tørketrommel test

Tørketrommel test 2021 - spar tid på klesvasken

Om du skal kjøpe ny tørketrommel og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle tester og oppsummert ekspertenes testresultat til deg på denne siden. Du får også svar på hvilken trommel vanlige forbrukere liker best, det er jo tross alt de som vet hvordan den fungerer best i hverdagen.

 

Alt dette har vi summert til deg på denne siden så du skal slippe dyre feilkjøp og få maskinen som passer deg og behovene dine best.


Om du er på utkikk etter en kombinert vaskemaskin med tørk finner du det her.


På denne siden finner du


 1. Derfor skal du ha en ny trommel
 2. Tørketrommel best i test
 3. Beste tørketrommel bra kjøp

Best i test tørketrommel 2021

Best i test tørketrommel

Bosch WTH85VI8SN

Tørketrommel best i test Bosch WTH85VI8SN
 • Stillegående

 • Rimelig pris

 • antiVibrasjon design

Tørketrommel bra kjøp

Bosch WTH8307LSN

Tørketrommel best i test Bosch WTH8307LSN
 • Brukervennlig

 • Skånsom mot klærne

 • Billig

 • Lange program

 • Ikke like bra tørking som testvinneren

best pris i samarbeid med PrisjaktDerfor er det lurt å skaffe en ny tørkemaskin

Tørketrommel = En skranglete maskin som sliter på klærne, drar uhyggelig mye strøm og forvandler badet med varm luft til en damp-badstue? Nei, vent nå! Det har skjedd en hel del de siste årene og i dag er virkeligheten helt annerledes enn den var for bare 10-15 år siden! Les videre så forstår du snart hvorfor!

 

En trommel er ekstra viktig for deg som trenger å tørke klærne dine fort. Du har kanskje barn og derfor mye klesvask som fort samles i en stor haug. Kanskje du har dårlig med plass til å henge vasken. Eller kanskje du rett og slett bare vil få inn klesvasken i garderoben uten at du trenger å bekymre deg for om det blir regn eller ikke.

 

Vi stiller følgende 5 krav på testvinneren: 

 1. Så stille som mulig – Alle tørketromler bråker. Ganske mye, dessuten. Men en del bråker mer enn andre og vi skal ha en av de mest stillegående!
 2. Energieffektiv – En trommel drar opp til 3 ganger så mye energi enn hva en vaskemaskin gjør. Derfor skal den være energimerket med A+ eller bedre. Om du kjøper en trommel som er energieffektiv sparer du fort flere 100-lapper hvert år!
 3. Ingen damp-badstue på vaskerommet, takk – Ved å kjøpe en moderne kondenstrommel med varmepumpe, blir opplevelsen en helt annen enn det du kanskje var vant til fra vaskerommet på 00-tallet. Mer om dette snart!
 4. Testvinner og foredratt av forbrukerne – Selvfølgelig skal du ha den beste når det gjelder både funksjon og kvalitet. Vi har lest alle aktuelle tester og sjekket hva forbrukerne som allerede har kjøpt den beste tørketrommel, syns om maskinen sin.
 5. Så lav pris som mulig – Hvorfor betale mer om det allikevel ikke blir et bedre produkt? Vi skal ha en bra pris og enkel hjemmetransport.


Disse produsentene er best på tørketromler

Akkurat som på siden med tester av vaskemaskiner er det samme produsent som utmerker seg. Det er jo kanskje ikke så rart med tanke på at teknikken med vasking og tørking er ganske lik på mange måter.

 

De produsentene som ofte får positive omtaler av både forbrukere og eksperter er Miele, Siemens og Bosch, det er få tørketromler som kan måle seg med disse produsentene. Electrolux har også blitt mye bedre ifølge ekspertene.


Dette sier ekspertene i testene sine

Råd & Rön 2021 / Tænk 2021: testet 84 tomlere og Electrolux EW9H869E9 fikk førsteplassen med 76 poeng. Miele TSJ663WP og Miele TWJ660WP kom på andreplass med 75 poeng hver. Tredjeplassen gikk til Bosch WTX8HKL9SN med 73 poeng.

 

Råd & Rön har testet 30 modeller i september 2018. Det er trangt på toppen da det finnes mange modeller på markedet. Listen toppes av  Miele TCE530WP/TCF630WP som får 72 poeng og på andreplass kommer Samsung DV90N62632W med 71 poeng. Tredjeplassen går till Miele igen, og da med modellen TCE520 som får 70 poeng, og hakk i hæl kommer den rimeligere Bosch WTW8758LSN med 69 poeng.


Ekspertee konstaterer at den nya teknikken med varmepumpe har gjort tørketromlene alt mer strømsparende. Dog skjer det ofte på bekostning av tiden. Det tar lang tid, iblandt opp til 3 timer å få klesvasken tørr.

 

En annen utfordring som ekspertene påpeker i testene sine er å få en stillegående tørketrommel i og med at de har en tendens til å bråke endel. Det kan derfor være lurt å legge ned litt ekstra penger på å få en stillegående tomler til hjemmet ditt. 

 

Kondens, avtrekk eller varmepumpetrommel?

 

 • Avtrekk – Har du en ventilasjonskanal (=hull i veggen) hvor du kan lede ut den fuktige luften? Dette er ikke så vanlig, om det ikke er et større vaskerom eller i småhus. Denne typen er den minst energieffektive på grunn av at den tar varmen fra huset, suger inn den i maskinen og blåser ut den utendørs. 
 • Kondens – I en kondenstrommel, som er den vanligste typen av tromler i dag, forvandles den fuktige luften i maskinen til vann som samles opp i en beholder eller ledes direkte til avløpet via en slange. Den krever ingen spesiell ventilasjonskanal og kan derfor installeres i de fleste miljø, til og med i leiligheter. Ulempen er at den trenger kald luft for å utføre arbeidet sitt og jo varmere det er i rommet desto dårligere tørker den klesvasken din.
 • Varmepumpe – trommel med varmepumpeteknologi er den seneste og derfor også den dyreste teknikken. Denne avfukter luften på en smartere måte med en kompressor som siden resirkulerer varmen. Dette gjør at energiforbruket blir betydelig lavere enn hos en vanlig kondenstrommel. Du kan regne med at en varmepumpetrommel drar ca. halvparten så mye som en kondenstrommel.

 

For å oppfylle våre krav (dvs. en stille og energieffektiv trommel som ikke slipper ut damp) kommer vi derfor til å fokusere på å finne den beste trommelen med varmepumpeteknologi.


Symbol tørketrommel


anvisninger tørketrommel

På klærne dine står det anvisninger om de tåler å bli tromlet eller ikke.

Best i test tørketrommel 2021

Etter at vi har gransket ekspert-tester og ikke minst fått ta del av forbrukernes egne erfaringer blir valget ganske enkelt. Det hele handler om en maskin fra en produsentene som er mest kjent for å gjøre bra hvitevarer; Bosch. Og modellen er WTH85VI8SN.


Best i test tørketrommel – Bosch WTH85VI8SN

(Klikk på tørketrommelen for mer informasjon om den beste prisen)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 7 desember 2021

Bosch WTH85VI8SNBosch WTH85VI8SN er en skikkelig god tørketrommel som rommer 8 kg og er sensorstyrt, det betyr at den stopper når klesvasken er så tørr som du ønsker. Med andre ord så sløser du ikke bort unødvendig mye strøm, som om du f.eks. har en vaskemaskin som har en sentrifuge med et høyt antall o/m.


Den er energiklasset A++ som er veldig bra for både lommeboka og miljøet. Det årlige strømforbruket er 236 kWh basert på 160 omganger med klesvask som skal tørkes. Lydnivået er på 65 dB som er blant de mest stillegående tørketromlene som selges i dag. 


Den har også automatisk rengjøring av kondensatoren, det er smart. Den skylles rent flere ganger under et tørkeprogram og hindrer at lo setter seg fast i den. Om kondensatoren ikke rengjøres, som gjerne er risikoen om man må gjøre det selv, øker tørketiden og energiforbruket mye. 


Du kan velge mellom flere ulike programmer som blant annet Ull Finish, Mix, Håndklær, Tidsprogram varmt, Tidsprogram kaldt, Sport, Finvask/silke SuperKort 40' og Skjorter. 


Som alltid er det ulemper med produkter og disse vil vi gjerne vite om før vi handler så vi kan veie inn dette når vi bestemmer oss. Når det gjelder denne maskinen er det noen synes at den er litt langsom - men ellers er forbrukerne fornøyde.


Les gjerne mer om denne maskinen på Boschs hjemmeside.


Vil du ha en ny vaskemaskin finner du den beste vaskemaskinen her!


Bosch tørketrommel - så sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og prøvd produktet vi anbefaler synes. Det er jo tross alt de som har størst og lengst erfaring når det gjelder bruken i hverdagen om hvordan den tørker tøyet. 

 

Som vi nevnte ovenfor kan vi se at forbrukerne er veldig fornøyd med denne testvinneren. Her kan du lese noen av omtalene til Bosch WTH85VI8SN;


"Veldig fornøyd. Stilig utseende! Deilig med stor luke! Lettmanøvrert og stillegående! Lett å gjøre rent filteret, bra med doble når man har pelsdyr!"


"Kjempefornøyd. Vi har brukt den i noen uker nå og den er stillegående og gir et gedigent helhetsintrykk ved bruk. Det skal bli spennende å se hvordan den pårvirker luftfuktigheten i kjelleren da vi slipper å hengtørke mye tøyvask nå plus varmen den gir fra seg. Vi er superfornøyde enkelt og greit!"


"Bra og brukervennlig. Enkle valg/menyer. Enkel tømming/rengjøring av filter. Bra tørketresultat. Høy veil pris."


"Tørketrommel god å bruke med mange funksjoner. Behandler tøyet perfekt" 


"Det er et godt produkt og jeg er glad for den. Ikke noe å klage over

 

Det forbrukerne gjerne løfter er at den er energieffektiv og varmer ikke opp vaskerommet. Det er bra at kondensatoren rengjøres automatisk og at maskinen er lett å rengjøre. Den er dessuten stillegående og det er enkelt å stille inn programmene. 

 

Her kjøper du Bosch WTH85VI8SN billigst

Ved å bestille på Internett sparer du ikke bare penger, men du sparer også tid og energi. Med tanke på den veier rundt 50 kg så er det en stor fordel å få den rett hjem til døra. Du kan også bestille hjelp med oppbæring, installasjon og retur av den gamle maskinen din. 


Og du? Denne uken er det Black Friday og det feirer både Skousen og White Away hele uken med å gi deg så mye som 40% på testvinneren! Rabatten gjelder til 3 desember 2021 eller til den er utsolgt.


Whiteaway selger Bosch WTH85VI8SN for bare 8899 kr inkludert frakt når du klikker her!

8899 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Bosch WTH85VI8SN!

Hos Skousen betaler du bare 8999 kr for Bosch WTH85VI8SN når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

Tretti.no selger Bosch WTH85VI8SN for bare 8999 kr når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

Test tørketrommel bra kjøp

For deg som synes at testvinneren er litt i det dyreste laget har vi funnet en rimeligere trommel; Bosch WTH8307LSN.

(noen ganger er det tilbud som kan føre til at prisene på begge modellene kan være mer eller mindre like, og testvinneren kan til og med være billigere ved riktig gode tilbud).


Bra kjøp tørketrommel - Bosch WTH8307LSN

(Klikk på tørketrommelen for mer informasjon om beste prisen akkurat nå)


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 7 desember 2021

Bosch WTH8307LSNBosch WTH8307LSN er et bra valg for deg som vil ha en billigere maskin. Denne er også høyt verdsatt av forbrukere som du kan lese mer om nedenfor. 


WTH8307LSN rommer 7 kg og er energiklasset A+. Den har et årlig forbruk på 243kW/h basert på 160 omganger med klesvask som skal tørkes. Maskinen er behagelig og stillegående med et lydnivå på 65 dB.  


Den er sensorstyrt som gjør at den stopper når klesvasken er så tørr som du ønsker. Med Sensitive Drying systemet tørkes klesvasken jevnt og skånsomt, takket være trommelens spesielle struktur og utforming.

 

Den har også selvrensende kondensator, som er veldig smart. Denne spoles rent flere ganger i løpet av en tørkeomgang og hindrer at lo setter seg fast i den. Om kondensatoren ikke rengjøres, som er en risiko om man skal gjøre det selv, øker tørketiden og energiforbruket betydelig.


For mer informasjon kan du gå inn på Boschs hjemmeside.


Dette synes forbrukerne om Bosch WTH8307LSN

Som vi nevnte ovenfor vil vi på Best i test Guiden alltid vite hva forbrukerne synes om produktet vi anbefaler, det er jo tross alt de som har den største og beste erfaringen. Og det vi kan se er at forbrukerne er veldig fornøyde, spesielt med tanke på prisen! Her kan du lese noen av omtalene Bosch WTH8307LSN har fått:


"Jeg er utrolig glad for tørketrommelen min. Den fungerer perfekt og er lett å finne ut av."


"Fungerer veldig bra. Føles som at klærne ikke slites som med en vanlig tomler." 

"Superbra. Fin design o bra o lett display. Vi er fornøyde."

"Jeg kjøpte en tørketrommel den 21/5 som er helt fantastisk. Det er en kondenstomler som er slevrengjørende. Man kan i stort sett tomle alt i denne da den har så mange ulike program. Helt klart bra kjøp." 


Her kjøper du Bosch WTH8307LSN til best pris


Testvinnere - Best i test tørketrommelTil deg som fortsatt er i tvil

Bosch tilbyr deg som kunde å teste maskinen hjemme hos deg i opp til 100 dager – uten risiko. Er du ikke fornøyd etter tre måneder får du pengene tilbake. Så enkelt er det! Les om Bosch 100% garanti her!100 dager Bosch

 


beste tørketrommelen


Med den beste trommelen får du tørre og myke klær

Bonustips og myter


Hvordan rense en tørketrommel?

Husk å rengjøre lo-filteret ofte. Visse plagg som for eksempel håndkle og lurvete tepper avgir mye lo og tetter fort igjen filteret som fører til at energiforbruket øker.

 

Sliter tørketromling på klærne?

Det finnes en myte om at tørketromler sliter mye på klærne dine. Dette er ikke sant i og med at den største slitasjen skjer når vi bruker klærne.
Men, hvordan kommer det seg da at det er så mye lo i trommelen etter hver tørkeomgang? 


Når du heng-tørker vasken, så sitter fibrene igjen i klærne og triller av når du bruker de i stedet. Men med en trommel støver tekstilene dine av seg direkte i stedet for litt da og da. Det er derfor duker, håndklær, laken osv. støver mindre om de har vært i trommelen. Så var det med det! 


Kombinert vaskemaskin og tørketrommel

Test av vaskemaskin og tørk i ett finner du ved å klikke på linken.

 

Spare strøm 

* For å holde energiforbruket nede kan det være bra å investere i en vaskemaskin som har en sentrifuge med mange o/m (omdreininger per minutt) Les mer om den beste vaskemaskinen her

 

* En annen energityv er gamle kjøleskap! Ta gjerne en titt på hvilket kjøleskap som er best i test, så kan du få ned strømregningen din enda mer og få litt mer penger i lommeboka!


Test strykejern

Klærne må gjerne strykes etter en runde i trommelen! Les mer om det beste strykejernet akkurat nå.

 

Om du liker oss like mye som vi liker deg

Du som går med i Facebook-gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har SALG på en av tørketromlene her ovenfor! På den måten kan du gjøre en god handel = den beste trommelen til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!
Her finner du våre tester på hvitevarer


Vanlige spørsmål og svar

 • Hvor mye strøm bruker en tørketrommel?
  Det går atskillig mer strøm ved å tørke klesvasken enn å vaske den. En vanlig tørketrommel drar tre ganger så mye strøm som en vaskemaskin.Det er stor forskjell mellom ulike tørketromler, men velger du en trommel som er energiklasset A+ eller bedre har du gode forutsetninger for å spare strøm.De mest effektive tørketromler har varmepumpeteknikk som testvinneren Bosch WTH85VI8SN har. Den er energiklasset A++ og har et årlig strømforbruk på 236 kWh basert på 160 omganger med klesvask som skal tørkes.
 • Hva er varmepumpeteknologi tørketrommel?
  Tørketrommel med varmepumpeteknologi er den seneste og derfor også den dyreste teknikken. Denne trommel avfukter luften på en smartere måte med en kompressor som siden resirkulerer varmen. Dette gjør at energiforbruket blir betydelig lavere enn hos en vanlig kondenstørketrommel. Du kan regne med at en tørketrommel med varmepumpe drar ca. halvparten så mye som en kondenstørketrommel.
 • Hva skal ikke i tørketrommel?
  Selv om det finnes mange skånsomme program på dagens tørketrommel kan det være lurt å unngå å tørke ull, silke, undertøy med blonder, jeans, joggesko, klær med paljetter og pyntesteiner, badetøy og treningsklær.

Anita Carlsen

Best i test: Tørketrommel

Testen ble publisert og sist oppdatert

Les også: