lommelykt test,lommelykt best i test,lommelykt ute,

Lommelykt test 2024 - din bestevenn i mørket

Om du skal kjøpe deg en ny lommelykt og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett!


På denne siden har vi gransket lommelykter i ulike prisklasser og funnet hvilke som har fått best plassering i alle aktuelle eksperttester. Og ikke nok med det - vi har også funnet ut hva vanlige forbrukere synes om lampen sin.


Du får også råd og tips på hvilke krav du skal stille for å få den beste til lavest mulig pris i dag. 


Beste lommelykt akkurat nå


Kjøpeguide

En bra lommelykt er alltid bra å ha, enten det er til kveldsturen din, campingturen eller rett og slett ved strømavbrudd. 


Men hvilken skal du velge? Det finnes så mange ulike produsenter og modeller å velge mellom og avhengig av hva du skal bruke den til finner du disse i mange ulike prisklasser. 


Derfor har vi skapt denne siden og gransket hvilke lommelykter som har kommet best ut i eksperttester og fått gode omtaler fra forbrukere.


Vi stiller følgende 5 krav på testvinneren


 1. Bra rekkevidde - den skal kunne lyse både langt og bredt
 2. Vanntett - den skal tåle regn og gjerne å bli mistet i vannet
 3. God batteristyrke - den skal holde lenge og kunne lades enkelt
 4. Liten og kompakt - den skal være lett å holde og enkel å pakke med seg på turen
 5. Rimelig pris - selvfølgelig 


Lumen lommelykt - hva betyr det?

Mange produsenter markedsfører lommelyktene sine med antall lumen (lm) som lampen har i dag. Gamle lyspærer beskriver man med watt, men med de nye lyspærene er det lumen man måler lyset med. Jo mer lumen jo sterkere lyser lampen. 


Hvor sterk lysstyrke du trenger kommer helt an på hva du skal bruke den til. Skal du kun bruke den ute på kveldsturen med hunden trenger du ikke så sterk, her kan du nøye deg med 100-300 lumen som gir bra lysstyrke og grei rekkevidde. Lamper med 100 000 lumen kan lyse opp en helt fotballbane men så mye trenger vanligvis ikke en vanlig forbruker, om du ikke er en skikkelig lommelyktfantast!


Når det kommer til opplading bruker de fleste oppladbare batterier i dag. Det beste er når man kan lade disse direkte i lampen med hjelp av en usb-kabel i og med at det gjør det mulig å lade den med en powerbank. 


En del lommelykter kan i tillegg til dette lades opp ved hjelp av en dynamo, som i en nødradio
Lommelykt best i test

Vinneren oppfyller alle kravene vi stiller og er høyt verdsatt av både eksperter og forbrukere. Den beste lommelykten akkurat nå er Olight S1R Baton IIOlight S2R Baton II er en oppladbar lommelykt med 1150 lumen i et lite format. Den har veldig god batteritid med lang holdbarhet. 


Når batteriet er tomt lades det enkelt opp via USB-kontakten. Denne kan kobles til vanlig strømuttak med hjelp av en adapter eller til en nødlader/powerbank.


Denne lampen er en skikkelig kraftpakke som til tross for at den er så liten har 1150 lumen, dette er mer enn nok til en vanlig forbruker.


Oligt S2R Baton II er riflete som gjør at den sitter godt i hånda.  Du kan også feste den i capsen og bruke den som pannelampe med hjelp av ei klype.


LED-lykten er kompakt og kun 10 cm høy, men til tross for at den er så liten gir den sterkt lys.


Olight S1R Baton II har 6 olike moduser:


 • Strobe - blinkende lys (SOS-signal)
 • Moonlight - svakt lys 0,5 lumen (lyser i 60 døgn)
 • Low - 12 lumen (lyser i 100 timer)
 • Medium - 120 lumen (lyser i ca. 14 timer)
 • High - mellom 400 - 300 lumen (lyser ca. 4 timer)
 • Turbo - først 1150 lumen i 2 minutter, siden ned til 400 lumen (lyser i 230 min.)


*OBS! Driftstiders er ifølge produsentens (Olight) informasjon. 


Batteritiden kommer som du ser helt an på hvilken modus du bruker. medium pleier å være mer enn nok når du er ute på kveldturen. De høyere nivåene er fremst for å lyse på lang distanse og signalere/søke. 


Hvor mye batteri som er igjen vises grønt eller rødt lys på ON-knappen. Lyser lampa rødt er det mindre enn 10% batteri igjen.


Testvinneren er IPX8-klassifisert som betyr at den er vanntett. Ifølge Olight kan den senkes ned til 2 meters dyp uten å skades. Skulle lampen gå i stykker på grunn av fakrikfeil eller lignende gir Oligt 5 års garanti på S2R Baton II.


Kraftig lommelykt - dette sier forbrukerne om Olight S2R Baton II

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og prøvd produktene vi anbefaler synes om dem, det er jo tross alt de som har den største og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. Her kan du lese noen eksempel på omtaler testvinneren har fått;


"Ekstremt fornøyd til nå."


"En skikkelig fulltreffer! Har hatt lyst på denne en stunde og når jeg endelig slo til var det kjærlighet ved første tastetrykk. Perfekt størrelse, perfekt lysstyrke, kvalitetsfølelse rett gjennom, flere funksjoner jeg ikke kjente til ved kjøpet men som ble en glad overraskelse. Jeg er veldig fornøyd."


"Utrolig bra lampe. Bruker den så godt som hver dag! Turbomodus var bedre enn jeg trodde i begynnelsen."


"Liten og nett, mye lys."


"Jeg synes denne er skikkelig fin med god byggekvalitet og veldig bra lysstyrke." 


"Føles skikkelig robust og lyset er kanon. En som kommer til å holde lenge føles det som."


"Liten og nett, akkurat det jeg letet etter. Lett å endre lys etter behov og enkel å lade opp." 


"Helt solgt på kvaliteten og hvor enkel den er. Bruker den hver dag." 


Ulemper da? Disse vil vi jo gjerne vite om før vi bestemmer oss for å handle og det som kan ses som negativt med Olight S2R Baton II er at den ikke kan lades om du har strømavbrudd hjemme, men om du alltid passer på å ha den ladet når du ikke bruker den så er ikke dette noe problem.


Her kjøper du Olights til lavest pris

Du får best pris når du bestiller den på nettet. Du får også åpent kjøp og angrefrist samtidig som du får den levert hjem til deg - enkelt og greit! 


CDON selger den for bare 1257 kr når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

1257 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Olight S2R Baton II!

ComputerSalg selger Olight S2R Baton II for 1309 kr inkludert frakt når du klikker her!
Billig og bra lommelykt

Om antallet lumen, SOS-signal og vanntett ikke ligger på prioritetslista (...om du bare vil ha en helt vanlig lommelykt) har vi selvfølgelig funnet et bra alternativ til deg. Denne er rimelig i pris og høyt verdsatt av forbrukere. Beste kjøp av lommelykt er Ledlenser P7. Ledlenser P7 er en enkel lykt som gir deg en lysstyrke på opptil 450 lumen. Lampen har totalt 3 forskjellige lysmoduser: Power, Low Power og Boost. Lysstyrken styrer du med bare ett knappetrykk.


Lampen drives av 4 AAA batterier (1,5V) og har en levetid på opptil 25 timer om du bruker de lavere lysstyrkene. Skal du lyse med maksstyrke lever batteriene i minst 1 time.


Ledlenser P7 tåler støv har en IPX4 klassifisering. Det betyr at den tåler vannsprut fra alle kanter og hindrer vann i å nå elektriske deler, og sørger for at vannet renner ut igjen men den tåler ikke et bad.


Lommelykten er også robust og tåler enklere fall på bakken uten å bli ødelagt.


På dette YouTube klippet kan du se hvordan Ledlenser P7 fungerer i virkeligheten.Led lenser lommelykt - dette sier forbrukerne om Ledlenser P7

Som vi skrev tidligere vil vi vite hva forbrukerne som allerede har prøvd produktene vi anbefaler synes om dem, det er jo tross alt de som vet hvordan de fungerer best! Her ser du noen eksempel på omtaler Ledlenser P7 har fått;


"Veldig bra lommelykt, har brukt under vakt-tjeneste kjempe fornøyd med den. Fikk til og med arbeidkollage kjøpe det samme."


"Brukte lik lykt i Afrika på safari og er generelt meget godt fornøyd. Godt laget og føles som et kvalitetsprodukt."


"En liten og hendig lommelykt med utrolig god lysstyrke, og enkelt å zoome med en hånd"


"Veldig god lommelykt lyser langt og bra og god størrelse for og ha i jakke lommen 👍"


Her kjøper du Ledlenser til lavest pris

CDON selger den for bare 980 kr når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.

980 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Ledlenser P7!


Test av led lommelykter - dette sier ekspertene

The Wirecutter: Priser Olight S2R Baton II og skriver at den er et veldig godt valg som også har en enkel opplading.


1Lumen: Gir Olight S2R Baton II 4,5/5 poeng og synes at lampen gir utmerket ytelse. De liker at den er liten og kompakt samt at du enkelt bytter mellom de ulike lysmodusene. De skriver at en ulempe er at batteriet er litt komplisert å trykke i.


GearLimits: Synes at S1R Baton II (S2R:s lillebror) er en høykvalitativ og praktisk lykt. De gir den høyeste poeng på lysstyrke og batteritid.


The Flashlight Guy: Mener at Olight S1R Baton II passer godt til daglig bruk og er imponert over at en så liten lampe kan trykke ut 1000 lumen.
lommelykt test


~ Lys opp mørket med den beste lommelykten ~ 
Slik utførte vi denne testen

Når vi har kåret vinnerne har vi grundet valget i aktuelle eksperttester og hvilke lommelykter ekspertene anbefaler. Etter dette har vi gransket forbrukeromtaler til lommelyktene som ekspertene har anbefalt for å finne hvilke forbrukerne liker aller best og hvorfor. 


På denne siden har vi valgt å ha med en best i test vinner samt en lommelykt med rimelig pris og som er et bra alternativ. Den enkle lommelykten passer bedre hjemme i tilfelle det blir strømavbrudd eller om du bare trenger litt ekstra lys.


Testvinneren er en skikkelig kraftpakke som også ekspertene sier i testene sine. Den beskrives som enkel å bruke og kan trykke ut en ekstra sterk lysstråle en lengre tid om du er ute i mørket. Den viser seg også god å ha ute som nødsignal da den trykker ut en skikkelig sterk lysstråle på hele 1000 lumen under veldig korte sekvenser. Tips 1: For deg som er mye ute på tur kan vi anbefale deg å lese om det beste stormkjøkkenet, beste telt og den beste myggjageren akkurat nå!


Tips 2: Om du går med i Facebook-gruppen vår får du informasjon når noen av de riksdekkende butikkene har SALG på testvinneren. På den måten kan du gjøre et skikkelig kupp = den beste lommelykten til den laveste prisen. Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg! 
Vanlige spørsmål og svar

 • Hvordan fungerer en lommelykt?
  I gamle hederlige lommelykter er det en glødetråd som hettes opp. For å forstørre lyset blir det brukt en reflektor som sender lys gjennom en linse. I moderne lamper brukes LED i stedet for glødetråd. Dette gjør at sterkere lys kan produseres som så reflekteres til linsen.
 • Hvilken lommelykt er best i test?
  Beste lommeykt akkurat nå er Olight S1R Baton II.
Philip Andrén

Best i test: Lommelykt

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.

Testen ble sist oppdatert