Vannkoker best i test

Vannkoker test 2023 - kok opp vann på nulltid

Om du skal kjøpe deg ny vannkoker og vil vite hvilken som er den beste akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle tester, pratet med eksperter og viktigst av alt - fått greie på hvilken vannkoker vanlige forbrukere liker aller best!


Alt dette er oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige kjøp og få den beste vannkokeren til best pris direkte! 


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg den beste vannkokeren NÅ!


7 krav på den beste vannkokeren

Vannkokere har egentlig bare en oppgave - å koke vann - men du får disse i mange ulike designer og i alle mulige prisklasser i dag. Vi stiller følgene krav når vi leter etter den beste vannkokeren;

 1. Raskt oppkok - så du rekker å koke vann selv når du har dårlig tid.
 2. Flere temperaturinnstillinger - for deg som ikke vil ha kokende vann og for deg som er glad i grønt te som oftest bare skal dra i 80 grader.
 3. Automatisk avstengning - den skal stenge seg av automatisk når vannet har rett temperatur.
 4. Sikkerhet mot tørrkoking - dette ødelegger vannkokeren, derfor vil vi ha ett sikkerhetssystem mot tørrkoking.
 5. Brukervennlig - den skal være enkel, lett å helle med og lett å stille tilbake på dreiebasen.
 6. Minst 1 liter i volum - den skal romme minst 1 liter eller mer så du skal slippe å koke opp i flere omganger når du har flere gjester.
 7. Rimelig pris - selvfølgelig.

 
Vannkoker best i test 2023

Etter å ha lest tester, pratet med eksperter og tatt hensyn til hva forbrukerne synes er valget enkelt. Den beste vannkokeren akkurat nå er Siemens TW86103P.

Vannkoker best i test - Siemens TW86104P

(Klikk på vannkokeren for mer informasjon om den beste prisen)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 24 september 2023

Prisjakt Siemens TW86103P
i samarbeid med Prisjakt


Tilbered te, kakao eller kaffe med den stilrene og elegante vannkokeren fra Siemens. Den rommer opptil 1,5 liter og har en effekt på 2400 W som gjør at vannet kokes lynraskt opp. 


Siemens TW86103 er en vannkoker med termostat med 4 ulike temperaturer, 70, 80, 90 og 100 grader, som betyr at du selv kan velge hvor varmt du vil ha vannet. Dette kan være en stor fordel for deg som ikke liker kokende te/kaffe/sjokolade men det er også flere te-sorter som ikke skal være 100 grader, som blant annet grønt te. 


Keep warm Sensoren gjør at vannet kan holdes varmt opptil 30 minutter. 


Den har automatisk avstengning når vannet har nådd den temperaturen den skal ha og sikkerhetssystem mor tørrkoking så den koker ikke uten vann. Det går ikke å sette den på om ikke lokket er på ordentlig, så det er ingen risiko at små barn kan starte den. 


Siemens TW86103 har også en indikeringslampe som viser når vannkokeren er på og en tydelig vannindikator der du lett kan lese hvor mye vann som er i. Vannkjelen er trådløs og baseplaten har en ledningssamler. 


Når vannkokeren står på platen kan du vri den 360 grader for enkel håndtering uten at den må "passe". Den har også et avtagbart kalkfilter i rustfritt stål.Vannkoker test - dette sier ekspertene om testvinneren

Råd & Røn testet 16 vannkokere i september 2021. Førsteplassen gikk til Siemens TW86103 som fikk 74 poeng og utnevnelsen Best i test. Philips HD9350 havnet på andreplass med 72 poeng og fikk utnevnelsen "Bra Kjøp"


Tænk testet 14 vannkokere i september 2019. Det ble Siemens TW86103 som fikk førsteplassen med 74 poeng og lovordene "Vannkokeren fra Siemens er presis og rask til å koke opp vannet og man har muligheter til å reduserer temperaturen. Dette er vannkokeren som varmer vannet raskest opp. Brukervennligheten er også på topp og den er enkel å bruke til tross for ekstra funksjoner." 
Philips HD9350 kom på andre plass med 72 poeng.  


Dette sier forbrukerne om den beste vannkokeren

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes om dette, det er jo tross alt de som har den største og beste erfaringen. Her kan du lese noen av omtalene forbrukerne har skrevet om Siemens TW86103;


"Kjøper nå min andre vannkoker med temperaturvalg til hytta. God design, enkel å bruke og holde ren. Denne vil du ikke angre på å kjøpe. Anbefales." 


"Meget solid. Godt håndtak - lett å løfte og holde. Lett betjent knapper og temperaturjustering, uten for mange beepelyder. Isolasjon på sidene betyr at det ikke blir varmt å ta tak i. Ganske stor. Har brukt den bare i 1 uke så langt, men den virker helt upåklagelig. Veldig fornøyd."


"Kjempefin og stor vannkoker som er god å holde i. Koker raskt opp og mulighet til valg av temperatur og «hold varm»-funksjon. Superfornøyd!!"


"Jeg kjøpte produktet for ca 1 mnd'e siden. Er godt fornøyd med vannkokere. Den varmer opp vannet forholdsvis raskt, og kan ha forskjellige innstillinger på temperaturer. Forhåpentligvis rolig/stille lyd i oppvarmingen. Pen utforming på kanna og god hank å holde i. Kan også stille inn så vannet holder seg på samme temperatur i ca 30. Min."


"God til både venstre og høyrehånden - meget viktig i dette hus. Jeg har testet oppvarming av vannet, når jeg bruker de forskjellige temp og det passer hver gang. Samtidig visste jeg ikke hvor fantastisk det er, at den kan holde vannet varmt i 1/2 time - jeg visste ikke hvor mye jeg egentlig manglet det."


"Kjøpte denne for 1 mnd siden da min gamle Siemens vannkoker måtte byttes ut. Denne har noen smarte finesser og leverer på alle områder. Blir ikke varm utenpå. Anbefales!"


"Har brukt den i noen uker nå. Fungerer fint. Blir ikke varm på utsiden der plastikken er, noe som er veldig positivt!
Varmer vannet veldig hurtig."


"Jeg kjøpte denne i går, og er veldig glad for at jeg gjorde det! Den varmer vannet veldig rask, lager nesten ikke noe støy og har gode funksjoner!" 


Ulemper da? Disse vil vi gjerne kjenne til før vi handler så vi kan veie inn dette når vi skal bestemme oss. 

Det som noen nevner er at de synes den er litt tung og at den bråker mer enn de hadde forventet seg, men ellers er både forbrukere og eksperter veldig fornøyd med Siemens TW86103.


Her kjøper du Siemens vannkoker til best pris

Vannkoker test


~ Gjør starten på dagen litt bedre med den beste vannkokeren ~


Om du vil bidra til å gjøre livet ditt litt mer miljøsmart kan du bruke vannkokeren til mer enn å bare koke vann til drikke. Ifølge miljøsiden Greenwatchs undersøkelse om hvordan man kan spare strøm skriver de at "om alle hushold koker 2 liter vann med vannkoker i stedet for kasserolle så skulle husholdningsstrømmen motsvarende 50.000 hus kunne spares inn." 
Tips 1: Er du en av dem som ikke nøyer deg med pulverkaffe, men vil ha en riktig kopp kaffe? Da kan du lese om den beste kaffetrakteren her! Vi har også en side om den beste espressomaskinen og den beste kapselmaskinen.   

 

Tips 2: Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har SALG på vannkokeren her ovenfor! På den måten gjør du et kupp = den beste vannkokeren til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!


Tips 3: For deg som trenger ekstra penger har vi en side med lån med lav rente
Vanlige spørsmål og svar

 • Hvordan rengjøre vannkoker?
  Den beste og enkleste måten å avkalke vannkokeren din på er å bruke eddik. Bland 1 dl eddik og 3 dl vann og fyll hele vannkokeren med væske. La dette koke to ganger og skyll deretter kjelen. Hvis det lukter eller om vannet fortsatt smaker eddik etter avkalkning kan du koke vann til duften og smaken av eddik forsvinner.
 • Hvilken vannkoker er best i test?
  Den beste vannkokeren akkurat nå er Siemens TW86103P. Denne koker vannet raskt og holder varmen effektivt i opp til 30 minutter. I tillegg til dette har den funksjoner som automatisk avstengning og en beskyttelse som forhindrer at vannkokeren tørrkoker. Den har også flere temperaturinnstillinger.
 • Hvordan fungerer en vannkoker?
  Ved hjelp av et varmeelement i bunnen økes varmen raskt og vannet begynner å koke. Takket være det faktum at varmeelementet er spesifisert i henhold til kjelens beholder, kan maksimal energieffektivitet oppnås, og derfor er vannkoker et bedre alternativ enn komfyren når det gjelder energimengden som kreves.
 • Hvor varmt blir vannet?
  Vann koker ved 100 grader Celsius, og det er temperaturen som oppnås i en vannkoker. Noen kjeler har også temperaturinnstillinger så du selv kan bestemme hvilken temperatur den skal nå. Denne innstillingen kan imidlertid ikke settes høyere enn 100 grader.Best i test Guidens tester på KjøkkenutstyrAnita Carlsen

Best i test: Vannkoker

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.


Testen ble publisert 2019-10-22 og sist oppdatert

Les også: