Best i test TV 2020

Dette er den beste TV 2020

Om du skal kjøpe ny TV og vil vite hvilken som er best akkurat nå, har du kommet helt rett! Vi har gransket alle aktuelle tester og fått greie på ekspertenes hemmeligheter. Men vi har også sjekket hva vanlige forbrukere synes om TV´n sin.

 

Alt dette har vi så oppsummert til deg på denne siden, så du raskt og enkelt kan gjøre rett valg direkte og slipper dårlige kjøp som koster både tid og penger. Men først skal vi ta en titt på sånn som kan være bra å vite før du kjøper ny TV.


Innehållsförteckning

 

Beste TV 2020

Flatskjerm TV Best i test

Samsung QLED QE55Q80T

TV best i test Samsung QLED QE55Q80T
 • Veldig bra bilde

 • Brukervennlig

 • Bra til gaming

 • Ingen Dolby Vision

 • Bildet i kantene oppleves som mørkere

Utfordreren Smart TV 55"

LG OLED55B9

TV best i test LG OLED55B9
 • Kontrastrikt bilde

 • Stilig design

 • Smarte funksjoner

65" TV best i test 2020

LG OLED65CX

TV best i test LG OLED65CX
 • Fantastisk bildekvalitet

 • Stilig design

 • Prisverd OLED

 • Skjør

 • Dårlig bass

32" TV best i test 2020

Samsung UE32T4305

TV best i test Samsung UE32T4305
 • Bra bildekvalitet

 • Enkel brukeropplevelse

 • Mange bra applikasjoner

 • Få utganger

 • Kun optisk lyd i tillegg til TVns egne høyttalere


Beste TVn - så sier ekspertene i TV-testene sine

Skal du først og fremst kikke på TV med den nye TVn din? Kanskje du synes at dette spørsmålet er helt idiotisk og hadde det vært for noen år siden så hadde man vel blitt tatt for å være gal om man stilte det. Men i dag er det faktisk et relevant spørsmål. Grunnen til det er at man i dag kan gjøre så utrolig mye med TVn. Utviklingen har gått fra å være TV-kikker til TV-bruker.

 

Med en Smart-TV kan du f.eks. surfe på Internett, kikke på YouTube klipp, bruke apper eller koble opp TV´n mot dataen din. Og nei, det er ikke en Smartphone eller nettbrett vi snakker om, det er en TV, selv om elektronikkproduktene blir mer og mer like hverandre for hvert år. 

 

Vil du lese mer om hva en Smart-TV er får du en enkel gjennomgang her. Og vil du fordype deg ordentlig og vil vite hva Dvb-t, Mhl, Hdr, Nits og mange andre ting betyr og hvordan de fungerer, har svenske M3 en bra oppsummering her (fra høsten 2017) 

 

Men for deg som ikke vil bli en TV-ekspert, men nøyer deg med å se på og bruke den nye TV´n din, er det bare å fortsette å lese her.

 

Plasma, LED, OLED eller QLED?

Når det gjelder bildeteknikk så er det LED, OLED og QLED som dominerer i dag. Den siste store produsenten av Plasma-TV, Panasonic, sluttet helt med produksjonen av Plasma i 2014 så denne teknikken tilhører historien.

 

OLED er den teknikken som kommer til å dominere i fremtiden. Her kan hver eneste pixel (prikk) på skjermen styres individuellt med tre farger; Rød, blå og grønn. Dette gjør at det går å få et veldig eksakt bilde og dessuten en sverte som er mye bedre enn LED. Det svarte blir virkelig helt svart. Skjermene kan også gjøres veldig tynne – til og med bøybare og har en uslåelig betrakningsvinkel.

 

Selvfølgelig er det også ulemper med denne teknikken og du som var med på Plasma-tiden kjenner de kanskje igen. OLED er f.eks ikke like lyssterk som LED, som selvfølgelig kan bli et problem om du har tenkt til å se på TV i et rom der solen lyser inn. Det er også en litt større risiko for “innbrenning” om du viser samme bilde under en lang tid. Dessuten er prisen på en OLED-TV fortsatt høyere enn på en tradisjonell LED-TV.

 

QLED er også et populært valg idag. QLED står for Quantum Dot LED og er en mer avansert form av en vanlig LED TV. Det er små krystaller i ulike størrelser som produserer mer mettede og nøyaktige primærfarger. Dette betyr at QLED kan oppnå sterkere lysstyrke. Den har ikke like god sverte og dyp som OLED men fungerer bedre i dagslys. Det er dessuten ingen risiko at bildet brenner seg inn i TVn.

 

 

Så stor TV skal du kjøpe

Uansett hva som sies, så har størrelsen mye å si! Man kan helt enkelt uttrykke det; Jo bedre signalkvalitet du har, jo større TV kan du kjøpe. Ser du bare på Blu Ray-filmer og har HD-kanaler hjemme, ja da kan du helt opp i 65″. Men om du har tenkt til å kikke på gamle VHS-filmer eller at du bare har noen få TV-kanaler i huset eller leiligheten din (altså ikke en digitalboks) så kan det være bra å ikke kjøpe en altfor stor TV.

 

Akkurat nå (år 2020) er 55″ den mest etterspurte størrelsen, men trenden går mot alt større skjermer for hvert år. Har du bra signalkvalitet og økonomi er det ingenting som hindrer deg fra å velge en større TV, og da er 65″ er neste naturlige steg.

 

 

Hva skjedde med 3D og hvelvede TV-skjermer?

I 2011 kom 3D-teknikken tilbake, men det ble aldri noen stor suksess. Ikke denne gangen heller, kan man kanskje si. Den ble like lite verdsatt nå som på 80-tallet. Forbrukerne brukte det i veldig liten skala og i 2016 kunne man dermed se at Samsung og LG ikke lengre satset på 3D, så denne teknikken sluttet de med.

 

I 2014 presenterte produsentene de såkalte “hvelvede” skjermene. Det var en design som først og fremst handlet om at seeren i soffaen skulle få en mer rett vinkel til bildet, uansett hvor stor TVn var. Dette var heller ikke noe som forbrukerne satte noen større pris på. Etter bare et par år forsvant denne trenden også, og de de bueformede TVene har nesten forsvunnet helt fra markedet.

 

Derfor skal du ha 100 Hz i den nye TVn din

Nesten alle fjernsyn klarer stillbilder og rolige filmscener idag uten problem. Det er først når bildet er i rørelse som svakhetene begynner å vises. Billigere TV-apparater er helt enkelt litt trege og får problem når de skal bevare et bilde skarpt, når kameraet rører seg fort. For å forbedre dette tar TV-produsentene frem apparater med 100 eller 200 Hz som gjør at rørelsene blir mykere.

 

Unngå helst TV-apparater som bare har 50 eller 60 Hz. Ja, de er billigere, men du risikerer å angre på kjøpet ditt etterpå, når bildet hakker i både filmer og sport. Vær også på vakt når du sjekker oppdateringfrekvensen. Produsentene prøver ofte å “lure deg” med tekniske løsninger at de har 100 HZ eller til og med 200 HZ, selv om TVn egentlig bare har 50 HZ.

 

Visste du dette om 4K Ultra HD?

I 2014 kom de første TV-apparatene med Ultra HD på det norske markedet. Kort og godt kan man si at 4K UHD er en forkortelse av Ultra High Definisjon og er et skjermformat som skal ha minst 3840 x 2169 pixlers oppløsning.

 

En Ultra-HD-TV kan altså vise skarpere og mer detaljerte bilder i og med at den har fire ganger flere bildepunkter enn en TV med Full-HD (1920 x 1080). Derfor kalles det 4K og denne teknikken er best  med skikkelig store skjermer.

 

Spørsmålet er da om du kjøpe en Ultra HD allerede idag? Mest sannsynlig så er svaret ‘nei’. TV-sendinger i Ultra HD kommer vi ikke til å se de nærmeste årene og ekte Ultra HD-material er veldig uvanlig enn så lenge, selv om YouTube og streamingtjenester som Netflix har et lite utvalg. Flere brukertester som er gjort viser at mange forbrukere har vanskelig for å se noen større forskjell mellom bilder i Ultra HD og Full HD.

Men prisene faller fort på Ultra HD og det er selvfølgelig ingen ulempe å kjøpe en sånn TV allerede i dag, om lommeboka tillater de. Mer om Ultra HD leser du her.

 

 

Derfor skal du kjøpe en TV med HDR

En ny teknikk som mange forbrukere setter pris på er HDR. Her er det mange seere som direkte merker forskjell på at det er et skarpere og tydligere bilde. Lett forklart handler det om at hver farge kan vises i flere nyanser enn tidligere. En vanlig Ultra-HD-TV kan vise ca 16 millioner farger, mens en motsvarende TV med HDR kan vise ca en 1 milliard farger. Fargespekteret er altså atskillig større og bildet oppleves derfor mer levende og ekte.

Fremfor alt merker du forskjellene med HDR i scener som er veldig lyse og som inneholder mange små detaljer. Et luftfoto over f.eks. New York går fra å være en “grå masse” til å vise detaljer på byggninger og gater. Det kan altså være en god idé å se til at den nye TVn din har HDR, i og med at denne teknikken kan berike opplevelsen din når du ser på filmer og TV-program.

 

Her er den beste TV-produsenten

Når vi begynte med våre granskninger for noen år siden, var det bare et merke som gjaldt; Samsung! Eksperter, butikker og forbrukere pratet samme tydelige språk – vil du ha den beste produsenten av LCD/LED så var det bare Samsung som gjaldt. Så er det ikke riktig i dag, da fremfor alt LG prøver å ta seg inn på den tidligere herskeren. For noen år siden var også Sony med i kampen, men de har den siste tiden ikke lykkes like bra som tidligere i testene. 

 

Om vi leser hva ekspertene mener er den beste produsenten i dag, så deler de meningene med forbrukerne; De beste TV-apparatene akkurat nå gjør Samsung og LG. Disse to plasserer seg ofte øverst i eksperttestene og er høyt verdsatt av forbrukerne. Derfor retter vi blikket først og fremst mot disse merkene når vi bestemmer oss.
TV best i test 2020 - 55" 

Den TV som gjelder om du vil være sikker på å få det beste til en rimelig pris som også er forberedt med fremtidens teknikk er det ingen ringere enn Samsung QLED Q80T.

Beste TV akkurat nå- Samsung QLED Q80T

(Klikk på TVn for mer informasjon om beste prisen!)


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 25 oktober 2020
Samsung QLED QE55Q80T


Samsung Q80T er en bra og prisgunstig TV som er høyt verdsatt av både eksperter og forbrukere. Siden Q70R har den fått flere ytelsesfremmende oppdateringer, blant annet en presis styring av bakbelysningen som gjør det enkelt å se på TV selv om du sitter i et bakgrunnsbelyst rom. 


Q80T finnes i størrelser fra 48" til 85". Designen er slank og innrammingen er akkurat stor nok til å omfatte det store bildet som nesten oppleves som ubegrenset. 


Med både 4K og HDR leverer Q80T en skikkelig god opplevelse. Evnen til å oppskalere HD-innhold til 4K klarer den galant og dette er mye takket være den skarpe videoprosessoren. Moderne innhold som strømmes i HDR leveres med supersterk kontrast og rike detaljer. Lyd & Bilde skriver blant annet at TVn har "... god lysstyrke, godt nok for å kikke på TV i dagslys, samtidig som den klarer å få frem de mørkeste nyansene i en mørk scene." 

 

TVn støtter HDR10+ innhold men Samsung har dessverre ikke støtte for Dolby på noen av TV-modellene sine.


Forsinkelser mellom signal og bilde er bare på ca. 8,7 ms når Real Game Enchancer+ er aktivert. Dette gjør TVn ideéll for gaming. Spilleinnstillingen reduserer også uskarphet og vibrasjoner.


Når du ikke spiller spill er det flere funksjoner du kan bruke. Du har alle favorittstrømmetjenestene dine som blant annet Netflix, Amazon, HBO og Apple. 


Q80T har 4 HDMI-uttak (hvor en av dem er HDMI 2.1 med støtte for 4K/120fp) og en med støtte for eARC som klarer 4K på 60 hZ som er den frekvens som Playstation 5 og Xbox Series X forventes å bruke. De andre inngangene støtter 2K ved 120Hz samt en som reduserer latency (ALLM - Auto Low Latency Mode) I tillegg til  HDMI finnes det 2 usb-porter, 1 optisk lydinngang, 1 ethernet inngang og en CI-inngang.

 

Brukergrensesnittet er Samsungs egne Tizen som gir deg organiserte menyer. Om du ikke synes at nåværende meny-layout passer deg kan du alltid organiserer den så den passer deg. Du kan også anpasse TVn sin skjermslukker og legge inn egne bildespill.

Samsung smarttelefonen din kan kobles til TVn og på den måten kan du se på både mobilskjermen og TV-innholdet ved siden av hverandre på skjermen. 


Lyden på Q80T er også  imponerende. Her bruker Samsung Object Sound Tracking hvor TVn analyserer lydsignalet for så å distribuere lyden for beste surroundeffekt. For å gi en kraftigere lyd har Q80T et ekstra sett med høyttalere. Denne effekten er imidlertid mest merkbar på de større modellene som 65" og 85".

 

Samsung QLED Q80T kommer i størrelser fra 49" til 85". De vanligste akkurat nå er  55" og 65". Du finner linker til begge nedenfor. 


Dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukerne synes om produktet vi anbefaler, det er tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du se noen eksempel på omtaler som Samsung Q80T har fått; 


"Har hatt denne tv i to uker nå og er meget fornøyd. Den har en veldig bra lysstyrke og sverte i klasse med oled, trodde faktisk ikke at det skulle være så bra sverte som det er! Den har naturlige farger og god synsvinkel. Den overgikk alle forventingene mine når det kommer til tvspill (pd4). Smart TVn er utrolig rask og enkel å forstå."


"Fantastisk bilde og HDR av beste klasse. Lyden er over alle forventninger."


"Bildkvaliteten er perfekt. Jeg skulle anbefale denne TVn til dere som vil kjøpe ny TV." 


"Utrolig bra TV med bra bilde og mange bra funksjoner. Enkel å bruke og mye TV for pengene. Kommer absolutt til å anbefale dette produktet videre."


"Skikkelig fornøyd med TVn. Bildekvaliteten er utrolig bra og det er veldig fine farger. Je liker at lysstyrken kan justere seg etter rommet så man slipper å endre."


"Kjøpte for en uke siden. Eneste negative er at den mangler TV2 sumo appen "


"Dette er en tv som er verdt hver eneste krone 10/10 "


"Vi har gått over til denne tv fra en 2015 model av Samsung. Før vi kjøpte denne modelen, jeg har gjort litt undersøkelse på nettet og 55" Q80 virket som beste valg mellom kvalitet, tjenester og performance ift pris. Og vi er ikke skuffet. TVen er bedre enn forventet, med strøken skjerm og smart tv funksjonaliteter. Siden vi har set top box for kabel tv, seter stor pris på at vi lenger trenger ikke å bruke 2 forskjelige fjerkontrollere. Bixby også fungerer utmerket. Kan bare anbefale denne model. "


"Fantastisk bildkvalitet!"


"Mitt 5 Samsung Tv de siste 10-12 åra - alle virker helt topp den dag i dag.
Enkel meny, lett å koble til, bra bilde og lyd. "


"Kunne ikke passet meg bedre! En super TV, en sentral enhet i smarthuset, det beste en teknologisk verden kan gi deg i en pakke! Anbefales til alle. "


"Veldig fin TV som dekker alle ens behov. Utrolig bildekvalitet og fungerer i alle slags lysforhold. Veldig enkle og fine smart-funksjoner, tipp topp tv!  "


Dette er ulempene med TVn

Det er ytterst få saker denne tv gjør galt. Som mest er det små petitesser som att Tvn savner et no-gap feste og en One Connect-koblingsboks. 


Her kan du kjøpe TV best i test 55" til lavest pris

CDON selger den for bare 14888 kr om du klikker her. Frakten er inkludert i prisen!

14888 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Samsung QLED QE55Q80T!

ComputerSalg selger TVn for 14888 kr inkludert frakt.

NetOnNet selger TVn for bare 14990 kr om du klikker her. Frakten er inkludert i prisen.

Hifi Klubben selger TVn for 14990 kr. Frakten er inkludert i prisen!

Testvinner 2 – et bra alternativ

Tittelen som testvinner 2 går til LG og modellen OLED55B9.

Den beste TV til best pris akkurat nå; LG OLED55B9PLA. Som 65" heter den OLED65B9PLA. 

(Klikk på bildet for mer informajon om den beste prisen)Skal du ha en bra og rimelig TV idag, skal du ha LG OLED55B9PLA.


LGs OLED55B9PLA er fullpakket med smarte funksjoner og ny teknikk. TVn er veldig lik C-serien som er kåret til Premiumvinner her på Best i test Guiden. Samme tynne ramme gir TVn et grenseløst utseende som pryder stuen din. Dimensjonene på TV-apparatene er ganske like, den store forskjellen er at B9 bruker mindre premium-materiale. B9 er ikke like stilig som C-serien, men har et mer minimalisk utseende.


Den store forskjellen mellom en OLED/AMOLED (som ikke skal forveksles med Samsungs QLED) og en vanlig LED er at den ikke har noen bakgrunnsbelysning. Det betyr at det blir mye bedre sverte der det faktisk skal være svart i bildet. Den er ifølge mange bedre enn Plasma-TVene som solgtes tidligere og bildeproblem som f.eks. "clouding" slipper du også.

 

Takket være OLED-teknikken får du dessuten piksler som er over 100 ganger raskere enn LED-piksler. Det gjør at bildet er fritt fra uskarpe bevegelser. Andre fordeler er at en OLED kan gjøres tynnere pluss at synvinkelen er mye bedre.


Fjernkontrollen har ferdige knapper til Netflix og Amazon Prime som er forhåndsinstallert på denne TVn. Fjernkontrollen har også stemmestyring man kan linke sammen med Google Home


Når det kommer til bildekvaliteten har LG B9 samme OLED-panel som C9-serien. De enestående panelene gir naturlige skygger, bredt fargeutvalg, økt kontrast og lysstyrke samt en raskere oppdateringsfrekvens for et jevnt bilde. Den har også HDR (high dynamic range) for å få frem et mer realistisk bilde og gjenskape hvordan vi mennesker ser virkeligheten med øyene våre. HDR bidrar til en dyp sverte samt at kontrastene og detaljene kryddes litt.

 

Prosessorkraften er det som skiller C9-serien fra B9-serien mest, B9-serien får nøye seg med en Alpha 7 Series 2-prosessor mens C9-serien har en Alpha 9 Series 2. Denne forskjellen oppleves dog ikke som så stor.


Lydmessig er den også forberedt for det meste du kan ønske deg og leveres av Dolby Atmos. Du når lyden via et optisk digitalt uttak og den har også uttak for hodetelefoner. Utover det er det 4 HDMI-porter og 2 USB-kontakter. Testvinneren har energiklasse A og drar 107W når den er i drift.


Dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes om dette. Det er jo tross alt de som har den største og beste erfaringen! Noen av omtalene lyder;


"Oled er dyrere, men Oled er konge. Veldig fornøyd med bildekvalitet, tilkoblinger, funksjoner, HDR, lysstyrke, webOS og pris relativt andre Oled modeller." - GauteRS


" Etter å ha sett på LCD-skjermer, LED eller QLED, så bestemte jeg meg for å prøve LG OLED B9. Jeg valgte den på grunn av den minimalistiske utformingen og foten tar ikke så mye plass. Det er to forbehold. Jeg bruker ikke HDR (DVD-tilkobling) og så bruker jeg Lyd ut. Lyd ut høres klart. Om man vil se på HDR-innhold anbefales flaggskip-modellen C9 i stedet. Det skal jeg ikke vurdere.

Jeg bruker TV-en til å se naturprogrammer, filmer, studio-tv (nyheter, vær, talkshow, panel) og sport. Man får med en gang inntrykk av at det er en flott tv bildemessig på vanlige sendinger. Man er imidlertid avhengig av å bruke bildemodusene og evt justere på dem. Man kan når som helst nullstille det. Fjernkontrollen er tung, men det er enkelt å skifte mellom modusene. Å skifte mellom alle tar 10 sekunder. Sport etter noen justeringer kan brukes på langrenn, men fungerer dårligere i studio. Film passer ypperlig til film, men ikke til vanlige sendinger. Da kan man f.eks bruke Standard eller Øko. Til fotball passer Sport eller «HDR Effect», som ikke er HDR. Her kan man også justere på gressfargen.

Jeg synes det hadde vært bedre med én god hvitbalanseinnstilling som man kan bruke over hele fjølen. Innholdet er dikterende for bildekvaliteten. Det kan se forferdelig ut om sendingen også er slik. F.eks fransk tv5 er ikke bare en positiv forandring. Dette er ikke en HD-sending, men jeg synes bildet kom bedre ut på en QLED. Kanskje er det en vanesak? Det ville uansett ikke vært topp.

Naturprogrammer og øvrig film på tv er skikkelig bra. På det andre så kan man prøve seg frem. Man kan også hente tips fra internettet." - and38


"Veldig fornøyd med denne TN`n. Flott bilde, lett å installere og overraskende god lydkvalitet fpor å være flatskjerm." - Treb


"Jeg kjøpte denne for noen dager siden, og blir mer og mer imponert over hva denne Tven er kapabel til. Sort nivå er ikke bare bra, uten den er PERFEKT! Jeg har fulgt med mye på samsung og QLED også, men er glad at jeg valgte denne som kjører OLED isteden. Samsung har litt lysere bild, MEN denne har mye bedre bild og bedre sortnivå. Vi har ikke så sterk lys i stua og på kvelden så er den bare perfekt! Jeg har også hjemmekino fra Bose og denne har jeg ikke brukt siden jeg fikk Tven, Lyden er på denne teven er overaskende bra. Jeg slet litt med å finne en app som jeg har hatt på tidligere TV, men denne fant jeg når jeg endret lokasjon på tv til storbrittania og sen tilbake til Norsk." - Tommyknockers 

 

Dette er ulempene med TVn

Ulemper da? Disse vil vi jo gjerne vite om før vi bestemmer oss for å handle, og det som flere forbrukere som har hørt av seg til Best i test Guiden og fortalt er at de har hatt problem med innbrenninger i skjermen. Om dette skulle skje så går det på garantien og forhåpentligvis løses det så fort som mulig. 

 

Les gjerne om funksjoner og finesser i denne Smart-TV på LGs hjemmeside.


Her kjøper du LGs TV til best pris

Tips! Du som går med i Facebook-gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på denne TV-apparaten. På den måten kan du gjøre et riktig kupp = Beste TV til Best pris! Klikk på Liker, så tar vi oss av resten!

65" TV Best i test 2020

Om du vil ha en stor TV som pryder veggen har vi kåret en testvinner i 65"-klassen. Dette er en TV som hylles av både eksperter og forbrukere for den tynne designen og utrolige bildekvalitet.

65" TV Best i test - LG OLED65CX

(Klikk på TVn for mer informasjon om den beste prisen akkurat nå)

 

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 25 oktober 2020
LG OLED65CX


Bildekvaliteten i LG OLED65CX er skikkelig bra. Fargegjengivelsen er rik og velbalansert. HDR og 4K-content har fått en forbedring fra foregående modell, C9. LG OLED65CX lykkes med å gi bildet mer trykk og intensitet som leder til en økt følelse av realisme. Kontrasten beskrives fra flere eksperter som nesten perfekt. 


I og med at det er en OLED-TV der hver piksel produserer sitt eget lys blir mørke toner og skygger så kullsvart som det går og får et dyp som er vanskelig å finne på andre TV-apparater. En piksel kan derfor være kjempemørk samtidig som pikselen ved siden av er lys. 


Som LGs tidligere modeller bruker denne WebOS. Det er en enkel måte å navigere seg mellom applikasjoner, innstillinger og øvrige funksjoner. Du kan også skreddersy denne så WebOS startside kun viser det du selv er interessert i eller det du bruker mest. Om du finner en film eller serie du gjerne vil se kan du også markere denne og skape en snarvei. 


Sportsnerden kommer til å bli ekstra glad for funksjonen hvor du kan skrive inn favorittlaget ditt. Da får du oppdateringer om resultat og selvfølgelig en notis når de spiller så du aldri går glipp av en kamp eller spill.


Lyden er kraftig. TVn fyller et helt rom med skarp og klar lyd. Både mellom- og høyregisteret er bra. Bassen er ikke like imponerende. Den føles overanstrengt og som om den må kompensere for mellom- og høyregisteret. For beste lydopplevelse anbefaler vi at du kompletterer med en soundbar eller lydsystem.


Fjernkontrollen er en Magic Remote og kan brukes på 3 ulike måter. Enten kan du bruke knappene og hjulet eller så kan du bruke den som en laserpeker og peke fjernkontrollen mot de applikasjonene du vil åpne og siden bekrefte med OK-knappen. Du kan også styre fjernkontrollen med stemmen din. 

 

Dette sier forbrukerne

”Superbra TV med alt man kan tenkes ville ha. Den er fremtidssikret for neste generasjons spillkonsoller med VRR og 120hz. Markedets akkurat nå beste bilde i denne prisklassen. Vil du ha bedre bilde får du betale minst det doble og mister dessuten funksjoner." 

 

”Fantastisk TV ,enkelt for brukt,magic fjernkontroll ”

 

”Beste TVn jeg noensinne har eid.”

 

”Wow, Min første OLED og forskjellen fra Qled var ekstrem.” 

 

”Full pott enn så lenge.”


Her kjøper du beste TV 65" til lavest pris

NetOnNet selger TVn for bare 24990 kr om du klikker her. Frakten er inkludert i prisen.

24990 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for LG OLED65CX!

Dustin Home selger TVn for 30789 kr. Frakten er inkludert i prisen!

CDON selger den for bare 41907 kr om du klikker her. Frakten er inkludert i prisen!

Smart-TV 32" best i test

En 32 tommer passer godt på kjøkkenet, kontoret eller soverommet. Disse har de siste årene klart å bli skikkelig bra og kombinerer fleksibilitet med kvalitet. Til tross for at de kan virke litt ydmyke i kontrast til de store 55- og 65-tommerne er det fortsatt mange gode grunner til å kjøpe en 32" TV. Vi guider deg til rett valg! 

32" TV Best i test - Samsung UE32T4305

(Klikk på Tvn for mer informasjon om beste pris akkurat nå!)


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 25 oktober 2020
Samsung UE32T4305


Kan du tenke deg at 32" faktisk var en av de største TVene bare for noen år tillbake?! Nå er det andre tider og vi lokkes ofte av større og større TV-skjermer. Men til de rommene hvor det ikke er så stor plass passer det godt med en 32 tommer.


Det vi konsentrer oss på er at bildekvaliteten og at den er enkel å flytte. Finesser som gir kino-følelse og det seneste innom teknologien er ikke det vi søker her.

 

Samsung UE32T4305 er en bra TV som går å kjøpe til en bra pris. Samsung har klart å pakke opplevelsen fra en 55 tommer i et kompakt format. Du får god bildekvalitet takket være den 4-kjernige bildebehandlingen. Med lokal lysregulering får du også et bra kontrastforhold med dypere sverte og lysere hvit. 


32 tommeren er en Smart-TV med et brukervennlig grensesnitt hvor du får tilgang til både Netflix, Amazon Prime, YouTube, Apple TV mm. Den har også innbygd Wi-Fi, 2 HDMI innganger og USB-porter.


Lyden er hva du kan forvente deg av en liten TV - helt grei. Vil du ha god lyd er det lurt å koble inn et eksternt lydsystem. Samsung UE32T4305 står på 2 bein men kan selvfølgelig monteres på veggen. 


Her kjøper du beste TV 32" til laveste pris

NetOnNet selger TVn for bare 3490 kr om du klikker her. Frakten er inkludert i prisen.

3490 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Samsung UE32T4305!

Hifi Klubben selger TVn for 3490 kr. Frakten er inkludert i prisen!


Hvor høyt skal jeg montere min nye TV?

 

Disse eksperttestene har vi gransket

Det er populært å teste TV-apparater i og med att etterspørselen er stor. Vi har derfor valgt å bare vise tester fra 2014 og framover. Vi fyller løpende på når det kommer nye tester og du ser de nyeste testene lengst opp på listen.


Lyd & Bilde: Synes at Samsung QLED Q80T er en utmerket TV og anbefaler den. De synes at TVn leverer "Skarpe og kontrastrike bildeopplevelser som nærmer seg high-end modellene". Til tross for at den koster litt mer en budsjettmodellene har den store foprdeler. De gir den også pluss for utstyr og tilkoblinger.


Rtings: Er veldig fornøyde med Samsung QLED Q80T og gir den 8,4 poeng. De synes den har utmerket fargegjengivelse og responstid i tillegg til at den har støtte for variabel oppdateringsfrekvens. De synes den passer best til gaming takket være den lave latency-tiden.


T3: Synes at Samsung QLED Q80T er en av de beste 4K-Tv-apparatene akkrat nå! Ifølge dem kommer den til å passe utemerket til Playstation 5 og Xbox Series X. Deliker fargegjengivelsen, den sterke lysstyrken og kontrasten samt den enestående skaleringsevnen hvor den kan ta vanlig HD-material til 4K uten kompromisser. De gir minus for at det ikke finnes Dolby Vision støtte, noe som alle Samsungs TV-apparat dessverre savner. 


Techradar: Gir Samsung QLED Q80T full pott med 5/5 stjerner! De synes at den gjør akkurat det den lover. De liker også kontrasten og detaljerikheten samt smarte funksjoner som "Ambient Mode" som lar deg spille bildespill som TVns skjermslukker.


Tidningen M3 hyller Samsung Q70R og ga den utnevnelsen "M3 anbefaler" etter testen sin i februar 2018. Den fikk 8/10 poeng og de store fordelene er menysystemet, "den minimalistiske og sykt stilige fjernkontrollen" samt at den har en "brutalt bra HDR+ oppskalering". Oppsummeringen lyder; "Samsung imponerer i klassen, både bildemessig og når det gjelder smart-tv funksjonene." 


Techradar: Gir LG OLED65CX toppkarakter! De liker bildekvaliteten, designen, prisen og at den har gode funksjoner til gaming. De liker ikke bassen (som ikke klarer så dype toner som de hadde ønsket) samt at den ikke har noe støtte til HDR10+. Med unntak av dette beskriver de denne TVn som en av de beste så langt.

 

T3: Gir LG OLED65CX 5/5 stjerner. De liker at TVn leverer uklanderlig bilde til en bra pris samt at den er godt forberedt for kommende spillekonsoller.

 

CNET: Gir LG OLED CX 8,5/10 poeng. De liker bildekvaliteten, at man kikke på den fra alle vinkler uten noen større forskjell på kvaliteten samt den tynne designen. De synes TVn er dyr og at den ikke har forbedret seg noe spesielt fra foregående LG-modeller.

 

Forbes: Synes at LG OLED65CX er en av de beste TV-apparatene de har testet. De synes også at den er forholdsvis billig sammenlifgnet med tidligere 65" modeller i C-klassen fra LG. De er dog litt uenige om det er verdt pengene. Om du har denne TVn og kikker på den i forholdene som den fortjener (mørkt rom) og behandler den varsomt kan du med fordel kjøpe denne TVn, ellers går det bra med QLED/LCD som også har god kvalitet til en billigere pris. 

 

Tom’s Guide: Gir LG OLED CX 4,5/5 stjerner. De liker bl.a. bildekvaliteten, operativsystemet, den tynne designen og lyden. De synes dog den er litt dyr.

 

Rtings: Synes at LG OLED65CX gir perfekt sverte, brede synsvinkler, god fargegjengivelse og veldig kort svartid. De synes dog at TVn kan anpasse lyset litt for aggressivt og at det er risiko for permanent innbrenning.


Wired: Liker hvordan de mørke fargene hos LG OLED65CX når et utrolig dyp samt at TVn fungerer veldig bra for gaming takket være G-sync og AMD FreeSync. De synes dog at den er for dyr og at forgjengeren (C9) fortsatt er veldig lik. 

 

Flatpanelshd.com: Gjør en grundig test av LG OLED65CX og gir den 86/100 poeng. De synes at den har mange gode kvaliteter, spesielt bildekvaliteten. De gir den mindre poeng på funksjoner og brukervennlighet. En av grunnene til dette er du ikke selv får mulighet til å oppdatere WebOS. De gir også minus for at uttakene sitter på baksiden. 

 

Avforums: Gjør en lang og omfattende gjennomgang av LG OLED65CX. De har tatt frem måleinstumentene og gått inn på dypet. Testen deres kan dog oppsummeres med at de synes det er en utrolig bra TV. De liker den treffsikre bildekvaliteten, HDR-bildet, Dolby Atmos, inngangene, gaming-opplevelsen og byggekvaliteten. De liker ikke at den savner en del apper som de gjerne ville hatt forhåndsinnstallert samt at det ikke finnes noen DTS-lydavkoding eller HDR10+ kompatibilitet.


T3: Gir Samsungs UE32T4305 en andreplass. De gir plusspoeng for smarte funksjoner, Full-HD oppløsning og spillefunksjonene.

 

Techradar: Har testet Samsung UE32T4305 og gir den en tredjeplass. De synes den tilbyr god bildekvalitet og et godt utvalg av applikasjoner. 

 

Magasinet Råd & Røn oppdaterte listen sin i august 2019 og har nå testet 142 TV-apparater. Øverst finner vi LG OLED 65C9PLA med 82 poeng. Andreplassen går til LG OLED 55C9PLA med 81 poeng. Tredjeplassen er todelt og går til LG OLED 65C8PLA og Samsung QE65Q90R som begge får 78 poeng hver av magasinet.

Produsenten Samsung, som tidligere stod som enehersker på toppen, har det tøft nå og av de 25 øverste plassene går bare 6 av dem til Samsung, mens LG tar 16 av plasseringene på Topp 25-listen.

 

Aftonbladet Plus letet etter de 12 beste TV-apparatene til jul 2018 og best i test med 5 av 5 plusspoeng ble Oled 55B8PLA. “LG er en kjempe på TV-markedet idag. Prisen og ytelsen er vanskelig for konkurrentene å slå. Bildekvaliteten er høy. Lyden er skikkelig bra…” Ja dette er noen av lovordene som Aftonbladet gir denne testvinneren.
Det er mange TVer som får dele på andreplassen med 4 av 5 plusspoeng. Vi kan nevne noen; Samsung QE65Q8DNATXXC, LG 55SK850PLA, Philips 65OLED803/12 og Sony KD-55XF7005.

 

EISA delte ut priser i august 2018 med kategorien “Beste TV”. Noen av vinnerne denne gangen var:

* Beste LCD-TV 2018-2019: Samsung QE65Q9FN med ordene; “Bildekvaliteten er imponerende me 65Q9FN:s bruk av Full Array Local Dimmin (FALD)-teknologi som er drevet av Samsungs Q-Engine prosessering, noe som resulterer i fantastisk nydelige bilder..”

* Beste OLED-TV 2018-2019: Ble LG OLED65E8 med anmeldelsen; “Med 65-tommere E8 har LG sluppet en ledende og høyst fleksible UHD HDR TV hvor fantastisk bildekvalitet kun er deler av historien.”

* Beste kjøp OLED-TV 2018-2019: Er ifølge EISA Philips 55OLED803som får følgende motivering; “Philips kombinerer sitt seneste 2018 OLED-panek med sin reviderte P5 bildebehandling for virkelig overbevisende resultater med sin 55 tommers modell, mens prisen fortsatt er beholdt på et hyggelig nivå.”

* Beste A.I. TV 2018-2019: Vinneren ble LG 65SK9500PLA och juryen mener at; “AI systemet fungerer med eksisterende Google Assistant og Amazon Alexa-enheter og gjør skifte av kanal og andre innstillinger mulig å gjøre via stemmekontroll. Den siste webOS-plattformen og Magic Remote gjør navigeringen mellom TV-ens enorme antall strømme-apper en fornøyelse. Dette er en A.I. TV med utmerkete tilkoblingsmuligheter og intuitive funksjoner som er mottakelige for brukerens ønsker og behov.”

 

Magasinet M3 gjorde en test i juli 2018 for å finne den beste 55 toms TVn. Fokus lå på bildekvaliteten, smart-tv grensesnitt og ekstrafunksjoner og en prislapp under 10 000 kroner. Det ble hele tre TV-apparater som fikk dele på førsteplassen med 8 av 10 poeng. Disse var Panasonic 58EX700, Samsung UE55MU7005 og Sony 55XE8505. Samtlige av disse får utnevnelsen “M3 anbefaler” og bra anmeldelser av magasinet.

 

Magasinet M3 letet etter den beste 65 toms TVn 2018 og etter undersøkelsen sin i juni kåret de LG OLED65C8 til best i test. Denne TVn var den eneste som fikk 9 av 10 poeng og anmeldelsen lyder;“Det er ingen tvil om at LG enda en gang viser hvor skapet skal stå. Dette er en av de beste modellene vi har fått inn, med fantastisk sverte, rik kontrast og naturlige farger. På den andre siden er det kanskje ikke helt nødvendig å oppgradere om du allerede har fjorårets modell, og det er en hel del penger å spare gjennom å velge en sånn istedet om du skal kjøpe ny TV.”

 

Magasinet Råd & Røn har 115 testede TV-apparater på listen sin i juli 2018 og øverst finner vi LG OLED 55B7V og LG OLED 65C8. De får 80 respektive 78 poeng i magasinet. De neste topplasseringene kommer også fra LG, da med OLED 55C7V og SK8500-modellene.

 

Magasinet M3 testet den eksklusive Samsung 65Q9FN i mai 2018 og ga den 8 av 10 poeng. De skriver; “Leter du etter en lyssterk tv er det denne du skal satse på, dette gjelder også om du først og fremst har tenkt til å bruke tvn til spill. Bildekvaliteten når dog fortsatt ikke opp til samme nivå som de beste oled-modellene.”

 

Magasinet M3 testet Philips Oled 873 i april 2018 og ga den 8 av 10 poeng samt prisen “M3 Anbefaler”. Anmeldelsen lyder: ” Philips fortsetter å bane veien og finpusser det som var bra med fjorårets oled-variant. Programvaren er kanskje litt ugjennomtenkt og fjernkontrollen trenger en oppdatering, men ellers er Oled 873/12 en skikkelig lovende start på tv-året.”

 

Aftonbladet letet etter det beste TV:et for under 6 000 kroner i mars 2018 og testet derfor 10 ulike modeller. I størrelsen 55 toms fikk LG 55UJ630V høyeste poeng 5 av 5 og anmeldelsen “et kalasbra kjøp”. Blandt de mindre TV-apparatene på 40-43 toms ble det flere høyt plasserte TVer med poengsummen 4 av 5. Her finner vi LG 43UJ670V, Samsung UE40MU6195 og Philips 43PUS6432.

 

Magasinet M3 stilte 5 TV-apparater opp mot hverandre i februar 2018 for å finne den beste 55-tommeren under 15 000 kroner. Bildekvaliteten, smart-TV grensesnittet og ekstrafunksjoner (f.eks. mediaspiller, PVR og skjermspeiling) var de viktigste delene i denne testen. Vinneren og best i test ble LG OLED55B6 som fikk poengsummen 9 av 10 og magasinet konstaterer at dette er “en skikkelig rimelig tv”.

 

Magasinet M3 testet flaggskipet Samsung QE65Q9F i desember 2017 og ga den 7 av 10 poeng. Magasinet skriver at det er en stilig TV med påkostet design og en av de mest brukervennlige TV-apparatene som de har testet. Fjernkontrollen er også trivelig, men når det kommer til bildet så når den ikke helt opp til samme nivå som OLED-apparatene fra Philips, Panasonic, LG og Sony, spesielt ikke når det gjelder sverten.

 

Aftonbladet gikk igjennom den nye TV-teknikken i desember 2017 og presenterte siden bra TV-apparater i to kategorier; Toppmodeller og Bra 4K-TV. Blant toppmodellene fikk LG OLED65G7V og Philips 55POS9002 de høyeste poengene, 4 av 5. Blant de mer prisverdte TV-modellene utmerket LG 60UJ750V og Sony Bravia KD-55XE9005 seg med høyeste poeng, 4 av 5. TVn fra LG fikk dessuten utnevnelsen “Beste kjøpet”.

 

Lyd & Bilde testet Samsung QE55Q7F i desember 2017 og ga den 5 av 6 poeng. Magasinet var imponert over en stilig design, høy byggekvalitet og bra brukervennlighet mens de  mener at en OLED-TV allikevel er bedre på sverte. De skriver videre at TVn har en lekker fargegjengivelse, bra lysstyrke og jevne bevegelser som gjør at Q7F er en utmerket TV. Den får utnevnelsen “Spesielt Anbefalt” av Lyd & Bilde.

 

Råd & Røn har nå i desember 2017, 166 TV apparater i testen sin og øverst finner vi to dyre apparater med den seneste teknikken; LG OLED 55B7V og LG OLED 55C7V. De får 80 respektive 78 poeng. Det er dog fortsatt Samsung som har flest testvinnere og har hele 14 av de 23 øverste plassene med sin gjennomgående høye kvalitet på TV-apparatene.

Lengst ned på denne lange listen finner vi billigere TV-apparater fra Philips, LG og Panasonic. Å bare velge “rett produsent” går derfor ikke om du vil ha det beste. Det gjelder å være nøye med hvilken modell du skal kjøpe. 

 

Magasinet M3 testet Panasonic Viera TX-65EZ950E i september 2017 og ga den 8 av 10 poeng. Prislappen er høy men den får allikevel utnevnelsen “M3 anbefaler”. Magasinet konkluderer det hele med; “Dette er en skikkelig tøff TV som imponerer stort bildemessig og som samtidig føles veldig påkostet. App-tilbudet er ikke det beste men TVn er superenkel å bruke og her finner du ekstremt mange bildeinstillinger å grotte deg i.”

 

Lyd & Bilde testet LG OLED 55B7V i september 2017 og sammenstiller det hele med; “Vidunderlige bilder! Det tar bare noen sekunder å konstatere at ytelsen fra LG OLED55B7V lett kan hamle opp med de beste LCD-skjermene der ute når det kommer til svartnivå og kontrast. Ikke bare det – den ligner veldig mye på LGs egen (og mye dyrere) E7-modell i ren og skjær bildekvalitet! Lyden er litt spinkel, men for deg som er opptatt av best mulig bilde til fornuftig pris, er LGs budsjett-OLED et av de beste TV-kjøpene du kan gjøre akkurat nå..”

 

EISA har delt ut priser og utnevnelser i kategorien “Beste TV 2017-2018”. Vinnerne innom de ulike områdene ble: 

* Beste LCD-TV ble LG 55SJ850V med anmeldelsen; “LG:s mellomklasse-tv på 55″ er en suveren allround-tv som matcher sin brukervennlige webOS 3.5-grensesnitt med et fargerikt og lyssterkt bilde.”

*Beste Smart-TV ble Samsung QE55Q7F som får anmeldelsen;” Samsung fortsetter å tøye på grensenenær det gjelder tv-design og brukervennlighete – Qe55Q7F er smart på mange måter.”

*Beste OLED-TV ble LG OLED65E7 som får anmeldelsen; “LG:s OLED-teknologi gir titteren en fantastisk kontrast med absolutt sverte og lyse høydepunkter, pluss fantastiske farger som ikke utmattes uansett hvilken synsvinkel du har, og enda har OLED65E7 bedre ytelse innom nøkkelområdet sammenlignet med forgjengererne.”

 

Tidningen M3 testet Sony Bravia KD-65A1 i juni 2017 og ga den poengsummen 8 av 10. Magasinet skriver; “Sony KD-65A1 er en TV som byr på skikkelig bra bilde og alle funksjoner du kan vente deg i en ny high-end-tv. Og noen til. Prislappen er dog deretter, men om du er villig til å betale ordentlig for det beste og liker designen, så blir du ikke skuffa.”

 

Lyd & Bilde testet Samsungs flaggskip QE65Q9F i juni 2017 og konstaterte at produsenten har klart å forbedre bildekvaliteten ytterligere, sammenlignet med fjorårets toppmodeller. Fremfor alt når det gjelder lysstyrke og fargegjengivelse. Sverten og synsvinkelen er dog fortsatt bedre på en OLED-TV. Poengsummen ble 5 av 6.

 

Magasinet M3 testet LG:s dyre OLED-TV med navnet LG OLED55B7V i mai 2017. Denne TVn fikk poengsummen 8 av 10 og magasinet konstaterer at den har veldig god sverte og kontrast, et raskt og lettjobbet grensesnitt og stilig design. Prisen er dog veldig høy og den har en fjernkontroll som ikke passer alle.

 

Magasinet M3 testet OLED-TVn Philips 55POS901F i februar 2017 og ga den poengsummen 8 av 10. De konstaterer at dette er “den beste oled-TVn du kan kjøpe akkurat nå…men LG og Sony har nye apparater på gang i løpet av bare noen måneder…med helt nye panel”. 

Prisen rundt 30 000 kroner er avskrekkende og selv om TVn kan anbefales er det bedre å vente på konkurrentenes OLED-TVer som kommer i løpet av 2017.

 

Aftonbladet testet de beste 55-pluss tommerne med nye 4K-teknikken i desember 2016 for å kåre den beste TVn for 2017. Best i test ble Samsung UE65KS7005 som fikk 4 av 5 poeng og omtalen; “7000-serien er den billigste i Samsung tv-lineup 2016. Men det betyr ikke at den er dårlig. Tvert imot. Det er en utrolig bra 65-tommer med god lyd og bra bilde og gode tilkoblingsmuligheter.” 

Like mange poeng, 4 av 5, fikk også den atskillig dyrere Panasonic Viera TX-58DX800E som dermed fikk dele på førsteplassen med Samsung.

 

EISA har delt ut priser og utmerkelser i kategorien “Beste TV 2016-2017”. Vinnerne i de ulike områdene ble:

Beste TV-kjøp ble Samsung UE55KS9000 med omtalen; “Denne 55 toms TV kombinerer fantastisk design med en overlegen ytelse. Det er en perfekt partner for HDR, 4K og HD-kilder.”

* Beste Smart-TV ble LG UH770V med ordene: “En redesignet fjernkontroll gjør brukeropplevelsen bedre enn noensinne… å bruke den er både intuitivt og moro…og med støtte til både HDR 10 og Dolby Vision videoformat matcher LG smarte ferdigheter med bra bilde”

* Beste High End-TV  ble LG OLED65G6V og denne TVn får begrunnelsen: “For bildekvaliteten i referenseklasse trenger man ikke lete lengre enn denne 65-toms OLED-TV. Bildekvaliteten er eksemplarisk, med et enormt kontrastomfang som er blitt muliggjort gjennom panelets uovertreffelige svartnivå pluss naturlige, lyse farger og silkelene bevegelser.”

 

Magasinet M3 stilte i oktober 2016, spørsmålet; Hvilken er den beste smart-tvn 2016? Etter å ha testet fire av de beste TV-apparatene akkurat nå, kom de fram til at Samsung UE65KS9005 er verdt denne viktige tittelen. Den fikk 9 av 10 poeng, ble utsett til best i test og ble vinneren med anmeldelsen; “Dette er et skikkelig bra tv for deg som setter pris på bra bildekvalitet og som vil være fremtidssikker med HDR og en bra plattform for smart-tv-apparater. TVn er lynrask, god oppløsning, tilbyr mange bra finesser og er superlett å bruke.”

 

Lyd & Bilde testet seks nye 55″ TV-apparater i oktober 2016 og skriver: “Den gode nyheten er at det ikke behøver å koste en formue! Vi har samlet et knippe av de mest interessante 55-tommerne i prisklassen rundt 12.000 kroner, og ble positivt overrasket over bildekvaliteten.”

Best i test ble Samsung 55KS7005 som fikk hele 28 av 30 poeng og anmeldelsen; “55KS7005 har i stort sett mye å tilby: stilig design, utmerket brukervennlighet og fremforalt et glittrende bilde. Samsung-skjermen er faktisk den eneste i testen som kan gi en ganske komplett opplevelse av de nye HDR-formatene.”

  

Magasinet M3 letet etter den beste smart-tvn til under 6 000 kroner i oktober 2016. Det handlet om TV-apparater i størrelsen 42-50 toms og av de 5 testede apparatene var det Philips 43PUT6401 som ble utsett til best i test med 8 av 10 poeng. Den ble vinner bl.a. fordi den har 4k med god bildekvalitet, overraskende god lyd og mange uttak.

Like mange poeng, 8 av 10, fikk også Samsung UE49K5605 som dermed tar andreplassen. Det mest positive med denne TVn er at den er større enn testvinneren, har god bildekvalitet, pluss et enkelt og smidig smart-system.

 

DinSide  stilte 3 høyaktuelle TV-apparat mot hverandre i en sammenlignelsetest i august 2016. Det handlet om Samsung UE55KS7005 mot Sony Bravia KD-55XD8505 og LG 55UH850V. Best i test, etter en nøye undersøkelse, ble Samsung UE55KS7005. den fikk høyeste poengsum, 6 av 6, og magasinet summerer det hele med ordene; “Samsungs TV imponerte veldig på oss i denne testen. Den har det beste bildet og tilbyr dessuten den beste brukeropplevelsen. Legg derimot til at den faktisk også er billigst, så forstår du hvorfor vi synes at dette er klart det beste kjøpet av disse tre.” Sølvmedaljen gikk til TV-apparatet fra LG, som fikk 5 av 6 poeng.

 

Magasinet M3 gjorde en test på Samsung UE65KS9005 i august 2016. Dommen lyder; “Fargene og lysstyrken imponerer så vel som dybden i bildet. Sverten er så godt som perfekt og menysystemet er overbevisende.” Ulempen var at den koster nærmere 30 000 kroner og som så mange andre flatskjermer har den bare en middelmådig lyd.

Poengsummen ble allikevel 9 av 10 og TVn fikk også vurderingen “M3 anbefaler”.

 

TEK testet Samsung UE55KS7005 i juli 2016 og de ble lyriske over hva de fikk se. De ga TVn høyeste mulige poengsum; 10 av 10. Fordelene er bl.a at den har veldig fine og eksakte farger, bra sverte, fin design og at den skalerer opp til UHD veldig bra. Konklusjonen lyder; ” Med Samsung UE55KS7005 har selskapet en sterk kandidat til årets beste kjøp i 2016. I skrivende stund kan vi ikke komme på en eneste modell som er i nærheten av å gi deg like mye TV for pengene.”

 

Aftonbladet rigga opp 15 tv-apparater i en tredelt test i juli 2016, for å se hvilken TV som er best akkurat nå. Avisen konstaterer at “Den høye oppløsningen fra 4K/Ultra HD og den avanserte bildeteknikken har gjort at bildekvaliteten har blitt ekstremt bra […] Men det er bare LG av de store produsentene som fortsatt bruker 3D. Etterspurselen på 3D og adgangen til 3D-filmer er helt enkelt for liten.” 

Beste 4K-TV er LG 55UH770V og Panasonic Viera TX-58DX800E der begge får høyeste karakter, 5 av 5.

Beste store TV (60-75) er LG 60UF695V og Philips 65PFT6520 som begge er både prisgunstige og bra TV-apparater og får derfor 4 av 5 poeng.

Beste billige TV-apparat er Hitachi 50HZT66 og Sony Bravia KDL-55W808C der begge får 4 av 5 poeng fra Aftonbladet.

 

EISA har som vanlig delt ut flere priser og utmerkelsen innom kategorien “Beste TV”. Vinnerne 2015-2016 ble følgende:

*Prisen som Beste TV-kjøp går til Philips 55PUS7600 med motivasjonen “Å lykkes kombinere utmerket bildekvalitet, trivelig lyd ytelse og en moderne Smart-TV-OS i et attraktivt skall er  en bedrift, spesielt om prisen er lav. Og allikevel er det akkurat hva Philips har oppnådd med 55PUS7600.”

*Prisen Beste Smart-TV går til LG 65UF950V med ordene: “Som Smart-TV-pakke er det verdt å roses til skyene.”

*Prisen Beste High End-TV går til Samsung UE65JS9500 og denne TVn beskrives “Med en maksimal lysstyrke på nærmere 1 000 nits og støtte for HDR-material (High Dynamic Range) setter Samsungs flaggskip anno 2015 en ny standard for TV-teknikk, som gir et bilde med en revolusjonerende lysstyrke.”

 

Magasinet M3 testet Panasonic TX-65DX780E i mai 2016 og konstaterte at det er en luksus Smart-TV med superbra bilde og lekker design. Til tross for at prislappen er litt avskrekkende får den poengsummen 9 av 10 og utmerkelsen “M3 Anbefaler”.  

 

Magasinet M3 testet LG:s Oled-tv LG 55EG920V i desember 2015 og anbefaler den, ikke minst på grunn av at prislappen er veldig attraktiv. Foruten den lave prisen er fordelene en imponerende bildekvalitet (fremfor alt i de svarte partiene), en makeløs god skarphet og en lekker design. Poengsummen blir 9 av 10.

 

Magasinet M3 stilte seg spørsmålet hvilken TV man skal kjøpe om penger ikke er noe problem (men bare en mulighet). Etter å ha testet toppmodellene i dag ble Panasonic Viera TX-65CX800E beste TV-kjøp 2015. Den fikk 9 av 10 poeng og anmeldelsen; “…ekstremt bra bildekvalitet kombinert med en flott design til et ikke altfor høyt pris…en imponerende TV med mange funksjoner, HDR-støtte og bilde som ikke kommer til å skuffe noen.” Prislappen ligger rundt 40 000 kroner. 

 

PC för Alla testet tre TV-apparater med 4K i august 2015 for å se hvilken TV som gir mest for pengene. Best i test ble Panasonic TX-55CX670 som fikk 8 av 10 poeng og omtalen; “Fantastisk bildekvalitet. Bra funksjoner og prislapp.”

 

Tidningen M3 testet tre 55″ 4K TV-apparater i juni 2015 og utnevnte Panasonic TX-55CX670 som “Beste kjøp”. Anmeldelsen lyder “En skikkelig bra TV om bildekvaliteten er det viktigste for deg og prislappen er helt rett. Designen er ganske anonym og grensesnittet kan i begynnelsen være litt forvirrende, men de viktige appene og funksjonene fins og fungerer veldig bra.” Poengsummen ble 8 av 10, som er like mye som LG 55UF722V fikk.

 

ICA-Kuriren gjorde en test på åtte TV-apparat i mars 2015 og kom frem til at alle hadde skikkelig bra bildekvalitet. Testen, som ble gjort sammen med Pricerunner, kom tilslutt frem til at den beste TVn er Panasonic Viera TX-55AX630E. Den har veldig skarpt bilde, på grunn av 4K-oppløsningen. Men samme totalkarakter, 4 av 5. fikk også fem andre TV-modeller. Se ICA-Kurirens sammenstillende tabell her.

 

Aftonbladet testet 12 stykker 55″ TV-apparater i januar 2015 og delte ut toppkarakteren, 5 av 5 PLUS-tegn til Philips 58PUS6809. Anmeldelsen ble; “Topp-TV for de som vi ha en TV med alt”. De dårligste karakterene i Aftonbladets test gikk til TV-apparater fra Thomson, LG og JVC.

 

Lyd og bilde gjorde en test i desember på 6 TV-apparater med 4K-oppløsning i størrelsen 55″. Den beste 4K TVn med karakteren 6 av 6 og anmeldelsen “Suveren bildekvalitet” ble LG 55UB850V.

 

Aftonbladet gikk i november 2014 på jakt etter den beste TV:n som kostet under 3 000 kr. Til den prisen fikk de fleste finesser utebli og skjermen blir maks 42 toms. I denne testen var det tre TV-apparater som utmerket seg positivt og var verdt 4 av 5 PLUS. Dette var Samsung UE32H4515, Samsung UE32EH4004 og LG 42LB550V. Den sistnevnte er den eneste TV:n som er 42 toms, i og med at Samsungs modeller bare er 32 toms.

 

Sydsvenskan utnevnte Årets beste TV-apparater i november 2014 og kom fram til at Panasonic Viera TX-65AX800E var den TV som fortjente tittelen best og den fikk også høyeste karakter, 6 av 6. Prislappen ligger på rundt 30 000 kroner.

 

Magasinet M3 testet 5 Smart TV-apparater med Full-HD i november 2014 og konstaterte at de er bedre og mer prisverdt enn noensinne. Her handlet det om å finne den beste TV-n for under 7 000 kroner der hverken 3D eller 100 Hz var på apparatene. Poengene ble høye og jevne men best i test ble tilslutt Samsung UE48H5505 som fikk 9 av 10 poeng, først og fremst for bra bilde og veldig bra lyd kvalitet.

 

EISA utså fire TV-vinnere høsten 2014;
Beste Full HD-TV 2014-2015 ble Samsung UE55H7000. Se mer her.
Beste Smart-TV 2014-2015 ble LG 55LB70V. Se mer her.
Beste High-end TV 2014-2015 ble LG77EC980V. Se mer her. 
Beste 4K Ultra HD TV 20174-2015 ble Sony KD-65X9005B. Se mer her.

 

Aftonbladet testet og anbefalte TV-apparater i september 2014. I kategorien “Beste LED TV over 40 toms” ble LG 42LB570V og Panasonic Viera TX-50ASX603 vinnere. De fikk 4 av 5 poeng og bra anmeldelser fra ekspertene.

 

Magasinet Lyd og bilde testet 11 TV apparater i størrelsen 50″ eller mer i juni 2014 og her ble Sony storvinner. Best i test ble Sony Bravia KDL-60W855B mens Sony Bravia KDL-50W805BBN ble “Beste kjøp” på grunn av den lave prisen.

Sony Bravia KD-65X9005B fikk høyest totalpoeng (29 av 30) og omdømmet “4K Kongen”, men en prislapp på rundt 40 000 kr er litt avskrekkende for de fleste.

 

Hardware.no testet Samsungs nyheter i mai 2014. Det handlet om de buede skjermene Samsung UE55H8005 og verstingmodellen Samsung UE55HU8505 med Ultra HD4K. Poengene ble 9 av 10 for H8005 og full pott for storebror HU8505.

 

Aftonbladet letet etter “billige og bra” TV apparater i mai 2014 og i størrelsen 40-49″ ble det en delt førsteplass for Samsung UE40F6345 og Samsung UE46F6515 som fikk 4 av 5 poeng. De litt større TV-ene, 50″ og oppover, kom Thomson 50FW5564 og LG 50PN650T best ut med 4+ av 5.

 

Lyd og bilde undersøkte Samsungs buede skjerm Samsung UE55H8005 i mai i 2014 og gav den 27 av 30 poeng. Anmeldelsen ble: “Samsungs H8005 serie er oppfølgeren til fjorårets store testvinner og en av Samsungs mestselgende TV-er her i Norden, F8005….den en bildekvalitet som imponerer, spesielt i lyse omgivelser, med rå skarphet og fargegjengivelse”

 

Magasinet M3 testet Samsung UE55H8005 i april 2014 og gav den omdømmet ” Fantastisk bilde og alle tenkbare smarte funksjoner og tilkoblingsmuligheter. Nøyer du deg med full HD-oppløsning er det her en av de aller kuleste tv-apparatene som er ute på markedet akkurat nå.” 
Oppsummering

Etter du har lest denne siden håper vi at du fått veiledning til å gjøre et klokt valg og unngått fallgropene så du kan kjøpe TVn som passer deg og behovene dine best. 


Testvinnere - Beste Smart TV
Så høyt skal du plassere TVn din på veggen

Med de nye flate og relativt lette TV-apparatene så er det også mulig å montere den nye TV-en din på veggen. Men hvilken høyde skal det være? Det er jo selvfølgelig en smakssak, men her er noen gode tips du kan tenke på:

 

* For det første så er det en TV du skal henge opp, ikke et bilde! Tenk på hvilken høyde den tidligere TV-en din stod på og at det kanskje er en grunn til at den var i akkurat den høyden.

 

* Rett monteringshøyde får du ifølge de fleste eksperter gjennom å sette TV-en i “øyehøyde”. Sett deg altså i sofaen og kontroller at du har midten på TV-ruta di “midt framfor deg.” Det pleier å innebære at nederkanten på TV-en er ca. 60-80 cm ovenfor gulvet.

 

* Prøv gjerne å heve TVn lite grann når du har funnet midten, sånn at du har en tredjedel av TV-en under “øyehøyde” og to tredjedeler over “øyehøyde”. Føles dette bedre for deg, så velg denne høyden i stedet – men helst ikke høyere enn så.

 

Det kan se litt rart ut i begynnelsen å henge TV-en sin så lavt, men øynene dine kommer til å takke deg. Henger du den for høyt så øker du risikoen for både hodepine og verk i øyene etter et par timers TV-tittende.

 

Og du – Du trenger ikke å kjøpe veggfeste til TVn din hos TV-forhandleren når du skal henge TVn på veggen. De har ofte lave marginer på de dyre produktene sine og vil derfor selge tilbehør og ikke minst helt unødvendige forsikringer til deg når du vel har bestemt deg for et innkjøp. Gå ikke på det! Kjøp veggfeste hos noen andre i stedet, som f.eks. Kjell & Company.  

 

Etter middagen er det deilig å bare slenge beina på bordet og sette på favorittserien på TV – men dessverre så er det jo som oftest en haug med oppvask som venter. Svaret på dette er en oppvaskmaskin! Her ser du hvilken oppvaskmaskin som er Best i test!

 

Du vet vel at du kan koble dataen til denne TV-en? Her ser du hvilken laptop som er best i test akkurat nå. Eller hvorfor ikke investere i et nytt nettbrett? Klikk her så ser du hvilket som er best!