Induksjonstopp - platetopp best i test

Induksjonstopp test 2021

Om du skal kjøpe en induksjonstopp og vil vite hvilken som er den beste til best pris akkurat nå har du kommet helt rett!

 

Vi har gransket alle aktuelle tester, pratet med hvitevareforhandlere og dessuten fått greie på hva forbrukerne synes om induksjonstoppene sine. Alt for at du skal få så mye informasjon som mulig før du bestemmer deg. Men la oss først begynne med hva induksjon egentlig er og hvordan den fungerer.

 

Jeg vet allerede det jeg trenger, vis meg induksjonstopp best i test NÅ!

 

Slik fungerer en induksjonstopp

Er du lei av å vente på at vannet skal koke opp? Eller at smøret skal smelte så du kan begynne å steke kjøttdeigen, fisken eller hva det måtte være? Det hadde vært deilig å slippe å vente med å få begynne på maten. Legg bare smøret i pannen, gå bort til kjøleskapet og hent det du skal steke og vips (!) smøret er smeltet! En drøm for mange og realitet for de som har induksjon.

 

En vanlig koketopp/kokeplate varmes opp og overfører siden varmen til gryten, men induksjonstoppen er magnetisk, så her er det ikke selve platen som blir varm. Via magnetisme overføres varmen direkte til gryten, så her er det bare gryten som blir varm og ingenting annet. Det er veldig lett å regulere varmen på en induksjonstopp.

 

På den måten er det bare kasserollen som blir varm og derfor er det veldig lett å regulere varmen på en induksjonstopp. Skrur du ned varmen når vannet koker så reagerer den direkte. Vi du lære deg mer om teknikken og lese om hvordan du kan spare strøm så har svenske Energimyndigheten en bra oppsummering her (Under knappen “Bra att veta”)

 

Disse kasserollene kan du bruke

De fleste kasseroller er anpasset til induksjon idag. På bildet nedenfor ser du hvilke kasseroller som kan brukes og hvilke som ikke fungerer på en induksjonstopp.kasseroller til induksjonsplater


Ja og Nei kasseroller til induksjonsplater

 

Som du ser fungerer de fleste kasseroller til induksjonstoppen. Det som ikke står på dette bildet er at det gjelder nye kasseroller i rustfritt stål, det er ikke alle gamle som fungerer.
For å være på den sikre siden så kan du enkelt sjekke om kasserollen er anpasset en induksjonstopp ved å holde en magnet ut foran gryten/pannen. Viser det seg å være tiltrekningskraft mellom bunnen og magneten kan du bruke den.


gryter symbolet

Når du skal kjøpe nye gryter skal du se etter dette symbolet, da vet du at den passer til induksjonstoppen din.

 

Derfor velger mange induksjon idag

Den største grunnen til det er først og fremst tiden. I dag vil vi gjerne at alt skal gå så fort som mulig, og ofte i både små og store familier så er det mye som skjer etter en lang dag på jobb og skole. De fleste har mye som skal gjøres og da er det jo deilig å slippe å stå så lenge med matlagingen hver eneste dag.

 

En av grunnene til at vi anbefaler induksjon er rett og slett sikkerheten. Platene blir ikke varme som på vanlige keramikktopper. Her er det bunnen på kasserollen som varmes opp, så når du tar kasserollen av plata så er ikke selve plata kokende varm og det er jo en stor fordel, spesielt når man har småbarn. Så fort du tar bort kasserollen fra platen, stenger varmen seg av så du trenger ikke å være like urolig som før. Hvem har ikke stilt seg spørsmålet: “Husket jeg å skru av komfyren før jeg gikk?”

 

OBS! Det er viktig at du har behørighet om du skal montere induksjonstoppen selv. Det er lov å montere induksjonstoppen selv, om du følger alle forskrifter og regler rundt dette. Men vi anbefaler deg å leie en elektriker om du ikke er helt sikker på dette.

Går du inn på DSBs hjemmeside så ser du hva du som privatperson kan gjøre på det elektriske anlegget hjemme.


Induksjonstopp best i test 2021

Etter å ha gransket alle aktuelle tester, snakket med flere kjente hvitevareforhandlere og framfor alt hørt forbrukernes egne opplevelser av sine induksjonstopper så var valget veldig enkelt!

 

Det handler om en induksjonstopp fra Siemens som er kjent for å gjøre bra induksjonstopper, og modellen er EH651FEB1E.


Beste induksjonstoppen akkurat nå – Siemens EH651FEB1E

Beste induksjonstoppen akkurat nå –  Siemens EH651FEB1E

(Klikk på induksjonstoppen for mer informasjon om den beste prisen!)Liker 15

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 13 april 2021

Siemens EH651FEB1E


Siemens EH651FEB1E ble kåret til best i test av Råd & Røn i april 2020. Den ble også kåret til best i test av danske TÆNK, som ga den 76 av 100 poeng etter testen de gjorde i mai 2017. Forgjengeren til denne modellen, Siemens EH651FE17E, ble også kåret til best i test med 4,4 poeng av 5 av svenske Testfakta (oktober 2013). Les mer om hva ekspertene sier lengre ned på denne siden.

 

Denne induksjonstoppen har 4 induksjonssoner med kasserollesensor, det betyr at den starter først når det står en kasserolle på sonen. Skulle det være så at det ligger andre gjenstander på toppen, så varmes ikke disse opp. Alle varmesoner har en smart boosterfunksjon, hvor kokefeltet blir varmt veldig fort og display som viser energiforbruket.

 

Den har også timer med stoppfunksjon for alle soner, varselur og 17 effekttrinn.  Barnesikring for å beskytte de unge kokkene i kjøkkenet og restvarmeindikering for hver sone inngår også. 

 

Ekspertene som har testet Siemens EH651FB1E synes den er lett å rengjøre, som selvfølgelig er en fordel for å spare tid.

 

 Siemens hjemmeside kan du lese mer om denne platetoppen.

 

Dette synes forbrukerne om denne induksjonstoppen

Som alltid på Best i test Guiden så vil vi gjerne vite hva forbrukerne synes om produktet. Det er jo tross alt de som har den viktigste erfaringen –  hvordan platetoppen fungerer i hverdagen. Og heldigvis er hjemmekokkene også veldig fornøyde.

Gjennomsnittspoengene fra over 100 forbrukere som har kjøpt denne induksjonstoppen er 4,6 av 5,0 poeng som er veldig bra (mai 2020). Her kan du se noen av kommentarene Siemens EH651FEB1E har fått;

 

"Vi kjøpte først en induksjonstopp av merke Gram, men den var bråkete og kokte ujevnt. Vi ringte først til Gram for å høre om de kunne komme å sjekke den ut, men de ga beskjed om at "induksjonstopper skal bråke, og de koker litt ujevnt". Vel, etter vi fikk oss denne (Siemens) er vi hverken plagd med bråk eller ujevn koking. Anbefales!"


" Vi er svært fornøyde med denne platetoppen, syns vi har fått mye for pengene."


"Kjøpte denne da den gamle induksjonstoppen tok kvelden. Funker fint og enkel i bruk. Avanserte funksjoner er ikke testet og manualen ikke lest :-) "


"Jeg var veldig usikker på om denne var riktig for meg da dette var min aller første induksjonstopp. Men den overgår alt jeg trenger for å lage mat! Det går raskere enn jeg forventet at den faktisk var i stand til å gjøre. Tidsuret hjelper også vanvittig mye med å ha kontroll på noe annet jeg kan glemme å senken ned varmen. Du kan instille varmen så lett bare ved å slide uten å brenne maten. Bruker boosteren først på mat som jeg vet ikke vil brenne seg fast med en gang. Denne er sterkt anbefalt for stressmaskiner som meg!"


" Er veldig fornøyd med denne platetoppen. Sen har blitt best i test i mange tester flere over flere år, og den er også veldig bra i praksis. Supert med «slide» funksjon på temperaturinnstillingen, så slipper man å trykke 9 ganger for å slå på full guffe, og 9 ganger for å slå ned temperaturen. Man bare slider, eller trykker på linjen for å f.eks sette platen på 8.

Den er pen å se på med fasettslipte kanter. Kjekt med power boost funksjon.

Ville valgt den samme igjen, og anbefaler til alle andre!"


"Det beste med denne toppen er at den koker opp på ett øyeblikk, dette er nyttig i en travel verdag." 


"Lynrask oppvarming av vann. Fint med kjelegjenkjenning"


 "Vi er ganske fornøyd! Litt mye lyd på mye effekt, men all iver godt kjøp." 


"Vi bytta til introduksjon og er veldig fornøyd med den og vil gjerne anbefale den. Mye for pengene." 

 

 

Ulempene da? Ja disse vil vi jo kjenne til før vi bestemmer oss. Og det som noen påpeker med denne induksjonstoppen er at den lett får riper. Noen synes den er for enkel og etterlyser flere finesser som f.eks. en oval plate. Noen ønsker også at det skulle ha vært en varmeregulering per plate, istedet for en felles til alle platene ( på denne toppen må man først markere hvilken plate man vil endre varmen på). Men ellers er forbrukerne veldig fornøyd med den nye induksjonstoppen sin.


Her kjøper du induksjonstoppen til best pris

Du kan med fordel kjøpe denne induskjonstoppen på Internett. Da slipper du å tenke på frakten hjem og de fleste hvitevarebutikker har fri frakt idag! Det betyr at det letteste og faktisk også billigste er å velge en hvitevareforhandler på Internett.


Whiteaway selger induksjonstoppen for 5409 kr inkludert frakt.

5409 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Siemens EH651FEB1E!

Hos Skousen betaler du bare 5874 kr for induksjonstoppen om du klikker her. Frakten er inkludert i prisen.

Tretti.no selger induksjonstoppen for bare 5874 kr. Frakten er inkludert i prisen!

Kampanjepriser hos WhiteAway og Tretti!

TIPS! Akkurat nå er det flere hvitevareforhandlere som har kampanjepriser på mengder av varer. Har du planer om å kjøpe nye hvitevarer kan det derfor være lurt å kikke gjennom tilbudene deres først og se om det er noe som passer deg.

Klikk deg inn på favorittbutikken din for å se hvilke tilbud som er aktuelle idag:

Lykke til med innkjøpene dine!

 

Disse eksperttestene har vi gransket

Her er det dessverre ikke så mange aktuelle ekspert-tester å velge mellom idag. Heldigvis er det generelt god kvalitet på dagens induksjonstopper, så det er vanskelig å kjøpe “feil”. Det som skiller mest er hvor lett de får riper og hvor enkle de er å rengjøre, som selvfølgelig også er viktig.


Svenske Råd & Røn testet 37 induksjonstopper i april 2020 og det ble en tredelt førsteplass til Siemens. Med 69 poeng hver fikk Siemens EH651FEB1ESiemens ED651FSB5E og Siemens EH675FEC1E dele på gullmedaljen.

 

Danske Tænk har en oppsummering på hele 13 induksjonstopper etter testene sine i mai 2017. Best i test er Siemens EH651FEB1E som får 76 av 100 poeng og andreplassen får til Samsung NZ64K5747BK som får 74 poeng.

Lengst ned på listen finner vi de dårligste platetoppene og disse produseres av bl.a. Bosch, Miele og Scandomestic. Disse skal du altså unngå å kjøpe om du vil ha en bra induskjonstopp, ifølge Tænk.


I Testfaktas / Gøteborgs-Postens test fra oktober 2013, er det Siemens EH651FE17E som kåres til best i test, etterfulgt av Bosch PIE645F17E.

 
Dette sier hvitevareforhandlerne

I og med at det ikke finnes så mange tester på induksjonstopper, har vi lagt ned ekstra tid og jobb på å prate med flere hvitevareforhandlere for å få greie på hvilken de selger mest av og den de anser er den beste induksjonstoppen.

Her er det også Siemens og Electrolux som fremstår som vinnere, som selvfølgelig styrker det vi anbefaler.


Mens du nå allikevel holder på å fornye kjøkkenet, så er du kanskje interessert av å finne det beste kjøleskapet eller ny den beste oppvaskmaskinen? Klikk bare på linken så viser vi deg hvilket/n som er best i test!

 

Og du, hvorfor ikke gi deg selv en gave? Her ser du hvilken tannbleking som er den beste.

 

Tips! Du som melder deg på Facebookgruppa vår, får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har salg på induksjonstoppen som er kåret til Best i test! På den måten kan du gjøre et riktig kap = den beste induksjonstoppen til den laveste prisen. Klikk på Liker-knappen så holder vi øynene oppe for deg i fremtiden!


Anita Carlsen

Best i test: Induksjonstopp

Testen ble publisert og sist oppdatert