beste håndstøvsuger,test håndholdte støvsugere

Håndstøvsuger test 2024 - for en enklere hverdag

Om du skal kjøpe deg en trådløs støvsuger og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket aktuelle eksperttester, pratet med ekspertene og viktigst av alt – fått greie på hvilken håndstøvsuger vanlige forbrukere liker best. 


Dette har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige feilkjøp og få den beste trådløse støvsugeren til best pris direkte! 


Håndstøvsuger best i test


Vi stiller følgende krav på beste håndstøvsugeren

 • God sugekapasitet - selvfølgelig.
 • Allergivennlig - skal ha filter som tar bort allergener.
 • Relativt lav støynivå - den skal være så stillegående som mulig.
 • Brukervennlig og lett tilgjengelig - det skal være lett å gjøre en rask rengjøring av gulvet.
 • Bra pris - vi vil gjerne finne en bra støvsuger til bra pris.
 • Testvinner og høyt verdsatt av forbrukere - selvfølgelig.


Derfor trenger du er trådløs håndstøvsuger

Med en batteridrevet støvsuger er det lett å utføre en rask rengjøring i hjemmet ditt. 


Sug opp smulene enkelt på kjøkkenet, grusen du irriterer deg på i gangen eller hårene i sofaen etter husdyret ditt.


I og med at håndstøvsugeren er trådløs er den lett å bruke utenfor hjemmet der du kanskje ikke har samme tilgang til strøm som f.eks. i bilen, båten og uthuset.


En trådløs støvsuger er et bra supplement til den vanlige støvsugeren. Håndstøvsugerne har dog blitt såpass effektive i dag at de ofte kan  sammenlignes med en vanlig støvsuger.

Vill du helst slippe å støvsuge kan du lese om den beste beste robotstøvsugeren her.


Best i test håndstøvsuger 2024


Den aller beste trådløse støvsugeren i dag er Dyson V15 Detect Absolute.


Med de laserpistollignende støvsugerne sine er Dyson blitt veldig populære de siste årene - og det med all rett! Dysons støvsugere leverer både på utsiden og innsiden. 


Dyson V15 er brukervennlig og har skikkelig bra sugeevne på tepper. Den er spesielt utviklet for hjem med kjæledyr og suger opp både katte- og hundehår uten problem. 


Dyson avslører støv og grus på harde gulv med hjelp av en vinklet laser - alt for at du skal se inn i alle hjørner og yter. Den har også en Piezo-sensor som kontinuerlig teller støvpartikler og justerer sugekraften deretter. 


LCD-skjermen viser hva som har blitt sugd opp, batteritid, moduser og ytelse.


Driftstiden ved full ladning er opptil 60 minutter som ofte er nok for å støvsuge hele hjemmet ditt, i og med at du slipper å bruke tid på å bytte kontakt og flytte støvsugeren rundt - du har den jo i hånden hele tiden.  


Når støvbeholderen er full er det lett å tømme den og du kan enkelt fortsette å støvsuge hjemmet ditt igjen.


Du får med en diskret tilkoblings stasjon som enkelt monteres med to skruer som betyr at du kan sette den hvor du vil hjemme. 


I tillegg til å rengjøre gulv fungerer Dyson også bra til å støvsuge hyller, skrivebord, bilen, båten - ja det du vil! Takket være det lange skaftet blir spindelvevet i taket en lett match og er det lettere rengjøring som skal gjøres tar du lett av munnstykket og skaftet for å få en mindre håndstøvsuger.


Dette får du med i pakken

 • Lasermunnstykke
 • Kombinasjonsmunnstykke
 • Hair screw-munnstykke som samler opp lange hår og dyrehår. 
 • Fugemunnstykke - til hjørner og smale plasser 
 • To ladere
 • To batterier
 • Ladestativ - monteres lett opp på veggen med to skruer

 

Spesifikasjoner

 • Vekt: 3,1 kg
 • Støvbeholder: 0,77 liter
 • Driftstid: 60 minutter
 • Mål: 25*26,6*126 cm


Designen til V15 er veldig stilig og vil du se hvordan den fungerer i virkeligheten kan du ta en titt her:Her kjøper du Dyson V15 til best prisDette sier ekspertene om Dyson V15

Både eksperter og forbrukere er enige om at Dyson V15 er en fantastisk støvsuger. Les videre for å ta del av både eksperttester og forbrukeromtaler:


2022

Aftonbladet har testet 10 ulike trådløse støvsugere og kårer Dyson V15 til best i test med 5/5 poeng. Andreplassen går til Electrolux Ultimate 800 som også får 5/5poeng og utnevnelsen Toppmaskin. Beste kjøp går til Andersson VCH 2.1 som får 3/5 poeng.


2021

TEK skriver at "Dyson V15 er en av de beste støvsugerne de har testet". De gir den hele 9/10 poeng og fordelene er blant annet at den har en overlegen sugekraft, at den er utrolig god på hår og tepper, har veldig god batteritid og at den har laser. Som ulempe nevner de at den ikke er så god ergonomisk og at den har problem med å støvsuge under en lav sofa og seng.


M3 har testet Dyson V15 og gir den full pott 5/5 poeng. De mener at dette uten tvil er den mest effektive og teknisk avanserte støvsugeren som de hittil har testet. Selv om den er dyr er den verd sin pris.


DinSide gir Dyson V15 terningkast 5 og konkluderer det hele med lovordene "Aldri har det vært enklere å avsløre støv på gulvet." De gir blant annet pluss for laserlyset, den gode sugeevnen,at den er lett å manøvrere og de nye munnstykkene som hindrer at hår krøller seg fast.


Beste trådløse støvsuger - så sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes om det, det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen om bruken i hverdagen. Her kan du lese noen av omtalene fra forbrukere som allerede har kjøpt og brukt testvinneren en stund;


"Denne er helt rå. Får ikke bedre håndholdt støvsuger. Laseren er helt rå, den fungerer." 


"Denne støvsugeren er helt fantastisk!! Var litt skeptisk da prisen var litt stiv, men WOW for en drøm det er å støvsuge. Den fanger opp så mye mer støv enn hva jeg har opplevd tidligere. Jeg anbefaler på det sterkeste. Jeg gikk fra å synest det var ork å støvsuge til å glede meg! Over all forventning."


"Beste støvsugeren jeg har brukt, tar alt av støv"


"Er super fornøyd med den nye støvsugeren min. Brukes daglig"


"Fikk denne i Julegave da jeg har hatt et konkurrerende merke i 4 år. Må si dyson er bedre på alle områder. Nå vil tiden vise om også kunde servicen svarer til merkets kvalitet i fremtiden, da det var dette som drev meg bort fra det forrige merket jeg hadde. Regner med dyson kunde service ordner dette greit."


"Svært fornøyd med Dyson og skremmende å se støvet via laser slim fluffy munnstykket 😎"


"Har for første gang kjøpt batteristøvsuger å gikk for dyson v15. Er verdt alle pengene. 👍😊" 


"Har hatt den eit par veker, og er svært fornøgd! Den er lett (i vekt) å bruke, Veldig enkelt og kjapt å skifte mellom munnstykka. Eit lett trykk på den røde knappen, og dei glir ut.
Munnstykka er òg «smarte» og effektive! Glad for denne!!"


"Har ønsket meg dyson støvsuger veldig lenge, og da gamle støvsugeren sluttet å fungere var det perfekt unskyldning for å kjøpe denne. Prisen var litt stiv, men om den varer så lenge som jeg håper og tror det gjør, er det verdt det. Den tar all synlig skitt og renser til og med teppene fri for hundehår. Det eneste negative jeg har er at jeg synes den er litt tung å bære på mens jeg støvsuger."


"Super støvsuger og har batterikapasitet så det holder. Har hatt flere opp igjennom . Denne er desidert best og håper den holder lenge. Er jo ikke helt billig men digg å slippe å drasse på slange. Savner et rack å henge alt medfølgende utstyr på da ."


Er det noen ulemper med Dyson V15 da? Disse vil vi jo gjerne kjenne til før vi handler så vi kan ta med dem når vi bestemmer oss.

Det som både eksperter og forbrukere er veldig enige om er at prisen er litt høy. Noen synes at batteriet ikke holder lenge nok og det er også noen som nevner at det er litt tungt å måtte holde inne knappen hele tiden. Bytte batteri Dyson

De fleste Dyson-batteriene har en livslengde på 3-4 år, og når det er på tide å bytte batteri bestiller du det enkelt på Internett hos blant annet Batteriexperten. Forbrukere som allerede har kjøpt og byttet batteri har ikke hatt noen problem etter dette. Her kan du se en video om hvordan du bytter batteri på rett måte.


Tips 1: For deg som bare vil ha en helt vanlig støvsuger med ledning og det hele har vi en side om den beste støvsugeren her! Og vil du helst slippe å støvsuge kan en robotstøvsuger være noe for deg. Vi vet hvilken robotstøvsuger som er best i test.


Tips 2: Gå med i Facebook-gruppa vår så tipser vi deg når det er salg på denne støvsugeren eller andre spennende produkter på Best i test Guiden!Anita Carlsen

Best i test: Håndstøvsuger

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert