Best i test speilreflekskamera 2020

Speilreflekskamera test 2021

Om du skal kjøpe deg nytt digitalkamera og vil vite hvilket som er best akkurat nå har du kommet helt rett! Utvalget av digitale speilreflekskameraer er stort men vi har gjort det litt lettere for deg. Vi har nemlig gransket alle aktuelle tester på nettet, lest anmeldelser i ulike magasiner og aviser, sjekket hva andre fotoentusiaster syns om kameraene sine, for så å sammenstille alt for deg på denne siden.

 

På den måten kan du enkelt og greit se hvilket speilreflekskamera du skal kjøpe om du vil ha det som er kåret til Best i test. Det går fortere og du unngår dårlige feilkjøp. Selvfølgelig må du jo selv kjenne hva du er ute etter, vende og vri på kameraet og prøve det så at du er fornøyd med vekt og størrelse. Men forhåpentligvis kan forarbeidet vårt være en verdifull hjelp på veien. 


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg det beste speilreflekskameraet NÅ!

 

Nybegynner, entusiast eller proff?

Det vi fokuserer på på denne siden er å presentere det beste speilreflekskameraet for deg som allerede kan litt om fotografering. Vi tar altså ikke med de billigste modellene. Ikke fordi at det er noe galt med bildekvaliteten på disse, men fordi vi vil finne et speilreflekskamera for deg som kommer til å bruke kameraet ganske mye. 

 

Da kan det nemlig være verdifullt at det er mer stabilt bygd, har raskere auto-fokus og flere innstillingsmuligheter – uten at kameraet blir vanskelig å håndtere. Vi kan kalle dette “entusiastmodellene”. Dette er et bra nivå for deg som skal begynne fotokarrièren. For i og med at det selges færre og færre kompakte digitalkamera, så øker interessen av speilreflekskameraer hele tiden. 

 

Målet er å finne det beste speilreflekskameraet for under 8 000 kroner. Og da skal dessuten et bra objektiv inngå.

 

Denne produsenten gjør det beste digitalkameraet

I mange år har gigantene Nikon og Canon slåss om plassen på tronen. 


Tidligere har magasinet DigitalFoto stilt disse opp mot hverandre i en duell og det ble nærmest et dødt løp. Ser man på proffotografene, bruker disse nesten alltid et av disse merkene. Og det er selvfølgelig en grunn til det.

 

Selv om vi ikke kan legge ned samme pengesum som proffen gjør når vi skal handle, kan vi i alle fall dra nytte av teknikken og stille inn siktet på testene av det beste entusiastkameraet.

 

I mange av de digitale speilkameraene som selges i dag har du også mulighet til å filme. Selv om ikke kvaliteten er strålende, så duger de i de fleste tilfeller utmerket for deg som ikke vil investere i et riktig videokamera.

Best i test speilreflekskamera 2021

Etter å ha gransket alle tester, lest artikler og møtt forbrukere og selgere på feltet, kan vi peke ut det beste digitale speilreflekskameraet akkurat nå. Kampen står idag først og fremst mellom Nikon speilreflekskamera D5600 og Canon EOS 750D

 

Dette er to skikkelig bra kamera og hvilket du enn bestemmer deg for å kjøpe, så har du en vinner i hånden din. Det som avgjør hvilken du velger kan kanske være når du går inn i kamerabutikken for å klemme og kjenne på modellene. For det er også viktig med din opplevelse av kameraet, som ergonomi, balanse og hvordan grepet passer i hånden din. Valget vårt blir rent testmessig og med en ørliten margin så vinner Nikon D5600

Beste digitale Speilreflekskameraet: Nikon D5600

(Klikk på kameraet for mer informasjon om den beste prisen!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 17 oktober 2021

Nikon D5600Dette kameraet har 24,2 megapixels CMOS-sensoroppløsning og mulighet til å filme i full HD (1920 x 1080). Lyden spilles inn i stereo med den innebygde mikrofonen. Bildene ved fotografering er i veldig høy kvalitet og kameraet har støvreduksjonssystem som gjør at fotografiene dine ikke blir ødelagt av støv. ISO-verdien er 100-25600 som betyr at det er mulig å ta fotografi uten blits, selv når det er svagt lys.

 

Ifølge ekspertene er kameraet robust med mange interessante funksjoner. En karbonfiberforsterket konstruksjon gjør at kameraet tåler mer og er lettere enn andre speilreflekser, i og med at det bare veier 465 gram inklusive både batteri og minneskort. Den vinklingsbare 3,2 toms LCD-touchskjermen er praktisk når du f.eks skal filme eller ta bilde når du er foran kameraet.

 

Det har også mange tilkoblingsalternativ som HDMI, USB 2.0, WiFi (802.11b/g), NFC og Bluetooth 4.1.

 

Takket være den innebygde SnapBridge – funksjonen kan du holde en konstant tilkobling mellom kameraet og smarttelefonen din via Bluetooth. Da sendes bildene dine til mobilen eller nettbrettet ditt mens du fotograferer. Hvert bilde du tar vises direkte på telefonen din eller nettbrettet og er klart til å deles med andre om du ønsker dette. En stor fordel er at SnapBridge drar mye mindre strøm enn f.eks en WiFi tilkobling. Via SnapBridge tilkoblingen kan du også bruke den smarte enheten din for å fjernstyre kameraet. 

 

Timelapse er en annen kraftig filmfunksjon som fortjener å løftes fram med dette kameraet. Med denne funksjonen kan du vise en lang hendelse under kort tid og med Nikon D5600 kan du skape timelapse-filmer direkte i kameraet. Se en eksempelfilm fra Nikon her.

 

Derfor er dette speilreflekskameraet best i test

Magasinet Kamera & Bild skriver i testen sin fra mars 2017 at; “Høy oppløsning og bra bildekvalitet gjør at bildene blir veldig bra, også i svagt lys med rett objektiv. Kameraet virker også bra for den som vil filme eller ha med seg kameraet på ekskursjonen i og med at det er så lite. Nikon D5600 er et bra kamera for alle som trenger et enkelt og morsomt kamera, med mulighet til å utvikles.” Poengsummen blir hele 74 av 100.

 

Digital foto för alla gir det poengsummen 8,9 av 10 i februar 2017 og summerer det hele med “Nikon D5600 forener bra funksjoner, fin brukervennlighet og en fornuftig pris med en veldig bra bildekvalitet.”

 

CyberFoto skriver i testen sin fra januar 2017 at kameraet har “lavere brus på høye ISO enn gjennomsnittet blant APS-C kamera. Det er bra grep og en god følelse i kameraet pluss at det ikke har lavpassfilter som gjør at det blir skarpere bilder. Dette er et tilstrekkelig kompetent kamera for de fleste brukere.”

 

Magasinet Lyd & Bilde skriver i mai 2017 at dette kameraet passer alle.” De mener at “Bildekvaliteten, brukervennligheten og videoegenskapene er tilstrekkelig bra for å tilfredsstille de mest kresne og erfarne fotografene. trenger man et bra kamera i en kompakt pakke som ikke er stor, tung eller dyr, så er dette et av de beste i sin klasse.” Poengsummen blir 5 av 6 stjerner og den får også utnevnelsen “Spesielt anbefalt”.  

 

Nikon D5600 har dessuten vunnet førsteprisen som “Beste innstegs DSLR-kamera” hos TIPA 2017.

 

Dette synes forbrukerne om kameraet

Som vanlig her på Best i test Guiden legger vi stor vekt på hva forbrukerne synes om et produkt. Altså ikke bare hva en eneste anmelder eller tester syns. Vi vil ha så mange meninger som mulig som vi kan veie opp mot hverandre, alle positive og negative saker innen vi handler.

 

I dette fallet er de fleste enige; Nikon D5600 er et veldig bra DSLR kamera. Forbrukere er skikkelig fornøyde og har nesten bare positive ord å se; “D5600 sitter skikkelig bra i hånden og gir fantastiske bilder. En funksjon jeg liker er enkelheten å overføre bilder fra kameraet til mobilen med snapbridge. Anbefales sterkt.”, “Morsomme funksjoner som touch, stor skjerm, wifi og bluetooth. Gir fine bilder enkelt. Et vellykket kjøp!”, “Kameraet har virkelig bra ytelse og den er lett å bære med seg og bruke.”

 

 

Det er selvfølgelig ulemper også med alle produkt og disse vil vi gjerne kjenne til før vi handler for å kunne veie inn dette når vi bestemmer oss. Og når det gjelder Nikon D5600 er det mange som sier at den ikke er værbeskyttet, som kan være bra å huske. Det er også noen småting i menyen og instillinger som ikke er helt perfekte. Men ellers er både forbrukere og eksperter veldig fornøyd med dette kameraet!

 

Her kjøper du Nikon speilreflekskameraet til lavest pris

Du finner dette kameraet til bra pris på Internett hvor du også kan velge flere ulike pakker der du selv kan velge objektiv og tilbehør, det kommer an på behovet og lommeboka.


CDON selger den for bare 7927.4 kr når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

7927.4 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Nikon D5600!

ComputerSalg selger speilreflekskameraet for 7927 kr inkludert frakt når du klikker her!

Dustin Home selger speilreflekskameraet for 8086 kr. Frakten er inkludert i prisen!

Det beste digitalkameraet hjelper deg å forevige de fineste stundene i livet ditt


Det beste digitalkameraet hjelper deg å forevige de fineste stundene i livet ditt

 

Disse eksperttestene har vi gransket

 

EISA delte ut priser i august 2018 til de beste kameraene 2018-2019. Vinnerne ble blant annet; 

* Beste professjonelle DSRL kamera 2018-2019: Nikon D850 med ordene; “Nikon D850 er et fremragende og kraftig fullformat speilreflekskamera som takler enhver utfordring brukeren utsetter det for.”

* Beste DSLR kamera 2018-2019: Canon EOS 6D Mark II med anmeldelsen; “Canon EOS 6D Mark II er en kompakt men kraftfullt speilrefleks for entusiasten.”

* Beste speilfrie kamera 2018-2019: Ble Fujifilm X-H1 og EISA skriver; “Fujifilm X-H1 er det nye profesjonelle flaggskipet i X-systemet.”

* Beste kamerakjøp 2018-2019: Canon EOS M50 vant i og med; Dette lille, lette og rimelige speilløse kameraet leverer samme bildekvalitet som sine større slektninger. 

 

Magasinet  Råd & Rön har 16 digitale systemkamera i oppsummeringen sin fra mars 2018. Best i test er Canon EOS 6D Mark II som får 72 poeng, men kampen på toppen er hard i og med at de mer prisgunstige modellene Canon EOS 80D og Canon EOS 800D kommer på en delt andreplass med 71 poeng hver. 

Ifølge magasinet gjør altså Canon bedre SLR-kamera enn Nikon akkurat nå, da Nikon plasserer seg lengre ned på listen.

 

EISA delte ut priser til de beste kameraene akkurat nå sommeren 2017. Vinnerne i år ble: 

*Beste entusiast kompaktsystemkamera 2017-2018: Sony Alpha A6500 som fikk anmeldelsen “Sony α6500 er et veldig lite kompaktsystemkamera med profesjonell ytelse. Enten du er en 4K video- eller stillbildefotograf byr α6500 på utmerket bildekvalitet med sin 24,2 millioner piksler Exmor CMOS APS-C bildebrikke, høy hastighet og et stort utvalg objektiver. .”

* Beste entusiast speilreflekskamera 2017-2018: Nikon D7500 som fikk anmeldelsen; “Nikon D7500 er et avansert speilreflekskamera som pakker mye av det nyskapende i den anerkjente D500 i et lett, robust og rimeligere hus. Det bruker samme 20,9 millioner piksler bildebrikke, samme prosessor og store ISO-område som D500, så D7500 er et kompetent og fleksibelt verktøy i hendene på den lidenskapelige fotografen”

* Beste amatør speilreflekskamera 2017-2018: Canon EOS 77D som fikk anmeldelsen; “Canon EOS 77D viderefører mange nøkkelegenskaper fra den semi-profesjonelle EOS 80D. CMOS-brikken på 24,2 millioner piksler har fått bedre dynamikkområde enn forgjengeren”

* Beste professjonelle speilreflekskamera 2017-2018: Canon EOS 5D Mark IV som fikk anmeldelsen; “Canon EOS 5D Mark IV er verktøyet til mange profesjonelle fotografer verden over. Sammenlignet med forgjengeren har Canon forbedret stillbildekvalitetet markant med høyere oppløsning og større dynamisk område, samtidig som autofokusen er mer følsom. Videofunksjonen er også mye mer avansert med høykvalitets 4K-opptak og rask autofokus i liveview-modus.” 

 

Råd & Rön har i mai 2017 testet 60 speilreflekskameraer. Halvparten av disse var dog kompaktkameraer, uten optiske søkere og speilrefleks, så disse ser vi bort fra akkurat nå.

Beste SLR kamera ble Canon EOS 7D Mark II og Nikon D7200 der begge fikk 72 poeng. Disse kameraene har dog en prislapp over 12 000 kroner.

En betydelig rimeligere kamera er Canon EOS 1300D som med 68 poeng får en femteplass i denne kameratesten.

 

Lyd & Bilde utnevnte de beste kameraene i 2016 i november samme år. Vinnerne ble:

* Årets beste kompakte systemkamera: Sony a6300

* Årets beste avanserte systemkamera: Fujifilm X-T2

* Årets beste speilreflekskamera: Nikon D500

Samtlige av disse kameraene har dog en prislapp fra 10 000 kroner och oppover.

 

EISA mener at det år 2016 fortsatt er to produsenter som gjør de desidert beste speilreflekskameraene; Canon og Nikon!

Prisen som Beste DSLR-kamera 2016-2017 går til Canon EOS 80D med lovordene: “Canon EOS 80D er ikke et SLR-kamera i mengden. Canon har tatt fram et kamera som kombinerer mange innovative funksjoner for stillbilde og video. Sist men ikke minst har EOS 80D klart ledende bildekvalitet.”

Prisen som Beste Semiproffs DSLR-kamera 2016-2017 går til Nikon D500 og EISA skriver: “Nikons nye 153-pumkters autofokussystem gir både rask og treffsikkert fokus, spesielt ved rørlige motiv. En nyutviklet APS-C-sensor med 20,9 megapiksel gir utmerket bildekvalitet. Både byggekvaliteten og håndteringen er utmerket med en stor og lys søker og vridbar pekeskjerm.” 

 

Digital Foto för alla testet systemkamera i juli 2016 og kampen på toppen ble veldig tøff. Med minste mulige margin vant Sony Alpha A6300 med 9,0 poeng og magasinet skriver; “For første gang ser vi et speilløst systemkamera som på flere punkt overgår speilreflekskameraene”. På en delt andreplass, med 8,9 poeng kom Canon EOS 80D og Nikon D7200.

 

EISA utnevnte sommeren 2016 Panasonic Lumix DMC-G7 til det beste digitale speilreflekskamera 2015-2016. Motivasjonen lyder: “G7 er et sant video/stillbildehybridkamera som tilbyr 4K videoinspilling til en veldig overkommelig pris.”

 

EISAs pris for beste semi-proffs kamera 2015-2016 gikk til Canon EOS 7D Mark II med ordene; “Canon EOS 7D Mark II er et av de beste APS-C digitale speilreflekskamera som noengang er laget. Den tilbyr funksjoner som vanligvis bare fins i skikkelig profesjonelle modeller.”

 

Expressen testet 6 systemkamera for reiser i august 2015 og konstaterte at prisen har falt de siste årene, samtidig som utviklingen har gjort dem skarpere. Best i test ble hybridkameraet Sony Alpha A6000 som får poengsummen 5 av 5. Den dyre Nikon D750 får også høyeste poengsum og deler dermed på førsteplassen.

 

 

Lyd & Bilde testet kompakte systemkameraer i juni 2015. Best i test ble Sony Alpha A6000. Magasinet skriver; “Den høye bildefrekvensen, fokuspresisjonen og brukervennligheten er feilfri. Takket være en bildekvalitet i samme klasse som de beste er Sony A6000 en kamerafulltreffer.”

 

Høsten 2014 utså EISA Canon EOS 1200D til det beste nybegynnerkameraet 2014-2015

 

Expressen stilte 8 kamera mot hverandre i januar 2014 for å se hvilken som var best. 4 av disse kameraene var mobiltelefoner, men best i test ble Canon EOS 600D som fikk høyeste poeng. Anmeldelsen lyder; “Canon har gått fra klarhet til klarhet med EOS-serien sin, og 600D er ikke et unntak. Den hører til entry-level kategorien, men gir så bra bilder og er så lett å bruke at den brukes av proff-fotografer.”

Fujifilms Finepix X100S og Leica M fikk poengsummen 5 av 5 i denne kameratesten.

 

Scoolo 2014 anbefaler først Nikon D5300 og Canon EOS 700D som andrevalg.  De skriver at “Canon EOS 700D er et svært godt nybegynnerkamera”.

 

Lyd og Bilde testet Canon EOS 700D på høsten 2013 og konklusjonen lød; “For nybegynnere og viderekomne er 700D et gjennomført kamera, som leverer høy bildekvalitet i alle situasjoner. Et sikkert valg.” Canon EOS 700D fikk 5 av 6 stjerner.

 

Expressen testet 8 speilreflekskameraer våren 2013 og delte ut beste karakter, fem vepser, til tre av disse; Canon EOS 600D, Canon EOS 650D og Nikon D5100.

Avisen konstaterer at disse er ganske så like og at pris ,eller smak, derfor får avgjøre hva du vil ha.

 

Under 2013-2014 ga EISA utmerkelsen “Beste SLR Kamera” til Canon EOS 100D. Tittelen “Beste kamera” gikk til Nikon D7100.

 

Pricerunner testet digitalkamera som kostet under 6000 kr i februar 2012 og utså Canon 600D til Best i test med dommen “Lettbrukt og funksjonsrikt speilreflekskamera som dekker de fleste behov.”

 

Glem for all del ikke å fremkalle bildene dine på papir! Det er veldig lett at alle minnene forsvinner ved en datakræsj eller om du skulle miste kameraet. Det finnes mange bra plasser på Internett hvor du kan fremkalle bildene dine billig. Se hvilket fotolaboratorium som er best på fremkalling!

Tips! Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har SALG på kameraet her ovenfor! På den måten kan du gjøre en god handel = det beste kameraet til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!Anita Carlsen

Best i test: Speilreflekskamera

Testen ble publisert og sist oppdatert