samtlige er produsert av Bosch og det handler om modellene SMU46CB01S, SMU46CI01S, SMU46CI02S, SMU46CW01S og SMU46CW02S. De 20 best plasserte oppvaskmaskinene kommer fra Bosch, Electrolux, Miele og en fra Neff, som altså produserer de beste oppvaskmaskinene ifølge magasinet.

Ektern kilde/link: Magasinet Råd & Rön, februar 2019

 

Og dette synes forbrukerne

Din Side har oppsummert data fra 35 000 forbrukere (!) på 2000-tallet. Der har alle oppvaskmaskineiere hatt mulighet til å rapportere inn hvor lenge oppvaskmaskinen deres holdt, eventuelle problem som de har hatt og hvor fornøyde de har vært med kjøpet.

 

Den beste produsenten i denne store forbrukerundersøkelsen ble Bosch med 92 poeng av 100 (1599 oppvaskmaskiner fra Bosch ble vurdert). På delt andreplass med 90 poeng kom Siemens og Miele (174 respektive 322 oppvaskmaskiner ble vurdert).

Best i test oppvaskmaskin 2020

Etter å ha gransket aktelle oppvaskmaskintester, anmeldelser fra forbrukere og samtaler med hvitevareforhandlere har vi en vinner. Det er en oppvaskmaskin fra Bosch og modellen er SMU46CW00S.

Beste oppvaskmaskinen akkurat nå – Bosch SMU46CW00S

Beste oppvaskmaskin – Bosch SMU46CW00S

(Klikk på oppvaskmaskinen for mer informasjon)


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 23 september 2020


Tidligere har Bosch SMU46CW02S vært vinner her på Best i test Guiden, men i og med at denne ikke produseres lengre, har vi vendt blikket mot etterfølgeren som heter Bosch SMU46CW00S

 

Forgjengeren SMU46CW02S fikk høyeste poeng og ble kåret til best i test i Tænks undersøkelse i august 2017 og i Råd & Røn i mai 2019. Den var også veldig godt likt av forbrukere. 120 forbrukere i Norden ga den hele 4,8 av 5,0 poeng (april 2018) som er utrolig høyt.

 

Den nye modellen som kom våren 2018, Bosch SMU46CW00S er veldig lik den tidligere versjonen men er litt forbedret blant annet med en oppdatert programvare. Den har plass til 13 kuverter og har fått høyeste karakter (A) når det gjelder oppvaskresultat og tørkeresultat. Og når det kommer til energiforbruk har den så lite som A+++ og forbruker bare 0,82 kWh med 9,5 liter vann per oppvask.

 

Noe som også er er relevant når det gjelder oppvaskmaskiner er at de går stille! (Og at de holder tett, selvfølgelig, men det klarer den strålende med sin AquaStop der Bosch garanterer at systemet gir 100% beskyttelse mot vannskader – under hele levetiden til maskinen). Dette er jo en maskin som, iallefall i de fleste hjem, går flere timer hver dag og det kan være veldig irriterende å høre på om den står og durer time etter time.

 

Derfor kan det lønne seg å legge noen ekstra kroner på å få en stillegående oppvaskmaskin og dette er selvfølgelig ekstra viktig om du har et kjøkken med åpen planløsning. Her er også Bosch SMU46CW00S et godt valg i og med at den bare har en støynivå på 44dB.

 

Les gjerne mer om denne oppvaskmaskinen her på Boschs hjemmeside.


Dette sier forbrukerne

Her på Best i test Guiden legger vi stor vekt på hva “vanlige forbrukere” synes, i og med at det er de som har størst erfaring med bruken av produktene i hverdagen. Og forbrukere som allerede har kjøpt en oppvaskmaskin i denne serien, er førnøyde med kjøpet sitt. Veldig fornøyde!

 

Noen kommentarer som stadig kommer tillbake er at oppvaskmaskinen:

  • Er veldig stillegående
  • Har bra oppvaskprogram (med VarioSpeed)
  • Er enkel å bruke
  • Har plass til mye
  • Gjør oppvasken skikkelig ren og tørr

Flere oppsummerer det hele med ordene: “Den beste oppvaskmaskinen jeg noengang har kjøpt!”

 

Her kjøper du beste oppvaskmaskinen til best pris

Du kan med fordel kjøpe den på nettet, i og med at du ikke trenger å tenke på frakten hjem. Den veier jo tross alt nesten 50 kg. Det letteste og faktisk også billigste er å velge en hvitevareforhandler på Internett.


Whiteaway selger oppvaskmaskinen for 5990 kr inkludert frakt.

5990 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Bosch SMU46CW00S!

Hos Skousen betaler du bare 5990 kr for oppvaskmaskinen om du klikker her. Frakten er inkludert i prisen.

Tretti selger oppvaskmaskinen for bare 5990 kr. Frakten er inkludert i prisen!

ComputerSalg selger oppvaskmaskinen for 10806.59 kr inkludert frakt.


Vil du handle hos Skousen kjøper du denne oppvaskmaskin for bare 5990 kronor. Frakten hjem til deg er selvfølgelig gratis, og du kan også bestille hjelp med installasjon om du skulle ønske det. Dette bestiller du i kassen før du betaler – enkelt og greit!.

Hos Tretti betaler du bare 5990 kronor og frakten inngår i prisen for oppvaskmaskinen. Vil du ha hjelp med oppbæring og eventuellt installasjon så bestiller du det enkelt i kassen.

5990 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for oppvaskmaskinen!
Til deg som fortsatt er i tvil

Bosch tilbyr deg som kunde å teste oppvaskmaskinen hjemme hos deg i opp til 100 dager – uten risiko. Er du ikke fornøyd etter tre måneder får du pengene tilbake. Så enkelt er det! Les om Bosch 100% garanti her!

 

100 dager Bosch

 

Kampanjepriser hos WhiteAway og Tretti!

TIPS! Akkurat nå er det flere hvitevareforhandlere som har kampanjepriser på mengder av varer. Har du planer om å kjøpe nye hvitevarer kan det derfor være lurt å kikke gjennom tilbudene deres først og se om det er noe som passer deg.

Klikk deg inn på favorittbutikken din for å se hvilke tilbud som er aktuelle idag:
Mens oppvaskmaskinen tar seg av oppvasken, så kan jo du passe på å kose deg med kaffe og vafler! Her ser du hvilken kaffetrakter og hvilket vaffeljern som er best. Gå ikke glipp av sammenstillingen vår av platetopp/induksjonstopp tester!


beste oppvaskmaskinen


Den beste oppvaskmaskinen gir deg skinnende rent resultat.

 

Tips! Du som blir med i vår Facebook gruppe får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på oppvaskmaskinen her ovenfor. På den måten kan du gjøre et riktig kupp = den beste oppvaskmaskinen til lavest pris! Klikk på Liker så holder vi øynene oppe for deg i fortsettelsen!