best i test mobil 2023,smartphone best i test

Mobiltelefon test 2024 - den beste smarttelefonen

Om du skal kjøpe deg ny mobil og vil vite hvilken som er den beste i dag har du kommet helt rett!


Vi har gransket alle aktuelle tester for å finne ut av hva eksperter og forbrukere synes om Smarttelefonene som er tilgjengelige på markedet i dag. Og svar har vi fått!


Våre toppvalg akkurat nå


Apples iOS eller Googles Android?

Det var egentlig på grunn av Apples iPhone som denne typen av smarte telefoner fikk fotfeste for alvor i 2007. Og iPhone er fortsatt en stor og verdig spiller på banen. Men de andre produsentene står ikke på sidelinjen og kikker på, de vil også være med i spillet.


Ifølge StatCounter GlobalStats hadde Android en markedsandel på 35,27% og Apples iOS 64,32 % i Norge i januar 2024.


Kampen mellom Apples operativsystem iOS og Googles Android (som brukes av de fleste andre produsenter av Smarttelefoner) kommer sikkert til å fortsette lenge til. Men vi sammenligner epler med pærer og lar alle mobiltelefoner være med å slåss om tittelen “Beste Smartphone akkurat nå”.


Dette sier norske forbrukere om mobilene sine

I 2022 ble det solgt 1,36 millioner mobiltelefoner i Norge, ifølge Elektronikkbransjen. Av disse var samtlige smarte mobiler.

Den gjennomsnittlige nordmannen bytter ut mobilen sin etter 3 år. Det er forskjell når det gjelder kvinner og menn – kvinner bytter litt oftere enn menn.


Derfor synes vi på Best i test Guiden at det er viktig å høre hva forbrukerne synes om mobiltelefonene sine. Ikke minst når det gjelder praktisk funksjon og holdbarhet. Derfor tar vi selvfølgelig mye hensyn til disse meningene i anbefalingen nedenfor.


Så mye data trenger du

I dag handler det alt mer om å bruke Internett på mobilen sin. Kanskje til og med mer enn å ringe med den. Derfor er det lurt å tenke på hvor mye du har tenkt å surfe.

Det du kan regne med er at med 1 Gb så kan du: Lese ca. 400 websider (VG og lignende) eller høre på Spotify i 15 timer eller se på nett-TV i 2 timer. Om du ikke har planer om å kikke på TV via 4G/5G, men nøyer deg med å surfe, maile, bruke nettbanken og Spotify iblant, kan det være nok med 2 GB/mnd.

Smarttelefon best i test 2024


iPhone 14 Pro

Skjerm

Nye iPhone 14 Pro har en 6,1-tommers Super Retina XDR-skjerm. Den har funksjonen Alltid på som viser klokka, været og andre notifikasjoner. Skjermen er også merket ProMotion som betyr at den har en oppdateringsfrekvens på 120 Hz (de fleste telefoner har en oppdateringsfrekvens på 60 Hz, så det er en reell oppdatering.


I tillegg til dette har den også en nyhet som heter Dynamic Island. Det er en liten del av skjermen under selfie-kameraet som viser system-informasjon og notiser som lar deg multitaske uten å måtte lukke appen.


Det finnes en del som synes at Dynamic Island kun er der som en ekstra notch men både forbrukerne og ekspertene faller for denne nye funksjonen.


Kamera

Denne telefonen kommer med et trippelt kamerasystem med 48 MP hovedkamera som er i stand til å ta bilder i ProRAW-format. Det har en 12 MP ultravidvinkelsensor som kan ta bilder med flere detaljer i mørket og det tredje kameraet har også 12 MP der du kan ta bilder i 3x optisk zoom selv under dårlige lysforhold.


Kameraene har støtte for 4K-video og med de forhåndsinstallerte og kraftige redigeringsverktøyene kan du ta filmingen og fotograferingen til et nytt nivå. Kameraet til iPhone 14 Pro har også NightMode som gjør det mulig for deg å ta fine bilder selv i mørke miljøer.


Selfiekameraet er et 12 MP TrueDepth-kamera som lar deg ta fantastiske selfier og gruppebilder i fantastiske farger.


Ytelse

Den store forandringen som iPhone 14 Pro har gjort et at i stedet for et A15 Bionic-chip har den et A16 Bionic-chip - en veldig rask prosessor som klarer alt du bruker iPhonen til, til og med gaming.


Batteritiden

Denne holder hele dagen så lenge du ikke strømmer film konstant. Batteritiden har ikke store endringer fra iPhone 13 så dette er en lite skuffelse. Vil du ha iPhonen som har aller best batteri må du dessverre oppgradere ti iPhone 14 Pro Max.


Nettverk

Denne er helt klar for 5G


iPhone 14 Pro - så sier forbrukerne

Som alltid vil vi vite hva forbrukerne synes om produktet vi anbefaler, det er jo tross alt de som vet hvordan det fungerer i hverdagen. Her kan du lese noen eksempel på omtaler Apple iPhone 14 Pro har fått;


"Dette er den beste IPhonen jeg har hatt! Å det er mildt sagt. Den er perfekt for folk som liker å ta bilder eller bare vil ha en rask telefon! Med en veldig fin og klar skjerm. 10/10 Verdt pengene!"


"Fikk iPhone 14 Pro på lanseringsdagen og så litt over ei uke er jeg svært fornøyd. Før denne hadde jeg en iPhone11. Jeg har blitt egentlig fornøyd me den 11, men valgte å oppdatere til 14 Pro pga batteritid og skjerm nå. Det som er veldig positivt med iPhone er at alt som gjelder oppgradering fra en modell til annen fungerer smooth og sømløst."


"Kjøpte denne for 1 uke siden. Veldig fornøyd med hastigheten og kamera styrken. Den har også 120 hz skjerm som var på tide at iPhone fikk intregret. Veldig fornøyd"


"Meget fornøyd med oppgradering fra Iphone 6, Godt batteri og skjerm. Litte granne for stor for min smak. bruk av zoom på kameraet er litt dårlig i min smak. ellers greit."


"Kjøpte den for 2 uker siden og er storfornøyd. Kjøpte den for jeg ville ha en tlf som e enkel i bruk og godt kamera"


"Har vært veldig fornøyd med denne telefonen. God kvalitet og mye for pengene. Perfekt størrelse og robust glass. Verdt hver krone."


Ulempene da? Til tross for at dette er den aller beste iPhonen til nå har den jo også sine ulemper. For det første at den er dyr og for det andre at batteritiden ikke er oppdatert siden iPhone 13. Og den siste ulempen er kameraet...selv om den kan ta fantastiske bilder er det ikke så stor oppdatering som vi hadde håpet.


Her kjøper du Apple iPhone 14 Pro til best pris


Best pris på Apple iPhone 12 finner du på internett. Da får du den også sendt hjem til deg direkte, som er både deilig og enkelt.

For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente.
Android telefon best i test 2024


Samsung Galaxy S22

Samsung fortsetter å bryte barrieren med smarttelefonene sine og Samsung Galaxy S22 er ikke noe unntak. Den har også fått et helt nytt design der Samsung har gjort den mer industriell, noe som har lyktes ekstremt bra. Kontrasten mellom de to forskjellige fargene på mobil og kamerabump gifter seg utrolig pent.


Skjerm

Skjermen på Galaxy S22 er en Full HD-skjerm med en oppdateringsfrekvens på 120 Hz som gjør at overgangene og sveipinga føles direkte. Skjermstørrelsen er på 6.1" men fåes også i større størrelser. De større variantene har større batteri som gjør at batteritiden holder lengre, men det er samme prosessor i telefonene.


Ytelse

Prosessoren til smarttelefonen er Samsung Exynos 2200 som støttes av en 8GB RAM-minne og standardlagringen er på 128 GB som betyr at du kan bruke telefonen flittig uten å være urolig for hvor mye plass du har igjen på telefonen. Og skulle du ville ha enda ,mer lagring så finnes det varianter med 256GB.


Kamera

Kameraet på Galaxy S22 består av 3 kamera som jobber sammen for å få det beste bilderesultatet. Du kan zoome opptil 30x med den digitale zoomen. Det høye antallet megapiksel gjør at du får skarpe bilder selv om du har zoomet helt inn. Selfie-kameraet gjemmer seg i et hull i touchskjermen.


Kameraet støtter også innspilling i 8K (7680 x 4320) som er så bra at du kan bruke filmklippene til å få de perfekte bildene. Kikk bare gjennom klippet og velg ut det beste bildet.


Batteri

Batteriet er på 4000mAh. Dette gjør at den klarer strømslukende 5G og hverdagsbruk. Du kan forvente deg 11-12 timers batteritid. Om du bruker mobilen fullt ut, dvs. med full lysstyrke og oppdateringsfrekvens kan batteriet raskt gå ned, men med hjelp av Samsungs hurtiglading er du oppe på 100% i løpet av en time.


Nettverk

Som de fleste nye smarttelefonene i dag er Samsung Galaxy S22 kompatibel med 5G som gir deg enda raskere surf.


Sikkerhet

Når det kommer til sikkerhet låser du opp telefonen enten ved passord, ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk.


Vanntett

Samsung Galaxy S22 er også støv- og vanntett. Den tåler å være under vann i opptil 30 minutter på et dyp ned til 1,5 m.


Ulemper da? Disse vil vi gjerne kjenne til før vi bestemmer oss for å handle, og det vi kan si er at Samsung dessverre har valgt å fjerne flere ting som tidligere har inngått som lader med vegguttak og hodetelefoner. Samsung har dessuten tatt bort halve antallet piksler fra skjermen og erstattet glasset på baksiden med polykarbonat, et litt finere ord for plast, men til tross for dette er eksperter og forbrukere veldig positive over denne 5G-kompatible smarttelefonen.


Android telefon - så skriver forbrukerne om testvinneren

Som vi skrev tidligere så vil vi selvfølgelig vite hva forbrukerne synes, det er jo tross alt de som vet hvordan telefonen fungerer best i hverdagen. Her kan du se noen eksempel på hva forbrukerne synes om Samsung Galaxy S22;


"Elsker denne telefonen har et utmerket batteri for min del holder den to dager med 5 timers bruk. Starter om den 1 til 2 ganger i uka for sikkerhets skyld. Anbefaler dnne til de fleste men ikke til de som skal filme mye for det drar mye batteri. Beste telefonen jeg vet."


"Veldig bra telefon!"


"Bra skjerm, godt å videreføre programmer, apper mm. Høytaler og mikrofon er bra, godt å koble til externe airpods/høytalere mm."


"Dette er min 4 Samsung, har vært fornøyd med alle byttet til ny pga alder på gamle 👍"


"God tlf, liten skjerm, men min egen tabbe det. "


Her kjøper du Samsung Galaxy S22 til best pris

For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente.


Beste mobiltelefon under 7 000 kroner


iPhone SE

Dette er den rimeligste iPhone fram til i dag. Og til tross for den rimelige prislappen har den fortsatt samme ytelse som du forventer deg av en ny iPhone. 


Skjerm

Skjermen er en 4,7" retina HD-display med en pikseldensitet på 326ppi (pixel per inch). Det er samme display som iPhone 8 brukte. Den gamle fingeravtrykksleseren er introdusert igjen og du har også litt tykkere kanter rundt displayet.


Lengst ned på skjermen finner du den klassiske hjemmeknappen som også fungerer som en fingeravtrykksleser.


Kamera

Kameraet er en 12MP vidvinkelkamera med portrettmodus, portrettlyssetting, dybdeskarphet-funksjon, Smart HDR og 4K-video. Sammen med A13-chipen blir det kraftig kameraverktøy som gir gode bilder. Du kan filme i 4K oppløsning med stereolyd og slow motion.


Ytelse

Selv om utsiden er lik iPhone 8 har Apple virkelig satset på innsiden av telefonen. Prosessorkraften i iPhone SE er et kraftig A15-chip som er samme chip som brukes i de aller seneste telefonene fra Apple.


Når det sammenlignes med en ny iPhone 13 er det ikke stor forskjell mellom de to. De største forskjellene er først og fremst grafikken, batteritiden og hvor rask skjermen er.


Prosessoren i iPhone SE har et RAM-minne på 4GB. Standardlagringen på selve telefonen er 64GB men du kan velge større størrelser som 128- og 256GB.


Batteri

iPhone klarer seg greit en hel dag med normalt bruk (sosiale medier, høre på musikk og kikke på filmklipp). Det tar ca. 1,5 timer å gå fra 0-100% å lade telefonen.


iPhone SE passer deg som vil ha en enkel smarttelefon. Den gir deg god ytelse og mye for pengene. Takket være A13-chipen er den sikker for fremtiden og kommer ikke til å trenge å byttes ut de nærmeste årene.


Kort oppsummert: kameraet tar gode bilder og du kan filme i både slow motion og 4K. Den er lett i vekt og takket være 4,7" skjermen er den kompakt og enkel å holde i. Når du kjøper en iPhone SE får du også med et par EarPods - høretelefoner med USB-C kabel som passer til telefonen.


iPhone SE - dette sierforbrukerne

Forbrukere som allerede har kjøpt og brukt denne telefonen er i stort sett veldig fornøyde. Her kan du lese noen av omtalene iPhone SE har fått;


"Etter å ha brukt flere Android telefoner bestemte jeg meg for å bytte til IPhone SE. For en forskjell, absolutt den beste telefonen i teknikk og brukervennlighet."


"En bra og billig telefon som kommer til å holde lenge!"


"Er en telefon som har det man trenger - bra nok kamera og rask nok til de apper og nettlesere som man som oftest bruker."


"Storfornøyd både med hastighet og kamerakvalitet. Liker den kompakte størrelsen på telefonen. Enkel overføring av data/kontakter fra gammel telefon."


"Enkel i bruk. Veldig fornøyd med kjøpet. Enkelt i bruk og god kamera. Batteri holder lenge (som jeg syns er kjempe viktig). Veldig bra telefon for en god pris!"


"Etter at jeg kjøpte telefonen for en uke siden har jeg brukt den veldig mye. Jeg er ikke så stor fan av telefon uten knapp, derfor valgte jeg iPhone SE. Den er akkurat som de gamle modellene med nye oppdateringer."

"Dette var den aller første nye mobilen til min sønn på 14, og han var storfornøyd. Fra å ha hatt arvetelefoner syntes han denne var knall. Godt med batterikapasitet."


Her kjøper du Apple iPhone SE til best prisSmarttelefon test - disse eksperttestene har vi gransket

Utviklingen av mobiltelefoner går veldig fort. Vi velger derfor bare å ta med de tester som er utført i 2018 og senere, i og med at det er mange mobiler som det ikke går an å kjøpe lengre. De seneste testene er lengst opp på listen:


Råd & Røn, oktober 2023: Har testet nye iPhone 15 Pro Max, 256 GB og gir denne førsteplassen blant de 129 testede mobiltelefonene med 82 poeng.


TEK, september 2023: Har også testet iPhone 15 Pro Max og gir den 9/10 poeng og skriver at den er imponerende. De skriver også at "iPhone 15 Pro Max er dyr, deilig og mye lettere enn før."


Råd & Røn, mars 2023: Oppdaterte listen ved å teste de nye iPhone-telefonene. Førsteplassen med 81 poeng deles nå på Apple iPhone 14 Pro Max 128 GB og Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256 Gb. Andreplassen får Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Apple iPhone 14 Pro og Samsung Galaxy S23+med 79 poeng hver. Tredjeplassen deles på Apple iPhone 13 Pro, Apple iPhone 14 Plus og Samsung Galaxy S23 som får 77 poeng hver.


TEK, september 2022: Har gjort en stor test av Apple iPhone 14 Pro Max og Apple iPhone 14 Pro og sammenlignet disse. Begge får 9/10 poeng og lovordene "Imponerende". De synes skjermen er enestående, mener det trolig er den beste mobilen til video, bra batteri mm.


DinSide, september 2022: har testet iPhone 14 Pro og gir den terningkast 6. De liker blant annet Alltid-på skjermen, Dynamic Island, kameraet, batteritiden og ytelsen. Som alle andre både eksperter og forbrukere synes de den er dyr.


Råd & Røn, april 2022: På listen av over 156 testede mobiler er det fortsatt Apple iPhone 13 Pro Max 128GB som får førsteplassen med 83 poeng. På en tredelt andreplass med 81 poeng hver kommer Apple iPhone 13 Pro 128 GB, Samsung Galaxy S21 og Sony X 5 II.Tredjeplassen får iPhone 12 Pro Max med 80 poeng.


Lyd&Bilde har testet iPhone 12 og gir den utmerkelsen ENESTÅENDE! De skriver at "iPhone 12 er kanskje det beste kjøpet blant Apples fire nye iPhone-modeller." De liker godt at den er så rask, at den har skikkelig bra både bilde og lyd, at den er 5G-klar, den lyssterke skjermen, at den er vanntett og dens MagSafe.


T3: Liker først og fremst skjermen, designen og byggekvaliteten hos iPhone 12 (sammenlignet med iPhone 11). De liker også at den er 5G-klar. Videre skriver T3 at at det er den telefonen som passer den vanlige forbrukeren best, først og fremst på grunn av skjermen og gode kameraet.


CNET: Synes atiPhone 12 er en fantastisk telefon og fortsatt et bra kjøp i 2021 selv om iPhone 13 har kommet. Ifølge CNET er iPhone en fantastisk telefon med bra kamera, rask ytelse og stilig skjerm.


TEK.no har testet iPhone 12 og oppsummerer det hele med "Årets standard-iPhone er et trygt og godt mobil valg. Som vanlig." de gir den 8/10 poeng og liker blant annet den lyssterke OLED-skjermen, den knallgode lyden i høyttalerne og programvaren med svært få bugs.


Global Techradar gir iPhone 12 4 av 5 stjerner. De liker godt OLED-skjermen, at den er klar for 5G og MagSafe. De gir minus for prisen, at kameraene er like iPhone 11 og batteritiden.


Tom's Guide: Sammenligner iPhone 12 og 13 for å se om det er verd å kjøpe 13 rett etter lanseringen. Det som er interessant er at dette er en av de få gangene som et kjøp av 13 faktisk kan motiveres. Med bedre lagringsalternativ, bedre kameraer og enda raskere prosessor er det god motivering å kjøpe en iPhone 13. Men den har en nesten dobbelt så høy prislapp så om du kan nøye deg med 12eren blir det mer prisverd.


TEK: har testet Samsung Galaxy S21og gir den hele 9/10 poeng. De konkluderer det hele med "Vel blåst, Samsung - dette er en skikkelig god telefon. Galaxy S21 har ikke dårlige sider."De liker blant annet den trådløse ladningen, skjermen, kameraet, høyttalerne og at den er vanntett.


Mobil.se: Gir Samsung Galaxy S21 toppkarakter! De liker først og fremst at den er rask, enkel og at den har en skikkelig bra skjerm. De velger å avslutte testen med å oppsummere smarttelefonen som en "enkel toppmodell" der du får god skjerm, ytelse og kameraoppsett.


CNET: Synes at Samsung Galaxy S21 er et selvfølgelig valg om du leter etter en oppgradering for Android. Til tross for at Samsung har tatt bort en del kvalitetsspesifikasjoner som Gorilla glasset på baksiden og halve antallet piksler på skjermen er det fortsatt mye positivt med det siste tilskuddet i Galaxy-serien. En av de tingene de liker best er at prisen er kraftig redusert. De liker også den raske skjermen, designet og operativsystemet.


Techradar: Kårer Samsung Galaxy S21 Ultra til den beste smartphonen akkurat nå. På 4:e plass etter iPhone 12 kommer lillebroren Samsung Galaxy S21. De synes ikke at det er den beste i S-serien men at det fortsatt er en bra telefon med en fantastisk kamera som fungerer til mye.


Business Insider: Testet 7 smarttelefoner hvor Samsung Galaxy S21 fikk utnevnelsen "Beste android". De synes at den tilbyr best variasjon av design, ytelse, funksjoner, kamera og kvalitet. De liker godt at den prisen er så redusert.


Magasinet M3: Synes at Samsung Galaxy S21 er en kompakt toppmodell med en overraskende design. De synes imidlertid at det kun er designen som føles ny enn at telefonen har fått et funksjonsmessig løft. Til tross for dette synes de at Galaxy S21 har god batteritid, ytelse, bilde og lyd.


TEK: Skriver at Iphone 11 er telefonen for folk flest. Den får 9/10 poeng og de skriver at fordelene med denne telefonen er "vanvittig kraftige høyttalere, å lreit batteritid, l ynende rask, m eget godt kamera på alle områder, FaceID har blitt bedre enn i fjor, r elativt rimelig lagringsoppgradering, som alltid: Apples store og gode økosystem, U1-brikke gir forbedret AirDrop og mer i fremtiden"


DinSide: Testet iPhone 11 og gir den terningkast 5. De konkluderer det hele med "Svært gode foto- og videoegenskaper, meget god batteritid, svært rask maskinvare, god høyttaler, lavere pris enn Pro-modellene …"
Det de synes er negativt er at den ikke tar like bra portrettbilder som iPhone 11 Pro, at den har litt svakere skjerm enn konkurrentene og at det er treg lader med i esken.


Techradar: Synes at iPhone 11 er den beste iPhone som ble lansert i 2019. De gir den 4,5/5 stjerner og liker først og fremst kameraet og batteritiden, men også at den kan fåes i flere ulike farger. De synes den passer perfekt til en normalbruker og deg som vil ha en kvalitetstelefon med god batteritid. De synes også at den er rimelig for å være en iPhone.


Trusted Reviews: Har testet batteritiden til iPhone 11. De er veldig positive og gir 4/5 poeng. De synes at batteriet presterer veldig bra og gir en batteritid som klarer timer med musikk, streaming og filming.


TEK:gir Samsung Galaxy S20 9/10 poeng. Det de liker best med denne smarttelefonen er skjermen, kameraet, at den har grei lagringsplass og minnekortstøtte, rask ladning, rask trådløs reverslading, kjappe og gode menyer, god stereolyd og at det er en praktisk størrelse.
De gir minus for at batteritiden kunne vært enda bedre, at den ikke lader like raskt som konkurrentene og at det skulle har vært samme dybdekamera som Plus-modellen.


DinSide: har testet Samsung Galaxy S20 og gir den terningkast 4. De gir tummel opp for"Den beste mobilskjermen noensinne, svært kraftig maskinvare med meget høy opplevd ytelse, meget gode kameraer både foran og bak, vil støtte 5G når det lanseres i Norge, støtter minnekort eller 2x SIM, vanntett, forholdsvis rask ladning, delikat grensesnitt".
Tommel ned for "Priset svært høyt, svak batteritid, ikke like godt signalmottak som de beste"


Magasinet M3: har testet Samsung Galaxy S20 og gir den full pott - 5/5 poeng. De skriver at"Få mobiler har rommet så mye bra i et så praktisk format." De liker at den er kompakt og lett, batteriet, bildet og lyden og kameraet. De gir minus for at den fortsatt er dyr og at den ikke har samme gode batteritid som før.


TEK:har testet Apple iPhone SE og gir den hele 9,5/10 poeng og skriver at "Apples nyeste iPhone er en juvel i sin prisklasse."


De lister opp at fordelene med denne telefonen er at den får oppdateringer i årevis, relativt lav pris, tar gode bilder innendørs og i dagslys, vannsikret, støtter trådløs ladning, støtter hurtiglading, lynrask ytelse, kompakt sammenliknet med det meste på markedet og pen skjerm å se på. Ulempene med telefonen er at oppløsningen i skjermen kunne vært høyere, kameraet kunne vært bedre i mørket, batteriet er litt magert og at det bare er en treg lader som medfølger.


DinSide: Gir Apple iPhone SE terningkast 5 og utnevnelsen "Anbefalt produkt". De oppsummerer fordelene med "Særdeles hyggelig pris, god ytelse med kjapp A13-prosessor, ganske bra kamera med portrettmodus og 4K-video, vanntett og gode stereohøyttalere"
De gir minus for at kameraet ikke er like godt som de dyrere iPhone 11-modellene og at det bare følger med en treg lader.Techradar: Gir Apple iPhone SE 4,5/5 poeng. De synes det er en bra smarttelefon som kommer til å holde i mange år fremover uten å koste en formue. De liker også at den er så lett, den kraftige prosessoren og prisen. De synes at både batteriet og skjermen hadde kunnet være litt bedre men at den lave prisen er for bra for å ignorere.


The Guardian: Gir iPhone SE toppkarakter 5/5 og synes det er en smarttelefon som gir toppytelse, et bra kamera i bra format som gjør den til et skikkelig kupp. De skriver at det er en telefon som fungerer bra, uten masse topp-spesifikasjoner og funksjoner.


Magasinet Råd & Røn, oktober 2021: På listen av over 125 testede mobiler er det Apple iPhone 13 Pro Max 128GB som får førsteplassen med 83 poeng. På en tredelt andreplass med 81 poeng hver kommer Apple iPhone 13 Pro 128 GB, Samsung Galaxy S21 og Sony X 5 II.Tredjeplassen får iPhone 12 Pro Max med 80 poeng.


Magasinet Lyd & Bilde har testet Samsung Galaxy S10+ og berømmer telefonen for sitt utmerkede trippelkamera, skjermen og veldig rask ytelse. De gir også telefonen pluss for batteriets levetid. Magasinet gir telefonen betegnelsen “Spesielt anbefalt”.


M3 berømmer Samsung Galaxy S10 + for den utrolige ytelsen sin, skjermen, batterilevetid og lyd. De fremhever også kameraet som de synes er fantastisk, og at telefonen har blitt lettere enn forgjengeren. De negative sidene M3 ser med telefonen er at det er mye unødvendig i programvaren så vel som den høye prisen.


Aftonbladet skriver: “Samsung S10 + er beste mobil akkurat nå.” Fordelene med telefonen som Aftonbladet ser det er at kameraløsningen er bedre enn Iphone og at den har skikkelig god trådløs lading. Skjermen er bedre og har høyere hastighet enn den sammenlignbare telefonen Iphone XS Max. Et annet positivt aspekt med telefonen ifølge Aftonbladet er at den er billigere enn konkurrenten Iphone XS Max. Et annet positivt aspekt er at telefonens lagring / minne kan utvides ifølge Aftonbladet.


Magasinet Råd & Røn, juli 2018: Har nå testet hele 107 mobiler og lengst opp på listen ligger Samsung Galaxy S9 med 80 poeng. På andreplass, med bare 1 poeng mindre, ligger den rimeligere Samsung Galaxy S8 og den eksklusive Samsung Galaxy S9+. Ifølge magasinet er det Samsung, Apple og Huawei som gjør de beste mobilene akkurat nå, da disse produsentene har samtlige plasser på Topp10-listen


Aftonbladet, mai 2018: Testet 10 androidmobiler for å få svar på hvilken som er den beste smarttelefonen akkurat nå. Avisen begynner med å konstatere at standarden har blitt bedre overlag og at den billigste mobilen i testen faktisk er skikkelig bra. Vinneren etter 9 runder og kåret til Best i test ble Samsung Galaxy S9+ med totalt 39 poeng. Tett etter kommer Samsung Galaxy S9 som fikk 38 poeng.


Magasinet Råd & Rön, mai 2018: Har testet 90 mobiler og kårer Samsung Galaxy S9 til den beste smarttelefonen akkurat nå. Den får 80 poeng i oppsummeringen, det er ett poeng mer enn forgjengeren Samsung Galaxy S8 og Samsung Galaxy S9+ som får dele på andreplassen.


Danske Tænk, maj 2018 har testet Samsung Galaxy S9 og gir den bra totalpoeng. De sammenstiller det hele med;“Samsung Galaxy S9 er på det store og hele en telefon som er sterk på nesten alle områder” og “Når det gjelder videofilmer er S9 blant de aller beste og man kan filme i 4K-oppløsning på 60 bilder per sekund.”<


Aftonbladet, februar 2018: Stilte Samsung Galaxy S9 og Galaxy S9+ opp mot Apple iPhone 8 og iPhone X i 10 runder. Vinneren i denne sammenligningstesten ble Samsung Galaxy S9+ som totalt fikk 41 poeng etterfulgt av Samsung Galaxy S9 som fikk 40 poeng. Avisen mener at begge Samsung mobilene er bedre i nesten alle delmoment og fortjener beste poengsum; 5 av 5.
Testvinner

 • Apple iPhone 14 Pro


 • Samsung Galaxy S22


 • Apple iPhone SE


Smarttelefon test,best i test iphone,mobil test,

~ Ikke glem å legge fra deg mobilen iblant og ta en titt på det du har rundt deg ~


Tips! Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har TILBUD på ovenstående Smarttelefon! På den måten gjør du et riktig kupp = den beste mobiltelefonen til den laveste prisen! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg!


Bildene du tar med mobilen går utmerket å fremkalle på internett. Og om du liker å ta mye bilder er selvfølgelig et bra digitalkamera å foredra i stedet. Vi vet hvilket kamera som er Best i test!


Selv om en Smarttelefon inneholder mye program, er selvfølgelig en bra laptop bra å ha, om du f.eks. har tenkt til å jobbe mye på reiser eller lignende. Les våre tester på Laptop så får du tips på hva som er best i dag! Og på siden med nettbrett kan du se hva som er best innom dette området! Av og til kan faktisk dette være et alternativ til smarttelefonen!


Vanlige spørsmål og svar

 • Når kom første mobiltelefone?
  Det første mobilsystemet ble utviklet i Sverige i 1950 og systemet hette MTA. 1973 kom så den første mobiltelefonen utviklet av Motorola for vanlige forbrukere.
 • Hvem oppfant mobiltelefonen?
  Martin Cooper på Motorola er oppfinneren av den første mobiltelefonen.
 • Hvilken mobiltelefon skal jeg velge?
  Akkurat nå anbefaler vi iPhone 14 Pro og Samsung Galaxy 22.


Philip Andrén

Best i test: Smarttelefon

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.

Testen ble sist oppdatert