vaffeljern best i test

Vaffeljern best i test 2024 - beste enkle og doble vaffeljern

Om du skal kjøpe deg nytt vaffeljern og vil vite hvilket som er best i test akkurat nå har du kommet helt rett! 


Vi har gransket alle aktuelle eksperttester og viktigst av alt - fått greie på hvilket vaffeljern vanlige forbrukere liker best.


Alt dette er oppsummert på denne siden så du skal få det beste vaffeljernet til best pris direkte!


Best i test vaffeljern 2024

 

Derfor skal du ha det beste vaffeljernet

Vi nordmenn er veldig glad i vafler og tar gjerne fram vaffeljernet til både hverdag og fest! Mange feirer også den internasjonale vaffeldagen som er den 25. mars.


Vafler kan du ha både som enkel og god kveldsmat med litt smør og ei skive brunost eller som dessert med syltetøy og krem. Uansett hvordan du liker vaflene dine, er det viktig med et bra vaffeljern.


Noen foredrar sprø vafler og andre vil ha myke. Oppskriftene er uendelige! Mange synes det er vanskelig å få sprøe vafler og mange vil helst ha myke.


Men vi lar oppskriftene være og konsentrerer oss på selve vaffeljernet, for uten et bra vaffeljern blir det ingen gode vafler.    


Hvordan rengjøre vaffeljern?

Det finnes flere enkle knep. Den raskeste måten er å bruke tørkepapir etter bruk av jernet. Slå av jernet og la papiret ligge i en liten stund og så tørker du bare bort fettet som er igjen.


Du kan også brenne bort fett og smuss ved å ha på høy varme en stund uten røre i. Tørk så bort det som er brent.


Et annet knep er å bruke vanlig hvitt brød. Legg i skivene, ha på normal varm og la brødet dra til seg fett og smuss. Du vet vel også at du kan lage gode og sprø skiver i vaffeljernet! Det fungerer som et toastjern.


Wilfa vaffeljern best i test – Enkelt vaffeljern

Etter å ha gransket aktuelle tester og anmeldelser blir valget veldig enkelt. Det beste vaffeljernet akkurat nå er  Wilfa WM-623 Bell (erstatteren til Wilfa WAS-623)Wilfa vaffeljern - testvinner siden flere år tilbake

Wilfa WAS-623 er et høyt verdsatt vaffeljern som prises av både eksperter og forbrukere! Det er kåret til best i test i mange år her på Best i test Guiden og har nå blitt erstattet av den nye og oppgraderte Wilfa WM-623. Den nye er så godt som identisk den gamle, ifølge Wilfa er det kun nytt karosseri, nytt slippbelegg og ny farge.


Store vaffelhjerter

Dette vaffeljernet gir store vaffelhjerter på hele 23 cm i diameter og piper under steking når vaflene er klare. Du får også med en øse på kjøpet som gjør det lett å helle i rett mengde røre og unngå søl.


Jevn og effektiv steking

Varmeelementet er på 1400W som gir jevn og effektiv steking. Det har luftspalter som frigjør damp. Det betyr at vaflene blir stekt og ikke kokt.


Lang levetid og gode vafler

Wilfa WM-623 har konede plater som gir jevn steking og det doble slippbelegget gir vaffeljernet lengre levetid og bedre slippevne på vaffelen.


Lagring

Jernet kan lagres både liggende og stående.


Spesifikasjoner

Farge: Svart

Non-stick belegg: Ja

Antall hulrom: Gir 6 vaffelhjerter

Temperaturinstillinger: 7 innstillinger opp til 1400W

Bredde: 25 cm

Dybde: 32 cm

Høyde: 11 cm

Vekt: 3,1 kgHer kjøper du Wilfa WM-623 til lavest pris i dag
For deg som vil vite mer om dette jernet kan du klikke deg inn på Wilfas hjemmeside. Du kan også se hvordan det fungerer i virkeligheten på denne YouTube-videoen
Wilfa WM-623 - så sier forbrukerne

Som alltid her på Best i test Guiden vil vi vite hva forbrukere som allerede har kjøpt produktet vi anbefaler synes om det, det er jo tross alt de som vet hvordan det fungerer best i hverdagen. Her ser du noen av omtalene Wilfa WAS623 / WM623 har fått;


Vi har brukt dette vaffeljernet noen ganger og det er rett og slett veldig bra. Det blir store vaffelplater med 6 hjerter og jernet steker jevnt og fint.

Det som er veldig fint med dette er at det er både lys- og lydsignal slik at du ikke må stå og se på vaffeljernet hele tiden. Anbefales !!!!!”


"Best i test ja, ingen tvil. Vaflene blir sykt gode og sprø, og elsker at det plinger når den er ferdigstekt :) Allerede anbefalt videre til mange venner og familie :)"


"Det blir fort varmt og vaflene blir sprø og deilige 🙂" 


" Fulgte "Best i test" anbefalingene og kjøpte dette jernet og er kjempefornøyd. Vafler av alle mulige sorter nesten hver dag!"


"Vaffeljernet er veldig bra. Kjøpte det p.g.a Best i test. Blir jevnt stekt på begge sider. Piper når det er ferdig stekt. Veldig fornøyd."


“Best ever! Anbefales til alle som er på jakt etter et bra vaffeljern!”

 

Ja, det er mange positive omtaler om dette jernet, det er for mye å skrive dem alle. Men det vi kan konstatere er at forbrukerne er utrolig fornøyde med Wilfas WAS 623/WM623.


Wilfa vaffeljern best i test – Dobbelt vaffeljern

Om du skal gjøre mange vafler raskt og gjerne vil ha litt mer enn én vaffel av gangen er dette noe for deg! Det beste doble vaffeljernet er Wilfa WDWA-516.Wilfa WDWA-516

Også kalt Tradition Double vaffeljern gjør to vafler av gangen og er et tykt støpejern som gir sprøe og deilige vafler. I og med at den gjør to vafler av gangen går det fort å lage vaflene.


Brenner seg ikke fast

Varmeplatene er utstyrt med dobbelt slipp som gjør at vaffelrøren ikke brenner seg fast og det blir enkelt å rengjøre jernet etter bruk. Bare tørk det av med en fuktig klut. 


Termostat med lyssignal

Dette jernet har termostat med lyssignal som betyr at du kan bestemme om du vil ha lyse eller mørke vafler. Lyssignalet viser når vaffelen er klar.


Små vafler og store gleder

Hver vaffelplate er på 16 cm i diameter hver og passer perfekt i en liten barnehånd. 


Spesifikasjoner

Farge: Hvit

Non-stick belegg: Ja

Antall hulrom: Gir 2*5 vaffelhjerter

Temperaturinstillinger: 5 innstillinger opp til 1200W

Bredde: 30 cm

Dybde: 34,6 cm

Høyde: 8,9 cm

Vekt: 2,1 kg


Her kjøper du Wilfa WDWA-516 til best pris
Wilfa WDWA-516 - så sier forbrukerne

"Veldig fornøyd med mitt doble vaffeljern, og man trenger ikke å bruke smør, røren sitter ikke fast"


"Stekes veldig jevnt og god balanse i temperaturen."


"Rimelig vaffeljern som fungerte kjempebra! Vaflene slipper enkelt fra jernet og steking er enkelt og blir bra!"


 "Vaffeljernet er helt fantastisk. Steker vafler på 1/3 av tiden sammenlignet med mitt sikkert 20 år gamle Wilfa. Jevn varme, og at man kan stille temperaturen er et pluss. Det som trekker ned for meg er at vaflene blir litt små. Men det er jo en smakssak."


 "Steker jevnt. Desverre blir det litt flate vafler, og vaffelhjertene er noe små i størrelse." 


" Supert vaffeljern som varmes fort og har ikke behov for smørefett for at vafflene skal slippe overflaten. Anbefales"


"Raskt og effektivt vaffeljern! Bra produkt!"


"Vaffeljernet er veldig bra. Fint at du kan lage to vafler samtidig. Og bra at du kan stille forskjellige nivåer på strykejernet. Da får du de vaflene du vil ha dem. Du må rett og slett prøve det ut."


Test vaffeljern - disse eksperttestene har vi gransket

2023

TEK Oppdaterte testen sin av doble jern fra 2018 og har nå testet 13 ulike vaffeljern. Best i denne testen er OBH Nordica Elite 6955 og Wilfa WDWA-516 (DWA-516W hette det før) som begge får 8,5/10 poeng. Andreplassen går til Wilfa-WAD619 og Åviken Elegance 910 som begge får 8 poeng hver.


TEK har testet 6 enkle jern og kårer Wilfa WM-623 til best i test med 9/10 poeng og lovordet Imponerende. De skriver at Wilfa kun konkurrer med seg selv i og med at forgjengeren Wilfa WAS-623 er så bra. Andreplassen går til Wilfa WAS-623 med 8,5/10 poeng og tredjeplassen går også til Wilfa med modellen XWAS-1400B som får 8/10 poeng.


2019

TEK Har testet 7 enkle vaffeljern og best i denne testen er Wilfa Hjerte Stor Pip (WAS-623 Bell) med 8,8/10 poeng. De synes det steker godt, jevnt og sprøtt, de liker at det piper når vaflene er ferdig og at det blir store vafler.
Andreplassen går til Wilfas storebror XWAS-1400B som får 8/10 poeng. Dette jernet er ifølge Wilfa en videreutvikling av WAS-623.


DinSide Har testet 7 doble vaffeljern. Best i test er Åviken Elegance som får terningkast 5. De konkluderer det hele med "Her får du et stødig vaffeljern som er enkelt å rengjøre og lett å betjene - og som gir deg jevnt stekte og gode vafler - til en god pris."

Andreplassen gikk til to vaffeljern og med terningkast 4 fikk Wilfa DWA-516W og Kitchen Gear Waffle Iron (Rusta) dele på sølvet.


2018 og eldre

TEK.NO Testet 9 ulike dobbeljern som koster under 1000-lappen. Best i denne testen og mors valg gikk til Wilfa DWA-516W med 8,5 poeng. De skriver “Det er ujålete og enkelt i bruk, men langt fra et simpelt vaffeljern… Her får vi helt enkelt jevne, gyldne og deilig sprø vafler gang etter gang. Et steike bra jern!” Traktorjernet Moods of Norway fra Wilfa, for deg som ikke synes at hjerter er nok, får også 8,5 poeng i denne testen og deler på gullpokalen.
På delt andreplass med 8 poeng hver kommer Åviken Elegance og Wilfa WAD-619.

 

TV2 hjelper deg Har testet 6 ulike vaffeljern fra 99 kr til 1995 kr. Førsteplassen og best i test – utnevnelsen gikk til det populære jernet fra Wilfa som heter WAS-623Bell (også kallet Hjerte Stor Piip) “Jernet piper når vaflene er ferdig. Steker jevnt og fint. Vaflene får en fin tykkelse og form. Vaflene løsner lett når de tas ut.” 
Andreplassen går til Logik L06WMS14E og Sage No-Mess

 

Expressen I en stor test av vaffeljern i ulike prisklasser ble Wilfa WAS-623 best i test med 5 av 5 poeng. Omtalen ble: “Et veldig bra vaffeljern som gir perfekte, sprø og gyldenbrune vafler. Utrolig kort steketid! Tydelige instruksjoner og pipesignal som indikerer når vaffelen er klar. Verdensklasse!”

 

DinSide Testet 9 ulike vaffeljern fra 159 kroner til 2 990 kroner. Best ut med terningkast 6 var Wilfa WAS-623 bell. Stekeresultatet beskrives på denne måten; “Steker veldig jevnt og fint på begge sider. Perfekte vafler: Sprø utenpå, luftige, og myke inni.”

Andreplassen med terningkast 5 gikk til OBH Nordica Single Elite og Sage Smart Waffle.

 

Klikk Testet fem av de bestselgende vaffeljernene. “Dette jernet er helt konge!“, var anmeldelsen av testvinneren Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell. Det fikk terningkast 5 men dessverre er testvinneren veldig dyr. Andreplassen med terningkast 4 ble todelt og gikk til Åviken Diamond og Coline enkelt vaffeljern.
Ifølge Klikk så har de den perfekte vaffeloppskriften.

 

ICA Kuriren Testet 10 doble vaffeljern og tittelen Best i test gikk til Åviken 906 med hele 5 av 5 poeng og kommentaren ” Vaflene blir jevne, vakkert gullbrune og sprøe.”  Andreplassen med bare ett poeng mindre gikk til Severin 2106.

 

Hyttemagasinet Hyttemagasinet testet 10 ulike vaffeljern og kom fram til at Wilfa WAS-623 Bell ble kåret til vinner med terningkast 5, Dobbeljernet som fikk best plassering ble Wilfa WAD 518 MW med terningkast 5-.


Slik utførte vi denne testen

Da vi skapte denne siden utgikk vi fra jernene som har vist seg å gi gode resultat i testlabb og som er anerkjent for å lage god kvalitet. Disse testene har vi presentert her ovenfor til deg.


Vi har også vært nøye med at testvinnerne skal ha en rimelig pris som skal passe de fleste lommebøkene - beste produkt til best pris.


Og viktigst av alt - tatt hensyn til hva forbrukerne synes om vaffeljernene, det er jo tross alt de som vet hvordan det fungerer best i hverdagen!

 

Vi har kun snudd blikket mot vaffeljern med non-stick belegg. Vi vet at det finnes gode vaffeljern i støpejern, men vi har valgt å ekskludere disse fra testen foreløpig.test vaffeljern,vaffeloppskrifter Wilfa


~ Lag de beste vaflene med det beste vaffeljernet ~Tips 1! Vil du ha noen gode vaffeloppskrifter har Wilfa en hel side med spennende tips på dette!


Tips 2! Liker du belgiske vafler og vil lese om belgisk vaffeljern test finner du det beste belgiske vaffeljernet her!


Tips 3! Om du vil ha den beste kaffen til vaflene kan du lese om den beste kaffetrakteren her! Den beste espressomaskinen finner du også. Og for å være på den sikre siden at du får det du ønsker har vi også en side om den beste kapselmaskinen og den beste vannkokeren.


Tips 4!  Du som går med i Facebook-gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har SALG på noen av vaffeljernene her ovenfor! På den måten kan du gjøre en god handel = det beste vaffeljernet til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!Anita Carlsen

Best i test: Vaffeljern-Enkle/Doble

Anita - redaktør på Best i test Guiden siden år 2013. Anita er utdannet frilansjournalist og hjelpepleier. Hun har i over 20 år fordypet seg innen indre utvikling, fysisk og psykisk velvære og har en gedigen erfaring innen helse og velvære.


Spesialinteressene som Anita gransker og skriver om på Best i Test Guiden er innen Skjønnhet & Helse og Hjem & Husholdning.

Testen ble sist oppdatert