smartphone best i test

Mobiltelefon test - den beste smarttelefonen 2022

Om du skal kjøpe deg ny mobil og vil vite hvilken som er den beste i dag har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle tester for å finne ut av hva eksperter og forbrukere synes om Smarttelefonene som er tilgjengelige på markedet i dag. Og svar har vi fått!

 

På denne siden finner du


Best i test mobiltelefon 2022

Smarttelefon best i test

Apple iPhone 12

Smarttelefon best i test Apple iPhone 12
 • Rask ytelse med A14-chip

 • 12 MP frontkamera og 2 x 12 MP bak kamera

 • 5G-klar

 • Kun 64GB lagring

 • Lader og hodetelefoner er ikke inkludert i pakken

Beste Android akkurat nå

Samsung Galaxy S21

Smarttelefon best i test Samsung Galaxy S21
 • Rask skjerm

 • Bra kamera

 • Kompakt i hånden

 • Lader inngår ikke

 • Ikke plass for minnekort

Beste budsjett smartttelefon

Apple iPhone SE

Smarttelefon best i test Apple iPhone SE
 • Rimelig pris

 • Kraftig prosessor

 • Enkel å holde med en hånd

 • Ikke like bra skjerm som iPhone 12

best pris i samarbeid med Prisjakt


Apples iOS eller Googles Android?

Det var egentlig på grunn av Apples iPhone som denne typen av smarte telefoner fikk fotfeste for alvor i 2007. Og iPhone er fortsatt en stor og verdig spiller på banen. Men de andre produsentene står ikke på sidelinjen og kikker på, de vil også være med i spillet.


Ifølge StatCounter GlobalStats hadde Android en markedsandel på 47,48% og Apples iOS 52,35 % i Norge i september 2020.

 

Kampen mellom Apples operativsystem iOS og Googles Android (som brukes av de fleste andre produsenter av Smarttelefoner) kommer sikkert til å fortsette lenge til. Men vi sammenligner epler med pærer og lar alle mobiltelefoner være med å slåss om tittelen “Beste Smartphone akkurat nå”.

 

Dette synes forbrukerne om mobilen sin

I 2020 ble det solgt 1,7 millioner mobiletelefoner i Norge, ifølge MedieNorge. Av disse var det 1,7 millioner som var smarte mobiler hvilket betyr at alle mobiltelefonene som ble solgt var smarttelefoner. 

Den gjennomsnittlige nordmannen bytter ut mobilen sin etter 3 år. Det er forskjell når det gjelder kvinner og menn – kvinner bytter litt oftere enn menn.

 

Derfor synes vi på Best i test Guiden at det er viktig å høre hva forbrukerne synes om mobiltelefonene sine. Ikke minst når det gjelder praktisk funksjon og holdbarhet. Derfor tar vi selvfølgelig mye hensyn til disse meningene i anbefalingen nedenfor.

 

Så mye data trenger du

I dag handler det alt mer om å bruke Internett på mobilen sin. Kanskje til og med mer enn å ringe med den. Derfor er det lurt å tenke på hvor mye du har tenkt å surfe.  

 

Det du kan regne med er at med 1 Gb så kan du: Lese ca. 400 websider (VG og lignende) eller høre på Spotify i 15 timer eller se på nett-TV i 2 timer. Om du ikke har planer om å kikke på TV via 4G, men nøyer deg med å surfe, maile, bruke nettbanken og Spotify iblant, kan det være nok med 2 GB/mnd.

Smarttelefon best i test 2022

Etter å ha gransket både ekspert-tester og omtaler fra forbrukere er det lett å kåre en vinner i denne kampen. Testvinneren prises for den fantastiske ytelsen, brukervennligheten og batteritiden. Både ekspertene og forbrukerne er enige om at den beste smarttelefonen akkurat nå er Apples iPhone 12. 


Beste smarttelefon akkurat nå - iPhone 12 

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 30 november 2022

Prisjakt Apple iPhone 12
i samarbeid med Prisjakt


iPhone 12 er den nest største i søskenflokken blant 12 Pro, 12 Pro Max og 12 Mini. Det skilles ikke så mye i utseende annet enn at den er mindre og gir best ytelse for pengene.


Skjermen er like stor som forgjengeren og er 6,1". Den har OLED skjerm som kalles Super Retina XDR. Den ser skikkelig bra ut og gir dyp sverte med fantastisk fargegjengivelse takket være OLED. Oppløsningen er på 2532 x 1170 og oppdateringsfrekvensen på 60Hz.


Du får det aller beste som Apple kan tilby takket være den raske og kraftige A14 chipen. Dette er den raskeste chipen som Apple har lansert og passer på at alle funksjoner fungerer som de skal. Smarttelefonen har et RAM-minne på 4GB. Dette gjør at telefonen håndterer multi-tasking og kan ha mange apper oppe samtidig uten problem.


Kameraet på iPhone 12 består av to 12MP linser som sitter på baksiden. Et vidvinkel og et ultravidvinkel-kamera. Du kan velge hvilket kamera du vil bruke og de har ulike arbeidsområder. Vidvinkelkameraet fungerer som et vanlig kamera men med ultravidvinkel-kameraet kan du ta andre typer bilder i og med at den fanger mer takket være det bredere spekteret.


Begge kameraene har støtte for 4K-video og med de forhåndsinstallerte og kraftige redigeringsverktøyene kan du ta filmingen og fotograferingen til et nytt nivå. Kameraet til iPhone 12 har også NightMode som gjør det mulig for deg å ta fine bilder selv i mørke miljøer. Disse kameraene kan også brukes sammen hvor de kompletterer hverandre til å få frem det beste bildet. 


Batteritiden er også bra. Det kommer fra et batteri på 2775mAh som er litt lavere enn iPhone 11, men det er stort nok til 20h samtale eller 13h surf og streaming.


iPhone 12 er vanntett og klarer å være under vann i 30 minutter så lenge det ikke er dypere enn 2m. 


Den er også 5G-klar. Selv om det ikke er så utbredt i Norge enda er det bra at denne smarttelefonen er klar for neste steg i bredbåndshastigheten.


Du kan få denne telefonen i 64, 128 eller 256 GB og den finnes i seks ulike farger.

 

iPhone 12 - så sier forbrukerne

Som alltid vil vi vite hva forbrukerne synes om produktet vi anbefaler, det er jo tross alt de som vet hvordan det fungerer i hverdagen. Her kan du lese noen eksempel på omtaler Apple iPhone 12 har fått;

 

"Har brukt den masse siden jeg kjøpte den for 14 dager siden. Et fantastisk kamera. i mørket tar det flotte bilder. Enkel i bruk. Liten og lett, men eneste lille minus ved det er at batteriet også er litt mindre."


"Jeg kjøpte den for en uke siden og byttet fra min iPhone 8+ til denne samme dag. Jeg liker den kjempe godt! Den er er super fin, perfekt størrelse med rette kanter som gir godt grep og minner meg om de gode gamle iPhonene som jeg var så glad i. Definitivt en telefon jeg kommer til å kose meg med i årene fremover." 


"Ser bra ut, enkel å bruke! Fantastisk telefon som jeg kan anbefale alle"


"Bruker den svært mye. Den er rask og endelig en telefon med batteri som holder lenge( den gamle gjorde ikke det)"


"Kjøpte iPhone 12 mini i dag, foreløpig er jeg veldig fornøyd! For en med ikke så stor hånd som meg så er 12 mini akkurat passe og lettere å holde med en hånd! Kamera er jeg allerede veldig fornøyd med!


"Har vært veldig fornøyd med denne telefonen. God kvalitet og mye for pengene. Perfekt størrelse og robust glass. Verdt hver krone." 


"Dersom du er glad i Apple, ønsker en telefon i en størrelse til de eldre generasjonene men fremdeles ha opplevelsen til den nye generasjonen er dette er perfekt telefon. Jeg kan enkelt bruke telefonen med en hånd." 

 

Ulempene da? Disse vil vi gjerne kjenne til før vi handler så vi kan veie inn disse når vi skal bestemme oss. Og det som både eksperter og forbrukere reagerer på er at innkjøpsprisen er høy og at batteritiden er litt dårligere enn forgjengeren iPhone 11.

 

Her kjøper du Apple iPhone 12 til best pris

Best pris på Apple iPhone 12 finner du på internett. Da får du den også sendt hjem til deg direkte, som er både deilig og enkelt.

For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente.

Android telefon best i test 2022

I og med at kampen ofte stå mellom operativsystemet iOS og Android er det vanskelig å kåre bare en testvinner. Derfor har vi valgt å ha med den beste Android-telefonen også på denne siden. Og vinneren er ingen ringere enn Samsung Galaxy S21.Beste android akkurat nå - Samsung Galaxy S21

(Klikk på bildet for mer informasjon om beste prisen!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 30 november 2022

Prisjakt Samsung Galaxy S21
i samarbeid med Prisjakt


Samsung fortsetter å bryte barrieren med smarttelefonene sine og Samsung Galaxy S21 er ikke noe unntak. Den har også fått et helt nytt design der Samsung har gjort den mer industriell, noe som har lyktes ekstremt bra. Kontrasten mellom de to forskjellige fargene på mobil og kamerabump gifter seg utrolig pent.


Skjermen på Galaxy S21 er en Full HD-skjerm med en oppdateringsfrekvens på 120 Hz som gjør at overgangene og sveipinga føles direkte. Skjermstørrelsen er på 6.2" men fåes også i større størrelser. De større variantene har større batteri som gjør at batteritiden holder lengre, men det er samme prosessor i telefonene. 

 

Prosessoren til smarttelefonen er Samsung Exynos 2100 5nm octa-core prosessor som støttes av en 8GB RAM og standardlagringen er på 128 GB som betyr at du kan bruke telefonen flittig uten å være urolig for hvor mye plass du har igjen på telefonen. Og skulle du ville ha enda ,mer lagring så finnes det varianter med 256GB.

 

Som de fleste nye smarttelefonene i dag er Samsung Galaxy S21 kompatibel med 5G som gir deg enda raskere surf.


Kameraet på Galaxy S21 består av 3 kamera som jobber sammen for å få det beste bilderesultatet. Du kan zoome opptil 30x med den digitale zoomen. Det høye antallet megapiksel gjør at du får skarpe bilder selv om du har zoomet helt inn. Selfie-kameraet gjemmer seg i et hull i touchskjermen.


Kameraet støtter også innspilling i 8K (7680 x 4320) som er så bra at du kan bruke filmklippene til å få de perfekte bildene. Kikk bare gjennom klippet og velg ut det beste bildet.


Batteriet er på 4000mAh. Dette gjør at den klarer strømslukende 5G og hverdagsbruk. Du kan forvente deg 11-12 timers batteritid. Om du bruker mobilen fullt ut, dvs. med full lysstyrke og oppdateringsfrekvens kan batteriet raskt gå ned, men med hjelp av Samsungs hurtiglading er du oppe på 100% i løpet av en time.

 

Når det kommer til sikkerhet låser du opp telefonen enten ved passord, ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk.


Samsung Galaxy S21 er også støv- og vanntett. Den tåler å være under vann i opptil 30 minutter på et dyp ned til 1,5 m.


Ulemper da? Disse vil vi gjerne kjenne til før vi bestemmer oss for å handle, og det vi kan si er at Samsung dessverre har valgt å fjerne flere ting som tidligere har inngått som lader med vegguttak og hodetelefoner. Samsung har dessuten tatt bort halve antallet piksler fra skjermen og erstattet glasset på baksiden med polykarbonat, et litt finere ord for plast, men til tross for dette er eksperter og forbrukere veldig positive over denne 5G-kompatible smarttelefonen.


Android telefon - så skriver forbrukerne om testvinneren

Som vi skrev tidligere så vil vi selvfølgelig vite hva forbrukerne synes, det er jo tross alt de som vet hvordan telefonen fungerer best i hverdagen. Her kan du se noen eksempel på hva forbrukerne synes om Samsung Galaxy S21;


"Meget fornøyd med denne telefonen! Meget rask og passe stor skjerm! Gikk fra S8 til denne, og ble en ny hverdag både med tanke på batteritid, hvor rask den er og ikke minst kamera. Kan anbefales til alle som ønsker å oppgradere.  


"Kjempe fornøyd med den nye mobilen. Absolutt verdt alle pengene! Anbefales til alle som skal kjøpe ny!!  "


"Bra skjerm, god lyd, rask og god batterikapasitet. Den er pen og se på, ligger godt i hånden, og tar veldig gode bilder. Alt man trenger i en lekker innpakning." 


"Skikkelig fornøyd med denne telefonen. Bildene er skarpe og kameraet er fantastisk. Batteritiden holder lenge. De tingene som folk har klaget på er som jeg ser det ikke-problem."


"Fin telefon. Bra kamera, bra skjerm, alt er bra. Det eneste jeg ikke likte var at det ikke fantes noen MicroSD-kortplats, men jeg lever uten den."


"Skikkelig bra og vakker telefon. Perfekt størrelse, rask prosessor, knallbra kamera. At det ikke er glass på baksiden gjør ingenting da den er matt og blir lettere og medr støtsikker. Toppkarakter til enda en Galaxy-generasjon. Har hatt 1eren, 3eren, 5eren, 8eren, A71 og 21eren:-)"


Her kjøper du Samsung Galaxy S21 til best pris

For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente.Beste billige mobiltelefon 2022

Om du leter etter en enkel og ukomplisert smarttelefon som har høy ytelse til en lav pris kan vi anbefale iPhone SE. Både eksperter og forbrukere priser den, mye takket være at den er så lett, prisen og batteritiden. Les mer nedenfor!


Beste budsjett smarttelefon - iPhone SE

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen akkurat nå!)


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 30 november 2022

Prisjakt Apple iPhone SE
i samarbeid med Prisjakt


Dette er den rimeligste iPhone fram til i dag. Og til tross for den rimelige prislappen har den fortsatt samme ytelse som du forventer deg av en ny iPhone. 


Skjermen er en 4,7" retina HD-display med en pikseldensitet på 336ppi (pixel per inch). Det er samme display som iPhone 8 brukte. Den gamle fingeravtrykksleseren er introdusert igjen og du har også litt tykkere kanter rundt displayet. 


Lengst ned på skjermen finner du den klassiske hjemmeknappen som også fungerer som en fingeravtrykksleser.


Selv om utsiden er lik iPhone 8 har Apple virkelig satset på innsiden av telefonen. Prosessorkraften i iPhone SE er et kraftig A13-chip som er samme chip som brukes i de aller seneste telefonene fra Apple. Når det sammenlignes med en ny iPhone 11 er det ikke stor forskjell mellom de to og den eneste gangen iPhone 11 faktisk er bedre er når det kreves bedre håndtering av grafikk men ellers presterer de veldig jevnt. 


Prosessoren i iPhone SE har et RAM-minne på 3GB. Standardlagringen på selve telefonen er 64GB men du kan velge større størrelser som 128- og 256GB.


Kameraet er en 12MP vidvinkelkamera med portrettmodus, portrettlyssetting, dybdeskarphet-funksjon, Smart HDR og 4K-video. Sammen med A13-chipen blir det kraftig kameraverktøy som gir gode bilder. Du kan filme i 4K oppløsning med stereolyd og slow motion.


Batteritiden er på 7-8h på en dag med normalt bruk (sosiale medier, høre på musikk og kikke på filmklipp). Det tar ca. 1,5 timer å gå fra 0-100% å lade telefonen.


iPhone SE passer deg som vil ha en enkel smarttelefon. Den gir deg god ytelse og mye for pengene. Takket være A13-chipen er den sikker for fremtiden og kommer ikke til å trenge å byttes ut de nærmeste årene. 


Kameraet tar gode bilder og du kan filme i både slow motion og 4K. Den er lett i vekt og takket være 4,7" skjermen er den kompakt og enkel å holde i. Når du kjøper en iPhone SE får du også med et par EarPods - høretelefoner med USB-C kabel som passer til telefonen. 


iPhone SE - dette sier forbrukerne

Forbrukere som allerede har kjøpt og brukt denne telefonen er i stort sett veldig fornøyde. Her kan du lese noen av omtalene iPhone SE har fått;


"Rask overføring fra den gamle telefonen min (maks 20 min) Fungerer utmerket til forventningene å mitt bruk. Håper holdbarheten er som min gamle iphone 5s, som holdt ut i over 6 år "


"Veldig fornøyd! God pris, god størrelse og bedre kamera "


"Er en telefon som har det man trenger - bra nok kamera og rask nok til de apper og nettlesere som man som oftest bruker. "


"Storfornøyd både med hastighet og kamerakvalitet. Liker den kompakte størrelsen på telefonen. Enkel overføring av data/kontakter fra gammel telefon. "


"Enkel i bruk. Veldig fornøyd med kjøpet. Enkelt i bruk og god kamera. Batteri holder lenge (som jeg syns er kjempe viktig). Veldig bra telefon for en god pris! " 


"Etter at jeg kjøpte telefonen for en uke siden har jeg brukt den veldig mye. Jeg er ikke så stor fan av telefon uten knapp, derfor valgte jeg iPhone SE. Den er akkurat som de gamle modellene med nye oppdateringer. "


"Dette var den aller første nye mobilen til min sønn på 14, og han var storfornøyd. Fra å ha hatt arvetelefoner syntes han denne var knall. Godt med batterikapasitet. "


Her kjøper du Apple iPhone SE til best pris
Smarttelefon test - disse eksperttestene har vi gransket

Utviklingen av mobiltelefoner går veldig fort. Vi velger derfor bare å ta med de tester som er utført i 2018 og senere, i og med at det er mange mobiler som det ikke går an å kjøpe lengre. De seneste testene er lengst opp på listen:


Råd & Røn, oktober 2022: oppdaterte listen ved å teste de nye iPhone-telefonene. Førsteplassen med 83 poeng deles nå på Apple iPhone 13 Pro Max 128 GB og Apple iPhone 14 Pro 128 GB. Andreplassen får Apple iPhone 13 Pro 128GB med 78 poeng. Tredjeplassen deles på Samsung Galaxy S22 Ultra og Sony Xperia 1 IV som får 77 poeng hver. 


Råd & Røn, april 2022: På listen av over 156 testede mobiler er det fortsatt Apple iPhone 13 Pro Max 128GB som får førsteplassen med 83 poeng. På en tredelt andreplass med 81 poeng hver kommer Apple iPhone 13 Pro 128 GB, Samsung Galaxy S21 og Sony X 5 II. Tredjeplassen får iPhone 12 Pro Max med 80 poeng.


Lyd&Bilde har testet iPhone 12 og gir den utmerkelsen ENESTÅENDE! De skriver at "iPhone 12 er kanskje det beste kjøpet blant Apples fire nye iPhone-modeller." De liker godt at den er så rask, at den har skikkelig bra både bilde og lyd, at den er 5G-klar, den lyssterke skjermen, at den er vanntett og dens MagSafe.


T3: Liker først og fremst skjermen, designen og byggekvaliteten hos iPhone 12 (sammenlignet med iPhone 11). De liker også at den er 5G-klar. Videre skriver T3 at at det er den telefonen som passer den vanlige forbrukeren best, først og fremst på grunn av skjermen og gode kameraet.


CNET: Synes at iPhone 12 er en fantastisk telefon og fortsatt et bra kjøp i 2021 selv om iPhone 13 har kommet. Ifølge CNET er iPhone en fantastisk telefon med bra kamera, rask ytelse og stilig skjerm. 


TEK.no har testet iPhone 12 og oppsummerer det hele med "Årets standard-iPhone er et trygt og godt mobil valg. Som vanlig." de gir den 8/10 poeng og liker blant annet  den lyssterke OLED-skjermen, den knallgode lyden i høyttalerne og programvaren med svært få bugs.


Global Techradar gir iPhone 12 4 av 5 stjerner. De liker godt OLED-skjermen, at den er klar for 5G og MagSafe. De gir minus for prisen, at kameraene er like iPhone 11 og batteritiden.


Tom's Guide: Sammenligner iPhone 12 og 13 for å se om det er verd å kjøpe 13 rett etter lanseringen. Det som er interessant er at dette er en av de få gangene som et kjøp av 13 faktisk kan motiveres. Med bedre lagringsalternativ, bedre kameraer og enda raskere prosessor er det god motivering å kjøpe en iPhone 13. Men den har en nesten dobbelt så høy prislapp så om du kan nøye deg med 12eren blir det mer prisverd.


TEK: har testet Samsung Galaxy S21 og gir den hele 9/10 poeng. De konkluderer det hele med "Vel blåst, Samsung - dette er en skikkelig god telefon. Galaxy S21 har ikke dårlige sider." De liker blant annet den trådløse ladningen, skjermen, kameraet, høyttalerne og at den er vanntett.


Mobil.se: Gir Samsung Galaxy S21 toppkarakter! De liker først og fremst at den er rask, enkel og at den har en skikkelig bra skjerm. De velger å avslutte testen med å oppsummere smarttelefonen som en "enkel toppmodell" der du får god skjerm, ytelse og kameraoppsett.


CNET: Synes at Samsung Galaxy S21 er et selvfølgelig valg om du leter etter en oppgradering for Android. Til tross for at Samsung har tatt bort en del kvalitetsspesifikasjoner som Gorilla glasset på baksiden og halve antallet piksler på skjermen er det fortsatt mye positivt med det siste tilskuddet i Galaxy-serien. En av de tingene de liker best er at prisen er kraftig redusert. De liker også den raske skjermen, designet og operativsystemet.


Techradar: Kårer Samsung Galaxy S21 Ultra til den beste smartphonen akkurat nå. På 4:e plass etter iPhone 12 kommer lillebroren Samsung Galaxy S21. De synes ikke at det er den beste i S-serien men at det fortsatt er en bra telefon med en fantastisk kamera som fungerer til mye.


Business Insider: Testet 7 smarttelefoner hvor Samsung Galaxy S21 fikk utnevnelsen "Beste android". De synes at den tilbyr best variasjon av design, ytelse, funksjoner, kamera og kvalitet. De liker godt at den prisen er så redusert.


Magasinet M3: Synes at Samsung Galaxy S21 er en kompakt toppmodell med en overraskende design. De synes imidlertid at det kun er designen som føles ny enn at telefonen har fått et funksjonsmessig løft. Til tross for dette synes de at Galaxy S21 har god batteritid, ytelse, bilde og lyd. 


TEK: skriver at Iphone 11 er telefonen for folk flest. Den får 9/10 poeng og de skriver at fordelene med denne telefonen er "vanvittig kraftige høyttalere, ålreit batteritid, lynende rask, meget godt kamera på alle områder, FaceID har blitt bedre enn i fjor, relativt rimelig lagringsoppgradering, som alltid: Apples store og gode økosystem, U1-brikke gir forbedret AirDrop og mer i fremtiden"


DinSide: testet iPhone 11 og gir den terningkast 5. De konkluderer det hele med "Svært gode foto- og videoegenskaper, meget god batteritid, svært rask maskinvare, god høyttaler, lavere pris enn Pro-modellene …"
Det de synes er negativt er at den ikke tar like bra portrettbilder som iPhone 11 Pro, at den har litt svakere skjerm enn konkurrentene og at det er treg lader med i esken. 


Techradar: Synes at iPhone 11 er den beste iPhone som ble lansert i 2019. De gir den 4,5/5 stjerner og liker først og fremst kameraet og batteritiden, men også at den kan fåes i flere ulike farger. De synes den passer perfekt til en normalbruker og deg som vil ha en kvalitetstelefon med god batteritid. De synes også at den er rimelig for å være en iPhone.


Trusted Reviews: Har testet batteritiden til iPhone 11. De er veldig positive og gir 4/5 poeng. De synes at batteriet presterer veldig bra og gir en batteritid som klarer timer med musikk, streaming og filming.


TEK: gir Samsung Galaxy S20 9/10 poeng. Det de liker best med denne smarttelefonen er skjermen, kameraet, at den har grei lagringsplass og minnekortstøtte, rask ladning, rask trådløs reverslading, kjappe og gode menyer, god stereolyd og at det er en praktisk størrelse.
De gir minus for at batteritiden kunne vært enda bedre, at den ikke lader like raskt som konkurrentene og at det skulle har vært samme dybdekamera som Plus-modellen.


DinSide: har testet Samsung Galaxy S20 og gir den terningkast 4. De gir tummel opp for "Den beste mobilskjermen noensinne, svært kraftig maskinvare med meget høy opplevd ytelse, meget gode kameraer både foran og bak, vil støtte 5G når det lanseres i Norge, støtter minnekort eller 2x SIM, vanntett, forholdsvis rask ladning, delikat grensesnitt". 
Tommel ned for "Priset svært høyt, svak batteritid, ikke like godt signalmottak som de beste" 


Magasinet M3: har testet Samsung Galaxy S20 og gir den full pott - 5/5 poeng. De skriver at "Få mobiler har rommet så mye bra i et så praktisk format." De liker at den er kompakt og lett, batteriet, bildet og lyden og kameraet. De gir minus for at den fortsatt er dyr og at den ikke har samme gode batteritid som før. 


TEK: har testet Apple iPhone SE og gir den hele 9,5/10 poeng og skriver at "Apples nyeste iPhone er en juvel i sin prisklasse."
De lister opp at fordelene med denne telefonen er at den får oppdateringer i årevis, relativt lav pris, tar gode bilder innendørs og i dagslys, vannsikret, støtter trådløs ladning, støtter hurtiglading, lynrask ytelse, kompakt sammenliknet med det meste på markedet og pen skjerm å se på. 
Ulempene med telefonen er at oppløsningen i skjermen kunne vært høyere, kameraet kunne vært bedre i mørket, batteriet er litt magert og at det bare er en treg lader som medfølger.


DinSide: gir Apple iPhone SE terningkast 5 og utnevnelsen "Anbefalt produkt". De oppsummerer fordelene med "Særdeles hyggelig pris, god ytelse med kjapp A13-prosessor, ganske bra kamera med portrettmodus og 4K-video, vanntett og gode stereohøyttalere"
De gir minus for at kameraet ikke er like godt som de dyrere iPhone 11-modellene og at det bare følger med en treg lader.


Techradar: Gir Apple iPhone SE 4,5/5 poeng. De synes det er en bra smarttelefon som kommer til å holde i mange år fremover uten å koste en formue. De liker også at den er så lett, den kraftige prosessoren og prisen. De synes at både batteriet og skjermen hadde kunnet være litt bedre men at den lave prisen er for bra for å ignorere. 


The Guardian: Gir iPhone SE toppkarakter 5/5 og synes det er en smarttelefon som gir toppytelse, et bra kamera i bra format som gjør den til et skikkelig kupp. De skriver at det er en telefon som fungerer bra, uten masse topp-spesifikasjoner og funksjoner.

 

Magasinet Råd & Røn, oktober 2021: På listen av over 125 testede mobiler er det Apple iPhone 13 Pro Max 128GB som får førsteplassen med 83 poeng. På en tredelt andreplass med 81 poeng hver kommer Apple iPhone 13 Pro 128 GB, Samsung Galaxy S21 og Sony X 5 II. Tredjeplassen får iPhone 12 Pro Max med 80 poeng.


Magasinet Lyd & Bilde har testet Samsung Galaxy S10+ og berømmer telefonen for sitt utmerkede trippelkamera, skjermen og veldig rask ytelse. De gir også telefonen pluss for batteriets levetid. Magasinet gir telefonen betegnelsen “Spesielt anbefalt”.

 

M3 berømmer Samsung Galaxy S10 + for den utrolige ytelsen sin, skjermen, batterilevetid og lyd. De fremhever også kameraet som de synes er fantastisk, og at telefonen har blitt lettere enn forgjengeren. De negative sidene M3 ser med telefonen er at det er mye unødvendig i programvaren så vel som den høye prisen.

 

Aftonbladet skriver: “Samsung S10 + er beste mobil akkurat nå.” Fordelene med telefonen som Aftonbladet ser det er at kameraløsningen er bedre enn Iphone og at den har skikkelig god trådløs lading. Skjermen er bedre og har høyere hastighet enn den sammenlignbare telefonen Iphone XS Max. Et annet positivt aspekt med telefonen ifølge Aftonbladet er at den er billigere enn konkurrenten Iphone XS Max. Et annet positivt aspekt er at telefonens lagring / minne kan utvides ifølge Aftonbladet.

 

Magasinet Råd & Røn, juli 2018: Har nå testet hele 107 mobiler og lengst opp på listen ligger Samsung Galaxy S9 med 80 poeng. På andreplass, med bare 1 poeng mindre, ligger den rimeligere Samsung Galaxy S8 og den eksklusive Samsung Galaxy S9+. Ifølge magasinet er det Samsung,  Apple og Huawei som gjør de beste mobilene akkurat nå, da disse produsentene har samtlige plasser på Topp10-listen

 

Aftonbladet, mai 2018: Testet 10 androidmobiler for å få svar på hvilken som er den beste smarttelefonen akkurat nå. Avisen begynner med å konstatere at standarden har blitt bedre overlag og at den billigste mobilen i testen faktisk er skikkelig bra. Vinneren etter 9 runder og kåret til Best i test ble Samsung Galaxy S9+ med totalt 39 poeng. Tett etter kommer Samsung Galaxy S9 som fikk 38 poeng.

 

Magasinet Råd & Rön, mai 2018: Har testet 90 mobiler og kårer Samsung Galaxy S9 til den beste smarttelefonen akkurat nå. Den får 80 poeng i oppsummeringen, det er ett poeng mer enn forgjengeren Samsung Galaxy S8 og Samsung Galaxy S9+ som får dele på andreplassen.

 

Danske Tænk, maj 2018 har testet Samsung Galaxy S9 og gir den bra totalpoeng. De sammenstiller det hele med; “Samsung Galaxy S9 er på det store og hele en telefon som er sterk på nesten alle områder” og  “Når det gjelder videofilmer er S9 blant de aller beste og man kan filme i 4K-oppløsning på 60 bilder per sekund.”

 

Aftonbladet, februar 2018: Stilte Samsung Galaxy S9 og Galaxy S9+ opp mot Apple iPhone 8 og iPhone X i 10 runder. Vinneren i denne sammenligningstesten ble Samsung Galaxy S9+ som totalt fikk 41 poeng etterfulgt av Samsung Galaxy S9 som fikk 40 poeng. Avisen mener at begge Samsung mobilene er bedre i nesten alle delmoment og fortjener beste poengsum; 5 av 5.


Smarttelefon test

~ Ikke glem å legge fra deg mobilen iblant og ta en titt på det du har rundt deg ~

Tips! Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har TILBUD på ovenstående Smarttelefon! På den måten gjør du et riktig kupp = den beste mobiltelefonen til den laveste prisen! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg!

 

Bildene du tar med mobilen går utmerket å fremkalle på internett. Og om du liker å ta mye bilder er selvfølgelig et bra digitalkamera å foredra i stedet. Vi vet hvilket kamera som er Best i test!

 

Selv om en Smarttelefon inneholder mye program, er selvfølgelig en bra laptop bra å ha, om du f.eks. har tenkt til å jobbe mye på reiser eller lignende. Les våre tester på Laptop så får du tips på hva som er best i dag! Og på siden med nettbrett kan du se hva som er best innom dette området! Av og til kan faktisk dette være et alternativ til smarttelefonen!


Låne penger

For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente.


Vanlige spørsmål og svar

 • Når kom første mobiltelefone?
  Det første mobilsystemet ble utviklet i Sverige i 1950 og systemet hette MTA. 1973 kom så den første mobiltelefonen utviklet av Motorola for vanlige forbrukere.
 • Hvem oppfant mobiltelefonen?
  Martin Cooper på Motorola er oppfinneren av den første mobiltelefonen.
 • Hvilken mobiltelefon skal jeg velge?
  Akkurat nå anbefaler vi iPhone 12 og Samsung Galaxy 21.


Philip Andrén

Best i test: Smarttelefon

Testen ble publisert og sist oppdatert