ekstern harddisk best i test - ssd harddisk test

Ekstern harddisk test 2022 - få mer lagringsplass

Om du skal kjøpe deg en ekstern harddisk og vil ha hjelp å finne den som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! Vi har gransket alle aktuelle eksperttester og viktigst av alt - funnet ut hva vanlige forbrukere synes om de ulike harddiskene som er på markedet i dag.


Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal spare tid og penger - du får den beste eksterne harddisken til best pris direkte!


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg den beste eksterne harddisken NÅ!


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg den beste SSD-harddisken NÅ!Det er mange som bruker eksterne harddisker i dag. De er pålitelige, fungerer bra og koster ikke så mye. Takket være økt konkurranse fra skylagring og SSD (solid state disc)- lagring blir de også billigere.


Derfor trenger du en ekstern harddisk

Med ny teknikk som lar oss filme og ta bilder i høy kvalitet samler du fort på deg filer som tar mye plass på dataen eller smarttelefonen din. En ekstern harddisk passer derfor bra når du skal lette på lagringstrykket! 


Gjennomsnittslagringen på en ekstern harddisk ligger på 500 GB som betyr at du kan fylle plassen på dataen eller smarttelefonen din flere ganger.


Ekstern harddisk eller SSD?

Hastigheten på harddisken spiller ikke så stor rolle om du ikke jobber med store filer og trenger et raskt arbeidstempo. Når du jobber med store filer anbefales det at du skaffer en SSD-disk i og med at disse kan flytte over store filer med mye informasjon raskt. Gjennomsnittshastigheten på en SSD-disk ligger i dag på ca 500mb/s mens en vanlig ekstern harddisk ligger mellom 80-160 mb/s.
Best i test ekstern harddisk 2022

Når vi ser hva ekspertene og forbrukerne synes er det én ekstern harddisk som skiller seg ut; WD Elements

Beste eksterne harddisken akkurat nå - WD Elements Portable 2TB

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 30 november 2022

Prisjakt WD Elements Portable USB 3.0 2TB
i samarbeid med PrisjaktWD Elements Portable er en ekstern harddisk med 2 TB lagring. Med en rimelig pris og god ytelse med raske overføringstider fører du enkelt over store filer fra dataen eller smarttelefonen din.


Den eksterne harddisken er veldig liten, kun 2cm høy, så den får lett plass i lommen. WD Elements Portable har både USB-C og USB 3.0 å velge mellom. Den er formatert til Windows basterte PCer men kan enkelt formateres om til bruk på Mac. Den fungerer også bra til spillkonsoller enten som lagringsutbygning eller backup-enhet.


Denne harddisken har ikke ekstra funksjoner som mykvare og krypterte filer, derfor anbefales det at du ikke sparer følsomt materiale på den.


Leter du etter en enkel måte å transportere data eller mer lagringsplass til dataen, smarttelefonen eller spillekonsollen din er dette et utmerket kjøp. Når du kjøper WD Elements Portable får du også 2 års garanti.


Her kjøper du testvinneren til best pris


Dette sier ekspertene om testvinneren

The Wirecutter: gir WD Elements en andreplass i testen deres. Vinneren WD My Passport var litt raskere og tok dermed hjem seieren. De synes dog at om WD Elements er billigere enn My Passport er Elements et bedre kjøp i og med at det skiller seg så lite mellom disse.


CNET: Liker at WD Elements Portable tilbyr så stor lagringsplass for den lave prisen. De liker også at brukervennligheten og designen gjør det lett å koble den til dataer, spillekonsoller etc. De gir harddisken 4/5 stjerner.


Så sier forbrukerne 

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukerne synes om produktet vi anbefaler. Det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen når det kommer til bruken i hverdagen. Her kan du lese noen av omtalene WD Elements Portable har fått;


"Utrolig rask harddisk. Bra med USB3.0."


"Kjøpte denne for å få ekstra lagringsplass til PS4 og den fungerer helt fint."


"Gir rask overføring av data veldig grei å ta med når en er på farta"


" Denne fungerer supert til ekstra lagring av bilder på min iMac. Enkelt oppsett, med grundig fremgangsmåte på produsentens nettside. (link følger produktet)
Den er liten, gir rask overføring av data, den er stillegående og har kun en kabel som i tillegg er kort, så man slipper ledninger over alt. Jeg har prøvd andre typer, men dette er den beste jeg har brukt. Jeg har flere like, så jeg vet at de holder. Supert produkt, anbefales!!"


"Fungerer akkurat som lovet, gir bra overføringshastigheter og fungerer perfekt til å ha som lagring for plex server. Jeg anbefaler dette produktet." 


"Kjøpte denne for ~1 år siden og den fungerer finfint. Rask overføring og ingenting å klage på."


"Rask liten og stille. Fungerer utmerket sammen med AE og backup via Time Machine (OS 10.10.4). Formatert som Mac OS Extended (Journalført)/GUID."


"Rask og liten, ikke så mye mer å si. Stille som de fleste andre 2.5" enheter." "


"Liten og rask! Eneste ulempen er den merkelige kontakten (selv om den finnes på en hel del andre disker), som gjør at man må ha kabelen med seg for å være sikker på å kunne bruke disken."

Best i test SSD-harddisk

Om du leter etter en harddisk med ekstremt høy ytelse er SSD noe for deg. Med store overføringsmuligheter kan du jobbe jevnt og uhindret med store filer. Den beste SSD harddisken akkurat nå er Samsung T5!

Beste SSD harddisken akkurat nå - Samsung T5 (1TB)

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 30 november 2022

Prisjakt Samsung T5 Portable SSD 1TB
i samarbeid med PrisjaktSamsung T5 er en veldig populær harddisk og med sin kompakte design og høye ytelse er det ikke vanskelig å forstå hvorfor!


Overføringshastigheten er ifølge Samsung ca 540 mb/s men etter eksperttester lander det nærmere bestemt seg på 500 mb/s, dette er også veldig mye. Denne hastigheten gjør det mulig å redigere 4K-råmateriale direkte fra harddisken uten at den henger seg. Passer godt for deg som vil ha den beste lagringen eller bare trenger god flyt i arbeidet med store filer. 


Samsung T5 er veldig brukervennlig og du får med et gratisprogram fra Samsung hvor du kan se hvor mye lagring som er brukes og øvrig informasjon. Dette programmet kan brukes til å kryptere hele lagringsplassen med 256 biters AES-kryptering. Med en blinkende LED-lampe på SSD-disken kan du også se når overføringen holder på. 


Harddisken er liten nok til å få plass i lomma di og kobles enkelt til dataen din, android eller spillekonsoller. Du får med 2 kabler; en USB-C og en USB-A (3.0) Du kan altså bruke den om du har en data som er noen år gammel. Om du bruker USB 3.0 kabelen kan du dog forvente deg en reduksjon i overføringshastigheten.


Når du kjøper denne SSD harddisken får du 3 års garanti fra Samsung!


Om du heller vil ha denne SSD-disken i mindre størrelse (500 GB) finner du beste pris nedenfor!


Dette sier ekspertene 

PC för alla: Gir Samsung T5 en delt førsteplass sammen med WD My Passport SSD, Silicon Power Bolt B80 og Sandisk Extreme 600. De liker SSD harddiskens ytelse, effektive kryptering og at den har en rimelig pris. Når de nevner ulempene med harddisken synes de den er litt for stor og at det ikke følger med noe backup-program.


Techradar: Gir Samsung T5 SSD 4,5/5 stjerner. De liker at den er kompakt og rask. De sier at den passer alle som vil ha rask lagring og spesielt til de som trenger god flyt i arbeidet. Når det gjelder ulempene synes de den er litt dyr og mener at den mindre modellen, T3, kan være et bedre kjøp om ikke overføringshastigheten og USB-C er viktig for deg.


PCWorld: Gir 4/5 stjerner til Samsung T5 SSD. De liker at den er liten, lett, robust og ytelsen. At T5 har raskere USB-tilkobling er noe PCWorld verdsetter. De avslutter det hele med å si at Sandisk Extreme 900 fortsatt er kongen av rask overføring men de foredrar Samsung T5 på grunn av det kompakte formatet og den kraftige ytelsen.


PCMAG: Liker ytelsen, fleksibilieten og det kompakte formatet hos Samsung T5. Med stor lagringsplass og rask hastighet synes de den passer best til den som trenger rask overføring av store filer. De synes at ulempen med T5 er prisen. 


Så sier forbrukerne

Som vi skrev tidligere så nøyer vi oss ikke bare med å høre hva ekspertene synes, vi vil vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet synes. Her kan du lese noen av omtalene Samsung T5 har fått;


"Jeg elsker denne harddisken. Bruker den hele tiden. Utmerket for redigering på laptop. Tåler mye også." 


"Liten og nett, perfekt for en reisende. Kjøpte den for å ta backup av bilder fra reisene mine. Den er så liten at den nesten forsvinner i bagasjen. Den er rask å koble seg opp til både telefon og kamera, og laster opp bildene på ett blunk."


"lett å koble til pc og lett å ta med. Superenkelt. Som en minnepenn men myyyyye større kapasitet og stor hastighet"


"Superraske overføringer, finnes ingenting negativt å si om den, hatt den i 1 dag og lurer allerede på om jeg skal ha en til." 


"Hva skal man si. Fantastisk! Er ingenting negativt å si med den som jeg kan se. Prisene på eksterne SSDer begynner å gå ned nå, så til og med det er humant."


"Første intrykket er at den er liiiiiiten og rask!" 


"Jeg tenkte at det skulle bli en liten boost fra en normal harddisk men så feil jeg hadde! Når de sier at den er rask, så mener de virkelig at den er rask. Verd pengene." 


"Perfekt for spill på Xbox One."


Her kjøper du SSD harddisken til beste pris 


ekstern harddisk test


~ Få mer lagringsplass med den beste eksterne harddisken ~


Tips 1: Om du er på utkikk etter en bærbar PC kan du se hvilken Laptop som er best i test her!


Tips 2: Pass på å gå med i Facebook-gruppen vår så får du et lite vink når det er tilbud på en best i test-vinner. Det betyr at du får det beste produktet til best pris! Klikk på Liker så holder vi øyene oppe for deg!


Tips 3: For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav renteBest i test Guidens tester med PC-tilbehør


Philip Andrén

Best i test: Ekstern harddisk

Testen ble publisert og sist oppdatert