smartklokke test 2023, smartklokke dame test,

Smartklokke test 2024 - hjelper deg å holde oversikt på aktivitetene dine

Om du skal kjøpe deg smartklokke og vil vite hvilken som er den beste akkurat nå har du kommet helt rett! Vi har gransket alle aktuelle eksperttester og viktigst av alt - fått greie på hvilken smartklokke vanlige forbrukere liker best!


Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige feilkjøp og få den beste smartklokken til best pris direkte! 


Beste smartwatch 2024


Når du kjøper en smartklokke får du tilgang til en hel drøss funksjoner direkte på håndleddet. Alt fra å betale, snakke inn beskjeder og bestemme musikk til å måle pulsen, tiden, kaloriforbrenningen og oksygennivået i blodet - en smart klokke har alt! 


Når du skal bestemme deg for hvilken modell du skal kjøpe må du først vite hva du skal bruke klokken til. Vil du ha tilgang til alle aktivitetsfunksjoner eller vil du bruke klokken bare til hverdags? Er det kun til trening og aktiviteter kan det være lurt å kjøpe en ren treningsklokke/aktivitetsklokke. Men vil du synke klokken med smarttelefonen din er det beste kjøpet en Apple Watch. 
Smartklokke best i test


Apple Watch SE er den beste smartklokken akkurat nå om du eier en iPhone. Med sin stilige design ser den også skikkelig bra ut på armen. Apple iPhone fåes i flere ulike farger så du kan kjøpe den som passer deg best.


Apple Watch SE er perfekt for deg som vil ha det beste en smartklokke har; denne har alt som tilbys av flaggskipmodellen Series 6 men uten EKG- og oksygenmåler samt en always-on skjerm. Denne smartklokken koster en tusenlapp mindre enn storebror Apple Watch S6 og blir derfor kåret til best i test. 


Akkurat som iPhone SE har Watch SE ikke det aller seneste når det kommer til funksjoner men takket være dette så raser prisen. Derfor passer denne smartklokken best til deg som bare vil ha en bra smartklokke til bra pris. Denne testvinneren har den seneste teknikken som gjør at ytelsen er den samme som på de dyrere modellene. 


Klokken får du i to størrelser 40 og 44mm. Den er laget av aluminium med en stilig finish i sann Apple-stil. Du styrer alt via appen My Watch som du finner på iPhonen din.


Klokken sitter bra på armen og med flere ulike klokkearmbånd og farger kan du gjøre den personlig. Liker du en mer diskret klokke er 40mm det beste alternativet. Skjermen er litt mindre men det har nesten ingenting å si i og med at alle detaljene fortsatt er veldig tydlige.


På undersiden av klokken er det dioder som måler pulsen din i realtid. Smartklokken advarer deg også når pulsen er uregelbunden eller når den er unormalt høy - med andre ord når det er på tide å slappe av.


Apple Watch SE har 32GB lagring som betyr at du kan laste ned mange forskjellige apper. Alt fra fitness, musikk og podder har du tilgang til fra armen din. Den har også støtte for Wi-Fi og Bluetooth som gjør den enkel å koble til Iphonen din.


I tillegg til samtaler og sms kan du også surfe på webben, lese e-post og betale med smartklokken din, det er nesten ingenting den ikke kan gjøre, men husk at du må ha den koblet til telefonen for å bruke disse funksjonene.


Klokken er dessuten vanntett enda ned til 50m dyp.


For mer informasjon om testvinneren kan du klikke deg inn på Apples hjemmeside.Her kjøper du Apple Watch SE til best pris
Dette synes forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktene vi anbefaler synes om dem. Det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen! Her kan du se noen eksempel på hva forbrukerne synes om sin Apple Watch SE;


"Denne klokken er meget god og enkel å bruke. Den har mange funksjoner i forhold til at den er billig. Bruker den hver dag og er meget fornøyd med denne klokken. Jeg anbefaler den på det sterkeste. "


"Den har stått til forventningene og jeg har brukt alle funksjonene den har. Jeg er veldig fornøyd "


"Beste med produktet er at det sier i fra ved for mye vann i mekanisme og bruker vibrasjon på å få det ut av klokken "


"Jeg kjøpte klokken for en uke siden og har hatt god nytte av den. Den er lekker på armen og enkel å bruke. Jeg liker å gå turer og være aktiv, så klokken passer perfekt til mitt bruk. Ikke for mange eller for få funksjoner, og den er lett å lære seg.
Jeg liker friheten og mulighetene for å velge farger/utseende på urskivene!
Litt dumt at det ikke er så lang batteritid på den.."


"Bruker klokka daglig. Fungerer utmerket, men syns batteriet går litt fort tomt "


"En veldig god smartklokkene til god pris. Har alle funksjonene du trenger, og fungerer også svært som en treningsklokke. Batteriet er også lye bedre enn på de eldre AppleWatch-modellene. Veldig fornøyd med mitt kjøp "


"Er veldig fornøyd med den og den fremstår slik som det står på nett ."


"Imponerende lyd i airpodsa, ble veldig overrasket.
Enkel å bruke! "


"Har hatt denne på hånda siden jeg kjøpte den for en uke siden. Siri har fått et helt nytt bruksmønster, og jeg sender nå SMS og ringer fra håndleddet. Den ser fin ut også. "


"Har alle funksjoner som kreves til en hverdagsmosjonist. Enkel og grei manøvrering"


Beste treningsklokke 2024
Om du kun vil ha en smartklokke som egner seg til aktiviteter og trening trenger du ikke samme iPhone-integrering. I stedet for at klokken og telefonen skal ha samme operativsystem trenger du kun en app. 


I jakten på den beste treningsklokken har vi lagt mye vekt på hva treningseksperter og atleter har å si - og de er veldig enige om et merke. Den beste treningsklokken er Garmin Venu.


Garmin Venu, en ren aktivitetsklokke, holder et ekstra øye på prestasjonen din og hvordan kroppen din reagerer. Her kan du måle alt fra kaloriforbrenning til oksygennivåer i blodet ditt. Med hjelp av disse smarte funksjonene får du en komplett oversikt over treningen og hva du kan forbedre for å oppnå nye resultat.


Touch-skjermen er et stilig OLED-display. Dette drar litt mer batteri enn et vanlig display, men i og med at du kan velge om skjermen alltid skal være på eller ikke kan du spare batteri når du trenger det som mest. Med alltid-på skjermen kan du forvente deg 3 dagers batteritid


Akkurat som en Apple Watch kobles Garmin Venu sammen med smarttelefonen din. Det positive med Garmin er at klokken parres sammen via Garmins app - det betyr at du kan bruke Garmin Venu om du har både Android eller iPhone.


Du kan svare på meldinger, men kun med forhåndsinstallerte tekster (disse kan du endre i Garmin-appen). Men det går bare å bruke denne funksjonen om du har android. Det er fordi Apple er veldig nøye med hvem som får bruke iMessage appen deres.


Andre funksjoner denne klokken har er GPD, Garmin Pay (kontaktløs betaling), Offline musikk lagring via tjenester som Spotify, Deezer og Amazon Music.


Men der Garmin Venu er som best er når du bruker den i forbindelse med trening. For hver ny aktivitet kan du sette opp en ny profil for klokken. Om du f.eks. skal ut på en løpeunde aktiverer du løpe-profilen. Da måler klokken alt som er relevant for løping. 


I tillegg til løping har du også profiler som gym, svømming, golf, skikjøring. snowboard, roing, sykling, pilates og yoga. Med disse profilene får du informasjon om hvordan treningen har gått og tips på øvelser. Ved å lese resultatene etter trening, kaloriforbrenning, oksygennivå og pulsmåling får du vite hva du kan forbedre til neste gang.


Et eksempel på hva løpeprofilen gjør er at den måler: hvor langt du har løpt, hvor du sprang, høydeforskjellen, kaloriforbrenningen og den gjennomsnittlige farten. Etter en løpetur kan du også få statistikk på hvor og når pulsen din forandret seg.


Når du har trent ferdig og skal hvile kan Garmin Venu til og med måle søvnen din og hvor god søvnkvalitet du får.


Vil du ha en klokke som fokuserer på trening og aktivitet er Garmin Venu smartklokken for deg!Her kjøper du treningsklokken til best pris
Dette sier forbrukerne om Garmin Venu

"Super fornøyd. Brukte lang tid på å bestemme meg for hvilken klokke jeg ville ha. Og denne angrer jeg ikke på. Komfortabel å ha på, tydelig skjerm, enkel å betjene. Eneste jeg ikke klarer å forstå er hvorfor jeg kan trykke på grønn når det ringer da man ikke kan snakke i klokken eller få lyden fra den som ringer ut gjennom klokken. Unødvendig med grønnknapp om det svarer på telefonen så må du finne den for å snakke.. Men eneste jeg ilke liker foreløpig, hatt den ca 5uker.batteritiden er som annonsert."


"Kjøpt til kona. Veldig fornøyd med klokka. Spesielt positivt:
Veldig fin skjerm. Intuitivt og oversiktlig menysystem. God batteritid. Geniale forhåndsvisninger av for eksempel styrketreningsøvelser, slik at man ser hvordan man skal utføre øvelsene.
Negativt: Burde hatt "Treningseffekt" (Aerob/anerob). "


"Klokka har det meste jeg trenger for logging av trening. Med en del aktivitet som trackes får jeg allikevel ut 5 dager på batteriet. Dette synes jeg er imponerende. Samsung klokka jeg hadde klarte 1 dag.
Noen finesser mistet jeg fra Samsung, men nå har jeg en klokke jeg slipper å lade heller tiden."


"Anbefales på det sterkeste om du er ute etter en treningsklokke som ser bra ut og samtidig tåler en støyt.

Bruker denne klokken da jeg spiller golf, å den er virkelig et brukbart hjelpemiddel når man laster ned garmin golf appen.

Skjermen er rett og slett fantastisk, selv med lavest instilling på lys ser man meget bra ute i solskinn. Samtidig er det enkelt å navigere i menyene med touchskjermen.

Batteriet holder i vel en 5/6 dager uten det store gps forbruket.

Eneste jeg savner med klokken er et kart over terreng o.l da jeg går mye på fjellturer. Trodde det ville være på klokken siden Garmin er kjent for slikt. Men da må en oppgradere til Fenix familien."


"Hadde testet ut Vivoactive 4 før jeg endelig fikk tak i denne. Skjermen er helt fenomenal og størrelsen på klokka er midt i blinken. Bra med mulighet å enkelt bytte ut reimer også. GarminConnect appen er bra og Garmin er utrolig gode på kundeservice. Opplever for øvrig at den sliter med å registrere distanse når man løper innendørs (spiller fotball inne). Mulig den bare må brukes mer for å kalibrere seg riktig."


"Bruker den hver dag klar og tydelig skjerm. Super"


"Veldig bra klokke god holdbarhet i lading og tar ikke langt tid å få ladet den opp. Merker den ikke vis man sover med den. Og får god oversikt over de tingene du selv ønsker."


"Elsker klokka. Fungerer fantastisk og aldri hatt problemer. Nøyaktig pulsmåling."


"Liker veldig godt at klokken er brukervennlig, solid byggkvalitet og har bra batterikapasitet. Bruker den hver dag både når jeg er på jobb, trener og dusjer."


"Veldig fornøyd med denne klokken. Både design og funskjonalitet lever opp til forventningene. Mange smarte løsninger som at jeg kan ja Always on kun i arbeidstiden min og at klokken selv går i sleep mode og sparer strøm når jeg ikke bruker den. Liker spesielt godt at klokken kartlegger joggeturene mine, lett å ha oversikt og moro å se kondisjonen bli bedre og bedre for hver treningsøkt! Anbefales!"

Smartklokke beste premiumvalg


Det som skiller SE-modellen og Apple Watch Series 6 er at S6 kan lese oksygennivået i blodet ditt. Dette skjer med hjelp av infrarødt LED-lys som lyser opp blodårene på håndleddet ditt. Siden måler foto-dioder hvor mye lys som reflekteres tilbake. Med hjelp av avanserte algoritmer kan klokken regne ut fargen på blodet ditt og etter det måler den hvor mye oksygen du har i blodet.


Med denne klokken kan du også måle EKG når du vil. Perfekt for deg som er atletisk og vil ha en praktisk klokke som også gir deg den viktigste informasjonen om hvordan kroppen din reagerer på treningen.


Andre forskjeller mellom SE-modellen mot S6 er at den har en "always-on"-retinaskjerm. Dette betyr at skjermen alltid er på i nydelig retina-oppløsing. Dette gjør det lett å se i dagslys også.


Vil du ha den absolutt beste smartklokken med de beste funksjonene til både hverdagsbruk og trening er Apples Watch Series 6 for deg. Men husk at den bare går å bruke sammen med iPhone.


Denne fåes i to størrelsen, 40mm og 44 mm og finnes i flere varianter med både farge og klokkearmband.


Mer informasjon om denne klokken finner du inne på Apples hjemmeside!Her kjøper du Apple Watch Series 6 til best pris
Dette sier forbrukerne om Apple Smartwatch Series 6

"Fint og enkelt design. Jeg bruker klokka nesten hele døgnet. Klokka må lades omtrent en gang om dagen, men heldigvis lader den kjapt."


"Har hatt en Apple Watch tidligere, megafornøyd med den, kjøpte den nye fordi jeg villa ha en ny. Megafornøyd!"


"Veldig bra klokke har også kjøpt den til pappa gave på bursdagen som var ikke for lenge siden. Fin klokke med ekg og puls måler So2 måler er kjempe fornøyd"


"Har hatt klokka i omtrent ei uke nå og er veldig fornøyd. Utseendemessig sitter den godt på armen, og tar ikke for mye oppmerksomhet. Som jente med smale håndledd er jeg veldig glad jeg valgte 40mm og ikke den større varianten. Det er et godt utvalg apper og jeg har ikke hatt problemer med noen av dem. Jeg har vært FitBit-bruker i mange år og var noe skeptisk til å bytte over til ei klokke som ikke er ei ren "treningsklokke", men jeg ble veldig positivt overraska. Gode og nøyaktige målinger. Eneste jeg kan savne noe er en noe bedre batteritid, men jo flere funksjoner man ønsker seg så må jo dette gå på bekostning av noe. Og det er langt ifra så ille at jeg føler det burde føre til en lavere samlet score. Alt i alt veldig fornøyd med kjøpet"


"Bruker telefonen mye mindre da Apple watchen er koblet til telefonen pg da får opp varslene på klokken. I tillegg den enkel å bruke dersom du har Apple produkter fra før"


"Bruker den dag og natt, og syns det er morsomt å følge treninger, skritt og søvn. Også veldig kjekt å få opp varsel når telefonen ikke er i nærheten. I tillegg er den enkel og oversiktlig!"


"Har hatt min i en uke og er veldig fornøyd, lett å lære seg og smart i hverdagen"


"Jeg fikk den i julegave, og den er på hånda hele døgnet. Passer meg utmerket da jeg har Apple produkt både som iPhone ,IPad og jobb pc"


"Lekker klokke , lett å bruke og sette seg inn i trenings funksjonene . Helt utmerket til mitt bruk"


"Klokken har blitt brukt hver dag etter at jeg kjøpte den! En helt super klokke som passer til jobb og trening. Veldig fornøyd." 
Testvinnere smartklokke - dette sier ekspertene

Techradar Kårer Apple Watch SE til den beste smarte klokken akkurat nå. De synes den har mange bra funksjoner til en veldig god pris. De liker dog ikke at skjermen ikke alltid er på samt at batteriet hadde kunnet holde litt lengre. De skriver blandt annet at "Apple Watch SE er den beste smartklokken som kan kjøpes for penger akkurat nå, men det er kun rett valg om du eier en iPhone.

Apple Watch Series 6 får også en høy plassering i Techradars test. Den havner på tredjeplass. Techradar skriver at den hade vært på førsteplass om den hadde hatt en bedre pris.


Magasinet M3 Gir Apple Watch SE 4/5 poeng og skriver bl.a. at det ikke finnes så mange alternativ som iPhone-brukere bør kikke etter. Med mange gode funksjoner, et batteri som holder døgnet rundt samt en rask prosessor anbefaler både M3 og Macworld klokken som et bra kjøp. 


Techradar Liker Garmin Venu som aktivitetsklokke. De liker ikke at man ikke kan lese og ta imot meldinger eller ta imot samtaler, men om du vil ha en aktivitetsklokke som har det aller seneste, blant annet oksygenmåling av blodet, er du på rett vei. I tillegg til dette liker Techradar skjermen, at du kan spille musikk offline og det store utvalget av fitness-apper. 


PCMAG Kårer Apple Watch Series 6 til den "beste smartklokken du kan kjøpe". Med en fantastisk brukeropplevelse, bra apper og potensial til et stort utvalg innen fitness gir de smartklokken 4,5 av 5 poeng.

Andre smarte klokker i denne testen som plasserte seg høyt var Fitbit Versa 2 og Apple Watch Series 5 og 3. 


T3 Kårer Apple Watch Series 6 til beste kjøp akkurat nå. Med stilig design, en skjerm som alltid er på, rask ytelse og bra måler av ulike verdier er det en klokke som gir deg flest funksjoner - både til hverdag og trening. De har også med Garmin Venu som den "beste smartklokken til løping og fitness." De synes dette er en deilig smartklokke med mange bra funksjoner, men nevner som ulemper at de synes den har litt kjedelig design og at touch-skjermen av og til er litt vanskelig. beste smartklokke - test smartwatch


~ Mål søvnkvaliteten med den beste smartklokken ~
Oppsummering

Etter du har lest denne siden håper vi at du har fått god hjelp på veien til å finne smartklokken som passer deg og behovene dine best. Du slipper dårlige feilkjøp og får den beste smartklokken til best pris direkte! Testvinnere - Smartklokke best i test 2024


Tips 1: Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har TILBUD på noen av Smartklokkene! På den måten gjør du et riktig kupp = den beste smartklokken til den laveste prisen! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg! 


Tips 2: Om du er lei av telefonen din eller enkelt og greit trenger en ny kan du lese om den beste Smarttelefonen.


Tips 3: Til treningen er det alltid herlig å ha litt motiverende musikk. Vi hjelper deg med å finne de beste hodeletefonene.
Philip Andrén

Best i test: Smartklokke

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.

Testen ble sist oppdatert