Kompostkvern best i test, beste kompostkvernen.

Kompostkvern test 2023 - bli kvitt hageavfall og gjør kompost av det

Om du skal kjøpe deg en ny kompostkvern og vil vite hvilken som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! Vi har gransket alle aktuelle eksperttester og viktigst av alt - fått greie på hva vanlige forbrukere synes om kompostkvernen sin!


Alt dette har vi samlet på denne siden så du skal slippe dårlige feilkjøp og få den beste kompostkvernen til den beste prisen direkte!


Beste kompostkvern 2023

Best i test kompostkvern

Bosch AXT 25 TC

Kompostkvern best i test Bosch AXT 25 TC
 • Klarer både løv og kvister bra

 • Romslig oppsamler

 • God arbeidshøyde

 • Topptung

Beste kompostkvern - et billigere alternativ

Makita UD2500

Kompostkvern best i test Makita UD2500
 • Brukervennlig

 • Enkel å rense ved stopp

 • Rimelig pris

 • Litt vanskelig med store grener

best pris i samarbeid med Prisjakt


Dette er en kompostkvern

En kvistkvern hjelper deg å bli kvitt hageavfall på beste måte. Hageavfall samler seg ofte fra små til store hauger kan være vanskelig å bli kvitt. Bor du i hus må du dessuten ordne transport av disse haugene til søppeldynga. Bor du på landet kan du ofte brenne disse haugene, så da er det litt enklere.


Men den letteste måten å bli kvitt det på er helt klart med en kompostkvern! Den forvandler avfallet enkelt og effektivt til fliser som kan brukes på flere måter i hagen din. Det kan brukes både som beskyttelse i bedene på vinteren eller som gjødsel.


Det finnes to typer kompostkverner i dag - valskverner og knivkverner. Valskvernene trykker istykker avfallet mens knivene skjærer istykker avfallet. Forskjellen på dette er at knivkvernene gir en finere flis mens valskvernen gir grovere avfall.


OBS! En kompostkvern drar mye strøm, så pass på at det kun er kompostkvernen som bruker stikkontakten for å reduser strømrelaterte problem.


Vi stiller følgende krav på testvinneren

 • Effekt skal være over 2000 watt. Om kompostkvernen er på under 2000 watt har den problem med større kvister.
 • Den skal ha hjul. Det skal være enkelt å transportere den.
 • Den skal ha reversbryter. Om greiner setter seg fast skal det være enkelt å dra disse tilbake.
 • Stor tilbeholder. Jo større tilbeholder du har jo færre ganger trenger du å stoppe arbeidet for å tømme den.Kompostkvern best i test 2023

Best i test kompostkvern - Bosch AXT 25 TC

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen akkurat nå!)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 24 september 2023

Prisjakt Bosch AXT 25 TC
i samarbeid med Prisjakt
Vis færre priser Vis flere priser


Anerkjente Bosch dominerer ofte på markedet i de fleste kategorier som de gjør produkter for. Dette gjelder også kompostkverner - de er velbygde, sikre og pålitlige.

 

Bosch AXT 25 TC er en valskvern som strimler hageavfallet til litt større biter enn med en knivkvern. Den knuser og skjærer effektivt greiner ned til flis. Den er så effektiv at den klarer både trematerial og løv uten problem så lenge diameteren ikke er over 45mm. Valsen er dessuten skjermet som gir økt beskyttelse for brukeren.


Knappene på Bosch AXT 25 TC er enkle å bruke. Funksjonene for å innføre og ta tilbake er tydlig markert som gjør at den jobber intuitivt. Det er også en autopilot funksjon som gjør at du slipper å trykke på knappen. Dette er ekstra bra når du har mye som skal kvernes.


Avfallet samles i oppsamleren som rommer 53 liter. Avfallet eller flisen er perfekt å blande ned i blomsterbedet på vinteren og det kan også brukes til gjødsel i odlingene dine. 


Kompostkvernen drives av en 2500W turbin som betyr at den har en effekt på ca 230 kg/h. Når kompostkvernen er igang kan du vente deg en lydnivå på ca 90dB, så det kan være lurt å ha hørselvern. Den er dog ikke like høylytt som mange andre kompostkverner på markedet.


Kompostkvernen veier 30,5kg og strømledningen er 4m lang.


Dette sier forbrukerne om testvinneren

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes om det. Det er jo tross alt de som vet hvordan det fungerer i hverdagen. Her kan du se noen omtaler Bosch AXT 25 TC har fått;


"Fornøyd. Den spiser det meste av det du får gjennom åpningen"


"Utrolig god. Kutter fint, rask, ikke mye støy." 


"Den spiste seg igjennom haugen med kvister fra de siste årenes tre-felling uten problemer. selv om vi presset den til det ytterste i forhold til dimensjoner på greinene. Overgangen fra kompostkvern med kniv og høyt turtall (og støynivå), til denne saktegående og stille kvernmodellen var fantastisk hvis man blir stående noen timer i slengen. Har ikRead more about review stating Veldig fornøyd

ke fått testet den på seige friske kvister ennå, men så langt er det tommel opp."


"Kompostkverna var virkelig effektiv. Kan anbefales på det varmeste." 


"Veldig brukervennlig kvern med enkel tilgang for rengjøring/bytte av den roterende delen som kverner greinene. Mye sikkerhet innebygget slik at det ikke er mulig å komme nær kuttemekanismen når motoren går."


"Opplevde at noen oppkuttede grenbitet kilte seg litt fast, men etter noen justeringer gikk det bedre"


"Tetter seg når grener med mye løv skal kværnes (alm). Kjørte seg en gang fast på barlind kvist. Gikk da hverken frem eller tilbake. Hammer og hoggjern måtte til for å fjerne kvisten. Alternativ demontering."


"Kutter opp det meste av buskas, effektiv og grei å jobbe med!"


"Jeg trengte en kraftig kvistkvern for bruk i egen hage og prøvde å finne den kraftigste som ville gå på 16 A kurs.

Bosch AXT 25 TC 2500w har infridd hittil. Jeg har kjørt den i ganske mange timer nå, og den har "steilet" bare to ganger pga. for tykk gren (ca. 50 mm diameter).

"Turbine-cut"-systemet fungerer svært bra. Skjærehodet går forhoRead more about review stating Bosch AXT 25 TC 2500w innfrirldsvis langsomt ("Turbine"- betegnelsen synes jeg er misvisende) og skjærer kvistene i "pene biter". Det er svært lite slitasje/skade å se på knivene, så langt"


Her kjøper du beste kompostkvernen til best prisBeste kompostkvern - et billigere alternativ

Om du synes Boschs kompostkvern er litt vel dyr har vi funnet et billigere alternativ. Dette er også en høyt verdsatt kompostkvern som både eksperter og forbrukere er imponert over. Testvinner 2 kommer fra Makita og modellen heter UD2500


Beste kompostkvern et billigere alternativ - Makita UD2500

(Klikk på bildet for mer informasjon om den beste prisen)

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 24 september 2023

Prisjakt Makita UD2500
i samarbeid med Prisjakt


Dette er også en valskvern som klarer å håndtere greiner med en maksdiameter på 45 mm. Makita UD 2500 har en motorkraft på 2500W som gjør at den raskt tar seg gjennom hageavfallet. Oppsamleren er på hele 67 liter så du trenger ikke å tømme avfallet ofte. 


Kompostkvernen har tydlige knapper og det er også en reversknapp i tilfelle noe setter seg fast. Med en god arbeidshøyde flyter arbeidet ubehindret på og det er liten risiko at fingrer havner på feil plass. 


Lydnivået er på 93,5dB, så det anbefales å bruke hørselvern for sikkerhets skyld.


Denne kompostkvernen veier  väger 27,6kg


Dette sier forbrukerne om Makita UD 2500

Som vi skrev tidligere vil vi gjerne vite hva forbrukerne synes om produktene vi anbefaler i og med at det er de som har den beste erfaringen av produktet i hverdagen. Her ser du noen eksempel;


"Bra solid kompostkvern for en god pris!"


"Den innfrir forventningen. Veldig bra produkt."


"Denne kompostkvernen er både stillegående og effektiv. Klarer kvister opp til 45mm og "tygger" godt unna. Meget fornøyd :-)"


"Et arbeidsjern av rang. Gnager kvister opp mot 45 m/m tykkelse. Et lite minus for sikkerhetsbryter som er insalert inne i oppsamlingskassen. Kan være litt vanskelig å få på plass.
Kjørte maskinen sammenhengende i 4 timer uten problemer. Et bra kjøp!"


" Veldig bra produkt. Stillegående og effektiv. Veldig fornøyd!"


"Kjøpte den demobrukt. Meget sterk og god og stillegående. Mekanismen som skal hindre start av kverna uten at oppsamlingskorgen er på plass kan nok være plundrete. Var vel derfor den var frakoblet på min. Den spiser greinene selv, så du slipper og trykke greinene nedi. Bare løv trenger dog litt hjelp. Seige ferske greiner kuttes ikke helt av, men dRead more about review stating Makita ud 2500 2500 watt

et kan jeg leve med. Men obs, sørg for at stikkkontakten har min. 16amp sikring. Prøvde med 10amp stikkontakt ,men den slo stadig ut. Dermed fungerte heller ikke den automatiske reverseringen som jo er en av fordelene. Med 16amp sikring fungerer reverseringen og den klarer tykkere greiner. Skal du ha kraftigere kvern enn denne må det vel bli
med bensinmotor, så jeg er veldig fornøyd."


Her kjøper du Makitas kompostkvern til best pris
Så sier ekspertene i kompostkverntestene sine


Gör det själv: I denne testen av kompostkverner får Bosch AXT 25 TC høyeste poengsum. Stiga Bio Silent 2500 havner på en andreplass og tredjeplassen gikk til Makita UD2500.


Råd & Rön: testet 6 ulike kompostkverner og kåret Biltema Kompostkvern S 2501 til vinner med 68 poeng. Andreplassen gikk til Makita UD2500 med 65 poeng og tredjeplassen gikk til Bosch AXT 25 TC med 63 poeng.


T3: Testet 7 kompostkverner. Den kvernen som tok hjem førsteplassen var ingen mindre enn Bosch AXT 25 TC. De likte den først og fremst for at den er så effektiv, at den går såpass stille og designen.Oppsummering

Etter du har lest siden om den beste kompostkvernen håper vi at du har fått god hjelp på veien til å finne den beste kompostkvernen for deg. At du slipper fallgroper og kjedelige feilkjøp og får den beste kompostkvernen til best pris direkte!


Testvinnere - Beste kompostkvernen


Tips 1: Automatisér hagearbeidet og les siden vår om den beste robotgressklipperen her!


Tips 2: Hold hodet kaldt i sommer, les siden vår om tester på beste kjøleskap her! Vi har også kåret den beste gassgrillen og den beste elektriske grillen. Gå ikke glipp av siden med den beste varmepumpen, da kan du spare strøm når det er kaldt.

 

Og du?! Om du liker oss like mye som vi liker deg kan du klikke deg inn på Facebook-siden vår å klikke på Liker! Da holder vi øyene oppe for deg og skriver en liten notis når det kommer noen bra tilbud eller rabattkoder du kan ha bruk for!


Låne penger

For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente.Best i test Guidens tester for HagePhilip Andrén

Best i test: Kompostkvern

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.


Testen ble publisert 2021-03-30 og sist oppdatert

Les også: