Oppvaskmaskin test - best i test oppvaskmaskin

Oppvaskmaskin test 2022

Om du skal kjøpe ny oppvaskmaskin og vil vite hvilken som er den beste akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle ekspert-tester, pratet med hvitevareforhandlere og sist men ikke minst; undersøkt hvilken oppvaskmaskin forbrukerne liker best. 


Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe unødvendige feilkjøp som koster både tid og penger. Du finner 3 typer oppvaskmaskiner på denne siden som frittstående, smal og en benkmaskin for deg som ikke har plass under kjøkkenbenken.


På denne siden finner duBest i test oppvaskmaskin 2022

Oppvaskmaskin best i test

Siemens SN43HW88CS

Oppvaskmaskin best i test Siemens SN43HW88CS
 • Lavt energiforbruk

 • Aquastop - 100% beskyttelse mot vannskader

 • Stillegående 44dB

Oppvaskmaskin 45cm best i test

Siemens SR45ZS09MS

Oppvaskmaskin best i test Siemens SR45ZS09MS
 • Stillegående

 • Bestikkskuff øverst

 • Innvendig belysning

Beste benkoppvaskmaskin

Electrolux ESF2400OW

Oppvaskmaskin best i test Electrolux ESF2400OW
 • Partyprogram - vasker opp på 20 min.

 • Høy lyd

best pris i samarbeid med PrisjaktTest oppvaskmaskin - dette sier ekspertene

Det er praktisk med oppvaskmaskin, men er det ikke mer miljøvennlig å vaske opp for hånd? Nei, det er faktisk ikke det. En ny, energieffektiv maskin er overlegen når det kommer til tørking, vann og energiforbruk. Testresultat viser at de som vasker opp for hånd bruker fire ganger mer vann og rundt 30% mer energi. 

 

Og ikke nok med at du er mer miljøvennlig når du bruker en oppvaskmaskin, men du får mer tid over til å gjøre andre ting, som kanskje er mer kreative og spennende, enn å vaske bort livet ditt!

Dette mener vi på Best i test Guiden er det viktigste; Det skal være en maskin som er til å stole på, effektiv og lett å finne i butikkene. Og – selvfølgelig – til en bra pris!

 

Med ubegrenset lommebok så går det selvfølgelig å finne enda bedre maskiner, men her henvender vi oss først og fremst til forbrukere som vil ha det beste, til en rimelig pengesum.


Det er ikke så mange eksperter som gjør dype, relevante og pålitelige oppvaskmaskintester. Om vi nå gransker de som allerede fins, kommer det fram at mange vasker bra i dag, men det som er utfordringen er tørkingen. Det er vanskelig å få oppvasken helt tørr, spesielt plast.

 

Maskiner fra Bosch og Siemens er ofte best når det gjelder tørking i og med at de bruker såkalte zeolittkuler i.
Zeolitt er et mineral som produserer varme når det kommer i kontakt med fukt, som i sin tur brukes for å varme opp oppvasken.

 

På den måten blir oppvasken tørrere og det fører også til at energiforbruket holder seg nede, da det av naturlige årsaker er mye fukt å ta tilvare på. Zeolittkulene er i en stengt beholder i bunnen av oppvaskmaskinen, de holder hele levetiden til maskinen og trenger aldri å byttes ut eller rengjøres.

 

En annen utfordring i dag er tiden. For å holde energiforbruket på et så lavt nivå som mulig, kan det ta opp til 3 timer for et oppvaskprogram å bli ferdig og visse ekoprogram tar enda lengre tid. Fordelen med den lange oppvasktiden er dog at oppvasken ofte blir renere i og med at “bløtlegging” er en effektiv måte å få bort inntørkede matrester.

 

For å få vite hvilke oppvaskmaskiner som er best ifølge ekspertene, leter vi oss først noen år tilbake i tiden og får et overblikk over hvilke produsenter som har gjort det best historisk. Også her utmerker Bosch og Siemens seg på en positiv måte, de har ofte blitt best i test.

 

At de to produsentene går hånd i hånd er ikke så rart i og med at de inngår i samme tyske konsern. Det som først og fremst skiller på disse er derfor designen og prislappen, mens oppvaskresultatene er veldig like. Bosch forteller gjerne selv om utmerkelsene de har fått i reklamer og på hjemmesiden sin. Du kan se en bra oppsummering på Bosch hjemmeside over de aktuelle testvinnerne fra ulike magasin om akkurat oppvaskmaskiner.

 

Om vi kikker på de produsentene som har gjort det dårligst den siste tiden, finner vi blant annet Whirlpool, Candy og Logik. Disse produsentene er det altså bra å unngå om du vil kjøpe en bra maskin til hjemmet dit.

 

Test av oppvaskmaskiner

Magasinet Råd & Røn, august 2020. På listen med hele 159 oppvaskmaskiner, deler 3 av dem på førsteplassen med 73 poeng hver. Samtlige er produsert av Bosch og det handler om modellene SMU46CI02S, SMU46CW01S og SMU46CW02S. De 20 best plasserte maskinene kommer fra Bosch/Siemens, Electrolux, AEG, Miele og Neff, som altså produserer de beste oppvaskmaskinene ifølge magasinet.

Ektern kilde/link: Magasinet Råd & Rön, august 2020


Forbrukermagasinet Tænk, juli 2020 har testet 104 ulike oppvaskmaskiner og førsteplassen deles mellom Bosch SMU46CI02S og Bosch SMU46CW02S med 73 poeng hver. Hakk i hæl med bare 1 poeng mindre kommer Siemens SN436W00CS med 72 poeng. De skriver at Siemens SN436W00CS er en av de mest stillegående maskiner de noengang har testet.

 

Og dette synes forbrukerne

Din Side har oppsummert data fra 35 000 forbrukere (!) på 2000-tallet. Der har alle oppvaskmaskineiere hatt mulighet til å rapportere inn hvor lenge oppvaskmaskinen deres holdt, eventuelle problem som de har hatt og hvor fornøyde de har vært med kjøpet.

 

Den beste produsenten i denne store forbrukerundersøkelsen ble Bosch med 92 poeng av 100 (1599 maskiner fra Bosch ble vurdert). På delt andreplass med 90 poeng kom Siemens og Miele (174 respektive 322 maskiner ble vurdert).


Vi stiller følgende 5 krav på testvinneren

 1. Pålitelig - det skal være en maskin å stole på
 2. Energieffektiv - for å spare penger på strømregninga
 3. Testvinner og verdsatt av forbrukere - selvfølgelig
 4. Stillegående - så ingen i familien blir forstyrret
 5. Bra pris - beste oppvaskmaskin til best pris

Best i test innebygd oppvaskmaskin 2022

Etter å ha gransket aktuelle eksperttester, anmeldelser fra forbrukere og samtaler med hvitevareforhandlere har vi en vinner. Testvinneren kommer fra anerkjente Siemens og modellen heter SN43HW88CS.


Beste oppvaskmaskin – Siemens SN43HW88CS

(Klikk på oppvaskmaskinen for mer informasjon)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 26 januar 2022

Siemens SN43HW88CS


Siemens SN43HW88CS hører til den høyt verdsatte iQ300-serien. Denne modellen er, ifølge Siemens, etterfølgeren til Siemens SN436W00CS som ble best i test i Tænks test sommeren 2020.  


Siemens SN43HW88CS er energimerket (ifølge den nye energiskalaen) og har plass til 14 kuverter. Den har høyeste karakter når det kommer til tørkeevne og god karakter når det kommer til vasking. 


VarioSkuff er et ekstra ileggingsnivå hvor du legger i bestikk, smådeler og eggekopper/espressokopper. Den har også en vinglassholder som gjør at du kan stille vinglassene uten at de tipper.


Vario Speed Plus on demand er et program som vasker opp til tre ganger så fort - du trenger bare å koble deg inn via appen Home Connect. Med den appen kan du overvåke maskinen din når og hvor du vil. I denne appen kan du også registrere hvor mange oppvasktabletter du kjøper så teller denne hvor mange som er igjen og sender deg et pushvarsel for å minne deg på når det er på tide å kjøpe nye tabletter.


Autoprogrammet registrerer hvor skittent vannet er og anpasser vasketiden etter det. Du får også en favorittknapp som kombinerer dine personlige program og alternativer i en knapp. 

 

Noe som også er er relevant når det gjelder oppvaskmaskiner er at de går stille! Dette er jo en maskin som i de fleste hjem går flere timer hver dag og det kan være veldig irriterende å høre på om den står og durer time etter time. Derfor kan det lønne seg å legge noen ekstra kroner på å få en stillegående maskin og dette er selvfølgelig ekstra viktig om du har et kjøkken med åpen planløsning. Her er også Siemens SN43HW88CS et godt valg i og med at den bare har en støynivå på 44dB.


Målene er H 815 x B 598 x D 573 og passer under kjøkkenbenken.


Ulemper da? Disse vil du jo gjerne kjenne til før du bestemmer deg for å handle og det som ekspertene har dratt av litt for er at ecoprogrammet tar for lang tid, men ellers er det ikke mye negativt å finne om denne maskinen.


Dette sier forbrukerne

Her på Best i test Guiden legger vi stor vekt på hva vanlige forbrukere synes, i og med at det er de som har størst erfaring med bruken av produktene i hverdagen. Og forbrukere som allerede har kjøpt en maskin i denne serien, er fornøyde med kjøpet sitt. Veldig fornøyde! Her kan du se noen av omtalene denne og forgjengeren SN436W00 har fått;


"Jeg er veldig glad for kjøpet. Den høres nesten ikke og det blir rent."


"Superlett å innstallere. Bra program, veldig stillegående oppvaskmaskin. Kjempefornøyd!"


"Dette er andre Siemens jeg har og jeg bytter ikke på grunn av feil på den gamle, men årsaken er nytt kjøkken. Det vi savner med den gamle er at den har få program,noe som er betydelig forbedret på den nye. Vi gleder oss til å ta i bruk våres nye Siemens." 


"Fungerer kjempebra. Vasker rent og er stillegående."


"Vår 19 år gamle, trofaste Siemens oppvaskmaskin måtte pensjoneres og det var naturlig for oss å sjekke hva som var tilgjengelig av nye maskiner fra Siemens. Etter noen vurderinger falt valget på iQ300. Både funksjoner og pris var det vi var ute etter, og maskinen holder hva den lover! Om den også vil tjene oss i 19 år vil tiden vise, men Siemens har ikke skuffet oss så langt!" 


"Kjøpte denne for å erstatte en eldre Miele-maskin. Den er litt mindre, (enn den dyre Mielen) men med litt struktur, og å sette overfylt i midtposisjon (den kan settes i tre høyder, noe jeg overså første gang og var litt irritert over at den ikke var høy nok til å ha høye tallerkner sammen med store kjøkkenglass), så er dette en supermaskin.

Den har wifi som egentlig bare er vits når man ska installere den for første gang, og påminnelse om skyllemiddelnivå. Det kan selvfølgelig startes eksternt, men det tømmes og fyller seg ikke :)!"


"Fikk den i forrige uke og er meget fornøyd. Vasker matrester og smuss bort som ingenting.Trenger nesten ikke å skylle av oppvasken før den settes i maskin." 

 

"Det er en Siemens, jeg trenger ikke å si noe mer!"

 

Kjøp testvinneren til best pris her

Du kan med fordel kjøpe den på nettet, i og med at du ikke trenger å tenke på frakten hjem, den veier jo tross alt nesten 40 kg. Det letteste og faktisk også billigste er å velge en hvitevareforhandler på Internett.


Hos Skousen betaler du bare 7469 kr for Siemens SN43HW88CS når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

7469 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Siemens SN43HW88CS!

Whiteaway selger Siemens SN43HW88CS for bare 7469 kr inkludert frakt når du klikker her!

Tretti.no selger Siemens SN43HW88CS for bare 7469 kr når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

Oppvaskmaskin 45 cm best i test

En smal maskin (45 cm bred) skal være effektiv i og med at du ikke har like mye plass i den som i en standard. Effektive oppvaskprogram som ikke krever så mye energi er noe av det vi fokuserer på og til en rimelig pris.


Testvinneren i kategorien smal oppvaskmaskin kommer fra Siemens og er høyt verdsatt av forbrukere som allerede har prøvd denne. 


Oppvaskmaskin 45 cm best i test - Siemens SR435W01MS

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen i dag!) 

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 26 januar 2022

Siemens SR45ZS09MS


Siemens SR45ZS09MS er 45cm bred og passer på det lille kjøkkenet. Testvinneren har plass til 10 kuverter, innvendig belysning, bestikkholderen er øverst, 6 program og 4 spesialprogram. Blant de 4 spesialprogrammene finner du Home Connect, Shine & Dry, IntensiveZone og VarioSpeedPlus.


Om du ikke har veldig ømtålige glass eller keramikk kommer du til å klare deg bra med Siemens autoprogram. Dette programmet kjenner av hvor skittent vannet blir og anpasser deretter temperaturen, vannmengden og tiden etter dette. På den måten anpasser den hver oppvask individuelt og strømforbruket holder seg på minimum. 


Det som også er populært blant Siemens maskiner er zeolith-tørkingen. Denne teknikken ser til at tørkingen blir mye mer effektiv og så lenge glassene ikke står opp og ned kan du være sikker på at oppvasken er skinnende ren og tørr når den er klar.


Du kan også velge å vente med å starte maskinen og programmere oppvaskstarten til når det passer deg best. Har du hastverk kan du minimere tiden takket være Vario speed Plus -funksjonen, da har du alltid ren oppvask når du trenger det. Med denne funksjonen er dog risikoen at oppvasken ikke tørker så bra som med de andre programmene. 


Spesifikasjoner:

 • Energiklasse: C  (ifølge den nye energiskalaen)
 • Lydnivå: 43dB
 • Bredde: 448 mm
 • Dybde: 573 mm
 • Høyde: 815 mm
 • Farge: Rustfritt stål
 • Type støpsel: Schuko-stikk, med mulighet for jordforbindelse 
 • Energiforbruk pr. 100 vaskesykler: 59 kWh
 • Vannforbruk per vaskesyklus: 9,5 liter


Om du er urolig for lekkasje kan du føle seg sikker med denne maskinen, den har nemlig noe som heter AquaStop som stenger vanntilførselen ved eventuell lekkasje.  


Så sier forbrukerne om Siemens oppvaskmaskin

Som alltid her på Best i test Guiden er vi veldig interessert av å få greie på hva forbrukerne synes om produktene vi anbefaler, det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du lese noen av omtalene Siemens SR45ZS09MS har fått:


"Perfekt for de som ikke har plass til 60 cm maskin. Dette er en meget god maskin, med fantastisk vaske- og tørkeresultat. Denne maskinen er like god som de med normal størrelse. Vi har den i båten og den drar ikke mye strøm og bruker heller ikke mye vann. Samme stablesystem som normale 60 cm og genialt med bestikkskuffen, særlig når den kun er 45 cm bred."


"Maskinen er superstillegående - den vasker skikkelig fint av. det er en smule mindre plass øverst da den har bestikkbrett øverst." 


"Fantastisk liten maskin, god innredning, lett å bruke og vasker bare perfekt."


"Etter 16 år med den forrige Siemens oppvaskmaskinen min var det på tide med en ny. Den oppfylte alle krav jeg kunne ha. lett å bruke, stille og rengjør oppvasken bra. Bestikkbrettet er en klar forbedring sammenlignet med den gamle korgen." 


"Maskinen fungerer perfekt! Veldig glad for den!


Kjøp testvinneren til lavest pris her

Du kjøper denne billigst på internett. Da inngår også transporten hjem til deg, det er deilig!


Elkjøp selger Siemens SR45ZS09MS for 11293 kr. Frakten er inkludert i prisen!

11293 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Siemens SR45ZS09MS!

Oppvaskmaskin benkmodell best i test

Har du liten plass på kjøkkenet eller har du bare lite oppvask kan en benkmaskin være den beste løsningen for deg. De er små og kompakte og får unna oppvasken uten at du trenger å anstrenge deg spesielt mye. Vinneren kommer fra Electrolux og modellen heter ESF2400OW.


Beste benkoppvaskmaskinen - Electrolux ESF2400OW


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 26 januar 2022

Electrolux ESF2400OWElectrolux ESF2400OW er en kompakt maskin med plass til 6 kuverter. Den er 43 cm høy og 55 cm bred og kan dermed integreres på kjøkkenbenken eller i et skap. Med nedfellbart kopp- og tallerkenstativ får du plass til både kasseroller og salatskålen.


Electrolux ESF2400OW tilbyr en rekke smarte funksjoner. Den kjenner blant annet av hvor skitten oppvasken er og anpasser programtiden og temperaturen for maksimal effekt.


Testvinneren har seks ulike program og det mest populære er et partyprogram som vasker opp på bare 20 minutter så du kan være sosial på festen din. Tørkeresultatet blir dog ikke like bra som med Eco, Glass- eller intensivprogrammet. Om du vil kan du også velge å starte maskinen ved et annet tilfelle, i opp til 24 timer kan du skjemalegge oppvasken. Da programmerer du bare inn en tid som passer deg bedre. Dette er spesielt bra i og med at denne har et litt høyere støynivå så du kan skjemalegge den til en tid du ikke er hjemme.


displayet kan du se hvor lang tid det er igjen av programmet, forsinket start og eventuell servisekode. Det lyser også når det er på tide å fylle på skyllemiddel og salt så oppvaskmaskinen skal holde seg i god stand så lenge som mulig.


Spesifikasjoner:

 • Energiklasse: F (ifølge den nye energiskalaen)
 • Lydnivå: 50dB
 • Bredde: 55cm
 • Høyde: 43cm
 • Vekt: 21kg
 • Standard programtid: 150min
 • Tilkoblingeffekt: 1180W
 • Energiforbruk/oppvask: 610Wh
 • Energiforbruk/år: 174kWh


Electrolux ESF2400OW er en god hjelp på kjøkkenet som også er snill mot miljøet og lommeboken din. Den har noen ulemper som blant annet høyere lydnivå enn andre oppvaskmaskiner og et display som kan ta litt tid å lære seg, men ellers er det en fin og god maskin som passer for 1-2 personer. 


Dette sier forbrukerne

Det er dessverre veldig få eksperter så vi har lagt størst vekt på hva forbrukerne liker best. Det er jo tross alt forbrukerne som vet best hvordan oppvaskmaskinen fungerer i hverdagen også. Her kan du se noen omtaler denne benkoppvaskmaskinen har fått;


"Jeg kjøpte denne benkoppvaskmaskinen i og med at jeg ikke hadde plass til en større. Den gikk inn i et skap under oppvaskbenken og fungerer perfekt, akkurat like bra som en større maskin."


"Oppfyller forventningene mine. Den vasket opp med godt resultat."


"Mye stillere enn treskemaskinen vi hadde innen, men tallerkenstativet er litt tungvint og det er ganske få glass/kopp-plasser. Kortprogrammet vasker også rent!" 


"Jeg er fornøyd med valget mitt av oppvaskmaskiner. Den vasker stille og rent. Den var litt for stor for kjøkkenbenken min men jeg elsker den allikevel"


"Denne maskinen er bra, den er usedvanlig stillegående, når den er klar piper den i ca 30 sekunder. Har en bra og tydelig display."


"Stor men liten. Jeg er stort sett fornøyd med denne. Jeg hadde den tidligere modellen av denne, den var litt smalere men like høy. Jeg fikk lett inn tallerkenene mine (26cm) i den. Denne passer fortsatt tallerkenene mine i men man får vinkle de inn. Tallerkenene skraper i toppen på maskinen når men setter dem inn rett. Man får tenke på hvordan man fyller maskinen, det er alt."

 

"Har brukt denne nå i et halvt år og det var det beste kjøpet på lenge! Bra valgmuligheter mellom de ulike programmene og enkel å installere."


"Jeg er kjempefornøyd med oppvaskmaskin-kjøpet mitt. Har testet alle funksjoner og er fornøyd."


"Et bra produkt som jeg har vært fornøyd med siden den vasket opp første gangen. Det som gjør at den ikke får full pott er oppvaskstativet (selve innredningen) som jeg opplever som litt vanskelig, bestikkholderen er også en skuffelse. Det kreves litt pilling med å få all oppvask sik man ønsker at den skal sitte i maskinen men ellers så vasker den opp bra, har bra program, tørker oppvasken utmerket. Jeg har kanskje en dårligere utforming på tallerkenene mine men jeg tror problemet mitt kan oppstå med andre tallerkener enn de jeg har."


"Helt grei. Vasker opp rent. Eneste minus er at den bråker mye."


Kjøp den beste benkmaskinen til best pris her

Oppsummering

Med denne guiden ønsker vi at du har fått god hjelp til å unngå fallgropene og kjøper den som passer deg og behovene dine best.


Testvinner - Beste oppvaskmaskin
 

Kampanjepriser hos WhiteAway og Tretti!

TIPS! Akkurat nå er det flere hvitevareforhandlere som har kampanjepriser på mengder av varer. Har du planer om å kjøpe nye hvitevarer kan det derfor være lurt å kikke gjennom tilbudene deres først og se om det er noe som passer deg.

Klikk deg inn på favorittbutikken din for å se hvilke tilbud som er aktuelle idag:
Mens oppvaskmaskinen tar seg av oppvasken, så kan jo du passe på å kose deg med kaffe og vafler! Du kan lese om den beste beste kaffetrakteren og hvilket vaffeljern som er best. Gå ikke glipp av sammenstillingen vår av platetopp/induksjonstopp tester!


beste oppvaskmaskinen


~ Den beste oppvaskmaskinen gir deg skinnende rent resultat ~

 

Tips! Du som blir med i vår Facebook gruppe får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på testvinneren her ovenfor. På den måten kan du gjøre et riktig kupp = den beste oppvaskmaskinen til lavest pris! Klikk på Liker så holder vi øynene oppe for deg i fortsettelsen!


Låne penger

For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente.
Her finner du våre tester på hvitevarer


Anita Carlsen

Best i test: Oppvaskmaskin

Testen ble publisert og sist oppdatert