Luftrenser best i test 2023,luftrenser test,

Luftrenser test 2024 - bedre luft i hjemmet ditt

Om du vil vite hvilken luftrenser som tar bort allergener, bakterier og virus i hjemmet ditt best har du kommet helt rett! Vi har gransket alle aktuelle tester, pratet med eksperter og viktigst av alt - fått greie på hvilken luftrenser vanlige forbrukere liker aller best.


Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige feilkjøp og få den beste luftrenseren til best pris med en gang!


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg den beste luftrenseren NÅ!


Derfor skal du ha en luftrenser

Ved å ha en bra ventilasjon, holde rent og unngå røyking innendørs forebygger du luftrelaterte problem hjemme, men uansett hvor mye du vasker og støvsuger vil støv og skitt samle seg.

Disse partiklene kan føre til luftveisinfeksjoner, spesielt om noen i familien er allergisk eller overfølsomme.


Da er en luftrenser et bra komplement som tar bort disse giftene og andre luftbårne bakterier og virus for å gi bedre luft i hjemmet ditt.


Vi stiller følgende krav på testvinneren


  1. Stillegående - Først og fremst vil vi at luftrenseren skal være så stille som mulig så den ikke forstyrrer roen i hjemmet, spesielt når du skal sove.

  2. Flere innstillinger - Luftrenseren skal ha flere innstillinger så du kan finne den innstillingen som passer deg og familien din best.

  3. Timer - Så du ikke trenger å tenke på om du stengte av luftrenseren når du ikke vil at den skal være på eller gå opp på natten for å slå av.

  4. Energieffektiv - Maskinen skal dra så lite strøm som mulig, både for miljøet og lommeboka sin skyld.

  5. Filter - Den beste luftrensningen får du med bra filter.

Luftrenser best i test 2024Coway AP-1008CH har mange smarte funksjoner som hjelper deg å holde rede på luftkvaliteten i realtid. Den er veldig effektiv og kan fjerne giftstoffer og urenheter på opptil 73 m².


Luftrenseren har 4 forskjellige hastigheter og et 3-stegs filter. Disse jobber med å ta bort partikler som pollen, mugg, hår, større støvkorn samt lukt fra matos og skadelige gasser. Coways luftrenser er godkjent og anbefalt av det svenske Astma- och allergiförbundet. Ifølge standarden er det selvfølgelig et HEPA-filter som effektivt fjerner de aller minste partiklene. HEPA-filteret hjelper også til med å fjerne bakterier og mugg.


Coway AP-1008CH har en del smarte funksjoner med seg i bagasjen. Blant annet så stenger den seg av automatisk om den ikke oppdager noen forurensing på 30 minutter. Når det blir natt og du slukker lyset går den automatisk inn i hvilemodus i og med at den føle når det blir mørkt i rommet.


Testvinneren har nok krefter til å filtrere 119 kubikkmeter luft per time, det motsvarer ca 25 m² . Strømforsyningens maksimaleffekt ligger på 47W og lydnivået er på maks 49dB. Luftrenseren veier 6,8 kg.


Dette sier ekspertene

Testfakta: testet 5 ulike luftrensere og ga Coway 1008CH førsteplassen med 4,7 av 5 poeng. Den presterte veldig bra i delmomentene: luftrensing, energieffektivitet og håndtering.


Astma- & Allergiförbundet: godkjenner og anbefaler Coway 1008CH. I tillegg til 1008CH har de godkjent flere andre luftrensere fra Coway.


Coway 1008CH er også godkjent og inspektert av Asthma Allergy Nordic!


Så sier forbrukerne om Coway 1008CH

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes, det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Her får du noen ekspempel på hva forbrukerne synes om sin Coway 1008CH:


"Man merker tydelig at luften er renere. Har en automatisk modus som fungerer veldig bra. Har den på soverommet og den forstyrrer ikke i det hele tatt på natten. Anbefales sterkt"


"Helt kanon, fungerer som lovet."


"Bra produkt, renser luften på støv, pollen, røyk og matos. Den er enkel å flytte rundt og relativt stille. Som jeg kan avgjøre fungerer forurensningssensoren bra også."


 ”Dette er fantastisk! Den fungerer virkelig og renser luften for urenheter.”


”Helt siden jeg kjøpte den har jeg ikke våknet en eneste gang på grunn av pusteproblem.”


"Funker bra, liten, stille og ser bra ut. Sensoren kan justeres ( sensible, normal, ikke sensibel)."


”Fantastisk produkt. Relativ stillegående og luften blir frisk med en ren følelse. Skjønte ikke hvor skitten og støvete en leilighet blir før jeg så hvor mye som var samlet i filteret.”


”Livsendrende og sannsynligvis de best spanderte pengene som er brukt så langt. Kona mi har alltid hatt problem med pollen og dyrehår, men etter vi kjøpte dette produktet er det slutt på all nysing i huset!"


"Den gjør jobben som forventet. Har temmelig stor stue. Min samboer har det mye bedre med sin pollenallergi her hjemme, etter vi skaffet denne."


”Bra lydnivå og funker bra. Elsker hvordan fargene beskriver luftkvaliteten."


”I og med at vi har en kanin inne så blir det en del duft og partikler i luften både fra kaninen og håndteringen av høy, jag merker stor forskjell med denne og kommer til å fortsette å bruke den.”


"Kjøpte til kona som er allergisk mot bjørkepollen og midd. Hun er veldig fornøyd. Vi har den på soverommet og den går på auto-modus hele tiden og den gjør virkelig en god jobb. Ingen problem med å sove i og med at den er så stille."


”Veldig bra. Har alltid problem med allergi på høsten og denne apparaten har forbedret pusten min enormt. Den er litt dyr men jeg skulle absolutt anbefale den!"


"Kjøpte den her til sønnens rom for å lindre allergien hans. han nyser ikke hele tiden lengre og eksemen hans har minsket.Luften i rommet føles virkelig ren og fresh, som om man akkurat har luftet. Den går på auto-modus hele tiden og kjenner selv av når den trenger å øke takten. Verdt hver krone!" 


Er det noen ulemper med testvinneren da? Disse vil vi jo gjerne vite om før vi bestemmer oss for å handle. Det vi kan se er at noen synes at lydnivået er litt høyt og noen synes at den lyser for sterkt på natten.


Her kjøper du luftrenser best i test til best pris


luftrenser test


En luftrenser bidrar til bedre luftkvalitet for alle i hjemmet
Tips 1: Er det ikke en luftrenser du er ute etter men en aircondition? Da kan du lese om den beste portable aircondiotion her! Og vil du heller bare ha en enkel bordsvifte kan du klikke deg inn på siden om den beste bordsvifta akkurat nå.


Tips 2: Du som går med i Facebook-gruppenvår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har SALG på luftrenseren her ovenfor! På den måten gjør du et kupp = den beste luftrenseren til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!


Tips 3: For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente.Best i test Guidens tester for KlimaAnita Carlsen

Best i test: Luftrenser

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert