Beste luftfukter,luftfukter test 2023,

Luftfukter test 2024 - for bedre inneklima

Om du skal kjøpe en luftfukter og vil vite hvilken som er den beste akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket aktuelle ekspert-tester, pratet med ekspertene og viktigst av alt - fått greie på hvilken vanlige forbrukere liker best.


Resultatet har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige kjøp og få den beste luftfukteren til best pris direkte! Derfor skal du ha en luftfukter

Her i Norden har vinteren en tendens til å være lang, kald og tung. Det som gjør det enda verre er at det blir tørt når kulda kommer. Huden og halsen blir tørr og har du dessuten astma så blir det ofte enda verre. Lungesyke og personer med eksem kan ha god nytte av noe høyere luftfuktighet. 


Mange har tørr luft inne på vinteren, spesielt om du har en høy temperatur. Dette fører som sagt til tørr hud, tørre lepper, tørre øyne, tørre og sprukne negler, tørt hår. Det kan også gjøre at du får tørrhoste og problem inne på vinteren.


I Norge fyrer vi ofte med ved og elektriske ovner som tørker luften og da er det bra med en luftfukter.  


Dessverre er det ikke mange ekspert-tester gjort på slike fuktere i dag, så derfor har vi lagt ekstra mye fokus på hva forbrukerne synes om kjøpet sitt.

 

Luftfukter inne best i test 2024 Fukteren som utmerker seg mest akkurat nå og som står som vinner på seierspallen på Best i test Guiden er Philips HU4813. Philips HU4813 passer rom opptil 44 kvadrat. Den har automatiske fuktighetsinnstillinger og gir deg kontinuerlig informasjon om luftfuktigheten i rommet. Med NanoCloud-teknologien sprer den 99% mindre bakterier enn ledende luftfuktere med ultralyd.


Den drar inn tørr luft, tilfører vannmolekyler og slipper siden ut fuktig luft i rommet. De innstillingene du kan velge mellom er 40, 50 og 60% luftfuktighet. Med hjelp av HU4813s 360-graders design slippes den fuktige luften ut jevnt over hele rommet. Den har også tre hastigheter hvor den høyeste fukter 300ml/h. 


Fuktig luft pleier å være litt tåkete, men med Philips er ikke dette noe problem. Vannmolekylene er nemlig så små at den fuktede luften er usynlig. Dette er bra i og med at du merker effekten i stedet for å se den.


Vanntanken er tydelig markert med hvor mye vann den rommer og når tanken er tom stenges den automatisk av og indikerer samtidig på skjermen at tanken må fylles på. Vanntanken rommer 2 liter


Testvinneren har også en timer så du kan velge om den skal være på 1, 4 eller 8 timer. Vil du at den skal være på mens du sover kan du velge stille hvilemodus. Da går fukteren på det laveste støynivået og alle lysene unntatt hastighetsindikatoren er av. 


HU8413 er lett å rengjøre og takket være at den ikke bruker en varmeplate så trenger den ikke avkalkning. Derimot må du bytte fuktighetsfilter hver sjette måned.


Denne luftfukteren har 2 års garanti. For mer informasjon klikk deg inn på Philips hjemmeside!


Ulemper da? Det er jo alltid ulemper med produkter og disse vil vi gjerne kjenne til før vi bestemmer oss for å handle og det som er rapportert er at noen sier at fuktighetsmåleren ikke viser mer enn 35-40% luftfuktighet. Til dette sier Philips at det ofte har å gjøre med at rommet er for stort. Noen skriver også at de burde finnes en enklere konstruksjon til påfylling av vann og også at vanntanken er for liten.

 

Her kjøper du Philips HU4813 til best pris


Luftfukter test - dette sier ekspertene

Som vi nevnte tidligere er det dessverre ikke mange ekspert-tester på luftfuktere, men alt ettersom det kommer nye fyller vi på disse på nedenfor.


Tyske AllesBeste liker at Philips kan anpasse seg etter behovene dine og gir den førsteplassen i testen sin av luftfuktere. De liker også at den er brukervennlig uten en masse knapper, som bidrar til at dette er en solid testvinner.


Så sier forbrukerne om testvinneren

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes, det er jo tross alt de som har den største og viktigste erfaringen når det gjelder bruken av dette. Her kan du lese noen av omtalene testvinneren har fått;


"Denne fungerer overraskende bra. Nesten lydløs på vanlig hastighet, litt mer støy på høyere hastigheter. Slipper ikke ut damp og det blir ikke fuktig på gulvet der den står. På vår stue (ca 40 m2) greier den å øke fuktigheten fra 16% til drøyt 30% iflg. hygrometer på veggen noen meter fra fukteren. Det innebygde hygrometeret oppfører seg litt merkelig så jeg stoler ikke helt på dette. Det mest negative jeg har å si om den er at vanntanken er litt liten. Den må fylles et par ganger i døgnet, men det er klart at en større tank ville gjort luftfukteren større. Jeg er plaget med veldig tørr hud på hendene om vinteren og jeg synes dette har blitt bedre i løpet av de to ukene vi har brukt denne maskinen." 


"En luftfukter som gjør det annonsen sier. Testet først en billigere luftfukter som spredte damp hvilket fungerte men som spredte hvitt støv over møblene. Denne maskinen fungerer ikke bare, den unngår også støvet. Perfekt maskin som t.o.m viser luftfuktigheten nøyaktig som måleren min på andre siden av rommet. Har akkurat nå 53% luftfuktighet som jeg er fornøyd med."


"Har nå hatt luftfukteren i 1,5 måned. Vi har hatt forkjølelser siden begynnelsen av august, nå er det siste desember. Etter at vi har hatt denne i soverommet så har ingen vært forkjølt på en hel måned!!! Har ikke blitt vintertørr i huden heller som jeg alltid eller blir."


"Perfekt størrelse og fin design, lett å bruke og komme igang med. Stille til tross for kapasiteten."


"Veldig enkel luftfukter. Den var lett å pakke opp og komme igang med. Den er stillegående, så man blir ikke forstyrret av den. Jeg har prøvd å ha den både i soverommet og på kjøkkenet og jeg merket en behagelig luftforskjell med en gang. En ting jeg synes er positivt er at den stenger av seg selv når man har glømt å fylle på med vann. Anbefaler produktet."


"Denne luftfukteren er perfekt! Den er både lettbrukt og stillegående. Den gjør absolutt det den er lagd for å gjøre og den gjør det bra. Den er fin og diskret i designen, noe som gjør at den lett kan plasseres i hjemmet uten å stikke ut som et munnsår."


"Brukervennlig og å pakke opp den til den starter tar mindre enn ett minutt. Stillegående og går til og med å stille inn så den ikke lyser på natten, perfekt når du har den i soverommet. Den sprer en behagelig luft og er enkel å stille om til en annen luftfuktighet. Perfekt på barnerommet."
Luftfukter - best i test


~ Få god luftfuktighet inne på vinteren med den beste luftfukteren ~

Tips 1: Er det en luftrenser du vil ha kan du se hvilken luftrenser som er best i test her! Du kan også se hvilken luftvarmepumpe som er best akkurat nå.

 

Tips 2: Du som går med i Facebook gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende butikk-kjedene har TILBUD på testvinneren. På den måten kan du gjøre et kupp - den beste fukteren til best pris. Klikk på LIKER så holder vi øyene åpne for deg!


Tips 3: For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav renteBest i test Guidens tester for Klimat
Anita Carlsen

Best i test: Luftfukter

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert