Best i test smarttelefon

Den beste Smarttelefonen 2021

Om du skal kjøpe en Smarttelefon og vil vite hvilken som er den beste i dag har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle tester for å finne ut av hva eksperter og forbrukere synes om Smarttelefonene som er tilgjengelige på markedet i dag. Og svar har vi fått!

 

På denne siden finner du


Beste Smarttelefon 2021

Smartphone best i test

Apple iPhone 11

Smarttelefon best i test Apple iPhone 11
 • Bra ytelse

 • Veldig god batteritid

 • Bra kamera

 • Dyr innkjøpspris

 • Lader sakte

Beste Android akkurat nå

Samsung Galaxy S21

Smarttelefon best i test Samsung Galaxy S21
 • Rask skjerm

 • Bra kamera

 • Kompakt i hånden

 • Lader inngår ikke

 • Ikke plass for minnekort

Beste budsjett smartttelefon

Apple iPhone SE

Smarttelefon best i test Apple iPhone SE
 • Rimelig pris

 • Kraftig prosessor

 • Enkel å holde med en hånd

 • Ikke like bra skjerm som iPhone 11

best pris i samarbeid med Prisjakt


Apples iOS eller Googles Android?

Det var egentlig på grunn av Apples iPhone som denne typen av smarte telefoner fikk fotfeste for alvor i 2007. Og iPhone er fortsatt en stor og verdig spiller på banen. Men de andre produsentene står ikke på sidelinjen og kikker på, de vil også være med i spillet.


Ifølge StatCounter GlobalStats hadde Android en markedsandel på 47,48% og Apples iOS 52,35 % i Norge i september 2020.

 

Kampen mellom Apples operativsystem iOS og Googles Android (som brukes av de fleste andre produsenter av Smarttelefoner) kommer sikkert til å fortsette lenge til. Men vi sammenligner epler med pærer og lar alle mobiltelefoner være med å slåss om tittelen “Beste Smartphone akkurat nå”.

 

Dette synes forbrukerne om mobilen sin

I 2019 ble det solgt 1,7 millioner mobiltetelefoner i Norge, ifølge MedieNorge. Av disse var det 1,7 millioner som var smarte mobiler hvilket betyr at alle mobiltelefonene som ble solgt var smarttelefoner. 

Den gjennomsnittlige nordmannen bytter ut mobilen sin etter 3 år. Det er forskjell når det gjelder kvinner og menn – kvinner bytter litt oftere enn menn.

 

Derfor synes vi på Best i test Guiden at det er viktig å høre hva forbrukerne synes om mobiltelefonene sine. Ikke minst når det gjelder praktisk funksjon og holdbarhet. Derfor tar vi selvfølgelig mye hensyn til disse meningene i anbefalingen nedenfor.

 

Så mye data trenger du

I dag handler det alt mer om å bruke Internett på mobilen sin. Kanskje til og med mer enn å ringe med den. Derfor er det lurt å tenke på hvor mye du har tenkt å surfe.  

 

Det du kan regne med er at med 1 Gb så kan du: Lese ca 400 webbsider (VG og lignende) eller høre på Spotify i 15 timer eller se på nett-TV i 2 timer. Om du ikke har planer om å kikke på TV via 4G, men nøyer deg med å surfe, maile, bruke nettbanken og Spotify iblant, kan det være nok med 2 GB/mån.
Smarttelefon best i test 2021

Etter å ha gransket både ekpert-tester og omtaler fra forbrukere er det lett å kåre en vinner i denne kampen. Testvinneren prises for den fantastiske ytelsen, brukervennligheten og batteritiden. Både ekspertene og forbrukerne er enige om at den beste smarttelefonen akkurat nå er Apples iPhone 11. 


Beste smarttelefon akkurat nå - Apple iPhone 11

(Klikk på telefonen for mer informasjon om den beste prisen)


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 17 oktober 2021

Apple iPhone 11


iPhone 11 er den minste i søskenflokken blant 11 Pro og 11 Pro Max. Det skilles ikke så mye i utseende annet enn at den er mindre og gir best ytelse for pengene. Det er første gangen Apples iPhone blir sett på som rimelig, noe som tidligere har vært reservert for Android-smarttelefoner.


Skjermen er litt større enn forgjengeren iPhone X og er 6,1". I stedet for OLED bruker denne skjermen LCD-teknikk som Apple har valgt å kalle liquid retina. Skjermen ser veldig bra ut, men i og med at den ikke har OLED får du ikke helt samme fargegjengivelse og dype sverte som den dyrere modellen iPhone 11 Pro. 


Du får det aller beste som Apple kan tilby takket være den raske og kraftige A13 chipen. Dette er den raskeste chipen som Apple har lansert og passer på at alle funksjoner fungerer som de skal. Smarttelefonen har et RAM-minne på 3GB. Forskjellen er tross alt ikke så stor og eneste gangen du merker at det er mindre arbeidsminne er når det kommer til multitasking, der er Pro og ProMax aningen skarpere. 


Kameraet på iPhone 11 består av to 12MP linser som sitter på baksiden. Et vidvinkel og et ultravidvinkel-kamera. Du kan velge hvilket kamera du vil bruke og de har ulike arbeidsområder. Vidvinkelkameraet fungerer som et vanlig kamera men med ultravidvinkel-kameraet kan du ta andre typer bilder i og med at den fanger mer takket være det bredere spekteret.


Begge kameraene har støtte for 4K-video og med de forhåndsinstallerte og kraftige redigeringsverktøyene kan du ta filmingen og fotograferingen til et nytt nivå. Kameraet til iPhone 11 har også NightMode som gjør det mulig for deg å ta fine bilder selv i mørke miljøer. Disse kameraene kan også brukes sammen hvor de kompletterer hverandre til å få frem det beste bildet. 


Batteritiden er en av de største styrkene til iPhone 11. Det kommer fra et batteri på 3110mAh. Når Techradar testet batteritiden under en dag med lavt forbruk fikk de ut hele 27 timer! Da streamet de dessuten video i 1 time og hørte på en del musikk. Når andre ekspertpaneler har testet batteritiden fikk de ut drøye 11 timer på en dag med normalt bruk.


iPhone 11 er vanntett og klarer å være under vann i 30 minutter så lenge det ikke er dypere enn 2m. 


Du kan få denne telefonen i 64, 128 eller 256 GB og den finnes i seks ulike farger.

 

Så sier forbrukerne

Som alltid vil vi vite hva forbrukerne synes om produktet vi anbefaler, det er jo tross alt de som vet hvordan det fungerer i hverdagen. Her kan du lese noen eksempel på omtaler Apple iPhone 11 har fått;

 

"Veldig bra mobil! Er veldig fornøyd med iPhone 11, veldig fine bilder og enkelt å bruke. Anbefales for de som er usikker på hvilken mobil de vil ha. :)"


"Jeg gikk fra iPhone 7 til 11 og kunne ikke vært mer fornøyd. Forskjellen er som natt og dag på absolutt alle måter. Jeg var litt skeptisk til hvordan det ville føles uten hjem-knappen jeg er så vant med, men allerede etter bokstavelig talt fem minutter var den glemt. Samme med touch-ID. Foretrekker face-ID uten tvil. Kameraet er helt fantastisk. Stor og fin skjerm. Batteriet varer og varer og varer. Er Pro bedre? Sikkert. Men også mye dyrere, og til mitt bruk var det aldri noen tvil. Jeg har aldri hatt en bedre telefon." 


"Skal man kjøpe en iPhone skal man kjøpe denne!"


"Fantastisk telefon. Bra batteritid, bra kamera og rask prosessor."


"En telefon som holder hva den lover. Meget godt kamera. Ryddig og pålitelig operativsystem (iOS). Lynrask og sikker ansiktsgjenkjenning. Bra batterikapasitet. God og lyssterk skjerm. Telefonen kan nok oppleves som litt stor for noen. Godt fornøyd med denne iPhonen. God valuta for pengene.


"Rask mobil, med alt det man trenger. Batteriet har god varighet, for en lang arbeidsdag. Fylt av jobbsamtaler, musikk osv." 


"Jeg sverger alltid til Iphone, pga enkel betjening. Jeg kjøpte nylig Iphone11, og er spesielt godt fornøyd med kamera, og funksjonene der. Bedre batterikapasitet er også et stort pluss med denne modellen." 


"Beste telefonen jeg har hatt! Angrer ikke på at jeg tok denne istedet for pro!"


"Fantastisk!" 


"Er kjempe fornøyd! Klarte å knuse den gamle mobilen, og måtte kjøpe ny...Men fikk rask og god hjelp fra selgeren i butikken til å finne denne mobilen. Kan anbefales! "


"Knall fornøyd med den nye iPhonen min. Enkel i bruk, tar gode bilder, og god kvalitet. Anbefales "


"iPhonen har vært flittig brukt siden kjøpet. Før denne hadde jeg en iPhone 6 Pluss. Overgangen til en nyere og bedre iPhone er tydelig merkbart. Alt går kjappere. Og kamera er mye bedre. Liker du iPhone så er dette en sikkert og trygg investering. Jeg kan anbefale iPhone 11."


"Jeg har hatt en del telefoner tidligere, og denne er helt klart favoritten. God batteritid og et fantastisk kamera. Lett å bruke og lett å overføre gammel data til den nye telefonen. Anbefales på det sterkeste" 

 

Ulempene da? Disse vil vi gjerne kjenne til før vi handler så vi kan veie inn disse når vi skal bestemme oss. Og det som både eksperter og forbrukere reagerer på er at innkjøpsprisen er høy og at telefonen har veldig mange finesser som til og med kan føles som unødvendig.

 

Her kjøper du mobilen til best pris

Best pris på Apple iPhone 11 finner du på internett. Da får du den også sendt hjem til deg direkte, som er både deilig og enkelt.

Beste Android 2021

I og med at kampen pleier å stå mellom operativsystemet iOS og Android er det vanskelig å kåre bare en testvinner. Derfor har vi valgt å ha med den beste Android-telefonen også på denne siden. Og vinneren er ingen ringere enn Samsung Galaxy S21.Beste android akkurat nå - Samsung Galaxy S21

(Klikk på bildet for mer informasjon om beste prisen!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 17 oktober 2021

Samsung Galaxy S21


Samsung fortsetter å bryte barrieren med smarttelefonene sine og Samsung Galaxy S21 er ikke noe unntak. Den har også fått et helt nytt design der Samsung har gjort den mer industriell, noe som har lyktes ekstremt bra. Kontrasten mellom de to forskjellige fargene på mobil og kamerabump gifter seg utrolig pent.


Skjermen på Galaxy S21 er en Full HD-skjerm med en oppdateringsfrekvens på 120 Hz som gjør at overgangene og sveipinga føles direkte. Skjermstørrelsen er på 6.2" men fåes også i større størrelser. De større variantene har større batteri som gjør at batteritiden holder lengre, men det er samme prosessor i telefonene. 

 

Prosessoren til smarttelefonen er Samsung Exynos 2100 5nm octa-core prosessor som støttes av en 8GB RAM og standardlagringen er på 128 GB som betyr at du kan bruke telefonen flittig uten å være urolig for hvor mye plass du har igjen på telefonen. Og skulle du ville ha enda ,mer lagring så finnes det varianter med 256GB.

 

Som de fleste nye smarttelefonene idag er Samsung Galaxy S21 kompatibel med 5G som gir deg enda raskere surf.


Kameraet på Galaxy S21 består av 3 kamera som jobber sammen for å få det beste bilderesultatet. Du kan zoome opptil 30x med den digitale zoomen. Det høye antallet megapiksel gjør at du får skarpe bilder selv om du har zoomet helt inn. Selfie-kameraet gjemmer seg i et hull i touchskjermen.


Kameraet støtter også innspilling i 8K (7680 x 4320) som er så bra at du kan bruke filmklippene til å få de perfekte bildene. Kikk bare gjennom klippet og velg ut det beste bildet.


Batteriet er på 4000mAh. Dette gjør at den klarer strømslukende 5G og hverdagsbruk. Du kan forvente deg 11-12 timers batteritid. Om du bruker mobilen fullt ut, dvs. med full lysstyrke og oppdateringsfrekvens kan batteriet raskt gå ned, men med hjelp av Samsungs hurtiglading er du oppe på 100% i løpet av en time.

 

Når det kommer til sikkerhet låser du opp telefonen enten ved passord, ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk.


Samsung Galaxy S21 er også støv- og vanntett. Den tåler å være under vann i opptil 30 minutter på et dyp ned til 1,5 m.


Ulemper da? Disse vil vi gjerne kjenne til før vi bestemmer oss for å handle, og det vi kan si er at Samsung dessverre har valgt å fjerne flere ting som tidligere har inngått. Du får f.eks. ikke med lader med vegguttak når du kjøper telefonen og ikke heller hodetelefoner. Samsung har dessuten tatt bort halve antallet piksler fra skjermen og erstattet glasset på baksiden med polykarbonat, et litt finere ord for plast, men til tross for dette er eksperter og forbrukere veldig positive over denne 5G-kompatible smarttelefonen.


Dette skriver forbrukerne

Som vi skrev tidligere så vil vi selvfølgelig vite hva forbrukerne synes, det er jo tross alt de som vet hvordan telefonen fungerer best i hverdagen. Her kan du se noen eksempel på hva forbrukerne synes om Samsung Galaxy S21;


"Meget fornøyd med denne telefonen! Meget rask og passe stor skjerm! Gikk fra S8 til denne, og ble en ny hverdag både med tanke på batteritid, hvor rask den er og ikke minst kamera. Kan anbefales til alle som ønsker å oppgradere.  


"Kjempe fornøyd med den nye mobilen. Absolutt verdt alle pengene! Anbefales til alle som skal kjøpe ny!!  "


"Bra skjerm, god lyd, rask og god batterikapasitet. Den er pen og se på, ligger godt i hånden, og tar veldig gode bilder. Alt man trenger i en lekker innpakning." 


"Skikkelig fornøyd med denne telefonen. Bildene er skarpe og kameraet er fantastisk. Batteritiden holder lenge. De tingene som folk har klaget på er som jeg ser det ikke-problem."


"Fin telefon. Bra kamera, bra skjerm, alt er bra. Det eneste jeg ikke likte var at det ikke fantes noen MicroSD-kortplats, men jeg lever uten den."


"Skikkelig bra og vakker telefon. Perfekt størrelse, rask prosessor, knallbra kamera. At det ikke er glass på baksiden gjør ingenting da den er matt og blir lettere og medr støtsikker. Toppkarakter til enda en Galaxy-generasjon. Har hatt 1eren, 3eren, 5eren, 8eren, A71 og 21eren:-)"


Her kjøper du den beste Android-telefonen til best prisBeste budsjett smarttelefon 2021

Om du leter etter en enkel og ukomplisert smarttelefon som har høy ytelse til en lav pris kan vi anbefale iPhone SE. Både eksperter og forbrukere priser den, mye takket være at den er så lett, prisen og batteritiden. Les mer nedenfor!


Beste budsjett smarttelefon 2020 - iPhone SE

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen akkurat nå!)


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 17 oktober 2021

Apple iPhone SE


Dette er den rimeligste iPhonen fram til idag. Og til tross for den rimelige prislappen har den fortsatt samme ytelse som du forventer deg av en ny iPhone. 


Skjermen er en 4,7" retina HD-display med en pikseldensitet på 336ppi (pixel per inch). Det er samme display som iPhone 8 brukte. Den gamle fingeravtrykksleseren er introdusert igjen og du har også litt tykkere kanter rundt displayet. 


Lengst ned på skjermen finner du den klassiske hjemmeknappen som også fungerer som en fingeravtrykksleser.


Selv om utsiden er lik iPhone 8 har Apple virkelig satset på innsiden av telefonen. Prosessorkraften i iPhone SE er et kraftig A13-chip som er samme chip som brukes i de aller seneste telefonene fra Apple. Når det sammenlignes med en ny iPhone 11 er det ikke stor forskjell mellom de to og den eneste gangen iPhone 11 faktisk er bedre er når det kreves bedre håndtering av grafikk men ellers presterer de veldig jevnt. 


Prosessoren i iPhone SE har et RAM-minne på 3GB. Standardlagringen på selve telefonen er 64GB men du kan velge større størrelser som 128- og 256GB.


Kameraet er en 12MP vidvinkelkamera med portrettmodus, portrettlyssetting, dybdeskarphet-funksjon, Smart HDR og 4K-video. Sammen med A13-chipen blir det kraftig kameraverktøy som gir gode bilder. Du kan filme i 4K oppløsning med stereolyd og slow motion.


Batteritiden er på 7-8h på en dag med normalt bruk (sosiale medier, høre på musikk og kikke på filmklipp). Det tar ca. 1,5 timer å gå fra 0-100% å lade telefonen.


iPhone SE passer deg som vil ha en enkel smarttelefon. Den gir deg god ytelse og mye for pengene. Takket være A13-chipen er den sikker for fremtiden og kommer ikke til å trenge å byttes ut de nærmeste årene. Kameraet tar gode bilder og du kan filme i både slow motion og 4K. Den er lett i vekt og takket være 4,7" skjermen er den kompakt og enkel å holde i. Når du kjøper en iPhone SE får du også med et par EarPods - høretelefoner med USB-C kabel som passer til telefonen. 


Dette sier forbrukerne

Forbrukere som allerede har kjøpt og brukt denne telefonen er i stort sett veldig fornøyde. Her kan du lese noen av omtalene iPhone SE har fått;


"Rask overføring fra den gamle telefonen min (maks 20 min) Fungerer utmerket til forventningene å mitt bruk. Håper holdbarheten er som min gamle iphone 5s, som holdt ut i over 6 år "


"Etter oppgradering fra iPhone 6s er jeg veldig fornøyd med ytelse så langt. Rask behandling av apper og et clean design. Med tanke på innmaten i telefonen er den absolutt verd pengene i motsetning til nyere modeller med mange like deler."


"Denne telefon var eneste alternativ for meg, og var lik min gamle. Ville ikke ha større telefon og ville ha en telefon med «hjemknapp». Så jeg er veldig fornøyd med denne telefon. Batteriet holder seg i flere dager, vist jeg ikke spiller musikk. Så eneste minuset er at batteriet tapper seg fort når du hører på radio / spiller musik " 


"Dotter mi måtte ha ny telefon, og ønskte iOS sin ho er langt inne i Apple-infrastrukturen. iPhone SE var eit naturleg val som gav ein moderne telefon til grei pris. Etter det eg skjønar er brukaropplevinga heilt som forventa. "


"Veldig fornøyd! God pris, god størrelse og bedre kamera "


"Er en telefon som har det man trenger - bra nok kamera og rask nok til de apper og nettlesere som man som oftest bruker. "


"Storfornøyd både med hastighet og kamerakvalitet. Liker den kompakte størrelsen på telefonen. Enkel overføring av data/kontakter fra gammel telefon. "


"Enkel i bruk. Veldig fornøyd med kjøpet. Enkelt i bruk og god kamera. Batteri holder lenge (som jeg syns er kjempe viktig). Veldig bra telefon for en god pris! " 


"Etter at jeg kjøpte telefonen for en uke siden har jeg brukt den veldig mye. Jeg er ikke så stor fan av telefon uten knapp, derfor valgte jeg iPhone SE. Den er akkurat som de gamle modellene med nye oppdateringer. "


"Dette var den aller første nye mobilen til min sønn på 14, og han var storfornøyd. Fra å ha hatt arvetelefoner syntes han denne var knall. Godt med batterikapasitet. "


"Stort sett fornøyd med Iphone SE 2020. Som vanlig så funker iphone bra med enkelt brukergrensesnitt og merker at denne har hardware som iphone 11. Rask og fin. Det eneste negative er batterikapasiteten. Med 1800mah så holder den kortere tid enn XR og 11, men størrelsen er langt mindre. Var klar over dette ved kjøp. "


"Perfekt for deg som ikke må ha det nyeste av det nyseste, men samtidig er opptatt mest mulig for pengene. bra kamera, bra batteri. og relativt billig!"


"Jeg kjøpte denne som gave til min mor. Hun elsker den. Mamma er ikke veldig teknologisk. Så denne mobilen er perfekt for deg som vil ha bra bilder, rask telefon, men allikavel fingeravtrykk."


"Kjempe telefon. Denne telefonen har jeg hatt nå i 2 uker og den lever opp til alle forventninger den har kjempe bra kamera og den har bra oppløsning på skjermen" 


Her kjøper du beste budsjett smarttelefon til best pris
Disse eksperttestene har vi gransket

Utviklingen av mobiltelefoner går veldig fort. Vi velger derfor bare å ta med de tester som er utført i 2018 og senere, i og med at det er mange mobiler som det ikke går an å kjøpe lengre. De seneste testene er lengst opp på listen: 


TEK: har testet Samsung Galaxy S21 og gir den hele 9/10 poeng. De konkluderer det hele med "Vel blåst, Samsung - dette er en skikkelig god telefon. Galaxy S21 har ikke dårlige sider."De liker blant annet den trådløse ladingen, skjermen, kameraet, høyttalerne og at den er vanntett.


