Her er det beste actionkameraet! Actionkamera - best i test

Test Actionvideokamera 2018

Skal du kjøpe et holdbart videokamera til å filme dine eller noen andres eventyr og vil vite hvilket actionkamera som er best idag? Da har du kommet helt rett!

 

Vi har lest alle aktuelle tester og dessuten fått greie på hva vanlige forbrukere synes om videokameraene sine. Vi har samlet resultatene på denne siden så du enkelt og greit kan se hvilket actionvideokamera som er best akkurat nå. Da slipper du kostbare feilkjøp, og kjøper rett kamera direkte.

 

Fra videokamera til action cam

Interesset for videokameraer er lite idag. Du leser i og for seg denne teksten akkurat nå og beviser at det fortsatt finnes de som er interessert av å kjøpe et skikkelig bra videokamera. Men ettersom etterspurselen er liten er også interesset lavt fra ekspertene til å vurdere nyheter.

 

En ny og spennende kategori er dog så kalte “actioncam”, spesielle videokameraer som kan festes på filmeren for å spille inn aktiviteter som skikjøring, fossrenning, fjellklattring eller motorsykkelkjøring. Og det er akkurat denne typen av kamera som vi nå skal granske for å komme frem til hvilket som er best idag.

 

Denne produsenten gjør det beste videokameraet

Hvilket merke er det som gjelder idag om jeg vil ha et riktig bra actionkamera? Jo – siden flere år tilbake er det en produsent, og egentlig en kameramodell, som har stått som alenehersker om du er interessert av det beste! Det handler om velkjente GoPro og kameraene deres i Hero-serien.

 

Den senere tiden har dog GoPro fått en konkurrent, som ikke minst takket være en lavere prislapp, har lykkes å ta flere markedsandeler fra den tidligere ubestridte vinneren. Her er det blant annet Sony som med HDR-AS modellene sine er pigge og prøver å løpe ifatt GoPro ved å ha skikkelig bra actionkameraer til gunstige priser.

 

De merkene som ikke har fått så gode resultat i testene er Liquid Image, Rollei og HTC. Disse produsentene kan det altså være lurt å unngå om du er på jakt etter det som er best.

 

Best i test – Actionkamera 2018

Selv om GoPro har fått verdige konkurrenter er det allikevel ikke vanskelig å velge en vinner når man kikker tilbake noen år i tiden og dessuten tar hensyn til hva forbrukerne sier om kameraene sine. GoPro er fortsatt best – enkelt og greit!

 

Se dagens aktuella pris

 

Beste actionkameraet – GoPro Hero5 Black

(Klikk på kameraet for å lese om det på GoPros hjemmeside)

 

GoPro Hero har funnes i mange versioner men den siste er Hero5 Black som kom ut på markedet høsten 2016. De tidligere generasjonene har blitt best i test i mange år, i mange magasiner som du kan se lengre ned på denne siden.

 

Det som er nytt med denne modellen er blant annet at det er vanntett ned til 10 meters dyp uten ekstra kamerahus. Det er med andre ord ingen problem om du vil ta med kameraet til havet eller bassenget. Det spiller også inn lyd i stereo.

 

GoPro Hero5 Black har 4K video og kan fotografere med opp til 12 megapixel. Den har en 2 toms pekeskjerm men kan også styres med stemmen som betyr at du kan gi det kommando ved å prate med det. Det har også en bra bildestabilisator så filmene dine blir så jevne som mulig. Du kan også filme i skikkelig slowmotion i full HD med 120 bilder per sekund.

 

Med den integrerte GPS:en tagges bildene dine så du kan se nøyaktig hvor de er tatt. Den har både USB, WiFi og HDMI-kobling og vekten er bare 118 gram. I og med at den dessuten er veldig liten, 62 × 44 × 34 mm, er den lett å feste der du ønsker. Den klarer minneskort opp til 128 GB så du kan filme mye, i høy kvalitet, uten å uroe deg for at alt skal få plass. 

 

Kikk gjerne på GoPro`s video på 6 minutter her så får du se når de går igjennom de viktigste delene og viser bildeeksempler fra dette videokameraet. 

 

Dette sier ekspertene og forbrukerne

Helt siden GoPro Hero kom ut på markedet har det vært ekspertenes favoritt. Det er ingen tvil om den saken, som du kan se i testene lengre ned på denne siden.

 

Når det gjelder forgjengeren, Hero 4 Black, skrev f.eks. Lyd og Bilde våren 2015 at “GoPro Hero 4 Black Edition feier gulvet med resten. Du får ikke et kamera i nærheten av dette.” GøteborgsPosten mener ved samme tidspunkt at “Kameraet fra GoPro er best når håndterbarheten og bildekvaliteten veies sammen”.

 

Når det gjelder den seneste modellen, Hero 5 Black, handler det mest positive om at kameraet nå er vanntett og at det blir veldig bra og stabile bilder. Touchskjermen er lett å bruke og fungerer utmerket.

 

TechRadar mener at “Hero5 Black er det beste GoPro-kameraet på mange år” og konstaterer at “det her er det actionkameraet vi alltid har hatt lyst på!”

 

I Lyd & Bilde ble det kåret til best i test våren 2017 og magasinet oppsummerer med ordene: “GoPro Hero5 Black leverer fremragende bildekvalitet, lett betjening og er vanntett fra fabrikken. Det er vanskelig å finne noe å klage over.”

 

Forbrukerne hyller også dette actionkameraet og skriver anmeldelser som; “Et sykt bra kamera til både bilder og videoer. Kan ikke bli mer fornøyd. Vanntett, bildestabilisator, bra lyd. Helt klart GoPro`s beste. Veldig lett å bruke” og “Filmkvaliteten kan man ikke klage på, helt uslåelig” og “Har brukt kameraet flittig, både over og under vann. Tydlige, fine bilder og video. Lett å bruke” og “Stemmegjennkjenneren fungerer skikkelig bra.”

Gjennomsnittspoengene fra 120 forbrukere er 4.6 av 5.0, som får ses som utrolig bra!

 

Her er svakhetene med dette kameraet

Som vanlig her på Best i test Guiden vil vi også vite ulempene med et produkt før vi kjøper det. Det er jo alltid svakheter med alle ting, men ved å kjenne til disse på forhånd kan vi ta med disse når vi skal bestemme oss.

 

Det som oftest kommer frem med Hero 5 Black er at flere forbrukere synes lyden er dårlig. Noen sier også at batteritiden er i korteste laget og at inspillingsindikatoren er for svak og derfor vanskelig å se i visse lys. Ellers er forbrukerne og ekspertene veldig fornøyd med det de får se.

 

Her kjøper du kameraet til best pris

 

Outnorth selger actionkameraet for bare 3001 kr inkludert frakten hjem til deg.

 

Vil du kjøpe dette kameraet hos Teknikmagasinet betaler du 3399 kr inkludert frakt.

 

Disse testene har vi gransket

Les gjerne de tester som finnes, både når det gjelder vanlige videokamera og actionkamera. Vi har lagt ut tester her nedenfor fra 2014 og framover og du ser de siste testene lengst opp på lista.

 

Magasinet M3, våren 2018: Testet Gopro Hero 6 Black for å se om det er verdt den høye prisen. Etter testen fikk kameraet hele 9 av 10 poeng og utnevnelsen “M3 anbefaler”. Anmeldelsen lyder; “Det er helt klart kompetente alternativ til Gopro, fra f.eks. Sony, men nye Hero 6 Black kombinerer fantastiske bilder med smarte funksjoner, et enkelt brukergrensesnitt og et hav med tilbehør til alle tenkbare bruksområder. Prislappen er høy, men dette er uten tvil kongen blant actionkamera akkurat nå.”

 

Magasinet M3, høsten 2017: Gjorde en test på Lamax X10 Taurus og ga den 8 av 10 poeng. Kameraen fikk også utnevnelsen “M3 Anbefaler” og magasinet summerer det hele med; “Med et jevnt format, mange instillingsmuligheter og bra bildekvalitet overasker Lamax X10 Taurus positivt og kan til tross for den lave prisen, helt klart måle seg med dyrer konkurrenter. Det er bare små detaljer som hindrer denne fra å få toppkarakter.”

 

TV2 / Lyd & Bilde, våren 2017: Testet actionkameraer og tildelte utnevnelsen ‘Beste Actionkamera 2017’ til GoPro Hero 5 Black. “Kameraet har utmerket bildekvalitet, enkel å bruke og er vanntett direkte fra fabrikken. Det er vanskelig å finne noe å klage på.” Med hele 5 av 6 poeng ble den best i test.

 

EISA Award, høsten 2016: Prisen for Beste actionkamera 2016-2017 ble i år tildelt Olympus Tough TG-Tracker. Anmeldelsen lyder; “TG-Tracker kombinerer arven fra Olympus vel likte Tough-kameraer med lettheten hos actionkameraer og resultatet blir et slags nytt verktøy for eventyrlige fotografer. Kameraet er støtsikker, støvtett, vanntett og tåler trykk i en liten pakke på bare 180 gram.” 

 

Magasinet M3, høsten 2016/vinteren 2015: Gjorde en sammenligningstest for å få frem det beste actionkameraet. Best i test ble Gopro Hero 4 Black Edition da dette kameraet ifølge magasinet har en fantastisk bildekvalitet, godt utvalg av stativ og kan dessuten filme i 4k med 30 fps. Poengsummen ble 8 av 10, som også Sony FDR-X1000V og Garmin Virb XE fikk.

 

EISA, sommeren 2016: Delte ut prisen Beste videokamera 2015-2016 til Panasonic HC-WX970 med begrunnelsen: “Filmskapere som søker etter en 4K videokamera kan slutte å lete i og med at Panasonic HC-WX970 – er en prisgunstig modell som har plass til fornuftige funksjoner i det kompakte formatet sitt.”

 

Mobil, høsten 2015: Testet seks actionvideokamera og den som ble kåret til best i test ble Gopro Hero 4 Black Edition som fikk hele 18 poeng. Den billigere Sony X1000V fikk andreplassen med 16 poeng i denne testen.

 

Expressen, våren 2015: Med seks små modeller på startfeltet, der 4 er fra RC Tech, plasserte modellene Innovv C1, C2 og C3 og Mobius seg øverst på pallen med poengsummen 5 av 5. Resultatene var gjennomgående jevne og høye.

 

Gøteborgs-Posten, våren 2015: Testet 8 actionkamera gjennom en utforkjøring. Noen testvinner ble ikke kåret, men testpanelet konstaterte at “Kameraet fra GoPro klarer seg best når håndterbarhet og bildekvalitet veies sammen. Det som taler imot er prisen på fler tusen kroner.”

 

Magasinet M3, våren 2015: Testet Gopro Hero 4 Black Edition og ga den 8 av 10 poeng. Kameraet fikk utnevnelsen “M3 anbefaler” og anmeldelsen lyder; ” Om du vil ha et fantastisk actionkamera med fullt av muligheter når det gjelder tilbehør, er dette et bra kjøp. Om du nøyer deg med et litt enklere kamera kan lillebror Silver være et billigere alternativ.”

 

Ljud & Bild, våren 2015: Gjorde en test på fem actionvideokamera og kåret GoPro Hero4 Black Edition til best i test. Videokameraet fikk 6 av 6 poeng med lovordene; “GoPro Hero4 Black Edition feier gulvet med resten. Markedets klart beste actionkamera har bedre videokvalitet enn noen vi har testet før, og du kan velge mellom et vell av oppløsninger og innstillinger. Pluss for 4K i 30 fps og 1080p i 120 fps!”

 

Magasinet M3, våren 2015: Testet 4K-videokameran Panasonic HC-WX970 og ga den 8 av 10 poeng. Den fikk også utnevnelsen “M3 anbefaler” og anmeldelsen lyder; “Veldig naturlig bilde som fungerer i alle lysforhold. Så nære proffkameraet man kan komme i den størrelsen og prisen!”

 

EISA, høsten 2014: Kåret det dyre 4K kameraet Sony FDR-AX100 til det “Beste videokameraet 2014-2015. EISA skriver; “…en lett og kompakt konstruksjon med komponenter av høy kvalitet og gir filmskaperen et ypperlig kreativt verktøy.” 

 

Magasinet M3, våren 2014: Testet Panasonic HC-W850 og ga det 8 av 10 poeng. Det fikk også utnevnelsen “M3 Anbefaler”.

 

Aftonbladet, våren 2014: Det ble en hard kamp for å finne det beste actionkameraet av de 10 som var på startlinjen. Ikke mindre enn 7 modeller fikk  4 av 5 poeng og deler dermed på førsteplassen. Vi finner blant annet GoPro Hero3+, JVC Addixxion GC-XA2 og Contour Plus 2 på gullplassen. 

 

Svenske TV-programmet Plus, vinteren 2014: Det dyreste actionkameraet GoPro Hero3+ Black edition tar hjem seieren i samtlige kategorier.

 

Magasinet Lyd & Bilde, vinteren 2014: I en test av 8 actionkamera ble GoPro Hero3+ Black edition kåret til Best i test med 22 av 24 poeng.

 

Film eventyrene dine med kameraet som er best i test!

 

Tips! Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har SALG på actionkameraet her ovenfor! På den måten kan du gjøre et kupp = det beste kameraet til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!

 

Er du først og fremst ute etter å ta stillbilder så er det bedre med et vanlig kamera. Vi vet hvilket speilreflekskamera som er best i test akkurat nå!

Du ønsker deg kanske et nytt TV som du kan se alle de nye filmene du har gjort med det nye actionkameraet ditt? Da kan du klikke deg inn her for å se hvilket TV som er best.


 • Søk på Best i Test Guiden


 • Kjøp billig på Internett
 •  

  3001 kr
  (Fri frakt)

   

   

  3399 kr
  (Fri frakt)

   
Om Best i Test Guiden