Robotstøvsuger test

Robotstøvsuger best i test 2022 - få mer tid til annet

Om du vil vite hvilken robotstøvsuger som er kåret til best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle eksperttester, pratet med ekspertene og viktigst av alt - fått greie på hvilken robotsuger vanlige forbrukere liker best.

 

Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige kjøp og få den rette robotstøvsugeren direkte. Du finner to testvinnere nedenfor - så du selv kan ta stilling til hvilken som passer deg og behovene dine best.


På denne siden finner du:


Beste robotstøvsuger 2022

Robotstøvsuger best i test

Roborock S7

Robotstøvsuger best i test Roborock S7
 • Bra sugekraft

 • Lav lydnivå

 • Moppefunksjon

Robotstøvsuger beste kjøp

Xiamo Roborock S6 Pure

Robotstøvsuger best i test Xiamo Roborock S6 Pure
 • Veldig bra pris

 • Moppefunksjon

 • Enkel å tømme

 • Litt dårlig på kattesand

best pris i samarbeid med Prisjakt


 

Fordeler med en robotstøvsuger

Livet blir enklere og du får mer tid til deg selv. Hjemmet ditt er alltid rent og du slipper å tenke på hår og støvtusser som flyr rundt på gulvet, det er alltid støvfritt!

 

I og med at den nye teknikken har gjort dagens robotsugere veldig smarte, kan du faktisk styre roboten og se hvordan det går med støvsugingen via smarttelefonen din, så selv om du ikke er hjemme har du fortsatt full kontroll over rengjøringen og mye mer.

 

Vi stiller følgende 5 krav på testvinneren

 1. Brukervennlig – Det er frustrerende med ny og komplisert teknikk. Derfor undersøker vi alltid brukervennligheten på nye produkter så det skal bli så lett som mulig for deg å komme i gang med rengjøringen hjemme.
 2. Allergivennlig – Roboten skal ha et HEPA-filter så den passer hjemme hos både astmatikere og allergikere.
 3. Testvinner og verdsatt av forbrukere – Selvfølgelig skal du ha den beste støvsugeren når det gjelder både funksjon, kvalitet og pris. Vi har derfor gransket alle aktuelle eksperttester og sjekket vad forbrukere som allerede har kjøpt denne roboten synes.
 4. Smart – I dag kan vi styre det meste med Smarttelefonen, så hvorfor ikke styre robotsugeren din med den også? Med en smart robot blir det enda lettere å ha kontroll over rengjøringen der hjemme.
 5. Prisgunstig – Vi vil ikke betale mer om det ikke er et bedre produkt. Robotstøvsugere får du i alle mulige prisklasser og vi vil ha en bra pris for det beste produktet.
Best i test robotstøvsuger 2022

Etter å ha gransket eksperttester og ikke minst forbrukernes anmeldelser blir valget enkelt. Det handler om en produsent som er kjent for de velfungerende robotene sine; Xiaomi med modellen Roborock S7

Beste robotstøvsuger akkurat nå - Roborock S7

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 4 oktober 2022

Roborock S7Roboten som gir best resultat er Roborock S7 som både støvsuger og vasker gulvet ditt. Roborock S7 har fått en oppgradering fra S6 og det som er nytt er den nye børstedesignen som nå er av ren gummi som holder lengre og gir en jevnere rengjøring. Den har også støtte for 5 GHz Wi-Fi og har et mer stillegående rotorblad som resulterer i en gjennomsnittlig lydnivå på 35dB og maks 67dB.


Roborock S7 er smart. Den styres via appen, Mi Home App, der du kan planlegge at roboten våkner når du er på jobb og rengjør så du kommer hjem til et rent og fint hus/leilighet. Når du er på jobb kan du også se hvordan rengjøringen går der hjemme via appen. Den er også kompatibel med Google Assistant, Siri og Amazon Alexa som betyr at du kan styre den med stemmen din. 


Vil du sperre av noen områder i hjemmet ditt kan du sperre av soner (no go soner) som barnerommet, hunde-kattehjørnet eller bare soner der du ikke vil at roboten skal røre seg. Roboten er såpass smart at den lærer seg de mest effektive rutene.


Via appen kan du velge hvilke soner som skal rengjøres og hvilken intensitet de ulike rommene skal ha. Dette er en stor fordel om du har veggtilvegg-teppe. Du kan også stille inn at roboten skal kjøres på stille-funksjon på kjøkkenet for å ikke forstyrre under måltider. 


Denne robotstøvsugeren er bra på både hundehår og kattehår og når den er klar, finner den selv tilbake til ladestasjonen sin hvor den lader opp batteriene til neste rengjøring. Den kan støvsuge i 3 timer per ladning. 


Støvsugeren har HEPA-filter, som betyr at den tar bort 99,99 % av luftbårne partikler og allergener fra katte- og hundehår, støvmidd og pollen. Filteret i støvsugeren gjøres rent med å bare vaske dette.


PreciSense LiDAR-navigasjonssystem skanner omgivelsene og bruker adaptive algoritmer som oppdager hinder som møbler, tepper, kanter, vegger og mer. 


En bonus med RoboRock S7 er at det er en robotstøvsuger med moppefunksjon. Ved kjøp får du med 2 moppefilter som kan gjenbrukes samt 10 st engangsfilter. Moppefunksjonen aktiveres ved å sette i vanntanken.


Lydnivået er på 67db, sugeeffekten er på 2500 Watt, den har ekstra stort 5200 mAh batteri, ripesikre hjul og børster.


Spesifikasjoner

 • Høyde: 9,65 cm
 • Bredde: 35,3 cm
 • Dybde: 35 cm
 • Vekt 4,5kg 
 • 2500PA maksimal sugekraft
 • Virtuelle vegger
 • Forsterket tepperengjøring (CarpetBoost-funksjon)
 • 5,5h ladetid (tom-full)
 • Arbeidstid 3h. 45-60 minutter med moppefunksjonen.

 

Du kan lese mer om denne testvinneren her på Roborocks hjemmeside og er du interessert og har 1,5 minutt til overs kan du også se hvordan Roborock S7 fungerer i virkeligheten.
Robotstøvsuger test - dette sier forbrukerne om Roborock S7

Som alltid legger vi på Best i test Guiden stor vekt på hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes om det, det er jo tross alt de som vet hvordan det fungerer best i hverdagen! 

Når det kommer til Roborock S7 er det utrolig mange fornøyde forbrukere. Her kan du lese noen av omtalene den har fått;


"Uten tvil det beste produktet jeg har kjøpt. Den tar absolutt alt av støv og hundehår og vasker gullende rent. Utrolig enkel å sette opp og å bruke!"  


“Etter at "Stein" kom for å bo hos oss, 2 1 liten hund, har gulvene være fri for rask og fin sand (som er med inn fra små hundepoter).
Stein jobber seg metodisk fram i hvert et rom, kravler seg fram over lave hindringer og under benker, sofa, rundt stolbein....han gir ikke opp så lett.
Stein har kommet for å bli i vårt hus og det er vi alle glade for :-)" 

 

“Bare kort sagt- beste kjøpet. Robotstøvsuger funker utmerket ”

 

“Pakket ut , fikk koblet på husets nettverk , så fikset den resten selv.
Utrulig enkelt , og va imponert hvor mye som ble sugd opp på første runde.
Trudde jo æ va flink å vaske/holde huset rent”

 

“Den blir brukt masse. Super til både støvsuging og vask.”

 

“Vi er en aktiv familie med 4 barn og 5 små dyr. med en hverdag med masse aktiviteter, så har denne maskinen som vi kaller for "lodde", vært den beste investeringen vi noen gang har gjort. Når tvillingene på 5 år har tegnet rett på gulvet så er det bare å pin point vaske området på. Jeg vil nok påstå at Roborock s7 støvsuger og vasker gulvet bedre enn meg. Den transparente beholderen har også reddet noen små leker fra å ende i søpla. Vedlikeholdet av maskinen er også selvforklarende lett"


"Topp støvsuger, tar utrolig mye. Ingenting å utsette på den. De som tror denne også er en vaskerobot tar feil. Denne har, i likhet med alle andre Roborocks en moppefunksjon. Ønsker du en robot som vasker må du se på bravajet. Men moppefunksjonen på denne er bedre enn andre roborocks. I tillegg er støvsugeren bedre, da utformingen under er forandret slik at den får opp mer enn tidligere."


"En av de beste investeringene jeg noensinne har gjort."

 

Er det noen ulemper med denne robotstøvsugeren som forbrukerne har opplevd? Disse vil vi gjerne kjenne til før vi handler. Det er noen som sier at de synes det er vanskelig å få appen til å fungere.


Her kjøper du testvinneren til best prisBest i test robotsuger - bra kjøp

For deg som synes at S6 Max er litt i det drøyeste laget har vi kåret en testvinner som er litt snillere mot lommeboka. Denne roboten har også vunnet flere priser og er utrolig godt likt av forbrukerne! Den andre vinneren i robotstøvsugertesten heter Roborock S6 Pure.


Beste kjøp – Xiaomi Mi RoboRock S6 Pure

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 4 oktober 2022

Xiamo Roborock S6 Pure


Med god rengjøringskapasitet, velfungerende artifisiell intelligens og en rimelig prislapp kan du være sikker på at du gjør et godt kjøp.


Xiaomi Roborock S6 Pure fungerer godt og er en av de smarteste, mest elegante og effektive robotstøvsugerne på markedet akkurat nå. Batteriet er også større nå enn på forgjengeren S5 som gjør at den kan kjøres i 2,5h i stedet for 1,5h.


Med Mi Home App, som er standard for Xiaomis hjemmeprodukter, kan du se hvor støvsugeren er i realtid samt markere soner der den ikke skal røre seg. Roborock S6 Pure er såpass smart at den lærer seg de mest effektive rutene i hjemmet ditt. Programvaren bryter opp hjemmet ditt i forskjellige seksjoner. S6 Pure er også kompatibel med Google Home.  


Fra appen kan du velge hvilke soner som skal støvsuges. Du kan f.eks. instruere støvsugeren til å rengjøre kjøkkenet etter matlaging eller stuen etter en tv-kveld. Disse sonene navngis og det går også an å skjemalegge rengjøringer og bestemme hvor intensive de skal være


Designen er stilren og elegant og kan fås både i hvit og svart.


Noen av forbedringene som er gjort fra S5 er en ny børstedesign som nå er av ren silikon, dette gjør at den holder lengre. Roborock S6 Pure kan også senke og heve børsten automatisk avhengig av underlaget. Lydnivået ligger på 60 dB, som er veldig bra.  


Spesifikasjoner

 • CarpetBoost-funksjon (øker sugekraften på tepper)
 • Virtuelle vegger (avgrenser)
 • Display
 • Mobilapp for styring av funksjoner
 • Vekt 3,2kg 
 • Trappesensor
 • Timer
 • 6h ladetid (tom-full)
 • Arbeidstid 3h. 45-60 minutter med moppefunksjonen.
 • 0,46L støvbeholder
 • 180 ml vanntank

 

Med en avtakbar vanntank kan Roborock til og med moppe gulvet ditt. Vannet fra tanken fukter en klut av mikrofiber med samme bredde som hovedbørsten, og rengjør gulvene dine i cirka 40-50 minutter. 


Vanntanken er lett å feste og Roborock S6 er såpass smart at den forstår at det er mopping som skal gjøres når vanntanken settes på, det betyr at du ikke trenger å uroe deg for at støvsugeren mopper og støvsuger samtidig. Husk å sperre områdene som har tepper i appen når moppen brukes. 


Underholdet er enkelt. Det er anbefalt å tømme beholderen etter hver gang den har kjørt og ta bort hår/dyrehår. Allergifilteret er avtakbart og kan vaskes som gjør at du slipper å kjøpe nytt så ofte. 


Om du vil se hvordan denne fungerer kan du ta en titt på videoen nedenfor.
Xiaomi Roborock S6 Pure - så sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva vanlige forbrukere synes om produktet vi anbefaler, det er jo tross alt de som har den største og beste erfaringen av bruken i hverdagen. Når det kommer til Roborock S6 Pure er forbrukerne utrolig fornøyde! Her kan du lese noen eksempel på hva forbrukerne sier;


"Robotstøvsugeren har et elegant design, som gjør at den er fin å se på, i tillegg til at den gjør jobben sin 100%! Har ikke prøvd vasking enda, men når det gjelder å støvsuge er jeg mektig imponert! Anbefales til alle som ønsker en robotstøvsuger. 

Jeg har en hund som røyter enormt, og nå ser jeg ikke et eneste hår noe sted!! Den bidrar også til en enklere hverdag på mange punkt. 10 av 10."


"Tar seg godt frem over dørstokker og hindringer. Både vasker og støvsuger med et utmerket resultat. Veldig godt fornøyd etter ca 1 mnd bruk"


"Jeg er helt forelsket. Denne burde blitt anbefalt på barsel til alle nybakte mødrene. Jeg selv hadde ingen sjans på jord til verken støvsuge eller moppe når jeg kom hjem de første mnd fra barsel. Anbefales"


"Den beste av beste! fungerer perfekt for våres bruk."


"Jeg har hund som drar med seg alt mulig inn. Så jeg har den på hver eneste dag. Kommer seg over de fleste dørkarmer og må si den gjør en generelt god jobb! (Klager heller aldri på når den må støvsuge) ;) Fantastisk at man kan legge inn på kartet der man ikke vil at den skal gå (sånn som ved vannskåler) Jeg har hatt Irobot i7... kan si deg at denne er MYE bedre.!"


"Roborock S6 Pure. Fantastisk produkt som jeg skulle kjøpt for lenge siden. Forhåndsprogrammert og kommer hjem til ferdig moppet og støvsugd - akkurat når det passer deg selv"


"Kjøpte den til min bestefar, er genialt for spesielt eldre å bare kunne sette på fra tlf eller trykke på en knapp. Perfekt gave for folk med vondt i ryggen eller som hsr hunder går stille og tar alt." 


"Den er stor hjelp i hverdagen, lever opp til alle forventningene. Hvis jeg angrer på noe så er det at jeg ikke har kjøpt den før!" 


"Genialt produkt, som gjør hverdagen mye enklere. Rengjør godt, gode innstillinger mht rom skanning, timing på rengjøring og sensorer. Blitt en del av familien her. Verdt hver eneste krone!!" 


Ulemper da? Disse vil vi gjerne vite om før vi bestemmer oss for å handle. Og det som noen sier er at det er vanskelig å installere appen når man ikke er så teknisk. Det er også noen som savner at den kan spare kart for 2 etasjer i stedet for 1. 


Her kjøper du Roborock S6 Pure til best pris
Test av robotstøvsuger - dette sier ekspertene

Lyd&Bilde har testet Roborock S7 og gir den 5/6 stjerner og utmerkelsen "Utmerket". De oppsummerer det hele med "Roborock S7 savner S6 Max-modellens ”øyer” som gjør den litt bedre på å unngå hinder. Men bortsett fra en umettelig appetitt på ledninger så har Roborock S7 vært en velkomment tilskudd til husets maskinpark. Den holder huset rent og fint, bråker bare litt og er ikke heller spesielt krevende."


I den store norske stiftelsen Elektronikkbransjen ble Roborock S7 kåret til Årets produkt 2021/2022


Techradar gir 4,5/5 poeng til Roborock S7 takket være at den er så enkel å bruke, sterke sugekraft og smarte navigasjonssystem. De gir den minus for at den ikke har kamera og at den tar lang tid å lade.


TEK.no testet Roborock S7 før den kom ut for salg og er meget imponert. De skriver at det som imponerer mest med denne støvsugeren er at moppen er oppgradert tydelig. Den vasker bedre og løfter seg når den kommer på tepper. De liker også at det finnes en dokkingstasjon som tømmer støvbeholderen automatisk.


TEK.no har testet flere robotstøvsugere og den som får best resultat er Xiaomi Roborock S6 MaxV med hele 9,5 av 10 poeng. De skriver at "Dette er den beste robotstøvsugeren vi noen gang har testet." 

Andre robotstøvsugere som var med i denne testen var blant annet Roborock S5 Max, iRobot iRoomba i7+ og Neato Botvac D7 Connected.


Elektronikkbransjen kåret Roborock S6 MaxV til Årets Smarthjemprodukt. Juryen mener at den er blant de smarteste på markedet og liker at den også kan moppe gulvet. 

 

M3 har testet Roborock S6 MaxV og skriver at den er verd pengene. Den får utnevnelsen Anbefales og 4 av 5 poeng. 

De konkluderer det hele med at "Roborock S6 MaxV er en veldig brukervennlig og funksjonsrik støvsuger. Som de fleste andre konkurrenter kommer den ikke helt frem overalt, men der den kommer til rengjør den veldig bra. Med tanke på prislappen er det en av de prisverdte robotstøvsugerne vi har testet."


Techradar gir Roborock S6 MaxV 4,5 av 5 poeng. De synes at denne støvsugeren er den beste av alle Roborocks og en av de mest imponerende robotstøvsugerne de noen gang har prøvd. 

De skriver at den gjør en utmerket jobb med å rengjøre gulvene dine og unngår alle hinder.


TV2 Hjelper deg: kåret Roborock S6 Pure til best i test. De gir den pluss for at den er flink til å rengjøre, at den er skånsom, enkel å tømme og fjerne hår som har satt seg fast og at det er lav pris. De gir minus for at den bare fjernet 64/100 gram kattesant i eksperttesten og at den har litt problem med å komme seg over terskler.


TEK gir Roborock S6 8/10 poeng. De liker at den gir gode vaskeresultat, at det er en bra app, god på terskler og navigeringen. Noen av de andre modellene som var med i denne testen var Roborock S7+ som ble best i denne testen med 9,5 poeng. iRobot Roomba J7+ kom på andreplass med 9 poeng.


Techradar: Gir RoboRock S6 4/5 stjerner og er veldig positive. De nevner at det finnes mange fine og intuitive robotstøvsugere å kjøpe i dag men ingen av dem tilbyr samme funksjoner og ytelse til samme pris. De liker den såpass mye at de skriver "Dette kan være den beste robotstøvsugeren på markedet." I tillegg til bra pris liker de den effektive navigasjonen og kartleggingen. De liker også det store spekteret av smarte funksjoner.


Business Insider: testet RoboRock S6 og mener at det er en av de beste robotstøvsugerne på markedet akkurat nå på grunn av den rimelige prisen pluss at den tilbyr en drøss bra funksjoner, noe som andre produsenter mangler. 


Pocket-Lint: gir RoboRock S6 5/5 stjerner og utnevner den til "Editor's Choice". De synes den tilbyr imponerende rengjøringsfunksjoner, intelligent navigasjon og en bra prislapp. De avslutter testen sin med å skrive RoboRock S6 er en av favorittstøvsugerne deres som tilbyr bra funksjoner til en rimelig pris sammenlignet med andre store produsenter.

beste robotstøvsuger,robotstøvsuger test

 ~ Den beste robotstøvsugeren fjerner katte- og hundehår effektivt ~ 
En gang iblant trenger du å støvsuge hjemmet ditt med en vanlig støvsuger for å komme til alle plasser som ikke roboten klarer. Her kan du lese hvilken støvsuger som er best i test!


Og mens roboten tar seg av støvsugingen hjemme så kan jo du passe på å sette deg i godstolen med en kopp kaffe! Vi vet selvfølgelig hvilken kaffetrakter som er best i test. På siden med tester på oppvaskmaskiner kan du se hvilken maskin som er Best i test akkurat nå. Vi har også tester på vaskemaskiner.


Tips! Du som melder deg på Facebookgruppa vår, får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på denne testvinneren! På den måten kan du gjøre et riktig kupp = den beste støvsugeren til den laveste prisen. Klikk på Liker-knappen så holder vi øyene oppe for deg i fremtiden!


Låne penger

For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente.Vanlige spørsmål og svar

 • Hvilken robotstøvsuger er best?
  Den beste robotstøvsugeren akkurat nå er Roborock S7. Den gir imponerende resultat, er smart og både vasker og mopper gulvene dine.
 • Hvilken robotstøvsuger bør jeg kjøpe?
  Det beste kjøpet av robotstøvsugere er Roborock S6 Pure. Det er en skikkelig god støvsuger til en veldig bra pris.
 • Hvor ofte skal jeg tømme robotstøvsugeren?
  Roborock S7+ har en dokkingstasjon som tømmer støvbeholderen automatisk. Andre støvsugere som ikke har en dokkingstasjon skal tømmes etter hver gang den har støvsugd.Best i test Guidens tester på StøvsugereAnita Carlsen

Best i test: Robotstøvsuger

Testen ble publisert og sist oppdatert

Les også: