ekstern harddisk test 2023 - om du leter etter best i test harddisk finner du beste eksterne harddisk hos oss.

Ekstern harddisk test 2024 - få mer lagringsplass

Om du skal kjøpe deg en ekstern harddisk og vil ha hjelp å finne den som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle eksperttester og viktigst av alt - funnet ut hva vanlige forbrukere synes om de ulike harddiskene som er på markedet i dag.


Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal spare tid og penger - du får den beste eksterne harddisken til best pris direkte!Derfor trenger du en ekstern harddisk

Det er mange som bruker eksterne harddisker i dag. De er pålitelige, fungerer bra og koster ikke så mye. Takket være økt konkurranse fra skylagring og SSD (solid state disc)- lagring blir de også billigere.


Med ny teknikk som lar oss filme og ta bilder i høy kvalitet samler du fort på deg filer som tar mye plass på dataen eller smarttelefonen din. En ekstern harddisk passer derfor bra når du skal lette på lagrings trykket! 


Gjennomsnitts lagringen på en ekstern harddisk ligger på 500 GB som betyr at du kan fylle plassen på dataen eller smarttelefonen din flere ganger.


Ekstern harddisk eller SSD?

Hastigheten på harddisken spiller ikke så stor rolle om du ikke jobber med store filer og trenger et raskt arbeidstempo. Når du jobber med store filer anbefales det at du skaffer en SSD-disk i og med at disse kan flytte over store filer med mye informasjon raskt. Gjennomsnittshastigheten på en SSD-disk ligger i dag på ca 500mb/s mens en vanlig ekstern harddisk ligger mellom 80-160 mb/s.


Best i test ekstern harddisk 2024

Når vi ser hva ekspertene og forbrukerne synes er det én ekstern harddisk som skiller seg ut: WD Elements.WD Elements Portable ekstern harddisk

WD Elements Portable harddisken tilbyr en pålitelig og enkel løsning for ditt eksterne lagringsbehov. Med sin kompakte design og høye kapasitet gir denne harddisken deg friheten til å ta med deg store mengder data uansett hvor du går.


Lagringsplass

Her får du 2 TB lagring men denne disken finnes også med 1 TB, 3 TB og 4 TB. Med en rimelig pris og god ytelse med raske overføringstider fører du enkelt over store filer fra dataen eller smarttelefonen din.


Transportabel og allsidig

Den eksterne harddisken er veldig liten, kun 2cm høy, så den får lett plass i lommen. WD Elements Portable har både USB-C og USB 3.0 å velge mellom. Ingen ekstra strømkabler er nødvendige. Koble enkelt harddisken til datamaskinen din og begynn å overføre eller lagre umiddelbart. Den er kompatibel med både Windows og Mac.


Pålitelig og stor kapasitet

Enten du trenger ekstra lagringsplass for jobb, studier eller personlige filer, gir WD Elements Portable-harddisken pålitelig ytelse og stor kapasitet. Sikre dine digitale minner og filer med denne praktiske og bærbare lagringsløsningen. 


Garanti

Når du kjøper WD Elements Portable får du også 2 års garanti.


Her kjøper du testvinneren til best prisBest i test SSD-harddisk

Om du leter etter en harddisk med ekstremt høy ytelse er SSD noe for deg. Med store overføringsmuligheter kan du jobbe jevnt og uhindret med store filer. Den beste SSD harddisken akkurat nå er Samsung T7!Samsung T7 - rask lagring i slank design

Samsung T7 er en veldig populær harddisk og med sin kompakte design og høye ytelse er det ikke vanskelig å forstå hvorfor!


Rask dataoverføring

Overføringshastigheten er ifølge Samsung ca 540 mb/s men etter eksperttester lander det nærmere bestemt seg på 500 mb/s, dette er også veldig mye. Denne hastigheten gjør det mulig å redigere 4K-råmateriale direkte fra harddisken uten at den henger seg. Passer godt for deg som vil ha den beste lagringen eller bare trenger god flyt i arbeidet med store filer. 


Kompatibel med både PC og Mac

Samsung T7 tilbyr støtte for de fleste overføringsprotokollene (NVMe) og fungerer til både PC og Mac. Akkurat som andre harddisker trenger du å formatere den om du skal bruke den på en Mac. Dette gjør du enkelt under innstillinger på dataen din.  


Brukervennlig lagring med avanserte sikkerhetsfunksjoner

Samsung T7 er veldig brukervennlig og du får med et gratisprogram fra Samsung hvor du kan se hvor mye lagring som er brukes og øvrig informasjon. Dette programmet kan brukes til å kryptere hele lagringsplassen med 256 biters AES-kryptering. Med en blinkende LED-lampe på SSD-disken kan du også se når overføringen holder på.


Ekstern lagring på farten

Harddisken er liten nok til å få plass i lomma og kobles enkelt til dataen din, Android eller spillkonsoller. Du får med 2 kabler; en USB-C og en USB-A (3.0) Du kan altså bruke den om du har en data som er noen år gammel. Om du bruker USB 3.0 kabelen kan du dog forvente deg en reduksjon i overføringshastigheten.


Garanti

Når du kjøper denne SSD harddisken får du 3 års garanti fra Samsung!


Her kjøper du SSD harddisken til beste pris ssd ekstern harddisk test, ser du etter bærbar harddisk best i test? Finn ekstern harddisk mac best i test.


~ Få mer lagringsplass med den beste eksterne harddisken ~


Dette sier ekspertene om WD Elements 

The Wirecutter: gir WD Elements en andreplass i testen deres. Vinneren WD My Passport var litt raskere og tok dermed hjem seieren. De synes dog at om WD Elements er billigere enn My Passport er Elements et bedre kjøp i og med at det skiller seg så lite mellom disse.


CNET: Liker at WD Elements Portable tilbyr så stor lagringsplass for den lave prisen. De liker også at brukervennligheten og designen gjør det lett å koble den til dataer, spillekonsoller etc. De gir harddisken 4/5 stjerner.


Så sier forbrukerne om WD Elements 

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukerne synes om produktet vi anbefaler. Det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen når det kommer til bruken i hverdagen. Her kan du lese noen av omtalene WD Elements Portable har fått;


"Utrolig rask harddisk. Bra med USB3.0."


"Kjøpte denne for å få ekstra lagringsplass til PS4 og den fungerer helt fint."


"Gir rask overføring av data veldig grei å ta med når en er på farta"


" Denne fungerer supert til ekstra lagring av bilder på min iMac. Enkelt oppsett, med grundig fremgangsmåte på produsentens nettside. (link følger produktet)
Den er liten, gir rask overføring av data, den er stillegående og har kun en kabel som i tillegg er kort, så man slipper ledninger over alt. Jeg har prøvd andre typer, men dette er den beste jeg har brukt. Jeg har flere like, så jeg vet at de holder. Supert produkt, anbefales!!"


"Fungerer akkurat som lovet, gir bra overføringshastigheter og fungerer perfekt til å ha som lagring for plex server. Jeg anbefaler dette produktet." 


"Kjøpte denne for ~1 år siden og den fungerer finfint. Rask overføring og ingenting å klage på."


"Rask liten og stille. Fungerer utmerket sammen med AE og backup via Time Machine (OS 10.10.4). Formatert som Mac OS Extended (Journalført)/GUID."


"Rask og liten, ikke så mye mer å si. Stille som de fleste andre 2.5" enheter." "


"Liten og rask! Eneste ulempen er den merkelige kontakten (selv om den finnes på en hel del andre disker), som gjør at man må ha kabelen med seg for å være sikker på å kunne bruke disken."
SSD ekstern harddisk test - dette sier ekspertene om Samsung T7

PCMAG: Testet Samsung T7 og synes at det er en liten men høyt kapabel harddisk som har støtte for de fleste overføringsprotokoll og er kompatibel med de mest populære operativsystemene Windows og OS X. År 2020 kåret PCMAG Samsung T7 Touch til deres beste valg og om du ikke trenger fingeravtrykkslesing er Samsung T7 et godt valg. 


Storage Review: Synes at Samsung T7 er en utmerket harddisk som leverer god lagring i liten format. De liker også at den tilbyr kryptering med passord og anbefaler Samsung T7 til deg som leter etter en kompakt og rask løsning for lagring av filer.


Tom's Hardware: Gir Samsung T7 4/5 poeng. De synes den blander raske overføringer med sikker kryptering i en attraktiv design. De opplevde dog at overføringstiden ikke ble like rask som ventet når det var ekstra store filer. De synes også at garantien på 3 år er litt kort og hadde gjerne villet ha noen år til.


PC för alla: Gir Samsung T5 en delt førsteplass sammen med WD My Passport SSDSilicon Power Bolt B80 og Sandisk Extreme 600. De liker SSD harddiskens ytelse, effektive kryptering og at den har en rimelig pris. Når de nevner ulempene med harddisken synes de den er litt for stor og at det ikke følger med noe backup-program.


Techradar: Gir Samsung T5 SSD 4,5/5 stjerner. De liker at den er kompakt og rask. De sier at den passer alle som vil ha rask lagring og spesielt til de som trenger god flyt i arbeidet. Når det gjelder ulempene synes de den er litt dyr og mener at den mindre modellen, T3, kan være et bedre kjøp om ikke overføringshastigheten og USB-C er viktig for deg.


PCWorld: Gir 4/5 stjerner til Samsung T5 SSD. De liker at den er liten, lett, robust og ytelsen. At T5 har raskere USB-tilkobling er noe PCWorld verdsetter. De avslutter det hele med å si at Sandisk Extreme 900 fortsatt er kongen av rask overføring men de foredrar Samsung T5 på grunn av det kompakte formatet og den kraftige ytelsen.


PCMAG: Liker ytelsen, fleksibiliteten og det kompakte formatet hos Samsung T5. Med stor lagringsplass og rask hastighet synes de den passer best til den som trenger rask overføring av store filer. De synes at ulempen med T5 er prisen.


Så sier forbrukerne om Samsung T7

Som vi skrev tidligere så nøyer vi oss ikke bare med å høre hva ekspertene synes, vi vil vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet synes. Her kan du lese noen av omtalene Samsung T7 har fått;


"Superfornøyd med både produktet, prisen og leveransen. Kjapp disk, liten og snerten. På størrelse med en halv.sigg-pakke. Lett å koble til både mobil, nettbrett og pc. Tar lite plass og har lyst på flere i forskjellige farger. 😊." 


"er veldig fornøyd - bruker den med iPad Mini or MacBook Pro og det er ingen problemer so langt - funker utrolig rask (oh yeah!) anbefales!"


"Har hatt en roterende disk for backup tidligere. Fant ut at tiden var moden for å skifte til SSD. Svært fornøyd."


"Veldig fornøyd med produktet, funker utmerket, liker også størrelsen på den da den får plass i lomma, noe som er gull" 


"Kjøpte denne disken som skal brukes på reiser som eksternt lager for bilder og den er jammen mindre enn jeg så for meg (kunne selvfølgelig tatt et målebånd og tegnet opp som anbefales) veldig lett og liten og det fulgte med både USB-C til C og til A så den virker med både nyere og eldre PC'r. Vurderer å flytte primærlageret til den så jeg kan ta med Lightroom katalogen hvor enn jeg er (med begrensningene om at de faktiske filene ikke alltid vil ligge på denne disken)"


"Veldig fornøyd! Rask, lett og smidig." 


"Jeg tenkte at det skulle bli en liten boost fra en normal harddisk men så feil jeg hadde! Når de sier at den er rask, så mener de virkelig at den er rask. Verd pengene."Tips 1: Om du er på utkikk etter en bærbar PC kan du se hvilken bærbar PC som er best i test her!


Tips 2! Trenger du en powerbank finner du vår powerbank test her. Du kan også lese om beste datahøyttalere og PC-skjerm best i test.


Tips 3: Pass på å gå med i Facebook-gruppen vår så får du et lite vink når det er tilbud på en best i test-vinner. Det betyr at du får det beste produktet til best pris! Klikk på Liker så holder vi øyene oppe for deg!
Philip Andrén

Best i test: Ekstern harddisk

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.

Testen ble sist oppdatert