Leter du etter tester på nettbrett? På denne siden ser du hvilke nettbrett som har vunnet best i test i år!

 

Nettbrett test 2019

Om du skal kjøpe et nettbrett og vil vite hvilket ekspertene mener er det beste har du kommet helt rett! Vi har gransket alle ekspert-tester og dessuten sjekket hva forubrukere synes om nettbrettene sine. Alt dette har vi samlet på denne siden så du raskt og enkelt skal kunne se vinneren direkte for å unngå trasige feilkjøp.

 

Tenk på dette først!

Nettbrettet var et helt nytt produkt på markedet i 2010 da Apple presenterte den første “padden”, men i dag er utvalget stort og modellene mange. For å velge rett, er det noen ting som kan være bra å tenke på før du handler.

 

Det første du må ta stilling til er om du vil ha med eller uten 4G? Med 4G menes at du, med et surfabbonement fra valgfri operatør, kan surfe hvor du enn er. Du er med andre ord ikke avhengig av et trådløst nettverk som med de billigere modellene, som bare har WiFi.

 

Faktisk så er det så at de fleste nettbrett som selges i dag ikke har 4G og brukes først og fremst hjemme, f.eks. i sofaen der det allerede er et trådløst nettverk du kan bruke.

 

Et alternativ til å kjøpe et nettbrett med 4G, er å dele 4G-tilkoblingen med f.eks. smarttelefonen din. Det betyr at du ikke trenger å ha ytterligere et abonnement til nettbrettet som koster penger, du kan bruke det som du allerede har i telefonen.

 

For deg som vil ha et enklere system, eller har tenkt til å bruke nettbrettet/lesebrettet mye på reiser, kan det være en fordel å ha innebygd 4G.

 

Det neste du kanskje lurer på er hvilken størrelse du skal ha på skjermen. Den vanligste størrelsen på nettbrett i dag er 10″ som er praktisk om du først og fremst har tenkt til å bruke nettbrettet hjemme, kanskje som en erstatning eller komplement til en vanlig data. En større skjerm gjør det lettere å lese, se på video og se mer av websidene når du surfer.

8″, som også er en vanlig størrelse på skjermen idag, er en grei størrelse når det gjelder å bære med seg nettbrettet eller ha det i veska.

 

 Beste nettbrettet 2019

Lengre ned på siden kan du se og lese de tester som er gjort på nettbrett de siste årene, men la oss først konstatere at de nettbrettene som slåss om tronen akkurat nå er: Apple iPad Pro 9,7 og Samsung Galaxy Tab S2.
Sony Xperia Z4 er også veldig høyt verdsatt av både eksperter og forbrukere, så hvilket du enn velger av disse, kommer du garantert til å få et veldig bra nettbrett.

 

Det er utrolig jevnt i toppen – men i og med at vi ikke bare vil ha den beste, men vi vil ha den beste til best pris så går gullmedaljen vår til Samsung Galaxy Tab S2! 

Best i test Nettbrett med 9,7″ skjerm – Samsung Galaxy Tab S2

 

Se dagens aktuella pris

 

Dette supertynne nettbrettet har veldig mange gode egenskaper. Det er ikke for ingenting at det ligger på topp i de fleste ekspert-tester!

Det er kun 5,6 mm tynt og veier bare 389 gram, som gjør det er veldig lett og greit å ha med seg. 

Samsung Galaxy Tab S2 har en såkalt Super AMOLED-skjerm, som sørger for utmerket bildekvalitet, dette gjør at det er veldig behagelig å se på filmer, lese e-post, aviser og lignende.

 

Galaxy Tab S2 har et 8 megapiksel kamera med f/19-blender som gjør at du kan ta bra og skarpe bilder og filme, selv i dårlig belysning. Det er dessuten utstyrt med en frontkamera på 2,1 megapiksel, som er perfekt for selfies og videosamtaler.

Nettbrettet har en integrert fingeravtrykksensor i “Hjem-knappen”, dette betyr at du kan låse/låse opp enheten ved bruk av fingertuppen. Det er også plass til minneskort (MicroSD-kort) opptil 128GB

 

TEK gir Samsung Galaxy Tab S2 9 av 10 poeng. Tek konkluderer det hele med ordene; “knallgod skjerm, tynnere og lettere enn noe annet brett med stor skjerm, god byggekvalitet, kraftig innmat, fingeravtrykksensor.”

Det svenske magasinet M3 er også veldig imponert av dette fantastiske nettbrettet. De har testet hvor bra den er både til privat bruk, underholdning og til jobb.

Til hverdag sier de at; “Med sin fantastiska skärm blir Galaxy Tab S2 både en behaglig platta för surf och mejl….” 
Underholdning; “Hög upplösning och snygga färger gör plattan trevlig för både film och spel, men 4:3-formatet på skärmen gör att man inte kan utnyttja hela ytan i de flesta filmer…”  Og til jobb mener de at; “Galaxy Tab S2 är en duktig platta för webb, Office och e-post i handhållet läge, och den blir ännu bättre med Samsungs tangentbordsfodral. Det ger bra skrivkänsla….”

 

Men hvilke ulemper er det da med dette nettbrettet? Disse er jo også interessante å kjenne til, ikke minst før innkjøpet ditt, så du kan veie inn det i avgjørelsen din. Jo, noen sier at det er en kjedelig design, at det mangler IR-port, mangler NRC og at  lyden ikke er like bra som resten av nettbrettet.

 

Les mer om dette nettbrettet her på Samsungs hjemmeside.

 

Her kjøper du nettbrettet til best pris

Det billigste er å handle din nye Samsung Galaxy Tab S2 på nettet.

Og du, før du handler, så pass på at du får den siste versjonen som heter New Edition. Modellbetegnelsen på disse er SM-T713 (8″) og SM-T813 (9.7″).

 

Den mest etterspurte modellen er 9,7″ med bare WiFi (SM-T813) og den finner du akkurat nå billig hos Proshop som selger denne testvinneren for bare 2990 kroner. Frakten er gratis. 

 

NetonNet selger også dette nettbrettet og her koster det bare 3590 kroner inkludert frakt når du klikker her

 

Hos CDON kjøper du dette brettet for bare 3995 kr inkludert frakten hjem til deg

 

Om du tar mye bilder med nettbrettet så vil du kanskje vite hvilken fremkalling som er best i test!

 

Tips: Du som går med i Facebook-gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på dette nettbrettet. På den måten kan du gjøre et riktig kap = det beste nettbrettet til best pris! Klikk bare på Liker så holder vi øynene oppe for deg i fremtiden!

 

 

Disse eksperttestene har vi gransket

Det er mange tester på nettbrett å ta del av i dag. Men vi tar bort de eldste og fokuserer på testene fra 2014 og framover. Om du klikker på navnet i listen nedenfor, kan du lese testene i detalj.

 

Magasinet Råd & Rön, desember 2018: Har testet 40 nettbrett og best ut i denne testen ble nye iPad Pro 2018 11″ (64GB) MTXP2B/A.A1980 med 84 poeng. Den vinner blant annet på grunn av veldig bra skjerm, den lett å bruke, den har toppytelse og god batteritid.  

Med 82 poeng hver fikk iPad Pro 2018 12,9″ (64GB + 4G) MTHP2B/A.A1895, Samsung Galaxy Tab S3 9,7″ (32GB), Samsung Galaxy Tab S3 9,7″ (32GB) + 4G og Samsung Galaxy S4 WiFi 64GB (SM-T830) dele på andreplassen.

20 av de øverste plassene går til Apple og Samsung, så disse dominerer stort på markedet blant nettbrett idag.

 

Magasinet Råd & Rön / Tænk, oktober 2017: Testen av 50 nettbrett toppes av Samsung Galaxy Tab S2 og S3. Begge modellene med 8,0 og 9,7 toms skjermer får hele 83 poeng hver. De blir vinnere fordi de har skikkelig bra skjermer og batteritid. Apples Ipad Pro med 9,7 og 10,5 toms skjerm får nesten like høye poeng,82, og en delt andreplass.

På de 15 øverste plassene finner vi bare nettbrett fra Apple og Samsung, som altså dominerer markedet når det handler om å produsere de beste netbrettene.

 

Mobil, juli 2017: Testet Apple iPad Pro (2017) og ga den 78 av 100 poeng. På plussiden var blant annet den høye ytelsen og en bra oversikt i grensesnittet, men prisen var en tydlig ulempe. Den endelige dommen ble; “Bra i vente på bedre”.

 

Aftonbladet, juni 2017: Testet 4 nettbrett i flere omganger og vinneren men minste mulige marginal, ble Apple iPad Pro. Den fikk 1 poeng mer enn Samsung Galaxy Tab S3. Oppsummeringen fra avisen lyder; “Om du vil ha det beste akkurat nå og ikke bryr deg om hvilket operativsystem nettbrettet har så vinner iPad Pro, men det er på håret. Om du liker Android bedre enn IOS får du samme funksjonalitet med Samsungs Galaxy Tab S3 som helt klart er det beste Androidbrettet i dag”. 

 

PC för alla, april 2017: Undersøkte 9 nettbrett med tangentbord og Windows, for å se hvilken av disse som best skulle kunne erstatte Laptopen din. Best i test ble Acer Switch Alpha 12 SA5 som har god ytelse, lett å holde i, stille i drift pluss en skarp og klar skjerm. Den får 8 av 10 poeng.

Like mange poeng, 8 av 10, får også Microsoft Surface Pro 4 i5 og HP Elite X2 1012 som blir “Bra valg!” og får dele på andreplassen i denne testen.

 

TEK.no, april 2017: Testet årets Apple iPad. TEK skriver at “dette er nettbrettet ingen spurte om men som alle egentlig trengte” og ga den 7,5 av 10 poeng. Det positive med Apples Ipad 2017 er at den har en  god skjerm, fortsatt god byggekvalitet, stort batteri, raskere enn forgjengeren og god programvare. Konklusjonen på det hele; “Absolutt ingen nyvinning, men prisen veier opp for manglene” 

 

MacWorld, april 2017: Testet Apple iPad (femte generasjonen) og ga den poengsummen 8 av 10. Anmeldelsen etter testen var dog ganske svalt: “Skjermen er ikke så bra som vi ønsket, og den er er nesten ikke spennende på noen måte, men den er grei nok for de fleste behov og for 4000 kroner er det synd å klage”.

 

 

EISA, juli 2016: Årets vinner i kategorien Beste nettbrett ble Lenovo Yoga Tablet 2 Pro. Motivasjonen lyder: “Den perfekte kombinasjonen av ytelse, design og praktisk bruk gjorde Lenovos YOGA brett til en klar vinner i denne kategorien.”

 

Magasinet M3, juni 2016: Gjorde en test av 12 stk 10 toms nettbrett for å få greie på hvilket som er det beste nettbrettet akkurat nå. Best i test ble Sony Xperia Tablet Z4 som fikk 9 av 10 poeng. Positive egenskaper for dette brettet er blant annet at det er tynt og lett, at det har en utmerket bildeskjerm og riktig bra ytelse. 

Apple iPad Pro 9.7″ fikk også 9 av 10 poeng, men dette nettbrettet er atskillig dyrere enn vinneren.

 

 

Magasinet M3, april 2016: Stilte Apple iPad Pro 9,7″ opp mot Ipad Air 2 (og flere andre nettbrett) og konstaterte at selv om de er fysisk like, er iPad Pro 9,7″ bedre på de fleste punkt. Dog er prisen så høy i dag at det er tvilsomt om den er verd den høyere kostnaden. 

 

Magasinet M3, november 2015: Testet samtlige store produsenter av nettbrett som hadde 10″ modeller i sortimentet sitt. Av de seks testede nettbrettene ble Sony Xperia Tablet Z4 utnevnt til best i test med 9 av 10 poeng. Den vant på grunn av den høye ytelsen, utmerket bildeskjerm og at den er både lett, tynn og vann-tålig. 

 

PC för alla, oktober 2015: For å finne det beste nettbrettet med Windows 10 testet magasinet seks av de heteste modellene akkurat nå. Vinneren ble Asus Transformer Book T100CH som fikk 8 av 10 poeng og ble best i test. De mest positive egenskapene var at den var fin, tynn og lett, at den hadde en utmerket bildeskjerm og overraskende bra ytelse.

 

Mobil, mai 2015: I en stor test av 9 nettbrett mellom 8-12 toms, ble Microsoft Surface Pro 3 best i test med 22 poeng. Sølvplassen gikk til Apple iPad Air 2 med bare ett poeng mindre, altså 21 poeng.

De som produserer de dårligste nettbrettene, ifølge magasinet, er LG og Asus. 

 

PC för alla, mai 2015: Testet 5 små nettbrett med riktig Windows for å se om et nettbrett kan erstatte en Laptop. Vinneren ble Asus Vivotab Note 8 som var både størst, raskest og best i test. Poengsummen ble 8 av 10 og en av fordelene med mykvaren er at du får med Office Hjem og Student uten tidsbegrensing. (verdi 1 200 kr) 

 

TV2 testbasen, januar 2015: Testet 5 ulike nettbrett fra Lenovo, Asus, Samsung, Apple og Sony, og vinneren med terningkast 6 og anmeldelsen “Det her er det tøffeste nettbrettet på markedet i dag” ble Apple iPad Air2.

 

PC för alla, desember 2014: Gjorde en stor sammenstilling av årets 39 nye nettbrett. Best i test, ene og alene med 10 poeng (av 10), ble Samsung Galaxy Tab S 8.4 (SM-T700). Sølvplassen, med 9 poeng, gikk til Apple iPad Air 2.

I og med at det var en stor gjennomgang av utbudet er det også interessant å se hvilke produsenter som gjør de verste nettbrettene 2014. På bunnen finner vi bl.a. Huawei, Trekstor, Wexler, Toshiba, LG og flere modeller fra Asus. Disse bør man altså unngå ifølge PC för alla.

 

Lyd & Bilde, desember 2014: Testet Apple iPad Air 2 og skriver at “det er det beste nettbrettet som kan kjøpes for penger akkurat nå.”  Karakteren ble 6 stjerner av 6 mulige.

 

Tek, oktober 2014: Ga høyeste mulige poeng, 10 av 10, til Apple iPad Air 2. Anmeldelsen deres lyder; Apples iPad Air 2 er definitivt et av de beste nettbrettene du kan kjøpe i dag, om ikke det aller beste.

 

DinSide, oktober 2014: Testet Apple iPad Air 2 og gir den terningkast 6. De beskriver den nye iPaden med disse ordene; “…en perfeksjonert utgave av seg selv, og uten tvil det beste nettbrettet Apple har laget til nå. Det er enda litt tynnere og lettere, og har en bedre skjerm med lite gjenskinn, et kamera som tar bilder som faktisk duger, en praktisk og presis fingeravtrykkleser og en knallbra ytelse.”

 

Teknisk Ukeblad T2, oktober 2014: Testet Apple iPad Air 2 og konklusjonen av denne testen ble: “…at det er en mindre oppdatering av forgjengeren Apple iPad Air 1 spiller for øvrig ikke så stor rolle. Dette er det beste nettbrettet Apple har laget. Det er muligens det beste nettbrettet som er å få kjøpt i dag.”  Poengsummen ble 9 av 10 mulige.

 

Magasinet M3, oktober 2014: Testet Apple iPad Air 2 og ga den karakteren 9 av 10. Anmeldelsen ble: ” Det her er Apples beste iPad noensinne, ingen tvil om det.” Blant fordelene løftet magasinet fram bl.a. den høye ytelsen, den slanke formen og et utmerket kamera.

En sammenligning mellom kameraet på iPad Air 1 og iPad Air 2 kan du se her i MacWorld, der du gjennom mange eksempelbilder selv kan se forbedringen mellom generasjonene.

 

Aftonbladet, oktober 2014: IPad Air 2 er akkurat nå det skarpeste nettbrettet som går an å få tak i” konstaterer avisen og tildeler dette brettet høyest mulig poeng; 5 av 5 PLUSS.

 

Magasinet M3, oktober 2014: Ga høyest mulige poeng, 10 av 10, til Samsung Galaxy Tab S 8.4 (SM-T700). Anmeldelsen ble;”…takket være skjermen overrekker vi seieren til Samsung og gir dessuten Galaxy Tab S 8.4 en ytterst sjelden ti-poenger. [] Suveren balanse mellom funksjonalitet og enkelhet, ytelse, stil og komfort. Vi synes at dette er det absolutt beste nettbrettet akkurat nå.”

(Men vi kan tillegge at visse forbrukere opplever overoppheting med dette nettbrettet)   

 

EISA, september 2014: Utså Sony Xperia Z2 til Beste nettbrett 2014-2015. EISA skriver bl.a.; “Den er slank, har så mye klasse, og er så stilig – Sony Xperia Z2 Tablet er uten tvil en verdig EISA-vinner.”

 

Lyd og bilde, august 2014: undersøkte Samsung Galaxy Tab S 10.5 og ble veldig fornøyd med det de fikk se, ikke minst den perfekte skjermen med vakre farger og høy oppløsning. Poengene ble 27 av 30, hvor den eneste svakheten var lydstyrken.

 

PC for Alla, august 2014 (også magasinet M3): Testet Samsung Galaxy Tab S 10.5 (SM-T800) og gav den nest høyeste poengsum, 9 av 10, med anmeldelsen: “Dette er uten tvil et av de beste nettbrettene på markedet akkurat nå.”

 

Aftonbladet. april 2014: I en test av vårens nettbrett ble det to vinnere som fikk full pott; Sony Xperia Tablet Z2 og Apple Ipad Air. Sonys brett er ifølge avisen fin, tynn og lett, mens Apple vinner poeng for å ha best ytelse

 

M3 / PC for Alla, april 2014: Magasinet testet Sony Xperia Z2 og tildelte den høyest mulig karakter; 10 av 10. Anmeldelsen lyder: “Sony Xperia Tablet er det beste Androidbrettet på markedet. Rask, stabil, lett, fin og god lagringsplass takket være kortlesere. Spørsmålet er ikke om du skal kjøpe det. Spørsmålet er hvor mange du skal ha.”

 

SVT Plus, mars 2014: I TV-programmet Plus ble 4 nettbrett testet på en litt annerledes måte. Alt ifra lyd og batteritid til bildekvalitet og hvor mye “støyt” det tåler ble undersøkt. Testet endte med at samtlige nettbrett mer eller mindre ble ødelagt/knust. Vinneren ble Apple iPad Air som ble best i test.

 

Testfakta / ICA-Kuriren, mars 2014: I en test av 9 nettbrett med 10″ skjerm ble Apple iPad Air kåret til det beste nettbrettet 2014. Den fikk 13 av 15 poeng og anmeldelsen “…bra skjerm, ytelse og den laster hjem hjemmesider raskt. IPad Air har også den lengste batteritiden som er målt og er enkel å bruke.

 

Mobil, februar 2014: I jakten etter de beste 10″ nettbrettene akkurat nå kom 7 i starten. Best i test blant disse nettbrettene ble Sony Xperia Tablet Z med 19 poeng og den vant over iPad Air med 1 poeng. Den betydelige lavere prisen for Sonys nettbrett var det som var avgjørende. 

 

Det beste nettbrettet!

Ta med deg nettbrettet hvor du vil og nyt livet!

 

Hva skiller et nettbrett fra en data og mobil?

Det er flere forskjeller mellom et nettbrett og en bærbar PC. For å si det enkelt kan man si at et nettbrett er en Laptop, men uten tangentbord. Men det er veldig forenklet. Det skulle kanskje være mer rettferdig å sammenligne nettbrettet med en Smarttelefon, men med større skjerm.

 

Om du velger et nettbrett med 3G kan du surfe, sjekke mailen og gjøre mye annet, akkurat som med en Laptop. Men om det handler om at du skal skrive veldig mye, er det fortsatt en fordel med en bærbar data med et vanlig tangentbord.

 

Samtidig har den store skjermen på et nettbrett en stor fordel mot en smarttelefon, f.eks. når du skal se på filmer, bilder eller You-Tube klipp. Selvfølgelig er det også mye triveligere å surfe med en større skjerm enn det som er på en mobiltelefon. Men det er jo mere å bære med seg også.

 

Et nettbrett veier ca. 500 gram og er knapt 1 cm tykk. Sammenlign det med en bærbar data, som har mye tyngre vekt og størrelse. Driftstiden er også lengre på et nettbrett enn på en Laptop. Tiden varierer selvfølgelig litt, men de fleste nettbrett kan du bruke en hel dag uten at det trenger å lades.

 

Dessuten kan du enkelt forlenge driftstiden på f.eks. iPaden din med at du bruker en smart veske med innebygd batteri. Dette gjør at du kan bruke nettbrettet ditt ytterligere 6 timer.

 

Og selvfølgelig kan du sende SMS, surfe, ta bilder og filme med et nettbrett, akkurat som med en smarttelefon. Selv om et bra digitalkamera foredras om du har tenkt til å ta mange bilder. Selvfølgelig kan du også høre på musikk og koble deg opp mot trådløse nett.

 

Hva skal jeg velge?

Om du skal ha en smarttelefon, bærbar data eller nettbrett kommer først og fremst an på hva du vil gjøre med din “mobile enhet” og hva du prioriterer. Er det:

Bra skrivemuligheter = Bærbar data eller Ultrabook

Lang driftstid, stor skjerm, lav vekt = Nettbrett

Riktig tangentbord, lav vekt, lang driftstid= Ultrabook

Lav vekt, lett å alltid ha med seg i lomma = Smarttelefon

 

Prisene på disse ulike enhetene er ganske likt. Du kan regne med rundt 4000-5000 kr, der prisene selvfølgelig kan kan gå både opp og ned, det kommer an på inneholdet i enheten. En Ultrabook er litt dyrere.

 

Vi har også en side her på Best i test Guiden om hvilken Bærbar data som er best i test.

Ikke nok med det! Har du lyst på et nytt kamera? Klikk deg bare inn på denne siden med speilreflekskamera så ser du hvilke tester som er gjort og hvilket som er best!


  • Søk på Best i Test Guiden

Om Best i Test Guiden