multiroom-høyttalere best i test

Test multiroom høyttalere 2024 - få god lyd i alle rom hjemme

Om du vite hvilken multiroom-høyttaler som er kåret til best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle ekspert-tester, pratet med ekspertene og viktigst av alt – fått greie på hvilke høyttalere vanlige forbrukere liker aller best, det er jo tross alt de som har den beste erfaringen.


Alt dette har vi oppsummert på denne siden for at du skal slippe dårlige feilkjøp og finne rett høyttalersystem med en gang!


Beste multiroom høyttalerDette er et multiroom system

Et multiroom-system er et trådløst høyttaler-system som gjør at du kan høre på samme musikk/lyd i flere rom samtidig. Multihøyttalersystemet  kommuniserer enten ved å lage et eget nettverk eller via Wi-Fi som er det vanligste i dag.


Du styrer høyttalerne med en app på telefonen, nettbrettet, dataen eller med stemmen din. Du kan velge om du vil spille musikken i hele hjemmet ditt, eller bare i en høyttaler. 


Derfor trenger du et multiroom system

Multiroom-høyttalere har vært med en lengre tid og blir alt mer vanlig i hjemmene våre.  Å kunne gå fra rom til rom og slippe å avbryte nyhetene eller favorittsangen din bare fordi du skal henge klesvasken eller gå på badet, ja det er herlig! 


Et multiroom-høyttalersystem er en perfekt investering for deg som hører mye på musikk og liker god lyd. Noen vil ha det aller seneste og mest avanserte systemet med mange tilkoblingsmuligheter (f.eks. platespiller og CD) mens andre kun vil strømme musikken fra telefonen sin. Hva som passer akkurat deg best er selvfølgelig opp til deg å avgjøre og det er mye å velge mellom, men vi hjelper deg gjerne litt på veien. 


Disse kravene stiller vi på den beste multiroom høyttaleren

  • Kvalitet – dårlig lyd ødelegger den gode følelsen av musikk, så her skal det være bra lydkvalitet.
  • Brukervennlig – det skal være et enkelt system som alle i familien lett kan bruke.
  • Smart – den skal kunne kontrolleres av Smarttelefonen, nettbrettet eller dataen din og du skal kunne strømme favorittmusikken din. 
  • Testvinner og høyt verdsatt av forbrukere – Du skal selvfølgelig ha den beste høyttaleren når det kommer til funksjon og kvalitet. 
  • Bra pris – selvfølgelig. 

Beste multiroom høyttaler 2024


Etter å ha lest alle aktuelle tester, pratet med ekspertene og tatt hensyn til hva forbrukerne syns, så har vi en vinner; Audio Pro A10.


Det som gjør Audio Pro A10 til vinneren er først og fremst lydkvaliteten, brukervennligheten og designen. Det er en liten, rund og tøykledd høyttaler som tar lite plass og passer fint i mindre rom. Muligheten til å kunne plassere høyttaleren/erne hvor du vil i hjemmet ditt (på hylla eller montert på veggen) er helt klart en stor fordel. Du får denne stilige høyttaleren i både lysegrå og mørkegrå.

 

Lyden er godt balansert og klar. Bassen er overraskende god til å være en så liten høyttaler. Ifølge Audio Pro ligger hemmeligheten i en ukonvensjonell bruk av en dedikert subwoofer samt en BMR-teknologi, som gir deg både dyp bass, sammen med klar og tydelig diskant og mellomtoner.
Vill du ha skikkelig dyp bass kan du komplettere det hele med en trådløs SUB (og om du ikke har planer om å ha en tilfeldig nattklubb hjemme så klarer du deg godt med bassen fra Audio Pro A10-høyttalerne).

 

Audio Pros høyttaler-system er lett å oppgradere og en god investering til hjemmet ditt. Ha en høyttaler i hvert rom så hver og en i familien kan høre favorittmusikken sin, eller koble dem sammen så alle spiller samme musikk samtidig. 

 

Du kan lagre favorittstasjonen eller spillelisten din og hente dem med et tastetrykk, enkelt og greit.

 

Om du vil vite mer om Audio Pro A10 kan du lese mer her på Audio Pros hjemmeside.

 

Ulemper da? Som alltid er det jo noen ulemper med et produkt, og når det gjelder Audio Pro A10 har forbrukere påpekt at de har opplevd en brusende lyd når de spilte musikk. De pratet med Audio Pro og fikk nye høyttalere og etter dette fungerte det bra.
Noen savner at den ikke går på batteri. Det er noen som synes at appen er litt vanskelig å forstå seg på og andre sier at bassen ikke er helt optimal.

 

Her kjøper du beste multiroom høyttaleren til best pris


Test trådløse høyttalere - dette sier ekspertene

M3 anbefaler denne multiroomhøyttaleren og skriver at “Audio Pro har til  vane å produsere gode lydhøyttalere, og A10 er ikke noe unntak. Utstyrt med en 1,25 tommers diskant, en tre-tommers langbenet base og to passive elementer på 4,5 tommer hver, får vi en absolutt lydkvalitet i verdensklasse – til tross for den kompakte designen. Frekvensfrekvensen er 300Hz, og bassgjengivelsen er helt fint.”

 

Lyd & Bilde gir Audio Pro A10 utnevnelsen Spesielt Anbefalt og skriver lovordene; “Med A10 tar Audio Pro steget fra oppsiktsvekkende bordhøyttaler til mer plasserings- og hjeminnredningsvennlige høyttalere. Med sin rundtstrålende lyd og tøykledde ytre er det betydelig lettere å finne en plass til den, hvor den både låter bra og ikke forstyrrer synsinntrykket. Den passer også inn i Audio Pros multirom-økosystem. Man kan altså ha en A10 i kjøkkenet og en kraftig Drumfire i oppholdsrommet, men likevel lytte på samme musikk.”

 

Aftonbladet har også testet denne høyttaleren og gir den 4 av 5 poeng. De konkluderer det hele med “Det er en god lydkunnskap på Audio Pro, og det er merkbart.”

 

Mobil gir Audio Pro A10 7/10 poeng og skriver at de liker godt lyden – spesielt bassen. Designen liker de også godt. De gir minus for at den ikke har Chromecast og at kontrollen er litt vanskelig å forstå.

 

Metro har testet Audio Pro A10 og gir den 4 av 5 poeng. De skriver “Med A10, tar Audio Pro trinnet fra slående bordhøyttalere til mer plassering og hjeminnredningsvennlige høyttalere. Med den klare lyden og tøydekkede eksteriøret, er det mye lettere å finne en plass, hvor det høres bra ut og ikke forstyrrer synsinntrykket.”

 

WhatHiFi gir Audio Pro A10 5 av 5 stjerner og skriver; “Audio Pro tilbyr noe nytt med designen sin, men A10 har alle de soniske egenskapene som har gjort dem til en prisvinner”

 

Audio Pro A10 - så sier forbrukerne

Forbrukerne er veldig fornøyd med Audio Pro A10 høyttalerne sine. Noen av omtalene er; “Jeg har testet denne fantastiske høyttaleren som jeg er veldig fornøyd med! God lyd, stil ren design, lett å bære.”, “Ikke bare fin og passer overalt i hjemmet, men god lyd. Jeg liker at appen er enkel, og det var ikke noe problem å legge til høyttalere via Wi-Fi-funksjonen. Veldig hyggelig funksjon med de fire hurtigvalgene.”

 

“Gjør jobben sin som surroundhøyttaler!”, “Jeg har to. En i stua og en på kjøkkenet så jeg trenger aldri gå uten musikk. Den har god kvalitet både til utseende og lyd! Jeg liker den moderne skandinaviske designen. Jeg synes at høyttaleren passer godt inn i hjemmet mitt og lyden er god uten å være redd for å forstyrre naboene. Veldig lett å installere via en app og enkelt å koble til og kontrollere lydnivå etc. Hadde jeg bodd større, hadde jeg kjøpt mer for å komplettere!””

 

Smartson har på oppdrag av Audio Pro testet denne høyttaleren og 96% av testpanelet anbefaler denne. Les mer om hva testpilotene syntes!


Multiroom høyttaler - kraftigere testvinnerFor deg som vil ha en enda kraftigere lyd anbefaler vi denne høyttaleren: Audio Pro Addon C10


I og med at denne siden handler om multiroom-system har vi tatt med en testvinner til. Denne kommer også fra Audio Pro. Audio Pro Addon C10 er enda kraftigere enn A10. Du kan kombinere Audio Pro Addon C10 og Audio Pro A10 via Wi-Fi som gir en skikkelig bra lyd.


Audio Pro Addon C10 har to 0,75" diskanter og en 5,25" bass og leverer dynamisk lyd med dyp bass. Frekvensomfanget er 45Hz-20kHz som er utrolig bra med tanke på hvor liten denne er. At den kan gå ned så langt i frekvens bidrar til att bassen blir usedvanlig dyp sammenlignet med de fleste portable høyttalere. I tillegg til god bass leverer den også krystallklare høytoner som gjør at det aldri blir slitsomt å høre på favorittmusikken din.


Om du ønsker å uttøke lyden enda mer kan du kombinere flere Audio Pro høyttalere med hverandre. Du kan, som vi nevnte tidligere, med stor fordel kombinere Audio Pro Addon C10 med Audio Pro A10. Om du ønsker enda dypere bass enn det som C10 allerede har, kan du også koble til en subwoofer fra Audio Pro.


Audio Pro har anstrengt seg for å gi deg mange tilkoblingsmuligheter så du alltid skal kunne spille musikken din uansett om du streamer fra AUX, Bluetooth, Wi-Fi, Spotify Connect eller Air Play. Om du ikke har hengt med i utviklingen kan du koble inn den gamle plate eller cd-spilleren din via RCA-tilkoblingen. Old school er cool!


I tillegg til kraftig lyd er designen veldig stilig og høyttaleren har også et håndtak så du lett kan løfte den rundt i hjemmet. På toppen av høyttaleren finner du knapper som du enkelt kan navigere deg rundt i det valgte lydlandskapet. En detalj til er at den har en USB-port for lading av smarttelefonen din.


Her kjøper du Audio Pro C10 til best pris

Så sier ekspertene om Audio Pro Addon C10

Denne høyttaleren har fått veldig bra kritikk av ekspertene. Det som stadig kommer tilbake i omtalene er at den er brukervennlig, fantastisk lydkvalitet og stilig design. Her kan du lese hva ekspertene sier;


I WhatHiFis test om de beste trådløse høyttalerne 2019 får Audio Pro Addon C10 full pott. De finner ingenting som er feil med høyttalerne til den prisen. Andre høyttalere i testen som også får full pott er Sonos One, Audio Pro Addon T3 og UE Wonderboom


WhatHiFi  testet Audio Pro Addon C10 og summerer det hele med; "For denne prisen finner vi ingen argument for å ikke kjøpe Addon C10." Det kan også være verdt å nevne at Audio Pro vant hele tre priser hos WhatHiFi i 2017.


Lyd og Bilde, Sep 2018 testet Audio Pro Addon C10 og ga den 4/5 stjerner I testen priser de lyden som de synes er "kraftfull og kontrollert". 

 

Digitallife.se ga høyttaleren utnevnelsen Fantastisk Bra og skriver; "Førsteklasses lyd". De liker også appen som man kan styre høyttalerne med. 


Fra den andre siden av jorden kommer Channelnews fra Australia med en omtale om Audio Pro Addon C10 og Audio Pro Addon C5. De gir 10/10 poeng. Det de liker aller best er den uslåelige lydkvaliteten som Audio Pros høyttalere leverer. De refererer også til WhatHiFis test der Audio Pro fikk tre priser i 2017. 


Les mer på Audio Pros hjemmeside.
Dette sier forbrukerne om denne testvinneren

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukerne synes om produktet vi anbefaler, og her kan du lese noen av omtalene Audio Pro Addon C10 har fått;


"Utrolig lekker finish og design på C10. Problemet har blitt at den er for fin for å "stille unna" på kjøkkenhylla der det var tenkt at den skulle stå. Dette er et produkt som virkelig ikke bare skal høres!
Appen til Audio Pro er både rask og funker utmerket sammen med både Spotify og Tune In i kombinasjon med AirPlay. Anbefales varmt!"
- Meat


"Kjøpte den på svarte fredagen, var litt vanskelig med tilkoblingen mest fordi jeg ikke så at man må ha Spotify Premium for å kunne kjøre over WiFi, men etter en stund fungerte det bra (via blåtann da selvfølgelig). Lyden er virkelig kanon. Helt klart fornøyd så langt!" - Lasssssse


"Det er vanskelig å finne noe med bedre lyd til samme pris. God vokal og trykk i bassen. Slik skal det låte." - Claudibus


" Veldig enkel å installere, bare å laste ned appen og følge instruksjonene. Fungerer klokkrent med Spotify Connect, som er så jeg bruker denne 90% av tiden. For øvrig bruker jeg Bluetooth, som også fungerer bra.

Har denne stående i stua og det ingen problem å fylle rommet (og huset) med god lyd. Jeg har ikke turt, eller trengt, å vri opp volumet over ca 60-70% enda, det er veldig mye lyd i denne boksen.

Jeg liker mye bass og skrur alltid opp bassen. Denne leverer utrolig bra basslyd og også veldig tydelig tone i diskanten. Fantastisk lyd!

Om du, som jeg, vil ha en bra høyttaler, som er enkel å ta med og har en fantastisk lyd som til og med kan fylle en gymsal, da anbefaler jeg sterkt et kjøp!" - andreassjoberg 


"Har hatt denne i en måneds tid nå og er overrasket over hvor bra lyd det er! Jeg hadde aldri trodd at det skulle kunne komme så dyp bass og krystallklar tone ut av en så liten høyttaler. Vi har koblet den sammen med Audio Pro A10 og det føles som å være i verdensrommet, utrolig klar lyd!
Vi har også ferdigprogrammert inn radio och en Spotify-liste, så det er bare å trykke på det programmet vi ønsker (1-4), det er deilig. Det er litt dumt at man må skru ned lyden via telefonen om begge høyttalerne skal skrues ned, men ellers er det ikke mye å klage på!"
- AnitaC


"Anbefales om du vil ha lyd i ett eller flere rom, kan lett bygges ut med flere høyttalere. tips som årets julegave" - FleHan


Ulemper da? Disse vil vi jo gjerne kjenne til før vi bestemmer oss for å handle så vi kan ta hensyn til dette når vi bestemmer oss.
Det som noe synes er dumt er at den ikke kan gå på batteri så man kan ta den med seg overalt.

Disse expert-testene har vi gransket

Magasinet M3, desember 2018: Har testet 6 ulike multiroomhøyttalere og 3 av disse fikk dele på førsteplassen med 8 poeng hver; Audio Pro A10, Harman Kardon Citation 300 og Denon Heos 5HS2

 

Aftonbladet, november 2018: Har testet 17 trådløse høyttalere og best ut i denne testen ble Harman Kardon Ciation One med 5+ poeng og lovordene “Citiationhøyttaleren leverer topplyd over hele registeret og en kraftig bass uten at den overdriver.” 
Sonos One og Audio Pro A10 kommer også bra ut i denne testen og får 4+ poeng hver.

 

Lyd & Bilde, august 2018: Av de 12 testede multiroomhøyttalerne så er det Sonos 5 som går ut med tittelen Best i test og får 5 av 6 stjerner. 

 

Aftonbladet+, oktober 2018: Har testet 6 ulike multiroomhøyttalere og vinneren i denne testen er Sonos system med 5+ poeng. Andreplassen går til Audio Pro og Denon Heos med 4+ poeng hver.
Her kjøper du beste multiroom høyttaleren til best pris

Kjell & Company selger Audio Pro A10 for bare 1590 kr når du klikker her! Prisen er inkludert frakt.

1590 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Audio Pro A10!

Elkjøp selger Audio Pro A10 for 2069 kr. Frakten er inkludert i prisen!


Her kjøper du Audio Pro C10 til best pris

multiroom-høyttalere test


∼ Med favorittmusikken i høyttalerne blir husvasken dansende lett! ∼
Tips 1: Nå når du vet hvilke som er de beste multiroom-høyttalerne vil du kanskje lese om den beste smarttelefonen, så du kan strømme favorittmusikken fra den beste mobilen! Eller er du mer interessert i å vite hvilken trådløs høyttaler som er best, som du kan ta med deg hvor du vill, kan du lese siden om den beste trådløse høyttaleren her!

 

Tips 2: Pass på å gå med i Facebook-gruppen vår så får du et lite vink når det er Tilbud på disse multiroom-høyttalerne. Det betyr at du får de beste høyttalerne til best pris! Klikk på Liker så holder vi øyene oppe for deg.
Philip Andrén

Best i test: Multiroom-høyttaler

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.

Testen ble sist oppdatert