Hvilken TV er kåret til best i test? Beste flatskjerm-TV.

 

Dette er den beste TVn 2019

Om du skal kjøpe ny TV og vil vite hvilken som er best akkurat nå, har du kommet helt rett! Vi har gransket alle aktuelle tester og fått greie på ekspertenes hemmeligheter. Men vi har også sjekket hva vanlige forbrukere synes om TVn sin.

 

Alt dette har vi så oppsummert til deg på denne siden, så du raskt og enkelt kan gjøre rett valg direkte og slipper dårlige kjøp som koster både tid og penger. Men først skal vi ta en titt på sånn som kan være bra å vite før du kjøper ny TV.

 

Leter du etter en helt enkel og bra TV  – klikk her! 

 

Hva skal du gjøre med TVn din?

Skal du først og fremst kikke på TV med den nye TVn din? Kanskje du synes at dette spørsmålet er helt idiotisk og hadde det vært for noen år siden så hadde man vel blitt tatt for å være gal om man stilte det. Men i dag er det faktisk et relevant spørsmål. Grunnen til det er at man i dag kan gjøre så utrolig mye med TV-en. Utviklingen har gått fra å være TV-kikker til TV-bruker.

 

Med en Smart-TV kan du f.eks. surfe på Internett, kikke på YouTube klipp, bruke apper eller koble opp TVn mot dataen din. Og nei, det er ikke en Smartphone eller nettbrett vi snakker om, det er en TV, selv om elektronikkproduktene blir mer og mer like hverandre for hvert år. 

 

Vil du lese mer om hva en Smart-TV er får du en enkel gjennomgang her. Og vil du fordype deg ordentlig og vil vite hva Dvb-t, Mhl, Hdr, Nits og mange andre ting betyr og hvordan de fungerer, har svenske M3 en bra oppsummering her (fra høsten 2017) 

 

Men for deg som ikke vil bli en TV-ekspert, men nøyer deg med å se på og bruke den nye TVn din, er det bare å fortsette å lese her.

 

Plasma, LED eller OLED?

Når det gjelder bildeteknikk så er det LED og OLED som dominerer i dag. Den siste store produsenten av Plasma-TV, Panasonic, sluttet helt med produksjonen av Plasma i 2014 så denne teknikken tilhører historien.

 

OLED er den teknikken som kommer til å dominere i fremtiden. Her kan hver eneste pixel (prikk) på skjermen styres individuellt med tre farger; Rød, blå og grønn. Dette gjør at det går å få et veldig eksakt bilde og dessuten en sverte som er mye bedre enn LED. Det svarte blir virkelig helt svart. Skjermene kan også gjøres veldig tynne – til og med bøybare og har en uslåelig betrakningsvinkel.

 

Selvfølgelig er det også ulemper med denne teknikken og du som var med på Plasma-tiden kjenner de kanskje igen. OLED er f.eks ikke like lyssterk som LED, som selvfølgelig kan bli et problem om du har tenkt til å se på TV i et rom der solen lyser inn. Det er også en litt større risiko for “innbrenning” om du viser samme bilde under en lang tid. Dessuten er prisen på en OLED-TV fortsatt høyere enn på en tradisjonell LED-TV.

 

 

Så stor TV skal du kjøpe

Uansett hva som sies, så har størrelsen mye å si! Man kan helt enkelt uttrykke det; Jo bedre signalkvalitet du har, jo større TV kan du kjøpe. Ser du bare på Blu Ray-filmer og har HD-kanaler hjemme, ja da kan du helt opp i 65″. Men om du har tenkt til å kikke på gamle VHS-filmer eller at du bare har noen få TV-kanaler i huset eller leiligheten din (altså ikke en digitalboks) så kan det være bra å ikke kjøpe en altfor stor TV.

 

Akkurat nå (år 2019) er 55″ den mest etterspurte størrelsen, men trenden går mot alt større skjermer for hvert år. Har du bra signalkvalitet og økonomi er det ingenting som hindrer deg fra å velge en større TV, og da er 65″ er neste naturlige steg.

 

 

Hva skjedde med 3D og hvelvede TV-skjermer?

I 2011 kom 3D-teknikken tilbake, men det ble aldri noen stor suksess. Ikke denne gangen heller, kan man kanskje si. Den ble like lite verdsatt nå som på 80-tallet. Forbrukerne brukte det i veldig liten skala og i 2016 kunne man dermed se at Samsung og LG ikke lengre satset på 3D, så denne teknikken sluttet de med.

 

I 2014 presenterte produsentene de såkalte “hvelvede” skjermene. Det var en design som først og fremst handlet om at seeren i soffaen skulle få en mer rett vinkel til bildet, uansett hvor stor TVn var. Dette var heller ikke noe som forbrukerne satte noen større pris på. Etter bare et par år forsvant denne trenden også, og de de bueformede TVene har nesten forsvunnet helt fra markedet.

 

Derfor skal du ha 100 Hz i den nye TVn din

Nesten alle dagens TVer klarer stillbilder og rolige filmscener uten problem. Det er først når bildet er i rørelse som svakhetene begynner å vises. Billigere TV-apparater er helt enkelt litt trege og får problem når de skal bevare et bilde skarpt, når kameraet rører seg fort. For å forbedre dette tar TV-produsentene frem apparater med 100 eller 200 Hz som gjør at rørelsene blir mykere.

 

Unngå helst TV-apparater som bare har 50 eller 60 Hz. Ja, de er billigere, men du risikerer å angre på kjøpet ditt etterpå, når bildet hakker i både filmer og sport. Vær også på vakt når du sjekker oppdateringfrekvensen. Produsentene prøver ofte å “lure deg” med tekniske løsninger at de har 100 HZ eller til og med 200 HZ, selv om TVn egentlig bare har 50 HZ.

 

Visste du dette om 4K Ultra HD?

I 2014 kom de første TV-apparatene med Ultra HD på det norske markedet. Kort og godt kan man si at 4K UHD er en forkortelse av Ultra High Definisjon og er et skjermformat som skal ha minst 3840 x 2169 pixlers oppløsning.

 

En Ultra-HD-TV kan altså vise skarpere og mer detaljerte bilder i og med at den har fire ganger flere bildepunkter enn en TV med Full-HD (1920 x 1080). Derfor kalles det 4K og denne teknikken er best  med skikkelig store skjermer.

 

Spørsmålet er da om du kjøpe en Ultra HD allerede idag? Mest sannsynlig så er svaret ‘nei’. TV-sendinger i Ultra HD kommer vi ikke til å se de nærmeste årene og ekte Ultra HD-material er veldig uvanlig enn så lenge, selv om YouTube og streamingtjenester som Netflix har et lite utvalg. Flere brukertester som er gjort viser at mange forbrukere har vanskelig for å se noen større forskjell mellom bilder i Ultra HD og Full HD.

Men prisene faller fort på Ultra HD og det er selvfølgelig ingen ulempe å kjøpe en sånn TV allerede i dag, om lommeboka tillater de. Mer om Ultra HD leser du her.

 

 

Derfor skal du kjøpe en TV med HDR

En ny teknikk som mange forbrukere setter pris på er HDR. Her er det mange seere som direkte merker forskjell på at det er et skarpere og tydligere bilde. Lett forklart handler det om at hver farge kan vises i flere nyanser enn tidligere. En vanlig Ultra-HD-TV kan vise ca 16 millioner farger, mens en motsvarende TV med HDR kan vise ca en 1 milliard farger. Fargespekteret er altså atskillig større og bildet oppleves derfor mer levende og ekte.

Fremfor alt merker du forskjellene med HDR i scener som er veldig lyse og som inneholder mange små detaljer. Et luftfoto over f.eks. New York går fra å være en “grå masse” til å vise detaljer på byggninger og gater. Det kan altså være en god idé å se til at den nye TVn din har HDR, i og med at denne teknikken kan berike opplevelsen din når du ser på filmer og TV-program.

 

Her er den beste TV-produsenten

Når vi begynte med våre granskninger for noen år siden, var det bare et merke som gjaldt; Samsung! Eksperter, butikker og forbrukere pratet samme tydelige språk – vil du ha den beste produsenten av LCD/LED så var det bare Samsung som gjaldt. Så er det ikke riktig i dag, da fremfor alt LG prøver å ta seg inn på den tidligere herskeren. For noen år siden var også Sony med i kampen, men de har den siste tiden ikke lykkes like bra som tidligere i testene. 

 

Om vi leser hva ekspertene mener er den beste produsenten i dag, så deler de meningene med forbrukerne; De beste TV-apparatene akkurat nå gjør Samsung og LG. Disse to plasserer seg ofte øverst i eksperttestene og er høyt verdsatt av forbrukerne. Derfor retter vi blikket først og fremst mot disse merkene når vi bestemmer oss.

 

 

Best i test – Smart TV 2019

Samsung har ikke helt hengt med i svingene de siste årene, men satser fortsatt først og fremst på LED (selv om de kaller det for QLED). Dette mens OLED er den teknikken som kom på alvor i 2018.

Når det gjelder TV-modeller så er det først og fremst en strid mellom Samsungs Q8F-serie og LGs OLED-serie. Samsung QE55Q8FN mot LG OLED55C8PLA. Begge er veldig bra TV-apparater og ingen av disse kommer til å skuffe deg.

 

 

Men så var det jo dette med hvilken som er best. Bare en kan jo være best. Og om vi veier sammen alle aktuelle TV-tester og tar hensyn til forbrukernes meninger, får vi fram den Smart TV som er verdt gullpokalen akkurat nå.

 

 

 

Den beste Smart TV akkurat nå; LG OLED55C8PLA

 

Se dagens aktuella pris

 

Skal du ha det beste idag, skal du ha OLED ifølge ekspertene og forbrukerne. Og skal du dessuten ha den beste OLED-TVn skal du ha en LG OLED55C8PLA. Så er det bare. Vi har tidligere hatt forgjengeren LG OLED55B7V her på Best i test Guiden, men i og med at denne har gått ut av produksjon løfter vi inn den verdige og oppdaterte etterfulgeren.

 

Ser vi tilbake på OLED55B7V fikk den hele 9,4 av 10 poeng av forbrukerne og ekspertene ga den minst like høye poeng. 
Den siste modellen som du ser på bildet her over, ble presentert sommeren 2018 og har potensialet til å bli like høyt verdsatt. Ikke minst i og med at at videoprosessoren er 40% raskere i denne nye modellen. Men la oss først se litt nærmere på teknikken i denne TVn.

 

Den store forskjellen mellom en OLED/AMOLED (som ikke skal forveksles med Samsungs `QLED`) og en vanlig LED er at den ikke har noe bakgrunnsbelysning. Det gjør at det blir veldig mye mere sverte, der det faktisk skal være helt svart i bildet. Den er helt sammenlignbar og ifølge mange til og med bedre, enn de Plasma-TVene som tidligere ble solgt. Bildeproblem som f.eks. ‘clouding’ slipper du også.

 

Takket være OLED-teknikken får du dessuten piksler som er over 1000 ganger raskere en LED-piksler, som gjør at bildet er fritt fra bevegelseskarphet. Andre fordeler er at en OLED kan gjøres tynnere og synvinkelen er mye bedre.

 

LG OLED55C8PLA er en testvinnende 4K Ultra HD TV (3840×2160). Selvfølgelig kan den også vise vanlig Full HD og lavere oppløsninger. Den har WiFi (802.11ac), Ethernet-tilkobling, innebygd webbleser og støtte til blandt annet Netflix og YouTube.

 

Den har også HDR (Dolby Vision, HDR10 og HLG) for å lage et mer realistisk bilde og gjenskape hvordan vi mennesker ser virkeligheten med øyene våre. Til tross for at den er 55 tom er den energiklasset som A og drar bare 113 watt når den er i drift.

 

Lydmessig er den også forberett for det meste som du kan tenkes ønske deg. Den har Dolby Vision og Dolby Atmos og støtte for DTS. Du når lyden gjennom en optisk digital lydutgang, men den har også uttak for høretelefoner. Videre finner vi 4 HDMI-porter og 3 USB-kontakter på TVn der du kan koble til de andre produktene dine. 

 

Leter du etter den mest prisgunstige TVn akkurat nå – klikk her! 

 

Dette sier ekspertene om denne TVn

LG OLED55C8PLA ble lansert sommeren 2018 og har fått skikkelig bra kritikk av ekspertene. Det som stadig kommer tilbake er at den er høyt verdsatt for at den er brukervennlig, fantastisk bildekvalitet, bra lydkvalitet og stilig design.

 

Magasinet M3 testet denne TVn i juni 2018 og innledet overskriften med “Wow, hvilket bilde.” Oppsummert mener magasinet at LG OLED55C8PLA er “en av de beste tv-modellene de har testet, med brutalt bra sverte, rik kontrast og naturlige farger.” Den fikk 9 av 10 poeng og dessuten utnevnelsen “M3 Anbefaler”

 

Magasinet Råd & Røn har testet hela 153 TV-apparater og rapporterer alle disse i en lang liste fra august 2018. Øverst på tronen og alene med 78 poeng står best i test-vinneren vår; LG OLED65C8PLA

Lyd & Bilde testet LG OLED65C8PLA i juni 2018 og oppsummerte det hele med; “Blant alle OLED-seriene som LG tilbyr i år (B-C-E-G-W), er C8-modellen trolig den aller mest spennende. Den har fått med seg alle de bildemessige godsakene fra toppmodellene, uten at prisen hopper til værs. LG-skjermen leverer enestående sverte og kontrast, knivskarpe detaljer og myke rørelser. Den viser både nye og gamle innspillinger fra de beste sidene sine. For deg som er intressert av bildekvalitet er LGs nye OLED en av de beste TV-apparatene som går å kjøpe.” Det får 5 av 6 poeng og utnevnelsen“Spesielt anbefalt” av magasinet.

 

EISA delte ut prisen Beste OLED-TV 2018-2019 til storebror LG OLED65E8. De skriver blant annet; “Med 65-tommeren sin E8 har LG sluppet en overlegen og enormt mangsidig UHD HDR-TV, hvor den fantastiske bildekvaliteten bare er en del av fortellingen.”

 

Avforums gjorde en veldig grunnleggende test av LG OLED558CPLA i mai 2018 og delte ut høyeste mulige poengsum, 10 av 10, til denne TVn. De oppsummerer det hele med; “LG C8 er den mest komplette TV jeg noengang har testet. Om jeg skulle kjøpe en OLED-TV nå skulle LG C8 uten tvil stå høyest oppe på ønskelisten min. Dette blir vårt nye referanseprodukt for 2018!”

 

Techradar undersøkte LG OLED55C8/OLED65C8 i maio 2018 og ga den høyeste karakter – 5 av 5. De fremhever blant annet at denne TV har fantastisk bildekvalitet, omfattende funksjoner, utrolig effektiv og smart plattform og stilig design.

 

What HI*FI testet denne TVn i april 2018 og summerte med ordene; “Individuellt små men betydelige forbedringer gjør C8 til en utmerket allround TV.” Poengsummen ble 5 av 5 og de mener at 2018-års modellen “har lysere og skarpere bilde en fjorårets modell, stilig utseende og mange bra apper installert.”

 

Og dette synes forbrukerne

Forbrukere som har kjøpt denne TVn, og forgjengeren OLED55B7V, er fornøyde med valget sitt. Veldig fornøyde! Gjennomsnittspoengene fra forbrukerne som eier TVn er 4,7 av 5 poeng (september 2018) som er veldig høyt for en TV.

 

Noen av anmeldelsene lyder; “Veldig fornøyd med min første OLED TV. Skal man kjøpe 4k er det lett verdt å legge litt ekstra for en OLED. Farger og sverten er ifølge meg veldig mye bedre enn alle LED apparater jeg har sett.” , “Har hatt den i litt over en uke nå og bildet er krystallklart om man ser på rett material. Ja TVn koster en hel del men man får virkelig valuta for pengene.”, “Så mye som har hendt på TV-fronten på bare knappt 4 år, det er som dag og natt.”, “Stilig TV med fantastisk bilde, og enkelt å navigere rundt i menyene med en tv håndkontroll som kan brukes som en mus.” og “Filmer og spill får et nytt liv. Sverten er latterlig bra. Både Blu-ray og 4K filmer er fenomenale. Til og med lyden er helt ok for å være en så tynn tv. Jeg ser ikke noe grunn til å trenge å bytte opp meg igjen på veldig veldig lenge…”

 

Dette er ulempene med TV:n

Ulempene med denne TV da? Sånne er det jo med alle produkt og vi vil gjerne kjenne til disse innen vi handler så vi kan ta med dem når vi bestemmer oss. Ja det som en del tar opp er som vanlig at lyden ikke er mer enn ok, men det gjelder så godt som alle tv-apparater, i og med at det fysisk ikke får plass med ordentlige høytalere.

 

Det som ofte kommer tilbake er også at prisen er høy og noen mener at fjernkontrollen er litt spesiell og tar tid å lære seg å like. En del eksperter savner også HDR10+ men ellers er det bare lovord denne TVn får.

 

Les gjerne om funksjoner og finesser i denne Smart-TV på LG:s hjemmeside.

 

Her kjøper du TVn til best pris

I og med at OLED er en relativt ny teknikk er prisen høy. Når denne TVn kom sommeren 2018 lå prisen på rundt 30 000 kroner, men det har rast mye siden det.
Idag kjøper du denne TVn billigst på internett og da får du den dessuten levert hjem til huset ditt. Deilig – i og med at kartongen er stor og veier over 24 kilo.

 

NetonNet selger akkurat nå denne testvinneren for bare 11990 kr inkludert frakten hjem til deg. Dette er den beste prisen i Norge idag!

 

Hos Dustin kan du kjøpe denne TV for 12 990 kr når du klikker her. Frakt fra 799 kr kommer i tillegg. 

 

Tips! Du som går med i Facebook-gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på denne TV-apparaten. På den måten kan du gjøre et riktig kupp = Beste TV til Best pris! Klikk på Liker, så tar vi oss av resten!

 

 

 

Her er den rimeligste TV-en

Men om man ikke må ha det absolutt beste da? Om man kan nøye seg med en skikkelig bra TV og først og fremst har tenkt til å – ja akkurat – se på TV. Hva skal man kjøpe da? 

 

Jo, her er det også Samsung og LG som sloss om gullmedaljen i 2018/2019, men da med litt enklere modeller. For nå handler det om å finne en prisverd og enkel TV med beste bilde og lyd, ingenting annet. 

 

Det er LG 55SK8100 mot Samsung UE55NU8045 og denne gangen er det Samsung som går ut som vinner. Men det er med liten margin, så hvilken du liker best kan få avgjøre dette.

 

 

 Bra TV for deg som vil ha en Smart-TV med beste bilde og lyd, men ikke så mye annet; Samsung UE55NU8045.

(Klikk på bildet for mer informasjon på Samsungs hjemmeside.)

 

Se dagens aktuella pris

 

Tidligere har vi hatt Samsung UE55MU7005 som vinner her på Best i test Guiden, men i og med at denne ikke produseres lengre snur vi blikket mot den verdige etterfølgeren som kom våren 2018; Samsung UE55NU8045. Denne nyheten har alt som den tidligere testvinneren hadde – og mer enn så!

 

Vi kan si med en gang at dette ikke er den billigste TVn som du kan finne på markedet idag. Men ifølge ekspertene er det den som er mest prisverdt. Ikke minst fordi den er godt utrustet med den seneste teknologien. Den har til og med stemmekontroll hvis du ønsker det.

 

Samsung UE55NU8045 er en LED-TV med 4K Ultra HD (3840×2160) men som selvfølgelig klarer lavere oppløsning som f.eks. Full HD. Du kan få den i størrelser fra 49″ og opp til 65″ for deg som ønsker en skikkelig stor TV. Den har HDR (HDR 100, HDR 10+) som gjør at fargene er veldig klare og skarpe, samtidig som TV-en er lyssterk.  

 

Menysystemet er enkelt å jobbe i og tilbudet av apper er bra. Her får du de store streamingtjenestene som f.eks. Netflix og Viaplay.

 

Du kan pause i direktesending om du kjøper en ekstern USB-harddisk for noen hundrelapper. Den har også doble TV-mottakere som betyr at du kan spille inn et program samtidig som du kikker på et annet.

 

UE55NU8045 har også innebygd DVB-T2-, DVB-C- og DVB-S2- mottakere for en knivskarp og forstyrrelsefri digital-TV via både antenne, kabel-TV og parabol/satelitt. Dette betyr at du normalt ikke trenger en separat digitalboks for å kikke på digital TV.  

 

Når det gjelder lyden har den støtte for både Dolby Digital Plus og den har flere HDMI-innganger (4 stk), USB-kontakter (2 stk) og en digital optisk lydutgang. Energiklassen er A. 

 

Les gjerne mer om denne TV-en her på Samsungs hjemmeside.

 

Dette synes eksperter og forbrukere

 

Magasinet Råd & Røn ga Samsung UE55NU8045 69 poeng i oppsummeringen sin av 153 TV-apparater i august 2018. Det er blant de høyeste poengene av de mer rimeligere TV-ene og kan sammenlignes med testvinneren som fikk 78 poeng, men som koster dobbelt så mye. 

 

Lyd & Bilde testet Samsung UE82NU8005 i juli 2018 og ga den 5 av 6 poeng. Denne store 82 toms varianten i NU8-serien fikk dessuten utnevnelsen “SPESIELT ANBEFALT”. Magasinet mener at “Samsung-skjermen serverer et kolossalt stort, skarpt og detaljert bilde, med forbausende få svakheter for sin prisklasse. Fargegjengivelsen er også klart godkjent. Når sant skal sies er det få skjermer vi heller ville sett fotball, tennis eller annen sport med. Dette er en kjempeskjerm som vi kan anbefale!”

 

I og med at Samsung UE55NU8045 er en relativt ny modell så har det ikke kommet så mange tester og forbrukeromtaler på denne enda, så da ser vi også på hva eksperter og forbrukere har sagt om den tidligere modellen Samsung UE55MU7005

 

Magasinet M3 lovorder denne TVn og gir den utnevnelsen “M3 anbefaler” etter en test i februar 2018. Den får 8 av 10 poeng og de store fordelene er menysystemet, “den minimale og sykt stilige fjernkontrollen” pluss at den har en “brutalt bra HDR+ oppskalering”. Summeringen lyder; “Samsung imponeren i klassen, både bildemessig og når det gjelder smart-tv-funksjonene.

 

PC-magasinet har også testet Samsungs UE55MU7005 og de ga TV-en 8,1 av 10 poeng. De skriver; “Det tar et kvarter fra vi bærer inn UE55MU7005 gjennom døren til den er installert med både tv-kanaler og internettforbindelse. Samsungs tv er virkelig enkel å bruke.”

 

Forbrukerne forteller blant annet at TVn har en veldig bra bildekvalitet med fantastiske farger og at den er lett å installere og bruke. De synes også at fjernkontrollen er bra og at det er sjenerøst med tilkoblinger. Lyden er også helt ok for å være en flatskjerm.

Gjennomsnittspoengene fra forbrukerne er 4,4 av 5 (august 2018)

 

Ulempene med denne TVn da? Disse vil vi jo også kjenne til før vi handler, for å kunne ta stilling til disse når vi bestemmer oss. Og det som noen eksperter påpeker er at kontrast, lysstyrke og svartnivå ikke er på samme nivå som de dyrere highend-modellene. Noen sier at lyden er litt klein (som på nesten alle TV-apparater idag). 3D får du også klare deg uten, for det er det ikke på denne TVn. De fleste er dog enige i at det ikke går å få en bedre TV idag for denne pengesummen.

 

 

Her kjøper du TV-en til best pris

Veilpris for denne TV i størrelsen 55″ er 11 490 kroner som du kan se på Samsungs hjemmeside der du også kan kjøpe den til den prisen. Du kan dog finne den billigere på internett og da får du TVn hjem til deg som er godt, i og med at kartongen er stor og veier 25 kg.

 

NetOnNet selger denne 55 toms TV-en for bare 8990 kr når du klikker her, og frakten hjem til deg er gratis! (Den modellen som NetOnNet selger slutter på 8055, men er ifølge Samsung, akkurat den samme som 8045). 

 

Du som er med i Facebook-gruppen vår får informasjon når noen av de store kjedene har TILBUD på denne TV. På den måten får du kjøpt den beste TV:n til lavest pris. Klikk på LIKER nå, så holder vi øynene opp for deg i fremtiden.

 

Hvor høyt skal jeg montere min nye TV?

 

Disse eksperttestene har vi gransket

Det er populært å teste TV-apparater i og med att etterspørselen er stor. Vi har derfor valgt å bare vise tester fra 2014 og framover. Vi fyller løpende på når det kommer nye tester og du ser de nyeste testene lengst opp på listen.

 

Magasinet Råd & Røn oppdaterte listen sin i desember 2018 og har nå 169 TV-apparater testede. Øverst finner vi LG OLED 65C8 med 78 poeng. Andreplassen deles av fire TV-apparater: LG OLED 55C7V (som vi hadde som vinner på Best i test Guiden i 2017-2018),  LG OLED 55B8, Panasonic TX-55FZ950E og Sony Bravia KD-65AF8 som alle får 77 poeng hver av magasinet.

Produsenten Samsung, som tidligere stod som enehersker på toppen, har det tøft nå og av de 25 øverste plassene går bare 7 av dem til Samsung, mens LG tar 11 av plasseringene på Topp 25-listen.

Lengst ned på denne lange listen finner vi TV-apparater fra Philips og TCL. Disse produsentene skal du altså unngå å kjøpe, om du vil ha den beste TVn i 2018. 

 

Aftonbladet Plus letet etter de 12 beste TV-apparatene til jul 2018 og best i test med 5 av 5 plusspoeng ble Oled 55B8PLA. “LG er en kjempe på TV-markedet idag. Prisen og ytelsen er vanskelig for konkurrentene å slå. Bildekvaliteten er høy. Lyden er skikkelig bra…” Ja dette er noen av lovordene som Aftonbladet gir denne testvinneren.
Det er mange TVer som får dele på andreplassen med 4 av 5 plusspoeng. Vi kan nevne noen; Samsung QE65Q8DNATXXCLG 55SK850PLA, Philips 65OLED803/12 og Sony KD-55XF7005.

 

EISA delte ut priser i august 2018 med kategorien “Beste TV”. Noen av vinnerne denne gangen var:

Beste LCD-TV 2018-2019Samsung QE65Q9FN med ordene; “Bildekvaliteten er imponerende me 65Q9FN:s bruk av Full Array Local Dimmin (FALD)-teknologi som er drevet av Samsungs Q-Engine prosessering, noe som resulterer i fantastisk nydelige bilder..”

Beste OLED-TV 2018-2019: Ble LG OLED65E8 med anmeldelsen; “Med 65-tommere E8 har LG sluppet en ledende og høyst fleksible UHD HDR TV hvor fantastisk bildekvalitet kun er deler av historien.”

Beste kjøp OLED-TV 2018-2019: Er ifølge EISA Philips 55OLED803som får følgende motivering; “Philips kombinerer sitt seneste 2018 OLED-panek med sin reviderte P5 bildebehandling for virkelig overbevisende resultater med sin 55 tommers modell, mens prisen fortsatt er beholdt på et hyggelig nivå.”

Beste A.I. TV 2018-2019: Vinneren ble LG 65SK9500PLA och juryen mener at; “AI systemet fungerer med eksisterende Google Assistant og Amazon Alexa-enheter og gjør skifte av kanal og andre innstillinger mulig å gjøre via stemmekontroll. Den siste webOS-plattformen og Magic Remote gjør navigeringen mellom TV-ens enorme antall strømme-apper en fornøyelse. Dette er en A.I. TV med utmerkete tilkoblingsmuligheter og intuitive funksjoner som er mottakelige for brukerens ønsker og behov.”

 

Magasinet M3 gjorde en test i juli 2018 for å finne den beste 55 toms TVn. Fokus lå på bildekvaliteten, smart-tv grensesnitt og ekstrafunksjoner og en prislapp under 10 000 kroner. Det ble hele tre TV-apparater som fikk dele på førsteplassen med 8 av 10 poeng. Disse var Panasonic 58EX700, Samsung UE55MU7005 og Sony 55XE8505. Samtlige av disse får utnevnelsen “M3 anbefaler” og bra anmeldelser av magasinet.

 

Magasinet M3 letet etter den beste 65 toms TVn 2018 og etter undersøkelsen sin i juni kåret de LG OLED65C8 til best i test. Denne TVn var den eneste som fikk 9 av 10 poeng og anmeldelsen lyder;“Det er ingen tvil om at LG enda en gang viser hvor skapet skal stå. Dette er en av de beste modellene vi har fått inn, med fantastisk sverte, rik kontrast og naturlige farger. På den andre siden er det kanskje ikke helt nødvendig å oppgradere om du allerede har fjorårets modell, og det er en hel del penger å spare gjennom å velge en sånn istedet om du skal kjøpe ny TV.”

 

Magasinet Råd & Røn har 115 testede TV-apparater på listen sin i juli 2018 og øverst finner vi LG OLED 55B7V og LG OLED 65C8. De får 80 respektive 78 poeng i magasinet. De neste topplasseringene kommer også fra LG, da med OLED 55C7V og SK8500-modellene.

 

Magasinet M3 testet den eksklusive Samsung 65Q9FN i mai 2018 og ga den 8 av 10 poeng. De skriver; “Leter du etter en lyssterk tv er det denne du skal satse på, dette gjelder også om du først og fremst har tenkt til å bruke tvn til spill. Bildekvaliteten når dog fortsatt ikke opp til samme nivå som de beste oled-modellene.”

 

Magasinet M3 testet Philips Oled 873 i april 2018 og ga den 8 av 10 poeng samt prisen “M3 Anbefaler”. Anmeldelsen lyder: ” Philips fortsetter å bane veien og finpusser det som var bra med fjorårets oled-variant. Programvaren er kanskje litt ugjennomtenkt og fjernkontrollen trenger en oppdatering, men ellers er Oled 873/12 en skikkelig lovende start på tv-året.”

 

Aftonbladet letet etter det beste TV:et for under 6 000 kroner i mars 2018 og testet derfor 10 ulike modeller. I størrelsen 55 toms fikk LG 55UJ630V høyeste poeng 5 av 5 og anmeldelsen “et kalasbra kjøp”. Blandt de mindre TV-apparatene på 40-43 toms ble det flere høyt plasserte TVer med poengsummen 4 av 5. Her finner vi LG 43UJ670V, Samsung UE40MU6195 og Philips 43PUS6432.

 

Magasinet M3 stilte 5 TV-apparater opp mot hverandre i februar 2018 for å finne den beste 55-tommeren under 15 000 kroner. Bildekvaliteten, smart-TV grensesnittet og ekstrafunksjoner (f.eks. mediaspiller, PVR og skjermspeiling) var de viktigste delene i denne testen. Vinneren og best i test ble LG OLED55B6 som fikk poengsummen 9 av 10 og magasinet konstaterer at dette er “en skikkelig rimelig tv”.

 

Magasinet M3 testet flaggskipet Samsung QE65Q9F i desember 2017 og ga den 7 av 10 poeng. Magasinet skriver at det er en stilig TV med påkostet design og en av de mest brukervennlige TV-apparatene som de har testet. Fjernkontrollen er også trivelig, men når det kommer til bildet så når den ikke helt opp til samme nivå som OLED-apparatene fra Philips, Panasonic, LG og Sony, spesielt ikke når det gjelder sverten.

 

Aftonbladet gikk igjennom den nye TV-teknikken i desember 2017 og presenterte siden bra TV-apparater i to kategorier; Toppmodeller og Bra 4K-TV. Blant toppmodellene fikk LG OLED65G7V og Philips 55POS9002 de høyeste poengene, 4 av 5. Blant de mer prisverdte TV-modellene utmerket LG 60UJ750V og Sony Bravia KD-55XE9005 seg med høyeste poeng, 4 av 5. TVn fra LG fikk dessuten utnevnelsen “Beste kjøpet”.

 

Lyd & Bilde testet Samsung QE55Q7F i desember 2017 og ga den 5 av 6 poeng. Magasinet var imponert over en stilig design, høy byggekvalitet og bra brukervennlighet mens de  mener at en OLED-TV allikevel er bedre på sverte. De skriver videre at TVn har en lekker fargegjengivelse, bra lysstyrke og jevne bevegelser som gjør at Q7F er en utmerket TV. Den får utnevnelsen “Spesielt Anbefalt” av Lyd & Bilde.

 

Råd & Røn har nå i desember 2017, 166 TV apparater i testen sin og øverst finner vi to dyre apparater med den seneste teknikken; LG OLED 55B7V og LG OLED 55C7V. De får 80 respektive 78 poeng. Det er dog fortsatt Samsung som har flest testvinnere og har hele 14 av de 23 øverste plassene med sin gjennomgående høye kvalitet på TV-apparatene.

Lengst ned på denne lange listen finner vi billigere TV-apparater fra Philips, LG og Panasonic. Å bare velge “rett produsent” går derfor ikke om du vil ha det beste. Det gjelder å være nøye med hvilken modell du skal kjøpe. 

 

Magasinet M3 testet Panasonic Viera TX-65EZ950E i september 2017 og ga den 8 av 10 poeng. Prislappen er høy men den får allikevel utnevnelsen “M3 anbefaler”. Magasinet konkluderer det hele med; “Dette er en skikkelig tøff TV som imponerer stort bildemessig og som samtidig føles veldig påkostet. App-tilbudet er ikke det beste men TVn er superenkel å bruke og her finner du ekstremt mange bildeinstillinger å grotte deg i.”

 

Lyd & Bilde testet LG OLED 55B7V i september 2017 og sammenstiller det hele med; “Vidunderlige bilder! Det tar bare noen sekunder å konstatere at ytelsen fra LG OLED55B7V lett kan hamle opp med de beste LCD-skjermene der ute når det kommer til svartnivå og kontrast. Ikke bare det – den ligner veldig mye på LGs egen (og mye dyrere) E7-modell i ren og skjær bildekvalitet! Lyden er litt spinkel, men for deg som er opptatt av best mulig bilde til fornuftig pris, er LGs budsjett-OLED et av de beste TV-kjøpene du kan gjøre akkurat nå..”

 

EISA har delt ut priser og utnevnelser i kategorien “Beste TV 2017-2018”. Vinnerne innom de ulike områdene ble: 

* Beste LCD-TV ble LG 55SJ850V med anmeldelsen; “LG:s mellomklasse-tv på 55″ er en suveren allround-tv som matcher sin brukervennlige webOS 3.5-grensesnitt med et fargerikt og lyssterkt bilde.”

*Beste Smart-TV ble Samsung QE55Q7F som får anmeldelsen;” Samsung fortsetter å tøye på grensenenær det gjelder tv-design og brukervennlighete – Qe55Q7F er smart på mange måter.”

*Beste OLED-TV ble LG OLED65E7 som får anmeldelsen; “LG:s OLED-teknologi gir titteren en fantastisk kontrast med absolutt sverte og lyse høydepunkter, pluss fantastiske farger som ikke utmattes uansett hvilken synsvinkel du har, og enda har OLED65E7 bedre ytelse innom nøkkelområdet sammenlignet med forgjengererne.”

 

 

Tidningen M3 testet Sony Bravia KD-65A1 i juni 2017 og ga den poengsummen 8 av 10. Magasinet skriver; “Sony KD-65A1 er en TV som byr på skikkelig bra bilde og alle funksjoner du kan vente deg i en ny high-end-tv. Og noen til. Prislappen er dog deretter, men om du er villig til å betale ordentlig for det beste og liker designen, så blir du ikke skuffa.”

 

Lyd & Bilde testet Samsungs flaggskip QE65Q9F i juni 2017 og konstaterte at produsenten har klart å forbedre bildekvaliteten ytterligere, sammenlignet med fjorårets toppmodeller. Fremfor alt når det gjelder lysstyrke og fargegjengivelse. Sverten og synsvinkelen er dog fortsatt bedre på en OLED-TV. Poengsummen ble 5 av 6.

 

Magasinet M3 testet LG:s dyre OLED-TV med navnet LG OLED55B7V i mai 2017. Denne TVn fikk poengsummen 8 av 10 og magasinet konstaterer at den har veldig god sverte og kontrast, et raskt og lettjobbet grensesnitt og stilig design. Prisen er dog veldig høy og den har en fjernkontroll som ikke passer alle.

 

Magasinet M3 testet OLED-TVn Philips 55POS901F i februar 2017 og ga den poengsummen 8 av 10. De konstaterer at dette er “den beste oled-TVn du kan kjøpe akkurat nå…men LG og Sony har nye apparater på gang i løpet av bare noen måneder…med helt nye panel”. 

Prisen rundt 30 000 kroner er avskrekkende og selv om TVn kan anbefales er det bedre å vente på konkurrentenes OLED-TVer som kommer i løpet av 2017.

 

Aftonbladet testet de beste 55-pluss tommerne med nye 4K-teknikken i desember 2016 for å kåre den beste TVn for 2017. Best i test ble Samsung UE65KS7005 som fikk 4 av 5 poeng og omtalen; “7000-serien er den billigste i Samsung tv-lineup 2016. Men det betyr ikke at den er dårlig. Tvert imot. Det er en utrolig bra 65-tommer med god lyd og bra bilde og gode tilkoblingsmuligheter.” 

Like mange poeng, 4 av 5, fikk også den atskillig dyrere Panasonic Viera TX-58DX800E som dermed fikk dele på førsteplassen med Samsung.

 

 

 

EISA har delt ut priser og utmerkelser i kategorien “Beste TV 2016-2017”. Vinnerne i de ulike områdene ble:

Beste TV-kjøp ble Samsung UE55KS9000 med omtalen; “Denne 55 toms TV kombinerer fantastisk design med en overlegen ytelse. Det er en perfekt partner for HDR, 4K og HD-kilder.”

* Beste Smart-TV ble LG UH770V med ordene: “En redesignet fjernkontroll gjør brukeropplevelsen bedre enn noensinne… å bruke den er både intuitivt og moro…og med støtte til både HDR 10 og Dolby Vision videoformat matcher LG smarte ferdigheter med bra bilde”

* Beste High End-TV  ble LG OLED65G6V og denne TVn får begrunnelsen: “For bildekvaliteten i referenseklasse trenger man ikke lete lengre enn denne 65-toms OLED-TV. Bildekvaliteten er eksemplarisk, med et enormt kontrastomfang som er blitt muliggjort gjennom panelets uovertreffelige svartnivå pluss naturlige, lyse farger og silkelene bevegelser.”

 

Magasinet M3 stilte i oktober 2016, spørsmålet; Hvilken er den beste smart-tvn 2016? Etter å ha testet fire av de beste TV-apparatene akkurat nå, kom de fram til at Samsung UE65KS9005 er verdt denne viktige tittelen. Den fikk 9 av 10 poeng, ble utsett til best i test og ble vinneren med anmeldelsen; “Dette er et skikkelig bra tv for deg som setter pris på bra bildekvalitet og som vil være fremtidssikker med HDR og en bra plattform for smart-tv-apparater. TVn er lynrask, god oppløsning, tilbyr mange bra finesser og er superlett å bruke.”

 

Lyd & Bilde testet seks nye 55″ TV-apparater i oktober 2016 og skriver: “Den gode nyheten er at det ikke behøver å koste en formue! Vi har samlet et knippe av de mest interessante 55-tommerne i prisklassen rundt 12.000 kroner, og ble positivt overrasket over bildekvaliteten.”

Best i test ble Samsung 55KS7005 som fikk hele 28 av 30 poeng og anmeldelsen; “55KS7005 har i stort sett mye å tilby: stilig design, utmerket brukervennlighet og fremforalt et glittrende bilde. Samsung-skjermen er faktisk den eneste i testen som kan gi en ganske komplett opplevelse av de nye HDR-formatene.”

 

 

Magasinet M3 letet etter den beste smart-tvn til under 6 000 kroner i oktober 2016. Det handlet om TV-apparater i størrelsen 42-50 toms og av de 5 testede apparatene var det Philips 43PUT6401 som ble utsett til best i test med 8 av 10 poeng. Den ble vinner bl.a. fordi den har 4k med god bildekvalitet, overraskende god lyd og mange uttak.

Like mange poeng, 8 av 10, fikk også Samsung UE49K5605 som dermed tar andreplassen. Det mest positive med denne TVn er at den er større enn testvinneren, har god bildekvalitet, pluss et enkelt og smidig smart-system.

 

DinSide  stilte 3 høyaktuelle TV-apparat mot hverandre i en sammenlignelsetest i august 2016. Det handlet om Samsung UE55KS7005 mot Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V. Best i test, etter en nøye undersøkelse, ble Samsung UE55KS7005. den fikk høyeste poengsum, 6 av 6, og magasinet summerer det hele med ordene; “Samsungs TV imponerte veldig på oss i denne testen. Den har det beste bildet og tilbyr dessuten den beste brukeropplevelsen. Legg derimot til at den faktisk også er billigst, så forstår du hvorfor vi synes at dette er klart det beste kjøpet av disse tre.” Sølvmedaljen gikk til TV-apparatet fra LG, som fikk 5 av 6 poeng.

 

Magasinet M3 gjorde en test på Samsung UE65KS9005 i august 2016. Dommen lyder; “Fargene og lysstyrken imponerer så vel som dybden i bildet. Sverten er så godt som perfekt og menysystemet er overbevisende.” Ulempen var at den koster nærmere 30 000 kroner og som så mange andre flatskjermer har den bare en middelmådig lyd.

Poengsummen ble allikevel 9 av 10 og TVn fikk også vurderingen “M3 anbefaler”.

 

TEK testet Samsung UE55KS7005 i juli 2016 og de ble lyriske over hva de fikk se. De ga TVn høyeste mulige poengsum; 10 av 10. Fordelene er bl.a at den har veldig fine og eksakte farger, bra sverte, fin design og at den skalerer opp til UHD veldig bra. Konklusjonen lyder; ” Med Samsung UE55KS7005 har selskapet en sterk kandidat til årets beste kjøp i 2016. I skrivende stund kan vi ikke komme på en eneste modell som er i nærheten av å gi deg like mye TV for pengene.”

 

Aftonbladet rigga opp 15 tv-apparater i en tredelt test i juli 2016, for å se hvilken TV som er best akkurat nå. Avisen konstaterer at “Den høye oppløsningen fra 4K/Ultra HD og den avanserte bildeteknikken har gjort at bildekvaliteten har blitt ekstremt bra […] Men det er bare LG av de store produsentene som fortsatt bruker 3D. Etterspurselen på 3D og adgangen til 3D-filmer er helt enkelt for liten.” 

Beste 4K-TV er LG 55UH770V og Panasonic Viera TX-58DX800E der begge får høyeste karakter, 5 av 5.

Beste store TV (60-75) er LG 60UF695V og Philips 65PFT6520 som begge er både prisgunstige og bra TV-apparater og får derfor 4 av 5 poeng.

Beste billige TV-apparat er Hitachi 50HZT66 og Sony Bravia KDL-55W808C der begge får 4 av 5 poeng fra Aftonbladet.

 

EISA har som vanlig delt ut flere priser og utmerkelsen innom kategorien “Beste TV”. Vinnerne 2015-2016 ble følgende:

*Prisen som Beste TV-kjøp går til Philips 55PUS7600 med motivasjonen “Å lykkes kombinere utmerket bildekvalitet, trivelig lyd ytelse og en moderne Smart-TV-OS i et attraktivt skall er  en bedrift, spesielt om prisen er lav. Og allikevel er det akkurat hva Philips har oppnådd med 55PUS7600.”

*Prisen Beste Smart-TV går til LG 65UF950V med ordene: “Som Smart-TV-pakke er det verdt å roses til skyene.”

*Prisen Beste High End-TV går til Samsung UE65JS9500 og denne TVn beskrives “Med en maksimal lysstyrke på nærmere 1 000 nits og støtte for HDR-material (High Dynamic Range) setter Samsungs flaggskip anno 2015 en ny standard for TV-teknikk, som gir et bilde med en revolusjonerende lysstyrke.”

 

 

Magasinet M3 testet Panasonic TX-65DX780E i mai 2016 og konstaterte at det er en luksus Smart-TV med superbra bilde og lekker design. Til tross for at prislappen er litt avskrekkende får den poengsummen 9 av 10 og utmerkelsen “M3 Anbefaler”.  

 

Magasinet M3 testet LG:s Oled-tv LG 55EG920V i desember 2015 og anbefaler den, ikke minst på grunn av at prislappen er veldig attraktiv. Foruten den lave prisen er fordelene en imponerende bildekvalitet (fremfor alt i de svarte partiene), en makeløs god skarphet og en lekker design. Poengsummen blir 9 av 10.

 

Magasinet M3 stilte seg spørsmålet hvilken TV man skal kjøpe om penger ikke er noe problem (men bare en mulighet). Etter å ha testet toppmodellene i dag ble Panasonic Viera TX-65CX800E beste TV-kjøp 2015. Den fikk 9 av 10 poeng og anmeldelsen; “…ekstremt bra bildekvalitet kombinert med en flott design til et ikke altfor høyt pris…en imponerende TV med mange funksjoner, HDR-støtte og bilde som ikke kommer til å skuffe noen.” Prislappen ligger rundt 40 000 kroner. 

 

 

PC för Alla testet tre TV-apparater med 4K i august 2015 for å se hvilken TV som gir mest for pengene. Best i test ble Panasonic TX-55CX670 som fikk 8 av 10 poeng og omtalen; “Fantastisk bildekvalitet. Bra funksjoner og prislapp.”

 

 

Tidningen M3 testet tre 55″ 4K TV-apparater i juni 2015 og utnevnte Panasonic TX-55CX670 som “Beste kjøp”. Anmeldelsen lyder “En skikkelig bra TV om bildekvaliteten er det viktigste for deg og prislappen er helt rett. Designen er ganske anonym og grensesnittet kan i begynnelsen være litt forvirrende, men de viktige appene og funksjonene fins og fungerer veldig bra.” Poengsummen ble 8 av 10, som er like mye som LG 55UF722V fikk.

 

ICA-Kuriren gjorde en test på åtte TV-apparat i mars 2015 og kom frem til at alle hadde skikkelig bra bildekvalitet. Testen, som ble gjort sammen med Pricerunner, kom tilslutt frem til at den beste TVn er Panasonic Viera TX-55AX630E. Den har veldig skarpt bilde, på grunn av 4K-oppløsningen. Men samme totalkarakter, 4 av 5. fikk også fem andre TV-modeller. Se ICA-Kurirens sammenstillende tabell her.

 

Aftonbladet testet 12 stykker 55″ TV-apparater i januar 2015 og delte ut toppkarakteren, 5 av 5 PLUS-tegn til Philips 58PUS6809. Anmeldelsen ble; “Topp-TV for de som vi ha en TV med alt”. De dårligste karakterene i Aftonbladets test gikk til TV-apparater fra Thomson, LG og JVC.

 

Lyd og bilde gjorde en test i desember på 6 TV-apparater med 4K-oppløsning i størrelsen 55″. Den beste 4K TVn med karakteren 6 av 6 og anmeldelsen “Suveren bildekvalitet” ble LG 55UB850V.

 

Aftonbladet gikk i november 2014 på jakt etter den beste TV:n som kostet under 3 000 kr. Til den prisen fikk de fleste finesser utebli og skjermen blir maks 42 toms. I denne testen var det tre TV-apparater som utmerket seg positivt og var verdt 4 av 5 PLUS. Dette var Samsung UE32H4515, Samsung UE32EH4004 og LG 42LB550V. Den sistnevnte er den eneste TV:n som er 42 toms, i og med at Samsungs modeller bare er 32 toms.

 

Sydsvenskan utnevnte Årets beste TV-apparater i november 2014 og kom fram til at Panasonic Viera TX-65AX800E var den TV som fortjente tittelen best og den fikk også høyeste karakter, 6 av 6. Prislappen ligger på rundt 30 000 kroner.

 

Magasinet M3 testet 5 Smart TV-apparater med Full-HD i november 2014 og konstaterte at de er bedre og mer prisverdt enn noensinne. Her handlet det om å finne den beste TV-n for under 7 000 kroner der hverken 3D eller 100 Hz var på apparatene. Poengene ble høye og jevne men best i test ble tilslutt Samsung UE48H5505 som fikk 9 av 10 poeng, først og fremst for bra bilde og veldig bra lyd kvalitet.

 

EISA utså fire TV-vinnere høsten 2014;
Beste Full HD-TV 2014-2015 ble Samsung UE55H7000. Se mer her.
Beste Smart-TV 2014-2015 ble LG 55LB70V. Se mer her.
Beste High-end TV 2014-2015 ble LG77EC980V. Se mer her.
Beste 4K Ultra HD TV 20174-2015 ble Sony KD-65X9005B. Se mer her.

 

Aftonbladet testet og anbefalte TV-apparater i september 2014. I kategorien “Beste LED TV over 40 toms” ble LG 42LB570V og Panasonic Viera TX-50ASX603 vinnere. De fikk 4 av 5 poeng og bra anmeldelser fra ekspertene.

 

 

Magasinet Lyd og bilde testet 11 TV apparater i størrelsen 50″ eller mer i juni 2014 og her ble Sony storvinner. Best i test ble Sony Bravia KDL-60W855B mens Sony Bravia KDL-50W805BBN ble “Beste kjøp” på grunn av den lave prisen.

Sony Bravia KD-65X9005B fikk høyest totalpoeng (29 av 30) og omdømmet “4K Kongen”, men en prislapp på rundt 40 000 kr er litt avskrekkende for de fleste.

 

Hardware.no testet Samsungs nyheter i mai 2014. Det handlet om de buede skjermene Samsung UE55H8005 og verstingmodellen Samsung UE55HU8505 med Ultra HD4K. Poengene ble 9 av 10 for H8005 og full pott for storebror HU8505.

 

Aftonbladet letet etter “billige og bra” TV apparater i mai 2014 og i størrelsen 40-49″ ble det en delt førsteplass for Samsung UE40F6345 og Samsung UE46F6515 som fikk 4 av 5 poeng. De litt større TV-ene, 50″ og oppover, kom Thomson 50FW5564 og LG 50PN650T best ut med 4+ av 5.

 

Lyd og bilde undersøkte Samsungs buede skjerm Samsung UE55H8005 i mai i 2014 og gav den 27 av 30 poeng. Anmeldelsen ble: “Samsungs H8005 serie er oppfølgeren til fjorårets store testvinner og en av Samsungs mestselgende TV-er her i Norden, F8005….den en bildekvalitet som imponerer, spesielt i lyse omgivelser, med rå skarphet og fargegjengivelse”

 

Magasinet M3 testet Samsung UE55H8005 i april 2014 og gav den omdømmet ” Fantastisk bilde og alle tenkbare smarte funksjoner og tilkoblingsmuligheter. Nøyer du deg med full HD-oppløsning er det her en av de aller kuleste tv-apparatene som er ute på markedet akkurat nå.” 

 

 

Så høyt skal du plassere TVn din på veggen

Med de nye flate og relativt lette TV-apparatene så er det også mulig å montere den nye TV-en din på veggen. Men hvilken høyde skal det være? Det er jo selvfølgelig en smakssak, men det er noen gode tips du kan tenke på:

 

* For det første så er det en TV du skal henge opp, ikke et bilde! Tenk på hvilken høyde den tidligere TV-en din stod på og at det kanskje er en grunn til at den var i akkurat den høyden.

 

* Rett monteringshøyde får du ifølge de fleste eksperter gjennom å sette TV-en i “øyehøyde”. Sett deg altså i sofaen og kontroller at du har midten på TV-ruta di “midt framfor deg.” Det pleier å innebære at nederkanten på TV-en er ca. 60-80 cm ovenfor gulvet.

 

* Prøv gjerne å heve TV-en lite grann når du har funnet midten, sånn at du har en tredjedel av TV-en under “øyehøyde” og to tredjedeler over “øyehøyde”. Føles dette bedre for deg, så velg denne høyden i stedet – men helst ikke høyere enn så.

 

Det kan se litt rart ut i begynnelsen å henge TV-en sin så lavt, men øynene dine kommer til å takke deg. Henger du den for høyt så øker du risikoen for både hodepine og verk i øyene etter et par timers TV-tittende.

 

Og du – Du trenger ikke å kjøpe veggfeste til TV-en din hos TV-forhandleren når du skal henge TV-en på veggen. De har ofte lave marginer på de dyre produktene sine og vil derfor selge tilbehør og ikke minst helt unødvendige forsikringer til deg når du vel har bestemt deg for et innkjøp. Gå ikke på det! Kjøp veggfeste hos noen andre i stedet, som f.eks. Biltema eller Clas Ohlson

 

 

Etter middagen er det deilig å bare slenge beina på bordet og sette på favorittserien på TV – men dessverre så er det jo som oftest en haug med oppvask som venter. Svaret på dette er en oppvaskmaskin! Her ser du hvilken oppvaskmaskin som er Best i test!

 

Du vet vel at du kan koble dataen til denne TV-en? Her ser du hvilken laptop som er best i test akkurat nå. Eller hvorfor ikke investere i et nytt nettbrett? Klikk her så ser du hvilket som er best!


  • Søk på Best i Test Guiden

Om Best i Test Guiden