Mobil.se: Gir Samsung Galaxy S21 toppkarakter! De liker først og fremst at den er rask, enkel og at den har en skikkelig bra skjerm. De velger å vaslutte testen med å oppsummere smarttelefonen som en "enkel toppmodell" der du får god skjerm, ytelse og kameraoppsett.


CNET: Synes at Samsung Galaxy S21 er et selvfølgelig valg om du leter etter en oppgradering for Android. Til tross for at Samsung har tatt bort en del kvalitetsspesifikasjoner som Gorilla glasset på baksiden og halve antallet piksler på skjermen er det fortsatt mye positivt med det siste tilskuddet i Galaxy-serien. En av de tingene de liker best er at prisen er kraftig redusert. De liker også den raske skjermen, designet og operativsystemet.


Techradar: Kårer Samsung Galaxy S21 Ultra til den beste smartphonen akkurat nå. På 4:e plats etter iPhone 12 kommer lillsbroren Samsung Galaxy S21. De synes ikke at det er den beste i S-serien men at det fortsatt er en bra telefon med en fantastisk kamera som fungerer til mye.


Business Insider: Testet 7 smarttelefoner hvor Samsung Galaxy S21 fick utnevnelsen "Beste android". De synes at den tilbyr best variasjon av design, ytelse, funksjoner, kamera og kvalitet. De liker godt at den prisen er så redusert.


Magasinet M3: Synes at Samsung Galaxy S21 er en kompakt toppmodell med en overraskande design. De synes imidlertid at det kun er designen som føles ny enn at telefonen har fått et funksjonsmessig løft. Til tross for dette synes de at Galaxy S21 har god batteritid, ytelse, bilde og lyd. 


TEK: skriver at Iphone 11 er telefonen for folk flest. Den får 9/10 poeng og de skriver at fordelene med denne telefonen er "vanvittig kraftige høyttalere, ålreit batteritid, lynende rask, meget godt kamera på alle områder, FaceID har blitt bedre enn i fjor, relativt rimelig lagringsoppgradering, som alltid: Apples store og gode økosystem, U1-brikke gir forbedret AirDrop og mer i fremtiden"

De gir minus for at man ikke får med en hurtiglader, at probrietær lightning-kabelen er irriterende, mangler zoom-kamera fra Pro, ingen 3D touch og at kameraene ikke egner seg til makrofoto.


DinSide: testet iPhone 11 og gir den terningkast 5. De konkluderer det hele med "Svært gode foto- og videoegenskaper, meget god batteritid, svært rask maskinvare, god høyttaler, lavere pris enn Pro-modellene …"
Det de synes er negativt er at den ikke tar like bra portrettbilder som iPhone 11 Pro, at den har litt svakere skjerm enn konkurrentene og at det er treg lader med i esken. 


Tom's Guide: Kårer iPhone 11 til den beste smarttelefonen 2020. De synes at det er en telefon som passer de fleste. De skynes den tar bra bilder, leverer rask og god ytelse samtidig som den har et godt og effektivt batteri. Nå de presenterer ulempene nevner de at det ikke er hurtiglading og at iPhone 11 stadardlagringen kun er 64GB.


Macworld: Synes at iPhone 11 er det smarteste valget blant smarttelefonr om du trenger en ny iPhone. De skriver at ytelsen er i absolutt toppklasse og er sterkt positive til dobbelkameraet og prisen. 


Techradar: Synes at iPhone 11 er den beste iPhone som ble lansert i 2019. De gir den 4,5/5 stjerner og liker først og fremst kameraet og batteritiden, men også at den kan fåes i flere ulike farger. De synes den passer perfekt til en normalbruker og deg som vil ha en kvalitetstelefon med god batteritid. De synes også at den er rimelig for å være en iPhone.


CNET: Synes at iPhone 11 er den beste iPhonen for drøyt 7000 kr som Apple har produsert. De gir den poengsummen 9/10 og er imponert av n\batteritiden, ytelsen og det utmerkede kameraet. De liker ikke helt skjermen og at det kun er 11 Pro og 11 Pro Max som har fått det raskere ladealternativet med 18 watt.


Trusted Reviews: Har testet batteritiden til iPhone 11. De er veldig positive og gir 4/5 poeng. De synes at batteriet presterer veldig bra og gir en batteritid som klarer timer med musikk, streaming og filming.


TEK: gir Samsung Galaxy S20 9/10 poeng. Det de liker best med denne smarttelefonen er skjermen, kameraet, at den har grei lagringsplass og minnekortstøtte, rask lading, rask trådløs reverslading, kjappe og gode menyer, god stereolyd og at det er en praktisk størrelse.
De gir minus for at batteritiden kunne vært enda bedre, at den ikke lader like raskt som konkurrentene og at det skulle har vært samme dybdekamera som Plus-modellen.


DinSide: har testet Samsung Galaxy S20 og gir den terningkast 4. De gir tummel opp for "Den beste mobilskjermen noensinne, svært kraftig maskinvare med meget høy opplevd ytelse, meget gode kameraer både foran og bak, vil støtte 5G når det lanseres i Norge, støtter minnekort eller 2x SIM, vanntett, forholdsvis rask lading, delikat grensesnitt". 
Tommel ned for "Priset svært høyt, svak batteritid, ikke like godt signalmottak som de beste" 


Magasinet M3: har testet Samsung Galaxy S20 og gir den full pott - 5/5 poeng. De skriver at "Få mobiler har rommet så mye bra i et så praktisk format." De liker at den er kompakt og lett, batteriet, bildet og lyden og kameraet. De gir minus for at den fortsatt er dyr og at den ikke har samme gode batteritid som før. 


Tom's Guide: Rangerte Samsung Galaxy S20 Ultra som den beste android-telefonen du kan kjøpe akkurat nå og den nest-beste telefonen i 2020. De liker displayet, batteritiden og det kraftige zoom-verktøyet på kameraet. De synes prislappen er litt høy og beskriver det som den største ulempen med Galaxy S20 Ultra. 

De er også positive til den mindre versjonen av Galaxy S20 som har samme skjerm og kamera men med en kompaktere design. Dessverre er batteriet mindre og har derfor ikke samme batteritid som den større Ultra-versjonen.


What HiFi: Gir Samsung Galaxy S20 full pott med 5/5 stjerner. De liker skjermen, lyden og at den har mange nye funksjoner. De er litt restriktive med å presentere fordeler med denne telefonen men avslutter testen sin med å si at Galaxy S20 er en utmerket telefon som slår ut konkurrentene akkurat nå.


Techradar: Gir Samsung Galaxy S20 4,5/5 stjerner. De synes at skjermen er utmerket takket være 120Hz frekvensen sin. De liker også kameraet, ytelsen og at den er klar for 5G. De gir minus for at den er dyr. De synes at den passer deg som vil ha en første 5G-klare telefon eller deg som vil ha en flaggskipmodell som er enkel å holde i en hånd. 


TEK: har testet Apple iPhone SE og gir den hele 9,5/10 poeng og skriver at "Apples nyeste iPhone er en juvel i sin prisklasse."
De lister opp at fordelene med denne telefonen er at den får oppdateringer i årevis, relativt lav pris, tar gode bilder innendørs og i dagslys, vannsikret, støtter trådløs lading, støtter hurtiglading, lynrask ytelse, kompakt sammenliknet med det meste på markedet og pen skjerm å se på. 
Ulempene med telefonen er at oppløsningen i skjermen kunne vært høyere, kameraet kunne vært bedre i mørket, batteriet er litt magert og at det bare er en treg lader som medfølger.


DinSide: gir Apple iPhone SE terningkast 5 og utnevnelsen "Anbefalt produkt". De oppsummerer fordelene med "Særdeles hyggelig pris, god ytelse med kjapp A13-prosessor, ganske bra kamera med portrettmodus og 4K-video, vanntett og gode stereohøyttalere"
De gir minus for at kameraet ikke er like godt som de dyrere iPhone 11-modellene og at det bare følger med en treg lader.


Techradar: Gir Apple iPhone SE 4,5/5 poeng. De synes det er en bra smarttelefon som kommer til å holde i mange år fremover uten å koste en formue. De liker også at den er så lett, den kraftige prosessoren og prisen. De synes at både batterioet og skjermen hadde kunnet være litt bedre men at den lave prisen er for bra for å ignorere. 


PCMAG: Har testet Apple iPhone SE og gir den utmerkelsen "Excellent". De synes den er rimelig i pris og liker den raske ytelsen og kompakte format.


The Guardian: Gir iPhone SE toppkarakter 5/5 og synes det er en smarttelefon som gir toppytelse, et bra kamera i bra format som gjør den til et skikkelig kupp. De skriver at det er en telefon som fungerer bra, uten masse topp-spesifikasjoner og funksjoner.

 

Magasinet Råd & Røn, mars 2019: På listen av over 153 testede mobiler er det Samsung Galaxy S10 og S10+ som deler på førsteplassen med 83 poeng hver. På en delt andreplass kommer Samsung Galaxy Note 9 og Samsung Galaxy S10e som får 82 poeng hver og tredjeplassen går til Apple iPhone XS og XS Max med 81 poeng hver. Ifølge magasinet gjør Samsung, Apple og Huawei de beste mobiltelefonene akkurat nå, da disse har samtlige plasser på Topp14-listen.


Magasinet Lyd & Bilde har testet Samsung Galaxy S10+ og berømmer telefonen for sitt utmerkede trippelkamera, skjermen og veldig rask ytelse. De gir også telefonen pluss for batteriets levetid. Magasinet gir telefonen betegnelsen “Spesielt anbefalt”.

 

M3 berømmer Samsung Galaxy S10 + for den utrolige ytelsen sin, skjermen, batterilevetid og lyd. De fremhever også kameraet som de synes er fantastisk, og at telefonen har blitt lettere enn forgjengeren. De negative sidene M3 ser med telefonen er at det er mye unødvendig i programvaren så vel som den høye prisen.

 

Techradar skriver: “Dette er den Samsung S10-mobilen du virkelig vil ha.” Fordelene Techradar trekker frem med Samsung Galaxy S10 + er den utrolig gode ytelsen og batterilevetiden. Teachradar, så vel som flere andre aktører, trekker frem prisen som det negative aspektet ved telefonen, og at den kan oppfattes som glatt å holde i.

 

Aftonbladet skriver: “Samsung S10 + er beste mobil akkurat nå.” Fordelene med telefonen som Aftonbladet ser det er at kameraløsningen er bedre enn Iphone og at den har skikkelig god trådløs lading. Skjermen er bedre og har høyere hastighet enn den sammenlignbare telefonen Iphone XS Max. Et annet positivt aspekt med telefonen ifølge Aftonbladet er at den er billigere enn konkurrenten Iphone XS Max. Et annet positivt aspekt er at telefonens lagring / minne kan utvides ifølge Aftonbladet.

 

Tidningen Råd & Rön gir Samsung Galaxy S10+ totalt 83 poeng (av 100 poeng) i sin test sammen med telefonens søster Samsung Galaxy S10. Det betyr at de to Galaxy S10-telefonene deler på førsteplassen i magasinetesten. Funksjonene som Råd & Rön gir telefonen høyeste poengsum på er maskinvaren, opplevelsen når du surfer på telefonen og opplevelsen når du hører på musikk. Andre egenskaper får også veldig høye karakterer.

 

EISA, august 2018: Har delt ut tre priser til de mobiltelefonene som de mener er ekstra bra akkurat nå. Beste “Lifestyle Smartphone” ble Honor 10 som fikk vurderingen; “Med aluminiumsramme og glassbakside kombinert med høyt presterende maskinvare og et smart kamera, lever Honor 10 opp til forventningene selv hos de mest kresne i den litt yngre målgruppen deres.”

Prisen “Beste smartphone 2018-2019” gikk til Huawei P20 Pro. EISA skriver blant annet; “Huawei P20 Pro er det mest avanserte, innovative produktet vi har sett på lenge og på flere punkter teknisk overlegen. Den er både en perfekt følgesvenn for mobile forbrukere og en trendsetter når det gjelder mobilfeltet takket være de fantastiske bildene og videoklippene som den produserer.”

“Beste forbrukermobil 2018-2019” er ifølge EISA Nokia 7 Plus. Juryens dom lyder; “Nokia 7 Plus er for den som krever utmerket ytelse fra telefonen sin. Aluminiumkonstruksjonen med keramisk følelse og den 6 toms store IPS-skjermen med 2160 x 1 080 pixels oppløsning gir telefonen en høy kvalitetsfølelse.

 

Magasinet Råd & Røn, juli 2018: Har nå testet hele 107 mobiler og lengst opp på listen ligger Samsung Galaxy S9 med 80 poeng. På andreplass, med bare 1 poeng mindre, ligger den rimeligere Samsung Galaxy S8 og den ekslusive Samsung Galaxy S9+. Ifølge magasinet er det Samsung,  Apple og Huawei som gjør de beste mobilene akkurat nå, da disse produsentene har samtlige plasser på Topp10-listen

 

Magasinet M3, mai 2018: Testet den litt billigere mobilen Motorola Moto G6 Plus og ga den 9 av 10 poeng og utnevnelsen “M3 anbefaler”. Anmeldelsen lyder; “Moto G6 Plus har uforskammet mange gode egenskaper med tanke på prisen. En ips-skjerm i toppklasse, overbevisende bra lyd for både samtaler, filmer og musikk og et overraskende godt kamera.” 

 

Magasinet M3, mai 2018: Testet 12 smarte mobiler for under 4000 kroner for å få fram hvilken smarttelefon som er den mest prisgunstige i 2018. Best i test ble Motorola Moto G6 Plus med 9 av 10 poeng. Den ble kåret til vinner i og med at den bl.a. har en veldig bra bildeskjerm, overbevisende lyd og et skikkelig bra kamera. Xiaomi Mi A1 fikk 9 poeng og den deler dermed førsteplassen med telefonen fra Motorola. 

 

Magasinet M3, mai 2018: Testet alle flaggskip fra produsentene for å få frem den beste mobilen akkurat nå. Vinneren ble Samsung Galaxy S8 som dermed fikk tittelen best i test med 10 av 10 poeng. Den fortjener førsteplassen i og med at den har så høy ytelse, bra batteritid, en fantastisk skjerm og er kompakt til tross for den store skjermen.

Samsung Galaxy S8 er altså ifølge magasinet bedre enn andre mobiltelefoner i startfeltet som f.eks. Apple Iphone X, Huawei P20 Pro, Huawei Mate 10 Pro, Oneplus 5T og Samsung Galaxy S9 Plus som alle kom på en delt andreplass og fikk 9 av 10 poeng i denne store mobiltesten.

 

Aftonbladet, mai 2018: Testet 10 androidmobiler for å få svar på hvilken som er den beste smarttelefonen akkurat nå. Avisen begynner med å konstatere at standarden har blitt bedre overlag og at den billigste mobilen i testen faktisk er skikkelig bra. Vinneren etter 9 runder og kåret til Best i test ble Samsung Galaxy S9+ med totalt 39 poeng. Tett etter kommer Samsung Galaxy S9 som fikk 38 poeng.

 

Magasinet Råd & Rön, mai 2018: Har testet 90 mobiler og kårer Samsung Galaxy S9 til den beste smarttelefonen akkurat nå. Den får 80 poeng i oppsummeringen, det er ett poeng mer enn forgjengeren Samsung Galaxy S8 og Samsung Galaxy S9+ som får dele på andreplassen.

 

Danske Tænk, maj 2018 har testet Samsung Galaxy S9 og gir den bra totalpoeng. De sammenstiller det hele med; “Samsung Galaxy S9 er på det store og hele en telefon som er sterk på nesten alle områder” og  “Når det gjelder videofilmer er S9 blant de aller beste og man kan filme i 4K-oppløsning på 60 bilder per sekund.”

 

Tidningen M3, mars 2018: Testet Samsung Galaxy S9 og Galaxy S9+ og ga toppkarakter til disse flaggskipene; 9 av 10. Magasinet gir dessuten utmerkelsen “M3 anbefaler” og oppsummerer med ordene; “Samsung gjør det meste rett med Galaxy S9 og de få missene fra Galaxy S8 har blitt fikset. Vi får en forventet med allikevel imponerende ytelseoppgradering, og et kamera som setter ny standard for mobilt foto i mørkret. Har du en Galaxy S8 idag så er det en kostbar oppgradering […] men har du derimot et eldre flaggskip og leter etter nytt er den derimot et absolutt toppenvalg.”

 

Trusted Reviews gir Samsung S9 og S9 Plus 4 av 5 poeng. De oppsummerer det hele med; “Samsung Galaxy S9 har en fantastisk skjerm, kamera og design som er i topptilstand. Den har også en mye bedre pris nå enn for noen måneder siden” og “Den beste Smarttelefonen i år blir med størst sannsynlighet Samsung og modellen S9”.

 

Mobil, mars 2018: Rapporterer holdbarhetsprøver som SquareTrade utfører og denne gangen var det Samsung Galaxy S9 som ble testet. På en skala mellom 0-100 får Samsung S9 gjennomsnittspoeng på 71, som er dårlig i og med at man i denne testen skal ha så lave poeng som mulig og 0 poeng er derfor det beste. Se hvordan testen ble utført i dette You-Tube klippet.

 

Aftonbladet, februar 2018: Stilte Samsung Galaxy S9 og Galaxy S9+ opp mot Apple iPhone 8 og iPhone X i 10 runder. Vinneren i denne sammenligningstesten ble Samsung Galaxy S9+ som totalt fikk 41 poeng etterfulgt av Samsung Galaxy S9 som fikk 40 poeng. Avisen mener at begge Samsung mobilene er bedre i nesten alle delmoment og fortjener beste poengsum; 5 av 5.

 

PC för alla, januar 2018: Magasinet gjorde en sammenligningstest for å komme frem til hvilken som er den rimeligste mobilen akkurat nå. Det handler altså ikke om flaggskipene, men om en bra mellomklassemobil som har en pris på maks 2 500 kroner.

Best i test av de 17 mobilene ble Samsung Galaxy A3 (SM-A320F, 2017 års modell) som fikk 8 av 10 poeng. Magasinet likte først og fremst at den er tynn, stilig og velbygd. Dessuten har den en utmerket bildeskjerm, bra kamera og atskillig lengre batteritid enn tidligere modeller.

Like mange poeng, 8 av 10, fikk også Huawei Honor 8 Lite og ZTE Axon 7 Mini som ble kåret til “Bra valg!”

 

Magasinet M3, januar 2018: Har stilt 9 smarte mobiler for under 4 000 kroner opp mot hverandre for å se hvilken som er den beste billigste mobilen i 2018. Best i test ble Samsung Galaxy A5 2017 SM-A520F som fikk hele 9 av 10 poeng. Magasinet setter pris på den enestående bildeskjermen, at den har god batteritid og at den er vanntett, som ikke er så vanlig med billigere mobiler.

Like mange poeng, 9 av 10, fikk også Xiaomi Mi A1 som også har en bra skjerm, et bra kamera med god kvalitet og er både velbygd og komfortabel.

 

Magasinet M3, januar 2018: Testet Samsung Galaxy A8 2018 SM-A530FD og ga den 8 av 10 poeng og utnevnelsen “M3 Anbefaler”. Magasinet summerer “Med Galaxy A8 tar Samsung mye av det som gjør Galaxy S8 interressant og putter det inn i en litt enklere og billigere telefon. Det er et skikkelig kvalitetsbygg med stilig bildeskjerm, overbevisende lyd og utmerket batteritid. Liker du Samsungs funksjoner og stil men ikke vil betale for en Galaxy S8 […] er den et soleklart valg.”


Smarttelefon test

~ Ikke glem å legge fra deg mobilen iblant og ta en titt på det du har rundt deg ~

Oppsummering

Etter å ha lest denne siden håper vi at du har fått god hjelp på veien med å unngå fallgropene og finne den smarttelefonen som passer deg og behovene dine best! 


Testvinnere - Beste Smarttelefon


Tips! Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har TILBUD på ovenstående Smarttelefon! På den måten gjør du et riktig kupp = den beste mobiltelefonen til den laveste prisen! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg!

 

Bildene du tar med mobilen går utmerket å fremkalle på internett. Og om du liker å ta mye bilder er selvfølgelig et bra digitalkamera å foredra i stedet. Vi vet hvilket kamera som er Best i test!

 

Selv om en Smarttelefon inneholder mye program, er selvfølgelig en bra laptop bra å ha, om du f.eks. har tenkt til å jobbe mye på reiser eller lignende. Les våre tester på Laptop så får du tips på hva som er best i dag! Og på siden med nettbrett kan du se hva som er best innom dette området! Av og til kan faktisk dette være et alternativ til smarttelefonen!


Philip Andrén

Best i test: Smarttelefon

Testen ble publisert og sist oppdatert