tørketrommel test

Tørketrommel test 2021

Om du skal kjøpe ny tørketrommel og vil vite hvilken som er best akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle tester og fått greie på ekspertenes testresultat. Vi har også undersøkt hvilken tørketrommel vanlige forbrukere liker best, det er jo tross alt de som vet hvordan den fungerer best i hverdagen.

 

Alt dette har vi oppsummert til deg på denne siden, så du raskt og enkelt kan ta rett avgjørelse og unngå dårlige kjøp.


På denne siden finner du 


Beste tørketrommel 2021

Best i test tørketrommel

Bosch WTH85VI8SN

Tørketrommel best i test Bosch WTH85VI8SN
 • Stillegående

 • Rimelig pris

 • antiVibrasjon design

Tørketrommel bra kjøp

Bosch WTH8307LSN

Tørketrommel best i test Bosch WTH8307LSN
 • Brukervennlig

 • Skånsom mot klærne

 • Enkel rengjøring av kondensatoren

 • Lange program

 • Ikke like bra tørking som testvinneren

Energieffektiv tørketrommel

LG RC80U2AV0W

Tørketrommel best i test LG RC80U2AV0W
 • Effektiv kondensator

 • Energiklasset A+++

 • Jevn tørking

 • Lang tørketidKjøpeguide - Derfor skal du kjøpe en ny tørketrommel

Tørketrommel = En skranglete maskin som sliter på klærne, drar uhyggelig mye strøm og forvandler badet til en damp-bastue? Nei, vent nå! Det har skjedd en hel del de siste årene og idag er virkeligheten helt annerledes enn den var for bare 10-15 år siden! Les videre så forstår du snart hvorfor!

 

En tørketrommel er ekstra viktig for deg som trenger å tørke klesvasken din fort. Du har kanskje barn og derfor mye klesvask som fort samles i en stor haug. Kanskje du har dårlig med plass til å henge vasken. Eller kanskje du rett og slett bare vil få inn klesvasken i garderoben uten at du trenger å bekymre deg for om det blir regn eller ikke. Da er en tørketrommel helt rett for deg og her kommer vi til å avsløre hvilken tørketrommel som er best akkurat nå!

 

Vi stiller følgende krav på tørketrommelen: 

 • Så stille som mulig – Alle tørketromler bråker. Ganske mye, dessuten. Men en del bråker mer enn andre og vi skal ha en av de mest stillegående!
 • Energieffektiv – En tørketrommel drar opp til 3 ganger så mye energi enn hva en vaskemaskin gjør. Derfor skal tørketrommelen vår være energimerket med A+ eller bedre. Om du kjøper en tørketrommel som er energieffektiv sparer du fort flere 100-lapper hvert år!
 • Ingen damp-bastue på badet, takk – Ved å kjøpe en moderne kondenstrommel med varmepumpe, blir opplevelsen en helt annen enn det du kanskje var vant til fra vaskerommet på 00-tallet. Mer om dette snart!
 • Testvinner og foredratt av forbrukerne – Selvfølgelig skal du ha den beste tørketrommelen når det gjelder både funksjon og kvalitet. Vi har lest alle aktuelle tester og sjekket hva forbrukerne som allerede har kjøpt en tørketrommel, syns om maskinen sin.
 • Så lav pris som mulig – Hvorfor betale mer om det allikevel ikke blir et bedre produkt? Vi skal ha en bra pris og enkel hjemmetransport. En tørketrommel veier rundt 50 kg og er derfor veldig tung å frakte hjem selv!


anvisninger tørketrommel

På klærne dine står det anvisninger om de tåler å bli tromlet eller ikke.

 

Disse produsentene gjør de beste tørketromlene

Akkurat som på siden med tester av vaskemaskiner er det samme produsent som utmerker seg. Det er jo kanskje ikke så rart med tanke på at teknikken med vasking og tørking er ganske lik på mange måter.

 

De produsentene som ofte får positive omtaler av både forbrukere og eksperter er Miele, Siemens og Bosch.

 

De produsentene som ikke er like heldige med tørketromlene sine, ifølge testpaneler og forbrukere, er bl.a. Cylinda, Candy, Indesit och Bauknecht. Disse merkene kan det derfor være bra å unngå om du vil kjøpe den beste tørketrommelen og vite at du får bra support og service, om du skulle trenge dette i fremtiden.

 

Kondenstørketrommel, avtrekkstørketrommel, varmepumpetrommel – hva skal du velge?

Idag er det flere ulike teknikker for tørketromler og vi ser nærmere på de vanligste:

 

 1. Avtrekkstørketrommel – Har du en ventilasjonskanal (=hull i veggen) hvor du kan lede ut den fuktige luften? Dette er ikke så vanlig, om det ikke er et større vaskerom eller i småhus. Denne typen av tørketrommel er den minst energieffektive på grunn av at den tar varmen fra huset, suger inn den i tørketrommelen og blåser ut den utendørs. Mye fukt forsvinner på denne måten, som er bra, men samtidig forsvinner veldig mye varme fra huset og det er jo ikke så bra. I leiligheter er det dessuten oftest forbudt å koble tørketrommelen til eksisterende utsug på badet eller på toaletten, i og med at det påvirker hele ventilasjonssystemet.
 2. Kondenstørketrommel – I en kondenstørketrommel, som er den vanligste typen av tromler idag, forvandles den fuktige luften i tørketrommelen til vann som samles opp i en beholder eller ledes direkte til avløpet via en slange. Den krever ingen spesiell ventilasjonskanal og kan derfor installeres i de fleste miljø, til og med i leiligheter. Ulempen med denne er at den trenger kald luft for å utføre arbeidet sitt og jo varmere det er i rommet (og varmt blir det jo fort etter at tørketrommelen har jobbet en stund) desto dårligere tørker den klesvasken din.
 3. Varmepumpetørketrommel – Tørketrommel med varmepumpeteknologi er den seneste og derfor også den dyreste teknikken. Denne tromleren avfukter luften på en smartere måte med en kompressor som siden resirkulerer varmen. Dette gjør at energiforbruket blir betydelig lavere enn hos en vanlig kondenstørketrommel. Du kan regne med at en tørketrommel med varmepumpe drar ca. halvparten så mye som en kondenstørketrommel.


En stor fordel med tørketrommel er dessuten at den redder hjemmet ditt fra fukt som motsvarer ca. 400 liter vann per år, om man sammenligner med å tørke klesvasken på et stativ. Disse 100-talls liter vann kan lage store skader i huset når det gjelder mugg og fukt.

 

For å oppfylle våre krav (dvs. en stille og energieffektiv tørketrommel som ikke slipper ut damp) kommer vi derfor til å fokusere på å finne den beste tørketrommel med varmepumpeteknologi.

Best i test tørketrommel 2021

Etter at vi har gransket ekspert-tester og ikke minst fått ta del av forbrukernes egne erfaringer av tørketrommelen sin, blir valget ganske enkelt. Det hele handler om en maskin fra en av de produsentene som er mest kjent for å gjøre bra tørketromlere; Bosch. Og modellen er WTH85VI8SN.


Best i test tørketrommel – Bosch WTH85VI8SN

(Klikk på tørketrommelen for mer informasjon om den beste prisen)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 22 juni 2021

Bosch WTH85VI8SNBosch WTH85VI8SN rommer 8 kg og er sensorstyrt, det betyr at den stopper når klesvasken er så tørr som du ønsker. Med andre ord så sløser du ikke bort unødvendig mye strøm, som om du f.eks. har en vaskemaskin som har en sentrifuge med et høyt antall o/m.


Den er energiklasset A++ som er veldig bra for både lommeboka og miljøet. Det årlige strømforbruket er 236 kWh basert på 160 omganger med klesvask som skal tørkes. Lydnivået er på 65 dB som er blant de mest stillegående tørketromlene som selges idag. 


Den har også automatisk rengjøring av kondensatoren, det er smart. Den skylles rent flere ganger under et tørkeprogram og hindrer at lo setter seg fast i den. Om kondensatoren ikke rengjøres, som gjerne er risikoen om man må gjøre det selv, øker tørketiden og energiforbruket mye. 


Du kan velge mellom flere ulike programmer som blant annet Ull Finish, Mix, Håndklær, Tidsprogram varmt, Tidsprogram kaldt, Sport, Finvask/silke SuperKort 40' og Skjorter. 


Som alltid er det ulemper med produkter og disse vil vi gjerne vite om før vi handler så vi kan veie inn dette når vi bestemmer oss. Når det gjelder denne tørketrommelen er det noen synes at den er litt langsom - men ellers er forbrukerne fornøyde.


Les gjerne mer om denne tørketrommelen på Boschs hjemmeside.


Vil du ha en ny vaskemaskin nå når du bytter tørketrommel finner du den beste vaskemaskinen her!


Så sier forbrukerne om tørketrommelen

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og prøvd produktet vi anbefaler synes. Det er jo tross alt de som har størst og lengst erfaring når det gjelder bruken av tørketrommelen i hverdagen. 

 

Som vi nevnte ovenfor kan vi se at forbrukerne er veldig fornøyd med denne testvinneren. Her kan du lese noen av omtalene til Bosch WTH85VI8SN;


"Veldig fornøyd. Stilig utseende! Deilig med stor luke! Lettmanøvrert og stillegående! Lett å gjøre rent filteret, bra med doble når man har pelsdyr!"


"Kjempefornøyd. Vi har brukt den i noen uker nå og den er stillegående og gir et gedigent helhetsintrykk ved bruk. Det skal bli spennende å se hvordan den pårvirker luftfuktigheten i kjelleren da vi slipper å hengtørke mye tøyvask nå plus varmen den gir fra seg. Vi er superfornøyde enkelt og greit!"


"Vi har hatt Bosch maskiner i flere år. Først når vi bygde for 13 år siden og når vi flyttet in i et renovert hus 2017. Der hadde man maskiner fra Bosch men som var noen år. Da tørketrommelen ga opp kikket vi på en ny Bosch. Vi hadde dog notert tidligere at håndtaket kunne gå istykker om man dro det litt skeivt. Den nye har en helt annen løsning med et stort håndtak som er integrert i luken. Føles mye mer stabilt og jeg ser ikke hvordan den skulle kunne gå istykker. Vi liker også enkelheten i rattet som velger program, men vi får også litt mer informasjon på det digitale displayet som vi ikke hadde på vår eldre maskin. Vi har nå kjørt med denne en stund og den fungerer akkurat som man vil at en husholdsmaskin skal fungere, dvs den gjør jobben sin med godt resultat uten at man trenger å tenke. Vi trenger ingen app kobling og masse annet som bare gjør maskinen dyrere eller mer kompisert å bruke. Dette er akkurat den maskinen vi trenger!"


"Bra og brukervennlig. Enkle valg/menyer. Enkel tømming/rengjøring av filter. Bra tørketresultat. Høy veil pris."


"Jeg er veldig fornøyd med tørketrommelen. Den har de vanlige funksjonene jeg bruker og den slipper ut lite fukt i rommet. Men den får trekk for at den lager endel lyd, og støvoppsamleren stikker litt opp i trommelen i stedet for å gå helt nedi. Det gjør at sokker legger seg inn imellom glasset og støvoppsamleren og blir full av støv. Jeg er også redd for at klær kan henge seg opp i den hvis den blir slitt. "


"Tørketrommel god å bruke med mange funksjoner. Behandler tøyet perfekt" 


"Det er et godt produkt og jeg er glad for den. Ikke noe å klage over

 

Det forbrukerne gjerne løfter er at den er energieffektiv og varmer ikke opp vaskerommet. Det er bra at kondesatoren rengjøres automatisk og hele tørketrommelen er lett å rengjøre. Den er dessuten stillegående og det er enkelt å stille inn programmene. 

 

Her kjøper du beste tørketrommelen til best pris

Ved å bestille denne tørketrommelen på Internett sparer du ikke bare penger, men du sparer også tid og energi. Med tanke på den veier rundt 50 kg så er det en stor fordel å få den rett hjem til døra. Du kan også bestille hjelp med oppbæring, installasjon og retur av den gamle tørketrommelen din. 


Tretti.no selger Bosch WTH85VI8SN for bare 5899 kr når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

5899 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Bosch WTH85VI8SN!

Hos Skousen betaler du bare 9899 kr for Bosch WTH85VI8SN når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

Whiteaway selger Bosch WTH85VI8SN for bare 9899 kr inkludert frakt når du klikker her!

Testvinner 2 tørketrommel

For deg som synes at testvinneren er litt i det dyreste laget har vi funnet en rimeligere tørketrommel; Bosch WTH8307LSN.

(av og til er det såklart tilbud som kan føre til at prisene på begge modellene kan være mer eller mindre like, og testvinneren kan til og med være billigere ved riktig gode tilbud).


Bra kjøp tørketrommel - Bosch WTH8307LSN

(Klikk på tørketrommelen for mer informasjon om beste prisen akkurat nå)


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 22 juni 2021

Bosch WTH8307LSNBosch WTH8307LSN er et bra valg for deg som ikke vil legge så mye penger på en tørketrommel som testvinneren koster. Denne tørketrommelen er også høyt verdsatt av forbrukere som du kan lese mer om nedenfor. 


WTH8307LSN rommer 7 kg og er energiklasset A+. Den har en årlig forbrukning på 243kW/h basert på 160 omganger med klesvask som skal tørkes. Tørketrommelen er behagelig og stillegående med et lydnivå på 65 dB.  


Den er sensorstyrt som gjør at den stopper når klesvasken er så tørr som du ønsker. Med Sensitive Drying systemet tørkes klesvasken jevnt og skånsomt, takket være trommelens spesielle struktur og utforming.

 

Den har også selvrensende kondensator, som er veldig smart. Denne spoles rent flere ganger i løpet av en tørkeomgang og hindrer at lo setter seg fast i den. Om kondensatoren ikke rengjøres, som er en risiko om man skal gjøre det selv, øker tørketiden og energiforbruket betydelig.


For mer informasjon om denne tørketrommelen kan du gå inn på Boschs hjemmeside.


Dette synes forbrukerne om Bosch WTH8307LSN

Som vi nevnte ovenfor vil vi på Best i test Guiden alltid vite hva forbrukerne synes om produktet vi anbefaler, det er jo tross alt de som har den største og beste erfaringen. Og det vi kan se er at forbrukerne er veldig fornøyde med denne tørketrommelen, spesielt med tanke på prisen! Her kan du lese noen av omtalene Bosch WTH8307LSN har fått:


"Jeg er utrolig glad for tørketrommelen min. Den fungerer perfekt og er lett å finne ut av."


"Fungerer veldig bra. Føles som at klærne ikke slites som med en vanlig tomler." 

"Superbra. Fin design o bra o lett display. Vi er fornøyde."

"Enkel å bruke, en veldig bra tørketrommel"

"Jeg kjøpte en tørketrommel den 21/5 som er helt fantastisk. Det er en kondenstomler som er slevrengjørende. Man kan i stort sett tomle alt i denne da den har så mange ulike program. Helt klart bra kjøp." 


Her kjøper du tørketrommelen til best pris


Whiteaway selger Bosch WTH8307LSN for bare 5293 kr inkludert frakt når du klikker her!

5293 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Bosch WTH8307LSN!

Hos Skousen betaler du bare 5334 kr for Bosch WTH8307LSN når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

Tretti.no selger Bosch WTH8307LSN for bare 5334 kr når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

Energieffektiv tørketrommel 

LG RC80U2AV0W er en skikkelig bra tørketrommel med mange bra funksjoner og god kvalitet. Den har dessverre designen litt imot seg men den er rimelig i pris og du får effektive og raske program, jevn tørking og den beste energiklassen en tørketrommel kan ha. Derfor er denne både effektiv og billig i drift!


Mest energieffektive tørketrommel akkurat nå - LG RC80U2AV0W

(Klikk på tørketrommelen for den beste prisen akkurat nå!)


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 22 juni 2021

LG RC80U2AV0WDen største fordelen med LG RC80U2AV0W er at den er så energieffektiv. Den er energiklasset A+++ og kan tørke klærne ved lave temperaturer som gjør at klærne ikke blir så skrukkete og/eller krymper. 


Når tørketrommelen kjører på høyeste temperatur er det en innebygd sensor som kjenner av fukt og temperatur som gjør at den anpasser driften ved hvert tørketilfelle. Denne beskytter klærne mot for høye temperaturer og passer på at klesvasken blir jevnt tørket. Trommelen kan snurre både med- og motur som gjør at klærne ikke setter seg fast i hverandre.


Dette er en kondensator-tørketrommel som rengjør seg selv. Det betyr at du slipper å støvsuge bort alt støv samtidig som trommelen holder god kvalitet lengre. Kondensatoren er veldig effektiv både når det gjelder bomull og syntet. 


LG RC80U2AV0W har en medfølgende app som brukes til å fjernstyre tørketrommelen. Du kan blant annet starte trommelen hvor du enn er. Du kan også bruke appen til å laste ned nye program til tørketrommelen din som f.eks. spesialprogram for treningsklær, tepper og underklær. Dette er mulig i og med at trommelen kan kobles til Wi-Fi.


Spesifikasjoner

 • Energiklasse: A+++
 • Energiforbruk per år: 159kWh
 • Lydnivå: 62dB
 • Kapasitet: 8kg


Dette sier forbrukerne

Som vi har nevnt flere ganger vil vi alltid vite hva forbrukerne sier om produktene vi anbefaler, det er jo tross alt de som vet hvordan de fungerer i hverdagen. Her kan du se noen eksempel på hva forbrukerne synes om sin LG RC80U2AV0W: 


”Vi bor i en leilighet og har ikke kunnet tørketromle følsomme plagg. Det kan vi nå, og da trenger vi ikke å henge opp disse (finskjorter, treningsklær) på stoler for at de skal tørke. Denne maskinen er kjempeherlig og den er også stille. Det finnes mange funksjoner som jeg ikke engang har funnet ut hva er , men jeg elsker den allerede." 

 

”HELT FORNØYD. Etter noen dagers bruk kan jeg si at jeg er helt fornøyd med tørketrommelen. Stor og opplyst trommel, self cleaning, stille, energieffektiv, wifi appen osv. Det viktigste, tørker klærne som aldri før."

 

”Meget stillegående! Vi synes det er en god maskin, som lever opp til alle forventningene." 

 

”Lekker maskin, herlig lydløs, hurtig og med god tørkeevne.” 


"Selv om vi kun har begrenset erfaring med maskinen enda, har den utørt funksjonen sin til punkt og prikke. Den er lett å sette i gang - det liker vi godt!" 

 

”2 måneder gammel. Effektiv. Stille. Rask. Bra funksjoner.”


Ulemper da? Disse vil vi jo gjerne kjenne til før vi bestemmer oss for å handle og det eneste som kommer fram er at ekspertene synes at det tar for lang tid å tørke bomull. Det er dog uvanlig at ekspertene er fornøyde med tørketiden av bomull i og med at det som oftest tar mye lengre tid enn tørking av syntet. Når det gjelder tørk av bomull er tørketiden ca. 2,5h.


Her kjøper du den energieffektive tørketrommelen til lavest pris

Pga. varierende priser kan vår beste energieffektive tørketrommel ha lavere priser enn tørketrommelen som er best i test. Om du vil ha den tørketrommelen som har best energiforbruk, tørkekapasitet og smarte finesser er denne tørketrommelen fra LG den du skal satse på.


Hos Skousen betaler du bare 5999 kr for LG RC80U2AV0W når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

5999 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for LG RC80U2AV0W!

Tretti.no selger LG RC80U2AV0W for bare 8999 kr når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

Whiteaway selger LG RC80U2AV0W for bare 9249 kr inkludert frakt når du klikker her!

Oppsummering

Etter du har lest denne siden håper vi at du fått veiledning til å gjøre et klokt valg og unngått fallgropene så du kan kjøpe tørketrommelen som passer deg og behovene dine best. 


Testvinnere - Beste TørketromlereTil deg som fortsatt er i tvil

Bosch tilbyr deg som kunde å teste tørketrommelen hjemme hos deg i opp til 100 dager – uten risiko. Er du ikke fornøyd etter tre måneder får du pengene tilbake. Så enkelt er det! Les om Bosch 100% garanti her!100 dager Bosch

 


beste tørketrommelen


Med den beste tørketrommelen får du tørre og myke klær

Bonustips og myter

* Husk å rengjøre lo-filteret ofte. Visse plagg som f.eks. håndkle og lurvete tepper avgir mye lo og tetter fort igjen filteret som fører til at energiforbruket øker.

 

* Det finnes en myte om at tørketromlere sliter mye på klærne dine. Dette er ikke sant i og med at den største slitasjen skjer når vi bruker klærne.
Men, hvordan kommer det seg da at det er så mye lo i tørketrommelen etter hver tørkeomgang? Dette må jo være fra klærne?

Ja, det er helt sant! Men når du heng-tørker vasken, så sitter fibrene igjen i klærne og triller av når du bruker de istedet. Man kan si det sånn at tørketrommelen gjør så at tekstilene dine «støver av seg» direkte istedet for litt da og da. Det er derfor duker, håndklær, laken osv støver mindre om de har vært i tørketrommelen. Så var det med det! 

 

* For å holde energiforbruket nede kan det være bra å investere i en vaskemaskin som har en sentrifuge med mange o/m (omdreininger per minutt) Les mer om den beste vaskemaskinen her

 

* En annen energityv er gamle kjøleskap! Ta gjerne en titt på hvilket kjøleskap som er best i test, så kan du få ned strømregningen din enda mer!

 

* Klærne må jo gjerne strykes etter en runde i tørketrommelen, så da vil du kanskje vite hvilket som er det beste strykejernet akkurat nå?

 

* Du som går med i Facebook-gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har SALG på en av tørketromlene her ovenfor! På den måten kan du gjøre en god handel = den beste tørketrommelen til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!
Her finner du våre tester på hvitevarer


Anita Carlsen

Best i test: Tørketrommel

Testen ble publisert og sist oppdatert

Les også: