Her ser du hvilken tørketrommel som er best i test!

Den beste tørketrommelen 2018

Om du skal kjøpe ny tørketrommel og vil vite hvilken som er best akkurat nå har du kommet helt rett! Vi har lest alle aktuelle tester og fått greie på ekspertenes testresultat. Men vi har også sjekket hva forbrukerne synes om tørketromlene sine etter innkjøpet.

 

Alt dette har vi oppsummert til deg på denne siden, så du raskt og enkelt kan ta rett avgjørelse og unngå dårlige kjøp. Men la oss begynne fra begynnelsen med å kikke på sånt som er viktig å vite før du kjøper en ny tørketrommel.

 

Derfor skal du kjøpe en ny tørketrommel

Tørketrommel = En skranglete maskin som sliter på klærne, drar uhyggelig mye strøm og forvandler badet til en damp-bastue? Nei, vent nå! Det har skjedd en hel del de siste årene og idag er virkeligheten helt annerledes enn den var for bare 10-15 år siden! Les videre så forstår du snart hvorfor!

 

En tørketrommel er ekstra viktig for deg som trenger å tørke klesvasken din fort. Du har kanskje barn og derfor mye klesvask som fort samles i en stor haug. Kanskje du har dårlig med plass til å henge vasken. Eller kanskje du rett og slett bare vil få inn klesvasken i garderoben uten at du trenger å bekymre deg for om det blir regn eller ikke. Da er en tørketrommel helt rett for deg og her kommer vi til å avsløre hvilken tørketrommel som er best akkurat nå!

 

Vi stiller følgende krav på tørketrommelen:

 

  • Så stille som mulig – Alle tørketromler bråker. Ganske mye, dessuten. Men en del bråker mer enn andre og vi skal ha en av de mest stillegående!
  • Energigjerrig – En tørketrommel drar opp til 3 ganger så mye energi enn hva en vaskemaskin gjør. Derfor skal tørketrommelen vår være energimerket med A+ eller bedre. Om du kjøper en tørketrommel som er energigjerrig sparer du fort flere 100-lapper hvert år!
  • Ingen damp-bastue på badet, takk – Ved å kjøpe en moderne kondenstrommel med varmepumpe, blir opplevelsen en helt annen enn det du kanskje var vant til fra vaskerommet på 00-tallet. Mer om dette snart!
  • Testvinner og foredratt av forbrukerne – Selvfølgelig skal du ha den beste tørketrommelen når det gjelder både funksjon og kvalitet. Vi har lest alle aktuelle tester og sjekket hva forbrukerne som allerede har kjøpt en tørketrommel, syns om maskinen sin.
  • Så lav pris som mulig – Hvorfor betale mer om det allikevel ikke blir et bedre produkt? Vi skal ha en bra pris og enkel hjemmetransport. En tørketrommel veier rundt 50 kg og er derfor veldig tung å frakte hjem selv!

 

På klærne dine står det anvisninger om de tåler å bli tromlet eller ikke.

 

Disse produsentene gjør de beste tørketromlene

Akkurat som på siden med tester av vaskemaskiner er det samme produsent som utmerker seg. Det er jo kanskje ikke så rart med tanke på at teknikken med vasking og tørking er ganske lik på mange måter.

 

De produsentene som ofte får positive omtaler av både forbrukere og eksperter er Miele, Siemens og Bosch.

 

De produsentene som ikke er like heldige med tørketromlene sine, ifølge testpaneler og forbrukere, er bl.a. Cylinda, Candy, Indesit och Bauknecht. Disse merkene kan det derfor være bra å unngå om du vil kjøpe den beste tørketrommelen og vite at du får bra support og service, om du skulle trenge dette i fremtiden.

 

Kondenstørketrommel, avtrekkstørketrommel, varmepumpetrommel – hva skal du velge?

Idag er det flere ulike teknikker for tørketromler og vi ser nærmere på de vanligste:

 

  1. Avtrekkstørketrommel – Har du en ventilasjonskanal (=hull i veggen) hvor du kan lede ut den fuktige luften? Dette er ikke så vanlig, om det ikke er et større vaskerom eller i småhus. Denne typen av tørketrommel er den minst energieffektive på grunn av at den tar varmen fra huset, suger inn den i tørketrommelen og blåser ut den utom-hus. Mye fukt forsvinner på denne måten, som er bra, men samtidig forsvinner veldig mye varme fra huset og det er jo ikke så bra. I leiligheter er det dessuten oftest forbudt å koble tørketrommelen til eksisterende ut-sug på badet eller på toaletten, ettersom det påvirker hele ventilasjonssystemet.
  2. Kondenstørketrommel – I en kondenstørketrommel, som er den vanligste typen av tromler idag, forvandles den fuktige luften i tørketrommelen til vann som samles opp i en beholder eller ledes direkte til avløpet via en slange. Den krever ingen spesiell ventilasjonskanal og kan derfor installeres i de fleste miljø, til og med i leiligheter. Ulempen med denne er at den trenger kald luft for å utføre arbeidet sitt og jo varmere det er i rommet (og varmt blir det jo fort etter at tørketrommelen har jobbet en stund) desto dårligere tørker den klesvasken din.
  3. Varmepumpetørketrommel – Tørketrommel med varmepumpeteknologi er den seneste og derfor også den dyreste teknikken. Denne tromleren avfukter luften på en smartere måte med en kompressor som siden resirkulerer varmen. Dette gjør at energiforbruket blir betydelig lavere enn hos en vanlig kondenstørketrommel. Du kan regne med at en tørketrommel med varmepumpe drar ca. halvparten så mye som en kondenstørketrommel.

En stor fordel med tørketrommel er dessuten at den redder hjemmet ditt fra fukt som motsvarer ca. 400 liter vann per år, om man sammenligner med å tørke klesvasken på et stativ. Disse 100-talls liter vann kan lage store skader i huset når det gjelder mugg og fukt.

 

For å oppfylle våre krav (dvs. en stille og energieffektiv tørketrommel som ikke slipper ut damp) kommer vi derfor til å fokusere på å finne den beste tørketrommel med varmepumpeteknologi.

 

 

Tørketrommel – Best i Test 2018

Etter at vi har gransket ekspert-tester og ikke minst fått ta del av forbrukernes egne erfaringer av tørketrommelen sin, blir valget ganske enkelt. Det hele handler om en maskin fra en av de produsentene som er kjent for å gjøre bra tørketromlere; Bosch. Og modellen er WTW875M8SN.

 

 

Best i test tørketrommel – Bosch WTW875M8SN

(Klikk på tørketrommelen for mer informasjon på Boschs hjemmeside)

 

Se dagens aktuella pris

 

Dette er en av de mest populære tørketromlene som du kan kjøpe idag. Det er etterfølgeren til modellene WTW84362SN og WTW86268SN som var høyt verdsatt, men som nå har utgått. Den er dessuten kåret til best i test av danske TÆNK
Vil du lese mer om hva ekspertene synes, finner du det lengre ned på denne siden.

 

Bosch WTW875M8SN rommer 8 kg og er sensorstyrt, det betyr at den stopper når klesvasken er så tørr som du ønsker. Med andre ord så sløser du ikke bort unødvendig mye strøm, som om du f.eks. har en vaskemaskin som har en sentrifuge med et høyt antall o/m.

 

Energiklassen er A++ som er veldig bra! Det årlige energiforbruket er 233 kWh basert på 160 omganger med vask som skal tørkes. Lydnivået ligger på 64 dB som er blant de mest stillegående tørketromlene som selges idag.

 

Den har også selvrensende kondensator, som er veldig smart. Denne spoles rent flere ganger i løpet av en tørkeomgang og hindrer at lo setter seg fast i den. Om kondensatoren ikke rengjøres, som er en risiko om man skal gjøre det selv, øker tørketiden og energiforbruket betydelig.

 

Som alltid så er det selvfølgelig også negative saker med produkter og disse vil vi gjerne vite før vi handler så vi kan veie inn dette når vi bestemmer oss. Når det gjelder Bosch WTW875M8SN så er det dog ikke mye som er negativt.

 

Det vi kan se er at noen opplever at klesvasken ikke blir riktig så tørr som de ønsker og at det ikke går an å koble en slange direkte til avløpet for å gjøre seg av med kondensvannet. Grunnen til dette er at trommelen trenger vann under tørkingen for å gjøre rent kondensatoren. 

 

Dette sier forbrukerne om denne tørketrommelen

Som vi alltid gjør her på Best i test Guiden så tar vi jo del av hva forbrukerne syns om produktet sitt. Det er jo de som har størst og lengst erfaring når det gjelder bruken av tørketrommelen i hverdagen. 

 

Når det gjelder Bosch WTW875M8SN er forbrukerne veldig fornøyde. Den gjennomsnittlige poengsummen blir hele 4,7 av 5,0 når over 450 forbrukere har sagt sitt (mai 2018)!

 

Det forbrukerne liker er at den er energigjerrig og ikke varmer opp vaskerommet. Det underletter at kondensatoren rengjøres automatisk og hele tørketrommelen er lett å gjøre ren. Den er dessuten stillegående og det er enkelt å stille inn programmene. 

 

“Jeg kjøpte denne for 3 uker siden, og er meget godt fornøyd med tørketrommelen. Det var lett å komme i gang med å bruke den, det er et godt utvalg i programmer, og den tørker klærne godt. Et stort pluss også at den er stillegående!” Dette skriver f.eks. en glad mann i sin vurdering av denne tørketrommelen.
Les flere anmeldelser her fra forbrukere som allerede har kjøpt denne tørketrommelen.

 

Her kjøper du tørketrommelen til best pris

Veil pris for denne tørketrommelen er 11 199 kroner som du kan se her på Bosch hjemmeside men om du kjøper den på Internett, kan du finne samme mye billigere. I noen nettbutikker er frakten av din nye tørketrommel gratis, som er helt topp med tanke på at den veier 56 kg!

 

Hos WhiteAway får du denne tørketrommelen for bare 6999 kroner når du klikker her. (Gratis frakt gjelder i hele Norge foruten Jan Mayen eller Svalbard). Vil du ha hjelp med installasjon av tørketrommelen eller retur av din gamle tørketrommel, kan du enkelt bestille dette for noen hundrelapper i kassen. Klikk her for å komme direkte til rett tørketrommel.

 

Tretti selger denne tørketrommelen for bare 8199 kroner akkurat nå, frakten er inkludert i prisen. 

 

Hos Skousen får du testvinneren for bare 6999 kroner om du klikker her. Frakt fra 0 kr kommer i tillegg. (Skousen tilbyr fri frakt i hele Norge foruten Jan Mayen eller Svalbard.)

 

 

 

Til deg som fortsatt er i tvil

Bosch tilbyr deg som kunde å teste tørketrommelen hjemme hos deg i opp til 100 dager – uten risiko. Er du ikke fornøyd etter tre måneder får du pengene tilbake. Så enkelt er det! Les om Bosch 100% garanti her!

 

 

 

30% rabattkode hos Tretti og WhiteAway

TIPS! Akkurat nå er det tilbud hos flere hvitevareforhandlere som tilbyr 30 % rabatt med rabattkoder. Har du planer om å kjøpe nye hvitevarer kan det derfor være lurt å kikke gjennom tilbudene deres først og se om det er noe som passer deg.

Disse tilbudene er aktuelle idag:

 

Husk å skrive inn rabattkoden i kassen før du betaler og lykke til med innkjøpene dine!

 

 

Dette sier ekspertene om tørketromlere

Det er ikke så mange kilder vi kan benytte oss av når det gjelder tørketromlere, men ekspertene konstaterer at den nye teknikken med varmepumper har gjort tørketromlere mye mer energieffektive. Dog skjer det ofte på bekostning av tiden. Det tar lang tid, av og til opp til 3 timer, å få klesvasken tørr.

 

En utfordring til, som ekspertene påpeker etter testene sine, er problem med å få tørketrommelen stille, da de har en tendens til å bråke mye. Det kan derfor være bra å legge ned litt ekstra penger på å faktisk få en stillegående tørketrommel til hjemmet ditt. 

 

I de tester som er utført på 2010-tallet er det først og fremst tre produsenter som utmerker seg positivt ved å stadig plasserer seg på toppen i testene eller blir kåret til best i test. De tre produsentene som ifølge ekspertene gjør de beste tørketromlene 2018, er Bosch, Miele og Siemens.

 

Mieles tørketromlere er dyrere enn Bosch og Siemens, som gjør at de sistnevnte er mer prisgunstige for vanlige forbrukere. Samsung og LG har også noen modeller som plasserer seg bra.

 

De tørketromlene som har kommet dårligst ut i testene de siste årene, og som du derfor skal unngå å kjøpe om du vil ha en bra tørketrommel, er produsert av blant annet Cylinda, Candy, Indesit og Bauknecht.

 

I magasinet Råd & Røn er 73 tørketromlere testet i den seneste oppsummeringen fra september 2017. Det er trangt på toppen da det er mange bra tørketromlere å få kjøpt. Om vi ser på de som selges idag, er det Miele TWE 620 WP Eco, Samsung DV90K6000CW og Siemens WT47W568DN som alle får 68 poeng. Men med bare 1 poeng mindre kommer Bosch WTW84362SN, LG RC8055AP2F og Miele TWF 620 WP Eco som får 67 poeng.

Ekstern kilde/link: Magasinet Råd & Røn, september 2017.

 

Tænk, september 2015 – Danske Tænk testet tørketromlere høsten 2015. Førsteplassen ble todelt og gikk til Bosch WTW875M8SN og Siemens WT47W568DN med 68 poeng hver. Andreplassen gikk også til Bosch og Siemens, så hakk i hæl med 67 poeng kom Bosch 84362SN og Siemens WT44W362DN

 

KlikkABC Nyheter juni 2016 – Av de 71 tørketromlene på listen som selges i dag finner vi Miele T8164WP øverst med 70 poeng, etterfulgt av Siemens WT47W568DN med 68 poeng. Begge disse koster dog mellom 8 500 – 11 000 kroner. Men med 67 poeng, altså bare 1 poeng mindre, finner vi Bosch WTW84362SN som er den mest prisgunstige tørketrommelen akkurat nå.

 

 

 

Bonustips og myter om tørketromling

 

* Husk å rengjøre lo-filteret ofte. Visse ting som f.eks. håndkle og lurvete tepper avgir mye lo og tetter fort igjen filteret som fører til at energiforbruket øker.

 

* Det finnes en myte om at tørketromlere sliter mye på klærne dine. Dette er ikke sant ettersom den største slitasjen skjer når vi bruker klærne.
Men, hvordan kommer det seg da at det er så mye lo i tørketrommelen etter hver tørkeomgang? Dette må jo være fra klærne?

Ja, det er helt sant! Men når du heng-tørker vasken, så sitter fibrene igjen i klærne og triller av når du bruker de istedet. Man kan si det sånn at tørketrommelen gjør så at dine tekstiler «støver av seg» direkte istedet for litt da og da. Det er derfor duker, håndklær, laken osv støver mindre om de har vært i tørketrommelen. Så var det med det! 🙂

 

* For å holde energiforbruket nede kan det være bra å investere i en vaskemaskin som har en sentrifuge med mange o/m (omdreininger per minutt) Les mer om den beste vaskemaskinen her

 

* En annen energityv er gamle kjøleskap! Ta gjerne en titt på hvilket kjøleskap som toppet best i test, så kan du få ned strømregningen din enda mer!

 

* Klærne må jo gjerne strykes etter en runde i tørketrommelen, så da vil du kanskje vite hvilket strykejern som er best i test akkurat nå?

 

* Du som går med i Facebook-gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har SALG på tørketrommelen her ovenfor! På den måten kan du gjøre en god handel = den beste tørketrommelen til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!


  • Søk på Best i Test Guiden

Om Best i Test Guiden