stormkjøkken best i test - beste stormkjøkkenet

Stormkjøkken test 2024 - din trofaste venn på tur

Om du skal ut i vildmarka og vil ha det beste stormkjøkkenet har du kommet helt rett! 


Vi har gransket aktuelle eksperttester, pratet med eksperter og viktigst av alt - fått greie på hva vanlige forbrukere synes om stormkjøkkenet sitt.


Resultatet har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige feilkjøp og få det beste stormkjøkkenet til best pris direkte! 


Beste stormkjøkken 2024


Dette er et stormkjøkken

Stormkjøkken, også kalt friluftskjøkken, stormkoker og turkjøkken, er et portabelt kjøkken som du kan ta med deg ut i naturen. Kjøkkenet består av et par gryter i aluminium og en brenner som går på gass eller rødsprit. 


Gass er mer brukervennlig og det er lettere å kontrollere varmen, men det kan oppstå problem når det er skikkelig kaldt i og med at gass er vanskeligere å bruke når det er kjølig. Derfor bruker man ofte rødsprit på vinteren som kan brukes uansett hvilken temperatur det er.

Mer informasjon om de forskjellige stormapparatene finner du her på speiding.no.


Vi stiller følgende krav på beste stormkjøkken

 • Det skal tåle mye. Du vil selvfølgelig at friluftskjøkkenet skal holde i mange år og kvaliteten skal ikke påvirkes etter noen gangers bruk.
 • Lett å rengjøre. Du skal jo tross alt ha det med deg ut i naturen, da skal det være enkelt å holde rent.
 • Brukervennlig og praktisk. Det skal være enkelt å bruke.
 • Kompakt og enkelt å pakke med seg. Du kommer mest sannsynlig til å bære med deg stormkjøkkenet i ryggsekken og da er det en stor fordel at det er så kompakt som mulig. 
 • Testvinner og bra pris. Det kan være lurt å legge noen hundrelapper ekstra for å få bedre kvalitet, det skal som sagt holde i mange år.
Stormkjøkken best i test 2024


Tangia 25-3 UL

Etter å ha gransket eksperttestene, pratet med eksperter og sett hva forbrukerne sier er det én produsent som utmerker seg ekstra mye; Trangia og modellen heter 25-3 UL.


Klassisk turkjøkken i god kvalitet

Dette er et klassisk turkjøkken i god kvalitet som gir deg gode matlagningsmuligheter på turen. Rikelig med gryter og til og med en stekepanne gjør at du kan berede de fleste retter i naturen. Har du større gryter siden tidligere fra Trangia går disse også ann å bruke med holderne oppslått. 


Egner seg for 3-4 personer

I og med at du kan bruke både sprit og gass kan du anpasse matlagningen etter dine behov.  Det tar ca 10 minutter å koke 1 liter vann. Trangia 25-3 UL og hele 25-serien egner seg for 3-4 personer.


Lett å bære med seg på turen

Kjøkkenet veier ca 900g og er av aluminiumslegering. I og med at denne legering er sterkere enn vanlig aluminium har de lykkes med å gjøre dette stormkjøkkenet enda lettere enn tidligere modeller.


Dette får du med i pakken

 • Når du kjøper stormkjøkkenet får du med to store kasseroller, en på 1,75 liter og en på 1,5 liter. 
 • En non-stick stekepanne som er 22 cm stor. 
 • En solid vindskjerm. 
 • Brenner
 • Tang
 • Sele. 
 • Du får også med en gassbrenner. (Skal du ha en alkoholbrenner får du kjøpe dette separat.)


Her kjøper du Trangia 25-3 til lavest pris i dag

Dette sier ekspertene om testvinneren

Testfakta har testet 8 portable kjøkken for friluftsliv eller ved strømavbrudd og Trangia 25-3 ble kåret til favoritten. De liker at stormkjøkkenet er stabilt og enkelt å bruke. Går lett å pakke sammen og de synes det er bra at kjøkkenet fungerer med ulike brennere og brensel. 


Friluftslabbet kårer Trangia 25-3 UL til det beste stormkjøkkenet i testen deres av syv stormkjøkken. De liker at det er lett samt at man kan bruke både sprit og gass som gir en hel del fleksibilitet. Andre stormkjøkken i denne testen var bl.a. Primus Essentials Stove Set og Optimus Polaris.

 

Travel Hacker Testet 5 stormkjøkken hvor de 4 første var fra Trangia. Vinneren deres, Trangia 25-4 UL er en mindre versjon av testvinneren vår. De liker bl.a. at 25-4 er et komplett kjøkken som er praktisk og kompakt samt at det er god kvalitet med lang holdbarhet.


Dette sier forbrukerne om Trangia 25-3

Vi på Best i test Guiden vil selvfølgelig vite hva forbrukere som allerede har kjøpt dette stormkjøkkenet synes om det. Det er jo tross alt de som har den største og viktigste erfaringen av hvordan det fungerer i virkeligheten! Her kan du lese noen av omtalene dette friluftskjøkkenet har fått;

 

"Perfekt kjøkken for middag i skogen, effektiv brenner og lett å rengjøre. Veldig fornøyd."


"Veldig bra friluftskjøkken! Har hatt mitt i over 6 år og det ser fortsatt nytt ut. Gassbrenneren er toppen - ingen sot, effektiv og brukervennlig" 


"Akkurat som et stormkjøkken skal være! Fornøyd."


"Veldig bra kvalitet og funksjon som alle Trangiaprodukt siden urtiden!" 


"Stabilt som Trangia alltid er og effektivt med gass!"

 

"Kasserollene er utrolig lette å bruke og underholde. De har god holdbarhet og fungerer i alle typer vær." 

 

"Dette stormkjøkkenet kan tillage hva som helst skikkelig bra!" 

 

"Et utmerket stormkjøkken."

 

"Dette stormkjøkkenet er praktisk talt skuddsikkert. Det har vært med en stund nå men du kan alltid stole på at det skal fungere. Det er utrolig enkelt å bruke og selv om det er litt tyngre så går det ikke istykker. Enkelhet når det er som best."


"Utmerket stormkjøkken om man vil kunne gjøre mer enn å bare varme vann til kaffe og frysetørket mat. Med det store Trangia-kjøkkenet (modell 25) inngår det to store kasseroller, en stekepanne og en stødig og effektiv vindskjerm så man kan lage riktig mat."  

 

"Jeg har brukt dette stormkjøkkenet i -40 grader og +40 grader og det fungerer like bra hver gang. Det var litt langsom oppvarming i -40 men jeg fikk iallefall en varm kaffe og litt mat."


Her ser du hvordan Trangia 25-3 fungerer i virkeligheten: Her kjøper du testvinneren til best pris


 


beste stormkjøkkenet - best i test guiden


Med det beste stormkjøkkenet blir matlagningen enkel og moro!
Tips 1: Nå når du vet hvilket stormkjøkken som er best i test kan vi tipse deg om å lese siden om det beste teltet! 


Tips 2: Og som du vet så er det ofte mygg og knott ute i marka, så derfor vil vi tipse deg om den beste myggfangeren her!

 

Tips 3: Om du går med i Facebook-gruppen vår får du informasjon når noen av de riksdekkende butikkene har SALG på testvinneren. På den måten kan du gjøre et skikkelig kupp = det beste stormkjøkkenet til den laveste prisen. Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg! 
Vanlige spørsmål og svar

 • Hva er stormkjøkken?
  Et stormkjøkken er et bærbart apparat som brukes til å lage mat og drikke utendørs. De er vanligvis laget av metall og har en brenner som bruker enten sprit, gass eller bensin som drivstoff. Stormkjøkken er ofte kompakte og lette, noe som gjør dem ideelle for turer og camping.
 • Hvordan bruke stormkjøkken?
  Følg instruksjonene i brukerhåndboken for å sette opp stormkjøkkenet ditt. Fyll på brenneren. Tenn flammen. Juster flammen til ønsket størrelse. Plasser kjelen eller pannen på stativet over flammen og tilbered maten.
 • Hvilket stormkjøkken er best i test?
  Vi kårer Trangia 25-3 UL til best i test.
Anita Carlsen

Best i test: Stormkjøkken

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert