Nettbrett - best i test. Beste nettbrettet.

Nettbrett test 2021

Om du skal kjøpe et nettbrett og vil vite hvilket som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! Vi har pratet med eksperter, gransket alle aktuelle ekspert-tester og dessuten sjekket hva forbrukerne synes om nettbrettene sine. 


Alt dette har vi samlet på denne siden så du skal unngå dårlige kjøp og få det beste nettbrettet direkte!

 


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg det beste nettbrettet NÅ!

 

Kjøpe nettbrett - tenk på dette først!

Nettbrettet fikk sitt store gjenombrudd da Apple iPad ble presentert i 2010, men i dag er utvalget stort og modellene mange. For å velge rett, er det noen ting som kan være bra å tenke på før du handler.

 

Det første du må ta stilling til er om du vil ha med eller uten 4G? Med 4G menes at du, med et surfabbonement fra valgfri operatør, kan surfe hvor du enn er. Du er med andre ord ikke avhengig av et trådløst nettverk som med de billigere modellene, som bare har WiFi.

 

Faktisk så er det så at de fleste nettbrett som selges i dag ikke har 4G og brukes først og fremst hjemme, f.eks. i sofaen der det allerede er et trådløst nettverk du kan bruke.

 

Et alternativ til å kjøpe et nettbrett med 4G, er å dele 4G-tilkoblingen med f.eks. Smarttelefonen din. Det betyr at du ikke trenger å ha ytterligere et abonnement til nettbrettet som koster penger, du kan bruke det som du allerede har i telefonen.

 

For deg som vil ha et enklere system, eller har tenkt til å bruke nettbrettet/lesebrettet mye på reiser, kan det være en fordel å ha innebygd 4G.

 

Det neste du trenger å ta stilling til er hvilken størrelse du skal ha på skjermen. Den vanligste størrelsen på nettbrett i dag er 10″ som er praktisk om du først og fremst har tenkt til å bruke nettbrettet hjemme, kanskje som en erstatning eller komplement til en vanlig data. En større skjerm gjør det lettere å lese, se på video og se mer av websidene når du surfer.

8″, som også er en vanlig størrelse på skjermen idag, er en grei størrelse når det gjelder å bære med seg nettbrettet eller ha det i veska.

Beste nettbrettet 2021

Lengre ned på siden kan du se og lese de tester som er gjort på nettbrett de siste årene, men la oss først konstatere at de nettbrettene som slåss om tronen akkurat nå er: ​Apple og Samsung. 


Sony Xperia Z4 er også veldig høyt verdsatt av både eksperter og forbrukere, så uansett hvilket du velger av disse kommer du garantert til å få et veldig bra nettbrett.

 

Det er veldig jevnt på toppen, men etter nøye gransking av eksperttester og hva forbrukere sier har vi en vinner; Apple iPad 10.2 32GB.


Best i test nettbrett med 10.2″ skjerm – Apple iPad 10.2" 32GB

(Klikk på bildet for mer informasjon om beste prisen på dette nettbrettet)


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 21 september 2021

Apple iPad 10.2" 32GB (8th Generation)Helt siden lanseringen i 2010 har Apples iPad vært høyt verdsatt og populær. Det enkle og brukervennlige grenesnittet er stilig, velfungerende og passer de fleste. Med iPad kombineres intuisjon og rask teknikk for den beste brukeropplevelsen. Ipad 10.2" 32GB ble lansert med et mål; å gi det beste Apples nettbrett kan til en bedre pris.


Nettbrettene til Apple er stilrene og Apple iPad 10.2" 32GB er ikke et unntak. Den har en 10.2 toms skjerm og baksiden er av metall. Nettbrettet veier bare 490 gram og er 7,5 mm tykk som gjør at den er utrolig lett å holde i, også med bare en hånd. Knappene er bra plassert og velgjort. Midtknappen, som du kommer til å bruke mest, har TouchID som bruker fingeravtrykkene til å låse opp skjermen raskt. 


Skjermen har en oppløsning på 2160 x 1620 piksler. Dette resulterer i en pikselidentitet på 264ppi (pixel per inch). Det er fryd å  se en film og spille spill. Det er litt problem i direkte sollys da det oppstår refleksjonsproblem. 


Kraften i iPaden kommer fra et A10 Fusion chip som imponerer. Dette kombineres med et RAM-minne på 3 GB som gir mer enn nok til middelforbrukeren og spesielt om du mailer, surfer på webben eller kikker på filmer. Brukeropplevelsen er jevn og konsistent og grensenittet følger raskt med alle kommandoene dine.


Med Apple iPad 10.2 kan du også velge å legge til en Apple Pencil. Det er en  penn som fungerer veldig bra til iPaden din og passer deg som liker å tegne og skrive på nettbrettet ditt.


Batteritiden er sjenerøs og du kan uten problem gå 3-4 dager uten å lade. Dette kommer selvfølgelig ann på hvor mye du bruker den og hvor mye prosessorkraft appene trenger. Ifølge Apple skal batteritiden holde i 10 timer om du bruker den non-stop.


Denne iPaden har 2 kamera, et bak og et selfie kamera fram. Som forventet er det ikke et prisvinnende kamera men mest for at du skal kunne ta raske snapshots og morsomme hverdagsbilder. Den overrasker dog og med sine 8 megapiksler gjør den jobben bra i belysning der den fanger detaljene bra. Du kan ta bilder i hurtigspolende videoer og spille inn filmer i høy oppløsning. Selfiekameraet er også bra og lar deg ha videosamtaler der du vises klart og tydelig men ikke overeksponert.


Med denne iPaden får du bra ytelse, grafikk og brukeropplevelse med iPads operativsystem er imponerende. Lagringen er på 32 GB. 


OBS! Apple iPad 10.2 32GB har kun Wi-Fi og ikke SIM-kort.


Dette sier ekspertene om Apple iPad 10.2

TEK: gir Apple iPad 10.2 8/10 poeng og konkluderer det hele med; "Apples største konkurrenter er deres andre iPader. Du har selvfølgelig noen gode nettbrett fra Huawei og Samsung også, men apputvalget og operativsystemet klarer rett og slett ikke å nå opp til iPad. I hvert fall ikke for de fleste." 
De liker  at den har tastaturstøtte, at den har mange apper, skjermen, byggekvaliteten, batteritiden og at den har støtte for Apple Pencil.


DinSide: testet Apple iPad 10.2 da den kom og ga den terningkast 5. De liker godt at den er brukervennlig, har god ytelse, en fin skjerm som nå er litt større, at den har fingeravtrykksleser, støtte for Apple Pencil og Smart Keyboard. De synes også det er bra at den har god batteritid og til slutt at den har svært god pris. Det mener dog at iOS burde ha støtte for flere brukere på iPad og at 32 GB lagringsplass på innstegsmetoden kan være i minste laget. 


Techradar: testet iPad 10.2" 32 GB og ga den 4,5/5 stjerner. De liker at den har fått en litt større skjerm, at det er bra pris og at det er lett å koble til et eksternt tastatur.


T3: liker Apple iPad 10.2 og gir den 4/5 stjerner. De synes at det er et skikkelig bra nettbrett, mye takket være den lave prisen. Om du vil bruke iPaden din for å være kreativ (tegne m.m) så anbefaler de dog den som er dyrere - Apple iPad Air.


Digital Trends: gir iPad 10.2 4,5/5 stjerner og synes først og fremst at det er operativsystemet som gjør at den kammer hjem så høye poeng. I tillegg til operativsystemet liker de ytelsen, batteritiden, den store skjermen og at skallet er laget av 100% resirkulert aluminium.


Magasinet Macworld: har selvfølgelig også testet iPad 10.2" 32GB. De liker først og fremst den store skjermen(som tilbyr fler muligheter til kreatitivet og skriving), at det veldig enkelt å koble til tangentbord og lignende. De liker også oppgraderingen fra 2GB RAM-minne til 3BG.

 

Så synes forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og prøvd produktet vi anbefaler synes om det, det er jo tross alt de som har den største og viktigste erfaringen av produktet i hverdagen. Det vi kan se er at forbrukere som allerede har kjøpt en Apple iPad 10.2 er veldig fornøyd med den. Her kan du lese noen av kommentarene den har fått;


"Etter kjøpet har jeg brukt kun den. Først vil jeg si at det er mye bedre å bruke den enn iPhone da jeg sparer øynene mine. Så vil jeg si at den er enkelt å bruke. Det eneste jeg savner er st tastaturet som pr nå brukes noe mindre, har en del som kan festes bak, slik at det beskytter iPad både framme og bak." -Maida

 

“Jeg bruker den hver dag, og leser en del aviser daglig. Er veldig fornøyd med at den er rask og lett å finne fram i."


"Etter at jeg kjøpte denne har jeg blitt positivt overrasket hele veien. Kjøpte denne til bruk med studie å kunne ikke vært mer fornøyd. Sammen med Apple pencil er det en lek å ta notater, lage grafer, tankekart O.l. Den veier lite og er lett å ta med seg. Fantastisk skjerm og mer enn nok kraft for de aller fleste." -Andreas99HB


"Kjøpte denne for bruk til bilder og jobb. Fungerer utmerket og helt genial med tastatur og penn til.. helt topp" - Elvsaab


"Veldig fornøyd,beste jeg har hatt. Raskt og enkelt oppsett. Kunne overføre data fra Android nettbrett." - Rose55


"Bra batteritid, lett og rask. Brukt den aktivt i 6-7 uker uten noen problemer" - Kennethkkkkk


"Har kjøpt den for 1 uke siden, bruker mye, utforsker muligheter.
Veldig fornøyd..
Har anbefalt flere å skaffe seg dette produktet."
- almika


"Enkel å bruke og sette opp, god for student bruk og har en grei pris for hvor mye den kan brukes til.


"Etter å ha kjøpt den så har jeg fått prøve meg på andre tegne apper (procreate egentlig bare) den har fungert strålende for studentbruk, ta notater i forelesninger og med Apple pencil så er den veldig komfortabel å tegne på." - MaskinStudent


"Jeg har brukt den masse og brukervennligheten er veldig bra. Design er av høyeste kvalitet, som man burde forvente fra Appel." - KrdKrw


" Passe størrelse til å ha med over alt. Rask oppstart og lang batteritid. Skjermoppløsning er super. Et stort pluss at det er 3.5 inngang til hodetelefoner." - Halvøya beboer 


"IPadOS er strålende, men mangler innebygd kalkulator og safari har en tendens til å kræsje (blir sikkert bedre ved oppdatering)." - Espen98762 

    

Ulemper da? Disse vil vi jo gjerne kjenne til før vi handler så vi kan veie in dette når vi skal bestemme oss og det som både eksperter og forbrukere ikke liker er at det reflekterer når man bruker den i sollys.


Her kjøper du beste nettbrettet til best pris

Det billigste er å handle din nye Apple iPad 10.2 32GB på nettet. Les mer nedenfor, der får du mer informasjon om den beste prisen.


Disse eksperttestene har vi gransket

Det er mange tester på nettbrett å ta del av i dag. Men vi tar bort de eldste og fokuserer på testene fra 2014 og framover. Om du klikker på navnet i listen nedenfor, kan du lese testene i detalj.


Magasinet Råd & Røn, desember 2020; har testet 53 nettbrett og gullpokalen gikk til Apple iPad Pro 2018 11" (64 GB + Cellular) og Apple iPad Pro 2018 12,9" (64GB + WiFi) med 85 poeng hver. Av topp-10 plasseringene tar Apple 9 av dem!

 

Magasinet Råd & Røn, desember 2018: Har testet 40 nettbrett og best ut i denne testen ble nye iPad Pro 2018 11″ (64GB) MTXP2B/A.A1980 med 84 poeng. Den vinner blant annet på grunn av veldig bra skjerm, den lett å bruke, den har toppytelse og god batteritid.  

Med 82 poeng hver fikk iPad Pro 2018 12,9″ (64GB + 4G) MTHP2B/A.A1895, Samsung Galaxy Tab S3 9,7″ (32GB), Samsung Galaxy Tab S3 9,7″ (32GB) + 4G og Samsung Galaxy S4 WiFi 64GB (SM-T830) dele på andreplassen.

20 av de øverste plassene går til Apple og Samsung, så disse dominerer stort på markedet blant nettbrett idag.

 

Magasinet Råd & Røn / Tænk, oktober 2017: Testen av 50 nettbrett toppes av Samsung Galaxy Tab S2 og S3. Begge modellene med 8,0 og 9,7 toms skjermer får hele 83 poeng hver. De blir vinnere fordi de har skikkelig bra skjermer og batteritid. Apples Ipad Pro med 9,7 og 10,5 toms skjerm får nesten like høye poeng,82, og en delt andreplass.

På de 15 øverste plassene finner vi bare nettbrett fra Apple og Samsung, som altså dominerer markedet når det handler om å produsere de beste netbrettene.

 

Mobil, juli 2017: Testet Apple iPad Pro (2017) og ga den 78 av 100 poeng. På plussiden var blant annet den høye ytelsen og en bra oversikt i grensesnittet, men prisen var en tydlig ulempe. Den endelige dommen ble; “Bra i vente på bedre”.

 

Aftonbladet, juni 2017: Testet 4 nettbrett i flere omganger og vinneren men minste mulige marginal, ble Apple iPad Pro. Den fikk 1 poeng mer enn Samsung Galaxy Tab S3. Oppsummeringen fra avisen lyder; “Om du vil ha det beste akkurat nå og ikke bryr deg om hvilket operativsystem nettbrettet har så vinner iPad Pro, men det er på håret. Om du liker Android bedre enn IOS får du samme funksjonalitet med Samsungs Galaxy Tab S3 som helt klart er det beste Androidbrettet i dag”. 

 

PC før alla, april 2017: Undersøkte 9 nettbrett med tangentbord og Windows, for å se hvilken av disse som best skulle kunne erstatte Laptopen din. Best i test ble Acer Switch Alpha 12 SA5 som har god ytelse, lett å holde i, stille i drift pluss en skarp og klar skjerm. Den får 8 av 10 poeng.

Like mange poeng, 8 av 10, får også Microsoft Surface Pro 4 i5 og HP Elite X2 1012 som blir “Bra valg!” og får dele på andreplassen i denne testen.

 

TEK.no, april 2017: Testet årets Apple iPad. TEK skriver at “dette er nettbrettet ingen spurte om men som alle egentlig trengte” og ga den 7,5 av 10 poeng. Det positive med Apples Ipad 2017 er at den har en  god skjerm, fortsatt god byggekvalitet, stort batteri, raskere enn forgjengeren og god programvare. Konklusjonen på det hele; “Absolutt ingen nyvinning, men prisen veier opp for manglene” 

 

MacWorld, april 2017: Testet Apple iPad (femte generasjonen) og ga den poengsummen 8 av 10. Anmeldelsen etter testen var dog ganske svalt: “Skjermen er ikke så bra som vi ønsket, og den er er nesten ikke spennende på noen måte, men den er grei nok for de fleste behov og for 4000 kroner er det synd å klage”.

 

EISA, juli 2016: Årets vinner i kategorien Beste nettbrett ble Lenovo Yoga Tablet 2 Pro. Motivasjonen lyder: “Den perfekte kombinasjonen av ytelse, design og praktisk bruk gjorde Lenovos YOGA brett til en klar vinner i denne kategorien.”

 

Magasinet M3, juni 2016: Gjorde en test av 12 stk 10 toms nettbrett for å få greie på hvilket som er det beste nettbrettet akkurat nå. Best i test ble Sony Xperia Tablet Z4 som fikk 9 av 10 poeng. Positive egenskaper for dette brettet er blant annet at det er tynt og lett, at det har en utmerket bildeskjerm og riktig bra ytelse. 

Apple iPad Pro 9.7″ fikk også 9 av 10 poeng, men dette nettbrettet er atskillig dyrere enn vinneren.

 

Magasinet M3, april 2016: Stilte Apple iPad Pro 9,7″ opp mot Ipad Air 2 (og flere andre nettbrett) og konstaterte at selv om de er fysisk like, er iPad Pro 9,7″ bedre på de fleste punkt. Dog er prisen så høy i dag at det er tvilsomt om den er verd den høyere kostnaden. 

 

Magasinet M3, november 2015: Testet samtlige store produsenter av nettbrett som hadde 10″ modeller i sortimentet sitt. Av de seks testede nettbrettene ble Sony Xperia Tablet Z4 utnevnt til best i test med 9 av 10 poeng. Den vant på grunn av den høye ytelsen, utmerket bildeskjerm og at den er både lett, tynn og vann-tålig. 

 

PC før alla, oktober 2015: For å finne det beste nettbrettet med Windows 10 testet magasinet seks av de heteste modellene akkurat nå. Vinneren ble Asus Transformer Book T100CH som fikk 8 av 10 poeng og ble best i test. De mest positive egenskapene var at den var fin, tynn og lett, at den hadde en utmerket bildeskjerm og overraskende bra ytelse.

 

Mobil, mai 2015: I en stor test av 9 nettbrett mellom 8-12 toms, ble Microsoft Surface Pro 3 best i test med 22 poeng. Sølvplassen gikk til Apple iPad Air 2 med bare ett poeng mindre, altså 21 poeng.

De som produserer de dårligste nettbrettene, ifølge magasinet, er LG og Asus. 

 

PC før alla, mai 2015: Testet 5 små nettbrett med riktig Windows for å se om et nettbrett kan erstatte en Laptop. Vinneren ble Asus Vivotab Note 8 som var både størst, raskest og best i test. Poengsummen ble 8 av 10 og en av fordelene med mykvaren er at du får med Office Hjem og Student uten tidsbegrensing. (verdi 1 200 kr) 

 

TV2 testbasen, januar 2015: Testet 5 ulike nettbrett fra Lenovo, Asus, Samsung, Apple og Sony, og vinneren med terningkast 6 og anmeldelsen “Det her er det tøffeste nettbrettet på markedet i dag” ble Apple iPad Air2.

 

PC før alla, desember 2014: Gjorde en stor sammenstilling av årets 39 nye nettbrett. Best i test, ene og alene med 10 poeng (av 10), ble Samsung Galaxy Tab S 8.4 (SM-T700). Sølvplassen, med 9 poeng, gikk til Apple iPad Air 2.

I og med at det var en stor gjennomgang av utbudet er det også interessant å se hvilke produsenter som gjør de verste nettbrettene 2014. På bunnen finner vi bl.a. Huawei, Trekstor, Wexler, Toshiba, LG og flere modeller fra Asus. Disse bør man altså unngå ifølge PC för alla.

 

Lyd & Bilde, desember 2014: Testet Apple iPad Air 2 og skriver at “det er det beste nettbrettet som kan kjøpes for penger akkurat nå.”  Karakteren ble 6 stjerner av 6 mulige.

 

Tek, oktober 2014: Ga høyeste mulige poeng, 10 av 10, til Apple iPad Air 2. Anmeldelsen deres lyder; Apples iPad Air 2 er definitivt et av de beste nettbrettene du kan kjøpe i dag, om ikke det aller beste.

 

DinSide, oktober 2014: Testet Apple iPad Air 2 og gir den terningkast 6. De beskriver den nye iPaden med disse ordene; “…en perfeksjonert utgave av seg selv, og uten tvil det beste nettbrettet Apple har laget til nå. Det er enda litt tynnere og lettere, og har en bedre skjerm med lite gjenskinn, et kamera som tar bilder som faktisk duger, en praktisk og presis fingeravtrykkleser og en knallbra ytelse.”

 

Teknisk Ukeblad T2, oktober 2014: Testet Apple iPad Air 2 og konklusjonen av denne testen ble: “…at det er en mindre oppdatering av forgjengeren Apple iPad Air 1 spiller for øvrig ikke så stor rolle. Dette er det beste nettbrettet Apple har laget. Det er muligens det beste nettbrettet som er å få kjøpt i dag.”  Poengsummen ble 9 av 10 mulige.

 

Magasinet M3, oktober 2014: Testet Apple iPad Air 2 og ga den karakteren 9 av 10. Anmeldelsen ble: ” Det her er Apples beste iPad noensinne, ingen tvil om det.” Blant fordelene løftet magasinet fram bl.a. den høye ytelsen, den slanke formen og et utmerket kamera.

En sammenligning mellom kameraet på iPad Air 1 og iPad Air 2 kan du se her i MacWorld, der du gjennom mange eksempelbilder selv kan se forbedringen mellom generasjonene.

 

Aftonbladet, oktober 2014: IPad Air 2 er akkurat nå det skarpeste nettbrettet som går an å få tak i” konstaterer avisen og tildeler dette brettet høyest mulig poeng; 5 av 5 PLUSS.

 

Magasinet M3, oktober 2014: Ga høyest mulige poeng, 10 av 10, til Samsung Galaxy Tab S 8.4 (SM-T700). Anmeldelsen ble;”…takket være skjermen overrekker vi seieren til Samsung og gir dessuten Galaxy Tab S 8.4 en ytterst sjelden ti-poenger. [] Suveren balanse mellom funksjonalitet og enkelhet, ytelse, stil og komfort. Vi synes at dette er det absolutt beste nettbrettet akkurat nå.”

(Men vi kan tillegge at visse forbrukere opplever overoppheting med dette nettbrettet)   

 

EISA, september 2014: Utså Sony Xperia Z2 til Beste nettbrett 2014-2015. EISA skriver bl.a.; “Den er slank, har så mye klasse, og er så stilig – Sony Xperia Z2 Tablet er uten tvil en verdig EISA-vinner.”

 

Lyd og bilde, august 2014: undersøkte Samsung Galaxy Tab S 10.5 og ble veldig fornøyd med det de fikk se, ikke minst den perfekte skjermen med vakre farger og høy oppløsning. Poengene ble 27 av 30, hvor den eneste svakheten var lydstyrken.

 

PC for Alla, august 2014 (også magasinet M3): Testet Samsung Galaxy Tab S 10.5 (SM-T800) og gav den nest høyeste poengsum, 9 av 10, med anmeldelsen: “Dette er uten tvil et av de beste nettbrettene på markedet akkurat nå.”

 

M3 / PC for Alla, april 2014: Magasinet testet Sony Xperia Z2 og tildelte den høyest mulig karakter; 10 av 10. Anmeldelsen lyder: “Sony Xperia Tablet er det beste Androidbrettet på markedet. Rask, stabil, lett, fin og god lagringsplass takket være kortlesere. Spørsmålet er ikke om du skal kjøpe det. Spørsmålet er hvor mange du skal ha.”

 

SVT Plus, mars 2014: I TV-programmet Plus ble 4 nettbrett testet på en litt annerledes måte. Alt ifra lyd og batteritid til bildekvalitet og hvor mye “støyt” det tåler ble undersøkt. Testet endte med at samtlige nettbrett mer eller mindre ble ødelagt/knust. Vinneren ble Apple iPad Air som ble best i test.

 

Testfakta / ICA-Kuriren, mars 2014: I en test av 9 nettbrett med 10″ skjerm ble Apple iPad Air kåret til det beste nettbrettet 2014. Den fikk 13 av 15 poeng og anmeldelsen “…bra skjerm, ytelse og den laster hjem hjemmesider raskt. IPad Air har også den lengste batteritiden som er målt og er enkel å bruke.

 

Mobil, februar 2014: I jakten etter de beste 10″ nettbrettene akkurat nå kom 7 i starten. Best i test blant disse nettbrettene ble Sony Xperia Tablet Z med 19 poeng og den vant over iPad Air med 1 poeng. Den betydelige lavere prisen for Sonys nettbrett var det som var avgjørende. 

 

Det beste nettbrettet!


Ta med deg nettbrettet hvor du vil og nyt livet!

 Hva skiller et nettbrett fra en data og mobil?

Det er flere forskjeller mellom et nettbrett og en bærbar PC. For å si det enkelt kan man si at et nettbrett er en Laptop, men uten tangentbord. Men det er veldig forenklet. Det skulle kanskje være mer rettferdig å sammenligne nettbrettet med en Smarttelefon, men med større skjerm.

 

Om du velger et nettbrett med 4G kan du surfe, sjekke mailen og gjøre mye annet, akkurat som med en Laptop. Men om det handler om at du skal skrive veldig mye, er det fortsatt en fordel med en bærbar data med et vanlig tangentbord.

 

Samtidig har den store skjermen på et nettbrett en stor fordel mot en smarttelefon, f.eks. når du skal se på filmer, bilder eller You-Tube klipp. Selvfølgelig er det også mye triveligere å surfe med en større skjerm enn det som er på en mobiltelefon. Men det er jo mere å bære med seg også.

 

Et nettbrett veier ca. 500 gram og er knapt 1 cm tykk. Sammenlign det med en bærbar data, som har mye tyngre vekt og størrelse. Driftstiden er også lengre på et nettbrett enn på en Laptop. Tiden varierer selvfølgelig litt, men de fleste nettbrett kan du bruke en hel dag uten at det trenger å lades.

 

Dessuten kan du enkelt forlenge driftstiden på f.eks. iPaden din med at du bruker en smart veske med innebygd batteri. Dette gjør at du kan bruke nettbrettet ditt ytterligere 6 timer.

 

Og selvfølgelig kan du sende SMS, surfe, ta bilder og filme med et nettbrett, akkurat som med en smarttelefon. Selv om et bra digitalkamera foredras om du har tenkt til å ta mange bilder. Selvfølgelig kan du også høre på musikk og koble deg opp mot trådløse nett.

Hva skal jeg velge?

Om du skal ha en smarttelefon, bærbar data eller nettbrett kommer først og fremst an på hva du vil gjøre med din “mobile enhet” og hva du prioriterer. Er det:

Bra skrivemuligheter = Bærbar data eller Ultrabook

Lang driftstid, stor skjerm, lav vekt = Nettbrett

Riktig tangentbord, lav vekt, lang driftstid= Ultrabook

Lav vekt, lett å alltid ha med seg i lomma = Smarttelefon

 

Prisene på disse ulike enhetene er ganske likt. Du kan regne med rundt 4000-5000 kr, der prisene selvfølgelig kan kan gå både opp og ned, det kommer an på innholdet i enheten. En Ultrabook er litt dyrere.

 

Vi har også en side her på Best i test Guiden om hvilken Bærbar data som er best i test.

Ikke nok med det! Har du lyst på et nytt kamera? Klikk deg bare inn på siden med speilreflekskamera så ser du hvilke tester som er gjort og hvilket speilreflekskamera som er best!

 

Tips: Hvis du går med i vores facebook-gruppe får du information når nogle af de landsdækkende kæder har salg på dette nettbrettet. På den måten kan du gjøre et riktig kap = det beste nettbrettet til best pris! Klikk bare på Liker så holder vi øynene oppe for deg i fremtiden!Philip Andrén

Best i test: Nettbrett

Testen ble publisert og sist oppdatert