vakuumpakker mat test

Vakuumpakker test 2024 - for lengre holdbarhet på maten

Om du skal kjøpe deg vakuumpakker og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett!


Her får du svar på det du trenger å vite om vakuumpakkere og hva ekspertene innen området synes om de lufttette pakkerne som finnes på markedet i dag. Du får også vite hvilke 2 vakuummaskiner forbrukerne liker best og hva de synes om disse.


Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige og dyre feilkjøp og få den beste vakuumpakkeren til best pris direkte!


Best i test vakuumpakker 2024


Derfor skal du ha en vakuumpakker

 • Lengre holdbarhet på mat. Den største fordelen med en vakuumpakker er at den gjør at maten holder lengre. Den holder faktisk opp til 4-5 ganger lengre enn mat du ikke vakuumerer.
 • All mat kan vakuumpakkes. Du kan faktisk vakuumere både fisk, kjøtt, fjærkre, kaffe, grønnsaker, flytende matvarer, frukt og bær (husk å fryse bærene først så de ikke moses).
 • Posene maten forvares i er spesielt fremstilt for livsmiddel og tåler også å tillages i ulike kjøkkenmaskiner som mikrobølgeovn, stekeovn og sous vide. Posene er helt frie fra BPA-plast.
 • Reduserer at fryst mat får frostskader. Vakuumpakkeren suger ut all luft av posen og når dette er klart forsegler maskinen posen. I og med at det ikke er noen oksygen igjen kan ikke maten oksidere.
 • Vakuummaskinene har flere funksjoner enn å bare skape vakuum. Mange modeller i dag har ekstra funksjoner som blant annet automatisk marinering, dryppbeskyttelse og emballering av flytende mat. 
 • Marinering tar kortere tid. Om du marinerer i vakuum kommer matvaren i bedre kontakt med marinaden i og med at porene åpner seg. Du kan derfor dra ned kraftig på marineringstiden.
 • Kombinér med en sous vide. Med en sous vide kan du tilberede retter til perfeksjon hver gang i og med at du har en sirkulator som holder en konstant og nøyaktig temperatur.


Manuell eller automatisk vakuumpakker?

Det finnes både manuelle og automatiske vakuummaskiner. På denne siden har vi valgt å fokusere på automatiske vakuumpakkere i og med at vi anser at det er det beste.


Med en manuell vakuumpakker må du selv sørge for at det blir vakuum i posen og selv om du har bra utstyr er det ikke helt enkelt. Så som sagt - på denne siden finner du den beste automatiske vakuumpakkeren.  


Vakuumpakker best i test


Den beste vakuumpakkeren akkurat nå kommer fra Foodsaver. En anerkjent produsent når det kommer til vakuummaskiner. Best i test vinneren heter Foodsaver Flow FFS006X.


Foodsaver Flow er enkel å bruke i og med at det fleste funksjonene skjer automatisk. Den jobber også veldig stille og har en stilig design i rustfritt stål som passer fint på kjøkkenbenken. 

 

Du kan vakuumere både tørre og fuktige matvarer. Om du skal vakuumpakke fuktige matvarer er det bare å klikke på knappen for dette. Når denne innstillingen er aktivert suges luften inn mer forsiktig. Denne funksjonen kan med fordel brukes til mer sensitiv mat. Om det suges ut noen fukt eller væske havner dette i dryppbeskyttelsen som kan vaskes i oppvaskmaskin.

 

Med Foodsaver Flow får du med et lite munnstykke som kan brukes til å manuelt suge ut luften av posene. Dette er bra om du skulle merke at det fortsatt er luft igjen i posen etter forsegling. Den har også en funksjon til marinering


Posene fra Foodsaver kan brukes til både å fryse inn matvarer eller varmes i sous vide eller mikroen. De er frie fra skadelig plast, lekker ikke og forsegles godt uten luftbobler i posen. 


Her kan du se en liten YouTube video på Foodsaver Flow om hvordan den fungerer.


Her kjøper du Foodsaver vakuumpakker billigst

Best pris på Foodsaver Flow finner du online. Da får du den også sendt hjem til deg, enkelt og greit.
Foodsaver vakuumpakker - forbrukernes omtaler

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt denne vakuumpakkeren synes om den. Det er jo tross alt de som vet hvordan den fungerer hjemme på kjøkkenet i virkeligheten! Her kan du lese noen av omtalene Foodsaver Flow har fått; 


"Toppen, lettbrukt maskin, bra med innebygd kniv når man bruker poser pluss at den sveiser bunnen på ny pose når man har valgt lengden man trenger." 


"Veldig fornøyd med dette produktet."


"Helt super. Brukes til å pakke viltkjøtt etter jakta. Har nå også krydret en entrecôte av elg og vacumpakket den. Gleder med til å prøve den på grillen"


"Virkelig perfekt resultat."


"Veldig bra, rask og enkel å bruke. Høyeste karakter!"


"Lettbrukt og fungerer kanon...Har akkurat brukt den til en kvart storfe." 


"Veldig fornøyd!"


"FFS006X, proff! glad at jeg valgte en dyrere variant som gjør det lettere på kjøkkenet. Denne kommer ikke til å stå og samle støv, men gjør det lettere med sveising fra bunnen så man slipper å klippe og forberede poser. den gjør jobben og kokken bak nyter." 


OBH Nordica vakuumpakker - et bra kjøp


Om du synes Foodsaver er litt i det dyreste laget og bare vil ha en enkel og billigere maskin men som også er en testvinner, kan vi tipse deg om denne vakuumpakkeren; OBH Nordica 7949 Supreme Food Sealer.


OBH Nordica Supreme Food Sealer er en bra vakuumpakker i rustfritt stål som også gjør vakuumeringen av matvarene dine på en profesjonell måte. 


Med 7949 Supreme Food Sealer får du en forvaringsplass til plastrullen din og innstillinger for både fuktige og tørre matvarer/retter. Den har en innstilling som heter anti-crush som gjør at matvarene vakuumpakkes ekstra skånsomt. Dette er bra for ømfintlige matvarer. 


Du kan bruke hvilke poser du vil med hjelp av food sealer rolls eller kjøpe tilhørende poser i ulike størrelser. Posene kan brukes i både mikrobølgeovn, vannbad eller fryses. Posene kan til og med vaskes opp i oppvaskmaskinen slik at du kan bruke de flere ganger. I denne pakken får du med en startpakke med poser og rulleplast.


Å bruke vakummaskinen er enkel. Du drar selv ut ønsket mengde plast og bruker siden kniven for å skjære den løs. Legg så inn det som skal pakkes og trykk fast enden av posen i maskinen og steng. Skulle du se fukt eller væske røre seg mot maskinen kan du manuelt stoppe suget.


Om du har 1,5 minutt til overs kan du se en liten YouTube-video på OBH Nordica vakuumpakker.OBH Nordica Supreme Food Sealer - forbrukernes omtaler 

Som vi nevnte tidligere vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt produktet vi anbefaler synes om det. Her ser du noen av omtalene OBH vakuumpakker har fått;


"Denne vakumerer og forsegler raskt og er enkel i bruk. Litt vanskelig å få lokket til å lukke seg helt, men når man har prøvd noen ganger så klikker det på plass og vakumet blir effektivt. Kjekt for å oppbevare mat noen dager ekstra, eller å marinere raskt. Tar liten plass. 


"Jeg har hatt OBH Nordica Food sealer i 4 uker nå, er veldig fornøyd. Den gjør jobben like godt hver gang, om det så er vanlig vakuumering, med væske, "knuselig" mat eller om det skal marineres så er det bare å velge ut ifra de innstillingene som er på toppen. Den er litt hard å få igjen, men det har også vært tilfelle med andre vakuumeringsmaskiner jeg har hatt så det må kanskje bare være sånn :| Alt i alt så anbefales den :)" 


"Stilren vakuumpakker  Et godt produkt som gjør seg på kjøkkenbenken. Posene ligger inni maskinen, slik at du har de lett tilgjengelig hele tiden. Det at posene kan brukes i mikro og i kokende vann er gull verdt. Har pakket med meg min egen "fjordland" som jeg har varmet opp i skogen. Noe minus med maskinen er evnen til å vakuumere væsker. Så supper og krafter må man følge godt med på. Utover det, synes jeg maskinen er lett å konfigurere og ha kontroll på. Anbefaler kjøp av denne maskinen."


"Har blitt brukt mye til pakking av både tørt og vått. Meget fornøyd"


"Har testet denne i 2 uker nå og er kjempefornøyd med den. Et lite minus er at den bråker veldig mye og er hard i åpning og lukking. Vakumerer maten veldig bra. Ved vakumering av supper og sauser har jeg funnet ut at å pre fryse dem litt gjør jobben enklere. Man kan ifølge bruksanvisningen er et tips å bruke tørkerull øverst slik at ikke væske kommer inn i vakumeringen. Pre frysing ble lettere. Topp at man kan ha rullen i maskinen. Det følger med et startsett, men dette går fort. Man kan endre styrken på vakumeringen ved å velge tørr og våt samt marinering. Marineringen går som en lek og resultatet er bra. Har merket langt bedre holdbarhet på tingene etter vakumering så dette er blitt en stor hit her i huset. Posene kan vaskes i oppvaskmaskin og brukes igjen noe som også er et stort pluss. Følger med tube til vakumering av bokser. Disse boksene står på ønskelisten, så det blir neste innkjøp. Da utvides bruksområdet raskt. Alt i alt kjempefornøyd med produktet."


"Jeg liker denne vakumpakkeren veldig godt. Den fungerer best på harde matvarer, men om man har lest brukerveiledningen, ser man at det anbefales å forhåndsfryse bløte matvarer litt på forhånd. Har ikke forsøkt slike bokser til supper, men det tror jeg at jeg å gjøre. Anbefales!"


"Praktisk og fin maskin som gjør seg på kjøkkenbenken! Brukes daglig nå, spesielt funksjonen med å ha rullen inni maskinen gjør dette til en lek.
Oppnår ikke full score da den sliter litt med væsker, så supper og sauser må man følge godt med på. Innstillingene for hardhet, gjør det lettere for harde og faste ting. Alt i alt et produkt jeg anbefaler, kommer til å bruke denne mye fremover!"


"Dette er en nydelig vakuumpakker, lett å bruke. Men dog litt tung å lukke og åpne.
Det finnes lignende proffe vakuumpakkere, og denne vil jeg påstå er bedre enn noen av dem. Denne maskinen trenger aldri pause sånn som noen maskiner trenger.
Elsker at den har eget rom til vakuumposerullen, også med egen kniv å skjære rullen.
Denne maskinen er så mye bedre enn alt annet i samme prissjikte, det kan umulig finnes bedre. Vi vakuumerer ofte mye bacon, fisk og diverse annet, så man må ha en sterk pakker.
Løp og kjøp!"


"En slik burde finnes i alle hjem. Idiotsikker i bruk og solid bygget.
Uunnværlig!" 


"Prøvd den noen ganger etter kjøp, fugerer utmerket, det eneste minus er at man ikke har kjøpt den for lenge siden :-)"


"Kjøpte for noen uker siden sammen med Sous Vide. En ny måte å lage mat."


"Nå har jeg brukt denne maskinen i noen uker. Finner den tilfredsstillende til mitt behov som er jakt og fiske. Har prøvd den på alt fra hel laks til kyllingfilé og store steiker. Kan trygt anbefale denne til andre forbrukere! SMILEFJES"


"Så enkel i bruk. Den her hjelper meg i hverdagen til å pakke lufttett og i små pakker som tar lite plass i fryser og kjøleskap. Samtidig gjør det meg trygg på at maten blir oppbevart på en trygg måte. Hilsen fra en gammel kokk!"  


Vakuumpakker test - ekspertenes omtaler

2018 og eldre

Testfakta Har testet 8 ulike vakuumpakkere og best i denne testen er OBH Nordica Supreme med 4,7 poeng av 5.. 


Danska Tænk Testet 12 vakuummaskiner. Foodsaver 2860 ble best i test med 67 poeng. OBH Nordica 7949 fikk 60 poeng.


Råd og Røn Testet 10 vakuummaskiner. På førsteplass kom FoodSaver 2860 som har vært veldig populær de seneste årene. Råd & Røn liker også OBH Nordica 7949 godt.Testvinnere:

 • Foodsaver Flow FFS006X


 • OBH Nordica Supreme Food Sealer


Tips

Her får du lite tips og råd på hvordan du kan bruke den nye vakuumpakkeren din


Sous vide vakuumpakker

Den beste følgesvennen til vakuummaskinen din er selvfølgelig en sous vide. Her viser ICA hvordan prosessen med sous vide og vakuummaskin går til. Og vil du vite hvilken sous vide som er best i test finner du det her!


Husk å bruke poser som er godkjent for varm matlaging, ellers er risikoen at plasten går i stykker og smelter sammen med maten. Kjøp derfor poser som er gjort for vakuumpakking og sous vide.


Om du skal tillage den perfekte kjøttbiten er et bra tips å først lage den i sous vide til den har fått en herlig rosa farge. Etter det er det lurt å marinere den lett og steke litt for å få en herlig sprø ytterkant på den.


Marinér med vakuumpakker

Å marinere kjøttet med hjelp av vakuum er en veldig effektiv måte å gjøre marineringen raskere. Det fungerer som så at vakuum får porene i kjøttet til å åpne seg og marinaden trenger seg inn i kjøttet. Å marinere på tradisjonell måte tar mye lengre tid enn om du gjør det under vakuum.


Møre kjøtt vakuumpakket

Med å møre kjøtt betyr det at man lar enzymer bryte ned bindevev i kjøttbiten. Med møret kjøtt blir smaken og konsistensen bedre. Å la kjøttbiter ligge i vakuum er en effektiv og billig metode for å møre kjøttet. Bakterier klarer ikke vakuum og kan ikke formere seg. Dette gjør at kjøttet holder seg ferskt i uker.


Best i test på Facebook

Om du liker oss like mye som vi liker deg kan du gå med i Facebook gruppa vår og få informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på testvinner-produkter. På den måten kan du gjøre et riktig kupp = de beste produktene til lavest pris! Klikk på Liker så holder vi øyene oppe for deg i fortsettelsen.vakuumpakker best i test


~ Med en vakuumpakker øker du livslengden på matvarene dine ~
Vanlige spørsmål og svar

 • Hvor lenge holder vakuumpakket kjøtt?
  Vakuumpakket kjøtt holder i opp til ett år i frysen.
 • Hvor lenge holder vakuumpakket kjøtt i kjøleskapet?
  Vakuumpakket kjøtt holder noen uker i kjøleskap. Selv om det er vakuum er det fortsatt viktig for kjøttet at det holdes lav temperatur.Har du tillaget en kjøttbit og lagt restene i en vakuumpakket pose/boks holder kjøttet et par uker, men det er viktig at kjøttet er stekt eller kokt på høy nok temperatur for å drepe bakteriene.
 • Hvor lenge holder vakuumpakket laks?
  Kaldrøkt laks i vakuumpakke holder i maks 3 mnd. Det går også å fryse en varmrøkt laks men risikoen er at konsistensen blir dårligere.
 • Hvilken vakuumpakker skal jeg velge?
  Den beste vakuumpakkeren akkurat nå er brukervennlig og stille og heter Foodsaver Flow. Denne er dog litt dyr, så vil du ha en billigere modell med litt mindre funksjoner og som bråker litt mer kan du velge OBH Nordica Supreme Food Sealer 7949.
Philip Andrén

Best i test: Vakuumpakker

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.

Testen ble sist oppdatert