Uavhengige tester fra aviser, nettsteder og magasiner samt anmeldelser fra forbrukere samles sammen for å kåre en vinner. Kjøp testvinneren til lavest pris i dag!

Test vaffeljern

Test vaffeljern 2019

Vi nordmenn er jo veldig glad i vafler. Vi tar gjerne fram vaffeljernet til både hverdag og fest, og vafler kan vi jo ha til det meste! Som enkel og god kveldsmat med litt smør og ei skive brunost eller som dessert med syltetøy og krem!

Uansett hvordan du liker vaflene dine, er det viktig med et bra vaffeljern!

 

Om du er ute etter et belgisk vaffeljern – Klikk her!

 

Noen foredrar sprø vafler og andre vil ha myke. Oppskriftene på dette er uendelige! Men vi lar oppskriftene være og konsentrerer oss på selve vaffeljernet. For uten et bra vaffeljern, blir det ingen gode vafler, uansett hvilken oppskrift du velger. 

 

Da begynner vi jakten på det beste vaffeljernet! Vi har gransket alle aktuelle tester for å komme fram til hvilket som er det beste i dag.

Best i test – Vaffeljern

Om vi kikker på alle tester og anmeldelser (se nedenfor) så får vi et tydelig resultat. Vi kårer Wilfa til Best i test akkurat nå. Og modellen heter WAS-623.


Best i test, enkle vaffeljern – Wilfa WAS-623

Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 8 desember 2019


Best i test – Dobbelt vaffeljern

For de som gjerne vil gjøre mange vafler raskt så fins det doble vaffeljern. Det er veldig praktisk til f.eks. familier som har barn som er veldig glad i vafler. Her er det også Wilfa som tar førsteplassen, da med modellen WAD-619.

Best i test, doble vaffeljern – Wilfa WAD-619


Her kjøper du testvinneren:

Gjeldende butikkpriser idag 8 desember 2019

Dette vaffeljernet er også høyt verdsatt! Og ifølge Wilfa så er det dette jernet som tilsvarer kvaliteten som enkel-jernet WAS623.


Tips!  Du som går med i Facebook-gruppa vår får informasjon når noen av de riksdekkende kjedene har SALG på noen av vaffeljernene her ovenfor! På den måten kan du gjøre en god handel = det beste vaffeljernet til best pris! Klikk på LIKER så holder vi utkikk for deg heretter!Det beste vaffeljernet

I og med at de fleste tester av vaffeljern publiseres i mars hvert år så får vi gå tilbake noen år i tiden for å få en helhet av hvilket som er best. Nedenfor viser vi alle tester fra 2013 og framover og du leser de siste testene lengst opp.

 

Magasinet TEK.NO, 2018: Testet 9 ulike dobbeljern som koster under 1000-lappen. Best i denne testen og mors valg gikk til Wilfa DWA-516W med 8,5 poeng. De skriver “Det er ujålete og enkelt i bruk, men langt fra et simpelt vaffeljern… Her får vi helt enkelt jevne, gyldne og deilig sprø vafler gang etter gang. Et steike bra jern!” Traktorjernet Moods of Norway fra Wilfa, for deg som ikke synes at hjerter er nok, får også 8,5 poeng i denne testen og deler på gullpokalen.
På delt andreplass med 8 poeng hver kommer Åviken Elegance og Wilfa WAD-619.

 

TV2 hjelper deg, 2017: Har testet 6 ulike vaffeljern fra 99 kr til 1995 kr. Førsteplassen og best i test – utnevnelsen gikk til det populære jernet fra Wilfa som heter WAS-623Bell (også kallet Hjerte Stor Piip) “Jernet piper når vaflene er ferdig. Steker jevnt og fint. Vaflene får en fin tykkelse og form. Vaflene løsner lett når de tas ut.” 
Andreplassen går til Logik L06WMS14E og Sage No-Mess

 

Expressen, 2017: I en stor test av vaffeljern i ulike prisklasser ble Wilfa WAS-623 best i test med 5 av 5 poeng. Omtalen ble: “Et veldig bra vaffeljern som gir perfekte, sprø og gyldenbrune vafler. Utrolig kort steketid! Tydelige instruksjoner og pipesignal som indikerer når vaffelen er klar. Verdensklasse!”

 

DinSide, 2016: Testet 9 ulike vaffeljern fra 159 kroner til 2 990 kroner. Best ut med terningkast 6 var Wilfa WAS-623 bell. Stekeresultatet beskrives på denne måten; “Steker veldig jevnt og fint på begge sider. Perfekte vafler: Sprø utenpå, luftige, og myke inni.”

Andreplassen med terningkast 5 gikk til OBH Nordica Single Elite og Sage Smart Waffle.

 

Klikk, 2015: Testet fem av de bestselgende vaffeljernene. “Dette jernet er helt konge!“, var anmeldelsen av testvinneren Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell. Det fikk terningkast 5 men dessverre er testvinneren veldig dyr. Andreplassen med terningkast 4 ble todelt og gikk til Åviken Diamond og Coline enkelt vaffeljern.
Ifølge Klikk så har de den perfekte vaffeloppskriften. Her får du den så kan du bedømme selv! 

 

ICA Kuriren, 2015: Testet 10 doble vaffeljern og tittelen Best i test gikk til Åviken 906 med hele 5 av 5 poeng og kommentaren ” Vaflene blir jevne, vakkert gullbrune og sprøe.”  Andreplassen med bare ett poeng mindre gikk til Severin 2106.

 

Hyttemagasinet, 2014: Hyttemagasinet testet 10 ulike vaffeljern og kom fram til at Wilfa WAS-623 Bell ble kåret til vinner med terningkast 5, Dobbeljernet som fikk best plassering ble Wilfa WAD 518 MW med terningkast 5-.

 

Testfakta, 2013: Med et gammelt vaffeljern i støpejern som referanse, undersøkte testfakta seks nye vaffeljern våren 2013. Best i test ble Åviken 904 som lagde fineste vafler og oste minst.


Hva syns forbrukerne om vaffeljernet sitt?

Som alltid her på Best i test Guiden så er vi veldig nøye med å høre hva forbrukerne syns om vaffeljernet sitt og hvilke opplevelser de har. Selvfølgelig er det viktig med lab tester også, men det er minst like viktig å høre hva de som allerede har kjøpt vaffeljernet syns om det.

 

Og her kommer det fram veldig interessant informasjon! Det blir tydelig at de som har kjøpt vaffeljernet sitt fra OBH Nordica er veldig misfornøyd. OBH Nordica gjør kanskje de fineste jernene, men når det gjelder funksjonen så tar de positive anmeldelsene fort slutt. Mange syns at testvinneren lager deigete og flate vafler som ser mer ut som pannekaker. Noen har også opplevd at teflonet har løsnet allerede etter noen måneders bruk og at håndtaket blir veldig varmt men ikke selve jernet! Mange har derfor prøvd å få levere tilbake jernet til butikken.

 

I stedet er det et annet merke som tar hjem førsteprisen i “folkets anmeldelser” og det er Wilfas vaffeljern. Wilfa har vunnet flere ekspert tester og ifølge dem som vi mener er de største ekspertene; vanlige forbrukere, så er de utrolig fornøyd med dette jernet. Noen av omtalene det har fått lyder;

Vi har brukt dette vaffeljernet noen ganger og det er rett og slett veldig bra. Det blir store vaffelplater med 6 hjerter og jernet steker jevnt og fint.

Det som er veldig fint med dette er at det er både lys- og lydsignal slik at du ikke må stå og se på vaffeljernet hele tiden. Anbefales !!!!!”

En annen sier;

“Best ever! Anbefales til alle som er på jakt etter et bra vaffeljern!”

Her kommer en til;

“Anbefaler å kjøp dette vaffeljernet, no av det beste vi har hatt på lenge .”

 

Ja, det er mange positive omtaler om dette jernet, det er for mye å skrive dem alle. Men det vi kan konstatere er at forbrukerne er utrolig fornøyde med Wilfas testvinner.