Oppvaskmaskin test - best i test oppvaskmaskin

Oppvaskmaskin test 2023 - spar strøm, tid og vann med testvinneren

Om du skal kjøpe ny oppvaskmaskin og vil vite hvilken som er den beste akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle ekspert-tester, pratet med hvitevareforhandlere og sist men ikke minst; undersøkt hvilken oppvaskmaskin forbrukerne liker best. 


Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe unødvendige feilkjøp som koster både tid og penger. Du finner 3 typer oppvaskmaskiner på denne siden. Det er frittstående, smal og en benkmaskin for deg som ikke har plass under kjøkkenbenken.

Best i test oppvaskmaskin 2023

Best i test oppvaskmaskin

Bosch SMU4HAW48S

Oppvaskmaskin best i test Bosch SMU4HAW48S
 • Veldig energieffektiv

 • Rimelig pris

 • Stillegående

Oppvaskmaskin 45cm best i test

Siemens SR45ZS09MS

Oppvaskmaskin best i test Siemens SR45ZS09MS
 • Stillegående

 • Bestikkskuff øverst

 • Innvendig belysning

Beste benkoppvaskmaskin

Electrolux ESF2400OW

Oppvaskmaskin best i test Electrolux ESF2400OW
 • Partyprogram - vasker opp på 20 min.

 • Høy lyd

best pris i samarbeid med Prisjakt


Derfor skal du ha en oppvaskmaskin

Det er praktisk med oppvaskmaskin, men er det ikke mer miljøvennlig å vaske opp for hånd? Nei, det er faktisk ikke det. En ny, energieffektiv maskin er overlegen når det kommer til tørking, vann og energiforbruk. Testresultat viser at de som vasker opp for hånd bruker fire ganger mer vann og rundt 30% mer energi. 

 

Og ikke nok med at du er mer miljøvennlig når du bruker en oppvaskmaskin, men du får mer tid over til å gjøre andre ting, som kanskje er mer kreative og spennende, enn å vaske bort livet ditt!


Dette mener vi på Best i test Guiden er det viktigste; Det skal være en maskin som er til å stole på, effektiv og lett å finne i butikkene. Og – selvfølgelig – til en bra pris!

 

Med ubegrenset lommebok så går det selvfølgelig å finne enda bedre maskiner, men her henvender vi oss først og fremst til forbrukere som vil ha det beste, til en rimelig pengesum.


Vi stiller følgende 5 krav på testvinneren

 1. Pålitelig - det skal være en maskin å stole på
 2. Energieffektiv - for å spare penger på strømregninga
 3. Testvinner og verdsatt av forbrukere - selvfølgelig
 4. Stillegående - så ingen i familien blir forstyrret
 5. Bra pris - beste oppvaskmaskin til best pris
Bosch oppvaskmaskin best i test

Etter å ha gransket aktuelle eksperttester, anmeldelser fra forbrukere og samtaler med hvitevareforhandlere har vi en vinner. Testvinneren kommer fra anerkjente Bosch og modellen heter SMU4HAW48S.


Beste oppvaskmaskin – Bosch SMU4HAW48S

(Klikk på bildet for mer informasjon om beste pris i dag)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 24 september 2023

Bosch SMU4HAW48S


Bosch SMU4HAW48S hører til den høyt verdsatte SMU4-serien og ble kåret til beste kjøp av blant annet forbrukermagasinet Råd&Røn i mars 2022 der de testet hele 124 oppvaskmaskiner (mer om dette leser du under eksperttestene lengre ned på siden). 


Testvinneren er energimerket (ifølge den nye energiskalaen) og drar kun 0,84 kW per oppvask. Den har 13 kuverter og 6 programmer, blant annet Ekstra dry som gir ekstra grundig tørking av oppvask som er vanskelig å tørke som plastglass, tåteflasker og matbokser.


SMU4HAW48S har en vinglassholder som gjør at du kan stille vinglassene uten at de tipper. Den har også noe som kalles triple Rackmatic-system. Denne gjør at høyden på toppkurven enkelt kan justeres opptil 5 cm, også når den er fullastet.


Denne modellen er kompatibel med Home Connect-appen. Med den appen kan du overvåke maskinen din når og hvor du vil. I denne appen kan du også registrere hvor mange oppvasktabletter du kjøper. Den teller hvor mange som er igjen og sender deg et pushvarsel for å minne deg på når det er på tide å kjøpe nye tabletter.


Autoprogrammet registrerer hvor skittent vannet er og anpasser vasketiden etter det. Du får også en favorittknapp som kombinerer dine personlige program og alternativer i en knapp. 

 

Noe som også er er relevant når det gjelder oppvaskmaskiner er at de går stille! Dette er jo en maskin som i de fleste hjem går flere timer hver dag og det kan være veldig irriterende å høre på om den står og durer time etter time. Derfor kan det lønne seg å legge noen ekstra kroner på å få en stillegående maskin og dette er selvfølgelig ekstra viktig om du har et kjøkken med åpen planløsning. Her er også Bosch et godt valg i og med at den bare har en støynivå på 44dB.


Med hjelp av AquaStop garanterer Bosch at du får 100% beskyttelse mot vannskader – som varer like lenge som oppvaskmaskinen.


Målene er H 815 x B 598 x D 573 og passer under kjøkkenbenken.


Ulemper da? Disse vil du jo gjerne kjenne til før du bestemmer deg for å handle og det som ekspertene har dratt av litt for er at ecoprogrammet tar for lang tid, men ellers er det ikke mye negativt å finne om denne maskinen.


Dette sier forbrukerne om Bosch SMU4HAW48S

Her på Best i test Guiden legger vi stor vekt på hva vanlige forbrukere synes, i og med at det er de som har størst erfaring med bruken av produktene i hverdagen. Og forbrukere som allerede har kjøpt en maskin i denne serien, er fornøyde med kjøpet sitt. Veldig fornøyde! Her kan du se noen av omtalene denne har fått;


"Jeg kjøpte oppvaskmaskinen for 14 dager siden og jeg er såååå glad for den, min gamle kunne ikke vaske koppene mine rene, men det gjør denne, selv om koppene har stått i 4 dager! "


"Enkel å bruke. Støysvak og ingen problem med å la den gå på det åpne kjøkkenet mitt selv om vi ser på tv." 


"Maskinen fungerer som forventet og er veldig stille."


"Skikkelig fin oppvaskmaskin." 


"Bra maskin til en rimelig pris. Enkel å installere "


"Fin maskin, vasker og tørker fint. En god maskin til billig pris." 

 

"En stille og bra, energieffektiv maskin, lett å installere. "

 

Bosch serie 4 - her kjøper du testvinneren til best pris

Du kan med fordel kjøpe den på nettet, i og med at du ikke trenger å tenke på frakten hjem, den veier jo tross alt nesten 40 kg. Klikk på favorittbutikken din så har du snart en splitter ny oppvaskmaskin hjemme! 


Elkjøp selger Bosch SMU4HAW48S for 7189 kr. Frakten er inkludert i prisen!

7189 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Bosch SMU4HAW48S!

Komplett selger Bosch SMU4HAW48S for 7290 kr. Frakten er inkludert i prisen!

ComputerSalg selger Bosch SMU4HAW48S for 10439 kr inkludert frakt når du klikker her!

Oppvaskmaskin 45 cm best i test

En smal maskin (45 cm bred) skal være effektiv i og med at du ikke har like mye plass i den som i en standard. Effektive oppvaskprogram som ikke krever så mye energi er noe av det vi fokuserer på og til en rimelig pris.


Testvinneren i kategorien smal oppvaskmaskin kommer fra Siemens og er høyt verdsatt av forbrukere som allerede har prøvd denne. Den er også kåret til best i test og beste kjøp av forbrukermagasinene Råd & Rön og Tænk som beste maskin på 45 cm.


Oppvaskmaskin 45 cm best i test - Siemens SR45ZS09MS

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen i dag!) 

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 24 september 2023

Prisjakt Siemens SR45ZS09MS
i samarbeid med Prisjakt
Vis færre priser Vis flere priser


Siemens SR45ZS09MS er 45cm bred og passer på det lille kjøkkenet. Testvinneren har plass til 10 kuverter, innvendig belysning, bestikkholderen er øverst, 6 program og 4 spesialprogram. Blant de 4 spesialprogrammene finner du Home Connect, Shine & Dry, IntensiveZone og VarioSpeedPlus.


Om du ikke har veldig ømtålige glass eller keramikk kommer du til å klare deg bra med Siemens autoprogram. Dette programmet kjenner av hvor skittent vannet blir og anpasser deretter temperaturen, vannmengden og tiden etter dette. På den måten anpasser den hver oppvask individuelt og strømforbruket holder seg på minimum. 


Det som også er populært blant Siemens maskiner er zeolith-tørkingen. Denne teknikken ser til at tørkingen blir mye mer effektiv og så lenge glassene ikke står opp og ned kan du være sikker på at oppvasken er skinnende ren og tørr når den er klar.


Du kan også velge å vente med å starte maskinen og programmere oppvaskstarten til når det passer deg best. Har du hastverk kan du minimere tiden takket være Vario speed Plus -funksjonen, da har du alltid ren oppvask når du trenger det. Med denne funksjonen er dog risikoen at oppvasken ikke tørker så bra som med de andre programmene. 


Spesifikasjoner:

 • Energiklasse: C (ifølge den nye energiskalaen)
 • Lydnivå: 43dB
 • Bredde: 448 mm
 • Dybde: 573 mm
 • Høyde: 815 mm
 • Farge: Rustfritt stål
 • Type støpsel: Schuko-stikk, med mulighet for jordforbindelse 
 • Energiforbruk pr. 100 vaskesykler: 59 kWh
 • Vannforbruk per vaskesyklus: 9,5 liter


Om du er urolig for lekkasje kan du føle seg sikker med denne maskinen, den har nemlig noe som heter AquaStop som stenger vanntilførselen ved eventuell lekkasje.


Så sier forbrukerne om Siemens oppvaskmaskin

Som alltid her på Best i test Guiden er vi veldig interessert av å få greie på hva forbrukerne synes om produktene vi anbefaler, det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du lese noen av omtalene Siemens SR45ZS09MS har fått:


"Perfekt for de som ikke har plass til 60 cm maskin. Dette er en meget god maskin, med fantastisk vaske- og tørkeresultat. Denne maskinen er like god som de med normal størrelse. Vi har den i båten og den drar ikke mye strøm og bruker heller ikke mye vann. Samme stablesystem som normale 60 cm og genialt med bestikkskuffen, særlig når den kun er 45 cm bred."


"Maskinen er superstillegående - den vasker skikkelig fint av. det er en smule mindre plass øverst da den har bestikkbrett øverst." 


"Fantastisk liten maskin, god innredning, lett å bruke og vasker bare perfekt."


"Etter 16 år med den forrige Siemens oppvaskmaskinen min var det på tide med en ny. Den oppfylte alle krav jeg kunne ha. lett å bruke, stille og rengjør oppvasken bra. Bestikkbrettet er en klar forbedring sammenlignet med den gamle korgen." 


"Maskinen fungerer perfekt! Veldig glad for den!


Kjøp Siemens SR45ZS09MS til lavest pris her

Du kjøper denne billigst på internett. Da inngår også transporten hjem til deg, det er deilig!

Oppvaskmaskin benkmodell best i test

Har du liten plass på kjøkkenet eller har du bare lite oppvask kan en benkmaskin være den beste løsningen for deg. De er små og kompakte og får unna oppvasken uten at du trenger å anstrenge deg spesielt mye. Vinneren kommer fra Electrolux og modellen heter ESF2400OW.


Beste benkoppvaskmaskinen - Electrolux ESF2400OW


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 24 september 2023

Prisjakt Electrolux ESF2400OW
i samarbeid med Prisjakt
Vis færre priser Vis flere priser


Electrolux ESF2400OW er en kompakt maskin med plass til 6 kuverter. Den er 43 cm høy og 55 cm bred og kan dermed integreres på kjøkkenbenken eller i et skap. Med nedfellbart kopp- og tallerkenstativ får du plass til både kasseroller og salatskålen.


Electrolux ESF2400OW tilbyr en rekke smarte funksjoner. Den kjenner blant annet av hvor skitten oppvasken er og anpasser programtiden og temperaturen for maksimal effekt.


Testvinneren har seks ulike program og det mest populære er et partyprogram som vasker opp på bare 20 minutter så du kan være sosial på festen din. Tørkeresultatet blir dog ikke like bra som med Eco, Glass- eller intensivprogrammet. Om du vil kan du også velge å starte maskinen ved et annet tilfelle, i opp til 24 timer kan du skjemalegge oppvasken. Da programmerer du bare inn en tid som passer deg bedre. Dette er spesielt bra i og med at denne har et litt høyere støynivå så du kan skjemalegge den til en tid du ikke er hjemme.


displayet kan du se hvor lang tid det er igjen av programmet, forsinket start og eventuell servisekode. Det lyser også når det er på tide å fylle på skyllemiddel og salt så oppvaskmaskinen skal holde seg i god stand så lenge som mulig.


Spesifikasjoner:

 • Energiklasse: F (ifølge den nye energiskalaen)
 • Lydnivå: 50dB
 • Bredde: 55cm
 • Høyde: 43cm
 • Vekt: 21kg
 • Standard programtid: 150min
 • Tilkoblingeffekt: 1180W
 • Energiforbruk/oppvask: 610Wh
 • Energiforbruk/år: 174kWh


Electrolux ESF2400OW er en god hjelp på kjøkkenet som også er snill mot miljøet og lommeboken din. Den har noen ulemper som blant annet høyere lydnivå enn andre oppvaskmaskiner og et display som kan ta litt tid å lære seg, men ellers er det en fin og god maskin som passer for 1-2 personer. 


Dette sier forbrukerne om Electrolux ESF2400OW

"Jeg kjøpte denne benkoppvaskmaskinen i og med at jeg ikke hadde plass til en større. Den gikk inn i et skap under oppvaskbenken og fungerer perfekt, akkurat like bra som en større maskin."


"Oppfyller forventningene mine. Den vasket opp med godt resultat."


"Mye stillere enn treskemaskinen vi hadde innen, men tallerkenstativet er litt tungvint og det er ganske få glass/kopp-plasser. Kortprogrammet vasker også rent!" 


"Jeg er fornøyd med valget mitt av oppvaskmaskiner. Den vasker stille og rent. Den var litt for stor for kjøkkenbenken min men jeg elsker den allikevel"


"Denne maskinen er bra, den er usedvanlig stillegående, når den er klar piper den i ca 30 sekunder. Har en bra og tydelig display."


"Stor men liten. Jeg er stort sett fornøyd med denne. Jeg hadde den tidligere modellen av denne, den var litt smalere men like høy. Jeg fikk lett inn tallerkenene mine (26cm) i den. Denne passer fortsatt tallerkenene mine i men man får vinkle de inn. Tallerkenene skraper i toppen på maskinen når men setter dem inn rett. Man får tenke på hvordan man fyller maskinen, det er alt."

 

"Har brukt denne nå i et halvt år og det var det beste kjøpet på lenge! Bra valgmuligheter mellom de ulike programmene og enkel å installere."


"Jeg er kjempefornøyd med oppvaskmaskin-kjøpet mitt. Har testet alle funksjoner og er fornøyd."


Liten oppvaskmaskin - her kjøper du testvinneren til lavest pris

Produktsammenligning oppvaskmaskiner - spesifikasjoner


Kapasitet:
Støynivå:
Type:
Bredde:
Dybde:
Høyde:
Vekt:
Programtid:
Bosch SMU4HAW48S
Bosch SMU4HAW48S
Best i test oppvas...
13 kuvert
44 dB
Underbygd
598 mm
573
815-875 mm
36,1 kg
295 min
Siemens SR45ZS09MS
Siemens SR45ZS09MS
Oppvaskmaskin 45cm...
10 kuvert
43 dB
Underbygd
448 mm
573 mm
815-875 mm
38,6 kg
210
Electrolux ESF2400OW
Electrolux ESF2400OW
Beste benkoppvaskm...
6 kuvert
50 dB
550 mm
500 mm
438 mm
21 kg
150 min


Slik utførte vi denne testen

I vår gransking av de beste oppvaskmaskinene på markedet i dag har vi rettet blikket mot de mest populære modellene av de som ekspertene har testet. Fokuset har først og fremst vært strømforbruk, pris, programtid og funksjoner. 


Forbrukernes omtaler er også en veldig viktig faktor som vi har tatt med i bedømmelsen, det er jo tross alt forbrukerne som vet hvordan oppvaskmaskinene faktisk fungerer i hverdagen og i lengden! 


Etter nøye gransking og sammenligning kåret vi testvinnere som tilbyr en god kombinasjon av høy ytelse, brukervennlighet, lavt strømforbruk og til en rimelig pris.
Test oppvaskmaskin - dette sier ekspertene

Det er ikke så mange eksperter som gjør dype, relevante og pålitelige oppvaskmaskintester. Om vi nå gransker de som allerede fins, kommer det fram at mange vasker bra i dag, men det som er utfordringen er tørkingen. Det er vanskelig å få oppvasken helt tørr, spesielt plast.

 

Maskiner fra Bosch og Siemens er ofte best når det gjelder tørking i og med at de bruker såkalte zeolittkuler i.
Zeolitt er et mineral som produserer varme når det kommer i kontakt med fukt, som i sin tur brukes for å varme opp oppvasken.

 

På den måten blir oppvasken tørrere og det fører også til at energiforbruket holder seg nede, da det av naturlige årsaker er mye fukt å ta tilvare på. Zeolittkulene er i en stengt beholder i bunnen av oppvaskmaskinen, de holder hele levetiden til maskinen og trenger aldri å byttes ut eller rengjøres.

 

En annen utfordring i dag er tiden. For å holde energiforbruket på et så lavt nivå som mulig, kan det ta opp til 3 timer for et oppvaskprogram å bli ferdig og visse ekoprogram tar enda lengre tid. Fordelen med den lange oppvasktiden er dog at oppvasken ofte blir renere i og med at “bløtlegging” er en effektiv måte å få bort inntørkede matrester.

 

For å få vite hvilke oppvaskmaskiner som er best ifølge ekspertene, leter vi oss først noen år tilbake i tiden og får et overblikk over hvilke produsenter som har gjort det best historisk. Også her utmerker Bosch og Siemens seg på en positiv måte, de har ofte blitt best i test.

 

At de to produsentene går hånd i hånd er ikke så rart i og med at de inngår i samme tyske konsern. Det som først og fremst skiller på disse er derfor designen og prislappen, mens oppvaskresultatene er veldig like. Bosch forteller gjerne selv om utmerkelsene de har fått i reklamer og på hjemmesiden sin. Du kan se en bra oppsummering på Bosch hjemmeside over de aktuelle testvinnerne fra ulike magasin om akkurat oppvaskmaskiner.

 

Om vi kikker på de produsentene som har gjort det dårligst den siste tiden, finner vi blant annet Whirlpool, Candy og Logik. Disse produsentene er det altså bra å unngå om du vil kjøpe en bra maskin til hjemmet ditt.


Råd & Rön, januar 2023 oppdaterte testen sin 13 januar og har nå testet 138 maskiner. Best i test blir også denne gang Bosch SMU6ZDI76S som nå får 75 poeng. Andreplassen går også til Bosch og modellen heter SMV6ZDX49E. Tredjeplassen med 70 poeng hver og utnevnelsen Beste kjøp deles på tre maskiner: Bosch SMU4HAB48S, Bosch SMU4HAI48S og Bosch SMUHAW48S


TÆNK, februar 2023 oppdaterte testen sin 6 februar og har nå testet 96 maskiner. Best i denne testen er Bosch SMU6ZDI76S og Bosch SMU6ZDW76S som får 74 poeng hver av forbrukermagasinet. Andreplassen går til Bosch SMU4HAI48S, Bosch SMUHAW48S og Miele G 5233 SCU brws som får 70 poeng hver. 

 

Svenske Råd&Rön, mars 2022 har testet hele 124 oppvaskmaskiner og gir BoschSMU6ZDI76S gullplasseringen med 75 poeng. Andreplassen går til Bosch SMV46CW01S som får 74 poeng. Tredjeplassen deles på hele ni maskiner og noen av disse er Bosch SMU4HAB48S, Ikea Diskad og Miele G7150SCVi som får 70 poeng hver. De 20 best plasserte maskinene kommer fra Bosch/Siemens, Electrolux, AEG, Miele og Ikea, som altså produserer de beste oppvaskmaskinene ifølge magasinet.


Forbrukermagasinet Tænk, juli 2020 har testet 104 ulike oppvaskmaskiner og førsteplassen deles mellom Bosch SMU46CI02S og Bosch SMU46CW02S med 73 poeng hver. Hakk i hæl med bare 1 poeng mindre kommer Siemens SN436W00CS med 72 poeng. De skriver at Siemens SN436W00CS er en av de mest stillegående maskiner de noengang har testet.

 

Dette sier forbrukerne

Din Side har oppsummert data fra 35 000 forbrukere (!) på 2000-tallet. Der har alle oppvaskmaskineiere hatt mulighet til å rapportere inn hvor lenge oppvaskmaskinen deres holdt, eventuelle problem som de har hatt og hvor fornøyde de har vært med kjøpet.

 

Den beste produsenten i denne store forbrukerundersøkelsen ble Bosch med 92 poeng av 100 (1599 maskiner fra Bosch ble vurdert). På delt andreplass med 90 poeng kom Siemens og Miele (174 respektive 322 maskiner ble vurdert).Oppsummering

Med denne guiden ønsker vi at du har fått god hjelp til å unngå fallgropene og kjøper den som passer deg og behovene dine best.


Testvinner - Beste oppvaskmaskin


ren oppvask beste oppvaskmaskin


~ Den beste oppvaskmaskinen gir deg skinnende rent resultat ~
Tips 1: Lider du av vonde og ømme muskler? Da kan du få god hjelp av den beste massasjepistolen. Massér deg selv eller be kjæresten eller vennen din om hjelp så får musklene dine slappe av når du trenger det. Du finner også den beste fotmassasjeapparaten her!


Tips 2: Vil du ha den beste vaskemaskinen, den beste tørketrommelen eller den beste oppvaskmaskinen? Klikk deg inn via linken for å lese mer om hvor du får den til best pris!


Tips 3: Om du liker oss like mye som vi liker deg kan du klikke deg inn på Facebook-siden vår og klikke på Liker. Da holder vi øyene oppe for deg og gir en liten notis når det er tilbud på noen av testvinner-produktene. Velkommen inn kjære venn!


Tips 4: For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente.


Tips 5: Visste du at du kan produsere egen strøm til oppvaskmaskinen din? Les om det beste solcelleanlegget her!Best i test Guidens tester på hvitevarer


Anita Carlsen

Best i test: Oppvaskmaskin

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.


Testen ble publisert 2019-05-09 og sist oppdatert

Les også: