barnevogn test 2023, barnevogn best i test

Barnevogn test 2024 - tips og råd til nybakte foreldre

Om du skal kjøpe ny barnevogn og vil vite hvilken som er kåret til best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Du finner 2 ulike vogner på denne siden - beste kjøp barnevogn som er snill mot lommeboka og gir deg mye vogn for pengene og best i test barnevogn som koster mer men som virkelig er best.


Vi har gransket alle aktuelle ekspert-tester, pratet med ekspertene og viktigst av alt - fått greie på hvilken vogn vanlige forbrukere liker aller best.

 

Resultatet er oppsummert til deg på denne siden så du skal slippe dyre feilkjøp og få den beste duovognen til barnet ditt allerede i dag! 


Beste barnevogn 2024

 

Å velge barnevogn - dette bør du tenke på

Å velge den beste vognen er ikke en lett oppgave. Det er mange vogner der ute og hvilken som passer deg og behovene til barnet ditt er det bare du som vet. Derfor er det viktig at du tar deg tid å tenke gjennom hvilke egenskaper du vil ha og her hjelper vi deg gjerne litt på veien!

 

Først må du bestemme om du skal ha en liggevogn, sittevogn eller en kombivogn. På denne siden har vi valgt å prioritere en duovogn hvor du har alt i ett. En duovogn har både en liggedel og sittedel. Når babyen din har vokst ut av liggedelen og ønsker å utforske mer av den store verden, er det bare å bytte over til sittedelen.

 

Hvilket underlag kommer du til å trille vognen mest på, er det i skogen eller byen som er førsteprioritet? Svingbare hjul er en stor fordel om du går på jevn mark. Går du på ujevn mark eller i snø er det mer stabilt med store hjul som ikke svinger. Vi har valgt svingbare hjul som er låsbare, det passer de fleste.

 

Hvis du ønsker å teste fjæringen og hvordan den ”gynger”, er det best med litt vekt i vognen, ellers er det veldig vanskelig å få rett oppfattelse. Når du tester fjæringen skal du bremse mens du trykker håndtaket ned mot bakken. Bøyer vognen seg mye er det god fjæring.

 

Hvis du ofte skal ha med vognen i bilen er det en fordel at den kan bli veldig liten og er lett å legge sammen.

 

For flere råd og tips klikker du deg inn her på Liberos hjemmeside!Vi stiller følgende krav på testvinneren

 • Sikkerhet – ingenting er viktigere enn sikkerheten for barnet ditt.

 

 • Brukervennlighet – det skal være lett å felle sammen vognen. Den skal være lett å svinge med og den skal være enkel å trille, selv på trange plasser. Vognen skal også være bra for den aktive forelderen.

 

 • Oppbevaring – vognen skal bli så liten som mulig når du feller den sammen så den tar liten plass i bilen, hjemme, på flyet eller hvor du nå ønsker å oppbevare den.

 

 • Kalesje – skal kunne felles langt ned så barnet ditt ikke blir blendet av solen.

 

 • Allsidig – du skal kunne gå både i naturen og byen!


Barnevogn - beste kjøp 2024


Som småbarnsforeldre er ofte økonomien ganske begrenset, derfor har vi kåret den beste rimelige duovognen. Den beste vognen for en rimelig penge i dag heter Kinderkraft XMOOV 3-in-1.


Med Kinderkraft XMOOV får du et komplett travelsystem med både liggevogn, sittevogn og bilstol. Denne kan brukes fra barnet er nyfødt og opp til 22 kg (ca. 4 år). 


Liggedelen har en behagelig madrass som gir barnet ditt en deilig opplevelse på turen. Du får også med kalesje og vindbeskyttelse som beskytter barnet mot sol, regn og vind.


Sittedelen er vendbar, har en justerbart ryggstøtte, fempunktssele og avtagbar frontbøyle som gjør at barnet ditt sitter sikkert i vognen under hele turen. Det er kikkhull i kalesjen som gjør at du kan ha kontakt med barnet ditt hele turen.


Understellet er utrustet med fjæring på alle hjul for å gi jevn kjøring på alle typer underlag. De svingbare framhjulene kan låses i en posisjon for å gjøre det enklere å ta seg frem til tøffere terreng. 


Håndtaket er justerbart i kneledd så du enkelt kan stille det inn etter din lengde. Barnevognen er enkel å brette sammen og har en transportlås.


Alt dette får du med når du kjøper Kinderkraft Xmoov:

 • Liggedel
 • Sittedel
 • Babybilstol
 • Stelleveske med stellematte
 • Regntrekk
 • Fotpose
 • Oppbevaringsbag
 • Koppholder
 • Maxi-Cosi bilstoladaper
 • Handlekurv
 • MyggnettHer kjøper du Kinderkraft Xmoov til lavest pris i dagVil du se hvordan denne vognen ser ut i virkeligheten kan du ta en titt på dette YouTube-klippet:
Dette sier forbrukerne og ekspertene om Kinderkraft Xmoov

Foreldre som allerede har kjøpt og brukt Kinderkraft er veldig fornøyd med kjøpet sitt. Nesten alle sier at de har fått mye for pengene. Her kan du lese noen av omtalene Kinderkraft har fått;


"Super fornøyd!😍👏🏻"


"Alt var perfekt, jeg er veldig fornøyd med valget mitt."


"Vognen var lett å sette sammen, føles stabil og praktisk. Den er veldig fin og stilren og ordentlige dekk som er lette å ta av og på. Så deilig at alt man trenger er med! Tommel opp!! 👍🙂


"Lett å bruke. God kvalitet!"


"Dette vil jeg si er god kvalitet for pengene og enkel å sette sammen." 


"Et rimelig og godt alternativ! Her får man mye for pengene. Kjempefin vogn som virker stødig og praktisk. God å trille - tåler mer enn bare by-trilling. Liker veldig godt at liggedelen enkelt kan gjøres som til sittedel og at bilstolen kan klikkes rett på. Håndtaket justeres lett. Anbefales!" 


"Veldig enkel å sette sammen! Veldig fornøyd over hele vongna og bilsete" 


Jennifer fra Madeformums har testet Kinderkraft Xmoov og har konkludert det hele med: "En alt-i-ett-vogn til fantastisk pris som tilbyr alt en forelder trenger fra fødsel til småbarnstiden. I og med at en del reisesystem gjerne koster over 10 000 kroner, har denne alt som en blivende forelder trenger. Det er også bra for de som ikke vil ha bryet med å mikse og matche et dusin produkter og som vil ha en pakke som er lett å velge, til en fantastisk pris."


Barnevogn best i test 2024


Etter å ha pratet med ekspertene, lest eksperttester og fått vite hva vanlige forbrukere synes har vi en klar Premium-vinner! Den beste kombivognen akkurat nå er Bugaboo Fox 5.


Bugaboo Fox - best i test i flere år

Bugaboo Fox 2 og 3 har vært testvinnere her på Best i test Guiden de seneste årene, men disse har nå gått ut av produksjon og erstattet av den nye og forbedrede Bugaboo Fox 5. Den har nå flere moderne farger og stilrenere design, har bedre ergonomi, komfort, funksjonalitet og bærekraft..


Overlegen komfort

Bugaboo Fox 5 er en duovogn med både en liggedel og en sittedel. Denne vognen har store hjul og en avansert fjæring som gjør alle trilleturer behagelige både for deg og barnet ditt uavhengig om det er i byen eller ute på landsbygden. Ifølge Bugaboo selv er den så lett å kjøre at du føler at du har servostyring på vognen.


Lett å ha med seg og legge sammen

Bugaboo Fox er gode vogner som er stabile, sterke og veldig lette å kjøre. Du styrer den enkelt med én hånd om du vil og til tross for at den er så lett (bare 9,9 kg) passer Bugaboo Fox 5 barn fra fødselen og opp til 22 kg (ca. 4 år) så denne kan du ha lenge. Den er lett å bære opp og ned for trapper, felle sammen og legge inn i bilen.


Solskjerm og vindu

Du får med en uttrekkbar solskjerm som gir god beskyttelse mot både sol og regn. Det er også et såkalt pikaboo-vindu som gir ekstra god ventilasjon samt at du kan kikke inn til det lille gullet ditt.


Enkel å bytte fra sitte til liggedel

Etter 6 mnd når det er på tide å bytte fra liggedel til sittedel gjør du det enkelt med 2 knapper som sitter på sidene. Det er også lett å snu sittedelen om barnet vil se fremover. 


Dette får med når du kjøper Bugaboo Fox 5:

 • Forbedret kalesje med titteluke og luftepanel
 • Ramme til liggedelen/sete
 • Stoff til øvre sittedel og stoff til øvre liggedel
 • Sele og fotstøtte
 • Kalesjeklemmer
 • Hjulkapselsett
 • Kurv under setet
 • Bærehåndtak
 • Regntrekk
 • To smarte lommer i fotenden av bagen. Her kan man putte en smokk, telefon eller annet.Her kjøper du Bugaboo Fox 5 til lavest pris

Akkurat nå kan du kjøpe denne vognen fraktfritt flere plassen på nettet og få den levert hjem til deg i løpet av få dager!Vil du se hvordan denne vognen fungerer i virkeligheten kan du ta en titt på dette klippet:
Barnevogn Bugaboo Fox 5 - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukerne synes om produktet sitt, det er jo tross alt de som vet best hvordan produktet fungerer best i hverdagen. De fleste er enige om at de får mye for pengene og her kan du lese noen kommentarer fra forbrukere som allerede har kjøpt og brukt testvinneren en stund;


" Lett å kjøre, enkel å legge sammen og passer både i by og mark" 


" Lett å montere og lett å kjøre" 


"Veldig lett å kjøre i forhold til mange andre vogner"


"Jeg elsker denne vognen og anbefaler den sterkt!"


"Beste vognen som er lett å kjøre og enkel å legge sammen."


“Beste vognen som fins!”


“Disse nye fargene er nydelige, vi får komplimenter hele tiden, og den er så lett å trille at det er som en drøm. ”barnevogn test,barnevogn best i test,


 Med den beste vognen blir det mange fine trilleturerSlik utførte vi denne testen

For å kåre de den beste barnevognen og det beste kjøpet barnevogn har vi gransket aktuelle eksperttester. De kårer vinnere basert på fleksibilitet, sikkerhet, kjøreevne og selvfølgelig kvalitet for pengene. I tillegg til dette tester de også moment som sammenlegging og brukervennlighet. 


I tillegg til eksperttestene har vi funnet ut hva foreldre som allerede har kjøpt og prøvd vognene synes, det er jo tross alt de som vet hvordan vognene fungerer i virkeligheten! Foreldre kan fortelle både om fordeler og ulemper og hva som kan gjøres bedre eller det som allerede er perfekt. 


Kombinasjonen av eksperttester og forbrukeromtaler har vært avgjørende da vi har kåret beste barnevogn og beste kjøp.


Bugaboo Fox 5 test - dette sier ekspertene

Puschchairexpert har testet Bugaboo og gir den 5/5 stjerner. De oppsummerer det hele med; "Eventuelle negative elementer fra Bugaboo Fox 3 er fullstendig fjernet med Fox 5. Du kan aldri ha for mange hender som forelder, så det faktum at alt nå kan justeres eller gjøres med én hånd gjør den til en svært enkel barnevogn å bruke, og det vil virkelig utgjøre en stor forskjell for enhver forelder som bruker den til å transportere sitt lille barn."


Madeformums har også testet Bugaboo Fox 5 og gir den 4,6 av 5 poeng. De liker at den har myk demping, er enkel å styre over ulike terreng, responsiv, passer lett i bagasjerommet på en bil, pustende liggedel og miljøvennlige materialer. De skriver "Bugaboo Fox 5 er en førsteklasses barnevogn som ser elegant ut, føles luksuriøs og er enkel å manøvrere. Den har jevn demping, en pustende liggedel og passer enkelt i bagasjerommet på en bil, noe som gjør den til et godt valg for travle, aktive foreldre som ofte er på farten. Den er også en av de første barnevognene som bruker bærekraftige materialer. Den eneste funksjonen som trakk ned, var den enhånds sammenleggbarheten, som jeg fant vanskelig å bruke. Men totalt sett ble jeg virkelig imponert."


Tomsguide liker også Bugaboo Fox 5 veldig godt. De konkluderer det hele med "Hvis du leter etter en terrengvogn som fortsatt er lett nok til å løfte inn i bagasjerommet på bilen din, er Bugaboo Fox 5 et solid alternativ. Den har justerbart styre, tre ulike sittekonfigurasjoner for barnet ditt og lett å håndtere. Den eneste ulempen er prisen, men det er et utmerket valg hvis du har råd til det. På det store og hele er dette et solid valg hvis du leter etter en barnevogn som håndterer både bylivet, parken og turer utenfor allfarvei i helgene."


Expertreviews gir Bugaboo Fox 5 full pott med 5/5 poeng. De konkluderer det hele med; "Hvis komfort og stil er dine hovedprioriteter, og du har plass til Bugaboo Fox 5 i bilen og hjemme, er Fox 5 en av de beste reisesystemene vi har testet. Bugaboo er utrolig detaljorientert, og selv når vognene deres ikke ser ut til å trenge ytterligere forbedringer, klarer merket å finne nye måter å gjøre dem enda bedre på."


Det er flere som har prøvd denne vognen og gjort YouTube-filmer av det. Se blant annet filmen fra Mumsnet og Dad Verb.


Tips 1! Når livet med småbarn tar det meste av dagen din kan det være godt å slippe litt av husarbeidet! Her ser du hvilken robotstøvsuger som er best i test. Og vil du helst støvsuge selv så kan du selvfølgelig lese om den beste støvsugeren her. 


Tips 2! Trenger du brystpumpe finner du den beste brystpumpen her. Det er ikke alltid babyen din vil ligge i vognen men helst nære deg - du finner den beste bæreselen på denne siden.


Tips 3! Om du ikke skal kjøpe vogn akkurat nå, men vil vite om det er tilbud på denne vognen kan vi tipse deg om å gå med i Facebook-gruppa vår så holder vi øynene oppe for deg i framtiden!
Vanlige spørsmål og svar

 • Hvilken barnevogn passer meg?
  Det kommer helt an på behovet du har. Det er flere ting du må ta stilling til før du bestemmer deg som blant annet om du kommer til å bruke vognen mest i byen eller i skogen.
 • Hva trenger man til barnevogn?
  Ekstra tilbehør som er bra å ha til barnevogna er regntrekk, insektsnett, stelleveske, solskjerm, varm vognpose om det er høst/vinterbaby og en liten dyne.
 • Hva er forskjellen på en duovogn og en kombivogn?
  En duovogn har en separat liggedel og sittedel. Kombivognen er egentlig en sportsvogn med en liggebag. Kombivognen er oftest tyngre i og med at den har alt-i-ett hele tiden.
Anita Carlsen

Best i test: Barnevogn

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert