beste tørketrommelen - tørketrommel best i test

Den beste tørketrommelen 2020

Om du skal kjøpe ny tørketrommel og vil vite hvilken som er best akkurat nå har du kommet helt rett! Vi har lest alle aktuelle tester og fått greie på ekspertenes testresultat. Men vi har også sjekket hva forbrukerne synes om tørketromlene sine etter innkjøpet.

 

Alt dette har vi oppsummert til deg på denne siden, så du raskt og enkelt kan ta rett avgjørelse og unngå dårlige kjøp. Men la oss begynne fra begynnelsen med å kikke på sånt som er viktig å vite før du kjøper en ny tørketrommel.


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg den beste tørketrommelen NÅ!


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg Beste kjøp NÅ!

 

Derfor skal du kjøpe en ny tørketrommel

Tørketrommel = En skranglete maskin som sliter på klærne, drar uhyggelig mye strøm og forvandler badet til en damp-bastue? Nei, vent nå! Det har skjedd en hel del de siste årene og idag er virkeligheten helt annerledes enn den var for bare 10-15 år siden! Les videre så forstår du snart hvorfor!

 

En tørketrommel er ekstra viktig for deg som trenger å tørke klesvasken din fort. Du har kanskje barn og derfor mye klesvask som fort samles i en stor haug. Kanskje du har dårlig med plass til å henge vasken. Eller kanskje du rett og slett bare vil få inn klesvasken i garderoben uten at du trenger å bekymre deg for om det blir regn eller ikke. Da er en tørketrommel helt rett for deg og her kommer vi til å avsløre hvilken tørketrommel som er best akkurat nå!

 

Vi stiller følgende krav på tørketrommelen: 

  • Så stille som mulig – Alle tørketromler bråker. Ganske mye, dessuten. Men en del bråker mer enn andre og vi skal ha en av de mest stillegående!
  • Energigjerrig – En tørketrommel drar opp til 3 ganger så mye energi enn hva en vaskemaskin gjør. Derfor skal tørketrommelen vår være energimerket med A+ eller bedre. Om du kjøper en tørketrommel som er energieffektiv sparer du fort flere 100-lapper hvert år!
  • Ingen damp-bastue på badet, takk – Ved å kjøpe en moderne kondenstrommel med varmepumpe, blir opplevelsen en helt annen enn det du kanskje var vant til fra vaskerommet på 00-tallet. Mer om dette snart!
  • Testvinner og foredratt av forbrukerne – Selvfølgelig skal du ha den beste tørketrommelen når det gjelder både funksjon og kvalitet. Vi har lest alle aktuelle tester og sjekket hva forbrukerne som allerede har kjøpt en tørketrommel, syns om maskinen sin.
  • Så lav pris som mulig – Hvorfor betale mer om det allikevel ikke blir et bedre produkt? Vi skal ha en bra pris og enkel hjemmetransport. En tørketrommel veier rundt 50 kg og er derfor veldig tung å frakte hjem selv!


På klærne dine står det anvisninger om de tåler å bli tromlet eller ikke.

 

Disse produsentene gjør de beste tørketromlene

Akkurat som på siden med tester av vaskemaskiner er det samme produsent som utmerker seg. Det er jo kanskje ikke så rart med tanke på at teknikken med vasking og tørking er ganske lik på mange måter.

 

De produsentene som ofte får positive omtaler av både forbrukere og eksperter er Miele, Siemens og Bosch.

 

De produsentene som ikke er like heldige med tørketromlene sine, ifølge testpaneler og forbrukere, er bl.a. Cylinda, Candy, Indesit och Bauknecht. Disse merkene kan det derfor være bra å unngå om du vil kjøpe den beste tørketrommelen og vite at du får bra support og service, om du skulle trenge dette i fremtiden.

 

Kondenstørketrommel, avtrekkstørketrommel, varmepumpetrommel – hva skal du velge?

Idag er det flere ulike teknikker for tørketromler og vi ser nærmere på de vanligste:

 

  1. Avtrekkstørketrommel – Har du en ventilasjonskanal (=hull i veggen) hvor du kan lede ut den fuktige luften? Dette er ikke så vanlig, om det ikke er et større vaskerom eller i småhus. Denne typen av tørketrommel er den minst energieffektive på grunn av at den tar varmen fra huset, suger inn den i tørketrommelen og blåser ut den utendørs. Mye fukt forsvinner på denne måten, som er bra, men samtidig forsvinner veldig mye varme fra huset og det er jo ikke så bra. I leiligheter er det dessuten oftest forbudt å koble tørketrommelen til eksisterende utsug på badet eller på toaletten, i og med at det påvirker hele ventilasjonssystemet.
  2. Kondenstørketrommel – I en kondenstørketrommel, som er den vanligste typen av tromler idag, forvandles den fuktige luften i tørketrommelen til vann som samles opp i en beholder eller ledes direkte til avløpet via en slange. Den krever ingen spesiell ventilasjonskanal og kan derfor installeres i de fleste miljø, til og med i leiligheter. Ulempen med denne er at den trenger kald luft for å utføre arbeidet sitt og jo varmere det er i rommet (og varmt blir det jo fort etter at tørketrommelen har jobbet en stund) desto dårligere tørker den klesvasken din.
  3. Varmepumpetørketrommel – Tørketrommel med varmepumpeteknologi er den seneste og derfor også den dyreste teknikken. Denne tromleren avfukter luften på en smartere måte med en kompressor som siden resirkulerer varmen. Dette gjør at energiforbruket blir betydelig lavere enn hos en vanlig kondenstørketrommel. Du kan regne med at en tørketrommel med varmepumpe drar ca. halvparten så mye som en kondenstørketrommel.


En stor fordel med tørketrommel er dessuten at den redder hjemmet ditt fra fukt som motsvarer ca. 400 liter vann per år, om man sammenligner med å tørke klesvasken på et stativ. Disse 100-talls liter vann kan lage store skader i huset når det gjelder mugg og fukt.

 

For å oppfylle våre krav (dvs. en stille og energieffektiv tørketrommel som ikke slipper ut damp) kommer vi derfor til å fokusere på å finne den beste tørketrommel med varmepumpeteknologi.
Tørketrommel – Best i Test 2020

Etter at vi har gransket ekspert-tester og ikke minst fått ta del av forbrukernes egne erfaringer av tørketrommelen sin, blir valget ganske enkelt. Det hele handler om en maskin fra en av de produsentene som er mest kjent for å gjøre bra tørketromlere; Miele. Og modellen er TCE530WP.


Tørketrommel - Best i test 2020 - beste tørketrommel 2020

Best i test tørketrommel – Miele TCE530WP

(Klikk på tørketrommelen for mer informasjon om den beste prisen)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 25 februar 2020


Danske Tænk testet Miele TCE530WP i september 2018 og kåret den til best i test. Den ligger også på en delt tredjeplass og utnevnelsen Bra kjøp i forbrukermagasinet Råd & Røn der Miele har de 6 beste topplasseringene! Testvinneren er dessuten høyt verdsatt av forbrukerne, mer om dette kan du lese nedenfor. 

 

Miele TCE530WP rommer 8 kg og er sensorstyrt, det betyr at den stopper når klesvasken er så tørr som du ønsker. Med andre ord så sløser du ikke bort unødvendig mye strøm, som om du f.eks. har en vaskemaskin som har en sentrifuge med et høyt antall o/m.

 

Energiklassen er A+++ som er veldig bra både for lommeboka og miljøet! Det årlige energiforbruket er 171 kW/h basert på 160 omganger med vask som skal tørkes. Lydnivået ligger på 66 dB


Du kan velge mellom 12 ulike programmer som blant annet program for bomull, finvask, ekspress, dongeri, lett stryking og yttertøy. Denne tørketrommelen har også et duftesystem som betyr at du med Mieles duftampuller kan du gi tøyet din egen spesielle favorittduft under tørkingen.

 

Tørkeltrommelen indikerer også når du skal tømme beholderen og når du skal rengjøre filteret. Med den intelligente trommelreverseringen endrer trommelen rotasjonsretning regellmessig for å unngå sammenfiltring og krølldannelse på klærne. Den har også LED-belysning.


Som alltid er det ulemper med produkter og disse vil vi gjerne vite om før vi handler så vi kan veie inn dette når vi bestemmer oss. Når det gjelder denne tørketrommelen er det noen som synes at klærne ikke blir helt tørre, og en som synes man må rengjøre filteret litt for ofte, men ellers er forbrukerne veldig fornøyd med denne tørketrommelen.

 

Så sier forbrukerne om tørketrommelen

Som alltid her på Best i test Guiden så tar vi del av hva forbrukerne synes om produktet sitt. Det er jo tross alt de som har størst og lengst erfaring når det gjelder bruken av tørketrommelen i hverdagen. 

 

Som vi nevnte ovenfor kan vi se at forbrukerne er veldig fornøyd med denne testvinneren. Her kan du lese noen av omtalene til Miele TCE530WP;

 

“Jeg har brukt denne i en måned snart. Er meget fornøyd. Alt tøy blir tørt. Viktig når man har barn”

 

“Lekker kvalitet fra Miele. Deilig med kondensslangen som er koblet til avløpet, tørker tøyet superfint. Har ikke prøvd duftkapslene til tøyet enda.” 


“Kjøpte denne for en måned siden. Stillegående og god kvalitet. ”

 

“Effektiv og bra, men mange nye funksjoner å lære seg!”


"Vi er superglade for kjøpet av denne maskinen. Den tørker tøyet perfekt uten at det blir krøllete. Kan klart anbefales til andre. Vi bruker slangen fra kondensbeholderen direkte til avløpet."

 

Her kjøper du testvinneren til best pris

Ved å bestille denne tørketrommelen på Internett sparer du ikke bare penger, men du sparer også tid og energi. Med tanke på den veier 55 kg så er det en stor fordel å få den rett hjem til døra. Du kan også bestille hjelp med oppbæring, installasjon og retur av den gamle tørketrommelen din. 


Hos Whiteaway får du denne tørketrommelen for bare 9990 kronor når du klikker her. (Gratis frakt gjelder i hele Norge foruten Jan Mayen eller Svalbard). Vil du ha hjelp med installasjon av tørketrommelen eller retur av din gamle tørketrommel, kan du enkelt bestille dette for noen hundrelapper i kassen.

9990 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for tørketrommelen Miele TCE530WP!

Hos Skousen får du testvinneren for bare 11199 kr om du klikker her. Frakt fra 0 kr kommer i tillegg. (Skousen tilbyr fri frakt i hele Norge foruten Jan Mayen eller Svalbard.)


Bra kjøp - et billigere alternativ

For deg som synes at Mieles tørketrommel er litt i det dyreste laget har vi funnet en rimeligere tørketrommel fra en produsent som også er velkjent for å gjøre bra tørketromlere; Bosch og modellen heter WTH83007SN. 

BoschWTH83007SN - Bra kjøp. Best i test Guiden

Bra kjøp tørketrommel - Bosch WTH83007SN

(Klikk på tørketrommelen for mer informasjon om beste prisen akkurat nå)


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 25 februar 2020


Bosch WTH83007SN er et bra valg for deg som ikke vil legge så mye penger på tørketrommelen. Den er høyt verdsatt av forbrukere som du kan lese mer om nedenfor.


WTH83007SN rommer 7 kg og er energiklasset A+. Den har en årlig forbrukning på 233kW/h basert på 160 omganger med klesvask som skal tørkes. Tørketrommelen er behagelig og stillegående med et lydnivå på 65 dB.  


Den er sensorstyrt som gjør at den stopper når klesvasken er så tørr som du ønsker. Med Sensitive Drying systemet tørkes klesvasken jevnt og skånsomt, takket være trommelens spesielle struktur og utforming.

 

Den har også selvrensende kondensator, som er veldig smart. Denne spoles rent flere ganger i løpet av en tørkeomgang og hindrer at lo setter seg fast i den. Om kondensatoren ikke rengjøres, som er en risiko om man skal gjøre det selv, øker tørketiden og energiforbruket betydelig.


For mer informasjon om denne tørketrommelen kan du gå inn på Boschs hjemmeside.


Dette synes forbrukerne om Bosch WTH83007SN

Som vi nevnte ovenfor vil vi på Best i test Guiden alltid vite hva forbrukere synes om produktet vi anbefaler, det er jo tross alt de som har den største og beste erfaringen. Og det vi kan se er at forbrukerne er veldig fornøyde med denne tørketrommelen, spesielt med tanke på prisen! Her kan du lese noen av omtalene Bosch WTH83007SN har fått:


"Maskinen går både stille og vibrasjonsfritt. Mange bra program og veldig bra tørkekapasitet takket være trommelens store diameter."


"Bra maskin til bra pris. Gjør det den skal og litt til. Ingenting å klage på!"


"Perfekt trommel til våre behov - tørking av dundyner, strykvask og deilige frottéhånklær uten å trenge å bruke skyllemiddel."


"Veldig bra tørketrommel med varmepumpeteknikk. Bra pris. jeg er kjempefornøyd."


"God, enkel tørketrommel som gir mye for pengene. Energimerke A+ som er et stort pluss. Veldig fornøyd."


"Jeg fikk denne maskinen for en uke siden og har brukt den non-stop! Jeg liker at den har god plass inni. Jeg kan lett passe min dyne inne"


"Denne ble kjøpt inn da den gamle tørketrommelen ble ødelagt. Den fungerer meget bra, selv om den bruker litt lengre tid på jobben. Meget fornøyd med den lettvinte måten man tømmer lo-filteret. Vurderer å kjøpe slange for kondensvann WTZ1110 - 12013784, slik at man slipper å tømme tanken."


"Produktet er brukt masse. Liker godt at det er lite lyd i fra den når den går. Litt dårlig bruksanvisning som ikkje forteller korleis eg kan justere dei ulike programma."


"Har eid denne maskinen i ca 5 måneder, fungerer feilfritt og gir oss tørr og frisk kleskvask."


"Har 2 stykker av denne tørketrommelen! Veldig lett å skjønne/stille inn, for å være en tørketrommel har den en enkel, diskret og stilig design med mange funksjoner."


Ulemper da? Disse vil vi jo såklart kjenne til før vi bestemmer oss for å handle, og det noen forbrukere har sagt er at klesvasken ikke blir så tørr som de ønsker og at den bruker lang tid. Noen synes også at filteret har en dårlig løsning.


Her kjøper du tørketrommelen til best pris

Hos Whiteaway får du denne tørketrommelen for bare 4690 kronor når du klikker her. (Gratis frakt gjelder i hele Norge foruten Jan Mayen eller Svalbard). Vil du ha hjelp med installasjon av tørketrommelen eller retur av din gamle tørketrommel, kan du enkelt bestille dette for noen hundrelapper i kassen.

Hos Skousen får du tørketrommelen for bare 4690 kr om du klikker her. Frakt fra 0 kr kommer i tillegg. (Skousen tilbyr fri frakt i hele Norge foruten Jan Mayen eller Svalbard.)

4690 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for tørketrommelen Bosch WTH83007SN!

Hos Tretti får du tørketrommelen for bare 4990 kr om du klikker her. Vil du ha hjelp med oppbæring og eventuellt installasjon så bestiller du det enkelt i kassen.


Til deg som fortsatt er i tvil

Bosch tilbyr deg som kunde å teste tørketrommelen hjemme hos deg i opp til 100 dager – uten risiko. Er du ikke fornøyd etter tre måneder får du pengene tilbake. Så enkelt er det! Les om Bosch 100% garanti her!Best i test Guiden

 Med den beste tørketrommelen får du tørre og myke klær
Bonustips og myter

* Husk å rengjøre lo-filteret ofte. Visse ting som f.eks. håndkle og lurvete tepper avgir mye lo og tetter fort igjen filteret som fører til at energiforbruket øker.

 

* Det finnes en myte om at tørketromlere sliter mye på klærne dine. Dette er ikke sant ettersom den største slitasjen skjer når vi bruker klærne.
Men, hvordan kommer det seg da at det er så mye lo i tørketrommelen etter hver tørkeomgang? Dette må jo være fra klærne?

Ja, det er helt sant! Men når du heng-tørker vasken, så sitter fibrene igjen i klærne og triller av når du bruker de istedet. Man kan si det sånn at tørketrommelen gjør så at tekstilene dine «støver av seg» direkte istedet for litt da og da. Det er derfor duker, håndklær, laken osv støver mindre om de har vært i tørketrommelen. Så var det med det! 

 

* For å holde energiforbruket nede kan det være bra å investere i en vaskemaskin som har en sentrifuge med mange o/m (omdreininger per minutt) Les mer om den beste vaskemaskinen her

 

* En annen energityv er gamle kjøleskap! Ta gjerne en titt på hvilket kjøleskap som toppet best i test, så kan du få ned strømregningen din enda mer!

 

* Klærne må jo gjerne strykes etter en runde i tørketrommelen, så da vil du kanskje vite hvilket strykejern som er best i test akkurat nå?

 

* Du som går med i Facebook-gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har SALG på en av tørketromlene her ovenfor! På den måten kan du gjøre en god handel = den beste tørketrommelen til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!