hjemmelaget is med iskremmaskin best i test,iskremmaskin test,

Iskremmaskin best i test 2024 - den beste iskremen lager du hjemme

Om du skal vil vite hvilken iskremmaskinen som er best i test i dag og hvor du kjøper den til lavest pris har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle eksperttester og viktigst av alt - fått greie på hvilken ismaskin vanlige forbrukere liker aller best.


Alt dette har vi oppsummert på denne siden så du skal slippe dårlige kjøp og få den beste iskremmaskinen til best pris direkte!


Nedenfor finner du to maskiner - en som best i test og snill mot lommeboka og en premiumvinner til deg som vil ha den beste av de beste.


Beste iskremmaskin 2024


Derfor skal du ha en ismaskin

Det er få ting som slår hjemmelaget is! 

 • Den smaker mye bedre enn isen du kjøper på butikken og du har full kontroll på hva du putter i isen din. 
 • Det er dessuten veldig lett å få bra resultat, den beste ismaskinen gjør nemlig all jobb for deg med kun et tastetrykk!
 • Det er også bedre for magen. Isen du kjøper fra butikken er full av konserveringsmidler som ikke står så høyt på listen av daglig anbefalt inntak. 
 • I tillegg til dette er det også veldig mye sukker i isen du kjøper. Når du gjør is selv kan du redusere sukkeret du skal ha i og du kan også bruke andre mer sunne alternativ som søtningsmiddel.
 • Du har flere valgmuligheter - med en egen ismaskin kan du gjøre iskrem som er helt melkefri der du kan bruke kokosmelk, mandelmelk eller lignende for å redusere inntaket av meieriprodukt.
 • Du kan også redusere matsvinn, først og fremst fra frukt. Overmodne bananer er en perfekt og kremet base til isen din.
 • Du kan lage gode drinker, fryste cocktails, milkshake og melkefri sorbet.


Iskremmaskin best i test 2024


Etter å ha gransket alle aktuelle eksperttester og fått svar på hva forbrukerne synes har vi en vinner. Den beste ismaskinen heter Wilfa ICMS-C15. Wilfa ICMS-C15 er en stor favoritt akkurat nå. Dette er en kompetent, stilig og brukervennlig ismaskin som garantert gir bra resultat på kun 60 minutter og har en kapasitet på hele 1,5 liter.


Maskinen er veldig lett å bruke, det er egentlig bare en knapp du trenger å bry deg om og det er Start-knappen. Rør sammen iskremsblandingen din, hell over i beholderen og trykk på start - ismaskinen gjør resten av jobben.


Iskremmaskinen krever ikke noen ekstra beholder eller at ingrediensene er fryst fra start, dette gjør ismaskinen selv i og med at den har en innebygd kompressor. Maskinen fryser altså ned ingrediensene under omrøring som gjør at hele prosessen går relativt fort.


skjermen ser du temperatur og hvor mye tid som er igjen. Her kan du enten øke tiden om du vil ha en fastere iskrem eller dra ned på tiden om du vil ha en mykere konsistens som f.eks. en sorbet.


Når iskremen er ferdig holder ismaskinen den kald i 60 minutter. 


Her kjøper du Wilfa ICMS-C15 ismaskin til laveste pris

Beste pris på Wilfas ismaskin får du når du bestiller den online og da kan du også få den levert direkte til døren, enkelt og greit!
Wilfa iskremmaskin - dette sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt og prøvd produktet vi anbefaler synes om det, det er jo tross alt de som har den beste og viktigste erfaringen av bruken i hverdagen. her kan du se noen eksempel på hva forbrukerne sier om Wilfa ICMS-C15:


"Brukervennlig og bra maskin. Så enkel at til og med barn kan bruke den etter en enkel introduksjon. Godt å slippe alle forberedelser med fryste skåler og blandinger. Maskinen står alltid klar og iskremen ble fantastisk god!"


"Skikkelig fin i børstet stål. Lett å bruke. God iskrem!" 


"Ismaskin som gjør skikkelig god is! Enkelt og greit på under en time."


"Har hatt maskinen en uke. Den er fantastisk, man slipper masse ekstra og vente på at saker skal før-fryses og greier. Favoritten hjemme er helt klart sorbet med ulike ferske frukt og bær etter sesong. Den tar litt mer plass, men er enkel å bruke, rengjøre og vedlikeholde."


"Fungerer faktisk skikkelig bra og gjør is galant, kremet og myk."


"Super ismaskin. Lett å forstå og bruke. Isen smaker godt."


"Endelig "riktig" is hjemme! Den er ikke for stor, ganske stilig og så går det raskere enn ventet å gjøre isen. Perfekt!"


"Den absolutt enkleste o raskeste måten å lage is på. En utrolig bra maskin med enkle funksjoner, lett å rengjøre og holder mål - vel verd pengene."venner spiser is


~ Imponer vennene dine med den beste hjemmelagde isen ~


Iskremmaskin beste premiumvalg


For deg som ønsker flere funksjoner med ismaskinen har vi kåret en premiumvinner. Denne er dyrere men gjør det også enklere å gjøre større variasjoner av iskrem. Her bestemmer du enkelt hvor hard/myk isen skal være og du kan legge til så kalte mix-ins som f.eks. frukt og sjokolade som skal gi ekstra crisp i isen.


Premiumvinneren kommer fra anerkjente Sage og heter Smart Scoop. Utenfor Europa heter den Breville Smart Scoop.


Sage Smart Scoop er en høyt presterende ismaskin med mange innstillinger, smarte funksjoner og volum til 1 liter is. Designen er en fin rustfri/krom-farge som gir et moderne utseende.


Det som er høyest verdsatt med denne ismaskinen er at det er en selvfrysende ismaskin med innebygd kompressor der ingen deler må stilles inn i frysen før bruk.


Ismaskinen har 12 innstillinger som lar deg finjustere mykheten på isen. Innstillingene er enkle å forstå og du blar enkelt mellom disse som er synlige på skjermen. For å hjelpe deg finnes det sorbet, fryst yoghurt, gelato og ice cream markert.


Det går raskt. Den innebygde kompressoren gjør noe som heter "Pre-Cool" mulig. Dette gjør at isens ingredienser fryses raskere som betyr at du får is raskere på bordet. Denne innstillingen drar dog litt mer strøm.


Før isen er helt ferdig piper maskinen. Det betyr at det er på tide å legge i de siste ingrediensene til isen din (Mix.in). Dette kan være alt fra fruktbiter til sjokolade og nøtter som skal gi litt ekstra crisp. Når isen er helt ferdig spiller ismaskinen en liten melodi.


Smart Scoop holder isen kald i opp til tre timer. Dette er bra når du har middagsgjester hjemme og trenger tiden til annet. 


Du får 2 års garanti ved kjøp av Sage Smart Scoop.


Her kjøper du Sage Smart Scoop til lavest pris

Beste pris på Sages iskremmaskin får du når du bestiller den online og da kan du også få den levert direkte på døren, enkelt og greit!
Sage iskremmaskin - dette sier forbrukerne

Her ser du noen eksempel på hva forbrukerne som allerede har kjøp og brukt Sage Smart Scoop synes:


"Toppen ismaskin som har gått varm her hjemme. Lett å forstå og veldig stillegående. Lett å få ut all is. Bra funksjon at den kan holde isen kald i 3 timer så man slipper å passe på når den er klar. Lett å holde ren."


"Nå har jeg prøvekjørt ismaskinen noen ganger og synes den føles veldig bra, er fornøyd med resultatet og kvaliteten på maskinen." 


"Oppfyller forventningene."


"Det er en fryd å lage is i denne maskinen! Enkelt og gelato blir kjempefin i konsistensen. Bra med automatikken og at den holder isen kald med Keep cool innstillingen når det er vanskelig å passe tiden til desserten." 


"Skikkelig bra ismaskin! Både sorbet og is har blitt skikkelig bra! Dessuten ferdig innen 1h!"


"Et av mine beste kjøp. Sage gjør meg aldri skuffet."


Test iskremmaskin - dette sier ekspertene


Iskremmaskin test - 2023

Råd & Røn har oppdatert testen sin i april og kårer denne gangen Sage Smart Scoop til best i test med 82 poeng. Andreplassen går til Graef IM700 som får 81 poeng.Tredjeplassen deles på 3 der de alle får 80 poeng hver og det handler om Wilfa ICM1S-205, DeLonghi II Gelataio ICK5000 og DeLonghi II Gelataio ICK6000.  


Iskremmaskin test - 2022

Aftonbladet Kåret Sage Smart Scoop til best i test der den får full pott, 5/5 poeng. De gir Wilfa ICM-C15 4/5 poeng.


Iskremmaskin test - 2021

Råd og Røn Førsteplassen går til Magimix Gelato Expert som får 87 poeng. Vår premiumvinner Sage Smart Scoop får en klar andreplass i Råd&Røns siste test på ismaskiner. Den får en ren 8:er i alle delmoment som er skikkelig bra og totalpoengsummen 80. Wilfa ICM-C15 får 73 poeng i Råd&Røns test og stempelet "Bra Kjøp". Med høye poeng i alle delmoment, men først og fremst i "Iskremproduksjon" var det en klar favoritt hos Råd&Røn.


Tænk har testet 26 ulike iskremmaskiner og kårer Sage Smart Scoop til best i test med 82 poeng. De skriver at "Ismaskinen fra Sage vinner testen. Maskinen har kompressor, og den egner seg utmerket til å lage de 3 forskjellige iskremtypene den ble utsatt for i testen. Den er enkel å bruke og programmere." 

Andreplassen går til DeLonghi ICK5000 og DeLonghi II Gelataio ICK6000 som begge får 80 poeng hver. 


Food and Wine Her vinner Breville (Sage) Smart Scoop hele testen som beste iskremmaskin. De liker bl.a. "pre-cool" funksjonen, at den automatisk kjenner av mykhet og at den kan stilles inn for flere ulike sorters is som Sorbet og gelato.


The Spruce Eats I denne testen får Breville (Sage) Smart Scoop plassen som beste premiummaskin. De liker innstillingene hvor du kan bestemme mykhet selv og "pre-cool" innstillingen som ser til at temperaturen er helt rett direkte fra begynnelsen. De synes dog den tar litt for mye plass.


Independent Kåret Sage Smart Scoop til beste "selv-frysende" ismaskin takket være den innebygde kompressoren. De liker at den er superenkel å bruke i og med at du kun trenger å legge ingrediensene i og velge hvilken type is du skal ha og klikke på start. 


Iskremmaskin test - 2017

Klikk har testet 8 ulike ismaskiner og kårer Wilfa ICM-C15 til best i test med terningkast 6. De skriver at den er "Veldig enkel å bruke, du slipper å fryse ned elementet på forhånd og du kan lage flere porsjoner om du ønsker det. Enkle og oversiktlige innstillinger" 
Iskremens historie

Is har funnets lengre enn man tror. Selv lenge før år 0 kunne perserne lage en type iskrem. Dette ble gjort ved å bygge små grøfter hvor vannet kunne fryse, selv på varme dager. Tynne lager av is kunne fryse på natten når været var klart.


Men var man rik nok kunne man be slavene sine gå opp på fjellet og frakte ned is, en grusom handling men forhåpentligvis fikk alle smake.


Ismaskin oppskrift

Å lage is i en ismaskin er utrolig enkelt takket være disse smarte maskinene. Men for å hjelpe litt på veien får du den skikkelig gode oppskriften fra Wilfakaffeis nedenfor:


Kaffeis

 • 250 g søtmelk
 • 250 g kremfløte
 • 1 klype flakesalt
 • 1 stang god vanilje
 • 110 g sukker
 • 45 g hele kaffebønner
 • 60 g eggeblommer (ca. 3-4 stk.)


Hell melk, fløte og salt i en liten tykkbunnet kasserolle. Sil vaniljestangen, skrap ut kornene, og sett vaniljekorn og stang i kjelen sammen med 50 g sukker og hele kaffebønner. Varm det opp til rett under kokepunktet. Ta det av varmen, dekk til og la det småkoke i 10 minutter. Sikt blandingen i en bolle.


Visp eggeplommer og det resterende 60g sukkeret lett i en bolle.


Hell først litt av den varme melkekremen i de piskede eggeplommene under konstant pisking for å bli vant til varmen. Hell deretter i resten av den varme melkekremen.
Hell det hele tilbake i kjelen. La kremen tykne under svak varme og rør konstant med et gummiredskap til den når en temperatur på 85 °C. Kremen må IKKE koke! Bruk et digitalt termometer for å sjekke temperaturen.


Hell kremen straks gjennom en sil i en bolle. Plasser bollen i et iskaldt vannbad og avkjøl raskt blandingen til ca. 4 °C med regelmessig omrøring. Om nødvendig, bytt vannet, så det er alltid kaldt. Kjør med en håndmikser for å sikre at kremen er helt jevn. Hell kremen i en tett forseglet beholder og sett i kjøleskapet til den er helt kald.


Hell blandingen i iskremmaskinen og start iskremprosessen. Det vil ta ca. 45 min. for iskremen å bli helt ferdig. Følg med på slutten, slik at du rekker å ta ut iskremen straks den er ferdig, ellers blir det vanskelig å få ut all isen da den blir raskt fast.


Legg isen i en tett forseglet beholder, og oppbevar den i fryseren til du skal servere den. Hvis isen har ligget i fryseren i lang tid og har blitt fast, la den temperere i ca. 30 minutter i kjøleskapet før servering. Anrett iskremen i ønsket antall porsjoner. Serveres umiddelbart.


Du kan droppe å ta den avkjølte blandingen i kjøleskapet, men heller rett i iskremmaskinen. Prosessen i iskremmaskinen vil da ta litt lengre tid, ca. 15 min. mer (totalt ca. 60 min.)


god hjemmelaget iskrem


~ Lag din egen favoritt iskrem med sesongens gode bær og frukt ~ 

Testvinnere:

 • Wilfa ICMS-C15 


 • Sage Smart Scoop

Elkjøp selger Sage Smart Scoop for 4258 kr. Frakten er inkludert i prisen!

4258 kr er den laveste prisen i våre butikker akkurat nå for Sage Smart Scoop!

Bakeren og Kokken selger Sage Smart Scoop for bare 4499 kr når du klikker her! Frakten er inkludert i prisen.Tips 1: Er du interessert i flere tidssparende og smarte kjøkkenmaskiner kan du lese om den beste kjøkkenmaskinen og den beste håndmikser her!


Tips 2: Du som går med i Facebook-gruppen vår får informasjon når noen butikk-kjedene har tilbud på denne iskremmaskinen. Klikk bare Liker så holder vi øynene oppe for deg! 
Vanlige spørsmål og svar

 • Hvilken iskremmaskin er best?
  Wilfa ICMS-C15 er kåret til best i test. Den har en innebygd kompressor som betyr at du slipper å fryse ned ingrediensene først. Den er dessuten enkel å bruke, du trenger kun å trykke på knappen. Den er også rimelig i pris.
 • Hvordan lage iskrem med iskremmaskin?
  Det er veldig enkelt å lage is i ismaskinen. Når du har vispet sammen isblandningen er det bare å helle den i maskinen og trykke på start. Etter ca. en time har du deilig hjemmelaget is.
 • Hvordan fungerer en iskremmaskin?
  Ismaskinen rører ingrediensene rundt samtidig som den kjøler ned disse til optimal temperatur. En del ismaskiner, som våre testvinnere, har innebygd kompressor som gjør at den kjøler ned isen selv. Andre ismaskiner bruker en miksebolle som har stått i frysen først. Når ingrediensene blandes i denne bollen fryser de til den temperaturen bollen har.
Philip Andrén

Best i test: Iskremmaskin

Philip er redaktør på svenske Bäst i test Guiden siden år 2018. Han er utdannet musikkprodusent og videreutdanner seg ved siden av å jobbe på Bäst i test Guiden innen International Business.


Spesialinteressene som Philip gransker og skriver om på Bäst i test Guiden er innen Lyd & Bilde, Motor & tilbehør, Data & IT og Økonomi.

Testen ble sist oppdatert