mikrobølgeovn test, den beste mikrobølgeovnen,billig mikrobølgeovn

Mikrobølgeovn test 2024 - få et jevnt resultat med testvinneren

Om du skal kjøpe en ny mikro og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå, har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle ekspert-tester, pratet med flere hvitevareforhandlere og viktigst av alt - fått greie på hvilken mikrobølgeovn vanlige forbrukere liker best.


Alt dette har er oppsummert på denne siden så du skal slippe kjedelige feilkjøp og få den beste mikroen til best pris direkte!


Beste mikrobølgeovn 2024

  

Fordeler med en mikro

Den største fordelen er jo at det går veldig fort å varme opp maten. Det er ikke alle familier som har mulighet til spise middag sammen. De fleste slutter på jobb og skole ved ulike tider og om barna skal på trening og ikke rekker eller vil spise middag før de drar er det greit å bare varme middagen i mikron når de kommer hjem. 

 

Den andre fordelen er at du kan tine matvarer på et øyeblikk. Her krever det dog litt mer av mikroen enn ved en vanlig oppvarming av mat i og med at opptining handler om å få maten fra dypfryst til romsvarm uten å varme opp maten for mye. Og jo større matvare, jo større utfordring, i og med at maten skal være passelig varm – rett igjennom. Er den kald på midten og varm på utsiden, har mikroen mislykkes. 

 

Du kan også bruke en bra mikro til å friske opp bakverk eller brød, da både smaker og lukter det nybakt når gjestene dine kommer på besøk.


Vi stiller følgende 5 krav på testvinneren

 1. Brukervennlig: I og med at mikron først og fremst skal brukes til å varme og tine mat så skal den skal være enkel å bruke.
 2. Testvinner og foredratt av forbrukere: Selvfølgelig skal du ha den beste mikrobølgeovnen som har kommet godt ut i ekspert-tester, anbefales av hvitevareforhandlere og er godt likt av forbrukere!
 3. Jevnt resultat: Det skal være et jevnt resultat på maten når den varmes og tines. Maten skal ikke være varm på utsiden og kald i midten. Når du skal lage popcorn skal så godt som alle maiskornene være poppet. 
 4. Til både familier og enslige: Den skal være mellomstor så det blir god plass på kjøkkenbenken og passer til både familier og enslige. 
 5. Lavest mulig pris – selvfølgelig: Med mer penger kan man alltid finne dyrere produkter, men vi leter etter en mikro som er bra på det vi skal bruke den til – til en rimelig pris.
Best i test mikrobølgeovn

Den beste frittstående mikrobølgeovnen kommer fra anerkjente Samsung og modellen heter MS23K3513AS/MS23K3513AW.Samsung MS23K3513AS/MS23K3513AW er en enkel og bra familiemikro på 800 Watt med nettovolum på 23 liter som alltid sikrer et perfekt resultat enten du skal tilberede, varme opp eller tine mat. 


Den har både barnesikring og et Quick DeFrost program med fem integrerte program for opptining der du kan tine de mest vanlige råvarene enkelt og raskt. Du får denne mikron i 3 ulike farger - Rustfritt (MS23K3513AS), Sort (MS23K3513AK) og Hvit (MS23K3513AW).


Testvinneren har en roterende tallerken på 28,8 cm som gjør at du får plass med større tallerkener og en digital tidsstyring hvor du kan stille inn nøyaktig tid. Den har også et innvendig keramisk belegg som er antibakterielt. Dette belegget gjør at den er veldig lett å rengjøre og holder seg så god som ny etter en lang tids bruk.

 

Samsung har en Eco-innstilling som gjør at du sparer opp til 40% energi i Stand-By modus som betyr at du med et knappetrykk sparer penger, strøm og skader på miljøet.


Dimensjoner:

 • Bredde 55,2 cm
 • Høyde 32,6 cm
 • Dybde 42,3 cm
 • Vekt 13,5 kg


I TEKs test fra 2021 ble Samsung MS23K3513AS kåret til best i test. Det de likte best med denne var blant annet at man kunne skru av alle pipelydene, at man får mye for pengene, at den er enkel å bruke og at den gir jevn og god oppvarming. 


For mer informasjon om testvinneren klikker du deg inn på Samsungs hjemmeside!


Her kjøper du Samsung MS23K3513AS til best pris
Samsung mikrobølgeovn - dette sier forbrukerne 

Som alltid her på Best i test Guiden legger vi stor vekt på hva forbrukere som allerede har kjøpt og prøvd produktet synes om det. Når det gjelder Samsung er forbrukerne veldig fornøyde! Her kan du lese noen av anmeldelsene den har fått;


“God mikrobølgeovn. Samsung er et godt og anerkjent merke.
Denne er god og vi er meget godt fornøyd med den.”
 


“Bra produkt, men alle innstillinger for bruker burde være beskrevet i håndboken uten at det må brukes internett for å finne innstillingene.” 


"Praktisk og god mikroovn. Lett å forstå bruk og innstillinger. Rimelig pris. Kan anbefales."


"Kompakt og enkel å bruke. Plassert på hytta. Denne tar liten plass og er enkel å bruke for alle. stilig design."


"Enkel og grei i bruk. God plass innvendig. Ser også fin ut." 


“Veldig fornøyd med mikroen. Enkel. Tiner brød med autofunksjonen og gir den definitivt 5 av 5”


“Kjempebra mikro som gjør jobben sin. Funksjonen for å tine brød er suveren blir som nybakt.” 

 

Er det noen ulemper da? Disse vil vi jo gjerne kjenne til før vi handler så vi kan ta med dem når vi bestemmer oss! Og det som flere ikke liker er at det er mørkt glass som gjør at det er vanskelig å se maten/drikken som er i mikron.

 Beste billige og enkle mikrobølgeovn

For deg som bare vil ha en helt enkel og billig mikro uten noen større finesser og gir mest mulig for pengene anbefaler vi Andersson MEO 2.1Andersson MEO 2.1 er en enkel mikrobølgeovn med mange fornøyde forbrukere. Den passer personer som ikke vil ha masse unødvendige og vanskelige knapper, som bare skal varme opp eller tine dypfryst mat. 


Den har en volum på 20 liter og effekten er på 800W.


Du får 5 ulike effekt trinn og 8 programmer som blant annet opptinings funksjon som fjerner frost og is fra fryst mat. Den har en roterende glasstallerken på 25,5 diameter så det er grei plass i mikroen. 


Dimensjoner:

 • Bredde 44 cm
 • Høyde 25,8 cm
 • Dybde 33,3 cm
 • Vekt 10,2 kg


Her kjøper du Andersson MEO 2.1 til best pris
Billig mikro - dette sier forbrukerne

Dette er som sagt en veldig enkel mikro, men den er høyt verdsatt av forbrukere som allerede har kjøpt og brukt den en stund. Her kan du lese noen av omtalene Andersson MEO 1.0 har fått;


"Kjøpte denne til min svigerfar som trenger en enkel uten for mye knapper. Den fungerer uten noen problem til ham."


"enkel og grei med det man normalt trenger, lett å bruke, passe størrelse, har et tiltalende design :) lynrask levering :)

"Billig og enkel i bruk og gjør det den skal. Fornøyd med denne"


"Denne er heeelt råååå :D Anbefales på det sterkeste."


"Lett å bruke, tar seg fint ut på kjøkkenbenken og billig.
Anbefales!"


"Jeg var litt usikker siden jeg ikke er så godt kjent med merket, men ga det en sjanse. Jeg angrer ikke og er kjempefornøyd. Familien og jeg syns den er enkel i bruk og den gjør den jobben vi forventer. Den er også fin å se på, noe som er et pluss. Anbefaler denne absolutt til andre :)" 


"Jeg er veldig fornøyd med kjøpet mitt av Andersson MEO 2.1!"


"Fungerer utmerket. Har ingenting å klage på. Vel verd pengene."


Ulemper da? Disse vil du gjerne vite om før du bestemmer deg for å handle, og det som noen har sagt er at de synes det er dumt at man ikke kan stille inn nøyaktig tidspunkt, noen sier at den varmer ujevnt og en person synes ikke den popper popcorn så bra.
Eksperttester - dette sier ekspertene


2023 - mikrobølgeovn test

Råd & Røn har oppdatert testen sin og har nå 89 testede mikroer. Den som kommer best ut er Whirlpool MWF 420 som får 73 poeng. Andreplassen går til Logik LCMW21E som kåres til Bra kjøp og får 72 poeng. Tredjeplassen får Whirlpool MWP 101 med 71 poeng. 


2021 - mikrobølgeovn test

TEK har testet 7 ulike mikroovner og den beste er Samsung MS23K3515AS som får 8,5 av 10 poeng. De konkluderer det hele med lovordene "Soleklart mest for pengene i testen, spesielt når pipelyden kan skrus helt av."

Andreplassen går til Logik L23CS13 som får 8 poeng og tredjeplassen får Samsung MS23K3555EW.

 

2020 - mikrobølgeovn test

Råd & Røn testet 85 mikroer i den seneste testen sin. På førsteplass med 73 poeng kommer Whirlpool MWF420. Andreplassen med 72 poeng går til Logik LCMW20E og tredjeplassen med 70 poeng fikk Whirlpool MWP101  . 

 

2015 - mikrobølgeovn test

Råd & Røn testet 32 ulike mikrobølgeovner og gullpokalen i denne testen gikk til Whirlpool GT 281 med hele 76 poeng.
Andreplassen gikk til Samsung GE87MC med 70 poeng og tredjeplassen tok Sharp med modellen R-242

 

2014 - mikrobølgeovn test

Aftonbladet/Wise Guide: 6 mikrobølgeovner ble testet og den som ble best i test med karakteren 4+ var Samsung MG23F3C1EAS. Aftonbladet gir Rusta Fasett rostfri andreplassen med 3+s. Tredje plassen går til Sharp R-622STWE.

 

2012 - mikrobølgeovn test

Hus & Hem: Best i denne testen ble Severin 7803 med 4 av 5 poeng. Beste budsjettvalg gikk til Rustas modell Fasett rostfri som også fikk 4 av 5 poeng.

 

2011 - mikrobølgeovn test

Ica Kuriren - 10 mikrobølgeovner ble testet og det var bare en av dem som klarte å både tine, varme, koke og tilberede på en bra måte. Samsung MW82Y scoret helt til topps i denne testen og fikk hele 5 av 5 poeng! Andreplassen ble todelt der begge fikk 4 poeng hver. Sølvet gikk dermed til Novaline P80D20P-G5 og Menuett 801-029

 

2010 - mikrobølgeovn test

Testfakta testet 7 mikroer og fant en klar vinner. Whirlpool VT261/WH fikk 4 av 5 poeng. “Den tiner maten fort og er mest brukervennlig”, sier Testfakta om testvinneren. Hakk i hæl som nummer to på denne listen kommer Electrolux EMM21000W med 3,9 poeng. Tredjeplass med 3,7 poeng går til Coline MM717CRO.
mikrobølgeovn liten, mikrobølgeovn test


~ Med den beste mikroen varmer og lager du mat raskt og enkelt ~

Testvinnere:

 • Samsung MS23K3513AS


 • Andersson MEO 2.1Tips 1: Du som heller er ute etter en vanlig tradisjonell stekeovn har vi selvfølgelig en side om det også. Testvinneren har pyrolyserengjøring som betyr at du kan kaste stålullen - i alle fall om du kun bruker den til å skrubbe ovnen med!


Tips 2: Du finner også den beste induksjonstoppen og det beste kjøleskapet hos oss!


Tips 3: Om du liker oss like mye som vi liker deg kan du gå med i Facebook-gruppen vår! Der får du informasjon når noen av butikk-kjedene har tilbud testvinneren. Klikk bare Liker så holder vi øynene oppe for deg!

Vanlige spørsmål og svar

 • Hvordan koke egg i mikrobølgeovn?
  Du kan ikke koke egg med skallet på i mikroen. I og med at varmen stiger raskt i mikroen blir det damp inne i egget. Den varme luften presses mot skallet til det eksploderer. Dette kan være veldig farlig.
 • Hvordan steke bacon i mikrobølgeovn?
  Pakk baconskivene dine inn i husholdningspapir og legg dem på en tallerken. Stek på høyeste varme i 2-3 minutter. Ha litt kontroll så ikke baconskivene svir seg.
 • Hvor mye strøm bruker en mikrobølgeovn?
  De fleste mikrobølgeovner drar mellom 800-1500 Watt i dag. Men det kommer helt an på hvilken effekt og hvilket program du bruker når du varmer/tiner maten.
Anita Carlsen

Best i test: Mikrobølgeovn

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert