Nettbrett test 2023 - nettbrett best i test. Leter du etter test av nettbrett finner du det her.

Nettbrett test 2024 - en komplett guide når du skal skaffe nettbrett

Om du skal kjøpe et nettbrett og vil vite hvilket som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har pratet med eksperter, gransket alle aktuelle ekspert-tester og dessuten sjekket hva forbrukerne synes om nettbrettene sine. 


Alt dette er samlet på denne siden så du skal unngå dårlige kjøp og få det beste nettbrettet direkte!


 

Kjøpe nettbrett - tenk på dette først!

Nettbrettet fikk sitt store gjennombrudd da Apple iPad ble presentert i 2010, men i dag er utvalget stort og modellene mange. For å velge rett, er det noen ting som kan være bra å tenke på før du handler.

 

Det første du må ta stilling til er om du vil ha med eller uten 4G? Med 4G menes at du, med et surfeabbonement fra valgfri operatør, kan surfe hvor du enn er. Du er med andre ord ikke avhengig av et trådløst nettverk som med de billigere modellene, som bare har WiFi.

 

Faktisk så er det så at mange nettbrett som selges i dag ikke har 4G og brukes først og fremst hjemme, f.eks. i sofaen der det allerede er et trådløst nettverk du kan bruke.

 

Et alternativ til å kjøpe et nettbrett med 4G, er å dele 4G-tilkoblingen med f.eks. Smarttelefonen din. Det betyr at du ikke trenger å ha ytterligere et abonnement til nettbrettet som koster penger, du kan bruke det som du allerede har i telefonen.

 

For deg som vil ha et enklere system, eller har tenkt til å bruke nettbrettet/lesebrettet mye på reiser, kan det være en fordel å ha innebygd 4G.

 

Det neste du trenger å ta stilling til er hvilken størrelse du skal ha på skjermen. Den vanligste størrelsen på nettbrett i dag er 10″ som er praktisk om du først og fremst har tenkt til å bruke nettbrettet hjemme, kanskje som en erstatning eller komplement til en vanlig data. 


En større skjerm gjør det lettere å lese, se på video og se mer av websidene når du surfer. 8″, som også er en vanlig størrelse på skjermen i dag, er en grei størrelse når det gjelder å bære med seg nettbrettet eller ha det i veska.


Best i test nettbrett 2024Lengre ned på siden kan du se og lese de tester som er gjort på nettbrett de siste årene, men la oss først konstatere at de nettbrettene som slåss om tronen akkurat nå er: Apple  og Samsung så uansett hvilket du velger av disse kommer du garantert til å få et veldig bra nettbrett.

 

Det er veldig jevnt på toppen, men etter nøye gransking av ekspert-tester og hva forbrukere sier har vi en vinner; Apple iPad 10.2" 64GB.


Helt siden lanseringen i 2010 har Apples iPad vært høyt verdsatt og populær. Det enkle og brukervennlige grensesnittet er stilig, velfungerende og passer de fleste. Med iPad kombineres intuisjon og rask teknikk for den beste brukeropplevelsen. Ipad 10.2" 64GB ble lansert med et mål; å gi det beste Apples nettbrett kan til en bedre pris.


Nettbrettene til Apple er stilrene og Apple iPad 10.2" 64GB er ikke et unntak. Den har en 10.2 toms skjerm og baksiden er av metall. Nettbrettet veier bare 487 gram og er 7,5 mm tykk som gjør at den er utrolig lett å holde i, også med bare en hånd. Knappene er bra plassert og velgjort. Midt-knappen, som du kommer til å bruke mest, har TouchID som bruker fingeravtrykkene til å låse opp skjermen raskt. 


Skjermen har en oppløsning på 2160 x 1620 piksler. Dette resulterer i en pikselidentitet på 264ppi (pixel per inch). Det er fryd å  se en film og spille spill. Det er litt problem i direkte sollys da det oppstår refleksjons problem. 


Kraften i iPaden kommer fra et A13 Bionic chip som imponerer. Dette kombineres med et RAM-minne på 3 GB som gir mer enn nok til middel forbrukeren og spesielt om du mailer, surfer på webben eller kikker på filmer. Brukeropplevelsen er jevn og konsistent og grensesnittet følger raskt med alle kommandoene dine.


Med Apple iPad 10.2 kan du også velge å legge til en Apple Pencil. Det er en  penn som fungerer veldig bra til iPaden din og passer deg som liker å tegne og skrive på nettbrettet ditt.


Batteritiden er sjenerøs og du kan uten problem gå 3-4 dager uten å lade. Dette kommer selvfølgelig an på hvor mye du bruker den og hvor mye prosessorkraft appene trenger. Ifølge Apple skal batteritiden holde i 10 timer om du bruker den non-stop.


Denne iPaden har 2 kamera, et bak og et selfie kamera fram. Som forventet er det ikke et prisvinnende kamera men mest for at du skal kunne ta raske snapshots og morsomme hverdagsbilder. Den overrasker dog og med sine 8 megapiksler gjør den jobben bra i belysning der den fanger detaljene bra. Du kan ta bilder i hurtig spolende videoer og spille inn filmer i høy oppløsning. Selfiekameraet er også bra og lar deg ha videosamtaler der du vises klart og tydelig men ikke overeksponert.


Med denne iPaden får du bra ytelse, grafikk og brukeropplevelse med iPads operativsystem er imponerende. Lagringen er på 64 GB. 


OBS! Apple iPad 10.2 64GB har kun Wi-Fi og ikke SIM-kort.


Apple nettbrett - her kjøper du testvinneren til best pris

Det billigste er å handle din nye Apple iPad 10.2 64GB på nettet. Les mer nedenfor, der får du mer informasjon om den beste prisen.
Nettbrett med penn

Med testvinneren kan du også velge en å legge til en Apple Pencil. Dette er en penn som fungerer veldig bra til iPaden din og passer deg som vil tegne eller skrive på brettet ditt.

 

Nettbrett iPad 10.2 - så synes forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og prøvd produktet vi anbefaler synes om det, det er jo tross alt de som har den største og viktigste erfaringen av produktet i hverdagen. Det vi kan se er at forbrukere som allerede har kjøpt en Apple iPad 10.2 er veldig fornøyd med den. Her kan du lese noen av kommentarene den har fått;


"Superrask og bra iPad for bare 4000kr. Man får mye for pengene."


"Samme utseende og innhold som 6:eren men med litt finere design og større skjerm. Den er skikkelig rask!"


"Fikk den akkurat men elsker den allerede. Litt større, men ikke for stor, den har fortsatt hjemmeknappen sin som jeg liker og den er skikkelig rask. :)" 


"Fantastisk iPad til denne prisen. Enkel å synkronisere data fra iPhone og andre iPads også. Anbefales virkelig."


"Dette er det jeg forventet meg fra en iPad. Den er fin, rask og lett å bruke." 


"Virkelig super fin! Fungerer bra, lett å bruke og rask. Fin design er et pluss" 


"Den fungerer kjempebra! Teknikken er helt fantastisk spesielt når man spiller dataspill." 


Ulemper da? Disse vil vi jo gjerne kjenne til før vi handler så vi kan veie in dette når vi skal bestemme oss og det som ekspertene gir minus for er at høyttalerne sitter på undersiden.


Beste nettbrett - disse ekspert-testene har vi gransket

Det er mange tester på nettbrett å ta del av i dag. Men vi tar bort de eldste og fokuserer på testene fra 2014 og framover. Om du klikker på navnet i listen nedenfor, kan du lese testene i detalj.


Ipad nettbrett - dette sier ekspertene

Mobil.se skriver i testen sin at Ipad 10,2 er det beste kjøpet for de fleste. De løfter også frem prisen som en av de mest positive aspektene med iPaden sammen med videosamtalekameraet og kontakten til tastaturet.


MacWorld skriver "Med årets modell er det lagringen, skjermen og Facetime-kameraet som fått litt kjærlighet. Apples nye Ipad 9 er som gjort for videosamtaler." MacWorld liker at det er stor lagringsplass, Facetime-kameraet, True Tone justeringen og tastaturet som de mest positive egenskapene.


Techradar gir iPad 10,2 hele 4,5/5 poeng. De liker at prisen er så rimelig, selfie kameraet og true tone-skjermen. Techradar gir minus for plasseringen av høyttalerne.


Nettbrett test - 2021

Techradar testet iPad 10.2" 32 GB og ga den 4,5/5 stjerner. De liker at den har fått en litt større skjerm, at det er bra pris og at det er lett å koble til et eksternt tastatur.


Magasinet Råd og Røn har testet 61 nettbrett og gullpokalen gikk til Apple iPad Pro 11" 2021 (128 GB + Cellular) og Apple iPad Pro 12,9" 2021 (128 GB + WiFi) med 86 poeng hver. Av topp10 plasseringene tar Apple 9 av dem!


Nettbrett test - 2020

TEK gir Apple iPad 10.2 8/10 poeng og konkluderer det hele med; "Apples største konkurrenter er deres andre iPader. Du har selvfølgelig noen gode nettbrett fra Huawei og Samsung også, men apputvalget og operativsystemet klarer rett og slett ikke å nå opp til iPad. I hvert fall ikke for de fleste." 
De liker  at den har tastaturstøtte, at den har mange apper, skjermen, byggekvaliteten, batteritiden og at den har støtte for Apple Pencil.


Nettbrett test - 2019

DinSide testet Apple iPad 10.2 da den kom og ga den terningkast 5. De liker godt at den er brukervennlig, har god ytelse, en fin skjerm som nå er litt større, at den har fingeravtrykksleser, støtte for Apple Pencil og Smart Keyboard. De synes også det er bra at den har god batteritid og til slutt at den har svært god pris. Det mener dog at iOS burde ha støtte for flere brukere på iPad og at 32 GB lagringsplass på innstegsmetoden kan være i minste laget. 


T3 liker Apple iPad 10.2 og gir den 4/5 stjerner. De synes at det er et skikkelig bra nettbrett, mye takket være den lave prisen. Om du vil bruke iPaden din for å være kreativ (tegne m.m) så anbefaler de dog den som er dyrere - Apple iPad Air.


Digital Trends gir iPad 10.2 4,5/5 stjerner og synes først og fremst at det er operativsystemet som gjør at den kammer hjem så høye poeng. I tillegg til operativsystemet liker de ytelsen, batteritiden, den store skjermen og at skallet er laget av 100% resirkulert aluminium.


Nettbrett test - 2018

Magasinet Råd og Røn Har testet 40 nettbrett og best ut i denne testen ble nye iPad Pro 2018 11″ (64GB) MTXP2B/A.A1980 med 84 poeng. Den vinner blant annet på grunn av veldig bra skjerm, den lett å bruke, den har toppytelse og god batteritid.  

Med 82 poeng hver fikk iPad Pro 2018 12,9″ (64GB + 4G) MTHP2B/A.A1895, Samsung Galaxy Tab S3 9,7″ (32GB), Samsung Galaxy Tab S3 9,7″ (32GB) + 4G og Samsung Galaxy S4 WiFi 64GB (SM-T830) dele på andreplassen.

20 av de øverste plassene går til Apple og Samsung, så disse dominerer stort på markedet blant nettbrett i dag.


Nettbrett test - 2017

Magasinet Råd og Røn / Tænk Testen av 50 nettbrett toppes av Samsung Galaxy Tab S2 og S3. Begge modellene med 8,0 og 9,7 toms skjermer får hele 83 poeng hver. De blir vinnere fordi de har skikkelig bra skjermer og batteritid. Apples Ipad Pro med 9,7 og 10,5 toms skjerm får nesten like høye poeng,82, og en delt andreplass.

På de 15 øverste plassene finner vi bare nettbrett fra Apple og Samsung, som altså dominerer markedet når det handler om å produsere de beste nettbrettene.


Mobil Testet Apple iPad Pro (2017) og ga den 78 av 100 poeng. På plussiden var blant annet den høye ytelsen og en bra oversikt i grensesnittet, men prisen var en tydlig ulempe. Den endelige dommen ble; “Bra i vente på bedre”.

 

Aftonbladet Testet 4 nettbrett i flere omganger og vinneren men minste mulige marginal, ble Apple iPad Pro. Den fikk 1 poeng mer enn Samsung Galaxy Tab S3. Oppsummeringen fra avisen lyder; “Om du vil ha det beste akkurat nå og ikke bryr deg om hvilket operativsystem nettbrettet har så vinner iPad Pro, men det er på håret. Om du liker Android bedre enn IOS får du samme funksjonalitet med Samsungs Galaxy Tab S3 som helt klart er det beste Androidbrettet i dag”. 

 

PC før alla Undersøkte 9 nettbrett med tastatur og Windows, for å se hvilken av disse som best skulle kunne erstatte Laptopen din. Best i test ble Acer Switch Alpha 12 SA5 som har god ytelse, lett å holde i, stille i drift pluss en skarp og klar skjerm. Den får 8 av 10 poeng.

Like mange poeng, 8 av 10, får også Microsoft Surface Pro 4 i5 og HP Elite X2 1012 som blir “Bra valg!” og får dele på andreplassen i denne testen.

 

TEK.no Testet årets Apple iPad. TEK skriver at “dette er nettbrettet ingen spurte om men som alle egentlig trengte” og ga den 7,5 av 10 poeng. Det positive med Apples Ipad 2017 er at den har en  god skjerm, fortsatt god byggekvalitet, stort batteri, raskere enn forgjengeren og god programvare. Konklusjonen på det hele; “Absolutt ingen nyvinning, men prisen veier opp for manglene” 

 

MacWorld Testet Apple iPad (femte generasjonen) og ga den poengsummen 8 av 10. Anmeldelsen etter testen var dog ganske svalt: “Skjermen er ikke så bra som vi ønsket, og den er er nesten ikke spennende på noen måte, men den er grei nok for de fleste behov og for 4000 kroner er det synd å klage”.


Nettbrett test - 2016

EISA Årets vinner i kategorien Beste nettbrett ble Lenovo Yoga Tablet 2 Pro. Motivasjonen lyder: “Den perfekte kombinasjonen av ytelse, design og praktisk bruk gjorde Lenovos YOGA brett til en klar vinner i denne kategorien.”

 

Magasinet M3 Gjorde en test av 12 stk 10 toms nettbrett for å få greie på hvilket som er det beste nettbrettet akkurat nå. Best i test ble Sony Xperia Tablet Z4 som fikk 9 av 10 poeng. Positive egenskaper for dette brettet er blant annet at det er tynt og lett, at det har en utmerket bildeskjerm og riktig bra ytelse. 

Apple iPad Pro 9.7″ fikk også 9 av 10 poeng, men dette nettbrettet er atskillig dyrere enn vinneren.

 

Magasinet M3 Stilte Apple iPad Pro 9,7″ opp mot Ipad Air 2 (og flere andre nettbrett) og konstaterte at selv om de er fysisk like, er iPad Pro 9,7″ bedre på de fleste punkt. Dog er prisen så høy i dag at det er tvilsomt om den er verd den høyere kostnaden.


Nettbrett test - 2015

Magasinet M3 Testet samtlige store produsenter av nettbrett som hadde 10″ modeller i sortimentet sitt. Av de seks testede nettbrettene ble Sony Xperia Tablet Z4 utnevnt til best i test med 9 av 10 poeng. Den vant på grunn av den høye ytelsen, utmerket bildeskjerm og at den er både lett, tynn og vann-tålig. 

 

PC før alla For å finne det beste nettbrettet med Windows 10 testet magasinet seks av de heteste modellene akkurat nå. Vinneren ble Asus Transformer Book T100CH som fikk 8 av 10 poeng og ble best i test. De mest positive egenskapene var at den var fin, tynn og lett, at den hadde en utmerket bildeskjerm og overraskende bra ytelse.

 

Mobil I en stor test av 9 nettbrett mellom 8-12 toms, ble Microsoft Surface Pro 3 best i test med 22 poeng. Sølvplassen gikk til Apple iPad Air 2 med bare ett poeng mindre, altså 21 poeng.

De som produserer de dårligste nettbrettene, ifølge magasinet, er LG og Asus. 

 

PC før alla Testet 5 små nettbrett med riktig Windows for å se om et nettbrett kan erstatte en Laptop. Vinneren ble Asus Vivotab Note 8 som var både størst, raskest og best i test. Poengsummen ble 8 av 10 og en av fordelene med mykvaren er at du får med Office Hjem og Student uten tidsbegrensing. (verdi 1 200 kr) 


Proshop.no selger Apple iPad 10.2" 64GB (9th Generation) for 4190 kr. Frakten er inkludert i prisen!

HomeIT selger Apple iPad 10.2" 64GB (9th Generation) for 4290 kr. Frakten er inkludert i prisen!

Telenor selger Apple iPad 10.2" 64GB (9th Generation) for 4290 kr. Frakten er inkludert i prisen!

Komplett selger Apple iPad 10.2" 64GB (9th Generation) for 4390 kr. Frakten er inkludert i prisen!

Infografikk selger Apple iPad 10.2" 64GB (9th Generation) for 4390 kr. Frakten er inkludert i prisen!

Elkjøp selger Apple iPad 10.2" 64GB (9th Generation) for 4390 kr. Frakten er inkludert i prisen!

Power selger Apple iPad 10.2" 64GB (9th Generation) for 4390 kr. Frakten er inkludert i prisen!

Eplehuset selger Apple iPad 10.2" 64GB (9th Generation) for 4390 kr. Frakten er inkludert i prisen!

ComputerSalg selger Apple iPad 10.2" 64GB (9th Generation) for 4439 kr. Frakten er inkludert i prisen!

Kjell & Company selger Apple iPad 10.2" 64GB (9th Generation) for 4490 kr. Frakten er inkludert i prisen!

Scandinavian Photo selger Apple iPad 10.2" 64GB (9th Generation) for 4490 kr. Frakten er inkludert i prisen!

Dustin Home selger Apple iPad 10.2" 64GB (9th Generation) for 4492 kr. Frakten er inkludert i prisen!

Multicom selger Apple iPad 10.2" 64GB (9th Generation) for 4515 kr. Frakten er inkludert i prisen!

Elon selger Apple iPad 10.2" 64GB (9th Generation) for 4690 kr. Frakten er inkludert i prisen!

Chilimobil selger Apple iPad 10.2" 64GB (9th Generation) for 4690 kr. Frakten er inkludert i prisen!

Harddisk.no selger Apple iPad 10.2" 64GB (9th Generation) for 4799 kr. Frakten er inkludert i prisen!

Teknikproffset selger Apple iPad 10.2" 64GB (9th Generation) for 5001 kr. Frakten er inkludert i prisen!

 


Beste nettbrett finner du på Best i test Guiden. Vi hjelper deg å lete gjennom jungelen på test av nettbrett og finner beste billige nettbrett for deg.


~ Ta med deg nettbrettet hvor du vil og nyt livet! ~

 

Hva skiller et nettbrett fra en data og mobil?

Det er flere forskjeller mellom et nettbrett og en bærbar PC. For å si det enkelt kan man si at et nettbrett er en Laptop, men uten tastatur. Men det er veldig forenklet. Det skulle kanskje være mer rettferdig å sammenligne nettbrettet med en Smarttelefon, men med større skjerm.

 

Om du velger et nettbrett med 4G kan du surfe, sjekke mailen og gjøre mye annet, akkurat som med en Laptop. Men om det handler om at du skal skrive veldig mye, er det fortsatt en fordel med en bærbar data med et vanlig tastatur.

 

Samtidig har den store skjermen på et nettbrett en stor fordel mot en smarttelefon, f.eks. når du skal se på filmer, bilder eller You-Tube klipp. Selvfølgelig er det også mye triveligere å surfe med en større skjerm enn det som er på en mobiltelefon. Men det er jo mer å bære med seg også.

 

Et nettbrett veier ca. 500 gram og er knapt 1 cm tykk. Sammenlign det med en bærbar data, som har mye tyngre vekt og størrelse. Driftstiden er også lengre på et nettbrett enn på en Laptop. Tiden varierer selvfølgelig litt, men de fleste nettbrett kan du bruke en hel dag uten at det trenger å lades.

 

Dessuten kan du enkelt forlenge driftstiden på f.eks. iPaden din med at du bruker en smart veske med innebygd batteri. Dette gjør at du kan bruke nettbrettet ditt ytterligere 6 timer.

 

Og selvfølgelig kan du sende SMS, surfe, ta bilder og filme med et nettbrett, akkurat som med en smarttelefon. Selv om et bra digital kamera foredras om du har tenkt til å ta mange bilder. Selvfølgelig kan du også høre på musikk og koble deg opp mot trådløse nett.


Bærbar PC, nettbrett eller smarttelefon - hva skal jeg velge?

Om du skal ha en smarttelefon, bærbar data eller nettbrett kommer først og fremst an på hva du vil gjøre med din “mobile enhet” og hva du prioriterer. Er det:

Bra skrivemuligheter = Bærbar data eller Ultrabook

Lang driftstid, stor skjerm, lav vekt = Nettbrett

Tastatur, lav vekt, lang driftstid= Ultrabook

Lav vekt, lett å alltid ha med seg i lomma = Smarttelefon

 

Prisene på disse ulike enhetene er ganske like. Du kan regne med rundt 4000-5000 kr, der prisene selvfølgelig kan kan gå både opp og ned, det kommer an på innholdet i enheten. En Ultrabook er litt dyrere.

 

Vi har også en side her på Best i test Guiden om hvilken Bærbar data som er best i test.

Ikke nok med det! Har du lyst på et nytt kamera? Klikk deg bare inn på siden med speilreflekskamera så ser du hvilke tester som er gjort og hvilket speilreflekskamera som er best!

 


Tips: Du som er med i Facebook gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på dette nettbrettet. På den måten kan du gjøre et riktig kupp = det beste nettbrettet til laveste pris! Klikk på Liker så holder vi øynene oppe for deg i fortsettelsen.Vanlige spørsmål og svar

 • Hvordan ringe med et nettbrett?
  Det kommer helt an på nettbrettet. Det finnes spesielle Android-nettbrett som kan brukes til å ringe med. Med iPad kan du ikke ringe vanlige samtaler, men du kan jo selvfølgelig ringe med Facetime, Snap, Skype og lignende.
 • Hva er forskjellen på iPad og nettbrett?
  iPad er Apples navn på nettbrettet.
 • Hva bruker man et nettbrett til?
  Den brukes for det meste til å kikke på film/tv, spille spill, lese bøker, surfing og fotografering. Den kan brukes til det meste men å erstatte en arbeidsdata med et nettbrett er ikke helt lurt, se nettbrettet litt mer som et komplement.
 • Hva heter nettbrett på engelsk?
  Tablet er det engelske ordet på nettbrett.Philip Andrén

Best i test: Nettbrett

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.

Testen ble sist oppdatert