barnevogn best i test

Barnevogn test 2023 - tips og råd til nybakte foreldre

Om du skal kjøpe ny barnevogn og vil vite hvilken som er kåret til Best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Du finner 2 ulike vogner på denne siden - beste kjøp som er snill mot lommeboka og gir deg mye vogn for pengene og en som er kåret til best i test som koster mer men som virkelig er best.


Vi har gransket alle ekspert-tester, pratet med ekspertene og viktigst av alt - fått greie på hvilken vogn vanlige forbrukere liker aller best.

 

Resultatet er oppsummert til deg på denne siden så du skal slippe dyre feilkjøp og få den beste duovognen til barnet ditt allerede i dag! 


Beste barnevogn 2023

Beste kjøp barnevogn

Kinderkraft XMOOV

Barnevogn best i test Kinderkraft XMOOV
 • Utrolig mye vogn for pengene

 • Godt likt av forbrukere

 • 3-in-1 travelsystem

Barnevogn best i test

Bugaboo Fox 3

Barnevogn best i test Bugaboo Fox 3
 • Lett å kjøre

 • Høyt verdsatt av både eksperter og forbrukere

 • Maksimal komfort

 • Dyr

best pris i samarbeid med Prisjakt

 

Å velge barnevogn - dette bør du tenke på

Å velge den beste vognen er ikke en lett oppgave. Det er mange vogner der ute og hvilken som passer deg og behovene til barnet ditt er det bare du som vet. Derfor er det viktig at du tar deg tid å tenke gjennom hvilke egenskaper du vil ha og her hjelper vi deg gjerne litt på veien!

 

Først må du bestemme om du skal ha en liggevogn, sittevogn eller en kombivogn. På denne siden har vi valgt å prioritere en duovogn hvor du har alt i ett. En duovogn har både en liggedel og sittedel. Når babyen din har vokst ut av liggedelen og ønsker å utforske mer av den store verden, er det bare å bytte over til sittedelen.

 

Hvilket underlag kommer du til å trille vognen mest på, er det i skogen eller byen som er førsteprioritet? Svingbare hjul er en stor fordel om du går på jevn mark. Går du på ujevn mark eller i snø er det mer stabilt med store hjul som ikke svinger. Vi har valgt svingbare hjul som er låsbare, det passer de fleste.

 

Hvis du ønsker å teste fjæringen og hvordan den ”gynger”, er det best med litt vekt i vognen, ellers er det veldig vanskelig å få rett oppfattelse. Når du tester fjæringen skal du bremse mens du trykker håndtaket ned mot bakken. Bøyer vognen seg mye er det god fjæring.

 

Hvis du ofte skal ha med vognen i bilen er det en fordel at den kan bli veldig liten og er lett å legge sammen.

 

For flere råd og tips klikker du deg inn her på Liberos hjemmeside!

 Vi stiller følgende krav på testvinneren

 • Sikkerhet – ingenting er viktigere enn sikkerheten for barnet ditt.

 

 • Brukervennlighet – det skal være lett å felle sammen vognen. Den skal være lett å svinge med og den skal være enkel å trille, selv på trange plasser. Vognen skal også være bra for den aktive forelderen.

 

 • Oppbevaring – vognen skal bli så liten som mulig når du feller den sammen så den tar liten plass i bilen, hjemme, på flyet eller hvor du nå ønsker å oppbevare den.

 

 • Kalesje – skal kunne felles langt ned så barnet ditt ikke blir blendet av solen.

 

 • Allsidig – du skal kunne gå både i naturen og byen!Barnevogn - beste kjøp 2023

Som småbarnsforeldre er ofte økonomien ganske begrenset, derfor har vi kåret den beste rimelige duovognen. Det er helt utrolig hvor mye du får for rundt 5 000 kroner og det skulle være galskap å ikke anbefale denne vognen! 


Den beste vognen for en rimelig penge i dag heter Kinderkraft XMOOV 3-in-1.


Beste kjøp av barnevogner - Kinderkraft XMOOV Kombivogn

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 24 september 2023

Kinderkraft XMOOV


Med Kinderkraft XMOOV får du et komplett travelsystem med både liggevogn, sittevogn og bilstol. Denne kan brukes fra barnet er nyfødt og opp til 22 kg (ca. 4 år). 


Liggedelen har en behagelig madrass som gir barnet ditt en deilig opplevelse på turen. Du får også med kalesje og vindbeskyttelse som beskytter barnet mot sol, regn og vind.


Sittedelen er vendbar, har en justerbart ryggstøtte, fempunktssele og avtagbar frontbøyle som gjør at barnet ditt sitter sikkert i vognen under hele turen. Det er kikkhull i kalesjen som gjør at du kan ha kontakt med barnet ditt hele turen.


Understellet er utrustet med fjæring på alle hjul for å gi jevn kjøring på alle typer underlag. De svingbare framhjulene kan låses i en posisjon for å gjøre det enklere å ta seg frem til tøffere terreng. 


Håndtaket er justerbart i kneledd så du enkelt kan stille det inn etter din lengde. Barnevognen er enkel å brette sammen og har en transportlås.


Alt dette får du med når du kjøper Kinderkraft Xmoov:

 • Liggedel
 • Sittedel
 • Babybilstol
 • Stelleveske med stellematte
 • Regntrekk
 • Fotpose
 • Oppbevaringsbag
 • Koppholder
 • Maxi-Cosi bilstoladaper
 • Handlekurv
 • Myggnett


Vil du se hvordan denne vognen ser ut i virkeligheten kan du ta en titt på dette YouTube-klippet;
Dette sier forbrukerne og ekspertene om Kinderkraft Xmoov

Foreldre som allerede har kjøpt og brukt Kinderkraft er veldig fornøyd med kjøpet sitt. Nesten alle sier at de har fått mye for pengene. Her kan du lese noen av omtalene Kinderkraft har fått;


"Super fornøyd!😍👏🏻"


"Alt var perfekt, jeg er veldig fornøyd med valget mitt."


"Vognen var lett å sette sammen, føles stabil og praktisk. Den er veldig fin og stilren og ordentlige dekk som er lette å ta av og på. Så deilig at alt man trenger er med! Tommel opp!! 👍🙂


"Lett å bruke. God kvalitet!"


"Dette vil jeg si er god kvalitet for pengene og enkel å sette sammen." 


"Et rimelig og godt alternativ! Her får man mye for pengene. Kjempefin vogn som virker stødig og praktisk. God å trille - tåler mer enn bare by-trilling. Liker veldig godt at liggedelen enkelt kan gjøres som til sittedel og at bilstolen kan klikkes rett på. Håndtaket justeres lett. Anbefales!" 


"Veldig enkel å sette sammen! Veldig fornøyd over hele vongna og bilsete" 


"Fin til den prisen, skulle bare ønske det var en base til bilstolen, da kunne man klikket det enkelt fra bil til vogn. men skjønner at prisen ville blitt annerledes."


"Svært fornøyd godt kvalitet til så mye penge er kjempe fornøyd"


"Har testet den en liten uke, og det er ekstremt mye man får for pengene. Gjorde en del undersøkelser før kjøp og min forståelse er at de ikke har en kvalitetskontroll etter produksjon, men lar kunden gjøre dette. De sender da ut deler uten spørsmål og sikrer at vognen skal holde. Så husk å rapportere inn feil og mangler, vi manglet en liten låsebolt på styret og venter da på en ny del. Brukte en egen bolt så lenge så vi kan bruke vognen." 


"Helt perfekt! Man får mye for lite penger & det er en god deal. Anbefales på det sterkeste! Kom ganske raskt & var ikke lang ventetid 💯 "


"Vognen er super til ei på snart 3 år. Litt kort i bena når hun skal sove. Men en lett og grei trille. Tar liten plass sammenslått. Perfekt med lang kalesje."  


Jennifer fra Madeformums har testet Kinderkraft Xmoov og har konkludert det hele med: "En alt-i-ett-vogn til fantastisk pris som tilbyr alt en forelder trenger fra fødsel til småbarnstiden. I og med at en del reisesystem gjerne koster over 10 000 kroner, har denne alt som en blivende forelder trenger. Det er også bra for de som ikke vil ha bryet med å mikse og matche et dusin produkter og som vil ha en pakke som er lett å velge, til en fantastisk pris."


Her kjøper du Kinderkraft Xmoov til lavest pris i dag

Pinkorblue selger Kinderkraft XMOOV for 5110 kr. Frakten er inkludert i prisen!

5110 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Kinderkraft XMOOV!
Best i test barnevogn

Etter å ha pratet med ekspertene, lest eksperttester og fått vite hva vanlige forbrukere synes har vi en klar Premium-vinner! Den beste kombivognen akkurat nå er Bugaboo Fox 3.


Beste duovogn akkurat nå – Bugaboo Fox 3

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 24 september 2023


Bugaboo Fox 2 har vært testvinner her på Best i test Guiden de seneste årene, men denne har nå gått ut av produksjon og erstattet av den nye og forbedrede Bugaboo Fox 3. Den har nå flere moderne farger og stilrenere design, ny farge på understellet, forbedret sele på setet og forbedret ventilasjonsdel på liggedelen.

 

Bugaboo Fox 3 er en duovogn med både en liggedel og en sittedel. Denne vognen har store hjul og en avansert fjæring som gjør alle trilleturer behagelige både for deg og barnet ditt uavhengig om det er i byen eller ute på landsbygden. Ifølge Bugaboo selv er den så lett å kjøre at du føler at du har servostyring på vognen.


Bugaboo Fox er gode vogner som er stabile, sterke og veldig lette å kjøre. Du styrer den enkelt med én hånd om du vil og til tross for at den er så lett (bare 9,9 kg) passer Bugaboo Fox 3 barn fra fødselen og opp til 22 kg (ca. 4 år) så denne kan du ha lenge. Den er lett å bære opp og ned for trapper, felle sammen og legge inn i bilen.


Du får med en uttrekkbar solskjerm som gir god beskyttelse mot både sol og regn. Det er også et såkalt pikaboo-vindu som gir ekstra god ventilasjon samt at du kan kikke inn til det lille gullet ditt.


Etter 6 mnd når det er på tide å bytte fra liggedel til sittedel gjør du det enkelt med 2 knapper som sitter på sidene. Det er også lett å snu sittedelen om barnet vil se fremover. 

 

Dette får med når du kjøper Bugaboo Fox 3:

 • Forbedret kalesje med titteluke og luftepanel
 • Ramme til liggedelen/sete
 • Stoff til øvre sittedel og stoff til øvre liggedel
 • Sele og fotstøtte
 • Kalesjeklemmer
 • Hjulkapselsett
 • Kurv under setet
 • Bærehåndtak
 • Regntrekk
 • To smarte lommer i fotenden av bagen. Her kan man putte en smokk, telefon eller annet.


Vil du se hvordan denne vognen fungerer i virkeligheten kan du ta en titt på dette klippet;
Barnevogn Bugaboo Fox 3 - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukerne synes om produktet sitt, det er jo tross alt de som vet best hvordan produktet fungerer best i hverdagen. De fleste er enige om at de får mye for pengene og her kan du lese noen kommentarer fra forbrukere som allerede har kjøpt og brukt testvinneren en stund;


“Vognbagen på denne vognen har bra størrelse. Vognen kom i tide til at mitt prematurbarn kunne bruke den. Den er så behagelig at hun sovner når den er i bevegelse. Hjulene glir uanstrengt rundt. Så fornøyd med dette kjøpet!" 


" Har kjøpt Fox 3 og er veldig fornøyd! Går utmerket, toppkvalitet." 


" Vi elsker Bugaboo Fox 3, superenkel å sette sammen, en drøm å skyve rundt. Elsker de tykke hjulene" 


"Babyen er en måned gammel nå, og jeg elsker Fox 3. Han sover på dagen i vognbagen og det er veldig koselig og lunt på vinterturene våre. Veldig lett å trille."


"Jeg elsker denne vognen og anbefaler den sterkt!"


" Jeg liker designen, kjøreegenskapene, det lille vinduet og styret."

 

“Beste vognen som fins!”

 

“Disse nye fargene er nydelige, vi får komplimenter hele tiden, og den er så lett å trille at det er som en drøm. ”

 

Bugaboo Fox vogn - dette sier ekspertene


Pishposhbaby: har testet Bugaboo Fox 3 og skriver at "Alle elsket Fox 2 og Fox 3 er enda bedre." 


Madeformums: har gitt Bugaboo Fox 2 4,3/5 poeng og Made for Mums Awards 2020. De synes det er en luksuriøs vogn som tar deg gjennom en rekke terreng. Selv om den har en premium prislapp styrer Bugaboo Fox2 som en absolutt drøm, har en vakker, glatt overflate og en rekke gjennomtenkte detaljer for å gjøre det til en gledelig og verdig investering.


Klikk: har testet forgjengeren Bugaboo Fox og kåret den til best i test med terningkast 5. De konkluderer det hele med at den er "Super som byvogn. Super manøvrerbarhet, lav vekt." De gir minus for at de syns den er litt vanskelig å legge sammen.


Babytesterne; har testet Bugaboo Fox og anbefaler den. De konkluderer hele testen med lovordene "En fantastisk vogn! Her har Bugaboo virkelig hatt fokus på hvilke forbedringer man kan gjøre for å lage en vogn som er enda bedre enn sine forgjengere – og det er den virkelig. Anbefales!" 


Her kjøper du Bugaboo Fox 3 til lavest pris

Akkurat nå kan du kjøpe denne vognen fraktfritt på nettet og få den levert hjem til deg i løpet av få dager!kombivogn-test


 Med den beste vognen blir det mange fine trilleturer
Slik utførte vi denne testen

For å kåre de den beste barnevognen og det beste kjøpet har vi gransket aktuelle eksperttester. De kårer vinnere basert på fleksibilitet, sikkerhet, kjøreevne og selvfølgelig kvalitet for pengene. I tillegg til dette tester de også moment som sammenlegging og brukervennlighet. 


I tillegg til eksperttestene har vi funnet ut hva foreldre som allerede har kjøpt og prøvd vognene synes, det er jo tross alt de som vet hvordan vognene fungerer i virkeligheten! Foreldre kan fortelle både om fordeler og ulemper og hva som kan gjøres bedre eller det som allerede er perfekt. 


Kombinasjonen av eksperttester og forbrukeromtaler har vært avgjørende da vi har kåret beste barnevogn og beste kjøp.
Tips 1! Når livet med småbarn tar det meste av dagen din kan det være godt å slippe litt av husarbeidet! Her ser du hvilken robotstøvsuger som er best i test. Og vil du helst støvsuge selv så kan du selvfølgelig lese om den beste støvsugeren her. 

 

Tips 2! Det er mange tåteflasker som trenger å vaskes, for ikke å snakke om klær! Her kan du lese om den beste oppvaskmaskinen og den beste vaskemaskinen

 

Tips 3! Om du ikke skal kjøpe vogn akkurat nå, men vil vite om det er tilbud på denne vognen kan vi tipse deg om å gå med i Facebook-gruppa vår så holder vi øynene oppe for deg i framtiden!


Låne penger

For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente.Best i test Guidens tester for Barn og Foreldre
Vanlige spørsmål og svar

 • Hvilken barnevogn passer meg?
  Det kommer helt an på behovet du har. Det er flere ting du må ta stilling til før du bestemmer deg som blant annet om du kommer til å bruke vognen mest i byen eller i skogen.
 • Hva trenger man til barnevogn?
  Ekstra tilbehør som er bra å ha til barnevogna er regntrekk, insektsnett, stelleveske, solskjerm, varm vognpose om det er høst/vinterbaby og en liten dyne.
 • Hva er forskjellen på en duovogn og en kombivogn?
  En duovogn har en separat liggedel og sittedel. Kombivognen er egentlig en sportsvogn med en liggebag. Kombivognen er oftest tyngre i og med at den har alt-i-ett hele tiden.

Anita Carlsen

Best i test: Barnevogn

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.


Testen ble publisert 2019-09-05 og sist oppdatert

Les også: