tørketrommel test

Tørketrommel test 2023 - spar tid på klesvasken

Om du skal kjøpe en ny strømsparende tørketrommel og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle eksperttester og viktigst av alt - funnet ut hva vanlige forbrukere synes om maskinene sine.

 

Alt dette har vi oppsummert til deg på denne siden så du skal slippe dyre feilkjøp og få trommelen som passer deg og behovene dine best.


Best i test tørketrommel

Bosch tørketrommel best i test

Bosch WTW85L48SN

Tørketrommel best i test Bosch WTW85L48SN
 • Stillegående

 • Lavt energiforbruk - energiklasse A++

 • Self Cleaning Condensor

 • Lang tørketid på visse program

Tørketrommel bra kjøp

Bosch WTH8307LSN

Tørketrommel best i test Bosch WTH8307LSN
 • Brukervennlig

 • Skånsom mot klærne

 • Billig

 • Lange program

 • Ikke like bra tørking som testvinneren

best pris i samarbeid med Prisjakt


Derfor er det lurt å skaffe en ny tørketrommel

Tørketrommel = En skranglete maskin som sliter på klærne, drar uhyggelig mye strøm og forvandler badet med varm luft til en damp-badstue? Nei, vent nå! Det har skjedd en hel del de siste årene og i dag er virkeligheten helt annerledes enn den var for bare 10-15 år siden! Les videre så forstår du snart hvorfor!

 

En trommel er ekstra bra for deg som trenger å tørke klærne dine fort. Du har kanskje barn og derfor mye klesvask som fort samles i en stor haug. Kanskje du har dårlig med plass til å henge vasken. Eller kanskje du rett og slett bare vil få inn klesvasken i garderoben uten at du trenger å bekymre deg for om det blir regn eller ikke.

 

Vi stiller følgende 5 krav på testvinneren

 1. Så stille som mulig – Alle tørketromler bråker. Ganske mye, dessuten. Men en del bråker mer enn andre og vi skal ha en av de mest stillegående!
 2. Dra så lite strøm som mulig – En trommel drar opp til 4 ganger så mye strøm enn hva en vaskemaskin gjør. Derfor skal den være energimerket med A+ eller bedre. Om du kjøper en trommel som er energieffektiv sparer du fort flere 1000-lapper hvert år!
 3. Ingen damp-badstue på vaskerommet, takk – Ved å kjøpe en moderne kondenstrommel med varmepumpe, blir opplevelsen en helt annen enn det du kanskje var vant til fra vaskerommet på 00-tallet. Mer om dette snart!
 4. Testvinner og foredratt av forbrukerne – Selvfølgelig skal du ha den beste når det gjelder både funksjon og kvalitet. Vi har lest alle aktuelle tester og sjekket hva forbrukerne som allerede har kjøpt den beste tørketrommel, syns om maskinen sin.
 5. Så lav pris som mulig – Hvorfor betale mer om det allikevel ikke blir et bedre produkt? Vi skal ha en bra pris og enkel hjemmetransport.


Kondens, avtrekk eller varmepumpetrommel

 • Avtrekk – Har du en ventilasjonskanal (=hull i veggen) hvor du kan lede ut den fuktige luften? Dette er ikke så vanlig, om det ikke er et større vaskerom eller i småhus. Denne typen er den minst energieffektive på grunn av at den tar varmen fra huset, suger inn den i maskinen og blåser ut den utendørs. 
 • Kondens – I en kondenstrommel, som er den vanligste typen av tromler i dag, forvandles den fuktige luften i maskinen til vann som samles opp i en beholder eller ledes direkte til avløpet via en slange. Den krever ingen spesiell ventilasjonskanal og kan derfor installeres i de fleste miljø, til og med i leiligheter. Ulempen er at den trenger kald luft for å utføre arbeidet sitt og jo varmere det er i rommet desto dårligere tørker den klesvasken din.
 • Varmepumpe – trommel med varmepumpeteknologi er den seneste og derfor også den dyreste teknikken. Denne avfukter luften på en smartere måte med en kompressor som siden resirkulerer varmen. Dette gjør at energiforbruket blir betydelig lavere enn hos en vanlig kondenstrommel. Du kan regne med at en varmepumpetrommel drar ca. halvparten så mye som en kondenstrommel.

 

For å oppfylle våre krav (dvs. en stille og energieffektiv trommel som ikke slipper ut damp) kommer vi derfor til å fokusere på å finne den beste trommelen med varmepumpeteknologi.
Best i test tørketrommel 2023

Etter at vi har gransket ekspert-tester og ikke minst fått ta del av forbrukernes egne erfaringer blir valget ganske enkelt. Det hele handler om en maskin fra en produsentene som er mest kjent for å gjøre bra hvitevarer; Bosch. Og modellen heter WTW85L48SN.


Best i test tørketrommel - Bosch WTW85L48SN

(Klikk på bildet for mer informasjon om beste pris i dag!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 8 juni 2023

Bosch WTW85L48SN


Bosch WTW85L48SN er en skikkelig god tørketrommel som passer deg som ønsker en romslig trommel. Den rommer 8 kg og er sensorstyrt, det betyr at den stopper når klesvasken er så tørr som du ønsker. Med andre ord så sløser du ikke bort unødvendig mye strøm, som om du f.eks. har en vaskemaskin som har en sentrifuge med et høyt antall o/m.


Den er energiklasset A++ som er veldig bra for både lommeboka og miljøet. Det årlige strømforbruket er 236 kWh basert på 160 omganger med klesvask som skal tørkes. Lydnivået er på 64 dB som er blant de mest stillegående tørketromlene som selges i dag. 


Den har også automatisk rengjøring av kondensatoren, det er smart. Den skylles rent flere ganger under et tørkeprogram og hindrer at lo setter seg fast i den. Om kondensatoren ikke rengjøres, som gjerne er risikoen om man må gjøre det selv, øker tørketiden og energiforbruket mye. 


Du kan velge mellom flere ulike programmer som blant annet Ull Finish, Mix, Håndklær, Tidsprogram varmt, Tidsprogram kaldt, Sport, Finvask/silke SuperKort 40' og Skjorter. Velg selv om du vil ha klærne litt fuktige eller vil at det skal være helt tørt.


Som alltid er det ulemper med produkter og disse vil vi gjerne vite om før vi handler så vi kan veie inn dette når vi bestemmer oss. Når det gjelder denne maskinen er det noen synes at den er litt langsom - men ellers er forbrukerne fornøyde.


Vil du ha en ny vaskemaskin finner du den beste vaskemaskinen her!


Bosch tørketrommel - så sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og prøvd produktet vi anbefaler synes. Det er jo tross alt de som har størst og lengst erfaring når det gjelder bruken i hverdagen om hvordan den tørker tøyet. Her kan du lese noen av omtalene Bosch WTW85L48SN har fått;


"Veldig stille, solid og bra tørketrommel. Brukt 5-6 ganger nå og den virker veldig bra. Alt blir tørt og mykt, i tillegg til at den ikke bråker noe særlig"


"Veldig bra og effektiv tørking. Deilig at det meste ikke bør strykes etter en runde i trommelen. Anbefaler denne til alle som trenger en kondenstørketrommel." 


"Har hatt denne trommelen i to år nå, og er kjempefornøyd. Tørker klær fort nok til at "samlebåndsvasking" går helt smertefritt. Neste vask kan hives rett inn når den er ferdig. Enkelt å tømme både lofilter og vannskuff mellom hver runde. Stillegående. Har prøvd flere av programmene, og de overrasker. Dun- og ullprogram leverer det de lover." 


"Med nyfødt i hus var dette eit kjærkomment kjøp. Har ikkje mykje erfaring med tørketrommel, men den virkar til å tørke klærne effektivt og spesielt håndklær blir og veldig mjuke etterpå. Lett å stille inn program og ein får opp antatt gjenstående tid. Ved hjelp av fukt-sensor vil den tida gå ned dersom klærne er tørre før. Ein kan og tørke på tid utan bruk av fuktsensor. Enkel tømming av oppsamla vatn i beholdar i toppen. Lofilter er og enkelt å reingjere.
Tørketrommelen passar veldig fint oppå vår Bosch vaskemaskin, men det anbefalast å bruke monteringsett for å feste dei i lag."


"Veldig fornøyd med den nye tørketrommelen min! Den har programmer som er enkle å forstå, vannbeholderen og lofilteret er lett å tømme, og den gjør tøyet akkurat så tørt jeg ønsker; og i tillegg silkemykt! Elsker at døra åpnes motsatt vei ifht vaskemaskina, for å gjøre mating av tøy lekenede lett. Liker også veldig godt at den matcher vaskemaskina i samme serie. Eneste negative er høydeforskjellen i forhold til vaskemaskina, men det handler kun om estetikk."


"Etter 10 år med å henge opp klær til tørk kjøpte vi denne saken for å gjøre hverdagen vår enklere. Den leverer nå til de grader. Alt blir tørt. Det beste er jo at den stopper av seg selv når klærne er tørre (uansett om programmet enda ikke er ferdig).


"Tørker både raskt og bra. Tiden viser først mye men justerer seg ned etterhvert så det tørker mye raskere enn det står. Er godt fornøyd med de forskjellige programmer og innstillinger og funker veldig bra til mitt behov.

 

Det forbrukerne gjerne løfter er at den er energieffektiv og varmer ikke opp vaskerommet. Det er bra at kondensatoren rengjøres automatisk og at maskinen er lett å rengjøre. Den er dessuten stillegående og det er enkelt å stille inn programmene. 

 

Her kjøper du Bosch WTW85L48SN til lavest pris i dag

Ved å bestille på Internett sparer du ikke bare penger, men du sparer også tid og energi. Med tanke på den veier rundt 50 kg så er det en stor fordel å få den rett hjem til døra. Du kan også bestille hjelp med oppbæring, installasjon og retur av den gamle maskinen din. 


Elkjøp selger Bosch WTW85L48SN for 7995 kr. Frakten er inkludert i prisen!

7995 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Bosch WTW85L48SN!
Beste kjøp tørketrommel

For deg som synes at testvinneren er litt i det dyreste laget har vi funnet en rimeligere trommel; Bosch WTH8307LSN.

(noen ganger er det tilbud som kan føre til at prisene på begge modellene kan være mer eller mindre like, og testvinneren kan til og med være billigere ved skikkelig gode tilbud).


Bra kjøp tørketrommel - Bosch WTH8307LSN

(Klikk på tørketrommelen for mer informasjon om beste prisen akkurat nå)


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 8 juni 2023

Prisjakt Bosch WTH8307LSN
i samarbeid med PrisjaktBosch WTH8307LSN er et bra valg for deg som vil ha en billigere maskin. Denne er også høyt verdsatt av forbrukere som du kan lese mer om nedenfor. 


WTH8307LSN rommer 7 kg og er energiklasset A+. Den har et årlig forbruk på 243kW/h basert på 160 omganger med klesvask som skal tørkes. Maskinen er behagelig og stillegående med et lydnivå på 65 dB.  


Den er sensorstyrt som gjør at den stopper når klesvasken er så tørr som du ønsker. Med Sensitive Drying systemet tørkes klesvasken jevnt og skånsomt, takket være trommelens spesielle struktur og utforming.

 

Den har også selvrensende kondensator, som er veldig smart. Denne spoles rent flere ganger i løpet av en tørkeomgang og hindrer at lo setter seg fast i den. Om kondensatoren ikke rengjøres, som er en risiko om man skal gjøre det selv, øker tørketiden og energiforbruket betydelig.


For mer informasjon kan du gå inn på Boschs hjemmeside.


Dette synes forbrukerne om Bosch WTH8307LSN

Som vi nevnte ovenfor vil vi på Best i test Guiden alltid vite hva forbrukerne synes om produktet vi anbefaler, det er jo tross alt de som har den største og beste erfaringen. Og det vi kan se er at forbrukerne er veldig fornøyde, spesielt med tanke på prisen! Her kan du lese noen av omtalene Bosch WTH8307LSN har fått:


"Jeg er utrolig glad for tørketrommelen min. Den fungerer perfekt og er lett å finne ut av."


"Fungerer veldig bra. Føles som at klærne ikke slites som med en vanlig tomler." 

"Superbra. Fin design o bra o lett display. Vi er fornøyde."

"Jeg kjøpte en tørketrommel den 21/5 som er helt fantastisk. Det er en kondenstomler som er selvrengjørende. Man kan i stort sett tomle alt i denne da den har så mange ulike program. Helt klart bra kjøp." 


Her kjøper du Bosch WTH8307LSN til best prisDisse produsentene er best på tørketromler

Akkurat som på siden med tester av vaskemaskiner er det samme produsent som utmerker seg. Det er jo kanskje ikke så rart med tanke på at teknikken med vasking og tørking er ganske lik på mange måter.

De produsentene som ofte får positive omtaler av både forbrukere og eksperter er Miele, Siemens og Bosch, det er få tørketromler som kan måle seg med disse produsentene. Electrolux har også blitt mye bedre, ifølge ekspertene.


Dette sier ekspertene

Råd & Røn, august 2022: har oppdatert testen sin og har nå 120 maskiner med i kampen. Det er hele 8 maskiner som får dele på gullpokalen og kåres til best i test. Bosch har fått 5 (!) av disse plassene. Best i test med 76 poeng hver er Bosch WTU8769SSN, Bosch WTU876BHSN, Bosch WTU876EASN, Bosch WTU876HASN, Bosch WTU876IHSN, Electrolux EW9H869E9, Siemens WT47UHI9DN og Siemens WT47UHI9DN


Tænk, august 2022: har testet 53 ulike maskiner. Tænk har ingen Bosch maskiner med i denne testen og kårer Electrolux EW9H869E9 til best i test med 75 poeng. Andreplassen går til AEG T9DEN866E som får 74 poeng. 


Råd & Rön 2021 / Tænk 2021: testet 84 maskiner og Electrolux EW9H869E9 fikk førsteplassen med 76 poeng. Miele TSJ663WP og Miele TWJ660WP kom på andreplass med 75 poeng hver. Tredjeplassen gikk til Bosch WTX8HKL9SN med 73 poeng.

 

Råd & Rön har testet 30 modeller i september 2018. Det er trangt på toppen da det finnes mange modeller på markedet. Listen toppes av  Miele TCE530WP/TCF630WP som får 72 poeng og på andreplass kommer Samsung DV90N62632W med 71 poeng. Tredjeplassen går til Miele igjen, og da med modellen TCE520 som får 70 poeng, og hakk i hæl kommer den rimeligere Bosch WTW8758LSN med 69 poeng.


Eksperter konstaterer at den nye teknikken med varmepumpe har gjort tørketromlene alt mer strømsparende. Dog skjer det ofte på bekostning av tiden. Det tar lang tid, iblant opp til 3 timer å få klesvasken tørr.

 

En annen utfordring som ekspertene påpeker i testene sine er å få en stillegående tørketrommel i og med at de har en tendens til å bråke en del. Det kan derfor være lurt å legge ned litt ekstra penger på å få en stillegående tomler til hjemmet ditt. 

 Til deg som fortsatt er i tvil

Bosch tilbyr deg som kunde å teste maskinen hjemme hos deg i opp til 100 dager – uten risiko. Er du ikke fornøyd etter tre måneder får du pengene tilbake. Så enkelt er det! Les om Bosch 100% garanti her!Bonustips og myter


Hvordan rense en tørketrommel?

Husk å rengjøre lo-filteret ofte. Visse plagg som for eksempel håndkle og lurvete tepper avgir mye lo og tetter fort igjen filteret som fører til at energiforbruket øker.

 

Sliter tørketromling på klærne?

Det finnes en myte om at tørketromler sliter mye på klærne dine. Dette er ikke sant i og med at den største slitasjen skjer når vi bruker klærne.
Men, hvordan kommer det seg da at det er så mye lo i trommelen etter hver tørkeomgang? 


Når du heng-tørker vasken, så sitter fibrene igjen i klærne og triller av når du bruker de i stedet. Men med en trommel støver tekstilene dine av seg direkte i stedet for litt da og da. Det er derfor duker, håndklær, laken osv. støver mindre om de har vært i trommelen. Så var det med det! 


Kombinert vaskemaskin og tørketrommel

Test av vaskemaskin og tørk i ett finner du ved å klikke på linken.

 

Spare strøm

* For å holde energiforbruket nede kan det være bra å investere i en vaskemaskin som har en sentrifuge med mange o/m (omdreininger per minutt) Les mer om den beste vaskemaskinen her

 

* En annen energityv er gamle kjøleskap! Ta gjerne en titt på hvilket kjøleskap som er best i test, så kan du få ned strømregningen din enda mer og få litt mer penger i lommeboka!


Test strykejern

Klærne må gjerne strykes etter en runde i trommelen! Les mer om det beste strykejernet akkurat nå.

 

Om du liker oss like mye som vi liker deg

Du som går med i Facebook-gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har SALG på en av tørketromlene her ovenfor! På den måten kan du gjøre en god handel = den beste trommelen til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!


Låne penger

For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente
Her finner du våre tester på hvitevarer


Vanlige spørsmål og svar

 • Hvor mye strøm bruker en tørketrommel?
  Det går atskillig mer strøm ved å tørke klesvasken enn å vaske den. En vanlig tørketrommel drar tre ganger så mye strøm som en vaskemaskin.Det er stor forskjell mellom ulike tørketromler, men velger du en trommel som er energiklasset A+ eller bedre har du gode forutsetninger for å spare strøm.De mest effektive tørketromler har varmepumpeteknikk som testvinneren Bosch WTH85VI8SN har. Den er energiklasset A++ og har et årlig strømforbruk på 236 kWh basert på 160 omganger med klesvask som skal tørkes.
 • Hva er varmepumpeteknologi tørketrommel?
  Tørketrommel med varmepumpeteknologi er den seneste og derfor også den dyreste teknikken. Denne trommel avfukter luften på en smartere måte med en kompressor som siden resirkulerer varmen. Dette gjør at energiforbruket blir betydelig lavere enn hos en vanlig kondenstørketrommel. Du kan regne med at en tørketrommel med varmepumpe drar ca. halvparten så mye som en kondenstørketrommel.
 • Hva skal ikke i tørketrommel?
  Selv om det finnes mange skånsomme program på dagens tørketrommel kan det være lurt å unngå å tørke ull, silke, undertøy med blonder, jeans, joggesko, klær med paljetter og pyntesteiner, badetøy og treningsklær.

Anita Carlsen

Best i test: Tørketrommel

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.


Testen ble publisert 2019-05-09 og sist oppdatert

Les også: