løpesko test 2023 - joggesko test

Løpesko test 2024 - her finner du de beste joggeskoene

Om du skal kjøpe deg joggesko og vil vite hvilke som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! Vi har gransket alle aktuelle eksperttester og viktigst av alt - fått greie på hvilke vanlige forbrukere er mest fornøyd med.


Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige kjøp og få de beste løpeskoene til best pris direkte!


Beste joggesko 2024


Velg rett joggesko

En oppfriskende løpetur er som balsam for sjelen, men det gjelder å ha rett sko så du ikke skader deg. Feil sko kan koste deg dyrt, både økonomisk fordi du må kjøpe nye, men også farlig for helsa di da feil sko kan føre til belastningsskader på muskler og ledd. Dette er først og fremst viktig for deg som ikke har trent før og eldre mennesker som ikke har like sterke ledd.


Men det er ikke bare skoene som er viktig når du gir deg ut i mosjonssporet. Ifølge eksperten Andrew Walker er det like viktig at du har bra løpeteknikk. Det er f.eks. derfor profesjonelle løpere bruker spesialister som kan alt om løpeteknikk og kan guide løperen til å gjøre treningsøkta så effektiv og snill mot kroppen som mulig.


I tillegg til løpeteknikk er komfort og demping viktig. Komfort gir bedre stabilitet som motvirker at skoen roterer, som i sin tur reduserer risikoen for at foten vrir seg når den lander. Dette reduserer risikoen for skader i fotledd og knær.


Ulike løpestiler - Nøytral pronasjon, Supinasjon og Overpronasjon

En nøytral sko passer de som har en løpestil der hulfoten holder kroppsvekten oppe for så å "rulle" frem over fotsålen. Denne løpestilen betyr at du ikke trenger samme stabilitet i skoen. Nøytral pronasjon er det aller vanligste og omfatter nesten halvparten av alle løpere. En nøytral sko er derfor mer dempende enn en stabil og har oftest en tykk såle. 


De andre løpestegene kalles for overpronasjon og supinasjon. Overpronasjon står ca. 40% av alle løpere for og dette innebærer en tydelig rulling innover av foten. De som har overpronasjon trenger en stabil sko med støtte på innsiden for å gi demping. 


Supinasjon er veldig sjelden og betyr at løpestegene tas på utsiden av foten. De som har supinasjon trenger en sko som er vanskeligere å vri og med god demping.


Underlag - dette bør du tenke på

Noe som også styrer hvilken type sko du skal kjøpe er underlaget du skal løpe på. Om du mest springer i bymiljø som asfalt og fortau er det viktig at du har en sko som er myk og gir mye demping i og med at asfalten er hard og sliter lettere på kroppen. En enkel måte å se om en løpesko har mye demping er ved å kikke på sålens tykkelse - jo tykkere såle jo mer demping. 


Løper du mye i terreng kan du satse på en hardere og lettere sko i og med at du ikke trenger like mye demping. Det samme gjelder om du kun springer på løpebånd, disse har allerede demping i seg. Det er også viktig å velge en grovt mønstret sko om du løper mye i skog og mark eller på vinteren når det er snø. Et grovere mønster gir bedre grep.


De løpeskoene vi har kåret til best i test kommer hovedsakelig å være lette i vekt og gir god demping.Best i test joggesko dame

Skoene som lenge har dominert joggeskomarkedet er Adidas, Asics, Nike og New Balance, men ser vi til hva ekspertene og forbrukerne synes akkurat nå har vi en tydelig vinner; Hoka One One Clifton 8.

 

 


Hoka har funnets siden 2009 og har siden begynnelsen produsert joggesko med god demping. Dette har gjort at de flere ganger har fått priser for de aller deiligste skoene. Hoka One One Clifton 8 er en sko som passer til både lange og korte løpeturer.


Skoen veier kun 201g og har en undersåle som er produsert i EVA-material (brukes i majoriteten av løpesko). Skoen har et dropp på 5 mm (hældel som er 29mm og framfots-del på 24mm). Ved framfoten får du også sjenerøst med rom for tærne.


Toppdelen består av ett mesh-nett som puster bra, har god kvalitet og tåler å bli brukt mye. Noe som verdsettes mye med denne skoen er at midt-delen der du knytter snøret holdes på plass og ikke glir rundt, noe som kan være tungvint når du er ute og løper.


Lengst bak på skoen finnes det et akillesbånd som gjør det enklere å ta av og på skoen, men dette er såpass hardt så hælen låses fast og får god støtte.


Byggekvaliteten er velkomponert og du får en deilig sko som kan løpe flere hundre kilometer før det er på tide å bytte sko.


Hoka Clifton 8 er en bra treningssko for deg som løper regelbundet og leter etter en nøytral og dempende sko - og takket være rask respons fungerer den også bra når du bestemmer deg for å øke takten. 


Her kjøper du Hoka Clifton 8 (dame) til best pris

Best i test joggesko herre


Hoka One One Clifton 8  er en bra sko for deg som løper på en daglig basis på blandet underlag og spesielt bra på asfalt. Med en myk såle gir den deg en stabil grunn for føttene og eliminerer belastninger på muskler og ledd, spesielt knær og hæler. Er komfort og stabilitet viktig for deg er dette skoen du leter etter.


Skoen har drop opp til 5mm, altså bakdelen er 5mm høyere enn ved tærne. Skoen er lett og veier bare 247 gram og i og med at den har så bra demping er det ikke noe problem med lengre løpeturer. 


Skoen har en kraftig byggekvalitet og tross slitasje er det ingenting som påvirker skoens ytelse. Med denne skoen kan du lett løpe flere hundre kilometer før det er på tide å bytte.


Toppdelen består av ett mesh-nett som puster bra, har god kvalitet og tåler å bli brukt mye. Noe som verdsettes mye med denne skoen er at midt-delen der du knytter snøret holdes på plass og ikke glir rundt, noe som kan være tungvint når du er ute og løper.


Lengst bak på skoen finnes det et akillesbånd som gjør det enklere å ta av og på skoen, men dette er såpass hardt så hælen låses fast og får god støtte.


Hoka Clifton 8 er en bra treningssko for deg som løper regelbundet og leter etter en nøytral og dempende sko - og takket være rask respons fungerer den også bra når du bestemmer deg for å øke takten.


Her kjøper du Hoka Clifton 8 (herre) til best pris


Her kan du se hva Framsport sier om hva som er nytt med Clifton 8 sammenlignet med Clifton 7:
Hoka joggesko - dette sier forbrukerne om testvinneren

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva vanlige forbrukere som allerede har har kjøpt og brukt produktene vi anbefaler synes om dem, det er jo tross alt de som har den største og viktigste erfaringen om bruken i hverdagen. Her kan du lese noen av omtalene Hoka One One Clifton 8 har fått;


"Helt fantastiske sko å ha på seg!"


"Rask, effektivt og sikkert kjøp. Anbefales 😃"


"Er kjempefornøyd og glad at jeg gikk for disse,fin demping og bra for ryggen min."


"Veldig gode sko. Men gå en str opp i forhold til din normale str."


"God sko behagelig demping"


"Utruleg gode sko, dei beste Hooka eg har hatt på foten :) Litt smale i modellen som gjer at dei sitt godt på. Normale i størrelsen."  


"Hoka har de beste skoene. Behagelige å bruke og ikke et gnagsår i sikte, selv med helt nye sko."


"Supre sko som er lette og deilige. Bruker str. 40, og de passet perfekt i den str."


"Nydelige løpe sko til asfalt" 


"Veldig fornøyd!"


"Fine sko, lettere enn Bondi. Til mine føtter var Clifton et bedre valg enn Bondi. Passer ikke min fot helt, føler foten ikke passer 100% i sålen. Kan være en vanesak. Gode sko, gir 4/5 da foten ikke falt "rett" i sålen."


"Elsker disse! Har hatt de tidligere modellene, og denne er virkelig en oppgradering. Bedre demping. Anbefales virkelig" 


"Beste skoene jeg noengang har kjøpt"


Ulemper da? Disse vil vi jo gjerne kjenne til før vi bestemmer oss for å handle og det som noen forbrukere påpeker er at de er litt små i størrelsen og at det kan være lurt å ta en størrelse større enn det du pleier.


Joggesko Hoka - dette sier ekspertene om Hoka One One Clifton

AktivTrening: har testet 15 ulike løpesko og kårer Hoka One One Clifton 8 til best i test av nøytrale sko med 5,5/6 poeng.. De skriver at "Fra å være en vanlig lettvektssko har Clifton med  årene utviklet seg til å bli en lett og myk treningssko til lette løpere eller dem som ønsker maksimal demping og lavest mulig vekt. Den åttende versjonen er ikke noe unntak... Skoen er lett og dynamisk, og egner seg til alt fra langturer til tempoøkter. En ren fornøyelse!"


Löparshop: har testet Hoka Clifton 8 og konkluderer det hele med at dette "er en suveren multitreningssko. Vil du kun eie ett par løpesko er disse et bra alternativ i og med at du kan bruke dem til alle typer trening. Den vanlige eller uerfarne løperen kommer til å kunne bruke Clifton 8 til alle slags løpeturer - selv når det skal gå fort. Den raskere løperen kommer mest sannsynlig til å synes at Clifton 8 passer på de litt langsommere løpeturene."  


SoleReview: Gir Hoka Clifton 7 hele 96/100 poeng og synes det er en utmerket sko for både lange og korte løpeturer takket være den utmerkede dempingen og komforten.


Sportamore gir Hoka Clifton 7 hele 9/10 poeng. Den ble raskt en favoritt blant både kvinner og menn. De skriver at det er et bra valg for deg som vil ha en skikkelig dempet joggesko og som løper mye i byen på asfalt. Den fungerer også for deg som skal løpe maraton og vil ha en dempet venn under det lange løpet, eller om du ofte får vondt i kne eller hofteledd når du løper og trenger en sko som avlaster kroppen.


Løpeeksperten Julie Elkær har testet Hoka Clifton 7. Hun oppsummerer det hele med "Har du ikke prøvd Hoka One One Clifton tidligere kan jag kraftig anbefale denne sko, og spesielt denne versjonen.
Dette da Clifton 7 kommer med alle de beste egenskapene fra alle forgjengerne sine. I det hele tatt er det en fantastisk sko om du vil ha suveren støtdemping og skikkelig bra komfort." 


Framsport.no har testet Hoka Clifton 7 og de konkluderer det hele med "Her får du det ypperste av demping innpakket i en lett sko. Bruk den som en løpesko, fritidssko, jobbsko eller sneakers. Valget er ditt.

Og ja: Clifton 7 er også tilgjengelig i WIDE-utgaven som gjøre den litt romsligere i tåboksen."


Runrepeat skriver at ekspertene gir Hoka Clifton 7 90/100 poeng og over 50 000 forbrukere gir den i gjennomsnitt 4,5/5 poeng! De liker at skoene er komfortable, lette, puster godt, myke, at størrelsene er bra og at de er stabile. 


Runningshoesguru: Testet Hoka One One Clifton 7 og ga den 4,5/5 poeng. De synes at skoen har en imponerende vekt-til-dempingsforhols og gir en sikker, komfortabel og lett overdel. De synes det kan være negativt med den myke sålen når du skal løpe fort i og med at den føles litt treig når tærne løfter fra bakken innen neste steg. Det er en av grunnene til hvorfor mange proff-springere har sagt at de løper litt langsommere i denne skoen.


Aftonbladet, april 2020: har testet 12 herre- og damemodeller og tatt stilling til vekt, passform og pris. De gir forgjengeren Hoka Clifton 6 en andreplass med 4/5 poeng. De liker den lave vekten, utmerkede demping, bra sidestabilitet, deilige passform og komfort.
Tips 1: Om du vil ha noen bra og behagelige hodetelefoner til løpeturen din kan du lese om hvilke in-ear hodetelefoner som er kåret til best i test, og vil du heller ha over-ear hodetelefoner kan du se hvilke støydempende hodetelefoner som er best i test her!


Tips 2! Vil du vite hvilket proteinpulver som er best kan du lese vår proteinpulver test her!


Tips 3! Om du liker oss like mye som vi liker deg kan du klikke deg inn på Facebook-siden vår å klikke på Liker! Da holder vi øyene oppe for deg og skriver en liten notis når det kommer noen bra tilbud eller rabattkoder du kan ha bruk for!
Christopher Holmerin

Best i test: Løpesko

Christopher - VD på Bäst i test Guiden siden år 2018. Christopher er utdannet siviløkonom og systemviter med over 20 års erfaring innen medier, markedsføring og kommunikasjon. Christopher har hatt ansvar for flere svenske og internasjonale websider innen blant annet nyheter til Hem & Trädgård, innredning, båtliv med flere andre interesseområder. I tillegg til dette har Christopher også arbeidet som universitetslærer. 


Spesialinteressene som Christopher gransker og skriver om på Bäst i Test Guiden er innen Økonomi, Smarte Hjem, Trening, Hus & Hage og Data & IT.

Testen ble sist oppdatert