Fargelaserskriver test 2023. Fargelaserskriver best i test!

Fargelaserskriver test 2024 - for deg som vil skrive ut mange sider

Om du skal kjøpe en bra og rimelig fargelaserskriver til hjemmet eller det lille kontoret ditt har du kommet helt rett! 


Etter flere år på feltet som datateknikker, der også service på skrivere inngikk har vi lært oss et og annet. Vi vet hva som fungerer - og hva som ikke gjør det.


Men vi nøyer oss ikke bare med våre egne erfaringer, vi hører også på hva ekspertene synes for å få svar på hvilken skriver som har vunnet testene den siste tiden. Og som vanlig her på Best i test Guiden legger vi stor vekt på hva forbrukerne synes om skriverne sine, det er jo tross alt de som har den største erfaringen av hvordan de fungerer i hverdagen.


Alt dette har vi oppsummert på denne siden, så du enkelt skal kunne se hvilken printer som er best i dag. På den måten kan du raskt få et inntrykk av hva du skal velge for å få en driftssikker, billig og rask laserfargeskriver til hjemmet eller kontoret ditt.


Beste fargelaserskriveren

 Viktig å vite før du kjøper fargelaserprinter

Nei, det er ikke lengre sant at fargelaserskrivere er dyre, store og kjempetunge. Laserskrivere har nemlig utviklet seg mye og kjennetegnes idag at de har både lav pris og raske utskrifter. 


De store produsentene på dette feltet er HP, Brother og Samsung som alle har gjort bra printere i mange år. 


Fargelaserskrivere koster ofte mer å kjøpe inn enn blekkstråleskrivere, men er billigere i lengden. De er dessuten mer driftssikre og stabile. 


En stor fordel er også at fargen ikke tørker inn som blekkpatroner gjør. Det har ingenting å si om du lar fargelaserskriveren din stå ubrukt i en måned eller to - når du starter den gir den like fine utskrifter igjen. Akkurat dette er en av de største fordelene med å fargelaserskriver sammenlignet med en blekkstråleskriver.


Utskriftsutgiftene for fargelaserskrivere varierer avhengig av hvilken modell det er, men en indikasjon i dag (2024) er at en utskrift i svart koster 23-46 øre og en fargeutskrift koster 1,35-2,10 kr per A4.


Skal du kjøpe laserskriver, fargelaserskriver eller blekkstråleskriver?

Om du er usikker på hva slags skriver du skal kjøpe hjelper vi deg gjerne litt på veien! Er det beste en laserskriver eller en blekkstråleskriver? Og om du skal ha en laserskriver, vil du kunne skrive ut med farger eller bare i svart?


Prisen og hastigheten på utskriftene skiller seg ofte mye mellom de forskjellige skriverne, så her gjelder det å velge rett. Guiden nedenfor hjelper deg å finne skriveren som passer deg best, avhengig av hvordan du har tenkt å bruke den.


Jeg vil kunne:

 • Skrive ut i farger
 • Få mye god kvalitet, også når jeg skriver ut fargefotografier
 • Jeg har ikke så hastverk med utskriftene
 • Jeg skriver ikke ut så mange sider ved hvert tilfelle
 • Jeg skriver ut ofte (i alle fall en gang i uka)

Se da siden vår om Blekkstråleskrivere her


Jeg vil kunne skrive ut:

 • Så billig som mulig
 • Bare svarthvite utskrifter
 • Mange sider
 • Raske utskrifter
 • Skriveren skal kunne stå lange perioder uten å bli brukt

Da anbefaler vi en laserskriver


Jeg vil kunne skrive ut:

 • Utskrifter i farger (men kanskje ikke fotografier i utgangspunktet)
 • Mange sider
 • Raske utskrifter
 • Scanne inn dokument eller fotografier med skriveren
 • Bruke skriveren som en kopimaskin
 • Skriveren skal kunne stå lengre perioder uten å brukes.

Les videre nedenfor om den Beste fargelaserskriveren
Beste fargelaserskriver 2024


Når det handler om laserskrivere i dag er det mest vanlig at man kjøper en fargelaser. Disse var dyre før, men så er det ikke lengre. Riktignok koster utskriftene litt mer, men det er større og bedre muligheter med en fargelaser i forhold til en svarthvitt laserskriver.


Den beste fargelaseren kommer fra anerkjente HP og modellen heter Laser Jet Pro MFP M283fdw.


HP har tradisjonelt produsert gode skrivere i mange år. De er kåret til testvinnere flere ganger og vi retter fokus på en skriver som har fått bra omtaler av ekspertene og som dessuten har mange fornøyde brukere. 


HP Color LaserJet Pro M283fdw er egnet for deg som trenger å skrive ut maks et par hundre sider i uka, som er det vanligste for en hjemmebruker eller på det lille kontoret. Har du behov for større kapasitet enn dette, trenger du en kraftigere skriver.


Denne skriveren har en utskriftshastighet på opptil 21 sider per minutt, både for farge- og gråskalautskrift. Du kontrollerer den med en 2,7 toms fargepekeskjerm og utskriftskvaliteten er 600x600 dpi med mulighet til å skrive så nære som 5mm til papirkanten. Den har tilkoblingsmuligheter via både USB, Ethernet og WiFi (802.11 bgn) men du kan også skrive ut direkte fra smarttelefonen din eller nettbrettet ditt ved å bruke f.eks.. HP ePrint eller Apple AirPrint.


Den har alt du kan tenke deg; Printer, kopieringsmaskin, skanner og fax. Første siden er klar til å skrives ut etter 13 sekunder og Laser Jet 283fdw har dessuten noe som forgjengeren savnet; automatisk dobbeltsidig utskrift. At dette ikke fantes var en av de største ulempene med de tidligere modellene i og med at mange vil kunne skrive ut på begge sider. 


En annen fordel er at papirmagasinet nå kan lades med hele 250 A4-papir, sammenlignet med de 150 ark som de tidligere modellene hadde. 


Lydnivået når den er i drift er på 52 dBA og utskriftskostnaden er 28 øre for en svart utskrift og 1,45 kr for en fargeutskrift, som er blant de laveste prisene i dag.


Her kjøper du HP Laser Jet Pro MFP til best prisSå sier forbrukerne om testvinneren

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og brukt produktet vi anbefaler synes om det, det er jo tross alt de som har den beste og største erfaringen. Og det som vi kan se er at forbrukere er fornøyde med sin HP Color LaserJet Pro - veldig fornøyde. Det som stadig kommer tilbake er at den er brukervennlig, stille og rask. Skriveren føles også solid bygget til å holde i mange år og den installeres raskt. Her kan du se noen av omtalene denne skriveren har fått;


"En veldig bra skriver, bra utskrifter, lett å starte opp første gangen. Bra format på en multifunksjonsskriver som har duplex og scanner, samt wifi. Bra utskriftskvalitet, raske utskrifter. Det kunne ha vært litt tydeligere hvordan man bruker wifi i menyen på displayet. Men stort sett veldig fornøyd!"


"En meget god skriver og en skanner som funger meget godt"


"Ble lei av å skifte blekkpatroner, så kjøpte derfor denne. God og relativ rask skriver som gjør jobben."


"Fra det jeg pakket opp denne skriveren, tok det under 2 minutter til jeg begynte å skrive ut trådløst via mitt wifi hjemme. Superenkel og smart installasjon. Skrev ut på begge sider og det fungerer feilfritt direkte med god utskriftskvalitet. Prøvde så og skrive ut fra mobilen med hjelp av appen "HP printer service" gikk hvor bra som helst. Jeg er superfornøyd! Har ikke rukket å prøve scanner eller kopiering enda, så jeg kommer tilbake om det er problem:)" 


"Jeg ble positivt overraska av denne skriveren. Har nok testet de fleste funksjonene som fungerer kanonbra. Kjæresten skrev blant annet ut dokument fra Thailand via epost. Jeg er kjempefornøyd."


"Fungerer feilfritt. Kanskje ikke så fine bildeutskrifter men vet ikke om det har med skriveren å gjøre. Det er imidlertid ikke derfor jeg kjøpte skriveren. Alt annet er perfekt så langt."

 

Ulemper da? De vil vi jo gjerne kjenne til før vi bestemmer oss for å handle! Og det som kommer fram er at en del synes den er litt for dyr i innkjøp. Noen mener også at den er en litt langsom for å være en laserskriver, men ellers er de fleste veldig fornøyd med skriveren sin. 

Stor fargelaserskriver - til deg som ønsker mer kraft


Sjekk "storebror" HP Color LaserJet Pro MFP M479fdw. Fordelen med denne skriveren er at den er raskere og har høyere utskriftskapasitet.

 

For eksempel er den dobbelt så rask på dobbeltsidige utskrifter. Dessuten har du mulighet til dobbeltsidig innskanning av dokument. Ulempen som en del forbrukere nevner er at den er stor og tar mye plass.


Her kjøper du HP Color Laser Jet til best pris

Dette sier ekspertene i fargelasertestene sine


Fargelaserskriver test - 2019

PC för alla  testet fargelaserskrivere for under 3 000 kroner og på en delt andreplass, med 7/10 poeng kom HP Color LaserJet Pro M277dw. Dette er altså forgjengeren til M281fdw. Skriveren fikk anmeldelsen; "Enkel å installere og bruke, bra utskriftskvalitet samt lav utskriftskostnad."


Fargelaserskriver test - 2018

Techgearlab har testet M283fdw og gir den 73 poeng. De skriver at "M283fdw kombinerer utskrift, faks, kopiering og skanning akkurat slik du kan ønske deg av en multifunksjonsskriver, og gjør det med overbevisning." De anbefaler alle med det lille og store kontoret denne printeren.


Magasinet Råd & Rön: Av 15 testede fargelaserskrivere er Samsung SL-C480FW best i test med 77 poeng. Lillebror Samsung SL-C430W fikk andreplassen med 75 poeng og bronsemedaljen gikk til HP Color LaserJet Pro M452NW med 73 poeng.


Tech Gear Lab ga skriveren hele 5 av 5 poeng etter testen sin i januar 2018 og med 71 poeng ble den dessuten best i test blant 13 testede fargelaserskrivere. Selv om det ikke er den billigste skriveren er den enkel å bruke og den har høy utskriftskvalitet på både tekst og grafikk. Hastigheten er OK for en skriver i denne prisklassen og ellers er ytelsen i toppklasse, mener Tech Gear Lab.


Fargelaserskriver test - 2017 

PC Magazine ga skriveren 3,5 av 5 poeng i desember 2017 og mener at M281fdw er kompakt, har høy kvalitet på utskriftene samt mange gode tilkoblingsmuligheter. Selv om skriveren er litt dyr mener PC Magazine at M281fdw er en god fargelaserskriver, forutsatt at man ikke trenger mer enn et par hundre utskrifter i måneden. 
Her kjøper du HP Laser Jet Pro MFP til best pris


Her kjøper du HP Color Laser Jet til best pris

ComputerSalg selger HP Color LaserJet Pro MFP M479fdw for 9453 kr inkludert frakt når du klikker her!

9453 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for HP Color LaserJet Pro MFP M479fdw!
Tips 1! Vil du få fotografiene dine på ekte fotopapir anbefaler vi deg å lese siden om den beste fotofremkallingen eller ta en titt på siden med blekkstråleskrivere.


Tips 2! Det er også veldig populært å gi en Fotobok med de fineste bildene, og på siden om fotoboktest avslører vi hvilken fotobok som er best i test! 

 

Tips 3! Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har SALG på skriveren her ovenfor! På den måten kan du gjøre en god handel = den beste skriveren til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!

Christopher Holmerin

Best i test: Fargelaserskriver

Christopher - VD på Bäst i test Guiden siden år 2018. Christopher er utdannet siviløkonom og systemviter med over 20 års erfaring innen medier, markedsføring og kommunikasjon. Christopher har hatt ansvar for flere svenske og internasjonale websider innen blant annet nyheter til Hem & Trädgård, innredning, båtliv med flere andre interesseområder. I tillegg til dette har Christopher også arbeidet som universitetslærer. 


Spesialinteressene som Christopher gransker og skriver om på Bäst i Test Guiden er innen Økonomi, Smarte Hjem, Trening, Hus & Hage og Data & IT.

Testen ble sist oppdatert