Robotstøvsuger test

Robotstøvsuger test 2021

Om du vil vite hvilken robotstøvsuger som er kåret til best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle eksperttester, pratet med ekspertene og viktigst av alt - fått greie på hvilken robotsuger vanlige forbrukere liker best.

 

Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige kjøp og få den rette robotstøvsugeren direkte. Du finner to testvinnere nedenfor - så du selv kan ta stilling til hvilken som passer deg og behovene dine best.

 

Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg den beste robotstøvsugeren NÅ!


Jeg vet allerede det jeg trenger - vis meg det beste kjøpet NÅ!

 

Derfor skal du ha en robotstøvsuger

Livet blir enklere og du får mer tid til deg selv. Hjemmet ditt er alltid rent og du slipper å tenke på hår og støvtusser som flyr rundt på gulvet, det er alltid støvfritt!

 

I og med at den nye teknikken har gjort dagens robotsugere veldig smarte, kan du faktisk styre roboten og se hvordan det går med støvsugingen via smarttelefonen din, så selv om du ikke er hjemme har du fortsatt full kontroll over rengjøringen og mye mer.

 

Vi stiller følgende 5 krav på testvinneren

 1. Brukervennlig – Det er frustrerende med ny og komplisert teknikk. Derfor undersøker vi alltid brukervennligheten på nye produkter så det skal bli så lett som mulig for deg å komme i gang med rengjøringen hjemme.
 2. Allergivennlig – Roboten skal ha et HEPA-filter så den passer hjemme hos både astmatikere og allergikere.
 3. Testvinner og verdsatt av forbrukere – Selvfølgelig skal du ha den beste støvsugeren når det gjelder både funksjon, kvalitet og pris. Vi har derfor gransket alle aktuelle eksperttester og sjekket vad forbrukere som allerede har kjøpt denne roboten synes.
 4. Smart – I dag kan vi styre det meste med Smarttelefonen, så hvorfor ikke styre robotsugeren din med den også? Med en smart robotstøvsuger blir det enda lettere å ha kontroll over rengjøringen der hjemme.
 5. Prisgunstig – Vi vil ikke betale mer om det ikke er et bedre produkt. Robotstøvsugere får du i alle mulige prisklasser og vi vil ha en bra pris for det beste produktet.
Best i test robotstøvsuger 2021

Etter å ha gransket eksperttester og ikke minst forbrukernes anmeldelser blir valget enkelt. Det handler om en produsent som er kjent for de velfungerende robotene sine; Xiaomi med modellen Roborock S6 Pure

Robotstøvsuger best i test - Roborock S6 MaxV

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen akkurat nå!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 1 august 2021

Roborock S6 MaxVRoborock S6 MaxV både støvsuger og vasker gulvet ditt. Den leser av omgivelsene med hjelp av doble fram kamera og Lidar-navigasjon. På toppen av støvsugeren har den et øye som ser 360°. Den skanner hjemmet ditt via en laser og rengjør de ytterste kantene av rommet og rengjør så i rette linjer fram og tilbake for å dekke hele rommet.  


Når den er klar, finner den selv tilbake til ladestasjonen sin hvor den lader opp batteriene til neste rengjøring. Den kan støvsuge i 3 timer per lading. 

 

Roborock S6 MaxV er smart. Via appen Mi Home kan du planlegge at roboten våkner når du er på jobb og rengjør så du kommer hjem til et rent og fint hus/leilighet. Når du er på jobb kan du også se hvordan rengjøringen går der hjemme via appen. Den er også kompatibel med Google Assistant som betyr at du kan styre den med stemmen din. 


Støvsugeren har EPA-filter, som betyr at den tar bort 95 % av luftbårne partikler og allergener fra katte- og hundehår, støvmidd og pollen. Filteret i støvsugeren gjøres rent med å bare vaske dette.

 

Vil du sperre av noen områder i hjemmet kan du sperre av soner som barnerummet, hund/kattehjørnet eller bare soner du ikke vil at støvsugeren skal røre seg i.
Du trenger ikke uroe deg for at roboten skal ramle ned for trappen, den har 6 sensorer som kjenner om det er “fritt fall”.


Denne robotstøvsugene er bra på både hundehår og kattehår, i tillegg til at den har en sensor for husdyr som kanskje ikke er helt romsrene eller bare er litt uheldige - den har en sensor som kjenner igjen avføring og styrer unna dette så den ikke drar med seg avføringen rundt i hele huset.


Lydnivået er på 67db, sugeeffekten er på 2500 Watt, den har ekstra stort 5200 mAh batteri, ripesikre hjul og børster og automastisk romgjenkjennelse.


Spesifikasjoner

 • Høyde: 9,6 cm
 • Bredde: 35 cm
 • Dybde: 35,3 cm
 • Vekt 3,8kg 
 • 6 trappesensorer
 • Forsterket tepperengjøring
 • 5,5h ladetid (tom-full)
 • Arbeidstid 3h. 45-60 minutter med moppefunksjonen.

 

Du kan lese mer om denne testvinneren her på Roborocks hjemmeside. Er du interessert og har 2 minutter til overs kan du også se dette YouTube-klippet om Roborock S6 MaxV for å se hvordan den fungerer in action!


Dette sier forbrukerne om Roborock S6 MaxV

Som alltid legger vi på Best i test Guiden stor vekt på hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes om det, det er jo tross alt de som vet hvordan det fungerer best i hverdagen! 

Når det kommer til Roborock S6 MaxV er det utrolig mange fornøyde forbrukere. Her kan du lese noen av omtalene den har fått;

 

“Utrolig effektiv og imponerende lett å sette opp! Dette er toppmodellen - velg kun denne og ingen billigversjon hvis du skal bli 100% fornøyd. Vi har 2: en for bolig og en for hytta. PS: Endelig støvfritt under sengene uten å krype!”

 

“Førsteklasses! Vi kjøpte Roborock og er veldig godt fornøyd. Nå støvsuger vi oftere og har bedre tid til mer inngående rengjøring som tidligere er blitt utsatt. ”

 

“Årets investering. Endrer livet. Alt funker perfekt. Bare å kjøpe, Ingen ting å tenke på. nytt liv med rene gulv og rene sokker da vi har husdyr ”

 

“Veldig fornøyd, gjør det den skal. Mye bedre enn den enn min forrige fra Miele.”

 

“Nytt medlem av familien. Eneste minuset er at den ikke vasker tøy og lager mat. Men det er et glimrende kjøp"


"En fantastisk støvsuger som gjør en utrolig bra jobb! Jeg bøyer meg bokstavlig tatt i støvet! Det er nesten som å ha fått en ny leke. Har enda til gode å styre den med appen, for den trengs egentlig ikke til min bruk.

Bruksanvisningen er trykket i grått/hvitt i stedet for svart/hvitt og er med sine små, bleke bokstaver uleselig for meg på 69 år. Men man finner en pdf-versjon på nettet som kan forstørres opp. Bruksanvisning finnes ikke på norsk/svensk/dansk. Men engelsk holdt for meg."


"No-mop zone angir steder i et rom den ikke skal vaske. Men er moppen på, kan man ikke få den til å gå på f.eks. matta for å kun støvsuge."


"Bestemor sin nye bestevenn! Hva skal man si om dette produktet?

Bestemoren min har lenge slitt med å holde huset sitt rent, i tillegg har hun en langhåret katt som støver ned huset. Hun har på godt norsk "støv på hjernen". Hun klarer ikke å sitte stille når det er støvete.

Min bror kom med forslaget om å kjøpe en robotstøvsuger. Søskenflokken og bestemor var skeptisk, men vi valgte tilslutt å kjøpe denne etter anbefalinger fra en bekjent på en lokal elkjøp-butikk.

Xiaomi S6 MAX har ikke skuffet et sekund siden vi satte kontakten inn i veggen. Den gjør ALT grovarbeidet når det kommer til støvsuging. Kattehårene ser jeg ikke lengre på gulvet og bestemor skryter av denne "shjiaomien" sin som om den skulle vært et levende liv.

Har intet annet valg enn å gi denne 6/6 på terningen. Absolutt imponert over teknologien i den!!"


"Det beste kjøpet jeg har gjort på mange år! Den gjør en grundig og meget god jobb både som støvsuger og vasker. Jobber meget systematisk og er veldig stille i forhold til andre typer"


"Hatt vår roborock S6 maxV i noen uker nå, veldig lett å sette opp, gjort på noen minutter. Nå kjører den seg gjennom hele huset i 3 etapper hver dag mens jeg er på jobb da dette er lagt inn som en fast rutine via Google Home, kan også legges inn via en veldig kjekk app fra Roborock, også kommer jeg hjem til et rent og nyvasket hjem. Skjønner ikke hvorfor jeg har brukt så lang tid på å kjøpe meg en sånn. Aldri mere stress med å støvsuge, nå kan vi bruke den tiden på noe vi faktisk vil gjøre. Eneste jeg må gjøre er å huske å tømme støvbeholderen, og fylle vannbeholderen så går resten av seg selv. Hittil veldig fornøyd! Ser frem til at de kan gå i trapper, handle inn, og ta klesvasken også ;-D"


"Den støvsuger og mopper med godt resultat uten å sette seg fast ( etter at jeg på en enkel måte har programmert den ). Vi har en leilighet med små terskler og det klarer den fint (( jeg måtte modifisere en ). ONE TO BUY"


"Kjøpte denne for noen uker siden. Er super genial. Kjempe enkel i bruk, stillegående og veldig god mot hundehår. Har to hunder i hus så dette er et «must» for oss. Bruker den ca annenhver dag og er så fint med et hjem som alltid er rent. Kan sette den på når jeg er på jobb og den er ferdig til jeg kommer hjem. Er veldig førnøyd med både vaske og støvsuge programmet. Liker at man kan justere støvsuger programmet i forskjellige styrker og vannmengden på moppefunksjonen. Virkelig å anbefale dette produktet!"  

 

Er det noen ulemper med denne robotstøvsugeren som forbrukerne har opplevd? Disse vil vi gjerne kjenne til før vi handler. Det er noen som sier at den ikke kommer over alle terskler som de hadde tenkt men ellers er det ikke mange som klager på denne robotstøvsugeren.


Så sier ekspertene om Roborock S6 MaxV

TEK.no har testet flere støvsuger roboter og den som får best resultat er Roborock S6 MaxV med hele 9,5 av 10 poeng. De skriver at "Dette er den beste robotstøvsugeren vi noen gang har testet." De synes at fordelene med denne er at detekterer små ting på gulvet bedre enn de andre modellene, at den har knallgod navigering som du kan følge med på i nåtid, at den har gode rengjøringsresultat, ekstremt innholdsrik app, at dne har mopp med elektronisk vannstyring og at den er god på terskler. De slår ned på at den er litt dårligere enn andre modeller på tepper, at den er litt dyr og at objektdeteksjonen ikke er helt feilfri.
Andre roboter som var med i denne testen var blant annet Roborock S50 Max, iRobot iRoomba i7+ og Neato Botvac D7 Connected.


Elektronikkbransjen kåret Roborock S6 MaxV til Årets Smarthjemprodukt. Juryen mener at den er blant de smarteste på markedet og liker at den også kan moppe gulvet. 

 

M3 har testet Roborock S6 MaxV og skriver at den er verd pengene. Den får utnevnelsen Anbefales og 4 av 5 poeng. De konkluderer det hele med at "Roborock S6 MaxV er en veldig brukervennlig og funksjonsrik støvsuger. Som de fleste andre konkurrenter kommer den ikke helt frem overalt, men der den kommer til rengjør den veldig bra. Med tanke på prislappen er det ern av de mest prisverdte robotstøvsugerne vi har testet."


Techradar gir Roborock S6 MaxV 4,5 av 5 poeng. De synes at denne støvsugeren er den beste av alle Roborocks og en av de mest imponerende robotstøvsugerne de noen gang har prøvd. De skriver at den gjør en utmerket jobb med å rengjøre gulvene dine og unngår alle hinder.


Her kjøper du testvinneren til best prisBest i test robotstøvsuger - bra kjøp

For deg som synes at S6 Max er litt i det drøyeste laget har vi kåret en testvinner som er litt snillere mot lommeboka. Denne roboten har også vunnet flere priser og er utrolig godt likt av forbrukerne! Den andre vinneren i robotstøvsugertesten heter Roborock S6 Pure.


Beste kjøp Xiaomi Mi RoboRock S6 Pure
(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen akkurat nå!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 1 august 2021

Xiamo Roborock S6 Pure


Med god rengjøringskapasitet, velfungerende artificiell intelligens og en rimelig prislapp kan du være sikker på at du gjør et godt kjøp.


Xiaomi Roborock S6 Pure er en av de smarteste, mest elegante og effektive robotstøvsugerne på markedet akkurat nå. Batteriet er også større nå enn på forgjengeren S5 som gjør at den kan kjøres i 2,5h i stedet for 1,5h.


Med Mi Home App, som er standard for Xiaomis hjemmeprodukter, kan du se hvor støvsugeren er i realtid samt markere soner der den ikke skal røre seg. Roborock S6 Pure er såpass smart at den lærer seg de mest effektive rutene i hjemmet ditt. Programvaren bryter opp hjemmet ditt i forskjellige seksjoner. S6 Pure er også kompatibel med Google Home.  


Fra appen kan du velge hvilke soner som skal støvsuges. Du kan f.eks. instruere støvsugeren til å rengjøre kjøkkenet etter matlaging eller stuen etter en tv-kveld. Disse sonene navngis og det går også ann å skjemalegge rengjøringer og bestemme hvor intensive de skal være


Designen er stilren og elegant og kan fås både i hvit og svart.


Noen av forbedringene som er gjort fra S5 er en ny børstedesign som nå er av ren silikon, dette gjør at den holder lengre. RoboRock S6 Pure kan også senke og heve børsten automatisk avhengig av underlaget. Lydnivået ligger på 60 dB, som er veldig bra.  


Spesifikasjoner

 • CarpetBoost-funksjon (øker sugekraften på tepper)
 • Vekt 3,2kg 
 • Trappesensor
 • Timer
 • 6h ladetid (tom-full)
 • Arbeidstid 3h. 45-60 minutter med moppefunksjonen.
 • 0,46L støvbeholder
 • 180 ml vanntank


Med en avtakbar vanntank kan RoboRock til og med moppe gulvet ditt. Vannet fra tanken fukter en klut av mikrofiber med samme bredde som hovedbørsten, og rengjør gulvene dine i cirka 40-50 minutter. 


Vanntanken er lett å feste og Roborock S6 er såpass smart at den forstår at det er mopping som skal gjøres når vanntanken settes på, det betyr at du ikke trenger å uroe deg for at støvsugeren mopper og støvsuger samtidig. Husk å sperre områdene som har tepper i appen når moppen brukes. 


Underholdet er enkelt. Det er anbefalt å tømme beholderen etter hver gang den har kjørt og ta bort hår/dyrehår. Allergifilteret er avtakbart og kan vaskes som gjør at du slipper å kjøpe nytt så ofte. 


Om du vil se hvordan denne fungerer kan du ta en titt på dette YouTube-klippet om RoboRock S6 Pure.


Dette sier ekspertene om Roborock S6 Pure

TV2 Hjelper deg: kåret Roborock S6 Pure til best i test. De gir den pluss for at den er flink til å rengjøre, at den er skånsom, enkel å tømme og fjerne hår som har satt seg fast og at det er lav pris. De gir minus for at den bare fjernet 64/100 gram kattesant i eksperttesten og at den har litt problem med å komme seg over terskler.


TEK gir Roborock S6 8/10 poeng. De liker at den gir gode vaskeresultat, at det er en bra app,god på terskler og navigeringen.


Techradar: Gir RoboRock S6 4/5 stjerner og er veldig positive. De nevner at det finnes mange fine og intuitive robotstøvsugere å kjøpe idag men ingen av dem tilbyr samme funksjoner og ytelse til samme pris. De liker den såpass mye at de skriver "Dette kan være den beste robotstøvsugeren på markedet." I tilegg til bra pris liker de den effektive navigasjonen og kartleggingen. De liker også det store spekteret av smarte funksjoner.


Business Insider: testet RoboRock S6 og mener at det er en av de beste robotstøvsugerne på markedet akkurat nå på grunn av den rimelige prisen pluss at den tilbyr en drøss bra funksjoner, noe som andre produsenter mangler. 


Pocket-Lint: gir RoboRock S6 5/5 stjerner og utnevner den til "Editor's Choice". De synes den tilbyr imponerende rengjøringsfunksjoner, intelligent navigasjon og en bra prislapp. De avslutter testen sin med å skrive RoboRock S6 er en av favorittstøvsugerne deres som tilbyr bra funksjoner til en rimelig pris sammenlignet med andre store produsenter.


Så sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva vanlige forbrukere synes om produktet vi anbefaler, det er jo tross alt de som har den største og beste erfaringen av bruken i hverdagen. Når det kommer til Roborock S6 Pure er forbrukerne utrolig fornøyde! Her kan du lese noen eksempel på hva forbrukerne sier;


"Robotstøvsugeren har et elegant design, som gjør at den er fin å se på, i tillegg til at den gjør jobben sin 100%! Har ikke prøvd vasking enda, men når det gjelder å støvsuge er jeg mektig imponert! Anbefales til alle som ønsker en robotstøvsuger. Jeg har en hund som røyter enormt, og nå ser jeg ikke et eneste hår noe sted!! Den bidrar også til en enklere hverdag på mange punkt. 10 av 10."


"Det smarteste jeg har kjøpt! Rene og støvfrie gulv. Supert å kunne stille inn vannmengde på mopping mellom parkett i stue og skittent laminat i gangen. Kommer greit over de fleste dørtersklene. Jeg har litt høye så jeg har måttet legge en liten list på dem.
Det har aldri vært så rent under sengene, merker at det er bedre luft i huset. Elsker at den er systematisk når den støvsuger og støvsuger i rette linjer.
Jeg ble anbefalt denne av venner og er dem evig takknemlig!" 


"Tar seg godt frem over dørstokker og hindringer. Både vasker og støvsuger med et utmerket resultat. Veldig godt fornøyd etter ca 1 mnd bruk"


"Jeg er helt forelsket. Denne burde blitt anbefalt på barsel til alle nybakte mødrene. Jeg selv hadde ingen sjans på jord til verken støvsuge eller moppe når jeg kom hjem de første mnd fra barsel. Anbefales"


"Etter en lang erfaring med en annen støvsuger (som fungerte også bra men har brukt opp batteriet) har jeg stoppet på denne modellen som er dobbelt så dyrt men er fylt av smarte funksjoner. Denne støvsugeren imponerer. Den skannerer rommet og finner den mest optimale ruten, kjører rundt alle hindringer. Dessuten kan den styres vie en mobilapp slev når man er på jobb. Moppefunksjonen fungerer bra men rommet bør kanskje tørrstøvsuges i første omgang. Sugekraften er god nok og på samme nivå som på de fleste." 


"Den beste av beste! fungerer perfekt for våres bruk."


"Fungerer super bra, og så enkelt med appen. Hvordan har vi klart oss uten før." 


"Hus på 150m2. 2 voksne og en ekstremt røytende Samojed hund. Endelig slutt på kranglingen med hvem som skal støvsuge huset 2-3 ganger daglig. Etter Roborock kom så har den løst alt av moppe og støvsuge problemer. Og røytingen fra samojed hunden er ikke lengre et problem. Ekstremt fornøyd med produktet og utrolig enkel i å sette opp. Den tegner kart og kan automatiserer til å fungere ut ifra et tidsrom. Fungerer også veldig bra med google home."


"Jeg har hund som drar med seg alt mulig inn. Så jeg har den på hver eneste dag. Kommer seg over de fleste dørkarmer og må si den gjør en generelt god jobb! (Klager heller aldri på når den må støvsuge) ;) Fantastisk at man kan legge inn på kartet der man ikke vil at den skal gå (sånn som ved vannskåler) Jeg har hatt Irobot i7... kan si deg at denne er MYE bedre.!"


"Roborock S6 Pure. Fantastisk produkt som jeg skulle kjøpt for lenge siden. Forhåndsprogrammert og kommer hjem til ferdig moppet og støvsugd - akkurat når det passer deg selv"


" Etter å ha kjøpt den for en uke siden så liker æ best brukervennligheten på appen. Man kan lage soner på kartet der du vill at den skal støvsuge som er perfekt når det er yttergang og kjøkken som blir fortest skitten. Alt i alt bra produkt" 


"Kjøpte den til min bestefar, er genialt for spesielt eldre å bare kunne sette på fra tlf eller trykke på en knapp. Perfekt gave for folk med vondt i ryggen eller som hsr hunder går stille og tar alt." 


"Har hatt støvsugeren ei uke nå kjempe fornøyd. Har ikke hatt så blanke golv på lenge .har 3 hunder . Negativt så er det at vi Plages med å koble den til WiFien vår. Tror d må være nå med vår ruter." 


"Den er stor hjelp i hverdagen, lever opp til alle forventningene. Hvis jeg angrer på noe så er det at jeg ikke har kjøpt den før!" 


"Genialt produkt, som gjør hverdagen mye enklere. Rengjør godt, gode innstillinger mht rom skanning, timing på rengjøring og sensorer. Blitt en del av familien her. Verdt hver eneste krone!!" 


Ulemper da? Disse vil vi gjerne vite om før vi bestemmer oss for å handle. Og det som noen sier er at det er vanskelig å installere appen når man ikke er så teknisk. Det er også noen som savner at den kan spare kart for 2 etasjer istedet for 1. 


Her kjøper du Roborock S6 Pure til best prisbeste robotstøvsuger,robotstøvsuger test

 ~ Den beste robotstøvsugeren fjerner katte- og hundehår effektivt ~ 
Og mens roboten tar seg av støvsugingen hjemme så kan jo du passe på å sette deg i godstolen med en kopp kaffe! Vi vet selvfølgelig hvilken kaffetrakter som er best i test. På siden med tester på oppvaskmaskiner kan du se hvilken maskin som er Best i test akkurat nå. Vi har også tester på vaskemaskiner.


Tips! Du som melder deg på Facebookgruppa vår, får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på denne testvinneren! På den måten kan du gjøre et riktig kupp = den beste støvsugeren til den laveste prisen. Klikk på Liker-knappen så holder vi øyene oppe for deg i fremtiden!Anita Carlsen

Best i test: Robotstøvsuger

Testen ble publisert og sist oppdatert

Les også: