Tester fra aviser og 1000-talls anmeldelser fra forbrukere settes sammen for å kåre en vinner. Kjøp testvinneren til laveste pris!

beste tørketrommelen - tørketrommel best i test

Den beste tørketrommelen 2019

Om du skal kjøpe ny tørketrommel og vil vite hvilken som er best akkurat nå har du kommet helt rett! Vi har lest alle aktuelle tester og fått greie på ekspertenes testresultat. Men vi har også sjekket hva forbrukerne synes om tørketromlene sine etter innkjøpet.

 

Alt dette har vi oppsummert til deg på denne siden, så du raskt og enkelt kan ta rett avgjørelse og unngå dårlige kjøp. Men la oss begynne fra begynnelsen med å kikke på sånt som er viktig å vite før du kjøper en ny tørketrommel.

 

Derfor skal du kjøpe en ny tørketrommel

Tørketrommel = En skranglete maskin som sliter på klærne, drar uhyggelig mye strøm og forvandler badet til en damp-bastue? Nei, vent nå! Det har skjedd en hel del de siste årene og idag er virkeligheten helt annerledes enn den var for bare 10-15 år siden! Les videre så forstår du snart hvorfor!

 

En tørketrommel er ekstra viktig for deg som trenger å tørke klesvasken din fort. Du har kanskje barn og derfor mye klesvask som fort samles i en stor haug. Kanskje du har dårlig med plass til å henge vasken. Eller kanskje du rett og slett bare vil få inn klesvasken i garderoben uten at du trenger å bekymre deg for om det blir regn eller ikke. Da er en tørketrommel helt rett for deg og her kommer vi til å avsløre hvilken tørketrommel som er best akkurat nå!

 

Vi stiller følgende krav på tørketrommelen: 

  • Så stille som mulig – Alle tørketromler bråker. Ganske mye, dessuten. Men en del bråker mer enn andre og vi skal ha en av de mest stillegående!
  • Energigjerrig – En tørketrommel drar opp til 3 ganger så mye energi enn hva en vaskemaskin gjør. Derfor skal tørketrommelen vår være energimerket med A+ eller bedre. Om du kjøper en tørketrommel som er energieffektiv sparer du fort flere 100-lapper hvert år!
  • Ingen damp-bastue på badet, takk – Ved å kjøpe en moderne kondenstrommel med varmepumpe, blir opplevelsen en helt annen enn det du kanskje var vant til fra vaskerommet på 00-tallet. Mer om dette snart!
  • Testvinner og foredratt av forbrukerne – Selvfølgelig skal du ha den beste tørketrommelen når det gjelder både funksjon og kvalitet. Vi har lest alle aktuelle tester og sjekket hva forbrukerne som allerede har kjøpt en tørketrommel, syns om maskinen sin.
  • Så lav pris som mulig – Hvorfor betale mer om det allikevel ikke blir et bedre produkt? Vi skal ha en bra pris og enkel hjemmetransport. En tørketrommel veier rundt 50 kg og er derfor veldig tung å frakte hjem selv!


På klærne dine står det anvisninger om de tåler å bli tromlet eller ikke.

 

Disse produsentene gjør de beste tørketromlene

Akkurat som på siden med tester av vaskemaskiner  er det samme produsent som utmerker seg. Det er jo kanskje ikke så rart med tanke på at teknikken med vasking og tørking er ganske lik på mange måter.

 

De produsentene som ofte får positive omtaler av både forbrukere og eksperter er Miele, Siemens og Bosch.

 

De produsentene som ikke er like heldige med tørketromlene sine, ifølge testpaneler og forbrukere, er bl.a. Cylinda, Candy, Indesit och Bauknecht. Disse merkene kan det derfor være bra å unngå om du vil kjøpe den beste tørketrommelen og vite at du får bra support og service, om du skulle trenge dette i fremtiden.

 

Kondenstørketrommel, avtrekkstørketrommel, varmepumpetrommel – hva skal du velge?

