Robotstøvsuger test

Robotstøvsuger best i test 2023 - få mer tid til annet

Om du vil vite hvilken robotstøvsuger som er kåret til best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle eksperttester, pratet med ekspertene og viktigst av alt - fått greie på hvilken robotsuger vanlige forbrukere liker best.

 

Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige kjøp og få den rette robotstøvsugeren direkte. Du finner to testvinnere nedenfor - så du selv kan ta stilling til hvilken som passer deg og behovene dine best.


Beste robotstøvsuger 2023

Robotstøvsuger best i test

Roborock S7

Robotstøvsuger best i test Roborock S7
 • Bra sugekraft

 • Lav lydnivå

 • Moppefunksjon

Best i test robotstøvsuger med tømmestasjon

Roborock S7+

Robotstøvsuger best i test Roborock S7+
 • Moppefunksjon

 • Tømmestasjon

 • 180 minutters brukstid

 • Har ikke kamera

best pris i samarbeid med Prisjakt


 

Fordeler med en robotstøvsuger

Å rekke jobb, lage mat, trene, være sosial, slappe av og bare pløye gjennom Netflix tar mye tid. Støvsuge står kanskje ikke alltid høyest opp på ønskelisten men et rent hjem gir et rent sinn og blir gjerne noe du bare gjøre. Men her kan en selvgående støvsuger hjelpe til.


Livet blir enklere med en robotstøvsuger og du får mer tid til deg selv. Hjemmet ditt er alltid rent og du slipper å tenke på hår og støvtusser som flyr rundt på gulvet, det er alltid støvfritt!

 

I og med at den nye teknikken har gjort dagens robotsugere veldig smarte, kan du faktisk styre roboten og se hvordan det går med støvsugingen via smarttelefonen din, så selv om du ikke er hjemme har du fortsatt full kontroll over rengjøringen der hjemme. Her kan du også bestemme at den skal støvsuge visse deler av hjemmet ditt oftere som f.eks. kjøkkenet eller gangen som det ofte blir litt ekstra skittent.

 

Vi stiller følgende 5 krav på testvinneren

 1. Brukervennlig – Det er frustrerende med ny og komplisert teknikk. Derfor undersøker vi alltid brukervennligheten på nye produkter så det skal bli så lett som mulig for deg å komme i gang med rengjøringen hjemme.
 2. Allergivennlig – Roboten skal ha et HEPA-filter så den passer hjemme hos både astmatikere og allergikere.
 3. Testvinner og verdsatt av forbrukere – Selvfølgelig skal du ha den beste støvsugeren når det gjelder både funksjon, kvalitet og pris. Vi har derfor gransket alle aktuelle eksperttester og sjekket vad forbrukere som allerede har kjøpt denne roboten synes.
 4. Smart – I dag kan vi styre det meste med Smarttelefonen, så hvorfor ikke styre robotsugeren din med den også? Med en smart robot blir det enda lettere å ha kontroll over rengjøringen der hjemme.
 5. Prisgunstig – Vi vil ikke betale mer om det ikke er et bedre produkt. Robotstøvsugere får du i alle mulige prisklasser og vi vil ha en bra pris for det beste produktet.
Best i test robotstøvsuger

Etter å ha gransket eksperttester og ikke minst forbrukernes anmeldelser blir valget enkelt. Det handler om en produsent som er kjent for de velfungerende robotene sine; Xiaomi med modellen Roborock S7

Beste robotstøvsuger akkurat nå - Roborock S7

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 8 juni 2023

Prisjakt Roborock S7
i samarbeid med PrisjaktRoboten som gir best resultat er Roborock S7 som både støvsuger og vasker gulvet ditt. Roborock S7 har fått en oppgradering fra S6 og det som er nytt er den nye børstedesignen som nå er av ren gummi som holder lengre og gir en jevnere rengjøring. Den har også støtte for 5 GHz Wi-Fi og har et mer stillegående rotorblad som resulterer i en gjennomsnittlig lydnivå på 35dB og maks 67dB.


Roborock S7 er smart. Den styres via appen, Mi Home App, der du kan planlegge at roboten våkner når du er på jobb og rengjør så du kommer hjem til et rent og fint hus/leilighet. Når du er på jobb kan du også se hvordan rengjøringen går der hjemme via appen. Den er også kompatibel med Google Assistant, Siri og Amazon Alexa som betyr at du kan styre den med stemmen din. 


Vil du sperre av noen områder i hjemmet ditt kan du sperre av soner (no go soner) som barnerommet, hunde-kattehjørnet eller bare soner der du ikke vil at roboten skal røre seg. Roboten er såpass smart at den lærer seg de mest effektive rutene.


Via appen kan du velge hvilke soner som skal rengjøres og hvilken intensitet de ulike rommene skal ha. Dette er en stor fordel om du har veggtilvegg-teppe. Du kan også stille inn at roboten skal kjøres på stille-funksjon på kjøkkenet for å ikke forstyrre under måltider. 


Denne robotstøvsugeren er bra på både hundehår og kattehår og når den er klar, finner den selv tilbake til ladestasjonen sin hvor den lader opp batteriene til neste rengjøring. Den kan støvsuge i 3 timer per ladning. 


Støvsugeren har HEPA-filter, som betyr at den tar bort 99,99 % av luftbårne partikler og allergener fra katte- og hundehår, støvmidd og pollen. Filteret i støvsugeren gjøres rent med å bare vaske dette.


PreciSense LiDAR-navigasjonssystem skanner omgivelsene og bruker adaptive algoritmer som oppdager hinder som møbler, tepper, kanter, vegger og mer. 


En bonus med RoboRock S7 er at det er en robotstøvsuger med moppefunksjon. Ved kjøp får du med 2 moppefilter som kan gjenbrukes samt 10 st engangsfilter. Moppefunksjonen aktiveres ved å sette i vanntanken.


Lydnivået er på 67db, sugeeffekten er på 2500 Watt, den har ekstra stort 5200 mAh batteri, ripesikre hjul og børster.


Spesifikasjoner

 • Høyde: 9,65 cm
 • Bredde: 35,3 cm
 • Dybde: 35 cm
 • Vekt 4,5kg 
 • 2500PA maksimal sugekraft
 • Virtuelle vegger
 • Forsterket tepperengjøring (CarpetBoost-funksjon)
 • 5,5h ladetid (tom-full)
 • Arbeidstid 3h. 45-60 minutter med moppefunksjonen.

 

Du kan lese mer om denne testvinneren her på Roborocks hjemmeside og er du interessert og har 1,5 minutt til overs kan du også se hvordan Roborock S7 fungerer i virkeligheten.
Robotstøvsuger test - dette sier forbrukerne om Roborock S7

Som alltid legger vi på Best i test Guiden stor vekt på hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes om det, det er jo tross alt de som vet hvordan det fungerer best i hverdagen! 

Når det kommer til Roborock S7 er det utrolig mange fornøyde forbrukere. Her kan du lese noen av omtalene den har fått;


"Uten tvil det beste produktet jeg har kjøpt. Den tar absolutt alt av støv og hundehår og vasker gullende rent. Utrolig enkel å sette opp og å bruke!"  


“Etter at "Stein" kom for å bo hos oss, 2 1 liten hund, har gulvene være fri for rask og fin sand (som er med inn fra små hundepoter).
Stein jobber seg metodisk fram i hvert et rom, kravler seg fram over lave hindringer og under benker, sofa, rundt stolbein....han gir ikke opp så lett.
Stein har kommet for å bli i vårt hus og det er vi alle glade for :-)" 

 

“Bare kort sagt- beste kjøpet. Robotstøvsuger funker utmerket ”

 

“Pakket ut , fikk koblet på husets nettverk , så fikset den resten selv.
Utrulig enkelt , og va imponert hvor mye som ble sugd opp på første runde.
Trudde jo æ va flink å vaske/holde huset rent”

 

“Den blir brukt masse. Super til både støvsuging og vask.”

 

“Vi er en aktiv familie med 4 barn og 5 små dyr. med en hverdag med masse aktiviteter, så har denne maskinen som vi kaller for "lodde", vært den beste investeringen vi noen gang har gjort. Når tvillingene på 5 år har tegnet rett på gulvet så er det bare å pin point vaske området på. Jeg vil nok påstå at Roborock s7 støvsuger og vasker gulvet bedre enn meg. Den transparente beholderen har også reddet noen små leker fra å ende i søpla. Vedlikeholdet av maskinen er også selvforklarende lett"


"Topp støvsuger, tar utrolig mye. Ingenting å utsette på den. De som tror denne også er en vaskerobot tar feil. Denne har, i likhet med alle andre Roborocks en moppefunksjon. Ønsker du en robot som vasker må du se på bravajet. Men moppefunksjonen på denne er bedre enn andre roborocks. I tillegg er støvsugeren bedre, da utformingen under er forandret slik at den får opp mer enn tidligere."


"En av de beste investeringene jeg noensinne har gjort."

 

Er det noen ulemper med denne robotstøvsugeren som forbrukerne har opplevd? Disse vil vi gjerne kjenne til før vi handler. Det er noen som sier at de synes det er vanskelig å få appen til å fungere.


Her kjøper du testvinneren til best prisBest i test robotstøvsuger med tømmestasjon

For deg som vil slippe å tømme beholderen så ofte har vi kåret den beste roboten med tømmestasjon. Denne roboten har også vunnet flere priser og er utrolig godt likt av forbrukerne! Den andre vinneren i robotstøvsugertesten heter Roborock S7+.


Beste robotstøvsuger med tømmestasjon - Roborock S7+

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 8 juni 2023

Roborock S7+


Med god rengjøringskapasitet, velfungerende artifisiell intelligens og en rimelig prislapp kan du være sikker på at du gjør et godt kjøp.


Roborock S7+ fungerer godt og er en av de smarteste, mest elegante og effektive robotstøvsugerne på markedet akkurat nå. 

  

Roborock S7+ er smart. Den styres via appen, Mi Home App, der du kan planlegge at roboten våkner når du er på jobb og rengjør så du kommer hjem til et rent og fint hus/leilighet. Når du er på jobb kan du også se hvordan rengjøringen går der hjemme via appen. Den er også kompatibel med Google Assistant, Siri og Amazon Alexa som betyr at du kan styre den med stemmen din.

 

Fra appen kan du velge hvilke soner som skal støvsuges. Du kan f.eks. instruere støvsugeren til å rengjøre kjøkkenet etter matlaging eller stuen etter en tv-kveld. Disse sonene navngis og det går også an å skjemalegge rengjøringer og bestemme hvor intensive de skal være


Designen er stilren og elegant og kan fås både i hvit og svart.


Støvsugeren tømmes automatisk i tømmestasjonen og du trenger kun å tømme ladestasjonen for støv hver sjette uke.  


Spesifikasjoner

 • Lasernavigasjonssystem
 • Virtuelle vegger (avgrenser)
 • Forsterket tepperengjøring
 • Mobilapp for styring av funksjoner
 • Vekt 4,5 kg 
 • Automatisk tømmestasjon
 • Trappesensor
 • Timer
 • 6h ladetid (tom-full)
 • Arbeidstid 3h. 45-60 minutter med moppefunksjonen.
 • 0,46L støvbeholder
 • 300 ml vanntank

 

Med en avtakbar vanntank kan Roborock til og med moppe gulvet ditt. Vannet fra tanken fukter en klut av mikrofiber med samme bredde som hovedbørsten og rengjør gulvene dine i cirka 40-50 minutter. 


Når roboten mopper gulvet er den så smart at den skanner av når det kommer teppe og da løfter den opp moppen og går over teppet med støvsugeren.


Allergifilteret fanger opptil 99,99% av partiklene så små som 0,3 mikron. Filteret er avtakbart og kan vaskes som gjør at du slipper å kjøpe nytt så ofte. 


Om du vil se hvordan Roborock S7+ fungerer kan du ta en titt på videoen nedenfor.
Roborock S7+ - så sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva vanlige forbrukere synes om produktet vi anbefaler, det er jo tross alt de som har den største og beste erfaringen av bruken i hverdagen. Når det kommer til Roborock S7+ er forbrukerne utrolig fornøyde! Her kan du lese noen eksempel på hva forbrukerne sier;


"Er så utrolig fornøyd med maskinen, helt utrolig hva den klarer å få med seg hver gang den er i bruk.
Har en hund med mye pels og regnet med at i røyte perioden kunne vi ikke bruke den, der tok jeg feil :-) den fikser jobben lett, det hadde jeg ikke trodd.
Hvis det skal være et minus, så er det all flyttingen av møbler jeg må gjøre før jeg starter den, men gevinsten er større en minusen med den jobben."    


"Meget fornøyd med støvsugeren ,finner frem stor sett over alt.går til bake og tømmer seg sjøl"


"Vi hadde fra før den vanlige S7 og er og var storfornøyde med den. Ved kjøp av hus trengte vi en i hver etasje ("trengte") og det var fristende med en selvtømmende støvsuger, med tanke på at vi har to langhårede sibirkatter. Alt fungerer strålende og vi er veldig fornøyde. Men at den mangler frontkamera slik som lillebror er både rart og dumt. Lillebror ser hindringer, spiser ikke ledninger like lett og kan også brukes til å følge litt med på kattene når vi ikke er hjemme. Hadde S7 hatt kamera foran ville dette vært full pott."


"Hatt roborock støvsuger i flere år, før jeg nå oppgraderte til s7 . Ja, den er kostbar, men den er virkelig verdt hver eneste krone. Som kronisk syk smertepasient er det godt å slippe støvsuge selv. Her jobber den på natta, mens vi sover, så vi våkner til nyvasket hus hver morgen. Helt fantastisk :-) Og nå med den nye dockingen, slipper vi å tømme den daglig, slik vi måtte før.
Vi har hunder som røyter en del. Svært lite hår å finne etter roborock tok over som vaskehjelp."


"Veldig bra. Veldig fornøyd. Gjør jobben veldig godt."


"Slipper å vaske gulv. Flytter den fra rom til rom t.o.m badet."


"Har kjøpt den for et par uker siden og har brukt den hver dag siden. Den regjør og mopper utmerket. Kjøres på kvelden og vi står opp til rent hus."


"Hatt denne ca 1 uke, og er kjempefornøyd. Veldig behov for tømmestasjon frem til den har ryddet opp i hele huset. Etter dette så er det nok mindre behov for den, men å slippe å måtte tømme støvsugeren mellom hver gang er fantastisk" 


"Rent og pent hver eneste dag, i hvert eneste rom i hele huset!" 


"Magisk! Burde kjøpt den for lenge siden! Godt produkt og god app. Stillegående og smart! 


Ulemper da? Disse vil vi gjerne vite om før vi bestemmer oss for å handle. Og det som noen sier er at det er synd at den ikke har kamera


Her kjøper du Roborock S7+ til best pris

ComputerSalg selger Roborock S7+ for 9797 kr inkludert frakt når du klikker her!

9797 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Roborock S7+!

Proshop selger Roborock S7+ for 11179 kr når du klikker her! Prisen er inkludert frakt.
Test av robotstøvsuger - dette sier ekspertene

TEK.no har testet flere robotstøvsugere og den som får best resultat er Roborock S7 MaxVUltra med hele 9,5 av 10 poeng. De skriver at "Rett og slett den beste robotstøvsugeren på markedet."
Den andre som også får 9,5 poeng er Roborock S7+. Om denne skriver de at "En knallgod totalpakke som både støvsuger og rengjør gulvet med glans." I testen er denne blant annet best i test på tepper, rengjører raskt og effektivt, har knallgod navigering som du kan følge med på i sanntid m.m. 

Andreplassen med 9,0 poeng går til Dreame L10s Ultra som de sier er en "Imponerende alt-i-ett maskin." IRobot Roomba J7+ får også 9,0 poeng.


Lyd&Bilde har testet Roborock S7 og gir den 5/6 stjerner og utmerkelsen "Utmerket". De oppsummerer det hele med "Roborock S7 savner S6 Max-modellens ”øyer” som gjør den litt bedre på å unngå hinder. Men bortsett fra en umettelig appetitt på ledninger så har Roborock S7 vært en velkomment tilskudd til husets maskinpark. Den holder huset rent og fint, bråker bare litt og er ikke heller spesielt krevende."


I den store norske stiftelsen Elektronikkbransjen ble Roborock S7 kåret til Årets produkt 2021/2022


Techradar gir 4,5/5 poeng til Roborock S7 takket være at den er så enkel å bruke, sterke sugekraft og smarte navigasjonssystem. De gir den minus for at den ikke har kamera og at den tar lang tid å lade.


TEK.no testet Roborock S7 før den kom ut for salg og er meget imponert. De skriver at det som imponerer mest med denne støvsugeren er at moppen er oppgradert tydelig. Den vasker bedre og løfter seg når den kommer på tepper. De liker også at det finnes en dokkingstasjon som tømmer støvbeholderen automatisk.


Elektronikkbransjen kåret Roborock S6 MaxV til Årets Smarthjemprodukt. Juryen mener at den er blant de smarteste på markedet og liker at den også kan moppe gulvet. 

 

M3 har testet Roborock S6 MaxV og skriver at den er verd pengene. Den får utnevnelsen Anbefales og 4 av 5 poeng. 

De konkluderer det hele med at "Roborock S6 MaxV er en veldig brukervennlig og funksjonsrik støvsuger. Som de fleste andre konkurrenter kommer den ikke helt frem overalt, men der den kommer til rengjør den veldig bra. Med tanke på prislappen er det en av de prisverdte robotstøvsugerne vi har testet."


Techradar gir Roborock S6 MaxV 4,5 av 5 poeng. De synes at denne støvsugeren er den beste av alle Roborocks og en av de mest imponerende robotstøvsugerne de noen gang har prøvd. 

De skriver at den gjør en utmerket jobb med å rengjøre gulvene dine og unngår alle hinder.


TV2 Hjelper deg: kåret Roborock S6 Pure til best i test. De gir den pluss for at den er flink til å rengjøre, at den er skånsom, enkel å tømme og fjerne hår som har satt seg fast og at det er lav pris. De gir minus for at den bare fjernet 64/100 gram kattesant i eksperttesten og at den har litt problem med å komme seg over terskler.


TEK gir Roborock S6 8/10 poeng. De liker at den gir gode vaskeresultat, at det er en bra app, god på terskler og navigeringen. Noen av de andre modellene som var med i denne testen var Roborock S7+ som ble best i denne testen med 9,5 poeng. iRobot Roomba J7+ kom på andreplass med 9 poeng.


Techradar: Gir RoboRock S6 4/5 stjerner og er veldig positive. De nevner at det finnes mange fine og intuitive robotstøvsugere å kjøpe i dag men ingen av dem tilbyr samme funksjoner og ytelse til samme pris. De liker den såpass mye at de skriver "Dette kan være den beste robotstøvsugeren på markedet." I tillegg til bra pris liker de den effektive navigasjonen og kartleggingen. De liker også det store spekteret av smarte funksjoner.


Business Insider: testet RoboRock S6 og mener at det er en av de beste robotstøvsugerne på markedet akkurat nå på grunn av den rimelige prisen pluss at den tilbyr en drøss bra funksjoner, noe som andre produsenter mangler. 


Pocket-Lint: gir RoboRock S6 5/5 stjerner og utnevner den til "Editor's Choice". De synes den tilbyr imponerende rengjøringsfunksjoner, intelligent navigasjon og en bra prislapp. De avslutter testen sin med å skrive RoboRock S6 er en av favorittstøvsugerne deres som tilbyr bra funksjoner til en rimelig pris sammenlignet med andre store produsenter.
Slik utførte vi denne testen

Vi har gransket alle aktuelle eksperttester og pratet med hvitevareforhandlere om hvilken støvsuger forbrukerne liker best og hvilke som har minst reklamasjoner. 


Ytelse og hvor bra de suger opp støv og skitt har vært de viktigste aspektene i denne testen. Teknikken som finnes under panseret er selvfølgelig også viktig at fungerer. Det er viktig at teknikken er enkel og fungerer til sitt fulle potensial som virtuelle vegger og navigering.


Vi har tatt mye hensyn til forbrukernes omtaler, anbefalinger og erfaringer. Disse personene har testet produktene en lengre tid og i virkeligheten, som selvfølgelig er det viktigste.


Og til sist har vi tatt hensyn til prisen. Vi vil at du skal få mest kvalitet for pengene uten at bankkontoen tømmes. 
beste robotstøvsuger,robotstøvsuger test


 ~ Den beste robotstøvsugeren fjerner katte- og hundehår effektivt ~ 
En gang iblant trenger du å støvsuge hjemmet ditt med en vanlig støvsuger for å komme til alle plasser som ikke roboten klarer. Her kan du lese hvilken støvsuger som er best i test!


Og mens roboten tar seg av støvsugingen hjemme så kan jo du passe på å sette deg i godstolen med en kopp kaffe! Vi vet selvfølgelig hvilken kaffetrakter som er best i test. På siden med tester på oppvaskmaskiner kan du se hvilken maskin som er Best i test akkurat nå. Vi har også tester på vaskemaskiner.


Tips! Du som melder deg på Facebookgruppa vår, får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på denne testvinneren! På den måten kan du gjøre et riktig kupp = den beste støvsugeren til den laveste prisen. Klikk på Liker-knappen så holder vi øyene oppe for deg i fremtiden!


Låne penger

For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente.Vanlige spørsmål og svar

 • Hvilken robotstøvsuger er best?
  Den beste robotstøvsugeren akkurat nå er Roborock S7. Den gir imponerende resultat, er smart og både vasker og mopper gulvene dine.
 • Hvilken robotstøvsuger bør jeg kjøpe?
  Om du vil ha den beste robotstøvsugeren med dokkingstasjon anbefaler vi Roborock S7+. Det er en skikkelig god støvsuger til en veldig bra pris.
 • Hvor ofte skal jeg tømme robotstøvsugeren?
  Roborock S7+ har en dokkingstasjon som tømmer støvbeholderen automatisk. Andre støvsugere som ikke har en dokkingstasjon skal tømmes etter hver gang den har støvsugd.Best i test Guidens tester på StøvsugereAnita Carlsen

Best i test: Robotstøvsuger

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.


Testen ble publisert 2019-05-09 og sist oppdatert

Les også: