tv best i test 2023,beste tv,

Beste TV 2024 - opplev en ny verden av underholdning

Hvis du skal kjøpe ny TV og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle tester og fått greie på ekspertenes hemmeligheter. Vi har også undersøkt hvilken TV vanlige forbrukere liker best, det er jo tross alt de som vet hvordan den fungerer i hverdagen.

 

Alt dette har vi oppsummert til deg på denne siden, så du skal slippe dårlige feilkjøp og få beste TV til best pris direkte! Men først skal vi ta en titt på sånt som kan være bra å vite før du kjøper deg ny TV.


Vi anbefaler følgende TV-er


Fra TV-kikker til TV-bruker: Utviklingen av Smart-TV

Skal du først og fremst kikke på TV med den nye TV-en din? Dette spørsmålet kan virke helt idiotisk og hadde det vært for noen år siden hadde man vel blitt tatt for å være gal om man stilte det. Men i dag er det faktisk et relevant spørsmål. Grunnen til det er at man i dag kan gjøre så utrolig mye med TV-en. Utviklingen har gått fra å være TV-kikker til TV-bruker.

 

Med en Smart-TV kan du for eksempel surfe på Internett, kikke på YouTube klipp, bruke apper eller koble opp TV mot dataen din. Og nei, det er ikke en Smarttelefon eller et nettbrett vi snakker om, det er et fjernsyn, selv om elektronikkproduktene blir mer og mer like hverandre for hvert år. 

 

Vil du lese mer om hva en Smart-TV er får du en enkel gjennomgang her. Og vil du fordype deg ordentlig og vil vite hva Dvb-t, Mhl, Hdr, Nits og mange andre ting betyr og hvordan de fungerer, har svenske M3 en bra oppsummering her.

 

Men for deg som ikke vil bli en TV-ekspert, men nøyer deg med å se på og bruke den nye TV-en din, er det bare å fortsette å lese her.

 

Plasma, LED, OLED eller QLED?

Når det gjelder bildeteknikk så er det LED, OLED og QLED som dominerer i dag. Den siste store produsenten av Plasma-TV, Panasonic, sluttet helt med produksjonen av Plasma i 2014 så denne teknikken tilhører historien.

 

OLED er den teknikken som kommer til å dominere i fremtiden. Her kan hver eneste pixel (prikk) på skjermen styres individuelt med tre farger; Rød, blå og grønn. Dette gjør at det går å få et veldig eksakt bilde og dessuten en sverte som er mye bedre enn LED. Det svarte blir virkelig helt svart. Skjermene kan også gjøres veldig tynne – til og med bøybare og har en uslåelig betraktningsvinkel.

 

Selvfølgelig er det også ulemper med denne teknikken og du som var med på Plasma-tiden kjenner de kanskje igjen. OLED er for eksempel ikke like lyssterk som LED, som selvfølgelig kan bli et problem om du har tenkt til å se på TV i et rom der solen lyser inn. Det er også en litt større risiko for “innbrenning” om du viser samme bilde under en lang tid. Dessuten er prisen på en OLED-TV fortsatt høyere enn på en tradisjonell LED-TV.

 

QLED er også et populært valg i dag. QLED står for Quantum Dot LED og er en mer avansert form av en vanlig LED TV. Det er små krystaller i ulike størrelser som produserer mer mettede og nøyaktige primærfarger. Dette betyr at QLED kan oppnå sterkere lysstyrke. Den har ikke like god sverte og dyp som OLED men fungerer bedre i dagslys. Det er dessuten ingen risiko at bildet brenner seg inn i TVn.

 

Så stor TV skal du kjøpe

Uansett hva som sies, så har størrelsen mye å si! Man kan helt enkelt uttrykke det; Jo bedre signalkvalitet du har, jo større TV kan du kjøpe. Ser du bare på Blu Ray-filmer og har HD-kanaler hjemme, ja da kan du helt opp i 65″ eller mer. Men om du har tenkt til å kikke på gamle VHS-filmer eller at du bare har noen få TV-kanaler i huset eller leiligheten din (altså ikke en digitalboks) så kan det være bra å ikke kjøpe en altfor stor TV.

 

Akkurat nå (år 2024) er 55″ den mest etterspurte størrelsen, men trenden går mot alt større skjermer for hvert år. Har du bra signalkvalitet og økonomi er det ingenting som hindrer deg fra å velge en større TV, og da er 65″ neste naturlige steg.

 

Hva skjedde med 3D og hvelvede TV-skjermer?

I 2011 kom 3D-teknikken tilbake, men det ble aldri noen stor suksess. Ikke denne gangen heller, kan man kanskje si. Den ble like lite verdsatt nå som på 80-tallet. Forbrukerne brukte det i veldig liten skala og i 2016 kunne man dermed se at Samsung og LG ikke lengre satset på 3D, så denne teknikken sluttet de med.

 

I 2014 presenterte produsentene de såkalte “hvelvede” skjermene. Det var en design som først og fremst handlet om at seeren i sofaen skulle få en mer rett vinkel til bildet, uansett hvor stor TVn var. Dette var heller ikke noe som forbrukerne satte noen større pris på. Etter bare et par år forsvant denne trenden også, og de de bueformede TV-ene har nesten forsvunnet helt fra markedet.

 

Derfor skal du ha 100 Hz i den nye TVn din

Nesten alle fjernsyn klarer stillbilder og rolige filmscener i dag uten problem. Det er først når bildet er i rørelse som svakhetene begynner å vises. Billigere TV-apparater er helt enkelt litt trege og får problem når de skal bevare et bilde skarpt når kameraet rører seg fort. For å forbedre dette tar TV-produsentene frem apparater med 100 eller 200 Hz som gjør at rørelsene blir mykere.

 

Unngå helst TV-apparater som bare har 50 eller 60 Hz. Ja de er billigere, men du risikerer å angre på kjøpet ditt når bildet hakker i både filmer og sport. Vær også på vakt når du sjekker oppdateringsfrekvensen. Produsentene prøver ofte å “lure deg” med tekniske løsninger at de har 100 HZ eller til og med 200 HZ, selv om TV-en egentlig bare har 50 HZ.


Visste du dette om 4K Ultra HD?

I 2014 kom de første TV-apparatene med Ultra HD på det norske markedet. Kort og godt kan man si at 4K UHD er en forkortelse av Ultra High Definisjon og er et skjermformat som skal ha minst 3840 x 2169 pixlers oppløsning.

 

En Ultra-HD-TV kan altså vise skarpere og mer detaljerte bilder i og med at den har fire ganger flere bildepunkter enn en TV med Full-HD (1920 x 1080). Derfor kalles det 4K og denne teknikken er best  med skikkelig store skjermer.

 

Spørsmålet er da om du kjøpe en Ultra HD allerede i dag? Mest sannsynlig så er svaret ‘nei’. TV-sendinger i Ultra HD kommer vi ikke til å se de nærmeste årene og ekte Ultra HD-material er veldig uvanlig enn så lenge, selv om YouTube og streamingtjenester som Netflix har et lite utvalg. Flere brukertester som er gjort viser at mange forbrukere har vanskelig for å se noen større forskjell mellom bilder i Ultra HD og Full HD.

Men prisene faller fort på Ultra HD og det er selvfølgelig ingen ulempe å kjøpe en sånn TV allerede i dag, om lommeboka tillater det.

 

Derfor skal du kjøpe en TV med HDR

En teknikk som mange forbrukere setter pris på er HDR. Her er det mange seere som direkte merker forskjell på at det er et skarpere og tydeligere bilde. Enkelt forklart handler det om at hver farge kan vises i flere nyanser enn tidligere. 


En vanlig Ultra-HD-TV kan vise ca. 16 millioner farger, mens en motsvarende TV med HDR kan vise ca. en 1 milliard farger. Fargespekteret er altså atskillig større og bildet oppleves derfor mer levende og ekte.


Fremfor alt merker du forskjellene med HDR i scener som er veldig lyse og som inneholder mange små detaljer. Et luftfoto over for eksempel New York går fra å være en “grå masse” til å vise detaljer på bygninger og gater. Det kan altså være en god idé å se til at den nye TV-en din har HDR, i og med at denne teknikken kan berike opplevelsen din når du ser på filmer og TV-program.

 

Her er den beste TV-produsenten

Når vi begynte med våre granskninger for noen år siden, var det kun en produsent som gjaldt; Samsung


Eksperter, butikker og forbrukere pratet samme tydelige språk – vil du ha den beste produsenten av LCD/LED så var det bare Samsung som gjaldt. Slik er det ikke riktig i dag, da fremfor alt LG har tatt seg inn på den tidligere herskeren. For noen år siden var også Sony med i kampen, men de har den siste tiden ikke lykkes like bra som tidligere i testene. 

 

Om vi leser hva ekspertene mener er den beste produsenten i dag, så deler de meningene med forbrukerne; De beste TV-apparatene akkurat nå gjør LG. De plasserer seg øverst i eksperttestene og er høyt verdsatt av forbrukerne. 


Lydplanke til den nye TVn din

Du vet hvordan det er med TV-lyden for tida, ikke alltid topp? Hvis du skaffer deg en ny TV og vil gi lyden et løft, sjekk ut de beste lydplankene her. Få den beste lydopplevelsen og gjør TV-tittinga enda bedre!


Hvor høyt skal jeg montere min nye TV?

 

Beste kjøp 55 tommer


Leter du etter en TV som gir deg en fantastisk bildekvalitet og som ikke koster skjorta er Samsung 55" Q70 4K QLED den perfekte TV-en for deg.


Samsung Q70

Samsung Q70 er en TV som gir deg alt du trenger til en rimelig pris. Med 4K-oppløsning og HDR10+ er den fullspekket med moderne teknologi. Selv om denne TV-en koster noen tusenlapper, er den fortsatt en prisverdig TV i forhold til de andre modellene. Den kan derfor med rette ta hjem tittelen som Best kjøp!


God pris og stilig design

Denne holder god kvalitet til en lav pris uten å kompromisse alt for mye. Designen er slank og innrammingen er akkurat stor nok til å omfatte det store bildet som nesten oppleves som ubegrenset. Med Samsungs brukergrensesnitt Tizen har du organiserte menyer som kan anpasses etter dine egne behov. Her kan du også laste ned familiens bilder og bruke disse som skjermslukkere.


4K og HDR10+

Med både 4K og HDR10+ leverer Samsung en skikkelig god opplevelse. Evnen til å oppskalere HD-innhold til 4K klarer den galant og dette er mye takket være den skarpe videoprosessoren. Moderne innhold som strømmes i HDR leveres med supersterk kontrast og rike detaljer. 


Unik fargeteknologi

Med Quantum Dot-teknologien får du levende og naturlige farger som er skarpe og livlige, selv i mørke scener.


Passer til gaming

Med Motion XCelerator Turbo+ aktivert opplever du jevnere spillgrafikk uten forstyrrende uskarphet og hakking. Skarpe bilder og sømløs spilling er nøkkelen til en god gamingopplevelse. Med støtte for HFR og 4K-oppløsning i 120 bilder per sekund på alle 4 HDMI-innganger, får du et bilde som er så skarpt og flytende at du vil tro du er i spillet.


Lyd

Når det kommer til lyden er den ikke like klar og god som testvinneren, men den er helt grei til normalbruk. Som vi har nevnt før er det alltid bedre med et surroundanlegg eller en lydplanke til dagens TV-er. 


Tilkoblinger

Tv:n har 4 HDMI uttak (der en er HDMI 2.1 med støtte for 4K/120fp) og en med støtte for eARC som klarer 4K på 60Hz. De andra inngangene støtter 2K ved 120Hz. I tillegg til HDMI er det 2 usb-porter, LAN og optisk lydinngang


Størrelser

Samsung Q70 finnes i størrelsen fra 55" til 85". De vanligste akkurat nå er 55 og 65. Du kan selvfølgelig montere TVn på veggen om du ønsker. Flere tips på montering finner du lengre ned på siden.


Spesifikasjoner

Energiklasse: G

Oppløsning: 3840 x 2160 

Størrelse: 55-, 65-, 75- og 85-tom

Oppdateringsfrekvens: 120 Hz

Type: QLED

Operativsystem: Tizen

HDMI porter: 4


Mer informasjon om denne TV finner du på Samsungs hjemmeside.


Her kjøper du Samsung 55" Q70 til lavest pris
Samsung smart TV - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukerne synes om produktet vi anbefaler, det er tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du se noen eksempel på omtaler den har fått; 


"Jeg elsker bilde kvaliteten. Den får følelsen av å sje en film til å virke så utrolig realistisk! Elsker selve funksjonene på tv’en og hvor enkel meny det er. Samsung er det beste merket etter min mening og jeg er så fornøyd. Nå har jeg 55" og vurdere og opgradere til 65" neste år." 


"Veldig god tv. Mye tv for pengene. Kan trygt anbefales."


"Veldig fornøyd med bildekvalitet og bruker vennlighet."


" Akkurat fått denne TV'en og den blir senteret i kjellerstua! Kjempebra bilde på en veldig stor skjerm! Det er en fryd å se film på denne. Lyden er helt grei, som det ofte er på TV høyttalere, anbefaler lydplanke. Vi har kjøpt lydplanke fra Samsung så vi er derfor ikke så opptatt av lyden på TV'en." 


"en skikkelig bra tv med god bildekvalitet og enkelt oppkobling med veldig godt utvalg av kanaler og apper. anbefales sterkt.."


"En tv med meget god billedkvalitet og god design. Vi er veldig godt fornøyd, og kommer til å ha denne tven forhåpentligvis lenge."


"Knivskarpt bilde og god lyd. Fint TV med bilde helt ut til kanten som er kun noen mm bred. En lett TV som henger tett inntil veggen som et bilde. Gjør seg bra i stuen. Mange apper gjør det lett å velge tjenesten du vil se på.


Best i test TV 55 tommer


LG OLED55C3LA

Når vi gransker alle aktuelle eksperttester, tar hensyn til forbrukernes anmeldelser og prisen er det LG OLED55C3 som kåres til best i test. Dette er en Premium-TV som er fullpakket med smarte funksjoner, ny teknikk og et sikkert valg for fremtiden.


Tynn og stilig design

Det er mye som gjør dette til en testvinner. LG C3-serien har et elegant og minimalistisk design med en tynn kant som gir TV-en et grenseløst utseende. TV-en er laget av høykvalitetsmaterialer som gir en finish vi ikke har sett tidligere. Andre fordeler er at en OLED kan gjøres tynnere pluss at synvinkelen er mye bedre. Den store forskjellen mellom en OLED/AMOLED (som ikke skal forveksles med Samsungs QLED) og en vanlig LED er at den ikke har noen bakgrunnsbelysning. Det betyr at det blir mye bedre sverte der det faktisk skal være svart i bildet.

 

Selvopplyste piksler 

Takket være OLED-teknikken får du piksler som er over 100 ganger raskere enn LED-piksler. Det gjør at bildet er fritt fra uskarpe bevegelser. Selvopplyste piksler betyr at hver piksel kan slå seg av og på individuelt. Dette gjør at du får et bilde med utrolig kontrast, med dyp, svart sort som gir liv til det lyseste bildet. Med selvopplyste piksler og ekstra mørk sort, får du et bilde som er fullt av liv og detaljer. 


Den ultimate spilleopplevelsen

Tvn har en responstid på 1 ms, oppdateringsfrekvens på 120Hz og en oppløsning på 3840x2160 piksler (4K Ultra HD). Dette gjør den til en bra Tv for blant annet Playstation 5 og Xbox Series X. Med 120Hz flyter bildet på naturlig og uten lagg eller andre kompromisser.  


Som å sitte på første rad

For sportsinteresserte kan vi glede deg med at alle kamper vises som realistiske. Avansert teknologi for bevegelseshåndtering reduserer bevegelsesvibrering for å gi jevnere action og en klarere bildeopplevelse. Få med deg hver eneste kjappe og finurlige detalj i alle kamper, selv ved hurtiggående idretter. Ifølge LG er det som å sitte på første rad på alle idrettsarrangement.


Alt du trenger for strømmetjenester

Når det gjelder strømmetjenester har du tilgang til alle apper direkte i TV. Med dedikerte knapper på fjernkontrollen navigerer du enkelt rundt mellom disse. 

 

Se verden slik den er

Panelene gir naturlige skygger, bredt fargeutvalg, økt kontrast og lysstyrke samt en raskere oppdateringsfrekvens for et jevnt bilde. Den har også HDR 10 Pro (high dynamic range) for å få frem et mer realistisk bilde og gjenskape hvordan vi mennesker ser virkeligheten med øyene våre. HDR bidrar til en dyp sverte samt at kontrastene og detaljene krydres litt.


Se og hør filmen som om du var der selv

Lydmessig er den også forberedt for det meste du kan ønske deg og leveres av AI Sound Pro - 5. generasjons a9-prosessor. Den mikser opp 2-kanalslyd til virtuell 7.1.2-kanalslyd og ifølge LG føles det som du er hovedpersonen i filmen. I tillegg til det er det 4 HDMI-porter og 3 USB-kontakter


Energiklasse

Testvinneren er energiklasset G og drar 81kWh/1000h. Det er smart å stenge av fjernsynet når du ikke bruker det for å spare på strømmen.


Spesifikasjoner

Energiklasse: G

Oppløsning: 3840 x 2160 (4K) 

Størrelse: 55-, 65-, 77- og 83-tom

Oppdateringsfrekvens: 120 Hz

Type: OLED

Operativsystem: WebOS 22

HDMI porter: 4


Mer informasjon finner du inne på LGs hjemmeside.


Her kjøper du beste 55 tommer smart tv til lavest pris i dag
LG smart TV - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes om dette. Det er jo tross alt de som har den største og beste erfaringen! Noen av omtalene lyder;


"Jeg er strålende fornøyd med min nye OLED tv fra LG. Bildekvaliteten leverer over forventning! Betjeningen er også enkel og forståelig, som er viktig for oss." 


"Det blir ikke bedre enn dette. Bruker den til gaming og filmer/serier. Den er lyssterk ift min gamle LG oled og opplevelsen er forbedret på alle hold."


"Dette produktet skuffer ikke. Etter få dagers bruk kan jeg konstatere at denne TV har alt jeg ser etter når jeg skal velge hvilken som tilfredsstiller mine krav som er særdeles bildeskarphet, uendelig kontrast og funksjonalitet. Her er alt !"


"Dette er en fantastisk TV. En av mange ting jeg vil trekke fram er det utrolig bra bilde, der mørke TV-bilder faktisk er mørke (og ikke grå, som på min tidligere TV." 


"Kjøpte denne i juni 2023, som eg oppgradering av en eldre tv. Veldig godt fornøyd. Bildet er krystallklart og fargene flotte. lyden er helt grei.
Der kan være endel refleksjoner om du ikke har kontroll på lyset i rommet, men enklegardiner løste det hos meg."


"Nylig kjøpt denne. Var en utrolig flott oppgradering fra min gamle LED-tv. Utrolig stor forskjell på sortnivået fra min gamle tv, og 120Hz er uvurderlig for PC-spill."


"Har hatt oled i endel år nå. Og det er enkelt og greit best når det kommer til sort nivå. Veldig fornøyd med LG sine panel og TV'ens operativsystem (menyer og slikt) så mye og like her. Perfekt til gaming og film."

 

Ulemper da? Disse vil vi jo gjerne vite om før vi bestemmer oss for å handle, og det som flere forbrukere som har hørt av seg til Best i test Guiden og fortalt er at de har hatt problem med innbrenninger i skjermen på LGs OLED TV-er. Om dette skulle skje så går det på garantien og forhåpentligvis løses det så fort som mulig.


65 tommer TV best i test


LG OLED65C3LA

Om du vil ha en stor TV som pryder veggen har vi kåret en testvinner i 65"-klassen. Dette er en TV som hylles av både eksperter og forbrukere for den tynne designen og utrolige bildekvalitet. Dette er samme TV som testvinneren ovenfor bare som 65 tommer.


Tynn og stilig design

Det er mye som gjør dette til en testvinner. LG C3-serien har et elegant og minimalistisk design med en tynn kant som gir TV-en et grenseløst utseende. TV-en er laget av høykvalitetsmaterialer som gir en finish vi ikke har sett tidligere. Andre fordeler er at en OLED kan gjøres tynnere pluss at synvinkelen er mye bedre. Den store forskjellen mellom en OLED/AMOLED (som ikke skal forveksles med Samsungs QLED) og en vanlig LED er at den ikke har noen bakgrunnsbelysning. Det betyr at det blir mye bedre sverte der det faktisk skal være svart i bildet.

 

Selvopplyste piksler 

Takket være OLED-teknikken får du piksler som er over 100 ganger raskere enn LED-piksler. Det gjør at bildet er fritt fra uskarpe bevegelser. Selvopplyste piksler betyr at hver piksel kan slå seg av og på individuelt. Dette gjør at du får et bilde med utrolig kontrast, med dyp, svart sort som gir liv til det lyseste bildet. Med selvopplyste piksler og ekstra mørk sort, får du et bilde som er fullt av liv og detaljer. 


Den ultimate spilleopplevelsen

Tvn har en responstid på 1 ms, oppdateringsfrekvens på 120Hz og en oppløsning på 3840x2160 piksler (4K Ultra HD). Dette gjør den til en bra Tv for blant annet Playstation 5 og Xbox Series X. Med 120Hz flyter bildet på naturlig og uten lagg eller andre kompromisser.  


Som å sitte på første rad

For sportsinteresserte kan vi glede deg med at alle kamper vises som realistiske. Avansert teknologi for bevegelseshåndtering reduserer bevegelsesvibrering for å gi jevnere action og en klarere bildeopplevelse. Få med deg hver eneste kjappe og finurlige detalj i alle kamper, selv ved hurtiggående idretter. Ifølge LG er det som å sitte på første rad på alle idrettsarrangement.


Alt du trenger for strømmetjenester

Når det gjelder strømmetjenester har du tilgang til alle apper direkte i TV. Med dedikerte knapper på fjernkontrollen navigerer du enkelt rundt mellom disse. 

 

Se verden slik den er

Panelene gir naturlige skygger, bredt fargeutvalg, økt kontrast og lysstyrke samt en raskere oppdateringsfrekvens for et jevnt bilde. Den har også HDR 10 Pro (high dynamic range) for å få frem et mer realistisk bilde og gjenskape hvordan vi mennesker ser virkeligheten med øyene våre. HDR bidrar til en dyp sverte samt at kontrastene og detaljene krydres litt.


Se og hør filmen som om du var der selv

Lydmessig er den også forberedt for det meste du kan ønske deg og leveres av AI Sound Pro - 5. generasjons a9-prosessor. Den mikser opp 2-kanalslyd til virtuell 7.1.2-kanalslyd og ifølge LG føles det som du er hovedpersonen i filmen. I tillegg til det er det 4 HDMI-porter og 3 USB-kontakter


Energiklasse

Testvinneren er energiklasset F og drar 97kWh/1000h som er mindre enn 55 tommeren. Det er smart å stenge av fjernsynet når du ikke bruker det for å spare på strømmen.


Spesifikasjoner

Energiklasse: F

Oppløsning: 3840 x 2160 (4K) 

Størrelse: 55-, 65-, 77- og 83-tom

Oppdateringsfrekvens: 120 Hz

Type: OLED

Operativsystem: WebOS 22

HDMI porter: 4


Mer informasjon finner du inne på LGs hjemmeside.


Kjøp din nye LG OLED65 i dag og få den ultimate TV-opplevelsen!Liten Smart TV - best i test


Samsung UE32T4305

Samsung UE32T4305 er en bra TV som i dag kan kjøpes til en veldig bra pris. Det vi konsentrer oss på er at bildekvaliteten og at den er enkel å flytte. Finesser som gir kino-følelse og det seneste innom teknologien er ikke det vi søker her. En 32 tommer passer godt på kjøkkenet, kontoret eller soverommet. Disse har de siste årene klart å bli skikkelig bra og kombinerer fleksibilitet med kvalitet. Til tross for at de kan virke litt ydmyke i kontrast til de store 55- og 65-tommerne er det fortsatt mange gode grunner til å kjøpe en 32" TV.


Den lille TV-en med stort potensial

Kan du tenke deg at 32" faktisk var en av de største TVene bare for noen år tilbake?! Nå er det andre tider og vi lokkes ofte av større og større TV-skjermer. Men til de rommene hvor det ikke er så stor plass passer det godt med en 32 tommer.


32 tommer med storslagent bilde 

Samsung har klart å pakke opplevelsen fra en 75 tommer i et kompakt format. Du får god bildekvalitet og med lokal lysregulering får du også et bra kontrastforhold med dypere sverte og lysere hvit. 


Smart-TV med alt på et sted

32 tommeren er en smart-TV med et brukervennlig grensesnitt hvor du får tilgang til både Netflix, HBO, YouTube, Apple TV mm. Den har også innbygd Wi-Fi, 2 HDMI innganger og USB-porter i tilfelle du vil koble til spillkonsoller..


Lydkvaliteten

Lyden er hva du kan forvente deg av en liten TV - helt grei. Vil du ha god lyd er det lurt å koble inn et eksternt lydsystem. Samsung UE32T4035 står på 2 bein men kan selvfølgelig monteres på veggen.


Spesifikasjoner

Energiklasse: F

Oppløsning: 3840 x 2160 (4K) 

Størrelse: 55-, 65-, 77- og 83-tom

Oppdateringsfrekvens: 120 Hz

Type: OLED

Operativsystem: WebOS 22

HDMI porter: 4


Mer informasjon finner du inne på Samsungs hjemmeside.

 

Her kjøper du beste 32 tommer smart tv til laveste pris
Samsung UE32T4305 - dette sier forbrukerne

Forbrukerne som allerede har kjøpt og prøvd denne 32 tommeren er veldig fornøyde. Her kan du lese noen av omtalene den har fått;


"Min datter på 6 år er ihvertfall kjempe fornøyd, nå kan hun se på alle sine favoritt program. Og ikke minst er jeg verdens beste pappa. For det har hun sagt:-)"


"Gode funksjoner. TV som passer fint på Soverommet. Flotte bilder og god lyd"


"Fornøyd bortsett fra lyden som kunne vært bedre."


"Veldig pen tv, passer fint inn på et mindre rom, mye for pengene."


"Veldig fornøyd med tv, n så langt bra bilde enkle menyer god pris"


TV test - disse eksperttestene har vi gransket

Det er populært å teste TV-apparater i og med att etterspørselen er stor. Vi har derfor valgt å bare vise tester fra 2016 og framover. Vi fyller løpende på når det kommer nye tester og du ser de nyeste testene lengst opp på listen.


TV test - 2024

Råd & Røn har oppdatert testen med 34 nye tv-apparater og kårer fortsatt LG OLED65C34LA og LG OLEDC35LA til best i test med 79 poeng hverAndreplassen går også denne gang til LG OLED55C34LA, LG OLED55C35LA, LG OLED65C25LB, LG OLED65G26LA, Samsung TQ65S90CATXXC og Samsung TQS92CATXXC som får 78 poeng hver.

LG fortsetter å dominere og blant de 20 beste tv apparatene tar LG 15 av plasseringene!


TV test - 2023

Råd & Røn har nå 223 TV med i testen sin og kårer LG OLEDC3-serien til best i test. LG OLED65C34LA og LG OLEDC35LA er best og får 79 poeng hver. LG OLED55C34LA, LG OLED55C35LA, LG OLED65C25LB, LG OLED65G26LA, Samsung TQ65S90CATXXC og Samsung TQS92CATXXC får 78 poeng hver.


TEK har testet LG C3 OLED  og skriver at dette er blant de beste valgene du kan gjøre. De gir LG OLED65C3 9/10 poeng og utnevnelsen Imponerende! De liker blant annet den gode bildekvaliteten, at den er enkel å bruke, menysystemet og at den har god lysstyrke.


TV test - 2022

Magasinet Råd & Røn oppdaterte TV-testen sin i oktober og har nå 327 apparater med i testen. Best i test av 65tommere er LG OLED 65C24LA, LG OLED 65C25LB, LG 65C26LD og LG OLED 65G226LA som alle får 78 poeng hver.
Blant 55tommere kåres LG OLED 55C24LA, LG OLED 55C25LB, LG OLED 55C26LD og LG OLED 55G16LA til best i test med 77 poeng hver.


TEK: kårer LG OLED C2 42" til best i test som spilleskjerm og gir den 9/10 poeng. De liker at den har presise farger og ekstrem sortnivå, at den er enkel i bruk, fjernkontrollen, meget lav inputlag og de smarte føttene som gjør at den tar minimalt med plass på pulten til tross for størrelsen.


Lyd og bilde: har testet LG OLED C2 og gir den prisen som Spesielt anbefalt og Årets beste 2022/2023. De skriver "OLED-skjermen fra LG utmerker seg med flott design, god brukervennlighet og bred formatstøtte. Bildekvaliteten er også glimrende, med høyere lysstyrke enn forrige generasjon." 


Techradar: Kårer LG C1-serien til best i test. Techradar synes blant annet at WebOS fungerer utmerket. Er det en OLED tv du vil ha synes Techradar att LG C1-serien er det beste alternativet.


Magasinet Råd & Røn oppdaterte listen sin i mars og har nå testet 312 TV-apparater. Øverst finner vi LG OLED 55G16LA og LG OLED G1LA med 80 poeng hver. Andreplassen går til LG OLED 55CX6LA og LG OLED 65CX6LA med 79 poeng hver.

Produsenten Samsung, som tidligere stod som enehersker på toppen, har det tøft nå og av de 25 øverste plassene går bare 1 av dem til Samsung med plass 24. LG har de første 14 plasseringene på denne listen og hele 19 plasseringer på Topp 25-listen.


TV test - 2021

Lyd & Bilde kårer LG OLED C1 til best i test og skriver at "OLED-skjermer har tradisjonelt vært en favoritt til film og og serier, men testens toppscorer LG C1 fungerer også utmerket til sport!...Denne OLED-skjermen fra LG koster en del mer enn konkurrentene i testen, men dersom du er ekstra kresen på bildekvalitet, kan det være verdt å spandere de ekstra kronene... Vi er spesielt imponert over de glatte bevegelsene og den overraskende gode lysstyrken, som gjør dette til en utmerket TV å se fotball med, gjerne etterfulgt av en god actionfilm!"


Rtings: Gir LG C1 8 av 10 poeng. De liker at LGs OLED TV har en fantastisk bildeskarphet. De liker også at den har god responstid og ikke viser noen tegn til lagg, selv når det går fort som i spill og sport.


T3: Synes at Samsung QLED Q80T er en av de beste 4K-Tv-apparatene akkurat nå! Ifølge dem kommer den til å passe utmerket til Playstation 5 og Xbox Series X. Deliker fargegjengivelsen, den sterke lysstyrken og kontrasten samt den enestående skaleringsevnen hvor den kan ta vanlig HD-material til 4K uten kompromisser. De gir minus for at det ikke finnes Dolby Vision støtte, noe som alle Samsungs TV-apparat dessverre savner. 


Techradar: Gir Samsung QLED Q80T full pott med 5/5 stjerner! De synes at den gjør akkurat det den lover. De liker også kontrasten og detaljerikheten samt smarte funksjoner som "Ambient Mode" som lar deg spille bildespill som TVns skjermslukker.-ser

 

TV test - 2020

Avforums: Gjør en lang og omfattende gjennomgang av LG OLED65CX. De har tatt frem måleinstrumentene og gått inn på dypet. Testen deres kan dog oppsummeres med at de synes det er en utrolig bra TV. De liker den treffsikre bildekvaliteten, HDR-bildet, Dolby Atmos, inngangene, gaming-opplevelsen og byggekvaliteten. De liker ikke at den savner en del apper som de gjerne ville hatt forhåndsinstallert samt at det ikke finnes noen DTS-lydavkoding eller HDR10+ kompatibilitet.


Lyd & Bilde: Synes at Samsung QLED Q80T er en utmerket TV og anbefaler den. De synes at TVn leverer "Skarpe og kontrastrike bildeopplevelser som nærmer seg high-end modellene". Til tross for at den koster litt mer en budsjettmodellene har den store fordeler. De gir den også pluss for utstyr og tilkoblinger.


Rtings: Er veldig fornøyde med Samsung QLED Q80T og gir den 8,4 poeng. De synes den har utmerket fargegjengivelse og responstid i tillegg til at den har støtte for variabel oppdateringsfrekvens. De synes den passer best til gaming takket være den lave latency-tiden.


Techradar: Gir LG OLED65CX toppkarakter! De liker bildekvaliteten, designen, prisen og at den har gode funksjoner til gaming. De liker ikke bassen (som ikke klarer så dype toner som de hadde ønsket) samt at den ikke har noe støtte til HDR10+. Med unntak av dette beskriver de denne TVn som en av de beste så langt.

 

T3: Gir LG OLED65CX 5/5 stjerner. De liker at TVn leverer uklanderlig bilde til en bra pris samt at den er godt forberedt for kommende spillkonsoller.


Techradar: Gir LG OLED65CX toppkarakter! De liker bildekvaliteten, designen, prisen og at den tilbyr gode funksjoner til gaming. De synes bassen er litt dårlig og at det er dumt at den ikke har HDR10+ støtte.

 

CNET: Gir LG OLED CX 8,5/10 poeng. De liker bildekvaliteten, at man kikke på den fra alle vinkler uten noen større forskjell på kvaliteten samt den tynne designen. De synes TVn er dyr og at den ikke har forbedret seg noe spesielt fra foregående LG-modeller.

 

Forbes: Synes at LG OLED65CX er en av de beste TV-apparatene de har testet. De synes også at den er forholdsvis billig sammenlignet med tidligere 65" modeller i C-klassen fra LG. De er dog litt uenige om det er verdt pengene. Om du har denne TVn og kikker på den i forholdene som den fortjener (mørkt rom) og behandler den varsomt kan du med fordel kjøpe denne TVn, ellers går det bra med QLED/LCD som også har god kvalitet til en billigere pris. 

 

Tom’s Guide: Gir LG OLED CX 4,5/5 stjerner. De liker bl.a. bildekvaliteten, operativsystemet, den tynne designen og lyden. De synes dog den er litt dyr.

 

Rtings: Synes at LG OLED65CX gir perfekt sverte, brede synsvinkler, god fargegjengivelse og veldig kort svartid. De synes dog at TVn kan anpasse lyset litt for aggressivt og at det er risiko for permanent innbrenning.


Wired: Liker hvordan de mørke fargene hos LG OLED65CX når et utrolig dyp samt at TVn fungerer veldig bra for gaming takket være G-sync og AMD FreeSync. De synes dog at den er for dyr og at forgjengeren (C9) fortsatt er veldig lik.


Flatpanelshd.com: Gjør en grundig test av LG OLED65CX og gir den 86/100 poeng. De synes at den har mange gode kvaliteter, spesielt bildekvaliteten. De gir den mindre poeng på funksjoner og brukervennlighet. En av grunnene til dette er du ikke selv får mulighet til å oppdatere WebOS. De gir også minus for at uttakene sitter på baksiden.


T3: Gir Samsungs UE32T4305 en andreplass. De gir plusspoeng for smarte funksjoner, Full-HD oppløsning og spillefunksjonene.

 

TV test - 2019

Magasinet Råd & Røn oppdaterte listen sin i august 2019 og har nå testet 142 TV-apparater. Øverst finner vi LG OLED 65C9PLA med 82 poeng. Andreplassen går til LG OLED 55C9PLA med 81 poeng. Tredjeplassen er todelt og går til LG OLED 65C8PLA og Samsung QE65Q90R som begge får 78 poeng hver av magasinet.

Produsenten Samsung, som tidligere stod som enehersker på toppen, har det tøft nå og av de 25 øverste plassene går bare 6 av dem til Samsung, mens LG tar 16 av plasseringene på Topp 25-listen.

 

TV test - 2018

Aftonbladet Plus letet etter de 12 beste TV-apparatene og best i test med 5 av 5 plusspoeng ble Oled 55B8PLA. “LG er en kjempe på TV-markedet idag. Prisen og ytelsen er vanskelig for konkurrentene å slå. Bildekvaliteten er høy. Lyden er skikkelig bra…” Ja dette er noen av lovordene som Aftonbladet gir denne testvinneren.
Det er mange TVer som får dele på andreplassen med 4 av 5 plusspoeng. Vi kan nevne noen; Samsung QE65Q8DNATXXC, LG 55SK850PLA, Philips 65OLED803/12 og Sony KD-55XF7005.


Tidningen M3 hyller Samsung Q70R og ga den utnevnelsen "M3 anbefaler" etter testen sin i februar. Den fikk 8/10 poeng og de store fordelene er menysystemet, "den minimalistiske og sykt stilige fjernkontrollen" samt at den har en "brutalt bra HDR+ oppskalering". Oppsummeringen lyder; "Samsung imponerer i klassen, både billedmessig og når det gjelder smart-tv funksjonene."  


EISA delte ut priser med kategorien “Beste TV”. Noen av vinnerne denne gangen var:

* Beste LCD-TV: Samsung QE65Q9FN med ordene; “Bildekvaliteten er imponerende me 65Q9FN:s bruk av Full Array Local Dimmin (FALD)-teknologi som er drevet av Samsungs Q-Engine prosessering, noe som resulterer i fantastisk nydelige bilder..”

* Beste OLED-TV: Ble LG OLED65E8 med anmeldelsen; “Med 65-tommere E8 har LG sluppet en ledende og høyst fleksible UHD HDR TV hvor fantastisk bildekvalitet kun er deler av historien.”

* Beste kjøp OLED-TV: Er ifølge EISA Philips 55OLED803som får følgende motivering; “Philips kombinerer sitt seneste 2018 OLED-panek med sin reviderte P5 bildebehandling for virkelig overbevisende resultater med sin 55 tommers modell, mens prisen fortsatt er beholdt på et hyggelig nivå.”

* Beste A.I. TV: Vinneren ble LG 65SK9500PLA och juryen mener at; “AI systemet fungerer med eksisterende Google Assistant og Amazon Alexa-enheter og gjør skifte av kanal og andre innstillinger mulig å gjøre via stemmekontroll. Den siste webOS-plattformen og Magic Remote gjør navigeringen mellom TV-ens enorme antall strømme-apper en fornøyelse. Dette er en A.I. TV med utmerkete tilkoblingsmuligheter og intuitive funksjoner som er mottakelige for brukerens ønsker og behov.”

 

Magasinet M3 gjorde en test for å finne den beste 55 toms TVn. Fokus lå på bildekvaliteten, smart-tv grensesnitt og ekstrafunksjoner og en prislapp under 10 000 kroner. Det ble hele tre TV-apparater som fikk dele på førsteplassen med 8 av 10 poeng. Disse var Panasonic 58EX700, Samsung UE55MU7005 og Sony 55XE8505. Samtlige av disse får utnevnelsen “M3 anbefaler” og bra anmeldelser av magasinet.

 

Magasinet M3 letet etter den beste 65 toms TVn og etter undersøkelsen sin i juni kåret de LG OLED65C8 til best i test. Denne TVn var den eneste som fikk 9 av 10 poeng og anmeldelsen lyder; “Det er ingen tvil om at LG enda en gang viser hvor skapet skal stå. Dette er en av de beste modellene vi har fått inn, med fantastisk sverte, rik kontrast og naturlige farger. På den andre siden er det kanskje ikke helt nødvendig å oppgradere om du allerede har fjorårets modell, og det er en hel del penger å spare gjennom å velge en sånn i stedet om du skal kjøpe ny TV.”

 

Magasinet Råd & Røn har 115 testede TV-apparater på listen sin og øverst finner vi LG OLED 55B7V og LG OLED 65C8. De får 80 respektive 78 poeng i magasinet. De neste topplasseringene kommer også fra LG, da med OLED 55C7V og SK8500-modellene.

 

Magasinet M3 testet den eksklusive Samsung 65Q9FN i mai og ga den 8 av 10 poeng. De skriver; “Leter du etter en lyssterk tv er det denne du skal satse på, dette gjelder også om du først og fremst har tenkt til å bruke tvn til spill. Bildekvaliteten når dog fortsatt ikke opp til samme nivå som de beste oled-modellene.”

 

Magasinet M3 testet Philips Oled 873 i april og ga den 8 av 10 poeng samt prisen “M3 Anbefaler”. Anmeldelsen lyder: ” Philips fortsetter å bane veien og finpusser det som var bra med fjorårets oled-variant. Programvaren er kanskje litt ugjennomtenkt og fjernkontrollen trenger en oppdatering, men ellers er Oled 873/12 en skikkelig lovende start på tv-året.”

 

Aftonbladet letet etter det beste TV:et for under 6 000 kroner og testet derfor 10 ulike modeller. I størrelsen 55 toms fikk LG 55UJ630V høyeste poeng 5 av 5 og anmeldelsen “et kalasbra kjøp”. Blant de mindre TV-apparatene på 40-43 toms ble det flere høyt plasserte TVer med poengsummen 4 av 5. Her finner vi LG 43UJ670V, Samsung UE40MU6195 og Philips 43PUS6432.

 

Magasinet M3 stilte 5 TV-apparater opp mot hverandre for å finne den beste 55-tommeren under 15 000 kroner. Bildekvaliteten, smart-TV grensesnittet og ekstrafunksjoner (f.eks. mediaspiller, PVR og skjermspeiling) var de viktigste delene i denne testen. Vinneren og best i test ble LG OLED55B6 som fikk poengsummen 9 av 10 og magasinet konstaterer at dette er “en skikkelig rimelig tv”.

 

TV test - 2017

Magasinet M3 testet flaggskipet Samsung QE65Q9F og ga den 7 av 10 poeng. Magasinet skriver at det er en stilig TV med påkostet design og en av de mest brukervennlige TV-apparatene som de har testet. Fjernkontrollen er også trivelig, men når det kommer til bildet så når den ikke helt opp til samme nivå som OLED-apparatene fra Philips, Panasonic, LG og Sony, spesielt ikke når det gjelder sverten.

 

Aftonbladet gikk igjennom den nye TV-teknikken og presenterte siden bra TV-apparater i to kategorier; Toppmodeller og Bra 4K-TV. Blant toppmodellene fikk LG OLED65G7V og Philips 55POS9002 de høyeste poengene, 4 av 5. Blant de mer prisverdte TV-modellene utmerket LG 60UJ750V og Sony Bravia KD-55XE9005 seg med høyeste poeng, 4 av 5. TVn fra LG fikk dessuten utnevnelsen “Beste kjøpet”.

 

Lyd & Bilde testet Samsung QE55Q7F og ga den 5 av 6 poeng. Magasinet var imponert over en stilig design, høy byggekvalitet og bra brukervennlighet mens de  mener at en OLED-TV allikevel er bedre på sverte. De skriver videre at TVn har en lekker fargegjengivelse, bra lysstyrke og jevne bevegelser som gjør at Q7F er en utmerket TV. Den får utnevnelsen “Spesielt Anbefalt” av Lyd & Bilde.

 

Råd & Røn har nå i desember 166 TV apparater i testen sin og øverst finner vi to dyre apparater med den seneste teknikken; LG OLED 55B7V og LG OLED 55C7V. De får 80 respektive 78 poeng. Det er dog fortsatt Samsung som har flest testvinnere og har hele 14 av de 23 øverste plassene med sin gjennomgående høye kvalitet på TV-apparatene.

Lengst ned på denne lange listen finner vi billigere TV-apparater fra Philips, LG og Panasonic. Å bare velge “rett produsent” går derfor ikke om du vil ha det beste. Det gjelder å være nøye med hvilken modell du skal kjøpe. 

 

Magasinet M3 testet Panasonic Viera TX-65EZ950E og ga den 8 av 10 poeng. Prislappen er høy men den får allikevel utnevnelsen “M3 anbefaler”. Magasinet konkluderer det hele med; “Dette er en skikkelig tøff TV som imponerer stort bildemessig og som samtidig føles veldig påkostet. App-tilbudet er ikke det beste men TVn er superenkel å bruke og her finner du ekstremt mange bildeinnstillinger å grotte deg i.”

 

Lyd & Bilde testet LG OLED 55B7V og sammenstiller det hele med; “Vidunderlige bilder! Det tar bare noen sekunder å konstatere at ytelsen fra LG OLED55B7V lett kan hamle opp med de beste LCD-skjermene der ute når det kommer til svartnivå og kontrast. Ikke bare det – den ligner veldig mye på LGs egen (og mye dyrere) E7-modell i ren og skjær bildekvalitet! Lyden er litt spinkel, men for deg som er opptatt av best mulig bilde til fornuftig pris, er LGs budsjett-OLED et av de beste TV-kjøpene du kan gjøre akkurat nå..”

 

EISA har delt ut priser og utnevnelser i kategorien “Beste TV 2017-2018”. Vinnerne innom de ulike områdene ble: 

* Beste LCD-TV ble LG 55SJ850V med anmeldelsen; “LG:s mellomklasse-tv på 55″ er en suveren allround-tv som matcher sin brukervennlige webOS 3.5-grensesnitt med et fargerikt og lyssterkt bilde.”

*Beste Smart-TV ble Samsung QE55Q7F som får anmeldelsen;” Samsung fortsetter å tøye på grensene når det gjelder tv-design og brukervennligheten – Qe55Q7F er smart på mange måter.”

*Beste OLED-TV ble LG OLED65E7 som får anmeldelsen; “LG:s OLED-teknologi gir titteren en fantastisk kontrast med absolutt sverte og lyse høydepunkter, pluss fantastiske farger som ikke utmattes uansett hvilken synsvinkel du har, og enda har OLED65E7 bedre ytelse innom nøkkelområdet sammenlignet med forgjengerne.”

 

Tidningen M3 testet Sony Bravia KD-65A1 og ga den poengsummen 8 av 10. Magasinet skriver; “Sony KD-65A1 er en TV som byr på skikkelig bra bilde og alle funksjoner du kan vente deg i en ny high-end-tv. Og noen til. Prislappen er dog deretter, men om du er villig til å betale ordentlig for det beste og liker designen, så blir du ikke skuffa.”

 

Lyd & Bilde testet Samsungs flaggskip QE65Q9F og konstaterte at produsenten har klart å forbedre bildekvaliteten ytterligere, sammenlignet med fjorårets toppmodeller. Fremfor alt når det gjelder lysstyrke og fargegjengivelse. Sverten og synsvinkelen er dog fortsatt bedre på en OLED-TV. Poengsummen ble 5 av 6.

 

Magasinet M3 testet LG:s dyre OLED-TV med navnet LG OLED55B7V. Denne TVn fikk poengsummen 8 av 10 og magasinet konstaterer at den har veldig god sverte og kontrast, et raskt og lettjobbet grensesnitt og stilig design. Prisen er dog veldig høy og den har en fjernkontroll som ikke passer alle.

 

Magasinet M3 testet OLED-TVn Philips 55POS901F og ga den poengsummen 8 av 10. De konstaterer at dette er “den beste oled-TVn du kan kjøpe akkurat nå…men LG og Sony har nye apparater på gang i løpet av bare noen måneder…med helt nye panel”. 

Prisen rundt 30 000 kroner er avskrekkende og selv om TVn kan anbefales er det bedre å vente på konkurrentenes OLED-TVer som kommer i løpet av 2017.

 

Aftonbladet testet de beste 55-pluss tommerne med nye 4K-teknikken. Best i test ble Samsung UE65KS7005 som fikk 4 av 5 poeng og omtalen; “7000-serien er den billigste i Samsung tv-lineup 2016. Men det betyr ikke at den er dårlig. Tvert imot. Det er en utrolig bra 65-tommer med god lyd og bra bilde og gode tilkoblingsmuligheter.” 

Like mange poeng, 4 av 5, fikk også den atskillig dyrere Panasonic Viera TX-58DX800E som dermed fikk dele på førsteplassen med Samsung.

 

Tv test - 2016

EISA har delt ut priser og utmerkelser i kategorien “Beste TV 2016-2017”. Vinnerne i de ulike områdene ble:

Beste TV-kjøp ble Samsung UE55KS9000 med omtalen; “Denne 55 toms TV kombinerer fantastisk design med en overlegen ytelse. Det er en perfekt partner for HDR, 4K og HD-kilder.”

* Beste Smart-TV ble LG UH770V med ordene: “En redesignet fjernkontroll gjør brukeropplevelsen bedre enn noensinne… å bruke den er både intuitivt og moro…og med støtte til både HDR 10 og Dolby Vision videoformat matcher LG smarte ferdigheter med bra bilde”

* Beste High End-TV  ble LG OLED65G6V og denne TVn får begrunnelsen: “For bildekvaliteten i referenseklasse trenger man ikke lete lengre enn denne 65-toms OLED-TV. Bildekvaliteten er eksemplarisk, med et enormt kontrastomfang som er blitt muliggjort gjennom panelets uovertreffelige svartnivå pluss naturlige, lyse farger og silkelene bevegelser.”

 

Magasinet M3 spørsmålet; Hvilken er den beste smart-tvn 2016? Etter å ha testet fire av de beste TV-apparatene akkurat nå, kom de fram til at Samsung UE65KS9005 er verdt denne viktige tittelen. Den fikk 9 av 10 poeng, ble utsett til best i test og ble vinneren med anmeldelsen; “Dette er et skikkelig bra tv for deg som setter pris på bra bildekvalitet og som vil være fremtidssikker med HDR og en bra plattform for smart-tv-apparater. TVn er lynrask, god oppløsning, tilbyr mange bra finesser og er superlett å bruke.”

 

Lyd & Bilde testet seks nye 55″ TV-apparater og skriver: “Den gode nyheten er at det ikke behøver å koste en formue! Vi har samlet et knippe av de mest interessante 55-tommerne i prisklassen rundt 12.000 kroner, og ble positivt overrasket over bildekvaliteten.”

Best i test ble Samsung 55KS7005 som fikk hele 28 av 30 poeng og anmeldelsen; “55KS7005 har i stort sett mye å tilby: stilig design, utmerket brukervennlighet og fremfor alt et glitrende bilde. Samsung-skjermen er faktisk den eneste i testen som kan gi en ganske komplett opplevelse av de nye HDR-formatene.”

  

Magasinet M3 letet etter den beste smart-tvn til under 6 000 kroner. Det handlet om TV-apparater i størrelsen 42-50 toms og av de 5 testede apparatene var det Philips 43PUT6401 som ble utsett til best i test med 8 av 10 poeng. Den ble vinner bl.a. fordi den har 4k med god bildekvalitet, overraskende god lyd og mange uttak.

Like mange poeng, 8 av 10, fikk også Samsung UE49K5605 som dermed tar andreplassen. Det mest positive med denne TVn er at den er større enn testvinneren, har god bildekvalitet, pluss et enkelt og smidig smart-system.

 

DinSide  stilte 3 høyaktuelle TV-apparat mot hverandre i en sammenligningstest. Det handlet om Samsung UE55KS7005 mot Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V. Etter nøye undersøkelser vant Samsung UE55KS7005 med den fikk høyeste poengsum, 6 av 6, og magasinet summerer det hele med ordene; “Samsungs TV imponerte veldig på oss i denne testen. Den har det beste bildet og tilbyr dessuten den beste brukeropplevelsen. Legg derimot til at den faktisk også er billigst, så forstår du hvorfor vi synes at dette er klart det beste kjøpet av disse tre.” Sølvmedaljen gikk til TV-apparatet fra LG, som fikk 5 av 6 poeng.

 

Magasinet M3 gjorde en test på Samsung UE65KS9005. Dommen lyder; “Fargene og lysstyrken imponerer så vel som dybden i bildet. Sverten er så godt som perfekt og menysystemet er overbevisende.” Ulempen var at den koster nærmere 30 000 kroner og som så mange andre flatskjermer har den bare en middelmådig lyd.

Poengsummen ble allikevel 9 av 10 og TVn fikk også vurderingen “M3 anbefaler”.

 

TEK testet Samsung UE55KS7005 og de ble lyriske over hva de fikk se. De ga TVn høyeste mulige poengsum; 10 av 10. Fordelene er bl.a at den har veldig fine og eksakte farger, bra sverte, fin design og at den skalerer opp til UHD veldig bra. Konklusjonen lyder; ” Med Samsung UE55KS7005 har selskapet en sterk kandidat til årets beste kjøp i 2016. I skrivende stund kan vi ikke komme på en eneste modell som er i nærheten av å gi deg like mye TV for pengene.”

 

EISA har som vanlig delt ut flere priser og utmerkelsen innom kategorien “Beste TV”. Vinnerne ble følgende:

*Prisen som Beste TV-kjøp går til Philips 55PUS7600 med motivasjonen “Å lykkes kombinere utmerket bildekvalitet, trivelig lyd ytelse og en moderne Smart-TV-OS i et attraktivt skall er  en bedrift, spesielt om prisen er lav. Og allikevel er det akkurat hva Philips har oppnådd med 55PUS7600.”

*Prisen Beste Smart-TV går til LG 65UF950V med ordene: “Som Smart-TV-pakke er det verdt å roses til skyene.”

*Prisen Beste High End-TV går til Samsung UE65JS9500 og denne TVn beskrives “Med en maksimal lysstyrke på nærmere 1 000 nits og støtte for HDR-material (High Dynamic Range) setter Samsungs flaggskip anno 2015 en ny standard for TV-teknikk, som gir et bilde med en revolusjonerende lysstyrke.”

 

Magasinet M3 testet Panasonic TX-65DX780E i mai og konstaterte at det er en luksus Smart-TV med superbra bilde og lekker design. Til tross for at prislappen er litt avskrekkende får den poengsummen 9 av 10 og utmerkelsen “M3 Anbefaler”.  


best i test tv 55 tommer,beste tv,tv test,


~ Få de fineste stundene med beste Smart TV ~


Veggfeste - så høyt skal du plassere TVen din på veggen

Med de nye flate og relativt lette TV-apparatene så er det også mulig å montere den nye TV-en din på veggen. Men hvilken høyde skal det være? Det er jo selvfølgelig en smakssak, men her er noen gode tips du kan tenke på:

 

* For det første så er det en TV du skal henge opp, ikke et bilde! Tenk på hvilken høyde den tidligere TV-en din stod på og at det kanskje er en grunn til at den var i akkurat den høyden.

 

* Rett monteringshøyde får du ifølge de fleste eksperter gjennom å sette TV-en i “øyehøyde”. Sett deg altså i sofaen og kontroller at du har midten på TV-ruta di “midt framfor deg.” Det pleier å innebære at nederkanten på TV-en er ca. 60-80 cm ovenfor gulvet.

 

* Prøv gjerne å heve TVn lite grann når du har funnet midten, sånn at du har en tredjedel av TV-en under “øyehøyde” og to tredjedeler over “øyehøyde”. Føles dette bedre for deg, så velg denne høyden i stedet – men helst ikke høyere enn så.

 

Det kan se litt rart ut i begynnelsen å henge TV-en sin så lavt, men øynene dine kommer til å takke deg. Henger du den for høyt så øker du risikoen for både hodepine og verk i øyene etter et par timers TV-tittende.

 

Og du – du trenger ikke å kjøpe veggfeste til TVn din hos TV-forhandleren når du skal henge TVn på veggen. De har ofte lave marginer på de dyre produktene sine og vil derfor selge tilbehør og ikke minst helt unødvendige forsikringer til deg når du vel har bestemt deg for et innkjøp. Gå ikke på det! Kjøp veggfeste hos noen andre i stedet, som f.eks. Kjell & Company.  

 

Etter middagen er det deilig å bare slenge beina på bordet og sette på favorittserien på TV – men dessverre så er det jo som oftest en haug med oppvask som venter. Svaret på dette er en oppvaskmaskin! Her ser du hvilken oppvaskmaskin som er Best i test!

 

Du vet vel at du kan koble dataen til denne TV-en? Her ser du hvilken laptop som er best i test akkurat nå. Eller hvorfor ikke investere i det beste nettbrettet?


Testvinnere:

  • Samsung 55" Q70 QLED 4K


  • LG OLED55C3  


  • LG OLED65C3  


  • Samsung UE32T4305Tips! Du som går med i Facebook-gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på dette TV-apparatet. På den måten kan du gjøre et riktig kupp = Beste TV til Best pris! Klikk på Liker, så tar vi oss av resten!Philip Andrén

Best i test: TV

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.

Testen ble sist oppdatert