støydempende hodetelefoner test,test hodetelefoner med støydemping,

Støyreduserende hodetelefoner test 2024 - steng verden ute for en liten stund

Om du skal kjøpe deg brusreduserende hodetelefoner og vil vite hvilke som er de beste akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle ekspert-tester, pratet med eksperter og viktigst av alt - fått greie på hvilke hodetelefoner vanlige forbrukere liker best. 


Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal skal slippe dårlige kjøp og få de beste støyreduserende hodetelefonene til best pris med en gang!Dette er støydempende hodetelefoner

Om du har vært ute på flyreise de seneste årene har du sikkert sett en medpassasjerer som sitter med disse hodetelefonene, også kalt brusreduserende eller noise cancelling (nc) headphones. 


De har vært populære noen år nå og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor! De omvandler alle bråkete miljø til en behagelig plass å være. Om du sitter på flyet, kontoret eller bare vil ha en rolig stund for deg selv, hjelper hodetelefonene deg å koble av fra omverdenen.


Støyreduserende hodetelefoner har noe som kalles støyreduseringsteknikk. De bruker mikrofoner for å analysere ulyder og slår dem deretter ut ved å generere en omvendt lydbølge. Tenk deg at du tar +1 (omgivende lyd) og så -1 (simulerte lydbølger fra hodetelefonene) som resulterer i 0. I stedet for å gjenskape riktig lyd hermer støyreduseringsteknikken lydbølger.


Det blir dog aldri helt stille med støyreduserende hodetelefoner, du kan fortsatt høre rop som f.eks. fra høyttalere på flyet og lignende, det er først og fremst mørke og monotone lyder de fungerer best mot.

 

Beste støyreduserende hodetelefoner 2024

Etter å ha lest tester, pratet med ekspertene og fått greie på hva forbrukerne synes blir valget enkelt! De beste støyreduserende hodetelefonene akkurat nå er Sony WH-1000XM4
Disse over-ear hodetelefonene har en fyldig og klar lyd med et bredt frekvensområde. De eneste hodetelefoner som egentlig har bedre omfang enn disse er studiohodetelefoner.


Design og komfort er også områder hvor Sony WH-1000XM4 imponerer. Med den stilrene og moderne designen sitter de komfortabelt på hodet. De fleste eksperter rapporterer at de har hatt disse på i timer uten at de spenner eller få vondt. 


Bassen er dyp og rik uten å bli overveldende og med støyreduseringen skapes et isolert lydlandskap som lar deg nyte til maks - uansett hvor du er. 


Med appen som følger med kan du velge mellom flere lydinnstillinger. Du kan også gjøre egne innstillinger som passer deg og dine behov. Med appen kan du også forandre innstillinger basert på omgivelsene dine. Du kan også la hodetelefonene kjenne hvor du befinner deg. Om du er hjemme kan du f.eks. bestemme at hodetelefonene skal stenge ute all lyd men om du er på kontoret kan det være bra om stemmer kan trenge gjennom for at du ikke skal gå glipp av noe viktig. Hodetelefonenes stedteknikk kjenner altså av hvor du befinner deg ved hjelp av smarttelefonen og anpasser lyden etter det!


På hodeklokkene er det kun to knapper, en for å sette på støyreduseringen og en on/off knapp. Knappen for å sette i gang støyreduseringen fungerer også som Google-assistant knappen. Resten av kommandoene gjør du ved å sveipe rørelser på touchpanelet som sitter på høyre hodeklokke. Du kan f.eks. sveipe opp og ned for å øke/senke volumet.


Hodetelefonene er trådløse og kobles via Bluetooth. Med WH-1000XM4 skal du, ifølge Sony, kunne være opp til 9 meter fra enheten din uten å miste koblingen. Vi anbefaler dog at du alltid er nære Smarttelefonen/dataen din så du har en stabil tilkobling. Du kan være tilkobla 2 enheter samtidig. Dette gjør det enkelt å skifte mellom data og smarttelefon når du skal ta imot en samtale. Når du vel har koblet til enhetene dine kommer du til å bli overraska hvor fort det går å bytte mellom disse. 


Siden forgjengeren XM3 har Sony gjort noen få oppgraderinger. Nå finnes det bl.a. en sensor som kjenner når du prater og pauser automatisk det du hører på. Dette gir dog en uønsket effekt. Om du synes musikken er så bra at du setter i gang en privat karaoke-stund kan hodetelefonene misforstå og tro at dette er en samtale. Heldigvis kan du stenge av denne innstillingen så du kan nyte å synge med til musikken uten at den avbryter. 


Du lader Sony WH-1000MX4 via USB-C som gjør at ladningen går fort. Det tar ca. 3 timer å lade fullt, da har du ca 30 timer å høre på favorittmusikken din med den trådløse støyreduseringen på. Velger du å ta bort støyreduseringen får du ytterligere 8 timer. Om batteriet blir tomt og ikke har en lader nære kan du selvfølgelig fortsette å spille musikk via en vanlig AUX-kabel.


Sony har med sin XM4 skapt en verdig oppfølger til XM3. Lyden er fantastisk og alt kan summeres med at Sony WH-1000XM4 er et par skikkelig bra brusreduserende hodetelefoner som prises av både eksperter og forbrukere i hele verden. Les gjerne mer nedenfor om dette!


Støyreduserende hodetelefoner Sony - her kjøper du testvinneren til best prisDette sier ekspertene om Sony WH-1000xm4

Lyd&Bilde: Synes at Sony WH-1000MX4 er årets beste hodetelefoner og kaller dem for Kongen av brusredusering. De synes at både lydkvaliteten og brusreduseringen er forbedret siden forgjengeren men at det er marginalt. Til tross for den lille oppgraderingen synes fortsatt Lyd&Bilde at det er et par utrolig bra hodetelefoner som konkurrentene ikke kan måle seg med. 


TEK.no: gir Sony WH-1000MX4 hele 9,5/10 poeng! De er meget imponert av disse hodetelefonene og skriver at "1000XM4 byr på helt rå støydemping, en litt raffinert lydopplevelse fra forgjengeren og ikke minst en liten kaskade av nye funksjoner - noen vi hadde etterspurt og en eller to vi ikke helt visste at vi trengte. Komforten er ytterligere forbedret fra et høyt tidligere nivå, og batteritiden er fortsatt svært god."


DinSide: anbefaler Sony WH-1000MX4 og gir terningkast 6! De konkluderer det hele med lovordene "Det er bare å ta av seg hatten nok en gang – ingen andre scorer så høyt på kombinasjonen av støydemping og lydkvalitet. Sony WH-1000XM4 låter ikke bare fabelaktig, men evner å dempe støyen rundt deg bedre enn noen annen."  


M3: skriver at Sonys flaggskip WH-1000XM4 infrir alle forventingene deres. De gir 4/5 poeng og mener at du ikke kan få bedre brusreduserende hodetelefoner akkurat nå. 


Mobil.se: synes at Sony WH-1000XM4 er magisk bra og gir dem 9/10 poeng. De liker den fyldige lyden, den effektive brusreduseringen, at den har Google Assistant og de tilhørende appene og innstillingene. 


Techradar: Gir Sony WH-1000MX4 full pott og synes at hodetelefonene kan være noen av de beste som noengang er laget. Sammenlignet med forgjengeren MX3 - synes de at brusreduseringen er blitt enda bedre og de liker den nye funksjonen hvor auto-play/pause fungerer bedre enn tidligere og at den nye innstillingen der musikk kan pauses ved at hodetelefonene kjenner når du prater. Når det kommer til ulemper nevner de at designen ikke har fått noe løft, at de ikke er vanntette og at lydkvaliteten på samtaler kunne vært bedre. 


Whathifi: Synes at Sony WH-1000MX4 er skikkelig bra og skriver at de "leverer en sonisk mesterklasse". De ger den 5/5 poeng og liker først og fremst den dynamiske og rike lyden men nevner også timingen og den lette vekten. Blant ulemper nevner de bl.a. at den ikke vanntett og at det ikke finnes noen støtte for teknologien aptX som komprimerer og siden dekomprimerer lyd for å garantere den beste lydkvaliteten. Andre hodetelefoner som også kom høyt i denne testen var Sennheiser, Momentum og Bowers & Wilkins PX7.  


Tom's Guide: Testet 10 brusreduserende hodetelefoner og Sony WH-1000MX4 fikk førsteplassen. De synes at lyden er usalgbar og at hodetelefonene tilbyr en enestående brusredusering. De liker også at det er mange valgbare og tilpassningsbare funksjoner via appen De synes dog, som mange andre eksperter, at samtalekvaliteten trenger å forbedres. Her kan du lese eksperttester om den tidligere testvinneren WH-1000MX3;

Lyd og bilde skriver att "Sony WH-1000XM3 er verdens beste støyreduserende hodetelefoner." De konkluderer det hele med at "komforten er superb, og støyreduseringen er stille som i graven, med en frekvenslinearitet vi ikke har hørt maken til. Lyden er også enda bedre enn tidligere, med bedre dynamikk og basskontroll."


TEK har testet Sony WH-1000XM3 og skriver; "Nå er det ingen tvil: Sony er kongen av støydemping" 

Konklusjonen av testen TEK har gjort er at Sony WH-1000XM3 er den så langt beste kombinasjonen av lydkvalitet og støydemping de har hørt, og skriver at sistnevnte funksjon er den uansett aller best på.


DinSide mener at jakten på de mest støyreduserende hodetelefonene er over! De har testet Sony WH-1000XM3 og skriver at det er "nesten magisk å spille musikk på lavt volum"

De gir disse hodetelefonene terningkast seks og liker den særdeles gode støyreduksjonen, den gode lydkvaliteten, den lange batteritiden på 30 timer, at den lader raskt, komforten mot hodet, at den er enkel å betjene og at den støtter Google Assistent. 


EISA kåret Sony WH-1000XM3 til beste produkt 2019-2020. De skriver; "En ny og forbedret design. Sony WH-1000XM3 leverer en utmerket passform for forskjellige hoder og du kan være sikker på at de føles komfortable uansett om du er på dagpendeln eller langtur. Den enestående støydempende teknologien på flere nivåer gir en ekstra dimensjon til designets fine musikalske kvaliteter." 


Whathifi testet Sony WH-1000XM3 og ble veldig imponert og gir de brusreduserende hodetelefonene 5/5 stjerner. De liker at hodetelefonene har en naturlig allround lydkvalitet og skriver at Sony WH-1000XM3 er de beste hodetelefonene på markedet akkurat nå. De liker også at de er behagelige.


Tomsguide gir Sony WH-1000XM3 4/5 stjerner og lovpriser med ordene "noe av det beste blir bedre". De liker først og fremst lydkvaliteten, støyreduseringen og den lange batteritiden. 


Techradar liker den enestående støyreduseringen, den fantastiske lydkvaliteten og lange batteritiden. De gir Sony WH-1000XM3 4,5/5 stjerner. 


 T3.com skriver at "Sonys over-ear ANC hodetelefoner fjerner støyen som ingen annen vi noengang har hørt (eller ikke hørt...) og gir den 5/5 poeng. De liker støyreduseringen med de smarte funksjonene, den fantastiske lydkvaliteten, enkle touch-kommando og at de er lette og veldig komfortable. De avslutter det hele med "kort sagt, disse er strålende!"


Magasinet M3 gir hodetelefonene 10/10 poeng og liker den "brutalt gode støyreduseringen og lyden som er i verdensklasse". De liker også appen som hører til.Beste støyreduserende hodetelefoner - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden legger vi stor vekt på hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes. Det er jo tross alt de som har den lengste og beste erfaringen. Her kan du lese noen av omtalene Sony WH1000XM4 har fått;


"Kjøpte disse for ikke så lenge siden og er veldig fornøyd. God lyd og veldig komfortable å ha på. Presser ikke på ørene. "


"Lette og herlig støyreduksjon. Elsker å ha de på meg på toget til og fra jobben. Bedre enn forventet." 


"Kjøpte dette produktet. Kjempebra produkt. Har alt. Bare helt best til allslags bruk. Utrolig bra lyd, komfort, brukervennlighet. "


"Utrolig bra lyd for musikk og film. Et lite minus for samtale lyd."


"Jeg bruker hodetelefonene på kontoret og jeg kan si at når jeg har de på, forsvinner bakgrunnsstøy. Lyd kvaliteten er høy og klar. Alt i alt, veldig fornøyd."


"Jeg kjøpte desse hodetelefonene for noen uker siden og de endret måten å jobbe med skole på, i tillegg til at det økte musikkvaliteten. Jeg er veldig fornøgd "


"Dette er mine første hodetelefoner. Meget enkelt å ta i bruk. Fantastisk lyd. Tas bare av når det blir for varmt på ørene. Ett lite minus: litt vindsus i klokkene når man går ute i vind med ambient påskrudd. Anbefales."


"Knall bra! Jeg kjøpte headsetet for en uke siden og angrer ikke i det hele tatt. Lyden er super og støy kanseleringa er enda bedre. Blokkerer så og si all lyd fra omgivelsene."


"Veldig god lyd i hodetelefonene! Hører ingen forskjell med ANC på / av som er et stort pluss. Mikrofonen er bedre enn jeg forventet, høres bra ut på både telefon og data (team). Super "


Ulemper da? Vi vil gjerne vite om det er noen ulemper med Sony WH-1000XM4 så vi kan ta med dette når vi ska bestemme oss for å handle. Og det som mange eksperter har nevnt er først og fremst at lydkvaliteten på samtaler kunne vært bedre med tanke på hvor bra lyden er når man spiller musikk. En annen ulempe som nevnes er samtale-sensoren som reagerer på tale. Skulle du synge med midt i en sang skulle det oppfattes som tale av hodetelefonene og da pauses musikken. Heldigvis kan man stenge av denne funksjonen.Slik utførte vi denne testen

Da vi gjorde denne testen utgikk vi fra hodetelefonene som har kommet best ut hos ekspertene. Her står det tydelig mellom to produsenter: Bose og Sony. Jeg valgte å teste hodetelefonene fra Sony som heter WH-1000XM4.


Det som overrasket meg mest med disse var først og fremst den enkle tilkoblingen. Jeg var ganske skeptisk til å bruke "ikke-Apple-produkt" til Iphonen og Macbooken min. Men i og med at Sony har en egen paringsprogramvare til iPhone gikk det veldig lett å koble disse. Selv auto-stop funksjonen, der lydspor settes på pause når du tar av hodetelefonene, fungerte bra.


Å ha en telefonsamtale gikk også veldig bra og jeg hørte stemmen til motpart meget bra, de hørte meg også godt. Eneste gangen det ble problem var da jeg hadde websamtale via Zoom eller Discord. Om jeg tok av meg hodetelefonene kunne de ikke koble tilbake til samtalen og da var jeg nødt til å starte om appen.  


Batteritiden overrasket meg positivt med nesten konstant bruk i 2 dager trengte de ikke å lades. Ifølge Sony skal batteritiden være 30 timer og det virker som det stemmer. 


Det jeg var mest takknemlig for med Sony WH-1000XM4 er støyreduseringen, spesielt på vei hjem fra jobb da det blåste og var mye trafikk i Stockholm City. Gåturen hjem var mye stillere enn den noengang har vært. Brusreduseringen i kombinasjon med punchy housebeats var en ren fornøyelse og bassen leverte naturlig og kraftig.


I tillegg til min egen test av hodetelefonene og ekspertenes tester har vi selvfølgelig tatt mye hensyn til hva forbrukerne synes. Det er jo de som har brukt disse en lengre stund i virkeligheten! Og hva vi kan se så er de veeeeldig fornøyd med sine nye Sony WH-1000XM4.   hodetelefoner på reisa best i test,beste støydempende hodetelefoner,


~ Slipp støyen fra flyet med de beste brusreduserende hodetelefonene ~


Tips 1: For deg som heller vil ha in-ear hodetelefoner kan du lese siden om de beste in-ear hodetelefonene. Og er du på utkikk etter høyttalere så har vi en side om de beste multiroomhøyttalerne.


Tips 2: Du som går med i Facebook-gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på disse hodetelefonene. På den måten så kan du gjøre et riktig godt funn = de beste hodetelefonene til best pris! Klikk bare på LIKER så holder vi utkikk for deg i fremtiden!


Philip Andrén

Best i test: Støyreduserende hodetelefoner

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.

Testen ble sist oppdatert