speilreflekskamera test 2023,speilreflekskamera best i test,

Speilreflekskamera test 2024 - ta bilder som en proff

Om du skal kjøpe deg nytt kamera og vil vite hvilket som er best akkurat nå har du kommet helt rett! Utvalget av digitale speilreflekskamera til en rimelig pengesum er ikke så stort lengre men vi har gjort det litt lettere for deg. 


Vi har nemlig gransket alle aktuelle tester på nettet, lest anmeldelser i ulike magasiner og aviser, sjekket hva andre fotoentusiaster syns om kameraene sine, for så å sammenstille alt til deg på denne siden.

 

På den måten kan du enkelt og greit se hvilket kamera du skal kjøpe om du vil ha det som er kåret til Best i test. Det går fortere og du unngår dårlige feilkjøp. Selvfølgelig må du jo selv kjenne hva du er ute etter, vende og vri på kameraet og prøve det så at du er fornøyd med vekt og størrelse. Men forhåpentligvis kan forarbeidet vårt være en verdifull hjelp på veien. 


 

Test speilreflekskamera nybegynner, entusiast eller proff?

Det vi fokuserer på på denne siden er å presentere det beste kameraet for deg som allerede kan litt om fotografering. Vi tar altså ikke med de billigste modellene. Ikke fordi at det er noe galt med bildekvaliteten på disse, men fordi vi vil finne et kamera for deg som kommer til å bruke det ganske mye. 

 

Da kan det nemlig være verdifullt at det er mer stabilt bygd, har raskere auto-fokus og flere innstillingsmuligheter – uten at kameraet blir vanskelig å håndtere. Vi kan kalle dette “entusiastmodellene”. Dette er et bra nivå for deg som skal begynne fotokarrieren.

 

Denne produsenten gjør det beste digitalkameraet

I mange år har gigantene Nikon og Canon slåss om plassen på tronen. 


Tidligere har magasinet DigitalFoto stilt disse opp mot hverandre i en duell og det ble nærmest et dødt løp. Ser man på proffotografene, bruker disse nesten alltid et av disse merkene. Og det er selvfølgelig en grunn til det.

 

Selv om vi ikke kan legge ned samme pengesum som proffen gjør når vi skal handle, kan vi i alle fall dra nytte av teknikken og stille inn siktet på testene av det beste entusiastkameraet.

 

I mange av de digitale speilkameraene som selges i dag har du også mulighet til å filme. Selv om ikke kvaliteten er strålende, så duger de i de fleste tilfeller utmerket for deg som ikke vil investere i et riktig videokamera.


Speilreflekskamera best i test 2024


Etter å ha gransket alle tester, lest artikler og møtt forbrukere og selgere på feltet, kan vi peke ut det beste digitale speilreflekskamera akkurat nå - Canon EOS 90D.


Canon EOS 90D er ideelt for fotografering av dyreliv og sport. Det har høyoppløst sensor med full 32,5 megapiksler og bilder som er tatt i denne oppløsningen kan beskjæres, roteres og endres størrelsen på med en bildekvalitet som er detaljert nok for store utskrifter. 


Bildene ved fotografering er i veldig høy kvalitet og kameraet har støvreduksjonssystem som gjør at fotografiene dine ikke blir ødelagt av støv. ISO-verdien er 100-25600 som betyr at det er mulig å ta fotografi uten blits, selv når det er svakt lys.

 

Med støtte for UHS-II SD-minnekort kan kameraet skrive bilder raskt, og det kan ta opptil 58 JPEG-filer i full størrelse, 25 RAW-filer eller 39 CRAW-filer i én serie.

Flimmerregistreringen styrer EOS 90Ds kontinuerlige bildehastighet for å kompensere for flimmerlyset som ofte finnes i idrettshaller.


Innebygd Bluetooth og Wi-Fi gjør at du, sammen med Canon Camera Connect-appen, alltid er koblet til det digitale livet ditt. Denne appen gjør det enkelt å dele bilder via meldinger og sosiale medier. Du kan også fjernstyre kameraet uten å stå i nærheten for å for å få alternative synsvinkler. Dette er en flott metode for å ta nærbilder av dyr i naturen uten å skremme dem bort.    


Canon EOS D90 har et stort batteri og lar deg ta hele 1300 bilder på én lading. Den vinklingsbare 3,0 toms LCD-touchskjermen er praktisk når du f.eks skal filme eller ta bilde når du er foran kameraet. 


Det har også mange tilkoblingsalternativ som blant annet HDMI Mini-kontakt, USB Micro-B, WiFi (802.11b/g) og Bluetooth 4.1.

 

4K intervallopptak er en annen kraftig filmfunksjon som fortjener å løftes fram med dette kameraet. Med denne funksjonen kan du vise en lang hendelse under kort tid.


Spesifikasjoner

 • Produkttype: Digitalkamera - 4K - SLR med Live View-modus, filmopptak 
 • Linse inkludert: EF-S 18 - 135 mm IS USM linse 
 • Bildepunkter, oppløsning: 32.5 megapiksel 
 • Størrelse på optisk føler: APS-C (22.3 x 14.8 mm)
 • Støvfjerning fra bildebrikken: Ja
 • Grensesnitt: HDMI, USB 2.0, IEEE 802.11b/g/n, Bluetooth 4.1 
 • Ansiktsdetektering: Ja
 • Standard-ISO: 100-25600 
 • Bildebrikkens egenskaper: EOS-integrert rensesystem, Selvrensende sensorenhet
 • Optisk zoom: 7.5x 
 • Bildeprosessor: DIGIC 8 
 • Bildeopptaksformat: JPEG, RAW, RAW + JPEG 
 • Maks videooppløsning: 3840 x 2160 


Om du vil vite enda mer om testvinneren finner du mer informasjon her på Canons hjemmeside. Du kan også se en liten film om hvordan dette kameraet fungerer i virkeligheten nedenfor.


Her kjøper du Canon speilreflekskamera til lavest pris

Du finner dette kameraet til best pris på Internett hvor du også kan velge flere ulike pakker der du selv kan velge objektiv og tilbehør, det kommer an på behovet og lommeboka.


 For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente.
Dette sier forbrukerne om Canon EOS 90D

Som vanlig her på Best i test Guiden legger vi stor vekt på hva forbrukerne synes om et produkt. Altså ikke bare hva en eneste anmelder eller tester syns. Vi vil ha så mange meninger som mulig som vi kan veie opp mot hverandre, alle positive og negative saker innen vi handler.

 

I dette fallet er de fleste enige; Canon EOS 90D er et veldig bra DSLR kamera. Forbrukere er skikkelig fornøyde og har nesten bare positive ord å si. Her ser du noen eksempel;


"De store fordelene med 90D er at den blitt mye raskere enn forgjengerne sine og den har også en meget bra autofunksjon som fungerer utmerket til både stillbilder og video."


"Speilrefleksteknikken lever i høyeste velvære i Canons siste systemkamera for både nybegynnere og entusiaster."  


"Det er vanskelig å ikke bli helt overveldet av dette kameraet når du først begynner å bruke det. Det er mye større og tykkere enn et speilløst kamera, men det større overflatearealet, de avrundede hjørnene og rene grepsevnen er en stor fordel."


"DSLR-kameraet EOS 90D er et overraskende drag fra Canon i disse dager, da de fleste produsenter prioriterer speilløse modeller."


"Ved å kombinere støv- og sprutbeskyttelse, en helvinklet skjerm, en høyoppløselig sensor på 32,5 mp og den nye DIGIC 8-prosessoren, har Canon lykkes med å utvikle et produkt som egner seg i de fleste situasjoner." 


Test speilreflekskamera - disse eksperttestene har vi gransket


Råd & Rön har testet 14 speilreflekskamera i november 2021. Kameraet som kommer best ut i denne testet er Canon EOS 90D med 75 poeng. Andreplassen går til Canon EOS 850D med 71 poeng og tredjeplassen går også til Canon med modellen EOS800D som får 70 poeng.

Ifølge magasinet gjør Canon bedre SLR-kamera enn Nikon akkurat nå, da Nikon plasserer seg lengre ned på listen.


Tænk: gir Canon 90D en samlet poengsum på 74 poeng i august 2020 og skriver at "dette er et klassisk Canon speilreflekskamera som ligger mellom Canons amatør og profesjonelle kamera". De gir full pott på både blits, skjerm og søker.


Lyd & Bilde testet Canon EOS 90D i desember 2019 og gir det 5/6 stjerner og utnevnelsen Spesielt anbefalt! De konkluderer det hele med lovordene "For nybegynnere og entusiaster er Canon EOS 90D et utmerket valg som allroundkamera. Naturelskere kan se frem til værbestandighet, presis autofokus og litt ekstra brennvidde, og kameraet egner seg til et og annet videoklipp også. I ekte 4K. Bildekvaliteten er høyere enn hos forgjengeren og sammenlignbare EOS M6 Mark II som vi nylig ga stående ovasjoner i testen vår. Sportsfotografer som håpet på et lynraskt EOS-kamera må vente på neste generasjons EOS 7D, men for nesten alle andre fotografer oppfyller EOS 90D de aller fleste krav."

 

EISA delte ut priser i august 2018 til de beste kameraene 2018-2019. Vinnerne ble blant annet; 

* Beste professjonelle DSRL kamera 2018-2019: Nikon D850 med ordene; “Nikon D850 er et fremragende og kraftig fullformat speilreflekskamera som takler enhver utfordring brukeren utsetter det for.”

* Beste DSLR kamera 2018-2019: Canon EOS 6D Mark II med anmeldelsen; “Canon EOS 6D Mark II er en kompakt men kraftfullt speilrefleks for entusiasten.”

* Beste speilfrie kamera 2018-2019: Ble Fujifilm X-H1 og EISA skriver; “Fujifilm X-H1 er det nye profesjonelle flaggskipet i X-systemet.”

* Beste kamerakjøp 2018-2019: Canon EOS M50 vant i og med; Dette lille, lette og rimelige speilløse kameraet leverer samme bildekvalitet som sine større slektninger. 

 

Råd & Rön har 16 digitale systemkamera i oppsummeringen sin fra mars 2018. Best i test er Canon EOS 6D Mark II som får 72 poeng, men kampen på toppen er hard i og med at de mer prisgunstige modellene Canon EOS 80D og Canon EOS 800D kommer på en delt andreplass med 71 poeng hver. 

 

Råd & Rön har i mai 2017 testet 60 kamera. Halvparten av disse var kompaktkameraer, uten optiske søkere og speilrefleks, så disse ser vi bort fra akkurat nå.

Beste SLR kamera ble Canon EOS 7D Mark II og Nikon D7200 der begge fikk 72 poeng. Disse kameraene har dog en prislapp over 12 000 kroner.

En betydelig rimeligere kamera er Canon EOS 1300D som med 68 poeng får en femteplass i denne kameratesten.

 

Lyd & Bilde utnevnte de beste kameraene i 2016 i november samme år. Vinnerne ble:

* Årets beste kompakte systemkamera: Sony a6300

* Årets beste avanserte systemkamera: Fujifilm X-T2

* Årets beste speilreflekskamera: Nikon D500

Samtlige av disse kameraene har dog en prislapp fra 10 000 kroner och oppover.

 

EISA mener at det år 2016 fortsatt er to produsenter som gjør de desidert beste speilreflekskameraene; Canon og Nikon!

Prisen som Beste DSLR-kamera 2016-2017 går til Canon EOS 80D med lovordene: “Canon EOS 80D er ikke et SLR-kamera i mengden. Canon har tatt fram et kamera som kombinerer mange innovative funksjoner for stillbilde og video. Sist men ikke minst har EOS 80D klart ledende bildekvalitet.”

Prisen som Beste Semiproffs DSLR-kamera 2016-2017 går til Nikon D500 og EISA skriver: “Nikons nye 153-pumkters autofokussystem gir både rask og treffsikkert fokus, spesielt ved rørlige motiv. En nyutviklet APS-C-sensor med 20,9 megapiksel gir utmerket bildekvalitet. Både byggekvaliteten og håndteringen er utmerket med en stor og lys søker og vridbar pekeskjerm.” 

 

Digital Foto för alla testet systemkamera i juli 2016 og kampen på toppen ble veldig tøff. Med minste mulige margin vant Sony Alpha A6300 med 9,0 poeng og magasinet skriver; “For første gang ser vi et speilløst systemkamera som på flere punkt overgår speilreflekskameraene”. På en delt andreplass, med 8,9 poeng kom Canon EOS 80D og Nikon D7200.

 

EISAs pris for beste semi-proffs kamera 2015-2016 gikk til Canon EOS 7D Mark II med ordene; “Canon EOS 7D Mark II er et av de beste APS-C digitale speilreflekskamera som noengang er laget. Den tilbyr funksjoner som vanligvis bare fins i skikkelig profesjonelle modeller.”

 

Expressen testet 6 systemkamera for reiser i august 2015 og konstaterte at prisen har falt de siste årene, samtidig som utviklingen har gjort dem skarpere. Best i test ble hybridkameraet Sony Alpha A6000 som får poengsummen 5 av 5. Den dyre Nikon D750 får også høyeste poengsum og deler dermed på førsteplassen.

 

Lyd & Bilde testet kompakte systemkameraer i juni 2015. Best i test ble Sony Alpha A6000. Magasinet skriver; “Den høye bildefrekvensen, fokuspresisjonen og brukervennligheten er feilfri. Takket være en bildekvalitet i samme klasse som de beste er Sony A6000 en kamerafulltreffer.”

 

Høsten 2014 utså EISA Canon EOS 1200D til det beste nybegynnerkameraet 2014-2015

 

Expressen stilte 8 kamera mot hverandre i januar 2014 for å se hvilken som var best. 4 av disse kameraene var mobiltelefoner, men best i test ble Canon EOS 600D som fikk høyeste poeng. Anmeldelsen lyder; “Canon har gått fra klarhet til klarhet med EOS-serien sin, og 600D er ikke et unntak. Den hører til entry-level kategorien, men gir så bra bilder og er så lett å bruke at den brukes av proff-fotografer.”

Fujifilms Finepix X100S og Leica M fikk poengsummen 5 av 5 i denne kameratesten.

 

Scoolo 2014 anbefaler først Nikon D5300 og Canon EOS 700D som andrevalg.  De skriver at “Canon EOS 700D er et svært godt nybegynnerkamera”.

 

Lyd og Bilde testet Canon EOS 700D på høsten 2013 og konklusjonen lød; “For nybegynnere og viderekomne er 700D et gjennomført kamera, som leverer høy bildekvalitet i alle situasjoner. Et sikkert valg.” Canon EOS 700D fikk 5 av 6 stjerner.

 speilreflekskamera test,fotoapparat best i test,


~ Det beste digitalkameraet hjelper deg å forevige de fineste stundene i livet ditt ~
Her kjøper du Canon speilreflekskamera til lavest pris


Tips! Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har SALG på kameraet her ovenfor! På den måten kan du gjøre en god handel = det beste kameraet til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!


Glem for all del ikke å fremkalle bildene dine på papir! Det er veldig lett at alle minnene forsvinner ved en datakræsj eller om du skulle miste kameraet. Det finnes mange bra plasser på Internett hvor du kan fremkalle bildene dine billig. Se hvilket fotolaboratorium som er best på fremkalling!
Anita Carlsen

Best i test: Speilreflekskamera

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert