Laserskriver best i test - Best i test Guiden laserskriver

Laserskriver test 2024 - for deg som vil skrive ut i svart-hvitt

Om du skal kjøpe en rask og rimelig laserskriver har du kommet helt rett! Etter syv år som datatekniker som også inkluderte service på skrivere har vi lært oss mye. Vi vet hva som fungerer - og hva som ikke gjør det!


Men vi nøyer oss selvfølgelig ikke bare med våre egne erfaringer, vi hører også på ekspertene for å få vite hvilke skrivere som har vunnet testene den siste tiden. Og, som vanlig her på Best i test Guiden, legger vi også stor vekt på hva forbrukerne synes om skriverne sine, det er jo tross alt de som har den lengste erfaringen av hvordan printeren fungerer i hverdagen.


Alt dette har vi oppsummert på denne siden, så du enkelt kan se hvilken som er den beste svarthvite laserskriveren i dag!


Beste laserskriveren

 


Viktig å vite før du kjøper en skriver

Laserskriverne har utviklet seg mye det siste tiåret og er i dag preget av både lav pris og raske utskrifter. De koster ofte litt mer i innkjøp enn blekkstråleskrivere, men er siden billigere ved hver utskrift. Dessuten er de tradisjonelt mer driftssikre og stabile og derfor vanlige på kontor.


En stor fordel er også at de ikke tørker inn som blekkpatroner ofte gjør. Det har ingenting å si om du lar laserskriveren din stå ubrukt i en måned eller to, når du starter den gir den like fine utskrifter igjen. Alt dette er store fordeler sammenlignet med blekkstråleskrivere.


De store produsentene på dette området er HP, Canon og Brother som alle har gjort skrivere i mange år. HP er den største produsenten på mindre skrivere, mens Canon (og Xerox) er vanlige på større kontor.


Samsung er en litt mindre spiller i denne sammenhengen og mange forbrukere opplever at de ikke har riktig samme gode kvalitet som de andre aktørene. Det gjelder også Brothers laserskrivere, som ofte får dårligere poeng i testene enn konkurrentene sine. 

 

Skal du kjøpe laserskriver, fargelaserskriver eller blekkstråleskriver?

Om du er usikker på hva slags skriver du skal kjøpe hjelper vi deg gjerne litt på veien! Er det beste en laserskriver eller en blekkstråleskriver? Og om du skal ha en laserskriver, vil du kunne skrive ut med farger eller bare i svart?


Prisen og hastigheten på utskriftene skiller seg ofte mye mellom de forskjellige skriverne, så her gjelder det å velge rett. Guiden nedenfor hjelper deg å finne skriveren som passer deg best, avhengig av hvordan du har tenkt å bruke den.


Jeg vil kunne:

 • Skrive ut i farger
 • Få mye god kvalitet, også når jeg skriver ut fargefotografier
 • Jeg har ikke så hastverk med utskriftene
 • Jeg skriver ikke ut så mange sider ved hvert tilfelle
 • Jeg skriver ut ofte (i alle fall en gang i uka)

Se da siden vår om den beste blekkstråleskriveren her


Jeg vil kunne skrive ut:

 • Utskrifter i farger (men kanskje ikke fotografier i utgangspunktet)
 • Mange sider
 • Raske utskrifter
 • Scanne inn dokument eller fotografier med skriveren
 • Bruke skriveren som en kopimaskin
 • Skriveren skal kunne stå lengre perioder uten å brukes.

Se da siden vår om den beste fargelaserskriveren her


Jeg vil kunne skrive ut:

 • Så billig som mulig
 • Bare svarthvite utskrifter
 • Mange sider
 • Raske utskrifter
 • Skriveren skal kunne stå lange perioder uten å bli brukt

Da er du på rett side og kan fortsette å lese

Laserskriver best i test 2024


 

Vi erkjenner - det er ikke lett å velge den beste mono laserskriveren 2024. Det er få tester å utgå fra, også internasjonalt, og resultatet spriker i forskjellige retninger. Dessuten er det vanlig at skriverne i testene med noen år på nakken har gått ut av produksjon uten noen sammenlignbare erstattere.


Det mest spontane skulle være å løfte inn Samsung Xpress M2835DW som vinner og det er helt klart en rimelig og verdsatt skriver for hjemmebruk.


Men rapporter om instabilt WiFi og "billighetsfølelse" gjør at vi må gå en annen vei for å finne en vinner. Vi vil jo at skriveren også skal fungere på et lite kontor med høyere krav på hastighet og pålitelighet. Det får oss til å se på en litt dyrere skriver.


Vi veier inn historie og erfaring og snur blikket mot den produsenten som er kjent for å gjøre stabile printere; HP. Tar vi så del av ekspertenes tester og veier inn hva forbrukere har sagt om skriveren sin, kommer vi frem til at den beste skriveren akkurat nå heter HP LaserJet Pro M404dn.


Dette er etterfølgeren til den anerkjente LaserJet Pro M402 som i lang tid var testvinner på Best i test Guiden, men som ikke produseres lengre. Hele HP LaserJet Pro 400-serie er kjent for god utskriftskvalitet og utskriftshastighet.


HP LaserJet Pro M404dn er en skriver for det lille kontoret eller for deg som har behov av å skrive ut mange sider hver måned. 


Oppløsningen er 1200x1200 dpi, som er mer enn nok til vanlige svarte/grå skala utskrifter og den kan skrive ut 38 sider i minuttet om du trenger det. Fra hvilemodus kommer første utskriften allerede etter 8 sekunder.


Den kan skrive ut dobbeltsidig (for å spare papir og porto) og er konstruert for å printe opp til 4 000 sider per måned. De to papirmagasinene rommer 250 respektive 100 ark. Tilkoblingene er; USB 2.0 og Gigabit Ethernet. Eller så kobler du med Apple AirPrint, Google Cloud Print eller HP ePrint. Størrelsen er 38x36x22 cm. 


Ekspertene fremhever at det er skikkelig god kvalitet på utskriftene, at den skriver ut raskt og er energieffektiv. Den er også relativt liten og lett å bruke. Computer Shopper har gjort en grundig test av forgjengeren og gir den 7 av 10 poeng


Forbrukerne mener at LaserJet Pro M404dn er en kompakt og lettplassert skriver som både skriver ut raskt og fint - virkelig sammenlignbar med betydelig dyrere laserskrivere. Den er lett å installere og man får mye for pengene.


Ulempene med denne skriveren er at den ikke har WiFi (trådløs tilkobling). Noen synes også at det er for små papirmagasin (250 ark)

 

Her kjøper du den beste skriveren til best pris

Du kjøper denne printeren enklest på Internett. Da får du den også direkte hjem til deg, som er veldig praktisk.Rett toner til denne skriveren

Tonerkassettene til HP LaserJet Pro M404dn heter ​HP 26A. De tonerkassetter som slutter på A er vanlige kassetter. De som slutter på X har ca. dobbelt så høy kapasitet og passer derfor deg som skriver ut mye (eller vil spare penger). 


Det finnes også pirattonere (også kallet "miljøtoner" i og med at det høres bedre ut), som ofte er billigere men det er ikke lurt å spare på pengene her, vi har vært med på mange skriver reparasjoner hvor billige tonerkassetter har lekket toner og ødelagt hele skriveren. Og det kan bli dyrt...
Eksperttestene vi har gransket

I og med at det er så liten etterspursel på laserskrivere som bare skriver ut i svart idag er det ikke mange aktuelle sammenligningstester å ta del av men nedenfor kan du lese de som fins.


Magasinet Råd & Røn, vinteren 2019: Oppdaterte testen sin i desember og gullmedaljen med 77 poeng går til Lexmark MS321dn. Sølvmedaljen får HP Laserjet Pro M402n med 71 poeng. Bronsen går til Brother HL-L2375DW med 70 poeng. 


TÆNK, desember 2019: Har testet 37 svarthvitt printere og her er det to som får dele på førsteplassen; Epson EcoTank ET-M2170 og Epson EcoTank ET-M3170 som får 77 poeng hver. Andreplassen med 73 poeng hver går til Canon i-Sensys MF267dw og Canon i-Sensys MF269dw.

 

Magasinet Råd & Røn, vinteren 2018: Magasinet har nå 25 grålaserskrivere på listen sin og høyest opp finner vi HP LaserJet Pro MFPnw som får 71 poeng. Andreplassen deles av fire skrivere og disse er HP Laserjet Pro M130fw, HP Laserjet Pro M26NW, Lexmark MS317dn og Brother DCP-1612W. Disse får 70 poeng hver.


PC Mag, Jan 2016 testet LaserJet Pro M402dw og likte den raske arbeidshastigheten men synes at kostnaden per ark er litt for høy for å vinne testen.

 

PC för alla, våren 2015: Oppsummerer tre tidligere laserskrivertester. To av disse skriverne var fra Samsung som også fikk høyeste poengsum, 8 av 10. Det handler om lavprismodellene Samsung Xpress SL-M2022W og Samsung Xpress SL-M2070FW.

 

ICA-Kuriren, høsten 2013: Testet 5 svarthvite laserskrivere under 1 000 kroner och Best i test ble HP Laserjet Pro P1102W. Denne skriveren fikk 5 av 5 poeng og lovordene; "I tillegg til å være kjempelett å installere - til tross for at den er trådløs - støtter den også mobil utskrift. Den har også et fint format."
Her kjøper du den beste skriveren til best pris

Tips! Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har SALG på skriveren her ovenfor! På den måten kan du gjøre en god handel = den beste skriveren til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!


Tips 2! Om det er en fargelaserskriver du er ute etter kan du se hvilken fargelaserskriver som er best i test her! Og for deg som vil ha en blekkstråleskriver kan vi avsløre hvilken blekkstråleskriver som er best!


Tips 3: For deg som trenger ekstra penger til kjøpet ditt har vi en side med lån med lav rente.Best i test Guidens tester på Skriver og SkannerChristopher Holmerin

Best i test: Laserskriver

Christopher - VD på Bäst i test Guiden siden år 2018. Christopher er utdannet siviløkonom og systemviter med over 20 års erfaring innen medier, markedsføring og kommunikasjon. Christopher har hatt ansvar for flere svenske og internasjonale websider innen blant annet nyheter til Hem & Trädgård, innredning, båtliv med flere andre interesseområder. I tillegg til dette har Christopher også arbeidet som universitetslærer. 


Spesialinteressene som Christopher gransker og skriver om på Bäst i Test Guiden er innen Økonomi, Smarte Hjem, Trening, Hus & Hage og Data & IT.

Testen ble sist oppdatert