Idag er det flere ulike teknikker for tørketromler og vi ser nærmere på de vanligste:

 

  1. Avtrekkstørketrommel – Har du en ventilasjonskanal (=hull i veggen) hvor du kan lede ut den fuktige luften? Dette er ikke så vanlig, om det ikke er et større vaskerom eller i småhus. Denne typen av tørketrommel er den minst energieffektive på grunn av at den tar varmen fra huset, suger inn den i tørketrommelen og blåser ut den utom-hus. Mye fukt forsvinner på denne måten, som er bra, men samtidig forsvinner veldig mye varme fra huset og det er jo ikke så bra. I leiligheter er det dessuten oftest forbudt å koble tørketrommelen til eksisterende ut-sug på badet eller på toaletten, ettersom det påvirker hele ventilasjonssystemet.
  2. Kondenstørketrommel – I en kondenstørketrommel, som er den vanligste typen av tromler idag, forvandles den fuktige luften i tørketrommelen til vann som samles opp i en beholder eller ledes direkte til avløpet via en slange. Den krever ingen spesiell ventilasjonskanal og kan derfor installeres i de fleste miljø, til og med i leiligheter. Ulempen med denne er at den trenger kald luft for å utføre arbeidet sitt og jo varmere det er i rommet (og varmt blir det jo fort etter at tørketrommelen har jobbet en stund) desto dårligere tørker den klesvasken din.
  3. Varmepumpetørketrommel – Tørketrommel med varmepumpeteknologi er den seneste og derfor også den dyreste teknikken. Denne tromleren avfukter luften på en smartere måte med en kompressor som siden resirkulerer varmen. Dette gjør at energiforbruket blir betydelig lavere enn hos en vanlig kondenstørketrommel. Du kan regne med at en tørketrommel med varmepumpe drar ca. halvparten så mye som en kondenstørketrommel.


En stor fordel med tørketrommel er dessuten at den redder hjemmet ditt fra fukt som motsvarer ca. 400 liter vann per år, om man sammenligner med å tørke klesvasken på et stativ. Disse 100-talls liter vann kan lage store skader i huset når det gjelder mugg og fukt.

 

For å oppfylle våre krav (dvs. en stille og energieffektiv tørketrommel som ikke slipper ut damp) kommer vi derfor til å fokusere på å finne den beste tørketrommel med varmepumpeteknologi.


Tørketrommel – Best i Test 2019

Etter at vi har gransket ekspert-tester og ikke minst fått ta del av forbrukernes egne erfaringer av tørketrommelen sin, blir valget ganske enkelt. Det hele handler om en maskin fra en av de produsentene som er kjent for å gjøre bra tørketromlere; Bosch. Og modellen er WTW8758LSN.

Best i test tørketrommel

Best i test tørketrommel – Bosch WTW8758LSN

(Klikk på tørketrommelen for mer informasjon på Boschs hjemmeside)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 24 oktober 2019


Dette er etterfulgeren til WTW875M8SN som ble kåret til best i test av danske Tænk i 2017 og som dessuten var høyt verdsatt av forbrukerne. Vi på Best i test Guiden hadde denne som vinner i lang tid, men den er nå gått ut av produksjon.

 

Istedet har den fått en verdig erstatter som altså heter WTW8758LSN og denne modellen har allerede fått høye poeng i magasinet Råd & Røns seneste test i september 2018 (se lengre ned på denne siden)

 

Bosch WTW8758LSN rommer 8 kg og er sensorstyrt, det betyr at den stopper når klesvasken er så tørr som du ønsker. Med andre ord så sløser du ikke bort unødvendig mye strøm, som om du f.eks. har en vaskemaskin som har en sentrifuge med et høyt antall o/m.

 

Energiklassen er A++ som er veldig bra! Det årlige energiforbruket er 233 kWh basert på 160 omganger med vask som skal tørkes. Lydnivået ligger på 64 dB som er blant de mest stillegående tørketromlene som selges idag.

 

Den har også selvrensende kondensator, som er veldig smart. Denne spoles rent flere ganger i løpet av en tørkeomgang og hindrer at lo setter seg fast i den. Om kondensatoren ikke rengjøres, som er en risiko om man skal gjøre det selv, øker tørketiden og energiforbruket betydelig.Som alltid så er det ulemper med produkter og disse vil vi gjerne vite om før vi handler så vi kan veie inn dette når vi bestemmer oss. Når det gjelder denne tørketrommelen er det en ting som forbrukerne tar opp; De savner belysning i trommelen. Ellers er de for det meste fornøyde med tørketrommelen sin (se mer nedenfor)

 

Les gjerne mer om denne tørketrommelen på Boschs hjemmeside.

 

Dette sier forbrukerne om tørketrommelen

Som alltid her på Best i test Guiden så tar vi del av hva forbrukerne synes om produktet sitt. Det er jo de som har størst og lengst erfaring når det gjelder bruken av tørketrommelen i hverdagen. 

 

Det vi kan se er at forbrukerne er veldig fornøyd med denne testvinneren og understreker at den er energieffektiv og ikke varmer opp vaskerommet. Det letter at kondensatoren rengjøres automatisk og hele tørketrommelen er lett å rengjøre. Den er også stillegående og det er enkelt å stille inn programmene. Noen av omtalene til WTW8758LSN er;

 

“Maskinen er veldig stillegående og lett å betjene. Nyttige programmer og stor kapasitet. Forventer at den skal vare 10 år, slik den forrige Bosch-trommelen vår gjorde..”

 

“Er kjempefornøyd med tomleren min, den er både fin og effektiv.”, “Et veldig bra kjøp. Lett å bruke, stillegående og tørker kjempebra”

 

“Kjøpte denne for ca to mnd siden og er veldig fornøyd. Dog er det litt lange tørketider men det gjør ikke så mye, man får planlegge litt. Det er mange programvalg å velge mellom med ulike tider så alt ordner seg.”

 

Her kjøper du tørketrommelen til best pris

Veil pris for denne tørketrommelen er 11 799 kroner som du kan se her på Bosch hjemmeside men om du kjøper den på Internett, kan du finne samme mye billigere. I noen nettbutikker er frakten av den nye tørketrommel din gratis, som er helt topp med tanke på at den veier hele 56 kg!


Hos Whiteaway får du denne tørketrommelen for bare 6953 kronor når du klikker her. (Gratis frakt gjelder i hele Norge foruten Jan Mayen eller Svalbard). Vil du ha hjelp med installasjon av tørketrommelen eller retur av din gamle tørketrommel, kan du enkelt bestille dette for noen hundrelapper i kassen.

Hos Skausen får du testvinneren for 6953 kr om du klikker her. Frakt fra 0 kr kommer i tillegg. (Skousen tilbyr fri frakt i hele Norge foruten Jan Mayen eller Svalbard.)

6953 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå!

Tretti selger denne tørketrommelen for bare 6953 kr akkurat nå! Frakten er inkludert i prisen.

Til deg som fortsatt er i tvil

Bosch tilbyr deg som kunde å teste tørketrommelen hjemme hos deg i opp til 100 dager – uten risiko. Er du ikke fornøyd etter tre måneder får du pengene tilbake. Så enkelt er det! Les om Bosch 100% garanti her!


 
Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 24 oktober 2019


Bonustips og myter

* Husk å rengjøre lo-filteret ofte. Visse ting som f.eks. håndkle og lurvete tepper avgir mye lo og tetter fort igjen filteret som fører til at energiforbruket øker.

 

* Det finnes en myte om at tørketromlere sliter mye på klærne dine. Dette er ikke sant ettersom den største slitasjen skjer når vi bruker klærne.
Men, hvordan kommer det seg da at det er så mye lo i tørketrommelen etter hver tørkeomgang? Dette må jo være fra klærne?

Ja, det er helt sant! Men når du heng-tørker vasken, så sitter fibrene igjen i klærne og triller av når du bruker de istedet. Man kan si det sånn at tørketrommelen gjør så at tekstilene dine «støver av seg» direkte istedet for litt da og da. Det er derfor duker, håndklær, laken osv støver mindre om de har vært i tørketrommelen. Så var det med det! 

 

* For å holde energiforbruket nede kan det være bra å investere i en vaskemaskin som har en sentrifuge med mange o/m (omdreininger per minutt) Les mer om den beste vaskemaskinen her

 

* En annen energityv er gamle kjøleskap! Ta gjerne en titt på hvilket kjøleskap som toppet best i test, så kan du få ned strømregningen din enda mer!

 

* Klærne må jo gjerne strykes etter en runde i tørketrommelen, så da vil du kanskje vite hvilket strykejern som er best i test akkurat nå?

 

* Du som går med i Facebook-gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har SALG på tørketrommelen her ovenfor! På den måten kan du gjøre en god handel = den beste tørketrommelen til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!Om Best i test Guiden