bilstol barn test 2023, best i test bilstol baby

Bilstol test 2024 - for barnets sikkerhet og komfort

Å velge bilsete til det kjæreste du har kan være vanskelig, det er en hel jungel av bilstoler der ute! Sikkerhet og komfort er det viktigste når det gjelder å sikre barnet ditt i trafikken.


Vi har gransket alle aktuelle eksperttester for å finne bilsetet som kåres til best i test i dag. Du får også vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og prøvd testvinneren synes om det.


Oppsummeringen finner du på denne siden og forhåpentligvis får du god hjelp på veien til å finne det beste bilsetet for deg og barnet ditt.


Beste bilsetene 2024


Derfor skal barnet sitte bakovervendt i bilen

Det er påbudt i Norge at spedbarn skal sitte bakovervendt i bilen. Trygg Trafikk anbefaler på det sterkeste at alle barn skal sitte bakovervendt til de er minst 4 år og helst lengre. 


Grunnen til dette er fordi barnets hode er stort og tungt og nakken er svak. Ved en kollisjon fanges kroppen opp av beltet men hodet kastes frem og nakken kan overstrekkes og gi varige skader. 


Når barnet sitter bakovervendt presses hodet og kroppen mot seteryggen ved en frontkollisjon og belastningen på hode og nakke blir derfor mindre. Tester og undersøkelser viser at det er opptil fem ganger tryggere for barnet å sitte bakover i bilen. 


OBS! Bakovervendte bilseter skal aldri monteres foran en aktiv kollisjonspute/airbag! 


Om du vil lese mer om sikring av barn i bil og hvilke lover og regler som gjelder finner du mer informasjon på Politiets hjemmeside.


Her ser du en liten film fra Trygg Trafikk som forklarer hvorfor et bakovervendt bilsete viktig.


Best i test bilstol 0-15 mnd år


Etter flere timers gransking av både eksperttester og forbrukeranmeldelser har vi en vinner. Det står mellom Silver Cross Dream i-Size og Stokke BeSafe. Uansett hvilken av disse du velger kommer du garantert til å bli fornøyd. Begge er kåret til testvinnere i ulike tester, men vi må velge en av disse og har kommet frem til at Silver Cross Dream i-Size + base scorer litt bedre enn BeSafe og blir best i test akkurat nå!


Silver Cross Dream i-Size + base er det sikreste bilsetet for den nyfødte og opp til 15 mnd. (40-85cm/0-13kg). Setet ble kåret til best i test av de store forbrukermagasinene Råd&Røn, TÆNK og ADAC. ADAC tildelte dette bilsetet den beste karakteren noensinne. 


Babystolen imponerer sterkt og får topp poeng når det gjelder både sikkerhet (frontkollisjon og sidekollisjon), ergonomi, plass til barnet, montering og at det ikke finnes noen skadelige kjemikalier i stolen.


Det medfølgende spedbarnsinnlegget er av mykt antibakterielt og allergivennlig bambustekstil som gir det beste innen babykomfort og passer en sensitiv nyfødt hud.


Etter hvert som babyen din vokser kan du justere de avtagbare polstrede sidene for å sørge for at det alltid er behagelig å sitte. 5-posisjons hodestøtten sikrer at babyen er beskyttet til det er på tide å bytte til neste størrelse på bilstolen.


Silver Cross Dream i-Size + base kan enkelt installeres med Dream i-Size ISOFix Base. Du kan også kjøpe stolen uten base og feste den med sikkerhetsbelte, men da har den fått litt mindre poeng (0,5 poeng mindre) av ADAC.


Spesifikasjoner

 • Godkjent alder: opptil 15 mnd.
 • Godkjent vekt: opptil 13 kg
 • Godkjent lengde: 48-85 cm
 • 5 punkt sikkerhetssele
 • Justerbar nakkestøtte i 5 posisjoner
 • Justerbar ryggstøtte i 3 posisjoner
 • Sidekollisjonsbeskyttelse
 • Kalesje med UV-beskyttelse
 • Mål B*H*D: 44cm*39.9-58.6cm*55.1cm 
 • Vekt: 4kg


Om du vil se hvordan denne skal installeres kan du ta en titt på dette YouTube-klippet.Her kjøper du Silver Cross Dream i-Size + base til lavest prisSilver Cross Dream i-Size - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukerne synes om produktene vi anbefaler, det er bra å vite hvordan stolen fungerer i hverdagen også. Her kan du se noen av omtalene Silver Cross har fått; 


"Når du kjøper Silver Cross forventer du kvalitet og dette babysetet skuffer ikke. Tekstilene er myke og deilige med fokus på detaljer i sømmen. Hele setet føles solid, trygt og sikkert. Setet kan brukes med andre Silver Cross-produkter for å lage et komplett reisesystem. Den er kompatibel med I-størrelse Isofix, men kan også brukes uten i bil."


"Alt i alt et skikkelig bra og fint barnesete."


"Jeg var virkelig imponert over Silver Cross Dream i-Size. Brukervennligheten, designen og den enkle installasjonen gjorde det til en drøm å teste. Polstringen i setet er flott og gir en tettsittende passform. Alt i alt er dette et flott bilsete som jeg gjerne overlater min mest dyrebare last til."


"Elegant sete, enkelt å bruke"  


"Veldig fornøyd!💚" 


"Akkurat det jeg forventet. Og den høye sikkerheten er perfekt."Bilsete baby test
Best i test bilsete 1-4 år


Det beste bilsetet for barn opp til 4 år akkurat nå er Axkid One/One+


Axkid One/One+ har vunnet flere eksperttester og er den eneste bakovervendte bilstolen på markedet med ISOFIX som er UN R129/i-Size godkjent godkjent opp til ca 7år eller opp til 125 cm/23 kg. Det betyr at barnet ditt kan reise bakovervendt i opptil 2 år lenger enn i eksisterende ISOfix-seter på markedet. 


Forskjellen mellom One og One+ er at One+ har spedbarnsinnlegg til de aller minste barna, men foruten dette er setene identiske.   


Axkid One+ kan vinkles 42 grader som betyr at det er en trygg og sikker babystol du kan bruke fra første dag. Den er sikret med ekstra sidekollisjonsbeskyttelse som beskytter barnet ditt ytterligere ved en sidekollisjon.


Flere undersøkelser viser at mange bakovervendte og fremovervendte seter sitter delvis eller helt feil i bilen. Montering av Axkid One tar ca. 30 sekunder i seks selvforklarende steg og har en selvstrammende antirotasjonsbøyle som forteller når stolen sitter korrekt mot setet. 


Det er en romslig og lett justerbar bilstol som er montert på skinner der du kan skyve stolen frem og tilbake med en hånd. Dette skaper god benplass og forenkler innsetting av barnet da vinkelen blir bedre enn i mange andre bakovervendte stoler. 


Spesifikasjoner

 • Godkjent alder: opptil 7 år
 • Godkjent vekt: opptil 23 kg
 • Godkjent lengde: 40-125 cm
 • 5 punkt sikkerhetssele
 • 12 stegs nakkestøtte med øyeindikator for optimal justering
 • Ekstra sidekollisjonsbeskyttelse
 • Avtagbart trekk som kan vaskes i maskin
 • Mål B*H*D: 44cm*76cm*54cm
 • Vekt: 10kg


Om du vil se hvordan Axkid One fungerer i virkeligheten kan du se på dette YouTube-klippet.Her kjøper du Axkid One+ til lavest prisBilsete barn - dette sier forbrukerne om Axkid One/One+

Som vi skrev tidligere vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes om det, det er jo tross alt de som vet hvordan det fungerer best i hverdagen. Her kan du lese noen av omtalene Axkids bilsete har fått;


"Solid og god bilstol, etter under en uke ble bilen vår påkjørt bakfra men babyen kom fra det uten så mye som ett merke fra selene - selv om vi voksne kjente det godt i kroppen. Stolen skal nå kasseres å vi er ikke i tvil om hvilken vi skal velge pånytt."


"Veldig fornøyd!  Kjempe fint sete!"


"Veldig enkelt montere når vi først gjorde alt rett."


"Produkt av høyeste kvalitet, på toppen av eksperttestene."


"Trygt produkt - av høyeste kvalitet."


"Nå kan til og med jeg installere den på ca. 10 sek. Tok noen ganger og så gikk det bare fortere og fortere med installasjonen. Har et barn som blir bilsyk så har fått vaske noen ganger, det er også veldig enkelt. Lett å få kledselen ren igjen. Barnet mitt sitter bra i stolen og lett å få på beltet etter jeg kikket på videoen om hvordan man setter fast beltet under nakkestøtten og hvordan man stenger det. Kan varmt anbefales!"


Bilstol barn - dette sier ekspertene

Forbrukerrådet gir Silver Cross Dream  + base 8/10 poeng og kårer den til best i test av bilseter for babyer. De skriver "Setet scorer høyt på både frontkollisjon og sidekollisjon, og gjorde det også svært godt på kjemikalietesten. Silver Cross Dream er et barnesete som er trafikksikkert, enkelt å montere og fri for skadelige kjemikalier."


Råd og Røn Har testet 26 bilseter for babyer og den som er best i test heter Silver Cross Dream + base. Denne får hele 81 poeng og scorer best på sikkerhet. Andreplassen går til Maxi-Cosi Coral + base som får 79 poeng. Hakk i hæl kommer Babyzen iZi Go Modular X1 i-Size + bas, Cybex Aton B i-Size + base og Stokke BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size by + base som alle får 78 poeng hver og BeSafe får utnevnelsen Bra kjøp

Av bilseter for barn opp til 4 år kommer Axkid One+ best ut med 69 poeng og utnevnelsen best i test.


Bilsetene du skal unngå ifølge Råd&Røn, er Besafe iZi Go Modular X1 i-Size, Besafe iZi Go Modular X1 i-Size + iZi Modular i-Size base og Chicco Kiros i-Size + bas som bare får 1 poeng hver.  


Tænk Kårer også Silver Cross Dream + Base til best i test i årets store test av bilstoler. De oppsummerer det hele med at "bilstolen oppnår skikkelig fine resultater i kollisjonstesten. At ingenting må foldes ut eller monteres ekstra gjør at brukervennligheten også er på topp og vi fant heller ingen farlige kjemikalier i modellen."
Andreplassen gikk til Cybex Aton M i-Size & Base M i-Size med 80 poeng. Tredjeplassen med 79 poeng hver fikk Maxi-Cosi Coral + FamilyFix3 base, Cybex Aton 5 og Swandoo Albert + i-Size Base.


Bilsetene du skal unngå ifølge Tænk, er Osann Fox, Hauck iPro BABY + iPro BASE, Hauck iPro BABY, Avionaut Ultralite + iQ iSize Base og Besafe iZi Go Modular X1 i-Size. I BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size fant de det skadelige kjemikalie PAH og derfor kom den lengst ned på listen. Den teknisk identiske stolen Stokke iZi Go Modular X1 i-size by BeSafe fant de ingen farlige stoffer i. 


NAF har testet 9 babystoler som passer barn fra 40-75cm. Stolene er kollisjonstestet i laboratorium for både frontkollisjon og sidekollisjon og testet etter strengere kriterier enn det de er godkjent for. Best i test med 8,7 av 10 mulige ble BeSafe iZi Go Modular X1. De testet både med og uten base og det viste seg at kollisjonssikkerheten var svært god også uten base.

Andreplassen i denne testen gikk til Turtle Air By Nuna fra Bugaboo som fikk 7,9 poeng og tredjeplassen gikk til Mesa i-Size som fikk 7,8 poeng.


ADAC Har testet Silver Cross Dream + Base og gir den 1,5 i gjennomsnittspoeng. (der 0,6 er best og 4,6 er dårligst). Dette er det beste resultatet de noengang har gitt i bilsetetestene sine siden 2015. De har også testet BeSafe iZi Modular X1 og gir denne 2,0 som også er skikkelig bra.
Axkid One+ får 2,1 hos ADAC og scorer best på sikkerhet og at det ikke finnes uønskede kjemikaler i setet.   


FDM Har testet 14 bilseter i alderen 0-18 mnd. Silver Cross Dream + base er best i test med 6 stjerner. De skriver "Særdeles god og sikker bilstol til de minste barna. Oppnår testens beste samlede resultat. Viste i testens side- og frontkollisjon at det var en meget lav belastning på barnet." 


Forbrukerrådet, 2020: Har oppsummert babystoler uten base som de anbefaler. Silver Cross Dream får hele 29/30 poeng. BeSafe iZi Go Modular får 28/30 poeng.


Folksam Har testet 32 stoler for barn i alderen 9 måneder - 4 år og de har lagt størst vekt på hvor lenge barnet kan sitte bakovervendt i stolen.

Stolen som er best i test ifølge Folksam er Besafe iZi Plus X1 (SIP+). De liker at den har høy rygg som gjør at man kan bruke den bakovervendt lenge, at den er godkjent opp til 25 kg. og at den har langt støttebein som er bra for minibusser. De gir minus for at den trenger mye belte ved montering.

De rangerer 18 av stolene som bra valg og noen av disse stolene er Axkid Minikid, Britax Rømer Max-Way Plus og BeSafe iZi Plus.


Red Dot Design Award Axkid One er vinner av Red Dot Award 2021 - som står for høy designkvalitet. 
Testvinnere:

 •  Axkid One/One+


 • Silver Cross Dream i-Size + base 

Pinkorblue selger Silver Cross i-Size Dream for 2448 kr. Frakten er inkludert i prisen!

2448 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Silver Cross i-Size Dream!Bilstol barn best i test


~ Med det beste bilsetet blir det mange fine familieturer ~
Tips 1: Trenger du bæresele til barnet ditt finner du svar på hvilken bæresele som er best i test her!


Tips 2: Vil du vite hvilken kombivogn som er best i test? Du får også svar på hvilken løpevogn som er best i dag!


Tips 3: Trenger du en liten stund for deg selv kan vi hjelpe deg å finne de støyreduserende hodetelefonene som er best akkurat nå. 
Vanlige spørsmål og svar

 • Hvilken bilstol er best i test?
  Beste babysete opptil 15 mnd er Silver Cross Dream i-Size + base. BeSafe iZi Go Modular X1 har også kommet bra ut i eksperttester som blant annet NAF. Beste bilsete for barn opptil 4 år er Axkid One/One+.
 • Hvor lenge kan baby sitte i bilstol?
  Babyen skal sitte i stol til barnets hode er på linje med stolens høyeste punkt, da er det på tide å bytte til neste størrelse.
 • Hvor lenge skal barn sitte i bilstol?
  Når barnet har vokst ut av den bakovervendte stolen kan man bytte til en beltestol. Dette er ofte mellom 4-7 år.
 • Hvor lenge skal barnet sitte bakovervendt?
  Barnet skal sitte bakovervendt til de er minst 4 år og helst lengre.
Anita Carlsen

Best i test: Bilstol

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert