vevradio test,vevradio best i test,nødradio test,beste nødradio,

Vevradio test 2024 - nødradio best i test

Om du skal skaffe deg en god gammeldags vevradio, også kalt nødradio, har du kommet helt rett! 


Her får du svar på hvilken vevradio ekspertene og forbrukerne synes er den beste i dag! 


Det betyr at du slipper kostbare feilkjøp og får den beste radioen til best pris direkte!


Beste vevradio


En vevradio er en type radio som kan brukes uten å være avhengig av eksterne kraftkilder som batteri eller strømnett. Her kan du sveive opp radioen i stedet og lade batteriet. Når batteriet dør er det bare å sveive opp igjen og høre videre. 


Vevradioen begynte egentlig som en nødradio i og med at statlige myndigheter anbefalte dette når det var krig. NRK har ansvar for å sende myndighetenes beredskapsmeldinger og viktig informasjon på radio. NRK P1 er beredskapskanalen som skal sikre informasjon til publikum, også dersom andre nyhetsmedier og offentlige nettsteder ikke er tilgjengelige. NRK kan også bryte igjennom med viktige meldinger til befolkningen på alle NRKs radiokanaler. Det spiller derfor ingen rolle om du hører på P13 eller P1+. Mer informasjon finner du hos Sikker hverdag.


De fleste vevradioene har en sveiv for å kunne drives men de senere årene har det blitt mer vanlig at radioene har solpanel og usb-uttak. At det finnes usb-uttak liker forbrukere godt i og med at du kan lade telefonen din med hjelp av en usb-kabel og radioen.


I tillegg til nødsituasjoner eller strømavbrudd er nødradioen perfekt å ha med seg på turen der du ikke har strøm.


Vi stiller følgende krav på nødradioen

 • Robust og velbygd - radioen skal være kraftig og tåle en del.
 • Bra signal selv under bakken - selvfølgelig.
 • Innebygd lommelykt - dette er bra når du ikke har noe annet.
 • Flere ladealternativ - så du ikke bare må sveive, det blir tungt i lengden.


Vevradio best i test - Sangean MMR-88 DAB


MMR-88 DAB er en nødradio som er utviklet av den Taiwanske produsenten Sangean. Denne radioen er fullt utstyrt med en solid antenne, lommelykt, powerbank, sveiv og klarer alle kravene vi har stilt.


Sangean MMR-88 DAB har en robust design med sammenleggbar antenne og er liten nok til å få plass i ryggsekken. Med en robust konstruksjon klarer den også en del smeller. Nødradioen kan ta imot FM- og AM-radio, DAB+ og har en innbygd LED lampe (lommelykt).


Når det gjelder radioens batterikraft har du tre valg: lade via sveiv, via sollys eller med USB-uttak. Er det strømavbrudd er det best å bruke sveiven om du vil få opp batteristyrken raskt. Sveiven/dynamoen gir etter 10 minutters sveiving en drøy times bruk.


Når radioen har ladet fullt kan den holde både lommelykten og radioen aktiv i ca. 16 timer. Å sveive lenge nok til at den skal brukes i 16 timer er ganske drøyt og blir som en treningsøkt på treningssenteret, så har du mulighet er det lurt å lade den via USB-uttaket. 


Om du vil høre på radioen uforstyrret fins det et hodetelefonuttak. Dette er godt når det bare er en person som vil høre på radioen. Det er smart å ha med radioen ut i solen i og med at den også lades via solpanel.


Skulle det oppstå en nødsituasjon har Sangean MMR88 en funksjon der du kan kommunisere via morse kode, enten via lys eller lyd. Denne funksjonen aktiveres ved å trykke inn nødsignals-knappen i et sekund.


I tillegg til nødsignal stenger den av seg automatisk hvert 90:e minutt som er bra i tilfelle du sovner med radioen på og ikke vil at radioen skal dra unødvendig mye batteri.


Spesifikasjoner:

 • Dimensjoner: 15 x 7 x 8 (cm)
 • Vekt: 392 g
 • Batteritype: Utbyttbart Li-ion 850mAhHer kjøper du Sangean MMR88 til laveste pris

Beste pris får du når du bestiller den online. Da får du den dessuten levert direkte hjem til deg, som selvfølgelig er veldig deilig og lett.Dette sier forbrukerne om testvinneren

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktene vi anbefaler synes om dem, det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du lese noen av omtalene denne radioen har fått;


"Mottok min i dag, og tester den ut nå..
ER superfornøyd så langt, er mye på tur med hunder/telt osv og ett er at jeg kan lade telf på den og :)"


"Virker overalt, god lyd. Liten og lett å ha med i sekken." 


"Den her var et overraskende godt kjøp. Radioen er superenkel å bruke, i gang på under ett minutt. Søkeren finner kanaler kjempelett, selv i tjukkeste skogen. Solcellepanelet funker fint, å lade den opp ved sveiving er både en novelty og forbausende funksjonabelt, og lommelykta er veldig praktisk. Du får ikke surroundlyd fra denne lille saken akkurat, men som hytteradio er den perfekt. Gleder meg til å ta den med på skogstur til sommeren – den virker solid og har bærestropp som gjør at jeg kan feste den i sekken. Har ikke prøvd å lade telefonen med den ennå, men det er jo også en funksjon som kommer til nytte innimellom. Et røverkjøp til denne prisen." 


"Bra format, veldig bra lyd, mange bra funksjoner (lader mobil, solceller, lampe med SOS-innstilling, radio). Kunne ikke funnet en bedre vevradio!"


"Veldig bra lyd! Har ikke prøvd å lade med solceller eller vev, men fungerer bra å lade f.eks. mobilen via denne."


"Klar og god lyd, kanskje ikke den beste på bass, men dette er da kanskje ikke et produkt du spiller høyt, men har med deg på plasser hvor det er koselig å lytte på radio. Solcella og sveiven fungerer meget bra og medfører at du kan lytte lenge på radioen uten å gå tom for strøm. Anbefaler dette produktet. Ikke akkurat noe minus at du har med deg en lommelykt samtidig." 


"Usikker på om jag kunne få dekning med denne radioen på fjellturen i Sarek men den kan brukes, til og med skikkelig bra til tider. Grei vevradio med solceller også!" 


"Liten, lett, bra lyd, perfekt mottakelse, enkel å skjønne seg på."


"Skikkelig bra nødapparat for oss som bor ute på landet."nødradio test


~ En vevradio er perfekt å ha med seg i marka når du er ute på vandring ~


Vevradio test - dette sier ekspertene

Vardagsprepping Hos vardagsprepping får Sangea MMR88 5/5 poeng. De synes den har en passelig størrelse, mange bra finesser og har god mottakelse, selv på bakkenivå. I tillegg til disse kvalitetene som nødradio synes de også den passer til turen og på stranden.


TopTenReviews Her får Sangea MMR88 3,5/5 poeng. Det som drar ner poengene er først og fremst fordi det ikke går å bruke ekstrabatterier som backup når hovedbatteriet dør. Men det er jo det som er hovedgrunnen til en vevradio - den sveives opp. De synes dog at radioen har god lyd og og er en av de beste vevradioene som finnes akkurat nå takket være godt radiosignal, lydkvaliteten og nødsignalfunksjonene. Tips 1: Vil du ha et nytt stormkjøkken finner du beste stormkjøkken her.


Tips 2: Du får også svar på hvilket telt som er best i test og best i test liggeunderlag.


Tips 3: Om du liker oss like mye som vi liker deg kan du klikke deg inn på Facebook-siden vår å klikke på Liker! Da holder vi øyene oppe for deg og skriver en liten notis når det kommer noen bra tilbud eller rabattkoder du kan ha bruk for!
Vanlige spørsmål og svar

 • Hva er en vevradio?
  Det er en vanlig radio som ikke er avhengig av strøm eller vanlige batterier. Med veven skapes energi som driver radioen.
 • Hvilken nødradio er best i test?
  Akkurat nå har vi kåret Sangean MMR88 til best i test.
Philip Andrén

Best i test: Vevradio

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.

Testen ble sist oppdatert