beste tørketrommelen - tørketrommel best i test

Den beste tørketrommelen 2020

Om du skal kjøpe ny tørketrommel og vil vite hvilken som er best akkurat nå har du kommet helt rett! Vi har lest alle aktuelle tester og fått greie på ekspertenes testresultat. Men vi har også sjekket hva forbrukerne synes om tørketromlene sine etter innkjøpet.

 

Alt dette har vi oppsummert til deg på denne siden, så du raskt og enkelt kan ta rett avgjørelse og unngå dårlige kjøp. Men la oss begynne fra begynnelsen med å kikke på sånt som er viktig å vite før du kjøper en ny tørketrommel.


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg den beste tørketrommelen NÅ!


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg Beste kjøp NÅ!

 

Derfor skal du kjøpe en ny tørketrommel

Tørketrommel = En skranglete maskin som sliter på klærne, drar uhyggelig mye strøm og forvandler badet til en damp-bastue? Nei, vent nå! Det har skjedd en hel del de siste årene og idag er virkeligheten helt annerledes enn den var for bare 10-15 år siden! Les videre så forstår du snart hvorfor!

 

En tørketrommel er ekstra viktig for deg som trenger å tørke klesvasken din fort. Du har kanskje barn og derfor mye klesvask som fort samles i en stor haug. Kanskje du har dårlig med plass til å henge vasken. Eller kanskje du rett og slett bare vil få inn klesvasken i garderoben uten at du trenger å bekymre deg for om det blir regn eller ikke. Da er en tørketrommel helt rett for deg og her kommer vi til å avsløre hvilken tørketrommel som er best akkurat nå!

 

Vi stiller følgende krav på tørketrommelen: 

  • Så stille som mulig – Alle tørketromler bråker. Ganske mye, dessuten. Men en del bråker mer enn andre og vi skal ha en av de mest stillegående!
  • Energigjerrig – En tørketrommel drar opp til 3 ganger så mye energi enn hva en vaskemaskin gjør. Derfor skal tørketrommelen vår være energimerket med A+ eller bedre. Om du kjøper en tørketrommel som er energieffektiv sparer du fort flere 100-lapper hvert år!
  • Ingen damp-bastue på badet, takk – Ved å kjøpe en moderne kondenstrommel med varmepumpe, blir opplevelsen en helt annen enn det du kanskje var vant til fra vaskerommet på 00-tallet. Mer om dette snart!
  • Testvinner og foredratt av forbrukerne – Selvfølgelig skal du ha den beste tørketrommelen når det gjelder både funksjon og kvalitet. Vi har lest alle aktuelle tester og sjekket hva forbrukerne som allerede har kjøpt en tørketrommel, syns om maskinen sin.
  • Så lav pris som mulig – Hvorfor betale mer om det allikevel ikke blir et bedre produkt? Vi skal ha en bra pris og enkel hjemmetransport. En tørketrommel veier rundt 50 kg og er derfor veldig tung å frakte hjem selv!


På klærne dine står det anvisninger om de tåler å bli tromlet eller ikke.

 

Disse produsentene gjør de beste tørketromlene

Akkurat som på siden med tester av vaskemaskiner er det samme produsent som utmerker seg. Det er jo kanskje ikke så rart med tanke på at teknikken med vasking og tørking er ganske lik på mange måter.

 

De produsentene som ofte får positive omtaler av både forbrukere og eksperter er Miele, Siemens og Bosch.

 

De produsentene som ikke er like heldige med tørketromlene sine, ifølge testpaneler og forbrukere, er bl.a. Cylinda, Candy, Indesit och Bauknecht. Disse merkene kan det derfor være bra å unngå om du vil kjøpe den beste tørketrommelen og vite at du får bra support og service, om du skulle trenge dette i fremtiden.

 

Kondenstørketrommel, avtrekkstørketrommel, varmepumpetrommel – hva skal du velge?

Idag er det flere ulike teknikker for tørketromler og vi ser nærmere på de vanligste:

 

  1. Avtrekkstørketrommel – Har du en ventilasjonskanal (=hull i veggen) hvor du kan lede ut den fuktige luften? Dette er ikke så vanlig, om det ikke er et større vaskerom eller i småhus. Denne typen av tørketrommel er den minst energieffektive på grunn av at den tar varmen fra huset, suger inn den i tørketrommelen og blåser ut den utendørs. Mye fukt forsvinner på denne måten, som er bra, men samtidig forsvinner veldig mye varme fra huset og det er jo ikke så bra. I leiligheter er det dessuten oftest forbudt å koble tørketrommelen til eksisterende utsug på badet eller på toaletten, i og med at det påvirker hele ventilasjonssystemet.
  2. Kondenstørketrommel – I en kondenstørketrommel, som er den vanligste typen av tromler idag, forvandles den fuktige luften i tørketrommelen til vann som samles opp i en beholder eller ledes direkte til avløpet via en slange. Den krever ingen spesiell ventilasjonskanal og kan derfor installeres i de fleste miljø, til og med i leiligheter. Ulempen med denne er at den trenger kald luft for å utføre arbeidet sitt og jo varmere det er i rommet (og varmt blir det jo fort etter at tørketrommelen har jobbet en stund) desto dårligere tørker den klesvasken din.
  3. Varmepumpetørketrommel – Tørketrommel med varmepumpeteknologi er den seneste og derfor også den dyreste teknikken. Denne tromleren avfukter luften på en smartere måte med en kompressor som siden resirkulerer varmen. Dette gjør at energiforbruket blir betydelig lavere enn hos en vanlig kondenstørketrommel. Du kan regne med at en tørketrommel med varmepumpe drar ca. halvparten så mye som en kondenstørketrommel.


En stor fordel med tørketrommel er dessuten at den redder hjemmet ditt fra fukt som motsvarer ca. 400 liter vann per år, om man sammenligner med å tørke klesvasken på et stativ. Disse 100-talls liter vann kan lage store skader i huset når det gjelder mugg og fukt.

 

For å oppfylle våre krav (dvs. en stille og energieffektiv tørketrommel som ikke slipper ut damp) kommer vi derfor til å fokusere på å finne den beste tørketrommel med varmepumpeteknologi.
Tørketrommel – Best i Test 2020

Etter at vi har gransket ekspert-tester og ikke minst fått ta del av forbrukernes egne erfaringer av tørketrommelen sin, blir valget ganske enkelt. Det hele handler om en maskin fra en av de produsentene som er mest kjent for å gjøre bra tørketromlere; Bosch. Og modellen er WTW85L48SN.


Beste tørketrommel - WTW85L48SN

Best i test tørketrommel – Bosch WTW85L48SN

(Klikk på tørketrommelen for mer informasjon om den beste prisen)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 15 august 2020


Bosch WTW85L48SN rommer 8 kg og er sensorstyrt, det betyr at den stopper når klesvasken er så tørr som du ønsker. Med andre ord så sløser du ikke bort unødvendig mye strøm, som om du f.eks. har en vaskemaskin som har en sentrifuge med et høyt antall o/m.


Den er energiklasset A++ som er veldig bra for både lommeboka og miljøet. Det årlige strømforbruket er 236 kWh basert på 160 omganger med klesvask som skal tørkes. Lydnivået er på 64 dB som er blant de mest stillegående tørketromlene som selges idag. 


Den har også automatisk rengjøring av kondensatoren, det er smart. Den skylles rent flere ganger under et tørkeprogram og hindrer at lo setter seg fast i den. Om kondensatoren ikke rengjøres, som gjerne er risikoen om man må gjøre det selv, øker tørketiden og energiforbruket mye. 


Du kan velge mellom flere ulike programmer som blant annet Ull Finish, Mix, Håndklær, Tidsprogram varmt, Tidsprogram kaldt, Sport, Dunprogram, SuperKort 40' og Skjorter. 


Som alltid er det ulemper med produkter og disse vil vi gjerne vite om før vi handler så vi kan veie inn dette når vi bestemmer oss. Når det gjelder denne tørketrommelen er det noen synes at den er litt langsom - men ellers er forbrukerne fornøyde.


Les gjerne mer om denne tørketrommelen her på Boschs hjemmeside.


Så sier forbrukerne om tørketrommelen

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og prøvd produktet vi anbefaler synes. Det er jo tross alt de som har størst og lengst erfaring når det gjelder bruken av tørketrommelen i hverdagen. 

 

Som vi nevnte ovenfor kan vi se at forbrukerne er veldig fornøyd med denne testvinneren. Her kan du lese noen av omtalene til Bosch WTW85L48SN;


"En knall god tørketrommel, som er lett i bruk, til en rimelig penge."


"Fikk tørketrommelen kjapt levert etter bestilling. Tørketrommelen er lett å operere. Oversiktlig display. Klærne blir tørre og gode. Anbefales " 


"Rimelig pris med lav lydnivå. Står at det er 3 timer igjen når man starter den men det minimeres fort og tar kanskje 1,5 time til sist." 


"Har brukt mye tid på at velge ny tørketrommel ... har ikke angret at det ble denne maskinen den er enkel å bruke og tørker tøyet skikkelig bra og uten krøller."


"Mitt første kjøp av en varmepumpetrommel. Veldig enkel å bruke samt bra tørkeresultat. Har hatt tre tromlere før, men denne er overlegen (de tidligere var et dyrere merke) Et bra kjøp synes jeg."


"Bra pris. Rask og bra leveranse. Produktet er utmerket, men litt langsom." 


"Jeg kjøpte en ny tørketrommel den 21/5 som er helt fantastisk. Det er en kondenstørketrommel som er selvrengjørende. Man kan neste ørke alt i denne da den har så mange ulike program. Helt klart bra kjøp." 

 

Det forbrukerne gjerne løfter er at den er energieffektiv og varmer ikke opp vaskerommet. Det er bra at kondesatoren rengjøres automatisk og hele tørketrommelen er lett å rengjøre. Den er dessuten stillegående og det er enkelt å stille inn programmene. 

 

Her kjøper du testvinneren til best pris

Ved å bestille denne tørketrommelen på Internett sparer du ikke bare penger, men du sparer også tid og energi. Med tanke på den veier rundt 50 kg så er det en stor fordel å få den rett hjem til døra. Du kan også bestille hjelp med oppbæring, installasjon og retur av den gamle tørketrommelen din. 


Hos Whiteaway får du denne tørketrommelen for bare 6495 kronor når du klikker her. (Gratis frakt gjelder i hele Norge foruten Jan Mayen eller Svalbard). Vil du ha hjelp med installasjon av tørketrommelen eller retur av din gamle tørketrommel, kan du enkelt bestille dette for noen hundrelapper i kassen.

Hos Skousen får du testvinneren for bare 6495 kr om du klikker her. Frakt fra 0 kr kommer i tillegg. (Skousen tilbyr fri frakt i hele Norge foruten Jan Mayen eller Svalbard.)

6495 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for tørketrommelen Bosch WTW85L48SN!

Hos Tretti får du testvinneren for bare 6495 kr om du klikker her. Frakt fra 0 kr kommer i tillegg.


Bra kjøp - et billigere alternativ

For deg som synes at testvinneren er litt i det dyreste laget har vi funnet en rimeligere tørketrommel; Bosch  WTH8307LSN.

Bosch WTH8307LSN - best i test Guiden. 

Bra kjøp tørketrommel - Bosch WTH8307LSN

(Klikk på tørketrommelen for mer informasjon om beste prisen akkurat nå)


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 15 august 2020


Bosch WTH8307LSN er et bra valg for deg som ikke vil legge så mye penger på en tørketrommel som testvinneren koster (av og til er det såklart tilbud som kan føre til at prisene på begge modellene kan være mer eller mindre like). Denne tørketrommelen er også høyt verdsatt av forbrukere som du kan lese mer om nedenfor. 


WTH8307LSN rommer 7 kg og er energiklasset A+. Den har en årlig forbrukning på 243kW/h basert på 160 omganger med klesvask som skal tørkes. Tørketrommelen er behagelig og stillegående med et lydnivå på 65 dB.  


Den er sensorstyrt som gjør at den stopper når klesvasken er så tørr som du ønsker. Med Sensitive Drying systemet tørkes klesvasken jevnt og skånsomt, takket være trommelens spesielle struktur og utforming.

 

Den har også selvrensende kondensator, som er veldig smart. Denne spoles rent flere ganger i løpet av en tørkeomgang og hindrer at lo setter seg fast i den. Om kondensatoren ikke rengjøres, som er en risiko om man skal gjøre det selv, øker tørketiden og energiforbruket betydelig.


For mer informasjon om denne tørketrommelen kan du gå inn på Boschs hjemmeside.


Dette synes forbrukerne om Bosch WTH8307LSN

Som vi nevnte ovenfor vil vi på Best i test Guiden alltid vite hva forbrukerne synes om produktet vi anbefaler, det er jo tross alt de som har den største og beste erfaringen. Og det vi kan se er at forbrukerne er veldig fornøyde med denne tørketrommelen, spesielt med tanke på prisen! Her kan du lese noen av omtalene Bosch WTH8307LSN har fått:


"Jeg er utrolig glad for tørketrommelen min. Den fungerer perfekt og er lett å finne ut av."


"Fungerer veldig bra. Føles som at klærne ikke slites som med en vanlig tomler." 

"Superbra. Fin design o bra o lett display. Vi er fornøyde."

"Enkel å bruke, en veldig bra tørketrommel"

"Jeg kjøpte en tørketrommel den 21/5 som er helt fantastisk. Det er en kondenstomler som er slevrengjørende. Man kan i stort sett tomle alt i denne da den har så mange ulike program. Helt klart bra kjøp." 


Her kjøper du tørketrommelen til best pris

Hos Whiteaway får du denne tørketrommelen for bare 5495 kronor når du klikker her. (Gratis frakt gjelder i hele Norge foruten Jan Mayen eller Svalbard). Vil du ha hjelp med installasjon av tørketrommelen eller retur av din gamle tørketrommel, kan du enkelt bestille dette for noen hundrelapper i kassen.

Hos Skousen får du tørketrommelen for bare 5495 kr om du klikker her. Frakt fra 0 kr kommer i tillegg. (Skousen tilbyr fri frakt i hele Norge foruten Jan Mayen eller Svalbard.)

5495 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for tørketrommelen Bosch WTH8307LSN!

Hos Tretti får du tørketrommelen for bare 5495 kr om du klikker her. Vil du ha hjelp med oppbæring og eventuellt installasjon så bestiller du det enkelt i kassen.


Til deg som fortsatt er i tvil

Bosch tilbyr deg som kunde å teste tørketrommelen hjemme hos deg i opp til 100 dager – uten risiko. Er du ikke fornøyd etter tre måneder får du pengene tilbake. Så enkelt er det! Les om Bosch 100% garanti her!Best i test Guiden

 Med den beste tørketrommelen får du tørre og myke klær
Bonustips og myter

* Husk å rengjøre lo-filteret ofte. Visse plagg som f.eks. håndkle og lurvete tepper avgir mye lo og tetter fort igjen filteret som fører til at energiforbruket øker.

 

* Det finnes en myte om at tørketromlere sliter mye på klærne dine. Dette er ikke sant i og med at den største slitasjen skjer når vi bruker klærne.
Men, hvordan kommer det seg da at det er så mye lo i tørketrommelen etter hver tørkeomgang? Dette må jo være fra klærne?

Ja, det er helt sant! Men når du heng-tørker vasken, så sitter fibrene igjen i klærne og triller av når du bruker de istedet. Man kan si det sånn at tørketrommelen gjør så at tekstilene dine «støver av seg» direkte istedet for litt da og da. Det er derfor duker, håndklær, laken osv støver mindre om de har vært i tørketrommelen. Så var det med det! 

 

* For å holde energiforbruket nede kan det være bra å investere i en vaskemaskin som har en sentrifuge med mange o/m (omdreininger per minutt) Les mer om den beste vaskemaskinen her

 

* En annen energityv er gamle kjøleskap! Ta gjerne en titt på hvilket kjøleskap som toppet best i test, så kan du få ned strømregningen din enda mer!

 

* Klærne må jo gjerne strykes etter en runde i tørketrommelen, så da vil du kanskje vite hvilket strykejern som er best i test akkurat nå?

 

* Du som går med i Facebook-gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har SALG på en av tørketromlene her ovenfor! På den måten kan du gjøre en god handel = den beste tørketrommelen til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!