Best i test - oppvaskmaskin 2020

Test - Oppvaskmaskiner 2021

Om du skal kjøpe ny oppvaskmaskin og vil vite hvilken som er den beste akkurat nå, har du kommet helt rett! Vi har gransket alle aktuelle ekspert-tester, pratet med hvitevareforhandlere og sist men ikke minst; undersøkt hva forbrukerne synes om oppvaskmaskinen sin. Det betyr at du slipper unødvendige feilkjøp som koster både tid og penger. Du får den beste oppvaskmaskinen til best pris direkte! 


Vi stiller følgende krav på testvinneren; Det skal være en maskin som er pålitelig, effektiv, lett å få tak i hos forhandleren og best pris - selvfølgelig. Med ubegrenset lommebok kan du selvfølgelig finne enda bedre oppvaskmaskin, men på denne siden vender vi oss til deg som vil ha den beste oppvaskmaskinen til en rimelig sum penger.


Innholdsfortegnelse


Beste oppvaskmaskin 2021

Oppvaskmaskin best i test

Bosch SMU46CW00S

Oppvaskmaskin best i test Bosch SMU46CW00S
 • Energiforbruk A+++

 • Aquastop - 100% beskyttelse mot vannskader

 • Stillegående - 44 dB

Beste smale oppvaskmaskin

Electrolux ESL4510LO

Oppvaskmaskin best i test Electrolux ESL4510LO
 • Funksjonen AirDry

 • AutoFlex-programmet

Beste benkoppvaskmaskin

Electrolux ESF2400OW

Oppvaskmaskin best i test Electrolux ESF2400OW
 • Partyprogram - vasker opp på 20 min.

 • Høy lydDette sier ekspertene i oppvaskmaskintestene sine

Det er praktisk med oppvaskmaskin, men er det ikke mer miljøvennlig å vaske opp for hånd? Nei, det er faktisk ikke det. En ny, energieffektiv oppvaskmaskin er overlegen når det kommer til tørking, vann og energiforbruk. Testresultat viser at de som vasker opp for hånd bruker fire ganger mer vann og rundt 30% mer energi. 

 

Og ikke nok med at du er mer miljøvennlig med å bruke en oppvaskmaskin, men du får mer tid over til å gjøre andre ting, som kanskje er mer kreative og spennende, enn å vaske bort livet ditt!

Dette mener vi på Best i test Guiden er det viktigste; Det skal være en maskin som er til å stole på, effektiv og lett å finne i butikkene. Og – selvfølgelig – til en bra pris!

 

Med ubegrenset lommebok så går det selvfølgelig å finne enda bedre oppvaskmaskiner, men her henvender vi oss først og fremst til forbrukere som vil ha det beste, til en rimelig pengesum.


Det er ikke så mange eksperter som gjør dype, relevante og pålitelige oppvaskmaskintester. Om vi nå gransker de som allerede fins, kommer det fram at mange oppvaskmaskiner vasker bra idag, men det som er utfordringen er tørkingen. Det er vanskelig å få oppvasken helt tørr, spesielt plast.

 

Oppvaskmaskiner fra Bosch og Siemens er ofte best når det gjelder tørking i og med at de bruker såkalte zeolittkuler i oppvaskmaskinene sine.
Zeolitt er et mineral som produserer varme når det kommer i kontakt med fukt, som i sin tur brukes for å varme opp oppvasken.

 

På den måten blir oppvasken tørrere og det fører også til at energiforbruket holder seg nede, da det av naturlige årsaker er mye fukt i oppvaskmaskinen å ta tilvare på. Zeolittkulene er i en stengt beholder i bunnen av oppvaskmaskinen, de holder hele levetiden til maskinen og trenger aldri å byttes ut eller rengjøres.

 

En annen utfordring i dag er tiden. For å holde energiforbruket på et så lavt nivå som mulig, kan det ta opp til 3 timer for et oppvaskprogram å bli ferdig og visse ekoprogram tar enda lengre tid. Fordelen med den lange oppvasktiden er dog at oppvasken ofte blir renere i og med at “bløtlegging” er en effektiv måte å få bort inntørkede matrester.

 

For å få vite hvilke oppvaskmaskiner som er best ifølge ekspertene, leter vi oss først noen år tilbake i tiden og får et overblikk over hvilke produsenter som har gjort det best historisk. Også her utmerker Bosch og Siemens seg på en positiv måte. De har ofte blitt best i test når det gjelder oppvaskmaskiner og det er først og fremst Bosch sin SMU-serie og Siemens sin SN-serie som har fått bra resultat og topplasseringer på 2010 – tallet.

 

At de to produsentene går hånd i hånd er ikke så rart i og med at de inngår i samme tyske konsern. Det som først og fremst skiller på disse er derfor designen og prislappen, mens oppvaskresultatene er veldig like. Bosch forteller gjerne selv om utmerkelsene de har fått i reklamer og på hjemmesiden sin der du kan se en bra oppsummering over de aktuelle testvinnerne fra ulike magasin om akkurat oppvaskmaskiner.

 

Om vi kikker på de produsentene som har gjort det dårligst i oppvaskmaskintestene den siste tiden, finner vi blant annet Whirlpool, Candy og Logik. Disse produsentene er det altså bra å unngå om du vil kjøpe en bra oppvaskmaskin til hjemmet dit.

 

Magasinet Råd & Rön presenterte den siste oppvaskmaskintesten sin i august 2020. På listen med hele 159 oppvaskmaskiner, deler 3 av dem på førsteplassen med 73 poeng hver. Samtlige er produsert av Bosch og det handler om modellene SMU46CI02S, SMU46CW01S og SMU46CW02S. De 20 best plasserte oppvaskmaskinene kommer fra Bosch/Siemens, Electrolux, AEG, Miele og Neff, som altså produserer de beste oppvaskmaskinene ifølge magasinet.

Ektern kilde/link: Magasinet Råd & Rön, august 2020

 

Og dette synes forbrukerne

Din Side har oppsummert data fra 35 000 forbrukere (!) på 2000-tallet. Der har alle oppvaskmaskineiere hatt mulighet til å rapportere inn hvor lenge oppvaskmaskinen deres holdt, eventuelle problem som de har hatt og hvor fornøyde de har vært med kjøpet.

 

Den beste produsenten i denne store forbrukerundersøkelsen ble Bosch med 92 poeng av 100 (1599 oppvaskmaskiner fra Bosch ble vurdert). På delt andreplass med 90 poeng kom Siemens og Miele (174 respektive 322 oppvaskmaskiner ble vurdert).

Best i test oppvaskmaskin 2021

Etter å ha gransket aktuelle oppvaskmaskintester, anmeldelser fra forbrukere og samtaler med hvitevareforhandlere har vi en vinner. Oppvaskmaskinen kommer fra anerkjente Bosch og modellen heter SMU46CW00S.


Beste oppvaskmaskin – Bosch SMU46CW00S

(Klikk på oppvaskmaskinen for mer informasjon)


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 24 januar 2021
Prisjakt Bosch SMU46CW00S
i samarbeid med PrisjaktTidligere har Bosch SMU46CW02S vært vinner her på Best i test Guiden, men i og med at denne ikke produseres lengre, har vi snudd blikket mot etterfølgeren som heter Bosch SMU46CW00S

 

Forgjengeren SMU46CW02S fikk høyeste poeng og ble kåret til best i test i Tænks undersøkelse i august 2017 og i Råd & Røn i mai 2019. Den var også veldig godt likt av forbrukere. 120 forbrukere i Norden ga den hele 4,8 av 5,0 poeng (april 2018) som er utrolig høyt.

 

Den nye modellen som kom våren 2018, Bosch SMU46CW00S er veldig lik den tidligere versjonen men er litt forbedret blant annet med en oppdatert programvare. Den har plass til 13 kuverter og har fått høyeste karakter (A) når det gjelder oppvaskresultat og tørkeresultat. Og når det kommer til energiforbruk har den så lite som A+++ og forbruker bare 0,82 kWh med 9,5 liter vann per oppvask.

 

Noe som også er er relevant når det gjelder oppvaskmaskiner er at de går stille! (Og at de holder tett, selvfølgelig, men det klarer den strålende med sin AquaStop der Bosch garanterer at systemet gir 100% beskyttelse mot vannskader – under hele levetiden til maskinen). Dette er jo en maskin som, iallefall i de fleste hjem, går flere timer hver dag og det kan være veldig irriterende å høre på om den står og durer time etter time.

 

Derfor kan det lønne seg å legge noen ekstra kroner på å få en stillegående oppvaskmaskin og dette er selvfølgelig ekstra viktig om du har et kjøkken med åpen planløsning. Her er også Bosch SMU46CW00S et godt valg i og med at den bare har en støynivå på 44dB.

 

Les gjerne mer om denne oppvaskmaskinen her på Boschs hjemmeside.


Dette sier forbrukerne

Her på Best i test Guiden legger vi stor vekt på hva “vanlige forbrukere” synes, i og med at det er de som har størst erfaring med bruken av produktene i hverdagen. Og forbrukere som allerede har kjøpt en oppvaskmaskin i denne serien, er førnøyde med kjøpet sitt. Veldig fornøyde!

 

Noen kommentarer som stadig kommer tillbake er at oppvaskmaskinen:

 • Er veldig stillegående
 • Har bra oppvaskprogram (med VarioSpeed)
 • Er enkel å bruke
 • Har plass til mye
 • Gjør oppvasken skikkelig ren og tørr

Flere oppsummerer det hele med ordene: “Den beste oppvaskmaskinen jeg noengang har kjøpt!”

 

Her kjøper du beste oppvaskmaskinen til best pris

Du kan med fordel kjøpe den på nettet, i og med at du ikke trenger å tenke på frakten hjem. Den veier jo tross alt nesten 50 kg. Det letteste og faktisk også billigste er å velge en hvitevareforhandler på Internett.


Smal oppvaskmaskin best i test

En smal oppvaskmaskin (45 cm bred) skal være effektiv i og med at du ikke har like mye plass i den som i en standard. Effektive oppvaskprogram som ikke krever så mye energi er noe av det vi fokuserer på.


Testvinneren i kategorien smal oppvaskmaskin kommer fra Electrolux og har prestert veldig bra i blant annet Råd & Røns oppvaskmaskintest i 2020. 


Beste smale oppvaskmaskinen - Electrolux ESL4510LO


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 24 januar 2021
Prisjakt Electrolux ESL4510LO
i samarbeid med Prisjakt


Electrolux ESL4510LO er 45cm bred og passer på det lille kjøkkenet. Testvinneren har plass til 9 kuverter, bestikkholder og 5 ulike funksjoner. Av de 5 funksjonene er det AirDry som er den mest populære. Denne funksjonen gjør at luken åpnes og slipper inn luft når den er ferdig. På den måten unngår du vannmerker og oppvasken blir helt tørr. Det finnes også et AutoFlex-program som automatisk kjenner hvor mye oppvask det er i maskinen og hvor ren den er. På så vis anpasser den hver oppvask individuelt og strømforbruket holder seg på minimum. 


Du kan også velge å vente med å starte maskinen opptil 24h og programmere oppvaskstarten til når det passer deg best. Har du hastverk kan du minimere tiden takket være TimeManager-funksjonen, da har du alltid ren oppvask når du trenger det. Med denne funksjonen er dog risikoen at oppvasken ikke tørker så bra som med de andre programmene. 


Spesifikasjoner:

 • Energiklasse: A+
 • Lydnivå: 47dB
 • Bredde: 45cm
 • Vekt: 32kg
 • Standard programtid: 245min
 • Tilkoblingeffekt: 1950W
 • Energiforbruk/oppvask: 777Wh
 • Energiforbruk/år: 222kWh


Oppvaskmaskinen er enkel, stilren og alle knapper er skjult når luken er stengt. Knappene er tydelige takket være LED-lamper og når oppvasken er ferdig lyser den grønt på gulvet takket være BeamOnFloor-funksjonen. Denne lyser rødt når maskinen er igang. 


Om du er urolig for lekkasje kan du føle seg sikker med denne oppvaskmaskinen, den har nemlig noe som heter AquaControl som stenger vanntilførselen ved eventuell lekkasje. 


Dette sier ekspertene

Råd & Rön, 2020: Testet ESL4510LO og ga den 57 poeng, det betyr at den får tredjeplass på smale oppvaskmaskiner. Den presterte best i kategoriene tørking og kvalitetsinntrykk. Best i test på smale oppvaskmaskiner ble Bosch SPV69T80EU.


Så sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden er vi veldig interessert av å få greie på hva forbrukerne synes om produktene vi anbefaler, det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du lese noen av omtalene Electrolux ESL4510LO har fått:


"Kjøpte den for 3 uker siden. Veldig fornøyd med tanke på prisen."


"Er veldig fornøyd med denne. Funksjonen at den åpner luken etter avsluttet oppvask er toppen i og med at oppvasken lufttørker mye raskere." 


"Jeg kjøpte den fordi jeg hadde forgjengeren innen, og at det var en god pris."


"Kjapp å vasker kjempebra. Kjøpte den for kort tid siden å er kjempe fornøyd. Lett å montere. Gode program valg er det å. Kan anbefales." 


"Virker flott. Vi er meget fornøyd med maskinen. Den vasker godt og effektivt"


"Jeg kjøpte den for ca to måneder siden, jeg er kjempefornøyd."


"Testkjørt i to uker og fungerer toppen. Kjempebra at den åpner seg når oppvasken er klar"


Her kjøper du den beste smale oppvaskmaskinen til lavest pris

Du kjøper denne oppvaskmaskinen billigst på internett. Da inngår også transporten hjem til deg, det er deilig!


Benkoppvaskmaskin best i test

Har du liten plass på kjøkkenet eller har du bare lite oppvask kan en benkoppvaskmaskin være den beste løsningen for deg. De er små og kompakte og får unna oppvasken uten at du trenger å anstrenge deg spesielt mye. Vinneren kommer fra Electrolux og modellen heter ESF2400OW.


Beste benkoppvaskmaskinen - Electrolux ESF2400OW


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 24 januar 2021
Electrolux ESF2400OWElectrolux ESF2400OW er en kompakt benkoppvaskmaskin med plass til 6 kuverter. Oppvaskmaskinen er 43 cm høy og 55 cm bred og kan dermed integreres på kjøkkenbenken eller i et skap. Med nedfellbart kopp- og tallerkenstativ får oppvaskmaskinen plass til både kasseroller og salatskålen.


Benkoppvaskmaskinen tilbyr en rekke smarte funksjoner. Den kjenner blant annet av hvor skitten oppvasken er og anpasser programtiden og temperaturen for maksimal effekt.


Testvinneren har seks ulike program og det mest populære er et partyprogram som vasker opp på bare 20 minutter så du kan være sosial på festen din. Tørkeresultatet blir dog ikke like bra som med Eco, Glass- eller intensivprogrammet. Om du vil så kan du også velge å starte oppvaskmaskinen ved et annet tilfelle, i opp til 24 timer kan du skjemalegge oppvasken. Da programmerer du bare inn en tid som passer deg bedre. Dette er spesielt bra i og med at denne har et litt høyere støynivå så du kan skjemalegge den til en tid du ikke er hjemme.


displayet kan du se hvor lang tid det er igjen av programmet, forsinket start og eventuell servisekode. Det lyser også når det er på tide å fylle på skyllemiddel og salt så oppvaskmaskinen skal holde seg i god stand så lenge som mulig.


Spesifikasjoner:

 • Energiklasse: A+
 • Lydnivå: 50dB
 • Bredde: 55cm
 • Høyde: 43cm
 • Vekt: 21kg
 • Standard programtid: 150min
 • Tilkoblingeffekt: 1180W
 • Energiforbruk/oppvask: 610Wh
 • Energiforbruk/år: 174kWh


Electrolux ESF2400OW er en god hjelp på kjøkkenet som også er snill mot miljøet og lommeboken din. Den har noen ulemper som blant annet høyere lydnivå enn andre oppvaskmaskiner og et display som kan ta litt tid å lære seg, men ellers er det en fin og god oppvaskmaskin som passer for 1-2 personer. 


Dette sier forbrukerne

Det er dessverre veldig få eksperter som har testet benkoppvaskmaskiner så vi har lagt størst vekt på hva forbrukerne liker best. Det er jo tross alt forbrukerne som vet best hvordan oppvaskmaskinen fungerer i hverdagen også. Her kan du se noen omtaler denne benkoppvaskmaskinen har fått;


"Jeg kjøpte denne benkoppvaskmaskinen i og med at jeg ikke hadde plass til en større. Den gikk inn i et skap under oppvaskbenken og fungerer perfekt, akkurat like bra som en større maskin."


"Oppfyller forventningene mine. Den vasket opp med godt resultat."


"Mye stillere enn treskemaskinen vi hadde innen, men tallerkenstativet er litt tungvint og det er ganske få glass/kopp-plasser. Kortprogrammet vasker også rent!" 


"Jeg er fornøyd med valget mitt av oppvaskmaskiner. Den vasker stille og rent. Den var litt for stor for kjøkkenbenken min men jeg elsker den allikevel"


"Denne maskinen er bra, den er usedvanlig stillegående, når den er klar piper den i ca 30 sekunder. Har en bra og tydelig display."


"Stor men liten. Jeg er stort sett fornøyd med denne. Jeg hadde den tidligere modellen av denne, den var litt smalere men like høy. Jeg fikk lett inn tallerkenene mine (26cm) i den. Denne passer fortsatt tallerkenene mine i men man får vinkle de inn. Tallerkenene skraper i toppen på maskinen når men setter dem inn rett. Man får tenke på hvordan man fyller maskinen, det er alt."

 

"Har brukt denne nå i et halvt år og det var det beste kjøpet på lenge! Bra valgmuligheter mellom de ulike programmene og enkel å installere."


"Jeg er kjempefornøyd med oppvaskmaskin-kjøpet mitt. Har testet alle funksjoner og er fornøyd."


"Et bra produkt som jeg har vært fornøyd med siden den vasket opp første gangen. Det som gjør at den ikke får full pott er oppvaskstativet (selve innredningen) som jeg opplever som litt vanskelig, bestikkholderen er også en skuffelse. Det kreves litt pilling med å få all oppvask sik man ønsker at den skal sitte i maskinen men ellers så vasker den opp bra, har bra program, tørker oppvasken utmerket. Jeg har kanskje en dårligere utforming på tallerkenene mine men jeg tror problemet mitt kan oppstå med andre tallerkener enn de jeg har."


"Helt grei. Vasker opp rent. Eneste minus er at den bråker mye."


Her kjøper du den beste benkoppvaskmaskinen til best pris

Du få denne billigst på internett der transporten hjem til deg inngår og du slipper å tenke på hvordan du skal få den hjem.


NetOnNet selger oppvaskmaskinen for bare 3290 kr om du klikker her. Frakten er inkludert i prisen.

3290 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Electrolux ESF2400OW!
Oppsummering

Med denne guiden ønsker vi at du har fått god hjelp til å unngå fallgropene og kjøper oppvaskmaskinen som passer deg og behovene dine best.


Testvinner - Beste oppvaskmaskin

Til deg som fortsatt er i tvil

Bosch tilbyr deg som kunde å teste oppvaskmaskinen hjemme hos deg i opp til 100 dager – uten risiko. Er du ikke fornøyd etter tre måneder får du pengene tilbake. Så enkelt er det! Les om Bosch 100% garanti her!

 

100 dager Bosch

 

Kampanjepriser hos WhiteAway og Tretti!

TIPS! Akkurat nå er det flere hvitevareforhandlere som har kampanjepriser på mengder av varer. Har du planer om å kjøpe nye hvitevarer kan det derfor være lurt å kikke gjennom tilbudene deres først og se om det er noe som passer deg.

Klikk deg inn på favorittbutikken din for å se hvilke tilbud som er aktuelle idag:
Mens oppvaskmaskinen tar seg av oppvasken, så kan jo du passe på å kose deg med kaffe og vafler! Her ser du hvilken kaffetrakter og hvilket vaffeljern som er best. Gå ikke glipp av sammenstillingen vår av platetopp/induksjonstopp tester!


beste oppvaskmaskinen


Den beste oppvaskmaskinen gir deg skinnende rent resultat.

 

Tips! Du som blir med i vår Facebook gruppe får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på oppvaskmaskinen her ovenfor. På den måten kan du gjøre et riktig kupp = den beste oppvaskmaskinen til lavest pris! Klikk på Liker så holder vi øynene oppe for deg i fortsettelsen!