Kompostkvern test 2023,kompostkvern best i test.makita kompostkvern test.

Kompostkvern test 2024 - bli kvitt hageavfall og gjør kompost av det

Om du skal kjøpe deg en ny kompostkvern og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle eksperttester og viktigst av alt - fått greie på hva vanlige forbrukere synes om kompostkvernen sin!


Alt dette har vi samlet på denne siden så du skal slippe dårlige feilkjøp og få den beste kompostkvernen til den beste prisen direkte!


Beste kompostkvern 2024


Dette er en kompostkvern

En kvistkvern hjelper deg å bli kvitt hageavfall på beste måte. Hageavfall samler seg ofte fra små til store hauger kan være vanskelig å bli kvitt. Bor du i hus må du dessuten ordne transport av disse haugene til søppeldynga. Bor du på landet kan du ofte brenne disse haugene, så da er det litt enklere.


Men den letteste måten å bli kvitt det på er helt klart med en kompostkvern! Den forvandler avfallet enkelt og effektivt til fliser som kan brukes på flere måter i hagen din. Det kan brukes både som beskyttelse i bedene på vinteren eller som gjødsel.


Forskjellen mellom en valskvern og en knivkvern

Det finnes to typer kompostkverner i dag - valskverner og knivkverner. Valskvernene trykker i stykker avfallet mens knivene skjærer i stykker avfallet. Forskjellen på dette er at knivkvernene gir en finere flis mens valskvernen gir grovere avfall.


OBS! En kompostkvern drar mye strøm, så pass på at det kun er kompostkvernen som bruker stikkontakten for å reduse strømrelaterte problem.


Vi stiller følgende krav på testvinneren

  • Effekt skal være over 2000 watt. Om kompostkvernen er på under 2000 watt har den problem med større kvister.
  • Den skal ha hjul. Det skal være enkelt å transportere den.
  • Den skal ha reversbryter. Om greiner setter seg fast skal det være enkelt å dra disse tilbake.
  • Stor tilbeholder. Jo større tilbeholder du har jo færre ganger trenger du å stoppe arbeidet for å tømme den.Kompostkvern best i test 2024


Bosch AXT 25 TC - kraftig kompostkvern med høy kapasitet

Anerkjente Bosch leverer enda en gang et kvalitetsprodukt med AXT 25 TC. Denne kraftige kompostkvernen er enkel å bruke og gir deg raskt og effektivt resultater. 

 

Valskvern

AXT 25 TC er en valskvern som strimler hageavfallet til litt større biter enn med en knivkvern. Den knuser og skjærer effektivt greiner ned til flis. Den er så effektiv at den klarer både trematerial og løv uten problem så lenge diameteren ikke er over 45mm. Valsen er dessuten skjermet som gir økt beskyttelse for brukeren.


Kvern avfallet ditt med autopilot

Knappene på Bosch AXT 25 TC er enkle å bruke. Funksjonene for å innføre og ta tilbake er tydelig markert som gjør at den jobber intuitivt. Det er også en autopilot funksjon som gjør at du slipper å trykke på knappen. Dette er ekstra bra når du har mye som skal kvernes.


Gjør avfallet ditt til blomsternæring

Avfallet samles i oppsamleren som rommer 53 liter. Avfallet eller flisen er perfekt å blande ned i blomsterbedet på vinteren og det kan også brukes til gjødsel i odlingene dine. 


En av de mest stillegående på markedet

Kompostkvernen drives av en 2500W turbin som betyr at den har en effekt på ca 230 kg/h. Når kompostkvernen er igang kan du vente deg en lydnivå på 91dB, så det kan være lurt å ha hørselvern. Den er dog ikke like høylytt som mange andre kompostkverner på markedet.


Spesifikasjoner

Oppsamlingsbeholder: 53 liter

Vekt: 30,5 kg

Motoreffekt: 2500 W

Støynivå: 91 dB

Maksimal grendiameter: 45 mm


Her kjøper du testvinneren til lavest pris i dagDette sier forbrukerne om testvinneren

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes om det. Det er jo tross alt de som vet hvordan det fungerer i hverdagen. Her kan du se noen omtaler Bosch AXT 25 TC har fått;


"Fornøyd. Den spiser det meste av det du får gjennom åpningen"


"Utrolig god. Kutter fint, rask, ikke mye støy." 


"Den spiste seg igjennom haugen med kvister fra de siste årenes tre-felling uten problemer. selv om vi presset den til det ytterste i forhold til dimensjoner på greinene. Overgangen fra kompostkvern med kniv og høyt turtall (og støynivå), til denne saktegående og stille kvernmodellen var fantastisk hvis man blir stående noen timer i slengen. Har ikRead more about review stating Veldig fornøyd

ke fått testet den på seige friske kvister ennå, men så langt er det tommel opp."


"Kompostkverna var virkelig effektiv. Kan anbefales på det varmeste." 


"Veldig brukervennlig kvern med enkel tilgang for rengjøring/bytte av den roterende delen som kverner greinene. Mye sikkerhet innebygget slik at det ikke er mulig å komme nær kuttemekanismen når motoren går."


"Opplevde at noen oppkuttede grenbitet kilte seg litt fast, men etter noen justeringer gikk det bedre"


"Tetter seg når grener med mye løv skal kværnes (alm). Kjørte seg en gang fast på barlind kvist. Gikk da hverken frem eller tilbake. Hammer og hoggjern måtte til for å fjerne kvisten. Alternativ demontering."


"Kutter opp det meste av buskas, effektiv og grei å jobbe med!"


"Jeg trengte en kraftig kvistkvern for bruk i egen hage og prøvde å finne den kraftigste som ville gå på 16 A kurs.

Bosch AXT 25 TC 2500w har infridd hittil. Jeg har kjørt den i ganske mange timer nå, og den har "steilet" bare to ganger pga. for tykk gren (ca. 50 mm diameter).

"Turbine-cut"-systemet fungerer svært bra. Skjærehodet går forhoRead more about review stating Bosch AXT 25 TC 2500w innfrirldsvis langsomt ("Turbine"- betegnelsen synes jeg er misvisende) og skjærer kvistene i "pene biter". Det er svært lite slitasje/skade å se på knivene, så langt"

Beste kompostkvern - et billigere alternativ


Om du synes Boschs kompostkvern er litt vel dyr har vi funnet et billigere alternativ. Dette er også en høyt verdsatt kompostkvern som både eksperter og forbrukere er imponert over. Denne kommer fra Makita og modellen heter UD2500


Makita UD 2500 - kraftig og brukervennlig kompostkvern

Makita UD 2500 er også en valskvern med en kraftig motor på 2500W som kan kverne greiner opp til 45 mm i diameter. Den store oppsamleren på 67 liter sørger for at du ikke trenger å tømme den ofte. 


Enkel å bruke

Knappene på UD 2500 er tydelig merket og det er også en reversknapp i tilfelle noe setter seg fast. Med en god arbeidshøyde er det enkelt å kverne hageavfallet ditt.


Lydnivå

Lydnivået er på 93,5dB, så det anbefales å bruke hørselvern for sikkerhets skyld.


Størrelse

Denne kompostkvernen veier 27,6kg og har store hjul som gjør den enkel å transportere.


Spesifikasjoner

Oppsamlingsbeholder: 67 liter

Vekt: 27,6 kg

Motoreffekt: 2500W

Støynivå: 93,49 dB

Maksimal grendiameter: 45 mm


Her kjøper du Makitas kompostkvern til lavest pris i dagDette sier forbrukerne om Makita UD 2500

Som vi skrev tidligere vil vi gjerne vite hva forbrukerne synes om produktene vi anbefaler i og med at det er de som har den beste erfaringen av produktet i hverdagen. Her ser du noen eksempel;


"Bra solid kompostkvern for en god pris!"


"Den innfrir forventningen. Veldig bra produkt."


"Denne kompostkvernen er både stillegående og effektiv. Klarer kvister opp til 45mm og "tygger" godt unna. Meget fornøyd :-)"


"Et arbeidsjern av rang. Gnager kvister opp mot 45 m/m tykkelse. Et lite minus for sikkerhetsbryter som er insalert inne i oppsamlingskassen. Kan være litt vanskelig å få på plass.
Kjørte maskinen sammenhengende i 4 timer uten problemer. Et bra kjøp!"


" Veldig bra produkt. Stillegående og effektiv. Veldig fornøyd!"


"Kjøpte den demobrukt. Meget sterk og god og stillegående. Mekanismen som skal hindre start av kverna uten at oppsamlingskorgen er på plass kan nok være plundrete. Var vel derfor den var frakoblet på min. Den spiser greinene selv, så du slipper og trykke greinene nedi. Bare løv trenger dog litt hjelp. Seige ferske greiner kuttes ikke helt av, men dRead more about review stating Makita ud 2500 2500 watt

et kan jeg leve med. Men obs, sørg for at stikkkontakten har min. 16amp sikring. Prøvde med 10amp stikkontakt ,men den slo stadig ut. Dermed fungerte heller ikke den automatiske reverseringen som jo er en av fordelene. Med 16amp sikring fungerer reverseringen og den klarer tykkere greiner. Skal du ha kraftigere kvern enn denne må det vel bli
med bensinmotor, så jeg er veldig fornøyd."


Dette sier ekspertene i kompostkverntestene sine

Gör det själv I denne testen av kompostkverner får Bosch AXT 25 TC høyeste poengsum. Stiga Bio Silent 2500 havner på en andreplass og tredjeplassen gikk til Makita UD2500.


Råd og Rön testet 6 ulike kompostkverner og kåret Biltema Kompostkvern S 2501 til vinner med 68 poeng. Andreplassen gikk til Makita UD2500 med 65 poeng og tredjeplassen gikk til Bosch AXT 25 TC med 63 poeng.


T3 Testet 7 kompostkverner. Den kvernen som tok hjem førsteplassen var ingen mindre enn Bosch AXT 25 TC. De likte den først og fremst for at den er så effektiv, at den går såpass stille og designen.


Oppsummering

Etter du har lest siden om den beste kompostkvernen håper vi at du har fått god hjelp på veien til å finne den beste for deg. At du slipper fallgroper og kjedelige feilkjøp og får den beste kvernen til lavest pris direkte!


Testvinnere - Beste kompostkvernenTips 1: Automatisér hagearbeidet og les siden vår om den beste robotgressklipperen.


Tips 2: Skal du vaske uteplassen eller taket finner du høytrykkspyler best i test.

 

Og du?! Om du liker oss like mye som vi liker deg kan du klikke deg inn på Facebook-siden vår å klikke på Liker! Da holder vi øyene oppe for deg og skriver en liten notis når det kommer noen bra tilbud eller rabattkoder du kan ha bruk for!Philip Andrén

Best i test: Kompostkvern

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.

Testen ble sist oppdatert