actionkamera test 2023,best i test actioncamera

Best i test actionkamera - for deg som liker fart og eventyr

Om du er ute etter det beste actionkameraet til best pris akkurat nå har du kommet helt rett!


Vi har gransket alle aktuelle eksperttester og viktigst av alt -  fått greie på hva vanlige forbrukere synes om actionkameraene sine.


Alt dette har vi samlet på denne siden så du raskt kan få svar på hvilket kamera som er best i test akkurat nå. Du slipper kostbare feilkjøp, og kjøper rett kamera direkte.


Beste actionkamera 2024


Fra videokamera til action cam

Interesse for videokameraer er minimalt i dag. Du leser i og for seg denne teksten akkurat nå og beviser at det fortsatt finnes de som er interessert av å kjøpe et skikkelig bra videokamera. Men i og med at etterspørselen er liten så er også interesse lavt blant ekspertene til å vurdere nyheter.


En ny og spennende kategori er dog så kalte “actioncam”, spesielle videokameraer som kan festes på filmeren for å spille inn aktiviteter som skikjøring, fallskjermhopping, fossrenning, fjellklatring, motorsykkelkjøring m.m. Og det er akkurat denne typen av kamera som vi nå skal granske for å komme frem til hvilket som er best i dag.


Denne produsenten gjør det beste videokameraet


Hvilket merke er det som gjelder i dag om jeg vil ha et skikkelig bra actionkamera? Jo – siden flere år tilbake er det en produsent, og egentlig en kameramodell, som har stått som alenehersker om du er interessert av det beste! Det handler om velkjente GoPro og kameraene deres i Hero-serien.


De seneste årene har dog GoPro fått en konkurrent, som ikke minst takket være en lavere prislapp, har lykkes å ta flere markedsandeler fra den tidligere ubestridte vinneren. Her er det blant annet Sony som med HDR-AS modellene sine er pigge og prøver å løpe fatt GoPro ved å ha skikkelig bra actionkameraer til rimelige priser.


De merkene som ikke har fått så gode resultat i tester er Liquid Image, Rollei og HTC. Disse produsentene kan det altså være lurt å unngå om du er på jakt etter det som er best.



Actionkamera Go Pro Hero 9 - best i test


En rekke aviser og teknologi-nettsted har testet markedets beste action cam og alle er enig: ingen slår GoPro! Nylig lanserte de etterfølgeren til den utrolig populære modellen Hero 8 Black – GoPro Hero 9 Black. Og siden det har gått en stund siden lanseringen har prisen gått ned en del, det liker vi!


GoPro Hero har mange versjoner og den siste er Hero9 Black som kom ut på markedet høsten 2020. De tidligere generasjonene har blitt kåret til best i test i mange år både her på Best i test Guiden og mange tekniske magasiner som du kan se lengre ned på denne siden.


Dette kameraet er fullpakket med teknikk som blant annet gir deg mulighet til å livestreame filmene dine samt en avansert stabiliserings funksjon Hypersmooth. Denne tar bort så godt som alle humper som betyr at det blir mye roligere filming. Med den nye versjonen, Hypersmooth 3,0 har du ikke behov for stabilisator, du kan gå, løpe eller sykle og fortsatt få en stabil video.


Med funksjonen Timewarp 3.0 får du til en enda bedre hurtigspoling. I kombinasjon med Hypersmooth betyr dette at du også kan være på sprang og fortsatt få en stabil video i høy kvalitet. det betyr at du kan ta kreativiteten til enda høyere nivå og få skikkelig kule resultat. Vil du pause Timewarp kan du gjøre dette under innspilling.


Det som er nytt med den oppdaterte nieren er blant annet en ny sensor på 20 megapiksel og filming i 5K på 30FPS mens 4K går å filme i 60FPS. Velger du å filme i Full HD 1080p kan du få hele 240FPS.


På bakskjermen kan du styre funksjoner og se videoene du har filmet. Det er en touch-skjerm og har god bildekvalitet. En del eksperter og forbrukere har dog klaget på at denne kan henge seg som gjør at det kan være vanskelig å manøvrere mellom funksjonene. Men du kan også styre kameraet fra smarttelefonen din.


GoPro Hero 9 Black er en slitesterk venn i både skibakken og skateboardrampen med et enkelt display som du lett sveper deg fram på. Akkurat som forgjengeren er den vanntett ned til 10 meters dyp og med den integrerte GPSen tagges bildene/filmene dine så du kan se nøyaktig hvor de er tatt.


En morsom, men også viktig funksjon (med tanke på når kameraet brukes) er muligheten til å styre kameraet med stemmen din som betyr at du kan gi det kommando ved å prate med det. Med setningen “Gopro, start recording” kan du sette igang kameraet på avstand. Ellers så går det selvfølgelig an å styre disse funksjonene i mobilappen med Wi-Fi tilkobling.


Når du skal føre over bildene og filmene dine til telefonen og dele på sosiale medier gjør du dette enkelt og trådløst via innstillingene på den medfølgende appen. I appen kan du også velge å dele direkte på de sosiale mediene dine.


Batteritiden for Hero9 Black skal rekke i ca 1h og 20 min ifølge GoPro. Dette refererer til kontinuerlig filming i1080p/240FPS. Men velger du å gå ned i FPS, til 60, skal batteriet rekke i 1h och 40 min.


Kikk gjerne på GoPro`s egne video på 2 minutter her som byr på både en gjennomgang av nyhetene samt filmsekvenser som får deg til å lengte bort.

gopro hero 9 best i test,gopro kamera test,

Bakskjermen på GoPro Hero Black 9


GoPro Hero 9 - dette sier ekspertene om testvinneren

Helt siden GoPro Hero kom ut på markedet har det vært ekspertenes favoritt og her kan du se hva ekspertene skriver i testene sine:


Digital Camera World, 2022: I seneste test får GoPro Hero 9 Black hele 5/5 poeng. Det beskrives fortsatt som et utmerket actionkamera som filmer i 5K, har bra stabilisering og et stort utvalg av tilbehør.


Pocket-link, 2021: Er veldig fornøyd med GoPro Hero 9 og hyller først og fremst Hypersmooth og evnen til å stabilisere bilder med hjelp av smarte algoritmer. De liker også at det har støtte for 5K oppløsning og filming i full HD (1080p) med 240FPS.


Techadvisor, 2021: Gir GoPro 9 4/5 poeng og er veldig fornøyde. De synes det er det mest kapable GOPro kamera du kan kjøpe nå og liker blant annet Hypersmooth, skjermen og at den har god ytelse utendørs. De gir litt minus for at de synes det er litt for stort og at skjermen på baksiden kan henge seg opp av og til.


TEK, 2020: skriver at "Hero 9 Black er GoPros beste Hero-kamera hittil" og gir den 8,5 av 10 poeng og utnevnelsen Anbefalt. De nevner fordeler som blant annet god bildekvalitet, vanntett uten ekstra hus, gir anstendig lyd, ekstra selfie i front, knallgod digital stabilisering, bedre batteritid enn forgjengeren, gode muligheter for sakte film mm.


Techradar, 2020: Testet GoPro Hero 9 Black akkurat når den kom ut og skrev da i testen sin at "Det nyeste flaggskipet fra GoPro er det mest allsidige actionkameraet som noen gang er skapt". Techradar liker at den har støtte for 5K, den forbedrede batteritiden fra forgjengeren og at det finnes programvare som både Timewarp og Hypersmooth.

De gir minus for at skjermen på baksiden henger seg opp iblant og at den ikke har støtte for 4K i 120FPS.


Wired, 2020: Gir GoPro Hero 9 Black 9/10 poeng og er veldig fornøyd. De liker 20 megapiksel kameraet og støtten for 5K-video samt at Hypersmooth hjelper å skape veldig stabile filmer. De hyller også batteriet som har fått en forbedring og at pakken er helt plast-fri.


Vil du se hvordan kameraet fungerer i virkeligheten har fotball freestyleren og YouTuberen Anders Solum også testet GoPro Hero 9 som du kan se på denne YouTube filmen.


Test actionkamera - så sier forbrukerne om GoPro HERO 9

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes om det, det er jo tross alt de som vet hvordan det fungerer best i hverdagen. Her kan du lese noen omtaler GoPro HERO 9 har fått;


"Funker veldig bra til filming nær vann og ellers når du ikke er helt stødig på hånda"


"Elsker det her kamera! Har alt. Nydelige bilder og fantastisk film. Mange bra innstillinger. God batteritid og lett å ta med overalt."


"Jeg har hatt min GoPro Hero 9 Black i litt over en uke nå å må si jeg er kjempefornøyd! God batteritid, enkel i bruk og en helt ekstrem bildekvalitet gjør dette actionkameraet perfekt til alle som vil filme og fotografere sine opplevelser"


"Har brukt dette nå 7 ganger på sykkel med Chest Mount. Bildestabiliseringen er såpass bra at jeg selger gimbal jeg brukte med Hero3. Batteritiden er bedre enn før. Med 1080 60fps får jeg filmet mellom 1.5 - 2 timer. 4k sies 1 time uten at jeg har testet det enda. Dog å gå fra Hero7 eller 8 til Hero9 er vel utelukkende på grunn av litt bedre batteritid. Jeg er foreløpig totalt sett fornøyd, selv om jeg forventet ørlite mer av batteriet, men det løser seg med ekstra batteri."


"Denne har blitt brukt i stor grad etter jeg gikk til innkjøp av den. Opplever god brukervennlighet den tiden jeg har testet det. Oppløsningen på både bilder og videoer er meget god!"


"Etter å ha kjøpt produktet for å filme spesifikt fiske er jeg meget fornøyd både med kvalitet på bilde og lyd og ikke minst stabilitet . Og go bateri tid . Anbefaler alle som vil fange ett godt minne på film eller bilde å kjøpe produktet"


"Kjøpt for et par uker siden. Fungerer utmerket. Fornøyd med festene, robustheten og kvaliteten på film og bilde. Verdt pengene? Ja. Jeg er i allfall fornøyd og GoPro'en er optimal for mitt bruk!"


"Fungerer kjempe bra overalt og selfølgelig for de som ønsker å lage småklipp i vann. Anbefaler!"


"Et meget solid action kamera. Perfekt for de som ønsker å lage småklipp i vann eller på land. Liker også at man kan bytte linsen om den blir ødelagt."


Ulemper med GoPro 9 da? Disse vil vi jo kjenne til før vi skal handle, og det som noen forbrukere sier er at bakskjermen på dette kameraet henger seg opp iblant og da må man ta ut batteriet for at det skal starte på nytt, det er også noen som sier at de ønsker mer batteritid, men ellers er forbrukerne veldig fornøyd.


Her kjøper du GoPro HERO 9 til lavest pris




Actionkamera tester - tidligere eksperttester du kan ta del av

Les gjerne de tester som finnes, både når det gjelder vanlige videokamera og action cam. Vi har lagt ut tester her nedenfor fra 2014 og framover og du ser de siste testene lengst opp på lista.


Magasinet M3, april 2020: har testet 3 ulike actionkamera og en klar vinner i denne testen er GoPro Hero 8.


Svenske Fotosidan har testet GoPro Hero 7 og beskriver dette kameraet med ordene; “Akkurat som forgjengeren klarer GoPro Hero 7 Black å filme 4K video med 60 bilderuter per sekund, eller full-HD med 240 bps. Stillbildene blir 12 megapiksel store. Den store nyheten er en bildestabilisering som GoPro kaller Hypersmooth og som sies være i samme klasse som å bruke en gimbal.”


Tek skriver at; “Fjorårets Hero6 Black sørget for at GoPro for alvor var tilbake i kampen. Årets modell er jevnt over bedre – med en spesielt imponerende bildestabilisering – og startprisen for toppmodellen ligger nå på et mer anstendig nivå enn den gjorde i fjor. 
Hvorvidt Hero7 Black er en verdig oppgradering vil i stor grad være avhengig av hva du sitter på fra før. Har du sekseren, i hovedsak filmer roligere scener og ikke føler behovet for stabilisering i 4K /60 FPS, vil du nok klare deg med den en stund til – i ren bildekvalitet ser det nemlig ikke ut til å være store forskjeller. Men hvis klippene dine er fulle av humper, action og du føler du aldri kan få nok stabilisering, vil Hero7 Black uansett være en solid oppgradering. Ja, selv for deg som allerede sitter med den kun ett år gamle forgjengeren.”
De gir hele 9,5 av 10 poeng.


Flere testpersoner og forbrukere er fremfor alt imponert av bildekvaliteten og muligheten til livestreaming.


Uansett forum er de fleste forbrukere veldig fornøyd, som undersøkelser fra tidligere år viser og i en stor test utført av Magasinet M3 skriver man: Hero 7 er en perfekt oppfølger til et allerede bra actionkamera ”
De gir 4 av 5 poeng.


Teknologisiden Techradar oppsummerer det hele med:
“Når man bruker GoPro Hero 7 Black så blir man påmint om hvorfor produsenten har dominert på markedet. Det er dyrt og ikke helt uten feil, men det er bra at selskapet tar hensyn til viktige områder som videostabilisering. Kjempebra videoer, kjempebra bilder og – viktigst av alt – kjempemoro.”


Freeride, som tidligere testet og hyllet GoPro Hero 6 skriver: “Det er mye material fra sykling, løping og annet actionfylte aktiviteter som fylles av små vibrasjoner som av og til gjør det uutholdelig å kikke på, men om den nye stabiliseringsfunksjonen gjør at det meste av dette materialet ikke havner i søppelbøtta så er vi både imponert og interessert.”


Magasinet M3, våren 2018: Testet Gopro Hero 6 Black for å se om det er verdt den høye prisen. Etter testen fikk kameraet hele 9 av 10 poeng og utnevnelsen “M3 anbefaler”. Anmeldelsen lyder; “Det er helt klart kompetente alternativ til Gopro, fra f.eks. Sony, men nye Hero 6 Black kombinerer fantastiske bilder med smarte funksjoner, et enkelt brukergrensesnitt og et hav med tilbehør til alle tenkbare bruksområder. Prislappen er høy, men dette er uten tvil kongen blant actionkamera akkurat nå.”


Magasinet M3, høsten 2017: Gjorde en test på Lamax X10 Taurus og ga den 8 av 10 poeng. Kameraet fikk også utnevnelsen “M3 Anbefaler” og magasinet summerer det hele med; “Med et jevnt format, mange instillingsmuligheter og bra bildekvalitet overasker Lamax X10 Taurus positivt og kan til tross for den lave prisen, helt klart måle seg med dyre konkurrenter. Det er bare små detaljer som hindrer denne fra å få toppkarakter.”


TV2 / Lyd & Bilde, våren 2017: Testet actionkameraer og tildelte utnevnelsen ‘Beste Actionkamera 2017’ til GoPro Hero 5 Black. “Kameraet har utmerket bildekvalitet, enkel å bruke og er vanntett direkte fra fabrikken. Det er vanskelig å finne noe å klage på.” Med hele 5 av 6 poeng ble den best i test.


EISA Award, høsten 2016: Prisen for Beste actionkamera 2016-2017 ble i år tildelt Olympus Tough TG-Tracker. Anmeldelsen lyder; “TG-Tracker kombinerer arven fra Olympus vel likte Tough-kameraer med lettheten hos actionkameraer og resultatet blir et slags nytt verktøy for eventyrlige fotografer. Kameraet er støtsikker, støvtett, vanntett og tåler trykk i en liten pakke på bare 180 gram.” 


Magasinet M3, høsten 2016/vinteren 2015: Gjorde en sammenligningstest for å få frem det beste actionkameraet. Best i test ble Gopro Hero 4 Black Edition da dette kameraet ifølge magasinet har en fantastisk bildekvalitet, godt utvalg av stativ og kan dessuten filme i 4k med 30 fps. Poengsummen ble 8 av 10, som også Sony FDR-X1000V og Garmin Virb XE fikk.


EISA, sommeren 2016: Delte ut prisen Beste videokamera 2015-2016 til Panasonic HC-WX970 med begrunnelsen: “Filmskapere som søker etter en 4K videokamera kan slutte å lete i og med at Panasonic HC-WX970 – er en prisgunstig modell som har plass til fornuftige funksjoner i det kompakte formatet sitt.”


Mobil, høsten 2015: Testet seks actionvideokamera og den som ble kåret til best i test ble Gopro Hero 4 Black Edition som fikk hele 18 poeng. Den billigere Sony X1000V fikk andreplassen med 16 poeng i denne testen.


Expressen, våren 2015: Med seks små modeller på startfeltet, der 4 er fra RC Tech, plasserte modellene Innovv C1, C2 og C3 og Mobius seg øverst på pallen med poengsummen 5 av 5. Resultatene var gjennomgående jevne og høye.


Gøteborgs-Posten, våren 2015: Testet 8 actionkamera gjennom en utforkjøring. Noen testvinner ble ikke kåret, men testpanelet konstaterte at “Kameraet fra GoPro klarer seg best når håndterbarhet og bildekvalitet veies sammen. Det som taler imot er prisen på fler tusen kroner.”


Magasinet M3, våren 2015: Testet Gopro Hero 4 Black Edition og ga den 8 av 10 poeng. Kameraet fikk utnevnelsen “M3 anbefaler” og anmeldelsen lyder; ” Om du vil ha et fantastisk actionkamera med fullt av muligheter når det gjelder tilbehør, er dette et bra kjøp. Om du nøyer deg med et litt enklere kamera kan lillebror Silver være et billigere alternativ.”


Ljud & Bild, våren 2015: Gjorde en test på fem actionvideokamera og kåret GoPro Hero4 Black Edition til best i test. Videokameraet fikk 6 av 6 poeng med lovordene; “GoPro Hero4 Black Edition feier gulvet med resten. Markedets klart beste actionkamera har bedre videokvalitet enn noen vi har testet før, og du kan velge mellom et vell av oppløsninger og innstillinger. Pluss for 4K i 30 fps og 1080p i 120 fps!”


Magasinet M3, våren 2015: Testet 4K-videokameran Panasonic HC-WX970 og ga den 8 av 10 poeng. Den fikk også utnevnelsen “M3 anbefaler” og anmeldelsen lyder; “Veldig naturlig bilde som fungerer i alle lysforhold. Så nære proffkameraet man kan komme i den størrelsen og prisen!”


EISA, høsten 2014: Kåret det dyre 4K kameraet Sony FDR-AX100 til det “Beste videokameraet 2014-2015. EISA skriver; “…en lett og kompakt konstruksjon med komponenter av høy kvalitet og gir filmskaperen et ypperlig kreativt verktøy.”


Magasinet M3, våren 2014: Testet Panasonic HC-W850 og ga det 8 av 10 poeng. Det fikk også utnevnelsen “M3 Anbefaler”.


Aftonbladet, våren 2014: Det ble en hard kamp for å finne det beste actionkameraet av de 10 som var på startlinjen. Ikke mindre enn 7 modeller fikk  4 av 5 poeng og deler dermed på førsteplassen. Vi finner blant annet GoPro Hero3+, JVC Addixxion GC-XA2 og Contour Plus 2 på gullplassen.


Svenske TV-programmet Plus, vinteren 2014: Det dyreste actionkameraet GoPro Hero3+ Black edition tar hjem seieren i samtlige kategorier.


Magasinet Lyd & Bilde, vinteren 2014: I en test av 8 actionkamera ble GoPro Hero3+ Black edition kåret til Best i test med 22 av 24 poeng.


gopro test,beste actionkamera,


~ Film eventyrene dine med det beste actionkameraet ~




Best i test actionkamera

  • GoPro Hero 9 Black

Proshop selger GoPro Hero 9 for 4390 kr når du klikker her! Prisen er inkludert frakt.

4390 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for GoPro Hero 9!


Tips!

Her får du tips og svar på spørsmål vi har fått fra dere som besøker siden vår.


GoPro tilbehør

Uansett hvilken sport du utøver og vil ha på film finner du tilbehør til kameraet ditt. Det finnes blant annet håndholdte stativ (selfiepinner), GoPro hjelmfeste, vanntett deksel, feste til sykkelstyre, flytende håndtak og mye mer. Det beste med mange av disse tilbehørene er at de passer til både eldre og nyere modeller så har du gamle tilbehør til GoPro passer de mest sannsynlig til GoPro 9.


GoPro Hero 10 Black - hva er forskjellen mot Hero 9?

GoPro utvikler stadig nye modeller og lanserer en ny nesten hvert år. Nå finnes GoPro Hero 10 Black på markedet men med tanke på prisen er det et bedre alternativ å kjøpe Hero 9 da denne er billigere samtidig som du får alle finesser og funksjoner du kan ønske deg.


Forskjellen mellom 10 og 9 er ikke spesielt stor. Den største forskjellen er at 10eren har en større sensor og prosessor. Denne kan altså fange 5K video i 60FPS samt 4K i 120FPS mot 9erens 30 og 60.


Tips 1: Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har SALG på testvinneren her ovenfor! På den måten kan du gjøre et kupp = det beste kameraet til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!


Tips 2: Er du først og fremst ute etter å ta stillbilder så er det bedre med et vanlig kamera. Vi vet hvilket speilreflekskamera som er best i test akkurat nå!




Vanlige spørsmål og svar

  • Hvilket actionkamera er best i test?
    Det beste action cam akkurat nå er GoPro Hero 9 Black. Med fantastisk videokvalitet, smart programvare og kreative middel får du kule resultat helt uten etterbehandling i redigeringsprogram! GoPro er enkelt å ta med seg og vanntett ned til 10 meter.
  • Hvordan får jeg over bilder og videoer fra GoPro kameraet mitt?
    Dette gjør du enklest via GoPros app, GoPro Quick App. Der kan du få tips, editere og eksportere bildene og videoene dine til ulike sosiale medier eller direkte til bildebiblioteket ditt. Du kan også kontrollere kameraet direkte via appen.
  • Fungerer GoPro beste med PC eller Mac?
    Det finnes programvare til både Mac og PC for å føre over bilder og filmer fra GoPro kameraet ditt til dataen. Det finnes apper til både android og iPhone.



Philip Andrén

Best i test: Actionkamera

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.

Testen ble sist oppdatert