Rettetang best i test 2023 - beste rettetang for tykt hår.

Rettetang best i test 2024 - for vakkert og sunt hår

Om du skal kjøpe en skikkelig god rettetang og vil vite hvilken som er kåret til best i test akkurat nå, har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle eksperttester til deg og sammenstilt disse på denne siden. Du får også tips på hvordan du skal unngå en dårlig handel og kjøpe den beste rettetangen til best pris direkte.

 

Jeg vet allerede alt jeg trenger - vis meg den beste rettetangen NÅ!


Vis meg testvinner 2 – Et billigere alternativ NÅ!

 

Rettetang kalles også for stylingtang i og med at vi ikke bare “retter ut” håret med den lengre. I dag kan du både glatte, krølle og bølge håret med tangen!

 

5 tips til deg som skal kjøpe den beste rettetangen

Tenk på at det sliter en del på håret når du bruker en rettetang. Det er derfor viktig at du kjøper en bra som beskytter håret ditt. Du må også huske at selv om det er aldri så mye teknikk innebygd i stylingtangen, er det viktig å ha varmebeskyttende produkter i håret ditt. Sist men ikke minst; bruk aldri stylingtangen i bløtt hår i og med at håret er mye sprøere da.

 

1. Den nye stylingtangen din bør ha keramisk belegg. Både fordi at disse varmes opp fort og fordi de gir en jevnere varme over hele platen. Den keramiske belegningen er også mer skånsom mot håret ditt.

 

2. Ha alltid ​varmebeskyttende produkt i håret når du bruker rettetangen din. Varmebeskyttelse er som sol-faktor for håret. Uten dette skades håret av den høye varmen og håret kan i verste fall brekke av.

 

3. En rettetang hvor du kan stille inn gradene selv kan være bra. Ikke fordi at du kanskje endrer den så ofte, men mer fordi at du skal finne en temperatur som er bra for akkurat ditt hår. Du har rett temperatur når du bare trenger å dra med tangen en gang for å få det resultatet du ønsker.

Tenk på at 200 grader er mer enn nok når du har veldig tykt hår.

 

4. Det er flere ulike teknikker i dagens rettetenger som brukes for å beskytte håret ditt og gir et bedre sluttresultat. Negative ioner brukes f.eks. for å minske statisk elektrisitet. Visse rettetenger har også nanoteknologi og dette gjør at håret ditt glir lettere mot varmeplatene.

 

5. Du får også ulike bredder på rettetengene og valget ditt bør nok være opp til hvilken type av hår du har. Brede plater passer bra om du har langt og tykt hår, mens smale plater passer best til tynt eller kort hår.

GHD rettetang best i test

Etter å ha lest ekspert-tester, blogger, pratet med frisører og tatt hensyn til hva forbrukere synes har vi en soleklar vinner! Det gjelder et anerkjent merke innen hårprodukter og vinneren er selvfølgelig GHD med modellen New Gold Styler!

Den beste stylingtangen akkurat nå –  GHD New Gold Styler

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 26 februar 2024

GHD Gold Styler Vis færre priser Vis flere priser


GHD New Gold Classic har fått veldig gode omtaler fra forbrukere som du kan lese om her og den fikk også Red Dot Award våren 2018 som skriver; “Ghd Gold skiller seg ut med et elegant, veldig estetisk utseende. Det flate jernet er lett å håndtere og legger forsiktig håret på plass”

 

GHD Gold Styler har ny teknologi med to soner. To avanserte varmesensorer styrer den optimale varmen fra rot til tupp, slik at håret blir så glatt, blankt og naturlig som mulig. Den har en kort oppvarmingstid som bare tar 25 sekunder


Den har glatte, avrundede og bevegelige plater. Platene glir godt gjennom håret og sørger for rask styling uten krus og med god glans.


Testvinneren slår seg av etter 30 minutter om du skulle glemme å stenge den av. Det betyr at du slipper å være urolig for om du har stengt av den eller ikke. Den har også en lang ledning på hele 2.7 meter som er veldig deilig!


Lag kreative hårfrisyrer som varer med testvinneren. Du kan både glatte, lage krøller og vippe håret ditt. Stylingtemperaturen ligger på optimale temperaturen 185 °C. Har du høyere temperatur kan det skade håret ditt og er den lavere blir ikke resultatet like bra. 


Frisørene anbefaler denne stylingtangen og sier: “Skal dere anbefale beste rettetang er det GHD som gjelder. Den er helt fantastisk å bruke, retter håret på et drag, lager fine krøller, varmes opp fort, ja den er bare helt utrolig. Nå har jeg hatt min i 5 år, brukt den daglig på kunder og den er fortsatt like bra!”


Dette sier forbrukerne om GHD Gold Styler

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktene vi anbefaler synes om dem, Det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du lese noen av omtalene testvinneren har fått;


"Utrolig god rettetang! Trengte å bytte ut min gamle ghd-tang som er utslitt etter maaaaange år. Merkbar oppgradering!" 


"Den blir raskt varm og retter ut krøllene mye raskere enn min gamle ghd rettetang :-) nå bruker jeg kun 6 minutter på å rette hele håret!" 


"Fantastisk god! Rettetangen blir varm på under 20 sekunder, håret glir gjennom og blir blankt og mykt! Takk Gud for at jeg endelig bestilte en ghd-rettetang, beste på markedet!" 


"Er kjempefornøyd! Den blir rask varm, enkel men flott design. God å holde i når du jobber med håret. Og så har den en sokk som du pytter på når du pakker den vekk, anbefales!"


"Denne rettetangen gir glatt og fint hår, den er lett å håndtere. Jeg har veldig langt tykt krusete hår så må dra igjennom 2-4 ganger for å få en skikkelig smooth finish."

 

Her kjøper du GHD Gold Styler til best pris


Rettetang test - et billigere alternativ

Om du synes at testvinneren er litt i det dyreste laget, hva skal du da kjøpe? Jo, en verdig utfordrer til GHD New Gold Styler er OBH Nordica B.A.T Straight and curl 3099. Dette er også en testvinner som har det du trenger.

Beste rettetang testvinner 2 – OBH Nordica B.A.T Straight and curl 3099

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 26 februar 2024

OBH Nordica 3099OBH Nordica 3099 avgir med sine nano keramiske plater negative ioner som gjør at håret ikke blir statisk. Stillbar temperatur mellom 120-230°C og den er klar til å brukes allerede etter 30 sekunder.

 

Du kan bruke den til å få både glatt og krøllete hår. Den har en lang ledning på 2,8 meter (bra om du vil stå) og en funksjon som gjør at den stenges av etter 1 time (du trenger ikke uroe deg for at du har glemt å dra ut kontakten før du reiste.)

 

La oss nå si med en gang at OBH Nordica ikke heller er helt kjent for å gjøre holdbare produkter. De er ofte veldig fine og markedsføringen er det virkelig ikke noe galt med. Men det virker ikke som om pengene alltid rekker til å gjøre bra produkt med høy kvalitet.

 

OBH Nordica rettetang 3099 - så sier forbrukerne

Som alltid vil vi vite hva forbrukerne synes om produktene vi anbefaler, det er jo tross alt de som vet hvordan de fungerer best i hverdagen. Her kan du lese noen omtaler OBH 3099 har fått;

 

“Styler håret ditt enkelt og greit med denne stylingtangen. Resultatet blir toppen”  Milla

 

“Lett å bruke og resultatet blir veldig bra og holder lenge. Godt å vite at den stenger av seg selv om man skulle glemme det.” Dellan.

 

“Jeg er ikke en som pleier å krølle håret, og er derfor ikke så vant til det. Men med denne gikk det hvor lett som helst og det blir et fint resultat. Det beste er at om en krøll blir rar, så kan jeg bare rette til det med glattetangen :-D” MEmm.

 

“Den er bra, men etter noen måneders intensivt bruk ble den litt sløv og varmet seg opp langsommere.” hejsan1337.

 

Etter disse omtalene er responsen tilfredsstillende og derfor blir OBH Nordica 3099 andre valget vårt. Selvfølgelig veier vi også inn at de har hatt en bra plassering i nesten alle tester og at ovenstående modell dessuten ble best i Norsk Ukeblad og Smartsons siste test.


Her kjøper du OBH Nordica 3099 til best prisTest stylingtang - dette sier ekspertene

Pricerunner, 2021: Testet 16 ulike rettetenger og ifølge testpanelet var den beste av disse GHD Gold Styler. Anmeldelsen lyder: “Her går det unna! ghd Gold Professional Styler er en av de raskeste rettetengene vi har testet. Alt fra oppvarmingstid, styling og hvor lang tid det tar for den å kjøle seg er raskere enn en veltrimmet racerbil. Sammen med det holdbare resultatet og den stilige designen er det neste urettferdig å sammenligne denne modellen med andre rettetenger i det hele tatt.


Damernas Värld, 2021: kåret GHD New Gold Styler til vinner i testen deres med 7 andre rettetenger. De liker at den er lett i hånden. stryker ner friss og gir lyster i håret. De synes den er litt dyr men at det er verdt investeringen.
Andre rettetenger som var med i testen var blant annet OBH Nordica Straight & Curl som havnet på 4. plass med 4,6 av 5 poeng.


Aftonbladet/WiseGuide 2015: I testen av 6 rettetenger fikk alle godkjent, men visse er atskillig bedre enn andre. Best i test ble Rowenta L’Oreal SteamPod som fikk 5 av 5 poeng. Denne utmerker seg for sitt raske resultat; “ett drag med tangen og håret formes direkte, takket være dampfunksjonen”. 

Men det er jevnt på toppen og GHD V Gold Classic Styler havner på en god andre plass; “En profftang som er smidig og retter håret veldig effektivt.”


HD/Wiseguide 2014: testet 6 ulike rettetenger og kom fram til at L’Oréal Professionel & Rowent salon steampod er best(4,2 av 5 poeng). Sølvplassen går til Remington Keratin therapy pro med 4,0 poeng, og rett etter kommer GHD Eclipse med 3,6 poeng.

 

TV2 hjelper deg, desember 2014: testet 5 ulike rettetenger og vinneren i denne testen ble GHD. Dette var enstemmig både fra eksperten og jentene som testet. Og synes du at den er for dyr så anbefaler de OBH Nordica 3099 for deg som vil ha et billigere alternativ.
De som kom dårligst ut i denne testen var rettetengene fra Coline og Philips.


Fashionchicks 2013/2014: Ifølge fashionchicks så er det GHD Gold Classic Styler som helt klart er best i test. De beskriver det hele med: “Du finner ikke bedre rettetang enn dette”.


Smartson 2011: Tester 8 ulike rettetenger og Grundig HS7830 blir best i test med 23 av 25 poeng. OBH Nordica 3099 kom på andreplass med bare et poeng mindre, 22 av 25.


Klikk/Norsk ukeblad 2010: Norsk Ukeblad gjennomførte en test av 5 rettetenger. Her tok OBH Nordica 3099 første prisen. De fikk 5 av 5 mulige poeng. Andreplassen ble todelt og gikk til GHD iv styler og Sleek Expert Liss or Curl fra BaByliss Pro. Begge fikk 4 av 5 poeng.

Tips 1: Hvis du er interessert i hvordan du kan rense ansiktet på best måte anbefaler vi deg å lese om den beste ansiktsbørsten her!


Tips 2: Vi vet også hvilken hjemmetannbleking som er best og for deg som ønsker å være solbrun og fin året rundt, men vil unngå å ligge for mye i solen kan du se hvilken selvbruningskrem som er best i test akkurat nå.


Tips 3: Om du liker oss like mye som vi liker deg kan du gå med i Facebook-gruppen vår! Vi skriver en notis så fort vi ser at noen har Tilbud på en av testvinnerne eller det kommer en ny testvinner. På den måten kan du gjøre et skikkelig bra kupp! Klikk på LIKER så holder vi deg oppdatert i fortsettelsen! 


Anita Carlsen

Best i test: Rettetang – Stylingtang

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.


Testen ble sist oppdatert

Les også: