Rettetang - best i test. Beste styling - Best i test Guiden

Den beste rettetangen 2021

Om du vil vite hvilken rettetang som er kåret til best i test akkurat nå, har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle eksperttester og sammenstilt disse på denne siden. Du får også tips på hvordan du skal unngå en dårlig handel og kjøpe den beste rettetangen til best pris direkte.

 

Jeg vet allerede alt jeg trenger - vis meg den beste rettetangen NÅ!


Vis meg testvinner 2 – Et billigere alternativ NÅ!

 

Rettetang kalles også for stylingtang i og med at vi ikke bare “retter ut” håret med den lengre. I dag kan du både glatte, krølle og bølge håret med tangen!

 

5 tips for deg som skal kjøpe rettetang

Tenk på at det sliter en del på håret når du bruker en rettetang. Det er derfor viktig at du kjøper en bra rettetang som beskytter håret ditt. Men du må også huske at selv om det er aldri så mye teknikk innebygd i rettetangen, er det viktig å ha varmebeskyttende produkter i håret ditt. Sist men ikke minst; bruk aldri stylingtangen i bløtt hår i og med at håret er mye sprøere da.

Her er fem tips du bør tenke på innen du kjøper ny rettetang:

 

1. Den nye rettetangen din bør ha keramisk belegg. Både fordi at disse varmes opp fort og fordi de gir en jevnere varme over hele platen. Den keramiske beleggingen er også mer skånsom mot håret ditt.

 

2. Ha alltid varmebeskyttende produkt i håret når du bruker rettetangen din. Varmebeskyttelse er som sol-faktor for håret. Uten dette skades håret av den høye varmen og håret kan i verste fall brekke av.

 

3. En rettetang hvor du kan stille inn gradene selv kan være bra. Ikke fordi at du kanskje endrer den så ofte, men mer fordi at du skal finne en temperatur som er bra for akkurat ditt hår. Du har rett temperatur når du bare trenger å dra med tangen en gang for å få det resultatet du ønsker.

Tenk på at 200 grader er mer enn nok når du har veldig tykt hår.

 

4. Det er flere ulike teknikker i dagens rettetenger som brukes for å beskytte håret ditt og gir et bedre sluttresultat. Negative ioner brukes f.eks. for å minske statisk elektrisitet. Visse rettetenger har også nanoteknologi og dette gjør at håret ditt glir lettere mot varmeplatene.

 

5. Du får også ulike bredder på rettetengene og valget ditt bør nok være opp til hvilken type av hår du har. Brede plater passer bra om du har langt og tykt hår, mens smale plater passer best til tynt eller kort hår.

Best i test rettetang 2021

Etter å ha lest ekspert-tester, blogger, pratet med frisører og tatt hensyn til hva forbrukere synes om rettetangen sin har vi en soleklar vinner! Det gjelder et anerkjent merke innen hårprodukter og vinneren er GHD med modellen New Gold Styler!

Den beste stylingtangen akkurat nå –  GHD New Gold Styler

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 17 oktober 2021

GHD Gold StylerDenne stylingtangen slår bra til i tester, er anbefalt av flere frisører og eksperter og ikke minst forbrukere! Tidligere hadde vi GHD V Gold Classic Styler som vinner her på Best i test Guiden, men denne har utgått og erstattet med den nye og forbedrede GHD New Gold Styler som, ifølge over 100 forbrukere, mener er enda bedre enn forgjengeren.

 

GHD V Gold Classic Styler vant prisen for Årets stylingprodukt i Swedish Beauty Awards 2012. Den har fått utrolig gode omtaler fra brukere av denne rettetanga. Om du klikker på denne lenken fra Klikk, så ser du at forbrukerne sverger til GHD. Det er så utrolig mye positive omtaler om akkurat denne rettetangen, så vi er bare nødt til å ha den med!

 

Den nye testvinneren GHD New Gold Classic har fått veldig gode omtaler fra forbrukere som du kan lese om her og den fikk også Red Dot Award våren 2018 som skriver; “Ghd Gold skiller seg ut med et elegant, veldig estetisk utseende. Det flate jernet er lett å håndtere og legger forsiktig håret på plass”

 

Frisørene anbefaler også denne stylingtangen og sa som så: “Skal dere anbefale en rettetang, så er det GHD som gjelder. Den er helt fantastisk å bruke, retter håret på et drag, lager fine krøller, varmes opp fort, ja den er bare helt utrolig. Nå har jeg hatt min i 5 år, brukt den daglig på kunder og den er fortsatt like bra!”

 

Her kjøper du GHD Gold Styler til best pris


Testvinner 2 rettetang - et billigere alternativ

Om du synes at testvinneren er litt i det dyreste laget, hva skal du da kjøpe? Jo, en verdig utfordrer til GHD New Gold Styler er OBH Nordica B.A.T Straight and curl 3099. Dette er også en testvinner som har det du trenger.

Beste rettetang testvinner 2 – OBH Nordica B.A.T Straight and curl 3099

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 17 oktober 2021

OBH Nordica 3099OBH Nordica 3099 har det vi ønsker oss; Den har nano-keramisk belegg som avgir negative ioner som gjør at håret ikke blir statisk. Stillbar temperatur mellom 120-230°C og den er klar til å brukes allerede etter 30 sekunder.

 

Du kan bruke den til å få både glatt og krøllete hår. Den har en lang ledning på 2,8 meter (bra om du vil stå) og en funksjon som gjør at den stenges av etter 1 time (du trenger ikke uroe deg for at du har glemt å dra ut kontakten før du reiste.)

 

La oss nå si med en gang at OBH Nordica ikke heller er helt kjent for å gjøre holdbare produkter. De er ofte veldig fine og markedsføringen er det virkelig ikke noe galt med. Men det virker ikke som om pengene alltid rekker til å gjøre bra produkt med høy kvalitet.

 

Men om vi hører på hva forbrukere til akkurat denne rettetangen synes:

 

“Styler håret ditt enkelt og greit med denne stylingtangen. Resultatet blir toppen”  Milla

 

“Lett å bruke og resultatet blir veldig bra og holder lenge. Godt å vite at den stenger av seg selv om man skulle glemme det.” Dellan.

 

“Jeg er ikke en som pleier å krølle håret, og er derfor ikke så vant til det. Men med denne gikk det hvor lett som helst og det blir et fint resultat. Det beste er at om en krøll blir rar, så kan jeg bare rette til det med glattetangen :-D” MEmm.

 

“Den er bra, men etter noen måneders intensivt bruk ble den litt sløv og varmet seg opp langsommere.” hejsan1337.

 

Etter blant annet disse omtalene så er responsen tilfredsstillende og derfor blir OBH Nordica 3099 valget vårt. Selvfølgelig veier vi også inn at de har hatt en bra plassering i nesten alle tester og at ovenstående modell dessuten ble best i Norsk Ukeblad og Smartsons siste test.


Her kjøper du OBH Nordica 3099 til best pris


beste stylingtangenDisse eksperttestene har vi gransket

Pricerunner, 2019: Testet 16 ulike rettetenger og ifølge testpanelet var den beste av disse GHD Gold Styler. Anmeldelsen lyder: “Her går det unna! ghd Gold Professional Styler er en av de raskeste rettetengene vi har testet. Alt fra oppvarmingstid, styling og hvor lang tid det tar for den å kjöle seg er raskere enn en veltrimmet racerbil. Sammen med det holdbare resultatet og den stilige designen er det neste urettferdig å sammenligne denne modellen med andre rettetenger i det hele tatt.


Damernas Värld, 2019 utnevnte GHD New Gold Styler til vinner i testen deres med 7 andre rettetenger. De liker at den er lett i hånden. stryker ner friss og gir lyster i håret. De synes den er litt dyr men at det er verdt investeringen.
Andre rettetenger som var med i testen var blant annet OBH Nordica Straight & Curl som havnet på 4. plass med 4,6 av 5 poeng.

 

Aftonbladet/WiseGuide 2015: I testen av 6 rettetenger fikk alle godkjent, men visse er atskillig bedre enn andre. Best i test ble Rowenta L’Oreal SteamPod som fikk 5 av 5 poeng. Denne utmerker seg for sitt raske resultat; “ett drag med tangen og håret formes direkte, takket være dampfunksjonen”. 

Men det er jevnt på toppen og GHD V Gold Classic Styler havner på en god andre plass; “En profftang som er smidig og retter håret veldig effektivt.”


HD/Wiseguide 2014: testet 6 ulike rettetenger og kom fram til at L’Oréal Professionel & Rowent salon steampod er best(4,2 av 5 poeng). Sølvplassen går til Remington Keratin therapy pro med 4,0 poeng, og rett etter kommer GHD Eclipse med 3,6 poeng.

 

TV2 hjelper deg, desember 2014: testet 5 ulike rettetenger og vinneren i denne testen ble GHDs rettetang. Dette var enstemmig både fra eksperten og jentene som testet. Og synes du at den er for dyr så anbefaler de OBH Nordicas rettetang for deg som vil ha et billigere alternativ.
De som kom dårligst ut i denne testen var rettetengene fra Coline og Philips.


Fashionchicks 2013/2014: Ifølge fashionchicks så er det GHD Gold Classic Styler som helt klart er best i test. Ordene de beskriver rettetangen med er: “Du finner ikke bedre rettetang enn dette”.


Smartson 2011: Noen år senere gjorde Smartson en ny test og da ble Grundig HS7830 best i test med 23 av 25 poeng. OBH Nordica 3099 kom på andreplass med bare et poeng mindre, 22 av 25.


Klikk/Norsk ukeblad 2010: Norsk Ukeblad gjennomførte en test av 5 rettetenger. Her tok OBH Nordica 3099 første prisen. De fikk 5 av 5 mulige poeng. Andreplassen ble todelt og gikk til IV-styler Classic fra GHD og Sleek Expert Liss or Curl fra BaByliss Pro. Begge fikk 4 av 5 poeng.

 

ICA Kuriren 2010: Den beste rettetangen i denne testen ble GA.ma Italy Professional med høyeste poengsum (5 av 5). Babyliss Pro 230 fikk litt mindre poeng. 4 av 5 poeng, og fikk da sølvplassen.

 

Expressen 2009: Testet 9 rettetenger og vinneren ble GHD IV styler. Denne blir ansett som proffsutstyr og koster gjerne 3-4 ganger så mye som en vanlig rettetang for hjemmebruk. 5 vepser (høyeste poengsum) ble tildelt Philips Sonic Technology og Remington Shine therapy, som begge har en litt triveligere prislapp. 4 vepser til OBH Nordica og Babyliss.

 

Smartson 2007: Beste rettetangen i denne testen ble OBH Nordica 3085 som fikk 23 av 25 poeng. På en hedrende andreplass plasserte Philips HP4642 seg med 21 av 25 poeng.

Nå når du får et vakkert hår, vil du kanskje også vite hvor lett det er å få hvite tenner i dag!

Kanskje du er interessert i å vite hvilket strykejern som er best? Eller er du mest interessert i å lage gode vafler med det beste vaffeljernet? Vi har sammenstilt tester på dette også!

 

Tips: Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har TILBUD på ovenstående rettetang! På den måten gjør du et bra kupp = den beste rettetangen til best pris! Trykk på LIKER så holder vi utkikk for deg.


Anita Carlsen

Best i test: Rettetang – Stylingtang

Testen ble publisert og sist oppdatert

Les også: