best i test actionvideokamera 2020

Beste actionkamera 2021

Om du er ute etter det beste actionkameraet til best pris har du kommet helt rett! Vi har gransket alle aktuelle eksperttester og viktigst av alt -  fått greie på hva vanlige forbrukere synes om actionkameraene sine. 


Alt dette har vi samlet på denne siden så du raskt kan få svar på hvilket kamera som er best i test akkurat nå. Du slipper kostbare feilkjøp, og kjøper rett kamera direkte.


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg det beste actionkameraet NÅ!


Fra videokamera til action cam

Interesset for videokameraer er minimalt idag. Du leser i og for seg denne teksten akkurat nå og beviser at det fortsatt finnes de som er interessert av å kjøpe et skikkelig bra videokamera. Men i og med at etterspurselen er liten så er også interesset lavt blant ekspertene til å vurdere nyheter.

 

En ny og spennende kategori er dog så kalte “actioncam”, spesielle videokameraer som kan festes på filmeren for å spille inn aktiviteter som skikjøring, fossrenning, fjellklattring eller motorsykkelkjøring. Og det er akkurat denne typen av kamera som vi nå skal granske for å komme frem til hvilket som er best idag.

 

Denne produsenten gjør det beste videokameraet

Hvilket merke er det som gjelder idag om jeg vil ha et riktig bra actionkamera? Jo – siden flere år tilbake er det en produsent, og egentlig en kameramodell, som har stått som alenehersker om du er interessert av det beste! Det handler om velkjente GoPro og kameraene deres i Hero-serien.

 

Den senere tiden har dog GoPro fått en konkurrent, som ikke minst takket være en lavere prislapp, har lykkes å ta flere markedsandeler fra den tidligere ubestridte vinneren. Her er det blant annet Sony som med HDR-AS modellene sine er pigge og prøver å løpe ifatt GoPro ved å ha skikkelig bra actionkameraer til rimelige priser.

 

De merkene som ikke har fått så gode resultat i tester er Liquid Image, Rollei og HTC. Disse produsentene kan det altså være lurt å unngå om du er på jakt etter det som er best.

Beste actionkamera 2021

Konkurransen er tøff mellom de populære actionkameraene. Garmin og Sony byr på sterk motstand når det gjelder førsteplassen, men enda en gang er det den regjerende mesteren som havner øverst på prispallen – la oss presentere GoPro Hero 7 Black;


Beste actionkamera – GoPro Hero7 Black

Beste actionkamera – GoPro Hero7 Black

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen)Liker 1

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 1 august 2021

GoPro Hero7 Black

 

En rekke aviser og teknologi-nettsted har tidligere i år testet markedets beste actionkamera og alle er enig: ingen slår GoPro! Nylig lanserte de etterfølgeren til den utrolig populære modellen Hero 6 Black – GoPro Hero 7 Black.

 

GoPro Hero har mange versioner og den siste er Hero7 Black som kom ut på markedet høsten 2018. De tidligere generasjonene har blitt kåret til best i test i mange år i mange magasiner som du kan se lengre ned på denne siden.

 

Det som er nytt med den oppdaterte sjueren er blant annet muligheten til å livestreame filmene dine og en avansert stabiliseringsfunksjon – Hypersmooth. Den tar bort så godt som alle humper som betyr at det blir mye roligere filming.

 

GoPro Hero 7 Black er en slitesterk venn i både skibakken og skateboardrampen med et enkelt display som du lett sveper deg fram på. Akkurat som forgjengeren er den vanntett ned til 10 meters dyp og med den integrerte GPSen tagges bildene/filmene dine så du kan se nøyaktig hvor de er tatt.

 

En morsom, men også viktig funksjon (med tanke på når kameraet brukes) er muligheten til å styre kameraet med stemmen din som betyr at du kan gi det kommando ved å prate med det. Med setningen “Gopro, start recording” kan du sette igang kameraet på avstand. Ellers så går det selvfølgelig ann å styre disse funksjonene i mobilappen med Wi-Fi tilkobling.

 

Kikk gjerne på GoPro`s egne video på 2 minutter her som byr på både en gjennomgang av nyhetene samt filmsekvenser som får deg til å lengte bort.

 

Dette sier ekspertene og forbrukerne

Helt siden GoPro Hero kom ut på markedet har det vært ekspertenes favoritt. Det er ingen tvil om den saken, som du kan se i testene lengre ned på denne siden.

 

Uansett forum er de fleste forbrukere veldig fornøyd, som undersøkelser fra tidligere år viser og i en stor test utført av Magasinet M3 skriver man: “Hero 7 er en perfekt oppfølger til et allerede bra actionkamera ”
De gir 4 av 5 poeng.

 

Svenske Fotosidan har testet GoPro Hero 7 og beskriver dette kameraet med ordene; “Akkurat som forgjengeren klarer GoPro Hero 7 Black å filme 4K video med 60 bilderuter per sekund, eller full-HD med 240 bps. Stillbildene blir 12 megapiksel store. Den store nyheten er en bildestabilisering som GoPro kaller Hypersmooth og som sies være i samme klasse som å bruke en gimbal.”

 

Tek skriver at; “Fjorårets Hero6 Black sørget for at GoPro for alvor var tilbake i kampen. Årets modell er jevnt over bedre – med en spesielt imponerende bildestabilisering – og startprisen for toppmodellen ligger nå på et mer anstendig nivå enn den gjorde i fjor. 
Hvorvidt Hero7 Black er en verdig oppgradering vil i stor grad være avhengig av hva du sitter på fra før. Har du sekseren, i hovedsak filmer roligere scener og ikke føler behovet for stabilisering i 4K /60 FPS, vil du nok klare deg med den en stund til – i ren bildekvalitet ser det nemlig ikke ut til å være store forskjeller. Men hvis klippene dine er fulle av humper, action og du føler du aldri kan få nok stabilisering, vil Hero7 Black uansett være en solid oppgradering. Ja, selv for deg som allerede sitter med den kun ett år gamle forgjengeren.”
De gir hele 9,5 av 10 poeng.

 

Flere testpersoner og forbrukere er fremforalt imponert av bildekvaliteten og muligheten til livestreaming.

 

Freeride, som tidligere testet og hyllet GoPro Hero 6 skriver: “Det er mye material fra sykling, løping og annet actionfylte aktiviterer som fylles av små vibrasjoner som av og til gjør det uutholdelig å kikke på, men om den nye stabiliseringsfunksjonen gjør at det meste av dette materialet ikke havner i søppelbøtta så er vi både imponert og intressert.”

 

Teknologisiden Techradar oppsummerer det hele med:
“Når man bruker GoPro Hero 7 Black så blir man påmint om hvorfor produsenten har dominert på markedet. Det er dyrt og ikke helt uten feil, men det er bra at selskapet tar hensyn til viktige områder som videostabilisering. Kjempebra videoer, kjempebra bilder og – viktigst av alt – kjempemoro.”

 

Her er svakhetene med dette kameraet

Som vanlig her på Best i test Guiden vil vi også vite ulempene med et produkt før vi kjøper det. Det er jo alltid svakheter med alle ting, men ved å kjenne til disse på forhånd kan vi ta med disse når vi skal bestemme oss.

 

Når det gjelder Hero 7 Black er det dette som nevnes;

Av og til svarer den ikke på stemmekommando, som betyr at du kan gå glipp av en bra filmsekvens. Det kreves en app eller programvare for å utføre Slow-motion-video.

Prisen. GoPro Hero 7 Black er ikke gratis. Men på den andre siden finner du ingen actionkamera som ligner denne. Ellers er forbrukerne og ekspertene veldig fornøyd med det de får se.

 

Her kjøper du det beste actionkameraet til best pris


Clas Ohlson selger actionkameraet for 2999 kr. Frakten er inkludert i prisen!

2999 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for GoPro Hero7 Black!

Elkjøp selger actionkameraet for 3195 kr. Frakten er inkludert i prisen!

Outnorth selger GoPro Hero7 Black for bare 4299 kr når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

Disse eksperttestene har vi gransket

Les gjerne de tester som finnes, både når det gjelder vanlige videokamera og actionkamera. Vi har lagt ut tester her nedenfor fra 2014 og framover og du ser de siste testene lengst opp på lista.


Magasinet M3, april 2020: har testet 3 ulike actionkamera og en klar vinner i denne testen er GoPro Hero 8.

 

Magasinet M3, våren 2018: Testet Gopro Hero 6 Black for å se om det er verdt den høye prisen. Etter testen fikk kameraet hele 9 av 10 poeng og utnevnelsen “M3 anbefaler”. Anmeldelsen lyder; “Det er helt klart kompetente alternativ til Gopro, fra f.eks. Sony, men nye Hero 6 Black kombinerer fantastiske bilder med smarte funksjoner, et enkelt brukergrensesnitt og et hav med tilbehør til alle tenkbare bruksområder. Prislappen er høy, men dette er uten tvil kongen blant actionkamera akkurat nå.”

 

Magasinet M3, høsten 2017: Gjorde en test på Lamax X10 Taurus og ga den 8 av 10 poeng. Kameraen fikk også utnevnelsen “M3 Anbefaler” og magasinet summerer det hele med; “Med et jevnt format, mange instillingsmuligheter og bra bildekvalitet overasker Lamax X10 Taurus positivt og kan til tross for den lave prisen, helt klart måle seg med dyrer konkurrenter. Det er bare små detaljer som hindrer denne fra å få toppkarakter.”

 

TV2 / Lyd & Bilde, våren 2017: Testet actionkameraer og tildelte utnevnelsen ‘Beste Actionkamera 2017’ til GoPro Hero 5 Black. “Kameraet har utmerket bildekvalitet, enkel å bruke og er vanntett direkte fra fabrikken. Det er vanskelig å finne noe å klage på.” Med hele 5 av 6 poeng ble den best i test.

 

EISA Award, høsten 2016: Prisen for Beste actionkamera 2016-2017 ble i år tildelt Olympus Tough TG-Tracker. Anmeldelsen lyder; “TG-Tracker kombinerer arven fra Olympus vel likte Tough-kameraer med lettheten hos actionkameraer og resultatet blir et slags nytt verktøy for eventyrlige fotografer. Kameraet er støtsikker, støvtett, vanntett og tåler trykk i en liten pakke på bare 180 gram.” 

 

Magasinet M3, høsten 2016/vinteren 2015: Gjorde en sammenligningstest for å få frem det beste actionkameraet. Best i test ble Gopro Hero 4 Black Edition da dette kameraet ifølge magasinet har en fantastisk bildekvalitet, godt utvalg av stativ og kan dessuten filme i 4k med 30 fps. Poengsummen ble 8 av 10, som også Sony FDR-X1000V og Garmin Virb XE fikk.

 

EISA, sommeren 2016: Delte ut prisen Beste videokamera 2015-2016 til Panasonic HC-WX970 med begrunnelsen: “Filmskapere som søker etter en 4K videokamera kan slutte å lete i og med at Panasonic HC-WX970 – er en prisgunstig modell som har plass til fornuftige funksjoner i det kompakte formatet sitt.”

 

Mobil, høsten 2015: Testet seks actionvideokamera og den som ble kåret til best i test ble Gopro Hero 4 Black Edition som fikk hele 18 poeng. Den billigere Sony X1000V fikk andreplassen med 16 poeng i denne testen.

 

Expressen, våren 2015: Med seks små modeller på startfeltet, der 4 er fra RC Tech, plasserte modellene Innovv C1, C2 og C3 og Mobius seg øverst på pallen med poengsummen 5 av 5. Resultatene var gjennomgående jevne og høye.

 

Gøteborgs-Posten, våren 2015: Testet 8 actionkamera gjennom en utforkjøring. Noen testvinner ble ikke kåret, men testpanelet konstaterte at “Kameraet fra GoPro klarer seg best når håndterbarhet og bildekvalitet veies sammen. Det som taler imot er prisen på fler tusen kroner.”

 

Magasinet M3, våren 2015: Testet Gopro Hero 4 Black Edition og ga den 8 av 10 poeng. Kameraet fikk utnevnelsen “M3 anbefaler” og anmeldelsen lyder; ” Om du vil ha et fantastisk actionkamera med fullt av muligheter når det gjelder tilbehør, er dette et bra kjøp. Om du nøyer deg med et litt enklere kamera kan lillebror Silver være et billigere alternativ.”

 

Ljud & Bild, våren 2015: Gjorde en test på fem actionvideokamera og kåret GoPro Hero4 Black Edition til best i test. Videokameraet fikk 6 av 6 poeng med lovordene; “GoPro Hero4 Black Edition feier gulvet med resten. Markedets klart beste actionkamera har bedre videokvalitet enn noen vi har testet før, og du kan velge mellom et vell av oppløsninger og innstillinger. Pluss for 4K i 30 fps og 1080p i 120 fps!”

 

Magasinet M3, våren 2015: Testet 4K-videokameran Panasonic HC-WX970 og ga den 8 av 10 poeng. Den fikk også utnevnelsen “M3 anbefaler” og anmeldelsen lyder; “Veldig naturlig bilde som fungerer i alle lysforhold. Så nære proffkameraet man kan komme i den størrelsen og prisen!”

 

EISA, høsten 2014: Kåret det dyre 4K kameraet Sony FDR-AX100 til det “Beste videokameraet 2014-2015. EISA skriver; “…en lett og kompakt konstruksjon med komponenter av høy kvalitet og gir filmskaperen et ypperlig kreativt verktøy.” 

 

Magasinet M3, våren 2014: Testet Panasonic HC-W850 og ga det 8 av 10 poeng. Det fikk også utnevnelsen “M3 Anbefaler”.

 

Aftonbladet, våren 2014: Det ble en hard kamp for å finne det beste actionkameraet av de 10 som var på startlinjen. Ikke mindre enn 7 modeller fikk  4 av 5 poeng og deler dermed på førsteplassen. Vi finner blant annet GoPro Hero3+, JVC Addixxion GC-XA2 og Contour Plus 2 på gullplassen. 

 

Svenske TV-programmet Plus, vinteren 2014: Det dyreste actionkameraet GoPro Hero3+ Black edition tar hjem seieren i samtlige kategorier.

 

Magasinet Lyd & Bilde, vinteren 2014: I en test av 8 actionkamera ble GoPro Hero3+ Black edition kåret til Best i test med 22 av 24 poeng.


Film eventyrene dine med kameraet som er best i test!


Film eventyrene dine med kameraet som er best i test!

 
Tips! Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har SALG på actionkameraet her ovenfor! På den måten kan du gjøre et kupp = det beste kameraet til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!

 

Er du først og fremst ute etter å ta stillbilder så er det bedre med et vanlig kamera. Vi vet hvilket speilreflekskamera som er best i test akkurat nå!

Du ønsker deg kanske et nytt TV som du kan se alle de nye filmene du har gjort med det nye actionkameraet ditt? Da kan du klikke deg inn oh se hvilket TV som er best.


Philip Andrén

Best i test: Actionkamera

Testen ble publisert og sist oppdatert